Evet abi cok dogru soylemissin..Subli bir ayar ile subsiz ayar cok farkli oluyor..Yani ayar her seyi degistiriyor..Hatta ben ornek olsun diye mevcut sistemde subli ve subsiz buir video cekim yapayim..Farki anlarsiniz..Mehmet bu beklentiyle alakalı.Çok bas seviyorsan,güç seviyorsan tatmin etmeyebilir ama aşırı bas beklentin yoksa müziği tüm detaylarından makul istifade edeyim yeter diyorsan bence yeterlidir.Tabi hoparlör seçimide önemli,doğru hoparlör ve doğru amfi ayarlarıyla yeterli bas ve kaliteli ses alıyorsun.Sub lı bir sistem gibi olmaz sub daha dip frekanslara iner o ayrı ama buda hiç fena olmaz.
İnsanlar aslında yanıltılıyor bu konuda.Şöyleki;
Sublı sistemdeki amfi frekans ayarlamaları farklıdır subsız sistemin ayarlamaları farklıdır.Sisteme sub takıldığında componentlerin alt frekansları kısılır daha çok orta ve üst frekanslar gönderilir.Alt frekanslar sadece sub a gönderilir.Böyle bir sistemde ayarlar böyleyken size "sub ı kapatıyorum bak hiç bir şeye benzemeyecek " derler ve kapatırlar gerçektende tıngır tıngır bir ses kalır geriye.Niye çünkü ayarlama suba göredir ondan.hoparlörler sadece orta ve üst frekansları çalacak şekilde ayarlanmıştır haliyle bu kimsenin hoşuna gitmez teneke gibi çalıyor tabiri yapılır.Bu hoparlörlerin hep böyle çalacağı zannedilir.Halbuki sub sız bir sistemde yapılmış düzgün ayarlamalarla tabiki sub lı sistem kadar olmasada her tür sesi alabilirsiniz bu hoparlörle.Full range olmuş olur yani.
Kısaca ben sub istemem dersen bu şekildede tatmin edici bir ses var kesinlikle. (Heleki sub uğultusunu sevmeyenlerde var,özellikle onlar için birebir bu sistemler)