PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volkswagen’in başı yine dertte



Konigjaeger
16 01 2019, 11:33
Volkswagen’in başı yine dertte: o motorlarda da hile cihazı kullanılmış
1.2 litrelik TDI dizel motorlarda da yazılım hilesi yapılmış olabilir.

Alman Bild am Sonntag gazetesine göre, Almanya Karayolu İdaresi (KBA) Volkswagen’in bilinenler dışında yazılım hilesine sahip başka modelleri de olabileceğinden şüpheleniyor. Eğer bu şüphe kanıtlanırsa Alman üretici 370,000 dizel aracını daha geri çağırmak zorunda kalacak.


Bu sefer şüphelerin odağı olan motor tipi ise 1.2 litrelik TDI dizel üniteler. Volkswagen, 2016 yılında yaptığı açıklamada bu motorlarda herhangi bir emisyon hile cihazı olmadığına dair güvence vermişti. Fakat bir Volkswagen sözcüsü tarafından kısa süre önce verilen demeçte, 1.2 litrelik dizel EA189 motorların şirket bünyesinde incelendiği ve bazı problemler bulunduğu belirtildi. Şirket tarafından analizlerin sürdürüldüğünü ifade eden VW sözcüsü, konuyla ilgili yetkili makamlarla temas halinde olunduğunu kaydetti.
Alınan bilgilere göre Alman savcılar tarafından, isimleri paylaşılmayan Volkswagen yöneticilerine karşı dolandırıcılık suçlamasıyla bir dava açılması planlanıyor.
Volkswagen Grubu, 2015 yılında patlak veren dizel skandalından beri dünya çapında yüzlerce aracını geri çağırmak zorunda kaldı. Görünüşe göre skandalın etkileri bir süre daha devam edecek.
Kaynak: Bild am Sonntag

vosbik
16 01 2019, 12:21
Merhaba;

Bu kapsamda vw nin kendi sitesinde tüm ea189 motor kodlu ünitelerde bu sorunun olduğu ve 1.2 tdi üniteninde bu kod ile üretildiği bilgisi emisyon skandalı ilk patlak verdiğinde bildirilmişti.Hatta bu yüzden doğuş oto 1.2 tdi sahiplerini yazılım güncellemesi için servislere çağırdı.2017 nin başında kullandığım 1.2 tdi polo içinde aynı işlemi doğuş oto da yaptırmıştım.

Özetle bu yeni bir haber değil.Neden tekrar gündeme getirdiler acaba?

Konigjaeger
16 01 2019, 13:00
anladığım kadarıyla tekrar inceleme başlatılmış o yüzden gündem oldu sanırım;

Bu sefer şüphelerin odağı olan motor tipi ise 1.2 litrelik TDI dizel üniteler. Volkswagen, 2016 yılında yaptığı açıklamada bu motorlarda herhangi bir emisyon hile cihazı olmadığına dair güvence vermişti. Fakat bir Volkswagen sözcüsü tarafından kısa süre önce verilen demeçte, 1.2 litrelik dizel EA189 motorların şirket bünyesinde incelendiği ve bazı problemler bulunduğu belirtildi. Şirket tarafından analizlerin sürdürüldüğünü ifade eden Volkswagen sözcüsü, konuyla ilgili yetkili makamlarla temas halinde olunduğunu kaydetti.

ibrahimcn
14 03 2019, 10:54
Şimdi ise kar etme maksatlı işçi çıkarma düşünceleri var