PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2016 passat tdı dsg - çalışma ve stop sorunu



Dertli
23 01 2021, 15:50
Merhabalar aracımda çok can sıkıcı bir sorun yaşıyorum. İnternetteçok araştırdım, farklı ustalara götürdüm fakat bir çözüm bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Araçta yaşadığım sonunun videosu burada https://youtu.be/y-rVf13S7mQ

Böyle bir arıza hakkında bilgisi olan varsa yardımını rica ediyorum.

Aracı çalıştırmak için start düğmesine basıldığında hiç marş basmadan esc, yokuş kalkış desteği, front assist, lastik basınç, şanzıman acil işletimde, aydınlatma mesafe ayarı, elektrikli park freni arızaları çıkıyor. start düğmesine tekrar basıp aracı stop konumuna aldıktan sonra çalıştırmak için start düğmesine basınca çalışıyor ancak start stop arızası ile lastik basınç uyarısı veriyor ve park assist devre dışı diyor.

Arıza genellikle sabahları ilk çalışmada ortaya çıkıyor fakat gün içerisinde motor sıcakken de yapıyor.

Ayrıca asıl tehlike, bazen hareket halindeyken de aynı arızaları verip stop etmeye başladı.

Bilgisayara bağlandığında birçok arıza kaydı çıkıyor ve alternatör hatası çıkıyor. Alternatör ve akü değişimi yapıldı fakat sorun devam ediyor.

eem
23 01 2021, 17:51
İlk kar yağdığında evden çıkar çıkmaz yolun buzlu olduğunu düşünemedim ve aracı ( 2013, b7) kaydırıp sağ ön tekerleği kaldırıma vurdum. Görünürde hiçbir sıkıntım yoktu ama araçla 500-600 metre yol aldıktan sonra Denge kontrolü, lastik basınç kontrolü devre dışı uyarısı verdi, autohold'u devreye alamadım ve arabanın gidişi de biraz garipti.
Ustamı aradım, tablanı eğmişsindir, yavaş yavaş gel dedi. Tabla değiştirildikten sonra rot ayarına giderken tüm hatalar gitti. Autohold da devreye girdi.
Sizde de benzer bir durum olabilir diye paylaşmak istedim. Çukur, kaldırım ve benzeri bir yere vurarak darbe aldı mı araç?

MAR-LX1A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

musti32
23 01 2021, 21:13
geçmiş olsun. masraf ne kadar oldu.

eem
24 01 2021, 13:09
geçmiş olsun. masraf ne kadar oldu.Teşekkürler, Benim aracımın masrafı rot ayarı da dahil olmak üzere 600 TL oldu.

MAR-LX1A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dertli
26 01 2021, 02:10
Cevabınız için teşekkür ederim. Araçta darbe olmadı ama tablayı da kontrol ettireyim.

Bu arada yazmayı unutmuşum, araç her çalışmada hata vermiyor. Bazen normal şekilde çalışıyor ve birkaç gün hata vermediği de oluyor, bazen de arka arkaya hata verip beşinci altıncı denemede çalışıyor. Motor start aldıktan birkaç saniye sonra stop ettiği de oluyor.

eem
26 01 2021, 15:01
3 yıl önce 2015 model b8 kasa passat sahibiydim. Çok ilişkili olmayabilir ama denemesi çok kolay olduğundan yazmak istedim. Anahtar pili ile ilgili olabilir diye düşünüyorum. Benim aracım da şanzıman hatası verip stop ediyordu. Pil değiştirdikten sonra olmadı bir daha. Detaylar aşağıdaki mesajda yer alıyor.
https://passatturkiye.com/showthread.php?p=483463

MAR-LX1A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dertli
26 01 2021, 20:20
Yarın pili değiştirip deneyeceğim, teşekkür ederim.

Dertli
27 01 2021, 17:08
Anahtarda sıkıntı olabilir diyerek yedek anahtara yeni pil takıp denedim fakat sorun sürüyor maalesef.

Serref
27 01 2021, 21:56
öncelikle geçmiş olsun bir çok ustaya gösterdiğinizi söylemişsiniz rutin bakımlarda servis taraftarı değilim ama böyle bir hatada çok fazla kurcalatmadan servise götürün derim

Dertli
29 01 2021, 03:06
Araç, yaşanan soruna ilişkin arıza kaydını sildiği için gittiğim ustalarda ve serviste net bir çözüm yerine alternatör arızasına yönlendirildim.

Dün bir ustaya gösterdiğimde "no communication with engine control unit" arızası verdi. Usta, araçta iletişim yok belki anahtar arızalıdır yedek anahtarı kullan dedi.

Akşam internette arızayı araştırdığımda can bus hattı kabloları, ecu veya röle arızası olabileceği sonuçlarına ulaştım. Yedek anahtar denemem sonuç vermedi.

Ecu veya can bus arızası ise ciddi bir sorun olabileceği düşüncesiyle ve ilk gittiğim servisin net bir teşhis koyamaması üzerine farklı servise götürdüm. Servise de rölelerin kontrol edilmesini söyledim.

Sonuç olarak iki röle değişti ve şu ana kadarki denemelerimde hata ortaya çıkmadı. Sanırım yaşanan sorun röle değişimiyle çözülmüş oldu.

Aynı hata ile tekrar karşılaşırsam bilgi veririm.

Sayın eem sorunun çözümüne ilişkin fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.