PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çılgın bir ekran projesi



RSS Haber
06 06 2012, 06:02
Bir süredir beklenen Sharp’ın yeni IGZO ekran teknolojisi için açıklanan özellikler mevcut ekranlara göre çılgın proje ayarında(!) Apple, rakiplerinden sıyrılmak için teknolojinin peşindehttp://www.birbilsen.com/wp-content/uploads/2012/06/sharpova1338560984.jpg
Sharp’ın beklenen IGZO (iridyum, galyum, çinko asit) bazlı ekran teknolojisi beklentilerin ötesine geçebilecek*özellikler*barındırıyor.*Öyle ki Apple’ın Sharp’a geniş çaplı üretim için gerekli*nakit*akışı konusunda*destekvererek*teknolojiyi başta iPhone olmak üzere kendi cihazları içinkullanmayı*hedeflediği belirtiliyor. Böyle bir durumda son dönemde pek de hoşlaşmadığı*ancak çalışmaya devam ettiği Samsung’dan ve bir diğer şirket LG ile*yollarını*ayrımış olabilecek.
Şirketin IGZO ekran teknolojisiyle ilgili olarak sunduğu*yeni*özelliklerbeklemeye ve şirketlerin kapışmasına neden olacak türden. Bu*yeniLCD ve OLED ekran çeşidi çok daha*ince*bir yapıda ancak çok daha*yüksekbir çözünürlük, daha küçük kenar ve şeffaf piksellerden dolayı daha fazlaverimlilik*vaat ediyor.
IGZO bu yeteneklerini üretimde*kullanılan*biçimlendirilmemiş*silikonukri stalize ederek*başarıyor. OLED prototipinde sergilediği*3840×2160 piksel ile akıllı telefon,*tablet, ultrabook’lar için*mükemmel*bir seçeneksunduğu muhakkak.
Şirketin sunduğu 3 prototip ekranın çılgın*özellikleri*ise şöyle;
http://www.birbilsen.com/wp-content/uploads/2012/06/sharpotab1338560781.jpg
Sharp’ın geliştirdiği ekranlardan*özellikle*dikkat çekeni ise eğilebilir OLED ekran. Apple, bu sebeplerle tedarikçisi Samsung’dan seve seve vazgeçip gelecek*iPhone’larda bu ilginç ve çılgın*özelliklere*sahip ekran teknolojisini iPhone’larda*kullanabilir.*Ancak geniş çaplı bir*kullanım*için teknoljinin önündeki engel*yüksek*maliyetler.




Devami... (http://www.birbilsen.com/2012/06/cilgin-bir-ekran-projesi.html)

birBilsen.com (http://www.birbilsen.com)