Orijinalini görmek için tıklayınız : Ziebart komple cam filmi uygulaması
tüv de hafif kusurlu diyorsunuz ama bende diğer arabada arka cam ve yan camlar filmliydi. adamlar bunlar sökülmeden muayeneye başlamayız demişlerdi ve ben 1 hafta sonra tekrar muayeneye sökülmüş vaziyette gelmiştim yani tüvden tüve değişiklik göstecekse nerde kaldı bu işin standardı güya tüv yani..
İlk başladıklarında nadirende olsa böyle bir yaklaşımda bulundular ama şimdi öyle bir şey yok oda size denk gelmiş :)
İstanbul'da tüm tanıdıklarım araçlarında film vardı ve TÜV den sorunsuz geçtiler , bir örnek vereyim Sedat Abi sorunsuz geçmişti ;)
Adanada sıkıntı var söktürüyorlar yaptıran bir sonraki muayeneye kadar yineliyor..
Aslında yan camlar orijinalde koyu yeşil soliverin camı ve ışığı kırıyor oldukça . arka cam ve ön cam yanlara göre daha açık yeşil arka cama belki perde takılabilir hoş durur ozaman yanlara gerek yok diye düşünüyorum tabi bir sonraki aracım eğer passat olursa ki bu fiyat artışı ve eksiltilen özellikler nedeniyle sanmıyorum ozaman arka yan ve arka cam orijinal %65 karartılmış sipariş vereceğim.
drkayzer
14 08 2011, 12:21
bir fiyat alayım bakalım kaç lira isteyecekler :)
Erdem hadi tek yakalandın arkada aile falan da yok napıcan:)
abi hiç birşey olmadı valla bugune kadar..Polisi çevirmede gördüm mü zaten direk iç aydınlatmaları yakar ve camı indiririm..İyi akşamlar diye başlarım muhabbete..Arabada 3 erkek dolaştıgımız zaman bile sadece ''alkol var mı gençler'' dediler..Açıkcası hiç çekinmiyorum cam filminden dolayı..Zaten açık renk..:)
ben cevırmeye cok gırdim hıcbır zaman film ıcın bırsey demedı polıs..istanbul da buyuk cogunlukta araclar fılmli zaten
tuvden de gectım..hafıf kusurlu yazıldı o kadar
hatta beyaz ampulle-cakma xenonla bıle hafıf kusurlu dıye yazdılar tüvde birine
bu arada bendeki film 2 numara
flim guzel duruyor fakat cuma gunu gayrettepe trafik subedeydım trafık cezası ıcın gıttıgımde flim kaplamıs aracları baglanmıs kısılerle konustum cevirme esnasında arac cekilmis garaja ve tüv den tescıl yazısı veyada subede kontrol edip yazı verilip trafikten men ediliyordu yanımda bu islemleri yapıyorlardı baya hararetli hızlı konular gectı ve aracın orjınal olmaması durumunde sokulecek dendı bu durumu gorunce ben bile flim yaptırmadan vazgectım oradakı bekleme ve kontroller ınsanı bıktırıyor dogrusu bilginize
flim guzel duruyor fakat cuma gunu gayrettepe trafik subedeydım trafık cezası ıcın gıttıgımde flim kaplamıs aracları baglanmıs kısılerle konustum cevirme esnasında arac cekilmis garaja ve tüv den tescıl yazısı veyada subede kontrol edip yazı verilip trafikten men ediliyordu yanımda bu islemleri yapıyorlardı baya hararetli hızlı konular gectı ve aracın orjınal olmaması durumunde sokulecek dendı bu durumu gorunce ben bile flim yaptırmadan vazgectım oradakı bekleme ve kontroller ınsanı bıktırıyor dogrusu bilginize
hep bunu anlatmaya çalışıyorum..:+1
abi hiç birşey olmadı valla bugune kadar..Polisi çevirmede gördüm mü zaten direk iç aydınlatmaları yakar ve camı indiririm..İyi akşamlar diye başlarım muhabbete..Arabada 3 erkek dolaştıgımız zaman bile sadece ''alkol var mı gençler'' dediler..Açıkcası hiç çekinmiyorum cam filminden dolayı..Zaten açık renk..:)
Kardeş seninki baya siyah duruyo öyle açık değil yani:)
aslında servise soracağım b6 highline arka perde ve yan perdeler var mı diye belki ondan taktırabilirim
Daha ne koyular var abi..Bizimki açık kalıyor..Suana en ufak bir problem yaşamadım..
Fotoğraflara aldanmamak lazım
PassatB7
14 08 2011, 16:55
Ya babama dıyorumkı arabayı aldıgımızda boya koruma yapılırken bırde fılm cektırelım dıyorum yok dıyor nıye dıyorum babamın altındakı arabayı satın alıp muayeneye goturdugu zaman arabada fılm varmıs (opel astra) adamlar demıslerkı bu fılmı sök yoksa gecemez demıs babamda demıskı tamam sız alın elınıze bı anahtar bı tarafını yırtın gecırın muayeneden yarın söktururum demıs ama ordakıler hayır olmaz soktur gel demısler bu kadar ınat olan adamlar bu passatıda muayeneden gecırırmı? sımdı arkadaslar sızın yorumları okuyorum bunlardan bahsedılmıyor benım babamı bır sekılde ıkna etmem lazım sımdıdemı ole ya :'(
Ascentarium
14 08 2011, 16:58
kac numara takıldı acaba??
Numarasını bilmiyorum. Ziebart'ta "orta" ton olarak geçiyor.
Ya babama dıyorumkı arabayı aldıgımızda boya koruma yapılırken bırde fılm cektırelım dıyorum yok dıyor nıye dıyorum babamın altındakı arabayı satın alıp muayeneye goturdugu zaman arabada fılm varmıs (opel astra) adamlar demıslerkı bu fılmı sök yoksa gecemez demıs babamda demıskı tamam sız alın elınıze bı anahtar bı tarafını yırtın gecırın muayeneden yarın söktururum demıs ama ordakıler hayır olmaz soktur gel demısler bu kadar ınat olan adamlar bu passatıda muayeneden gecırırmı? sımdı arkadaslar sızın yorumları okuyorum bunlardan bahsedılmıyor benım babamı bır sekılde ıkna etmem lazım sımdıdemı ole ya :'(
sen nediyosun boluda http://www.bolugundem.com/habergoster.php?id=50757 polisler kendi ellerinizle söktürüyorlarmış passatın karizması yerlerde olur artık..
PassatB7
14 08 2011, 17:59
Abi babam bunları okusa dover valla daha konusma dıye :D
Ya gelmez gelmez birine toslarsın adam aracını bile bağlar..
filmleri sökmek çok da kolay olmuyo bazen rezil oluyo kapılar
PassatB7
14 08 2011, 19:50
Vay arkadaş flimden soğudum
3 yıldır sorun yaşamadım 30 yıl daha yaşıycağımı zannetmiyorum
PassatB7
14 08 2011, 20:42
Benım arkadastada var ıcerıyı gormen ımkansız polıs arama yaptı arabada cakı buldu (yunus ) dolu laf ettı fılme dıkkat bıle etmedı
Dediğim gibi açık ve orta tonda cam filmi kullanıldığında sıkıntı olmaz ;)
İsmail abim %65 karartımış diyor o Cam filminde 3 numaralı filme denk geliyor ;)
ATT-SUKRU
14 08 2011, 22:25
güzel olmuş yakışmış passata kaç numara bu
artı fiyatınıda merak etmiyo değilim yani
Evet gecikmeli de olsa cam filmlerimin fotolarını çekebildim. Pek net çıkmamış ama genel bir fikir verebilir.
143014331432
1431
Benım arkadastada var ıcerıyı gormen ımkansız polıs arama yaptı arabada cakı buldu (yunus ) dolu laf ettı fılme dıkkat bıle etmedı
çakı kurtarmış..:) ilgisi ona kaymış çünkü
3 yıldır sorun yaşamadım 30 yıl daha yaşıycağımı zannetmiyorum
Sercan naptın..
şu 8 yılda bu ülkede neler değişti hiç sanmıyorum 30 yıl falan diyosun.
Dikkatini çekerim kurallara uymayan sensin ortada bir mevzuat var yaptırım standart değil sorun burda o da oturur merak etme:)
Sercan naptın..
şu 8 yılda bu ülkede neler değişti hiç sanmıyorum 30 yıl falan diyosun.
Dikkatini çekerim kurallara uymayan sensin ortada bir mevzuat var yaptırım standart değil sorun burda o da oturur merak etme:)
İsmail abim dediklerinde haklısın ben birşey demiyorum ama eğer yasaksa polisler yasaklığıı bilsinler söksünler herkesinki ni veya bizimkini adamlar özellikle filme bakıyor içeriyi görüyrsa birşey demiyorum kaç kera denk geldi Balıkesir girişinde özellikle çevirme kontrol oluyor o sırada adam ruhsat istrken araca bakıyor hatta bir keresinde boyası çok temiz demişti :)))
Ascentarium
14 08 2011, 22:47
güzel olmuş yakışmış passata kaç numara bu
artı fiyatınıda merak etmiyo değilim yani
Şükrü gerçekten çok güzel oldu, ben de bu kadar yakışacağını beklemiyordum. Ziebart'ta yaptırdım, orta ton diye geçiyor. Bana maliyeti 600TL oldu, bayaaa bir özel fiyat anlayacağın. Sağolsunlar kendileri ile uzun süreli ilişkilerimiz mevcut.
İsmail abim dediklerinde haklısın ben birşey demiyorum ama eğer yasaksa polisler yasaklığıı bilsinler söksünler herkesinki ni veya bizimkini adamlar özellikle filme bakıyor içeriyi görüyrsa birşey demiyorum kaç kera denk geldi Balıkesir girişinde özellikle çevirme kontrol oluyor o sırada adam ruhsat istrken araca bakıyor hatta bir keresinde boyası çok temiz demişti :)))
Merak etme onlar da sistemden ayıklanır..:)
ATT-SUKRU
14 08 2011, 23:20
iyi fiyatmış gerçekten
Şükrü gerçekten çok güzel oldu, ben de bu kadar yakışacağını beklemiyordum. Ziebart'ta yaptırdım, orta ton diye geçiyor. Bana maliyeti 600TL oldu, bayaaa bir özel fiyat anlayacağın. Sağolsunlar kendileri ile uzun süreli ilişkilerimiz mevcut.
Cornelius
15 08 2011, 00:02
cam filmlerine kıstas getirilmeli artık..cam filmi ihtiyaçtır...içi güvenlik açısından görünür 1 numara serbest olmalı en azından (benimki öyle ya kendime torpil yaptım)
cam filmlerine kıstas getirilmeli artık..cam filmi ihtiyaçtır...içi güvenlik açısından görünür 1 numara serbest olmalı en azından (benimki öyle ya kendime torpil yaptım)
cam filmine yasak getiren husus tamamen kaza anında güvenlik zaafiyeti yaratmasıdır; camın içeriden veya dışarıdan tehlike durumunda kırılması güçleşmektedir.Bu nedenle yasaktır. Yoksa polisin umrunda değildir arabanın içerisinde kimin gözüküp gözükmediği:) Yeni üretilen araçlarda arka yan camlar kelebekler ve arka cam zifiri siyah olsa da yasaldır çünkü arkada güneşten konfor amaçlı korunmak imkanı sunulmaktadır. Ancak ön cam ve yan önler görünür olmalıdır. Sürücünün görüşü etkilenmemelidir.
Başbakan R. Tayyip Erdoğan Mercedes içerisinde hipoglisemik şoka girdiğinde hatırlarsanız balyozla bile zor kırmışlardı camı..
tayyipin camı da bizim camlardan değildi ama
en az 3-5 cm kalınlıgı vardır
tayyipin camı da bizim camlardan değildi ama
en az 3-5 cm kalınlıgı vardır
şüphesiz..
ama kalın olmasından çok içerisinde var olan güvenlik filmi olayı zorlaştırmıştı.
Esasında sevgili Drozia'nın dediği gibi güvenlik zaafiyeti yarattığı çok doğru bence ama Türkiye'de daha başka durumlar çok daha fazla tehlike yaratıyor.
Daha önce buraya yazmıştım. şirket çalışanlarımızdan birinin arabasına benzincide çocukları ve kendileride içerdeyken levye ile saldırılmış ve tüm camları kırılıp, içeriden eşyaları çalınmıştı.
İçlerinden bir tanesi kadının boğazını bile sıkmıştı, haraket etmesini önlemek için. Ayrıca birçok aracımızın yan camları kırılarak içerideki değerli eşyalar çalınmış, hatta arabanın içersine girilip araba çalınmaya çalışılmıştı.
Bu nedenle ben B7 Passat'ta bile karartılmış gelen yan arka camlara dahi şeffaf Ziebart film yaptırdım. Benim için film olmaması daha fazla güvenlik zaafiyeti yaratıyor.
brkdmrc08
15 08 2011, 09:36
Filmin Türkiyede yasak olmasının nedenş yukarda yazıldığı camın tehlike anında kırılmamasıdır.Ama tabi burası Türkiye herşey olabilir Mert abi anlatmış zaten olayı.
Ben bizim passatın arka camları orjinal karartma olmasına rağmen en ön ön görüş camı dahil ziebarta komple cam filmi uygulaması yaptırdım.Bütün camlarda film var görüş camı 1 numara diğer bütün camlar 2 numara ziebartın deyimiyle orta ton.
Esasında sevgili Drozia'nın dediği gibi güvenlik zaafiyeti yarattığı çok doğru bence ama Türkiye'de daha başka durumlar çok daha fazla tehlike yaratıyor.
Daha önce buraya yazmıştım. şirket çalışanlarımızdan birinin arabasına benzincide çocukları ve kendileride içerdeyken levye ile saldırılmış ve tüm camları kırılıp, içeriden eşyaları çalınmıştı.
İçlerinden bir tanesi kadının boğazını bile sıkmıştı, haraket etmesini önlemek için. Ayrıca birçok aracımızın yan camları kırılarak içerideki değerli eşyalar çalınmış, hatta arabanın içersine girilip araba çalınmaya çalışılmıştı.
Bu nedenle ben B7 Passat'ta bile karartılmış gelen yan arka camlara dahi şeffaf Ziebart film yaptırdım. Benim için film olmaması daha fazla güvenlik zaafiyeti yaratıyor.
Emniyetten ve Adliyeden güvenlik isteminde bulunmanız takdirde uygun görülürse yaşamsal konumunuza göre örneğin bir savcıysanız bir hakimseniz film yaptırabiliyorsunuz onun haricinden münferit gerekçelerle güvenlik amaçlı film yaptıramazsınız.
Filmin Türkiyede yasak olmasının nedenş yukarda yazıldığı camın tehlike anında kırılmamasıdır..
insanını bu kadar cok dusunen & deger veren baska bır ulke yoktur herhalde......ölmeden kurtarmak için cam film yasağı.....sankı kalan hersey 4/4 lukmus gibi
ATT-SUKRU
15 08 2011, 12:58
insanını bu kadar cok dusunen & deger veren baska bır ulke yoktur herhalde......ölmeden kurtarmak için cam film yasağı.....sankı kalan hersey 4/4 lukmus gibi
:))):))):))):))):))):))):))):))):))):))):)))
Ascentarium
15 08 2011, 13:24
Güvenlik kriterinde ben de Drozia'ya hak veriyorum. Konunun mevzuat açısından değerlendirmesi çok net bir şekilde yapılmış (bkz bu konu başlığı altındaki 45 no'lu mesajım, s3). Yasa koyucu çok net olarak açıklamış: "taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır."
Ama benim tercih nedenim şu anda mücadelesini verdiğim kanser rahatsızlığımdan dolayı. Normal düz camlarda seyir halinde güneş cildimi çok rahatsız ediyor ve bunun yanında kalıcı cilt lekelenmelerine de sebebiyet veriyormuş. Benim bu hususta önceliğim güneşe karşı korunma. Hatta bir yerde okumuştum trafikten (ya da TÜV'den, emin değilim) haklı gerekçe beyanı ve rapor tevsiki karşılığında cam filmi kullanımı için özel müsaade alınabiliyormuş. Ben de hastaneden böyle bir rapor alıp söz konusu için müsaadeye başvurmayı düşündüm. Ama nasıl bir rapor isteniyor, kime veriliyor nasıl neticelendiriliyor işte bunlara bir türlü cevap bulamadım.
akorkmaz11
15 08 2011, 14:19
şimdi güvenlik açısından yasak deniyor, doğrudur olabilr. ancak amerikada cam filmi serbest. özellikle zencilerin bindiği araçların çoğunluğu kapkara pencerelere sahip. o zaman orada neden yasak değil veya orada güvenlik sorunu yaratmıyor mu soruları geliyor aklıma? avrupada bulunmadım, durum nasıldır bilmiyorum, belki yasin açıklama getirir konuya..
Güvenlik kriterinde ben de Drozia'ya hak veriyorum. Konunun mevzuat açısından değerlendirmesi çok net bir şekilde yapılmış (bkz bu konu başlığı altındaki 45 no'lu mesajım, s3). Yasa koyucu çok net olarak açıklamış: "taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır."
Ama benim tercih nedenim şu anda mücadelesini verdiğim kanser rahatsızlığımdan dolayı. Normal düz camlarda seyir halinde güneş cildimi çok rahatsız ediyor ve bunun yanında kalıcı cilt lekelenmelerine de sebebiyet veriyormuş. Benim bu hususta önceliğim güneşe karşı korunma. Hatta bir yerde okumuştum trafikten (ya da TÜV'den, emin değilim) haklı gerekçe beyanı ve rapor tevsiki karşılığında cam filmi kullanımı için özel müsaade alınabiliyormuş. Ben de hastaneden böyle bir rapor alıp söz konusu için müsaadeye başvurmayı düşündüm. Ama nasıl bir rapor isteniyor, kime veriliyor nasıl neticelendiriliyor işte bunlara bir türlü cevap bulamadım.
Üstadım hastaneden dermatolojiden heyet raporu alıp emniyete o raporla başvurabilirsin oradan bir yola çıkılabilir Tüv arka camlarımda film var diye "ağır kusur" diyip onay vermemişti belgesi var gösterebilirim.
ATT-SUKRU
16 08 2011, 14:37
heyet raporu işi mantıklı gibi duruyo
Ascentarium
16 08 2011, 18:27
Devlet hastanesinden mi alınmalı illa ki? Gebze/Anadolu Sağlık Merkezi raporu iş görmez mi?
ATT-SUKRU
16 08 2011, 18:35
Devlet hastanesinden mi alınmalı illa ki? Gebze/Anadolu Sağlık Merkezi raporu iş görmez mi?
tabiki devlet hastanesi
şimdi güvenlik açısından yasak deniyor, doğrudur olabilr. ancak amerikada cam filmi serbest. özellikle zencilerin bindiği araçların çoğunluğu kapkara pencerelere sahip. o zaman orada neden yasak değil veya orada güvenlik sorunu yaratmıyor mu soruları geliyor aklıma? avrupada bulunmadım, durum nasıldır bilmiyorum, belki yasin açıklama getirir konuya..
abd onlara zaten 2.sınıf ınsan muamelesı yapıyor. arac ıcınde desıfre olmamak ıcın olabılır mı ??
alikadir
06 10 2011, 16:13
Hayırlı olsun öncelikle. Gerçi cevap vermişler ama ben de yaptırdım ve çok memnun kalmıştım. Dert etmene değmez yani dostum.
exclusive
06 10 2011, 16:31
Ben aracımdaki sonax cam filmini muayene için söktürecektim. Muayenede hafif kusurlu olarak geçirmişler aracı filmler yüzünden. Son zamanlarda polis te durdurmuyor diye biliyorum. ama trafik kanununda dışarıdan bakıldığında aracın içinin %70 oranında görünmesi yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Sırf gece yolculuk yapmayı sevdiğim için filmleri taktırmıştım. İnanın arkadan gelenlerin ayarsız farları, uzunları, taciz selektörleri zerre kadar umrumda değil artık. ortadaki ayna otomatik gece gündüz ayarı yapıyor ok, ama yan aynalardan, özellikle şehir içnde servis araçlarının farları çok rahatsız ediyordu.
Merhabalar,
Aydın'dan yazıyorum. 2012 model 1,4 TSİ Comfortline (şeker beyazı) aracıma Aydın vw bayii Lena'da ziebart cam filmi taktırdım. Beraberinde koltuk koruma, kaput koruyu film,su itici, boya koruma da yapıldı. 1300 liraya mal oldu. Şimdi düşünüyorum da biraz acele verilmiş bir karar oldu. Alternatifleri değerlendirme şansım olmadı. Bir de araç bayiden çıkmadan bu işler bitsin, bir daha uğraşmayayım diye böyle oldu sanırım. Bonusa 8 taksit geçtiler. İsteyenler için ürünlerin ayrı ayrı fiyatlarını yazabilirim. Ön cama film yaptırmadım. Arka cama en koyu filmi uyguladılar.Yan camlara ise orta koyulukta olanı yaptılar. Karar vermek zor oldu, ama trafikte yaşayacağım problemleri düşünerek, orta koyulukta olanı tercih ettim. Araç beyaz olduğundan mıdır bilmiyorum ama renk ve koyuluk düzeyi tabiri caizse cuk diye oturdu. Şimdilik memnunum. Aracı cuma günü aldım. Bayiden çıkarken 3 gün boyunca yıkatmamamı ve camları açmamamı söylediler. Ancak kafamı kurcalayan bir şey var. Arka cam bazı yapışmayan baloncuklar var. Dikiz aynasından dahi farkediliyor. Anladığım kadarıyla herkese aynı şeyi söylüyorlar( üç gün içinde güneşle birlikte geçer bunlar). Fakat bugün 4. günü, geçmemiş görünüyor. Kauçuk paspas almak üzere gittiğimiz bir firma, " abi arka cam olmamış" dedi ama ben yine de bayiinin sözüne itimat etmek istiyorum. Bayram sonuna kadar geçmezse tekrar bayi yolu gözküyor. Bakalım... Selamlar, İyi bayramlar.
Merhabalar,
Aydın'dan yazıyorum. 2012 model 1,4 TSİ Comfortline (şeker beyazı) aracıma Aydın vw bayii Lena'da ziebart cam filmi taktırdım. Beraberinde koltuk koruma, kaput koruyu film,su itici, boya koruma da yapıldı. 1300 liraya mal oldu. Şimdi düşünüyorum da biraz acele verilmiş bir karar oldu. Alternatifleri değerlendirme şansım olmadı. Bir de araç bayiden çıkmadan bu işler bitsin, bir daha uğraşmayayım diye böyle oldu sanırım. Bonusa 8 taksit geçtiler. İsteyenler için ürünlerin ayrı ayrı fiyatlarını yazabilirim. Ön cama film yaptırmadım. Arka cama en koyu filmi uyguladılar.Yan camlara ise orta koyulukta olanı yaptılar. Karar vermek zor oldu, ama trafikte yaşayacağım problemleri düşünerek, orta koyulukta olanı tercih ettim. Araç beyaz olduğundan mıdır bilmiyorum ama renk ve koyuluk düzeyi tabiri caizse cuk diye oturdu. Şimdilik memnunum. Aracı cuma günü aldım. Bayiden çıkarken 3 gün boyunca yıkatmamamı ve camları açmamamı söylediler. Ancak kafamı kurcalayan bir şey var. Arka cam bazı yapışmayan baloncuklar var. Dikiz aynasından dahi farkediliyor. Anladığım kadarıyla herkese aynı şeyi söylüyorlar( üç gün içinde güneşle birlikte geçer bunlar). Fakat bugün 4. günü, geçmemiş görünüyor. Kauçuk paspas almak üzere gittiğimiz bir firma, " abi arka cam olmamış" dedi ama ben yine de bayiinin sözüne itimat etmek istiyorum. Bayram sonuna kadar geçmezse tekrar bayi yolu gözküyor. Bakalım... Selamlar, İyi bayramlar.
öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun.. kazasız belasız kullanmanız dileğiyle güle güle kullanın...
manisada yetkili bayiye geçen hafta gittim tüm bu yaptırdıklarınızı sordum.. koltuk korumayı artık yapmadıklarını içinde yasaklı bir madde olduğunu (kanserojen madde) söylediler, size neden bu konuda bilgi verilmedi anlamadım..
Merhabalar,
sorun sadece arka camdaysa arka cam resistansını yolculuklarnzda açın ısıyla yapışan bir madde olduğu için yapışacaktır eğer iş güzel yapıldıysa ..bu olağan bir durum olarak gözüküyorsada ısıyı aldıktan veya zaman geçtikten sonra devam ediyorsa değişmesi gerekiyordur ki maalesef çok zor bir iş arka cam filminin sökülmesi
akorkmaz11
07 11 2011, 13:32
Merhabalar,
hoşgeldiniz..aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın.. Aydınlısınız herhalde? Ben de Aydınlıyım (Köşk) ama şu anda orada yaşamıyorum. Yazın bir buluşma yaparsak tanışırız belki..
Bu arada cam filmine gelince eğer 4. günde geçmediyde sorun var gibi duruyor. Bayiye gidin bayram sonrası, düzeltirler. Ziebart dadece cam filmine benim araç için 1080 TL istemişti zamanında ben de vazgeçmiştim..
akorkmaz11
07 11 2011, 13:35
öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun.. kazasız belasız kullanmanız dileğiyle güle güle kullanın...
manisada yetkili bayiye geçen hafta gittim tüm bu yaptırdıklarınızı sordum.. koltuk korumayı artık yapmadıklarını içinde yasaklı bir madde olduğunu (kanserojen madde) söylediler, size neden bu konuda bilgi verilmedi anlamadım..
koltuk korumayı benim aracı aldığım bayi hediye etmişti. ama yaptırmaya gittiğim yerde koltuklara birsürü kimyasal sıkacağız ve camları açık bırakacağız 1 gün (havalanması için) deyince arabada seyahat edecek 2 çocuğu da düşünerek vaz geçmiştim.anlaşılan iyi de yapmışım..
İyi dilekler için herkese teşekkür ederim. Koltuk korumada kullanılan kimyasal madde nedeniyle herhangi bir bilgilendirme yapmadılar ama ilk fırsatta sadece bunun için bile olsa bayiye gideceğim. Bir ayrıntı daha var kafama takılan. Kaput koruma filminin yanında kapı kollarının iç tarafına tırnak çiziklerini önlemek için de koruma yapacaklarını belirtmişlerdi. Ancak yapılıp yapılmadığı konusunda endişelerim var. Çünkü kolların iç kısmında önde kullanılan koruma filmine benzer bir film göremiyorum. Acaba özel bir tekniği mi var bilmediğim, yoksa unutuldu mu? Konu ile ilgili ayrıntıları paylaşmaya devam ediceğim. Bu arada Köşklü arkadaşım için yazıyorum. 5 yıldır Aydın'dayım, merkezde yaşıyorum. Ama Köşk'e de gitmişliğim var. Aydın'a gelirseniz elbette tanışmak isterim. Tekrar iyi bayramlar herkese.
solarapex
08 11 2011, 09:01
Cam filmi yaptıran arkadaşlar güle güle kullansın.Bende yaptırmadan önce çok ikilemde kalmıştım.Güneş ışınlarına karşı işe yaradağı bir gerçek.
İyi dilekler için herkese teşekkür ederim. Koltuk korumada kullanılan kimyasal madde nedeniyle herhangi bir bilgilendirme yapmadılar ama ilk fırsatta sadece bunun için bile olsa bayiye gideceğim. Bir ayrıntı daha var kafama takılan. Kaput koruma filminin yanında kapı kollarının iç tarafına tırnak çiziklerini önlemek için de koruma yapacaklarını belirtmişlerdi. Ancak yapılıp yapılmadığı konusunda endişelerim var. Çünkü kolların iç kısmında önde kullanılan koruma filmine benzer bir film göremiyorum. Acaba özel bir tekniği mi var bilmediğim, yoksa unutuldu mu? Konu ile ilgili ayrıntıları paylaşmaya devam ediceğim. Bu arada Köşklü arkadaşım için yazıyorum. 5 yıldır Aydın'dayım, merkezde yaşıyorum. Ama Köşk'e de gitmişliğim var. Aydın'a gelirseniz elbette tanışmak isterim. Tekrar iyi bayramlar herkese.
ben sonaxta yaptırdım dıger araca 3 sene oldu.
baloncuk falan yoktu..bence sızın ıscılıkte sorun var...bana soylenen 24 saat cam acmayın olmustu..ve sıkıntı oldugunu dusunuyorsan hemen gel denmişti
Bugün tekrar kontrol ettim. Baloncuk kalmamış,şimdilik problem yok gibi duruyor. 3 gün sonunda nihayet camları açabildim. Arabaya binenlere bu durumu açıklamak zor oluyordu. :) Neyse, atlattık zor günleri. Umarım sorunsuz devam eder.
Selçuk Abim ilk 3 -4-5 gün baloncuk olayı normaldir :)
Valla bende hıc olmamıstı sercan ama 4-5 saatımi yedi adamlar
Ascentarium
10 11 2011, 13:41
- silindi -
Ascentarium
07 06 2012, 11:36
Evet dostlar, araç camlarına film uygulaması hakkında en son durum (07Haz2012 11:00):
Önce mevcut KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ'nin husus ile ilgili 63. amir maddesini bir hatırlayalım:
ARAÇLARA AİT TEKNİK ŞARTLAR VE ARAÇLARIN KARAYOLUNA UYGUNLUĞU
Madde 63 - (Değişik fıkra: 09/09/1997 - 23105 S. R.G. Yön/7. md.) Araçların; yapım, kullanma, karayoluna uygunluk ve trafik güvenliği bakımından Bayındırlık ve İskan Bakanlığının görüşü alınarak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılan "Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onay Yönetmeliği, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik" ve buna paralel olarak çıkarılacak diğer yönetmelik hükümlerine uygun durumda olması mecburidir.
Yurtdışından getirilen ve birinci fıkrada adı geçen Yönetmelik hükümlerine uygun olarak imal, tadil ve monte edilen araçlara Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca veya bu Bakanlığın yetki vereceği kamu veya özel kuruluşlar tarafından "Karayolu Uygunluk Belgesi" verilir.
Askeri araçlarla, raylı sistemle çalışan ve iş makinesi türünden araçların, karayolu uygunluk belgeleri ilgili kuruluşlarca düzenlenir.
(Ek fıkra: 09/09/1997 - 23105 S. R.G. Yön/7. md. ; Mülga fıkra: 25/06/1998 - 23383 S. R.G. Yön/5. md.)
Karayolu uygunluk belgesi olmayan araçların tescili yapılamaz.
Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.
İlgi Yönetmeliğin, "Araçlara ait teknik şartlar ve araçların karayoluna uygunluğu" başlığı altındaki madde 63'ün 5. fıkrası yasaklamayı net bir şekilde bildirmekte. Ama ben yine de bu başlık altında tartışılan kullanımı meşrulaştıracak bir istisnai özel müsaade alınması yolu var mıdır acep diye merak ettim ve Bilgi Edinme Hakkı'mı kullanarak Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazılı olarak başvuruda bulundum. Ve bugün biraz önce bana mail ile aşağıdaki resmi cevap geldi. Keyfiyetten herkes haberdar olsun, envai şehir efsaneleri ile zihinler bulanmasın diye tüm forumdaşlar ile paylaşmayı uygun buldum:
.
.
Sayın: Ender MERCAN
Rahatsızlığınızdan dolayı güneşin UV ve zararlı ışınlarından korumak için doktor raporu alınması durumunda aracınıza cam filmi takılmasının uygun olup olmadığı konulu 03.06.2012 tarihli ve 13572 sayılı bilgi edinme başvurunuz incelenmiştir.
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 29. maddesi uyarınca çıkartılan teknik yönetmeliklerden biri olan Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onayı Yönetmeliği (MARTOY) kapsamında yürürlüğe konulan, gerek Motorlu Araç ve Römorklarının Emniyet Camları ve Cam Malzemeleri İle İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (92/22/AT) ve gerekse eşdeğeri olan Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonunun R43 sayılı Regülâsyonunda tüm camların uyması gereken şartlar belirlenmiş, bu regülasyonun 2.18.1 ve 2.18.2 maddelerindeki tariflerin kapsamında olmayan emniyet camının; ışık geçirgenliği % 70’in altında ise muhtelif deney işleminden geçmesi ve buna Sanayi ve Ticaret Bakanlığından Ulusal Tip Onayı alınması, öte yandan tip onayı düzenlenen bu tür renkli camların “E” veya “e” işaretinin yanında “V” sembolü ile gösterilmesi zarureti bulunmaktadır.
Araçlara takılan renkli camların yukarıda açıklaması yapıldığı şekilde olması gerekmekte olup, camların sonradan film tabakası ile kaplanması Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 63 üncü maddesinin beşinci fıkrası ile yasaklanmıştır. Bu hükme uymayanlara Karayolları Trafik Kanununun 30/1-b maddesi uyarınca 154,00 TL para cezası uygulanmakta ve birinci defasında ihtar olunmakta, tekrarı halinde ise araç trafikten men edilmektedir.
Yukarıda belirtildiği şekilde aracınıza güneş ışınlarını engelleyen rekli cam taktırılmasında herhangi bir sakınca bulunmamatadır.
Bilgilerinize rica eder, iyi günler dileriz.
Ascentarium
07 06 2012, 11:48
IEM cevabında bahse konu 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 30/1-b maddesi de şu şekilde:
Madde 30 – Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.
a) .....
b) (Değişik: 21/5/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 3 600 000 "(2012 için 154 TL)" lira para cezası,
İle cezalandırılırlar.
Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar, teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.
Evet buradan da açıkça görüleceği üzere, denetimdeki rozetli dostlarımızın ilk tespitte aracı durdurup filmleri söktürtmeye çalışmaları ya da trafikten men etmeleri gibi bir yasal hakları bulunmamaktadır. İlk tespitte IHTAR öngörüyor kanun; ancak ihtar sonrası gereken yaptırılmadığında o zaman daha da ciddi bir durum trafikten MEN geliyor.
VW_Passat
07 06 2012, 11:50
Ender abim Bilgilendirme bir cok kisinin isini görecektir, allah razi olsun senden.
Yasak ama Passatında cam filmi olmayan kişi sayısı çok adır TÜrkiye de.. Hele yazın uzun yolculuklarda filmsiz araç çok büyük eziyet oluyor. Güneş sürekli bir yönden aracın içine vuruyor,bir tarafınız yanıyor diğer taraf aynı :))
BeratYILDIZ
07 06 2012, 12:20
%35 koyuluktaki cam filmine polislerin sorun çıkardığını görmedim.Zaten çoğu arabada %35 cam filmi var.Koyu kullananları ise polis gördüğü yerde durdurduğuna şahit oldum.Bu cam filmi koyuluğu sanırım ziebartta 2 numara diye adlandırılıyor.
Ascentarium
07 06 2012, 12:36
Bende de mevcut cam filmi. Ben mecburen kullanıyorum, çünkü sağlık nedenlerinden ötürü cildimi güneş ışınlarına maruz kalmaktan muhafaza etmem gerekiyor. İşten bundan hareketle dün Onkoloh doktorum ile görüştüm ve benim işimi görebilecek şekilde bir rapor tanzim edebileceğini ve Başhekimlik onayı tahtında bana verebileceğini söyledi. Ama gelen IEM yazısında hiç böyle bir istisna unsuru yok. Öyle böyle kullanacağım bir şekilde. Ama ben yine de araştırmalardayım. TUV veya trafikte daha akil bir çevresi olan dostlarımız bu cam filmi uygulamasına hiç mi istisna yok, özel müsaade uygulaması mevcut değil midir? Cam filmini zaten de facto neredeyse herkes kullanmakta. Ama ben muhafazakar kişilikli bir vatandaşım ve elimden geldiğince ülkemin kanunlarına riayet etmeye gayret gösteririm. Ama bu durumda IEM resmen ellerimi kollarımı bağladı benim. Sağlık nedenlerinden dolayı bir istisna edinip, yasal olarak cam filmini kullanabileceğimi ümid etmiştim açıkçası, canım sıkıldı şimdi bu duruma...
Ascentarium
07 06 2012, 13:02
Ender abim Bilgilendirme bir cok kisinin isini görecektir, allah razi olsun senden.
Estağfurullah Yasin'ciğim ne demek. Senin yanında bizim esamimiz bile okunmaz. Sana bir PM attım, müsait anında bir göz atabilir miisn lütfen?
ön cam dahil sonax cam filmi kullanıyorum aracı aldığımdan beri, bir sıkıntı yaşamadım...
Bizim B7'de de cam filmi mevcut ve şu ana kadar herhangi bir sorun çıkmadı...
Ayrıca bilgilendirme için Ender Bey'e teşekkürler...
Bende de mevcut cam filmi. Ben mecburen kullanıyorum, çünkü sağlık nedenlerinden ötürü cildimi güneş ışınlarına maruz kalmaktan muhafaza etmem gerekiyor. İşten bundan hareketle dün Onkoloh doktorum ile görüştüm ve benim işimi görebilecek şekilde bir rapor tanzim edebileceğini ve Başhekimlik onayı tahtında bana verebileceğini söyledi. Ama gelen IEM yazısında hiç böyle bir istisna unsuru yok. Öyle böyle kullanacağım bir şekilde. Ama ben yine de araştırmalardayım. TUV veya trafikte daha akil bir çevresi olan dostlarımız bu cam filmi uygulamasına hiç mi istisna yok, özel müsaade uygulaması mevcut değil midir? Cam filmini zaten de facto neredeyse herkes kullanmakta. Ama ben muhafazakar kişilikli bir vatandaşım ve elimden geldiğince ülkemin kanunlarına riayet etmeye gayret gösteririm. Ama bu durumda IEM resmen ellerimi kollarımı bağladı benim. Sağlık nedenlerinden dolayı bir istisna edinip, yasal olarak cam filmini kullanabileceğimi ümid etmiştim açıkçası, canım sıkıldı şimdi bu duruma...
Sağlık kurulu (heyet) raporuyla elini güçlendirmelisin. Gerekirse yönetmelikte böyle bir (sağlık ile ilgili) madde yoksa Danıştaya dava açıp mağduriyetini dile getirebilirsin
Ascentarium
07 06 2012, 15:59
ön cam dahil sonax cam filmi kullanıyorum aracı aldığımdan beri, bir sıkıntı yaşamadım...
Dostum o zaman sana ön cam ile ilgili herhangi bir sorun yaşadın mı diye sorayım. Ben ön cam hariç diğerlerini yaptırmıştım ama görünen o ki ön cam'a da yaptırmam gerekiyorum. Öğrenmek istediğim görüntüye menfi bir etkisi oldu mu? Gec/gündüz görüşlerinde sorun yaşanıyor mu? Temizlik yaparken sıkıntı çıkarıyor mu? Bir de hepsinden önemlisi OGS/Navigasyon sinyallerini engelliyor mu?
Ön cam uygulamasını ben yine Ziebart'ta yaptıracağım. Sitelerinde Nav/OGS sinyallerini etkilemeyen özel alaşım diyor. Ama en net cevabı kullananlardan alabilirm diye düşünmekteyim. Ön cam tecrübelerini paylaşırsan memnun olacağım.
Ascentarium
07 06 2012, 16:02
Bizim B7'de de cam filmi mevcut ve şu ana kadar herhangi bir sorun çıkmadı...
Ayrıca bilgilendirme için Ender Bey'e teşekkürler...
Cam filmi bende de var ve bir senedir hiç sorunsuz kullanıyorum. Ama ifade ettiğim gibi bunu ben bir yerde mecburen kullanmak zorundayım ve bunun yasalar karşısında bir sorun olmaması için özel bir müsaade almak peşindeyim. Ama gel gör ki şu ana değin de hiç bir yetkili merciden doğru dürüst bir cevap alamadım. Bunun mutlaka bir uzlaşma yolu olmalı diye düşünüyorum.
Bilgilendirme forumların ruhu zaten, elimden geldi ise nemutlu bize, bir şey değil ...
Ascentarium
07 06 2012, 16:07
Sağlık kurulu (heyet) raporuyla elini güçlendirmelisin. Gerekirse yönetmelikte böyle bir (sağlık ile ilgili) madde yoksa Danıştaya dava açıp mağduriyetini dile getirebilirsin
Ismail dostum, buraya kadar geldim ben zaten. Yani tedavi gördüğüm özel hastane onkolo'undan ve yine başhekimlikleri onayları ile böyle bir belge almaya muktedirim. Buraya kadar sorun yok, işte asıl bundan sonrası muamma. Bu belgeyi aldım, nereye ibraz edeceğim. Ruhsata fala bir işletme durumu mu söz konusu olacak. Ya da ne bileyim atıp torpido gözüne trafik kontrolü sorguladığında mı çıkartıp göstereceğim. İşte bundan sonrasına hiç bir yol gösterebilen çıkmadı. Onun için bende yaşadıklarımı tüm cevaplara ulaşabilsin diye açtığım bu aynı başlıktan sürdürmeye gayret ediyorum.
Aslında Şükrü kardeşim buralarda ise o belk sağlıkçı titr'i ile bize br nebze yol gösterebilir diye düşünüyorum.
Ismail dostum, buraya kadar geldim ben zaten. Yani tedavi gördüğüm özel hastane onkolo'undan ve yine başhekimlikleri onayları ile böyle bir belge almaya muktedirim. Buraya kadar sorun yok, işte asıl bundan sonrası muamma. Bu belgeyi aldım, nereye ibraz edeceğim. Ruhsata fala bir işletme durumu mu söz konusu olacak. Ya da ne bileyim atıp torpido gözüne trafik kontrolü sorguladığında mı çıkartıp göstereceğim. İşte bundan sonrasına hiç bir yol gösterebilen çıkmadı. Onun için bende yaşadıklarımı tüm cevaplara ulaşabilsin diye açtığım bu aynı başlıktan sürdürmeye gayret ediyorum.
Aslında Şükrü kardeşim buralarda ise o belk sağlıkçı titr'i ile bize br nebze yol gösterebilir diye düşünüyorum.
Karayolları kanununda sağlık özürü ile ilgili bir madde var mı yok mu öncelikle bir avukatla görüşüp bilgi edinebilirsin. Bu nedenle yönetmeliğe bu maddenin eklenmesi ile ilgili olarak Danıştaya dava açabilirsin biraz sıkıntılı bir süreç olacak ama şu ana kadar vakit kaybetmiş sayılmazsın üstadım.
Dostum o zaman sana ön cam ile ilgili herhangi bir sorun yaşadın mı diye sorayım. Ben ön cam hariç diğerlerini yaptırmıştım ama görünen o ki ön cam'a da yaptırmam gerekiyorum. Öğrenmek istediğim görüntüye menfi bir etkisi oldu mu? Gec/gündüz görüşlerinde sorun yaşanıyor mu? Temizlik yaparken sıkıntı çıkarıyor mu? Bir de hepsinden önemlisi OGS/Navigasyon sinyallerini engelliyor mu?
Ön cam uygulamasını ben yine Ziebart'ta yaptıracağım. Sitelerinde Nav/OGS sinyallerini etkilemeyen özel alaşım diyor. Ama en net cevabı kullananlardan alabilirm diye düşünmekteyim. Ön cam tecrübelerini paylaşırsan memnun olacağım.
Ender Bey Merhabalar,
Belirli bir dönem aynı arabayla ön cam filmsiz dolaştığım için arada ki farkı çok rahat anladım açıkçası. Güneş ışınlarını engellediği ve ortamı sıcaklık bakımından koruduğu kesin. Temizlik ve ya Navigasyon ile ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadım ben açıkçası.
Ön cam için en açık renk kullanmanızı tavsiye ediyorum. Bunun nedenlerini şöyle sıralayabiliriz:
*Koyu renk özellikle gece görüşü zorlaştırıyor,
*Yağmurlu havalarda sıkıntı yaratıyor,
*Olası polis kontrollerinde, durdurmayacakları varsa bile koyu renk direkt dikkat çekiyor,...
gibi sıralayabiliriz.
Ön cama uygulatmam mantıklı mıdır? Doğru bir tercih mi?
Ender Bey, biz babamın aracının sadece ön camına şeffaf uygulama yaptırmıştık. Uygulamada kullanılan film karşıdan gelen ışıkların verdiği rahatsızlığı azaltması içindi. Babam bundan etkileniyordu. (2 sene önce profesyonel bir yerde yaptırdık ve 200 TL verdik)
Malzeme %100 şeffaf olmasına rağmen bir süre sonra söktürmek zorunda kaldık. İlk başta anlamadık ama film görüntüyü biraz kırıyor. Hem kırılma oluyor hem de netlik düz cam gibi değil. boşu boşuna yaptırdık. Hele ki siz ön cama da renkli düşünüyorsunuz. hiç tavsiye edemeyeceğim.
Ascentarium
08 06 2012, 09:56
Ender Bey, biz babamın aracının sadece ön camına şeffaf uygulama yaptırmıştık. Uygulamada kullanılan film karşıdan gelen ışıkların verdiği rahatsızlığı azaltması içindi. Babam bundan etkileniyordu. (2 sene önce profesyonel bir yerde yaptırdık ve 200 TL verdik)
Malzeme 0 şeffaf olmasına rağmen bir süre sonra söktürmek zorunda kaldık. İlk başta anlamadık ama film görüntüyü biraz kırıyor. Hem kırılma oluyor hem de netlik düz cam gibi değil. boşu boşuna yaptırdık. Hele ki siz ön cama da renkli düşünüyorsunuz. hiç tavsiye edemeyeceğim.
Hayır, ön cama kesinlikle renkli düşünmüyorum. Ziebart'ın kendi laboratuarlarında geliştirdiği özel katmanlara ve koruyucu filtrelere sahip özel ön cam filmini tercih edeceğim. Hatta dün gidip bizzat ürünü yerinde inceledim. Kesinlikle renkli değil, şeffaf ve OGS/NAV için bir engel oluşturmuyor. Benim aradığımda özellikle güneş ışınlarının zararlı UV dalgalarından korunmak. Ziebart zaten renkli ön cam uygulaması yapmıyor. Her şeye rağmen deneyeceğim: ÖNCE SAĞLIK !
@MHMTPKZ cevap ve önerinize teşekkürler. Burada da ifade etiğim gibi, film şeffaf/renksiz olacak inşaallah.
baracudax
11 06 2012, 10:33
cam filmi yasağının renkle bir alaksı yok , koyu renkten dolayı olsaydı orjinal karartılmış camlarda yasak olurdu amaç kaza esnasında camların tuzla buz olması gerekiyorki araç içindekiler camlardan ölümcül yara almasın cam filmi şeffaf dahi olsa yasak kaza sırasında film camın dağılmasını önlediğinden büyük parça halinde kalıyor ve bıçak gibi keskin parçalar kalabiyor konu bundan ibarettir.
cam filmi yasağının renkle bir alaksı yok , koyu renkten dolayı olsaydı orjinal karartılmış camlarda yasak olurdu amaç kaza esnasında camların tuzla buz olması gerekiyorki araç içindekiler camlardan ölümcül yara almasın cam filmi şeffaf dahi olsa yasak kaza sırasında film camın dağılmasını önlediğinden büyük parça halinde kalıyor ve bıçak gibi keskin parçalar kalabiyor konu bundan ibarettir.
+2012 Ayrıca camın içeriden ve dışarıdan o an yüzey gerilimi yarattığı için kırılmasına engel olduğundan dolayı film hayati tehlikeye yol açabilmektedir. Geçen sene bir iş adamı b6 içerisinde kendisini vurdu polis yetişti o an ama yan camları kıramadılar filmden dolayı .. ancak arka camı kırarak girebildiler filmsiz olduğu için ama geç kalmışlardı.
ATT-SUKRU
13 06 2012, 14:22
şuan bu konuda net bir bilgiye sahip değilim ama araştıracağım bu konuyu hem tanıdık dr arkadaşlarla hemde işimiz gereği polislerle bu aralar sıkı fıkıyız onlarada sorar bilgi edinmeye çalışırım
ATT-SUKRU
13 06 2012, 14:26
alıntı yapıp cevaplamıştım cevabım çıkmamış
bu konu hakkında şuan net bir fikre sahip değilim ama araştıracağım en iyi cevabı polislerden öğrenirim sanırım onlara sorup bilgi edinmeye çalışırım ayrıca dr arkadaşlarada sorarım
+2012 Ayrıca camın içeriden ve dışarıdan o an yüzey gerilimi yarattığı için kırılmasına engel olduğundan dolayı film hayati tehlikeye yol açabilmektedir. Geçen sene bir iş adamı b6 içerisinde kendisini vurdu polis yetişti o an ama yan camları kıramadılar filmden dolayı .. ancak arka camı kırarak girebildiler filmsiz olduğu için ama geç kalmışlardı.
ben insanın güvenliğini bu kadar çok düşünerek böyle bir yasağın konmuş ihtimaline nedense hiç inanmıyorum.
tamamiyle aracın içinin görünmesinin istenmesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.
istinyepark AVM de bile otoparka girerken bagaj kontrolü dışında filmli araçların camını açtırıp içini de kontrol ediyorlar
ben insanın güvenliğini bu kadar çok düşünerek böyle bir yasağın konmuş ihtimaline nedense hiç inanmıyorum.
tamamiyle aracın içinin görünmesinin istenmesiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.
istinyepark AVM de bile otoparka girerken bagaj kontrolü dışında filmli araçların camını açtırıp içini de kontrol ediyorlar
Selçuk öyle olsa karartılmış camlar da yasaklı olurdu onla alakası yok bu fiziki ve beraberinde tıbbi komplikasyonlara açabilicek bir uygulama. Ayrıca güvenlik filmlerini kurşun geçirmiyor veya darbelere karşı dayanıklı hale geliyor niçin film özelliğinden dolayı düşün bütün savcı hakim ve emniyet arabalarında bu filmler var onlar tabi izinli sayılıyor hepsi de siyah doğal olarak içerisi de görünmüyor:)
karartılmış camlar sadece arkada var ama hem güvenlik filmi dışında olanlar zaten o kadar zor kırılmıyor. kamu görevlilerin durumda istisnai.
neyse takan kullanan arkadaşlara sorunsuz sürüşler dileyelim. mevzuu baltaya gitmesin :)
karartılmış camlar sadece arkada var ama hem güvenlik filmi dışında olanlar zaten o kadar zor kırılmıyor. kamu görevlilerin durumda istisnai.
neyse takan kullanan arkadaşlara sorunsuz sürüşler dileyelim. mevzuu baltaya gitmesin :)
yok yok baltacı bulaşmadı buralara bişey olmaz:))
Cumartesi günü 2012 variant için ziebarttan randevu almıştım, ön yan camlara 1 numara, diğer camlara 2 numara yaptırmayı düşünüyorum, ön cama da ziebartın özel renksiz ancak ısıyı engelleyen camından taktıracaktım, fiyat 1050 tl ama ceza konusu beni caydırmak üzere acaba ön camları renksiz yaptırmam beni cezadan korur mu? Yaptırmakta kararsız kaldım, sizce riske girmelimiyim?
Cumartesi günü 2012 variant için ziebarttan randevu almıştım, ön yan camlara 1 numara, diğer camlara 2 numara yaptırmayı düşünüyorum, ön cama da ziebartın özel renksiz ancak ısıyı engelleyen camından taktıracaktım, fiyat 1050 tl ama ceza konusu beni caydırmak üzere acaba ön camları renksiz yaptırmam beni cezadan korur mu? Yaptırmakta kararsız kaldım, sizce riske girmelimiyim?
film taktırmak tamamen yasaktır:)
birde birşey sormak istiyorum bu ufak rütüşların ücreti ne kadar acaba? Bizim de tamponda 3 cm lik bir çizik ( boya kalkması ) var..Onu yaptırmayı düşünüyorum..
Kaskon varsa autoking de bedavaya yaptırırsın. Kaskoyu bozmaz
saydalan
14 06 2012, 13:21
Daha önce hiç cam filmi kullanmadığım için kafama takılan ve cevabını aradığım sorularım ise:
Ön cama uygulatmam mantıklı mıdır? Doğru bir tercih mi?
Ön cama uygulama olur ise sileceklerden etkilenir mi?
Bu ton tercihim (önler en açık, arkalar orta ton) trafik muayenede sorun oluşturur mu?
Fiyat uygun mu? (ön camın da yapılacağını düşünürsek)
Arka cam rezistanslarda sorun yaşar mıyım?
Uygulatmada ayrıca dikkat etmem gereken hususlar var mıdır?
Sorularınızı ziebart marka filmler için sorduğunuzu varsayarak ve bir ziebart müşterisi olarak sanırım sorularınızı rahatca cevaplayabilirim.
1. Evet çok mantıklı. Ben uygulattım, memnunum. Ön camda film olduğunu sizden başka kimse anlayamaz. O derece renksiz, ama güneşin ısısını (ışığını değil) çok güzel kesiyor. Görüşü de asla etkilemiyor.
2. Silecekler etkilenmez, çünkü içten uyguluyorlar. Dıştan uygulama yok.
3. Ben olsam, tüm camları 2 numara, ön camı 0 numara (1 numaradan daha açık) uygulardım. Ki öyle yaptım.
4. Olması gereken fiyat. Biraz daha indirim payı var gibi.
5. Yaşamazsınız.
6. Uygulama anında, bekleme salonuna geçip gazetenizin keyfini çıkartın, yeter :)
5 sene önce sıfır araç almıştım. Ziebart benim gözümde para tuzağı idi. Ama cam filminde müthiş bir indirim yakalayınca (Llumar fiyatı) ziebart yaptırdım. Yaptırma esnasında diamond gloss lu araçları gördüm, onu da yaptırdım. Bu süre zarfında anladım ki, adamların ne filmi piyasadaki filmlerden, ne diamond glosu piyasadaki boya korumalardan. Herşeyleri farklı ve kaliteli. Bir daha araç alırsam aldığım gün ziebarta sokarım demiştim. Öyle de oldu. Yeni CC'mi doğuştan teslim alıp doğruca ziebarta götürdüm. Ön cam dahil komple film, komple iç-dış koruma, kaput filmi yaptırdım. Şu an zevkini çıkartıyorum. Meganımın boya korumasını ise bile bile piyasadan isimsiz bir firmaya yaptırdım. Farkı dağlar kadar ama meganı pek umursamıyorum.
3M miş, Llumar mış, falanmış, filanmış, diğer filmleri değil ön cama, arka kelebek camına dahi tavsiye etmem, aracıma da değdirmem. Filmsiz dolaşırım, daha iyi. Ziebart film kullanmamış olanlar bu tavrımı anlayamazlar zaten.
Sorularınızı ziebart marka filmler için sorduğunuzu varsayarak ve bir ziebart müşterisi olarak sanırım sorularınızı rahatca cevaplayabilirim.
1. Evet çok mantıklı. Ben uygulattım, memnunum. Ön camda film olduğunu sizden başka kimse anlayamaz. O derece renksiz, ama güneşin ısısını (ışığını değil) çok güzel kesiyor. Görüşü de asla etkilemiyor.
2. Silecekler etkilenmez, çünkü içten uyguluyorlar. Dıştan uygulama yok.
3. Ben olsam, tüm camları 2 numara, ön camı 0 numara (1 numaradan daha açık) uygulardım. Ki öyle yaptım.
4. Olması gereken fiyat. Biraz daha indirim payı var gibi.
5. Yaşamazsınız.
6. Uygulama anında, bekleme salonuna geçip gazetenizin keyfini çıkartın, yeter :)
5 sene önce sıfır araç almıştım. Ziebart benim gözümde para tuzağı idi. Ama cam filminde müthiş bir indirim yakalayınca (Llumar fiyatı) ziebart yaptırdım. Yaptırma esnasında diamond gloss lu araçları gördüm, onu da yaptırdım. Bu süre zarfında anladım ki, adamların ne filmi piyasadaki filmlerden, ne diamond glosu piyasadaki boya korumalardan. Herşeyleri farklı ve kaliteli. Bir daha araç alırsam aldığım gün ziebarta sokarım demiştim. Öyle de oldu. Yeni CC'mi doğuştan teslim alıp doğruca ziebarta götürdüm. Ön cam dahil komple film, komple iç-dış koruma, kaput filmi yaptırdım. Şu an zevkini çıkartıyorum. Meganımın boya korumasını ise bile bile piyasadan isimsiz bir firmaya yaptırdım. Farkı dağlar kadar ama meganı pek umursamıyorum.
3M miş, Llumar mış, falanmış, filanmış, diğer filmleri değil ön cama, arka kelebek camına dahi tavsiye etmem, aracıma da değdirmem. Filmsiz dolaşırım, daha iyi. Ziebart film kullanmamış olanlar bu tavrımı anlayamazlar zaten.
5 yıl içinde filmden hiç ceza yediniz mi? Ziebart 2 numaraya ceza kesmiyorlarsa hemen yaptıracağım.
5 yıl içinde filmden hiç ceza yediniz mi? Ziebart 2 numaraya ceza kesmiyorlarsa hemen yaptıracağım.
Ceza yeme olayı biraz şans işi o an ki polis çok önemli bizde Eylül ayında 4 sene olucak arkalar 2 numara LLmar marka cam filmi var sıkıntı yaşamadık ama bu yaşamıycaz anlamıda gelmiyor tabi
saydalan
18 06 2012, 10:20
Pek çok çevirmeye girdim ama cam filmi hiç mevzuu-bahis olmadı. Sadece (34 plaka ile) Antalya'da 2-3 sene kadar önce bir çevirmeye alındım. Arkada annem ve yengemi görünce polis "ablaları bekletmeyelim" deyip beni bıraktı. Bırakırken de "filmlerini çıkar" dedi, o kadar. Tüm yaşadığım budur. Biraz da bunun rahatlığıyla yeni aracıma da komple yaptırdım. Onunla da şu ana kadar bir sorun yaşamadım.
Geçen sene muayeneye girdim. Benimle beraber bir de Tipo vardı. Üzerinde 50 TL'ye aksarayda yapılan, güneşi yeyince morlaşan filmlerden vardı. Görevli, bu filmler çıkmadan muayeneye almam dedi. Şoförle papaz oldular. Çocuk tiposunu muayeneye sokamadan o sinirle geri döndü. Benim araçta ise cam filmi söz konusu dahi olmadı. Sadece evrakta, hafif kusur olarak gördüm, o kadar. Ziebart film gerçekten farklı. Piyasadaki diğer markalarla karşılaştırılmamalı. Özellikle ön cam filmi çok çok farklı. Hafif renkli cam gibi duruyor. Görüşü etkileme diye bir yan etki kesinlikle yok. Kullanan bilir.
Ascentarium
18 06 2012, 11:33
#saydalan
Ben de Ziebart filmlerle kullanıyorum. Çok memnunum, hatta o zaman yaptırmamıştım ön camı ama şimdi yaptıracağım. Ön cam için görüntüyü bulanıklaştırıyor, sırıtıyor vs karşı menfi görüşlere de rastladım. Ama bunun işi bilen, alanında uzman Ziebart gibi bir firmaya yaptırılmasının sıkıntı doğurmayacağına inanıyorum. Siz ve ön cam uygulaması yaptıran bir kaç arkadaş daha özellikle Ziebart'tan memnuniyetlerini ifade etmekteler.
Yasal değil ama yine de yaptıracağım, sağlığım daha önemli. Ben elimden gelen her şeyi yaptım, başvurmadığım makam kalmadı yasal olarak bu uygulamayı kullanabilmek için. Ama hala taş devrinden kalan anlamsız, gerekçesiz yönetmeliklerin ardına saklanarak benim gibi bu cam filminden haklı nedenlerle faydalanmak isteyenler ile kanun uygulayıcıları karşı karşıya getiriyorlar. En son Soğanlık Bölge Trafik'den ytetkililer ile görüşmemiz oldu. Onlar da aynı şekilde söz konusu kanundan dolayı, her ne türden olursa olsun cam filminin illegal olduğunu, cezai yaptırıma maruz kalınacağını ve hatta aracın bağlanabileceğini(!) söylemekteler.
Evet. Ziebart müşteri memnuniyetinde çok iyidir. Gözünüz kapalı gidebilirsiniz. Eski aracıma 3 kez yaptılar beğenmedim. 4.kezde istediğim gibi oldu. Bu değişimlerin hiç birinde en ufak bir itirazda bulunmadılar.
Ascentarium
18 06 2012, 11:45
'99'dan beri Ziebart Bostancı Ersen'in müşterisiyim. Tüm araç işlemlerini hep orada yaptırıyorum. Kalitesinin ve müşteri memnuniyetinin farkındayım. Aynı taraftayız yani :))
'99'dan beri Ziebart Bostancı Ersen'in müşterisiyim. Tüm araç işlemlerini hep orada yaptırıyorum. Kalitesinin ve müşteri memnuniyetinin farkındayım. Aynı taraftayız yani :))
Bende 2000 senesinde o zamanki Üsküdar istasyonu müşterisiydim. Sonra Seyrantepe ye gidip geldim.. Yani Ziebart iyidir. :)
Yasal değil ama ülkemizde memur arkadaşlar bu konularda biraz esnek davranıyor.
BeratYILDIZ
19 06 2012, 14:46
Esnek davranmak değil de herşeyin bir adabı usulü var.Gidip de %95 koyu film yaptırana esnek davranmıyorlar.Ama %65 e falan birşey dediklerini görmedim.İçeri gayet iyi bir şekilde gözükürse problem olmuyor.
Ascentarium
19 06 2012, 14:49
Koyu renk filmi ben de sevmiyorum zaten. Ziebart 2 numara kullanıyorum. Fazlasıyla iş görüyor.
bence flim sakat iş trafik polisi bu ne yapaca belli olmaz