Neredeyse 60 bin yapmış balatalar Sercan.Bravo yani.İstanbul şehir içi kullanımdaki bir araba normalde 2 kere filan değişmesi lazım balataları bu km.de.Balatalar bittikçe fren pedalı daha aşağıda tutmaya başlayacaktır.Fakat şunuda belirtmekte fayda var.Nedense her arabanın fren karakteri aynı olmuyor (aynı marka-model olsalar bile)Mesela benim B6 ile babamın B7 hemen hemen aynı karakterde ve aynı dozda.Fakat bir komşumuzun arabasında fren pedalına dokunamıyorsun bile camdan çıkarsın resmen o kadar ani ve sert tepkisi var.Biz yavaşlamak için ayağımızı frene dokundurduğumuzda o kazıklama duruş freni yapıyor resmen.Tahminimce bunun sebebi.Fren pedalları monte edilirken bir bağlantı civatası var.Bu boşluk bu civatanın sıkılışıyla alakalı.Kiminde çok sıkılıysa onda pedal boşluğu daha az olduğu için fren tepkisi daha çabuk oluyor,kiminde de tam tersi fazla oluyor.Montajı yapan elemanla alakalı gibi sanki.Önceki arabam hondada ellemiştim ben oraları onda da çok boşluk vardı.O civata ile oynayarak boşluğu azaltmıştım pedalın.Lakin servise sorarsan boşluk standart tır ellenmez vs.derler halbuki bal gibide elleniyor işte.Bu arada arkadaşlar jetta ile passat arasında ciddi fren farkı var , hatta jettadan passata geçince 1-2 sefer ani fren yapabiliyorum nasıl bir fark derseniz
Jettada frene dokununca bile yavaşlamaya başlıyor ve daha sert gibi fren , ancak passatın freni daha yumuşak ve duruş mesafesi daha aşağıda gibi bunun nedeni passatın balatalarının bitmeye yakın olduğunun habercisi olabilir mi ? Yoksa normal mi
Balatalar 40.000 km de değişmişti şimdi 97.000 km de