Arkadaşlar bugünde jetta ile yaklaşık 80-90 km yol yaptım
Öğleden sonra Beykoz da bulunan Yûşa hazretlerine gittik ben bu sefer jetta ile gidelim dedim 1 haftadır hiç kullanılmıyordu , Jetta ile passat arasında sürüş olarak bence çok fark var passat yola süper oturuyor virajlara sert girdiğiniz de bu farkı çok güzel anlıyorsunuz jetta pek güven vermedi bana
Bunun dışında hızlanma konusunda jettayı iyice çözdüm hızlanmak istiyorsanız yüksek devir şart ve yüksek devirde kullanıldığı hızlanıyor en azındanDönüşte yollar çok boştu aracı biraz tanımak istedim 100 ile giderken 6.viteste hızlanma yok hızlanmıyor yavaş yavaş artıyor hız hele hafif eğim varsa dip gazda olsa bile ayak sabit hızla gidiyorsunuz 5.vitese çektiğinizde ise o zaman ivmelenmeyi hissediyorsunuz 4 de ise ya allah diyip uçuşa geçiyor
1.2 TSI olarak düşündüğümüzde yeterli bir performansı var bence ama passattan indikten sonra jettaya binince garip oluyor
![]()
Ortalama tüketim 8.0 LT civarı yaktı ayak sabit durursa tüketim çok düşüyor ama en ufak hızlanmada bile dip gaz gerektiğinden hızlanma esnasında çok fazla yakıyor birde istenilen hıza uzun sürede çıktığı için yakıt tüketimi artıyor 1.2 TSI motoru olabildiği kadar sabit hızda kullanmak lazım ciddi anlamda düşüş gösteriyor o zaman , bence tam bir bayan arabası
![]()