su benzin olayina cok kafaniza takiyorsunuz. Dost aciyi söylermis ama benzinden yakiniyorsaniz alirsiniz aracinizi gidersiniz meclisin önünde yakarsiniz is biter. Bir dahakinde oraya buraya ya otobüs, metro vs. Ile gidersiniz.
Almanya´da paskalya gününde (almanya´daki yasayanlar bilir, yazdigim hayal ürünü degildir) baden-würtemberg eyaletinde 9,99 €uro ya benzin aldi vatandas yani 20 tl litre basina benzin doldurdular. Kimse sikayetci degil, alan memnun satan memnun. Saka degil gercekten 9,99 €uro ile tarihe girdi ilk defa. Almanya da o gün benzin kalmamisti, yani simdide benzin kitligina giriyoruz ondan paralari yükseltiyor bunlar. Bende sikayetcigim, tamam devletim alsin vergisini (her ülke aliyor almanya´da litre basina 85 cent vergi veriyorsun, petrol ıstasyonun kazanci litre basina 1 cent), yeterki devlet vergi koysun ama bu insafsiz mutli milyonerlere para vermeyelim. ıste devlet vergiyi düsürse bu sefer petrolcüler ne yapip edip kendileri yine zam koyup eski haline getirecektir.
Ben mecburum binmeye, ıse gidiyorum. Tren ile gidersem ayni parayi verecegim araba ile gidiyorum hic olmazsa 15 dakikada is yerine variyorum. Aracim bu konuda o kadar terbiyeli yakiyor ki 650km 1/2 depo ve full depo yu bitirirsem 1200km yapiyor araba. Benim icin son fiyat siniri 2,00 €uro litre basina fiyat tir. Bu fiyat bu kadar olursa aracimi satarim ihtiyacimi otobüs veya tren ile görürüm !
Her zamdaki tepkilerinizi anlamiyorum artik gercekten, biz almanya da yasayanlar buna demekki daha alisigiz. Memleketimizde kazik yiyoruz almanya da kaziklaniyoruz yani heryerde rezil oluyoruz. Elektrik e zam her sene allahin emri, suya zam, petrole zam, yiyecek icecege zam ama ıscinin ayligi yükselmiyor, emeklilerin maaslari yükselmiyor hep ayni kaliyor. Babam buradan emekli ve sorun bakalim adama 5 seneden beri 1 kurus zam aldimi diye ? Ama türkiye´de allah razi olsun senede kac defa emekli maasina zam geliyor

. Memleketimiz cennet gercekten, domatesi 50 kurusa satiliyor burada yasayanlar bilir 50 kurusa domates alamazsin evine. Gercekten bazen isyan ediyoruz ama bosuna, ac kalanlari bu tür lüks seyleri alamayanlari unutuyoruz hep. Halimize binlerce kez sükür edelim.
Saygilar yasin