Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ziebart komple cam filmi uygulaması

Sayfa : 1 2 [3]

drozia
19 06 2012, 16:15
Esnek davranmak değil de herşeyin bir adabı usulü var.Gidip de %95 koyu film yaptırana esnek davranmıyorlar.Ama %65 e falan birşey dediklerini görmedim.İçeri gayet iyi bir şekilde gözükürse problem olmuyor.
Kardeş emin ol hepsi cin gibi biliyorlar filmli ve filmsiz cam görüntü farkını o yüzden yok 1 numara yok 2 numara adamlara yutturamazsın

drozia
19 06 2012, 16:16
bence flim sakat iş trafik polisi bu ne yapaca belli olmaz
+1071

ede030
19 06 2012, 17:23
Kardeş emin ol hepsi cin gibi biliyorlar filmli ve filmsiz cam görüntü farkını o yüzden yok 1 numara yok 2 numara adamlara yutturamazsın

bi trafik polisinin kardeşi olarak tavsiyem renkli cam orjinal veya flim olduğu cam nasıl belli oluur ? camın tse belgesi yazdı yerde V İşareti olur o renkli cam orjinal dir (flim olmadığını kanıtlar) benim ihtiyar passatda kapılara orjinal renkli cam aldım eski camların üstüne 275 lira verdim trafik de sıkıntı olmasın diye trafik kanundan sonradan flim cam yasaksa çekmeyeceksin :) yada herşeye katlanacaksınız arkadaşlar... ;)

PasSuAT
20 06 2012, 09:34
Esnek davranmak değil de herşeyin bir adabı usulü var.Gidip de %95 koyu film yaptırana esnek davranmıyorlar.Ama %65 e falan birşey dediklerini görmedim.İçeri gayet iyi bir şekilde gözükürse problem olmuyor.

aracın yanına çok yakın değilseniz %65 olsada görünmez içerisi çok zor. Sonuç olarak cam filmi yasak %30 da yaptıracaksanız hafif bu yasal olarak sorun teşkil etmez ama diğer türlü dediğim gibi ceza yazma konusunda ülkemizde esnek davranılıyor.

Ascentarium
20 06 2012, 23:15
Muteber ve muhterem dostumuz #drozia bu cam filmi alanında oldukça tecrübeli ve paylaştığı bilgiler de mutlak doğru bilgilerdir. Ben de film uygulatma düşüncem evvelinde kendilerinin tecrübe ve bildirimlerine itibar etmiştim. Ancak ben sağlık nedenlerinden dolayı (UV isabet ettiği bölgede kalıcı zarar vermekte) çaresiz kaldım ve de-facto uygulatmak mecburiyetinde kaldım. YASAK olmasına rağmen yaptırdım ve yaklaışk 1 (bir) yıldır da sorunsuz olarak kullanmaktayım. Bir kez daha ne kontrollerde dikkat çektim ne de bir çevirildim.
.
Ama yakalan ya da yakalanma tüm cam filmi kullanan arkadaşlarda mutlak surette bilsinler ve kabullensinler ki "bu uygulama yasal değildir, ve buna rağmen kullanmakta iseniz cezai yaptırımlarına da hiç bir mazeretsiz kabullenmek zorundasınız. Kanun koyucu buna bir yasak ve ihlaline de bir cezai müeyyide tayin etmiş. Bundan dolayı gereksiz yere yasayı uygulayan memur dostlarımızla gereksiz ve kırıcı münakaşalara girmeyelim. Passatcı ruhumuza halel getirmeyelim.
.
#ede30 dostumuz da duruma bir nebze açıklama getirerek katkıda bulunmuş: Bunun Lumar Ziebart herhangi bir istisnası yok. Sadece hangisi kaliteli derseniz bu iki firma/marka haricine kesinlikle ve kesinlikle itibar etmeyin derim. Diğer taraftan da cam filmi uygulatan herkes bilmelidir ki: "bu cam uygulaması her ne türden olursa olsun kanuni olarak yasaktır; aksine hareket cezai yaptırımlara tabiidir. Ve bunun hiç bir şekilde ististnası da bulunmaktadır. Ha istisna ne olabilir derseniz, o zaman cam filmi yerine biraz daha bayılıp TSE uygunluğu olan karartılmış cam (cam filmi değil!!) kullanmalısınız. Bu cam standardı ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğünün, bireysel Bilgi Edinme Hakkımı kullanarak yaptığım sorgulamaya verdikleri resmi cevap yazısında husus şu şekilde ifade edilmektedir:
.
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 29. maddesi uyarınca çıkartılan teknik yönetmeliklerden biri olan Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği (MARTOY) kapsamında yürürlüğe konulan, gerek Motorlu Araç ve Römorklarının Emniyet Camları ve Cam Malzemeleri İle İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (92/22/AT) ve gerekse eşdeğeri olan Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonunun R43 sayılı Regülâsyonunda tüm camların uyması gereken şartlar belirlenmiş, bu regülasyonun 2.18.1 ve 2.18.2 maddelerindeki tariflerin kapsamında olmayan emniyet camının; ışık geçirgenliği % 70’in altında ise muhtelif deney işleminden geçmesi ve buna Sanayi ve Ticaret Bakanlığından Ulusal Tip Onayı alınması, öte yandan tip onayı düzenlenen bu tür renkli camların “E” veya “e” işaretinin yanında “V” sembolü ile gösterilmesi zarureti bulunmaktadır.
.
Evet, tüm bunlardan sonra şimdi sizlerle paylaşacağım bir resmi cevap daha bulunmakta. 17.06.2012 tarihli bilgi alma mail'ime karşılık Sn TüvTürk yetkilileri (buradan kendilerine süratli ve de net açıklamalı cevapları için teşekkürlerimi sunarım). Umarım bu konuya artık NET bir cevap kazandırarak gereksiz şehir efsanelerinin önüne geçmiş oluruz. Tüm aaştırma ve edindiğim bilgilerimi, hep açtığım bu konu altında topladım ki hepsi bir arada olsun. Tüm dostlarımızın bilgilerinize sunarım.
.
Resmi cevap kısmi alıntı:

Sayın Ender Mercan,

Bizimle paylaştığınız e-mail için teşekkür ederiz.

Periyodik muayenelerde cam filmi, “Camlar: sonradan boyanmış/sonradan film yapıştırılmış/folyoların montaj izni yok” kusur teksti ile “hafif kusur” olarak değerlendirilmektedir. Bilindiği üzere, hafif kusurlar muayeneden geçmeye engel teşkil etmemektedir. Tescil kuruluşu,cam filmlerinin sökülmesini ve muayene raporunda görülmemesi gerektiğini araç sahibine bildirdiği takdirde, aracın geçerli bir muayenesi olsa bile yeniden ücretli bir muayene yapılması gerekecektir.

Saygılarımızla,

TÜVTURK A.Ş.

ede030
20 06 2012, 23:21
aynen ender bey katılıyorum ben flimle uğraşmadım o yüzden renkli cam aldım en iyisi en mantıklısı :)

Ascentarium
20 06 2012, 23:31
Film'den ziyade onaylı karartılmış cam'a yönelmek daha mantıklı görünmekte mevcut şartlarda. Şahsi olarak umduğum fayda camların mutlak surette UV korumalı olması. Koyulaştırılmış olması ya da olmaması daha sonraki önceliklerimde ve bir olmazsa olmaz değil.
.
Yasin dostumuzdan biraz bilgi alalım, şayet müsaitler ise,
.
1. Mevcut standart B7 camları UV korumalı mı?
2. Highline pakette gelen karartılmış arka camlar, sadece koyulaştırılmı cam mı yoksa aynı zamanda UV korumalı mı?
3. VW'de tüm camlar için (ön cam dahil) UV korumalı cam opsiyonları var mı?
4. UV korumalı ve hafif karartılmış camların VW DE fiyatları nedir?

VW_Passat
21 06 2012, 00:55
Film'den ziyade onaylı karartılmış cam'a yönelmek daha mantıklı görünmekte mevcut şartlarda. Şahsi olarak umduğum fayda camların mutlak surette UV korumalı olması. Koyulaştırılmış olması ya da olmaması daha sonraki önceliklerimde ve bir olmazsa olmaz değil.
.
Yasin dostumuzdan biraz bilgi alalım, şayet müsaitler ise,
.
1. Mevcut standart B7 camları UV korumalı mı?
2. Highline pakette gelen karartılmış arka camlar, sadece koyulaştırılmı cam mı yoksa aynı zamanda UV korumalı mı?
3. VW'de tüm camlar için (ön cam dahil) UV korumalı cam opsiyonları var mı?
4. UV korumalı ve hafif karartılmış camların VW DE fiyatları nedir?

Ender abim, sorularini tek tek cevap vereyim :). Bende Orjinal 65% karartilmis Camlar var biliyorsun B-Sütünden itibaren simdiye kadar cok memnunum hem optik olarak yani görsel hemde islevsev olarak.

1. Bu camlar 65% isik absorbelidir yani isik gecirmez = UV koruma da diyebiliriz buna :).

2. Highline Paketinde gelen Camlar gölgelenmis yani üretim asamasinda karartilmistir. Bu biraz degisik yapiliyor üretimde kisacasi :). Camlar yakindan bakinca Yesil/Siyah karartilmis gibi görünüyor uzaktan karartilmistir tabiki.

3. Ön yan cam icin Akustik cam var yani sesi az geciren cam (B7 lerde Opsiyondur bu Cam az ses geciriyormus camda ekstra ses gecirmez akustik Folyo varmis). Ama Ön cam icinde Isi yalitimli Cam vardi B6 da bu B7 de yok simdi !

4. Bu Camlari alip takabilirsin, B6 icin fiyatlar burada yaziyor (Link: http://www.passatturkiye.com/tum-yedek-parca-aksesuarlar/2770-volkswagen-passat-3c-b6-cam-fiyat-listesi.html)B7 de aynidir fiyatlar tabiki B7 de ek özelliklerde var Akustik Cam gibi misal istiyorsan oda biraz pahali oluyor ama normal aldinmi kabaca hesapladimmi Sedan icin 2 arka kapi cami + 2 arka kelebek Cam ve arka cam toplam 520,75 €uro tutuyor :). TL olarak sen hesapla artik :).

VW_Passat
21 06 2012, 00:59
Orjinal 65% karartilmis Camlar uzaktan böyle görünüyor tamami ile koyu yesil Camdir ama uzaktan Siyah gibi görünüyor :)

http://i1259.photobucket.com/albums/ii559/VW_Passat01/2-3.jpg

http://i1259.photobucket.com/albums/ii559/VW_Passat01/IMG_3670.jpg

Ascentarium
21 06 2012, 01:34
Bilgiler için teşekkürler Yasin. Yalnız bildiğim kadarı ile her karartılmış camda UV filtreleme-Isı koruma bulunmuyor. Sanırım Passat sadece "karartılmış", yani ışık geçirgenliği asgariye indirilmiş cam kullanıyor. Benim aradığım UV/Isı koruma işlevi bulunmuyor. Asıl merak ettiğim husus bu idi.

Passat da orijinal/opsiyonel olarak sunulan "karartılmış" araç camlarında UV filtreleme/Isı engelleme özellikleri de bulunuyor mu?

VW_Passat
21 06 2012, 01:42
Bilgiler için teşekkürler Yasin. Yalnız bildiğim kadarı ile her karartılmış camda UV filtreleme-Isı koruma bulunmuyor. Sanırım Passat sadece "karartılmış", yani ışık geçirgenliği asgariye indirilmiş cam kullanıyor. Benim aradığım UV/Isı koruma işlevi bulunmuyor. Asıl merak ettiğim husus bu idi.

Passat da orijinal/opsiyonel olarak sunulan "karartılmış" araç camlarında UV filtreleme/Isı engelleme özellikleri de bulunuyor mu?

VW nin karartilmis Camlari 65% isik/UV gecirmiyor. UV isinlarda ayni zamanda normal cama göre ayni isik gibi az giriyordur ama tamami ile girmiyor diyemem :).

Ascentarium
21 06 2012, 09:49
Dostum ikilemde kalmamamın nedeni; Ziebart istasyonunda bir demo standı var. Orada düz cam, karartılmış cam ve ziebart farklı tonlarda deneme camları var. Hem UV hem de ısı geçirgenlik sonuçlarını kurdukları tertibat ile rakamsal olarak bir cihazdan okuyabiliyorsun. Düz cam hali ile sınıfta kalıyor testlerde. Piyasa işi karartılmış camlarda sadece ısıda %2-5 engelleme yapabiliyor, UV filtreleme hak getire. Ama Ziebart camlarda en açık tonlarda bile %40'lardan başlıyor görevini yapmaya. Bu hem UV filtreleme ve hem de ısı engellemede aynı başarı oranlarına sahip. İşte bundan emin olmaya çalışıyorum. Sonuçta şayet VW cam teknolojisine bunu da taşıyabildi ise, yani sadece karartılmış değil de aynı zamanda hem başarılı bir UV filtreleme ve hem de ısı engelleme sağlayabiliyorsa o zaman olay kapanmıştır; muayenede ya da trafik kontrolde ilk sorun yaşadığımda soluğu aynen VW'de alıp bu nitelikteki camlardan siparişi hemen geçerim. Ve bu da diğer dostlarımıza bir örnek olur, denetim/muayenede gereksiz münakaşalara taraf olmazlar. Sonuçta bu uygulamaya şahsen ihtiyacım var, keyfi ya da araca görsel bir albeni kazandırmak peşinde hiç değilim.

Yasin'im paylaşımların ve taşıdığın bilgiler çok doğru ve güncel bilgiler. Forum'un referans bilgi kaynağısın. Dşğer tüm forumdaşlarımızın da yaptığı gibi bu türden nitelikli hususlarda özellikle senin de görüşlerine başvurmaktayım. Bu fedakarane paylaşımcı ruhun için forumdaş dostlarımın da adına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Kendine iyi bak güzel kardeşim benim.

MOZZ
21 06 2012, 17:45
Ender Bey bu demo standı her istasyonda var mı yoksa sadece sizin gittiğinizde mi?

Ascentarium
21 06 2012, 18:04
Bostancı Ziebart'ta mevcut. Diğer istasyonlarla herhangi bir irtibatım olmadığı için bir şey diyemeyeceğim. Ama düz mantık cam filmi yapan her Ziebart istasyonda olması gerektiğini düşünüyorum. Sizin uğrayabileceğiniz Ziebart'a telefon ile de sorabilirsiniz.

makul
28 07 2014, 00:10
Konuyu hortlatmak forumda nasıl karşılanır bilemedim fakat hafta başında Ziebart ile ilgili başıma gelen bir olayı da paylaşmadan edemedim. Aracımın tüm camlarına (ön cam şeffaf dahil) Ankara - Balgat Ziebart da uygulama yaptırmak için iletişime geçtim. Gayet profesyonel bir şekilde beni ilgili kişiye aktardılar ve ilgili kişi tüm detaylarıyla cam filminin katmanlarına varana dek özelliklerini anlattı. 6 cam için 1100 tl fiyat verdi (+159 tl arka cam filminin sökülmesi ve söküm sırasında rezistansda çıkabilecek sorunlarda sorumluluk almıyorlar), düşünmek için süre isteyip kapattım. Daha sonra arka camdaki filmin sökülmesine gerek olmadığını düşündüm ve onu yaptırmayarak makul bir rakam alabilirim diye tekrar aradım. Durumu izah edip 5 cam için fiyat istediğimde 1300 tl rakam verdi aynı kişi. Ben bir yanlışlık olduğunu düşünüp olayın üstüne gittiğimde ilgili ve bilgili kişi bana Mcdonalds 'daki menüler ile bir doğru orantı yaparak durumu açıklamaya çalıştı. Ben de 6 cam için yaptıracağım diye gelsem, arka cama takacağınız zaman o cam filmini sarıp bagajıma koysam daha karlı olmuyor muyum dediğimde kem küm etti zatı muhterem. Bunun üstüne peki hiçbirşey yaptırmasam ve telefonu kapatsam borcum ne kadar olur diye sorduğumda kısa bir sessizlik oluştu ve iyi günler dileyip telefonu kapattım. Bu da böyle bir anımdır. Art niyetli mi düşünüyorum acaba diye kendime sorduğum olmuyor değil hani...

enverss
01 09 2014, 23:08
Hehehehe super cevap vermissiniz.