Estate Mercedes W212 Variant sahipleri ilginizi çe

Passat Turkiye Google Passat Turkiye Google

Konuyu Değerlendir: Güncel Değerlendirme :

  1. #1
    offline
    tarkaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Tarkan
    Üyelik Tarihi
    05/04/2014
    Yer
    Istanbul
    Yaş
    54
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2013
    Mesajlar
    93
    34 TR 0640

    Estate Mercedes W212 Variant sahipleri ilginizi çe

    Merhaba Arkadaşlar,

    Türkiye de pek bulunmayan stationwagon aracımı satıyorum.

    Ağır hasar kaydı nedeni ile Passat kullanıcıları önyargılı yaklaşabilirler, her türlü sorunuzu cevaplamaya hazırım. Eski bir Passat kullanıcısı, eşime de 1ay önce yeni Allspace almış bir üyeniz olarak, kefil olduğum aracımdır.

    90.000 TL HASAR KAYDI VAR AMA DEĞİŞENSİZ, LOKAL BOYALI HİÇ BİR AIRBAG AÇMAMIŞ

    Dikkate değer bir araç. Meraklı, titiz ve uzman kullanıcısından MUHAYYER (TDK : sıfat, eskimiş Sağlamlığı ve kullanılabilirliği açısından önerilen, beğenilmediğinde geri verilebilecek olan).

    Biraz uzun yazıp, gereken tüm bilgileri vermeye çalışacağım. Sabrınız için şimdiden teşekkürler.

    Aracım Bayi çıkışlı. 581L kodlu. Benden önce sadece 1 bakımı dışında tamamen Yetkili Servis bakımlı. Türkiye ye MBT tarafından getirilen 18 Stationwagon yani Estate araçtan biri. Geçen yıl, ön kaputun düşük süratte seyir esnasında açması sonucu, öndeki araca hafif dokunmak sureti ile kazaya karışmış, onarımı kasko bedelinin % 60 ı geçmesi nedeni ile ağır hasar kaydı almış bir araçtır. Kaza fotoğraflarından anlaşılabileceği gibi (dileyene WhatsApp tan yollanabilir), hiç bir airbag açmamıştır. Hiç bir sac aksam değişmemiştir. Kaput ve tavanda göçük düzeltme yapılmış, ön sağ-sol çamurluklarda ve tavanda 1 er karış lokal boya ile araç toplanmıştır. Expertiz raporu eklidir. Ön ve arka tampon değişmiş ve boyalıdır. Arka sol kapı ve çamurlukta ufak bir yer ağaca sürtme nedeni ile işlemsiz lokal boyandı, Toplam 20 cm bir sürtme idi. Harici gram boya-hata yoktur. İçi dışı tertemizdir. Dıştan albenisi sedan araçlara göre çok daha fazladır. 190.000 km tamamen orijinaldir. Sigara içilmemiştir.

    Alındıktan sonra GÜLSOY Florya da 40.000 TL tutarında bakım ve masraf yapılmıştır. M271 motorlarda kronik olan eksantrik zincir uzaması 7. kez revize olmuş son güncel parçalar ile 2 yıl garantili olarak değişmiştir. Haricinde değişmesi gereken ne varsa, ön takım, motor, vb. orijinal olmayan tüm parçalar orijinali ile yenilenmiştir. Motor açılınca değişmesi kolay olan sağlam devir daim pompası, yağ soğutucusu, hortumlar vb parçalar da tedbiren değiştirilmiştir. Devir daim pompası da revizyon görmüş mesela. Çıkan pompa da sağlamdı ama işçiliği daha çok tutacağı için hazır bakım sırasında değiştirttim.
    Detaylı tüm servis faturaları mevcut. İstenirse servisten de çıkıyor zaten. Yapılanlar kısaca şöyle: 5 kez periyodik bakım: (Hava-kombi filtre, yağ-tüm sıvı değişimleri), Klima bakımı, klima gaz değişimi, termostat değişimi, şanzıman yağı hariç tüm sıvılar (Fren hidrolik, motor yağı, antifriz, dif. yağı vb), Şanzıman yağı 2015 de değişmiş. Servis geçmiş kaydında belli olduğu için değiştirmedik. Eksantrik zincir, dişliler, gergiler, kızak-raylar, mıknatıslar, motor ve şanzıman takozları, park sensörleri, bujiler, Z rotlar, Ön aks sol-sağ kolları, disk ve balatalar, porya bilyaları ön/arka, motor kaput açma kolu (kaput açmasına neden olan HAİN parça), kaput yıldızı (orijinal değildi), yağ soğutucusu, airmatik valf, hortum, rekor ve tüm tesisatı, devir daim pompası gibi. Tunaylar Mercedes Ankara da da diferansiyel dişlileri değişti. Çok az ses vardı, Servis komple değişim yapıyor, Tunaylarda 3.750 TL ye dişliler değişti sadece. Ses vs hiçbir şey yok.

    Detaylı antibakteriyel iç temizliği ve kil, pasta cila ve boya koruması gene GÜLSOY da yapılmıştır. Bu sene ilkbahar da Seramik Kaplama yapıldı.

    Mbclubtr forumundan @Gudikcik Fatih kardeşim de sağolsun AMG menü yükledi. Litre olarak yakıtı, anlık vitesi, yağ ve soğutma suyu sıcaklıkları, elektronik devir ve gücü gösterir.

    Mercedes Me Adaptör vardır. Cebinizden, aracın tüm bilgilerini, gittiğiniz yerleri, sürüş istatistiklerini, yakıtı görüntüleyebilirsiniz. Sürüş esnasında Cockpit modu ile araç dinamikleri görüntülenebilir.

    Daha sonra aracın 4 lastiği 245 x 45 x 17” Continental Premium Contact 6 serisi lastiklerle GÜLSOY da 24 ay garantili olarak değişti. 4 adet 10 / 15.000 km kullanılmış Nexen Kış lastikleri de mevcuttur. Jantlarından 2 tanesinde kaynak vardı, 1 tanesi GÜLSOY dan sıfır alındı. Diğeri orijinal yıldızlı ile değişti. Hepsi aynı görünümde olsun diye, 3 ü de orijnal boyandı, CNC işlendi. Sıfırı ile ayırmak mümkün değil.

    2011 e dek W212 lerde altyapı NTG 4.0 olduğu için COMMAND taktırmadım. Onun yerine Plug&Play soket sokete uyumlu, 5.000 TL değerinde NEWFRON marka ANDROID multimedya cihaz ve geri görüş kamerası takıldı. Full HD ekran, çok hızlı, 4 çekirdek işlemcili, 2 GB ROM. 1 TB hard disc bağlı ve touchpad klavyeden mükemmel kullanıma sahip. Aracın AUDIO 20 sini kullanıyor, ses sistemi ve radyo orijinal, sadece ekran ANDROID oldu. Bir de CD ye gerek kalmadığı için kullanılmıyor. Telefon handsfree AUDIO 20 üzerinden orijinal.

    Araçtan genel olarak bahsedersek:

    Bagajda 3. sıra koltuk vardır. 2 kişi oturabilir, emniyet kemerleri ile. Yani araç istenirse 7 kişiliktir. bagajı koltuklar kapalı iken kamyonet kadar büyüktür. Arka bagaj 3D özel havuz paspası İngiltere'den özel getirtildi. Velur halı nakışlı paspasları sıfırdır. Orijinal kauçuk paspasları GÜLSOY dan Ekim ayında değişti.

    Arka bagaj içerden ve dışardan otomatik açılıyor. Keyless Go yok, ayakla açılmıyor ama, anahtardan, kapı kolundan veya içerden tek tuşla açılıp kapanabiliyor. Elle zorlarsanız 1 açıp kapamadan sonra kendini düzeltiyor. AVM lerde bazı güvenlikler veya bilmeyenler zorlasa da bozulmuyor kolay kolay. Ayarı bozulmuştu, serviste uzun uzun ince ayar hassas şekilde yapıldı, kalibrasyon ve güncelleme yapıldı. Sıfır gibi oldu. Yedek amortisörleri de sipariş etmiştim. Geldi ama değiştirmedim. Yanında verilecektir.

    Ön sisler Orijinal LED alındı, kodlandı. Gündüz % 100, gece % 60 şiddette yanar. Park ampülleri LED yapıldı, arıza yakmaz. Araçta sarı ışık yok, görünüm de fonksiyon da mükemmel.

    İç tüm ampüller LED daylight ampüller ile değişti. Hiçbiri arıza yakmaz. Aydınlatması mükemmeldir.

    Arka plakalık ampülleri LED yapıldı. Arıza yakmaz.

    Farlar Xenon değil, orijinal Halojen ama, OSRAM Night Breaker LASER serisi % 150 gücünde ampüller ile değişti. H7 hem uzun, H7 hem kısalar, aydınlatması LED kadar iyidir. Hatta yağışlı ve kötü havalarda daha iyidir.

    Cızırtılı çalışan ön sol ve arka sağ hoparlörler orijinali ile değişti. Joystick arızalı idi, bunlarda kroniktir, bir daha bozulmayacak şekilde yapıldı. İsmailler ve Fatih kardeşim sağolsun.

    Araçta arka egzost sistemi tamamı orijinal ve çoğu sıfır orijinal parçalarla orta susturucu, borular, difüzör dahil değiştirildi ve çift çıkışlı yapıldı. Yakıtta ve çekişte oldukça fark etti. Görselliği de tamamen orijinal E350 gibi oldu.

    Araçta MEGACHIPS remapping var. Yazılımsal olarak 225 HP civarında oldu. İstenirse orijinal yazılım geri yüklenilebilir. Ama bu hali çok keyifli ve tamamen güvenli soft yazılım.

    Yakıt ortalamam 9-10 litre karışık. Uzun yolda 90-100 km de 7 litreleri görüyor ama sabretmek mümkün değil tabi. Çok bassanız da 12-14 ü geçmiyor. Uzun dönem ortalamam hep 9-10 lt/100 km. Bu performans ve kasa için çok normal.

    Araçta arka süspansiyonlar Airmatik, kalibrasyonu yapıldı. Arka sol körük kaçırıyordu, değişti. Airmatikler gayet sorunsuz ve konforlu çalışıyor. TR şartlarında biraz zorlanıyor haliyle dayanıklılık açısından ama, OEM ve yan sanayi körükler çok ucuz. Orjinalleri de bozulsa da çok korkulacak rakamlar değil.

    Aracımın çalışmayan, arızalı hiç bir şeyi yoktur. Büyük bir titizlikle bakar, kullanırım. Tarcanlar vb istediğiniz eksper ve/veya Yetkili servise gösterebilirsiniz. Aracım kozmetik yönden 9,5/10, motor mekanik yönünden 10/10, kaporta dan 8/10 dur. Her türlü kefilim. Sorunsuz, sıkıntısız bir araçtır.

    Fiyat hasar kaydı nedeni ile 275.000 TL yazılmıştır. Tramersiz olsa idi bu bakımda bir araç 350.000 ederdi. Pazarlık elbette sünnettir (Araç başında lütfen) . Takas teklif etmeyiniz.
    Sabrınız ve ilginiz için çok teşekkürler. Gene de sorunuz olursa her zaman yanıtlamaya çalışırım.

    DATA CARD:
    2010 MERCEDES-BENZ E 200 CGI (212.248) 2011 Trafiğe çıkışlı

    General Data

    FIN WDD2122481A344488
    Model E 200 CGI
    Engine 271860 30 154963
    Transmission 722696 08 289584
    Order Number 0 0 581 35342
    Order Location TURKEY
    Interior IMITATION LEATHER - BLACK/ANTHRACITE (101A) Paint 1 BLACK (040U)
    Release Date 2010-10-07
    Delivery Date 2010-10-07

    Code Description
    040U BLACK
    062 YOM 10/1 GROUP 2
    100A IMITATION LEATHER
    101A IMITATION LEATHER - BLACK/ANTHRACITE
    108 CONTROL CODE MARKETING
    198 APPLICATION CODE FOR COMPONENT PROCESSING
    213 SPEED-SENSITIVE POWER STEERING/VARIO STEERING
    216B OPERATORS MANUAL AND MAINT. BOOKLET - TURKISH
    230 PARKING GUIDANCE
    236 ADAPTIVE REAR INTERIOR LIGHT
    270B AIRBAGLABLE - TURKISH/ENGLISH
    287 THROUGH-LOADING FEATURE
    291 PELVIS AIRBAG (PELVISBAG)
    294 KNEE AIRBAG
    301 ASHTRAY PACKAGE
    315B HEAD UNIT LANGUAGE - TURKISH
    345B INSTRUMENT CLUSTER/HU LANGUAGE - TURKISH
    423 5-SPEED AUTOMATIC TRANSMISSION
    477 TIRE PRESSURE LOSS WARNER
    481 UNDERSHIELDS
    485 (COMFORT RUNNING GEAR)
    523 RADIO AUDIO 20
    551 BASIC ANTITHEFT ALARM SYSTEM (ATA)
    580 AIR CONDITIONER
    581L TURKEY
    58U ROOF INTERIOR TRIM GRAY FABRIC
    5XXL EUROPE
    670 RESIDUAL ENGINE HEAT UTILIZATION (MRA)
    682 FIRE EXTINGUISHER
    690 EMERGENCY SPARE TIRE (MINI SPARE)
    734 TRIM PIECES - WOOD EUCALYPTUS
    801 CHANGE OF MODEL YEAR, THE LAST FIGURE SHOWING THE NEW MODEL YEAR
    844 FOLDING BENCH SEAT IN CARGO AREA INCL. 2 AUTO
    913 AIR-CONDITIONING SYSTEM FOR HOT COUNTRIES
    919 AIRCON COOLING POWER PACKAGE
    928 EXHAUST GAS CLEANING WITH EURO 5 TECHNOLOGY
    953 CLASSIC/STANDARD EQUIPMENT
    966 COC PAPER EURO 5 TECH. W/O REGIST. CERT. PART 2
    989 IDENTIFICATION LABEL UNDER WINDSHIELD A22 NEW CONVERTER GENERATION
    A34 TORSIONAL DAMPER VARIANT B12 WHEEL REPLACEMENT TOOL F212 MODEL SERIES 212
    FS COMBI - VEHICLE
    G696 W 5 A 330 VERSION 96
    GA AUTOMATIC TRANSMISSION HA REAR AXLE
    K11 ADAPTIVE STOP LIGHT FLASHING
    K15 CONTROL CODE FOR SERVICE INTERVAL 15000 KM
    K22 SOFTWARE CONTROL F. LOW BEAMS WITHOUT NIGHT DESIGN L LEFT-HAND STEERING
    M010 EVO/VEHICLE UPGRADE ENGINES
    M013 ENGINE REDUCED PERFORMANCE
    M18 DISPLACEMENT 1.8 LITER
    M271 R4-GASOLINE ENGINE M271
    P54 THEFT PROTECTION PACKAGE R01 SUMMER TIRES
    R13 16" LIGHT ALLOY WHEEL 9-SPOKE DESIGN W/ WIDE TIRES
    U01 REAR BELT STATUS INDICATION
    U60 PEDESTRIAN PROTECTION - ACTIVE ENGINE HOOD
    V72 SPEED- + LOADINDEX 99W XL
    VL FRONT AXLE HALF, LEFT
    VR FRONT AXLE HALF, RIGHT


    Sahibinden ilan No# 887645029

    Link https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...87645029/detayEklenti 26341IMG-20201219-WA0016.jpgIMG-20201219-WA0014.jpg

    SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  2. #1
    offline
    tarkaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    93

    Merhaba Arkadaşlar,

    Türkiye de pek bulunmayan stationwagon aracımı satıyorum.

    Ağır hasar kaydı nedeni ile Passat kullanıcıları önyargılı yaklaşabilirler, her türlü sorunuzu cevaplamaya hazırım. Eski bir Passat kullanıcısı, eşime de 1ay önce yeni Allspace almış bir üyeniz olarak, kefil olduğum aracımdır.

    90.000 TL HASAR KAYDI VAR AMA DEĞİŞENSİZ, LOKAL BOYALI HİÇ BİR AIRBAG AÇMAMIŞ

    Dikkate değer bir araç. Meraklı, titiz ve uzman kullanıcısından MUHAYYER (TDK : sıfat, eskimiş Sağlamlığı ve kullanılabilirliği açısından önerilen, beğenilmediğinde geri verilebilecek olan).

    Biraz uzun yazıp, gereken tüm bilgileri vermeye çalışacağım. Sabrınız için şimdiden teşekkürler.

    Aracım Bayi çıkışlı. 581L kodlu. Benden önce sadece 1 bakımı dışında tamamen Yetkili Servis bakımlı. Türkiye ye MBT tarafından getirilen 18 Stationwagon yani Estate araçtan biri. Geçen yıl, ön kaputun düşük süratte seyir esnasında açması sonucu, öndeki araca hafif dokunmak sureti ile kazaya karışmış, onarımı kasko bedelinin % 60 ı geçmesi nedeni ile ağır hasar kaydı almış bir araçtır. Kaza fotoğraflarından anlaşılabileceği gibi (dileyene WhatsApp tan yollanabilir), hiç bir airbag açmamıştır. Hiç bir sac aksam değişmemiştir. Kaput ve tavanda göçük düzeltme yapılmış, ön sağ-sol çamurluklarda ve tavanda 1 er karış lokal boya ile araç toplanmıştır. Expertiz raporu eklidir. Ön ve arka tampon değişmiş ve boyalıdır. Arka sol kapı ve çamurlukta ufak bir yer ağaca sürtme nedeni ile işlemsiz lokal boyandı, Toplam 20 cm bir sürtme idi. Harici gram boya-hata yoktur. İçi dışı tertemizdir. Dıştan albenisi sedan araçlara göre çok daha fazladır. 190.000 km tamamen orijinaldir. Sigara içilmemiştir.

    Alındıktan sonra GÜLSOY Florya da 40.000 TL tutarında bakım ve masraf yapılmıştır. M271 motorlarda kronik olan eksantrik zincir uzaması 7. kez revize olmuş son güncel parçalar ile 2 yıl garantili olarak değişmiştir. Haricinde değişmesi gereken ne varsa, ön takım, motor, vb. orijinal olmayan tüm parçalar orijinali ile yenilenmiştir. Motor açılınca değişmesi kolay olan sağlam devir daim pompası, yağ soğutucusu, hortumlar vb parçalar da tedbiren değiştirilmiştir. Devir daim pompası da revizyon görmüş mesela. Çıkan pompa da sağlamdı ama işçiliği daha çok tutacağı için hazır bakım sırasında değiştirttim.
    Detaylı tüm servis faturaları mevcut. İstenirse servisten de çıkıyor zaten. Yapılanlar kısaca şöyle: 5 kez periyodik bakım: (Hava-kombi filtre, yağ-tüm sıvı değişimleri), Klima bakımı, klima gaz değişimi, termostat değişimi, şanzıman yağı hariç tüm sıvılar (Fren hidrolik, motor yağı, antifriz, dif. yağı vb), Şanzıman yağı 2015 de değişmiş. Servis geçmiş kaydında belli olduğu için değiştirmedik. Eksantrik zincir, dişliler, gergiler, kızak-raylar, mıknatıslar, motor ve şanzıman takozları, park sensörleri, bujiler, Z rotlar, Ön aks sol-sağ kolları, disk ve balatalar, porya bilyaları ön/arka, motor kaput açma kolu (kaput açmasına neden olan HAİN parça), kaput yıldızı (orijinal değildi), yağ soğutucusu, airmatik valf, hortum, rekor ve tüm tesisatı, devir daim pompası gibi. Tunaylar Mercedes Ankara da da diferansiyel dişlileri değişti. Çok az ses vardı, Servis komple değişim yapıyor, Tunaylarda 3.750 TL ye dişliler değişti sadece. Ses vs hiçbir şey yok.

    Detaylı antibakteriyel iç temizliği ve kil, pasta cila ve boya koruması gene GÜLSOY da yapılmıştır. Bu sene ilkbahar da Seramik Kaplama yapıldı.

    Mbclubtr forumundan @Gudikcik Fatih kardeşim de sağolsun AMG menü yükledi. Litre olarak yakıtı, anlık vitesi, yağ ve soğutma suyu sıcaklıkları, elektronik devir ve gücü gösterir.

    Mercedes Me Adaptör vardır. Cebinizden, aracın tüm bilgilerini, gittiğiniz yerleri, sürüş istatistiklerini, yakıtı görüntüleyebilirsiniz. Sürüş esnasında Cockpit modu ile araç dinamikleri görüntülenebilir.

    Daha sonra aracın 4 lastiği 245 x 45 x 17” Continental Premium Contact 6 serisi lastiklerle GÜLSOY da 24 ay garantili olarak değişti. 4 adet 10 / 15.000 km kullanılmış Nexen Kış lastikleri de mevcuttur. Jantlarından 2 tanesinde kaynak vardı, 1 tanesi GÜLSOY dan sıfır alındı. Diğeri orijinal yıldızlı ile değişti. Hepsi aynı görünümde olsun diye, 3 ü de orijnal boyandı, CNC işlendi. Sıfırı ile ayırmak mümkün değil.

    2011 e dek W212 lerde altyapı NTG 4.0 olduğu için COMMAND taktırmadım. Onun yerine Plug&Play soket sokete uyumlu, 5.000 TL değerinde NEWFRON marka ANDROID multimedya cihaz ve geri görüş kamerası takıldı. Full HD ekran, çok hızlı, 4 çekirdek işlemcili, 2 GB ROM. 1 TB hard disc bağlı ve touchpad klavyeden mükemmel kullanıma sahip. Aracın AUDIO 20 sini kullanıyor, ses sistemi ve radyo orijinal, sadece ekran ANDROID oldu. Bir de CD ye gerek kalmadığı için kullanılmıyor. Telefon handsfree AUDIO 20 üzerinden orijinal.

    Araçtan genel olarak bahsedersek:

    Bagajda 3. sıra koltuk vardır. 2 kişi oturabilir, emniyet kemerleri ile. Yani araç istenirse 7 kişiliktir. bagajı koltuklar kapalı iken kamyonet kadar büyüktür. Arka bagaj 3D özel havuz paspası İngiltere'den özel getirtildi. Velur halı nakışlı paspasları sıfırdır. Orijinal kauçuk paspasları GÜLSOY dan Ekim ayında değişti.

    Arka bagaj içerden ve dışardan otomatik açılıyor. Keyless Go yok, ayakla açılmıyor ama, anahtardan, kapı kolundan veya içerden tek tuşla açılıp kapanabiliyor. Elle zorlarsanız 1 açıp kapamadan sonra kendini düzeltiyor. AVM lerde bazı güvenlikler veya bilmeyenler zorlasa da bozulmuyor kolay kolay. Ayarı bozulmuştu, serviste uzun uzun ince ayar hassas şekilde yapıldı, kalibrasyon ve güncelleme yapıldı. Sıfır gibi oldu. Yedek amortisörleri de sipariş etmiştim. Geldi ama değiştirmedim. Yanında verilecektir.

    Ön sisler Orijinal LED alındı, kodlandı. Gündüz % 100, gece % 60 şiddette yanar. Park ampülleri LED yapıldı, arıza yakmaz. Araçta sarı ışık yok, görünüm de fonksiyon da mükemmel.

    İç tüm ampüller LED daylight ampüller ile değişti. Hiçbiri arıza yakmaz. Aydınlatması mükemmeldir.

    Arka plakalık ampülleri LED yapıldı. Arıza yakmaz.

    Farlar Xenon değil, orijinal Halojen ama, OSRAM Night Breaker LASER serisi % 150 gücünde ampüller ile değişti. H7 hem uzun, H7 hem kısalar, aydınlatması LED kadar iyidir. Hatta yağışlı ve kötü havalarda daha iyidir.

    Cızırtılı çalışan ön sol ve arka sağ hoparlörler orijinali ile değişti. Joystick arızalı idi, bunlarda kroniktir, bir daha bozulmayacak şekilde yapıldı. İsmailler ve Fatih kardeşim sağolsun.

    Araçta arka egzost sistemi tamamı orijinal ve çoğu sıfır orijinal parçalarla orta susturucu, borular, difüzör dahil değiştirildi ve çift çıkışlı yapıldı. Yakıtta ve çekişte oldukça fark etti. Görselliği de tamamen orijinal E350 gibi oldu.

    Araçta MEGACHIPS remapping var. Yazılımsal olarak 225 HP civarında oldu. İstenirse orijinal yazılım geri yüklenilebilir. Ama bu hali çok keyifli ve tamamen güvenli soft yazılım.

    Yakıt ortalamam 9-10 litre karışık. Uzun yolda 90-100 km de 7 litreleri görüyor ama sabretmek mümkün değil tabi. Çok bassanız da 12-14 ü geçmiyor. Uzun dönem ortalamam hep 9-10 lt/100 km. Bu performans ve kasa için çok normal.

    Araçta arka süspansiyonlar Airmatik, kalibrasyonu yapıldı. Arka sol körük kaçırıyordu, değişti. Airmatikler gayet sorunsuz ve konforlu çalışıyor. TR şartlarında biraz zorlanıyor haliyle dayanıklılık açısından ama, OEM ve yan sanayi körükler çok ucuz. Orjinalleri de bozulsa da çok korkulacak rakamlar değil.

    Aracımın çalışmayan, arızalı hiç bir şeyi yoktur. Büyük bir titizlikle bakar, kullanırım. Tarcanlar vb istediğiniz eksper ve/veya Yetkili servise gösterebilirsiniz. Aracım kozmetik yönden 9,5/10, motor mekanik yönünden 10/10, kaporta dan 8/10 dur. Her türlü kefilim. Sorunsuz, sıkıntısız bir araçtır.

    Fiyat hasar kaydı nedeni ile 275.000 TL yazılmıştır. Tramersiz olsa idi bu bakımda bir araç 350.000 ederdi. Pazarlık elbette sünnettir (Araç başında lütfen) . Takas teklif etmeyiniz.
    Sabrınız ve ilginiz için çok teşekkürler. Gene de sorunuz olursa her zaman yanıtlamaya çalışırım.

    DATA CARD:
    2010 MERCEDES-BENZ E 200 CGI (212.248) 2011 Trafiğe çıkışlı

    General Data

    FIN WDD2122481A344488
    Model E 200 CGI
    Engine 271860 30 154963
    Transmission 722696 08 289584
    Order Number 0 0 581 35342
    Order Location TURKEY
    Interior IMITATION LEATHER - BLACK/ANTHRACITE (101A) Paint 1 BLACK (040U)
    Release Date 2010-10-07
    Delivery Date 2010-10-07

    Code Description
    040U BLACK
    062 YOM 10/1 GROUP 2
    100A IMITATION LEATHER
    101A IMITATION LEATHER - BLACK/ANTHRACITE
    108 CONTROL CODE MARKETING
    198 APPLICATION CODE FOR COMPONENT PROCESSING
    213 SPEED-SENSITIVE POWER STEERING/VARIO STEERING
    216B OPERATORS MANUAL AND MAINT. BOOKLET - TURKISH
    230 PARKING GUIDANCE
    236 ADAPTIVE REAR INTERIOR LIGHT
    270B AIRBAGLABLE - TURKISH/ENGLISH
    287 THROUGH-LOADING FEATURE
    291 PELVIS AIRBAG (PELVISBAG)
    294 KNEE AIRBAG
    301 ASHTRAY PACKAGE
    315B HEAD UNIT LANGUAGE - TURKISH
    345B INSTRUMENT CLUSTER/HU LANGUAGE - TURKISH
    423 5-SPEED AUTOMATIC TRANSMISSION
    477 TIRE PRESSURE LOSS WARNER
    481 UNDERSHIELDS
    485 (COMFORT RUNNING GEAR)
    523 RADIO AUDIO 20
    551 BASIC ANTITHEFT ALARM SYSTEM (ATA)
    580 AIR CONDITIONER
    581L TURKEY
    58U ROOF INTERIOR TRIM GRAY FABRIC
    5XXL EUROPE
    670 RESIDUAL ENGINE HEAT UTILIZATION (MRA)
    682 FIRE EXTINGUISHER
    690 EMERGENCY SPARE TIRE (MINI SPARE)
    734 TRIM PIECES - WOOD EUCALYPTUS
    801 CHANGE OF MODEL YEAR, THE LAST FIGURE SHOWING THE NEW MODEL YEAR
    844 FOLDING BENCH SEAT IN CARGO AREA INCL. 2 AUTO
    913 AIR-CONDITIONING SYSTEM FOR HOT COUNTRIES
    919 AIRCON COOLING POWER PACKAGE
    928 EXHAUST GAS CLEANING WITH EURO 5 TECHNOLOGY
    953 CLASSIC/STANDARD EQUIPMENT
    966 COC PAPER EURO 5 TECH. W/O REGIST. CERT. PART 2
    989 IDENTIFICATION LABEL UNDER WINDSHIELD A22 NEW CONVERTER GENERATION
    A34 TORSIONAL DAMPER VARIANT B12 WHEEL REPLACEMENT TOOL F212 MODEL SERIES 212
    FS COMBI - VEHICLE
    G696 W 5 A 330 VERSION 96
    GA AUTOMATIC TRANSMISSION HA REAR AXLE
    K11 ADAPTIVE STOP LIGHT FLASHING
    K15 CONTROL CODE FOR SERVICE INTERVAL 15000 KM
    K22 SOFTWARE CONTROL F. LOW BEAMS WITHOUT NIGHT DESIGN L LEFT-HAND STEERING
    M010 EVO/VEHICLE UPGRADE ENGINES
    M013 ENGINE REDUCED PERFORMANCE
    M18 DISPLACEMENT 1.8 LITER
    M271 R4-GASOLINE ENGINE M271
    P54 THEFT PROTECTION PACKAGE R01 SUMMER TIRES
    R13 16" LIGHT ALLOY WHEEL 9-SPOKE DESIGN W/ WIDE TIRES
    U01 REAR BELT STATUS INDICATION
    U60 PEDESTRIAN PROTECTION - ACTIVE ENGINE HOOD
    V72 SPEED- + LOADINDEX 99W XL
    VL FRONT AXLE HALF, LEFT
    VR FRONT AXLE HALF, RIGHT


    Sahibinden ilan No# 887645029

    Link https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...87645029/detayEklenti 26341IMG-20201219-WA0016.jpgIMG-20201219-WA0014.jpg

    SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  3. #2
    offline
    Serref - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    21/06/2019
    Yer
    Tokat
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2015
    Mesajlar
    260

    Cevap: Estate Mercedes W212 Variant sahipleri ilgi

    merakımdan soruyorum airbag açmamış parça değişmemiş araçta sadece kaporta işçiliği ile 90.000 tl hasar kaydı nasıl oldu şansızaman motor falan mı değişti araç alttan mı hasar aldı
  4. #2
    offline
    Serref - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    260

    merakımdan soruyorum airbag açmamış parça değişmemiş araçta sadece kaporta işçiliği ile 90.000 tl hasar kaydı nasıl oldu şansızaman motor falan mı değişti araç alttan mı hasar aldı

  5. #3
    offline
    tarkaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Tarkan
    Üyelik Tarihi
    05/04/2014
    Yer
    Istanbul
    Yaş
    54
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2013
    Mesajlar
    93
    34 TR 0640

    Cevap: Estate Mercedes W212 Variant sahipleri ilgi

       Serref Nickli Üyeden Alıntı
    merakımdan soruyorum airbag açmamış parça değişmemiş araçta sadece kaporta işçiliği ile 90.000 tl hasar kaydı nasıl oldu şansızaman motor falan mı değişti araç alttan mı hasar aldı
    Exper, kaput ve 2 çamurluk değişim, tavan boya, farların değişimi, radyatörlerin değişimi, 2 aks, 2 jant değişimi vd yazınca 90 bin çıkmış. Alan arkadaşım kaput düzeltme, çamurluk onarım, tavan 20 cm lokal boya ve ufak onarımla halletmiş. 35 bine mal etmiş. Yetkili servis fiyatları MB de biraz yüksektir. Ama kampanya oluyor, aracım yaşı nedeni % 35 - 40 indirim alıyor. O nedenle tüm bakımlarını yetkili servis te yaptırdım. Son 15.000 bakımı 1.000 TL tuttu mesela ki buji değişimi de vardı.

    Aracım çok diri. Kimse 9 yaşında demez. Kazası da malesef zararı ağır, hafif bir kaza. Eşe dosta gider bir araç.

    SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  6. #3
    offline
    tarkaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    93

       Serref Nickli Üyeden Alıntı
    merakımdan soruyorum airbag açmamış parça değişmemiş araçta sadece kaporta işçiliği ile 90.000 tl hasar kaydı nasıl oldu şansızaman motor falan mı değişti araç alttan mı hasar aldı
    Exper, kaput ve 2 çamurluk değişim, tavan boya, farların değişimi, radyatörlerin değişimi, 2 aks, 2 jant değişimi vd yazınca 90 bin çıkmış. Alan arkadaşım kaput düzeltme, çamurluk onarım, tavan 20 cm lokal boya ve ufak onarımla halletmiş. 35 bine mal etmiş. Yetkili servis fiyatları MB de biraz yüksektir. Ama kampanya oluyor, aracım yaşı nedeni % 35 - 40 indirim alıyor. O nedenle tüm bakımlarını yetkili servis te yaptırdım. Son 15.000 bakımı 1.000 TL tuttu mesela ki buji değişimi de vardı.

    Aracım çok diri. Kimse 9 yaşında demez. Kazası da malesef zararı ağır, hafif bir kaza. Eşe dosta gider bir araç.

    SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi