PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : A4 ve passat kazasi, yardim lutfen



aliutku
22 11 2017, 21:18
Arkadaslar selam,

Adamin teki dun gece otoparktan cikarken arabama surtmus, sabah farkettim. Camurlukta hafif bi cizik var alt kisimda, jantta bir iz olusmus, tamponda boya kalkan birkac nokta var. Servisle (audi) telefonda konustum, egzos ve park sensoru hasar almis olabilir diyerek biraz gozumu korkuttular. Yasadigim ildeki vw servisine gosterdim, onlar da boyanirsa 650 tl aliriz dediler. Vuran arac passat ve epey kotu gorunuyor, fotografa bakip yorum atabilir misiniz? Ben titiz bir biniciyim, sizce tamponu boyatmali miyim yoksa pasta cila rutus ile yetinmeli miyim?

Yardimci olursaniz sevinirim.

ersind
22 11 2017, 21:22
Audide sorun yok ben olsam o şekilde devam ederim. Çok sırıtmıyor. 10-15 güne gözünüz alışır.

Stanced386
22 11 2017, 22:41
Tampon plastik parça o kadar önemli değil. Boya makinasında da çıkmaz zaten. Fotoğrafları saklayın boyatın. Sizin gibi titiz alıcı çıkarsa gösterirsiniz.

- - - Sonradan Eklenen Mesaj - - -

Tampon plastik parça o kadar önemli değil. Boya makinasında da çıkmaz zaten. Fotoğrafları saklayın boyatın. Sizin gibi titiz alıcı çıkarsa gösterirsiniz.

rehber öğretmen
22 11 2017, 22:58
audinin vurulan yeri ile passatın çamurluğundaki eziklik arasında çok yükseklik farkı var o eziklik önceden miymiş ki?

aliutku
22 11 2017, 23:10
Ayni kaza, passatin tampon ezilince on camurlugu benim aracin arka lastigi ile arka camurlugu arasina girmis diye dusundum. Benim arka camurlugun lastige bakan alt bolumu bir miktar kazinmis.

akhisar
22 11 2017, 23:35
Gecmis olsun tamponunuzdaki 2 yuvarlak boya acmasi harici pasta ile duzelir boyatmayin bosyere

bravo32
23 11 2017, 02:38
kaskodan mini onarımla çözülür gibi görünüyor. ben olsam gıcıklanırdım her gördüğümde.

baracudax
23 11 2017, 09:49
Kesinlikle boyatmayın tamponlardaki orjinal boya direk plastik maddenin üzerine atılıyor bir yere dayadığınız zaman bile esnekliğini kaybetmiyor çatlamıyor ve kalkma yapmıyor , sonradan boyanan tampon ne kadar iyi işçilik yapılırsa yapılsın en ufak değmede çatlar ve kalkar boyamadan önce bir miktar macun sürülür ve üzerine astar atılır bunlarda boyanın tampona iyi tutunmasını engeller yüzlerce kez buna şahit oldum 80 araçlık filoyu yönetiyorum rütuş yaptırın beğenmezseniz en azından sadece o bölgeyi lokal yapın araç beyaz lokal boyandığını boyacılar bile anlamaz.

free
23 11 2017, 11:05
öncelikle geçmiş olsun. bence de ufak bir rutuş boyası yapılması yeterli çünkü ezik göçük görünmüyor. ayrıca passatın çamurluktaki kaza sizin arabanızda olmamıştır. passatın çamurluk hizası sizin aracın kaportasına denk geliyor. o şekilde hasar almış çamurluk sizin araçta mutlaka hasar oluştururdu. ama şu gerçek ki passatı sürücüsü acemi ve daha çok kişinin canını sıkabilir. bence aracınızı o sürücünün park ettiği alandan uzak tutun. :)

tcebeci
23 11 2017, 11:05
Lokal boya candır, rütuş yakından bakılınca sırıtır. Benim aracın ön tamponunda böyle bir durum vardı, hatta plastikte de çok az aşınma oluşmuştu, rütuş yaptırdım olmadı ve içime sinmedi. İlk fırsatta servise gidip burayı lokal boya yaptırıcam.
Aslında en güzeli ilk önce rütuş ile kurtarmaya çalışın içinize sinmezse lokal uygulatırsınız. 650 TL çok söylemişler. Komple tamponu mu boyayacaklar ?

Ekleme : İçime sinmedi derken, eğilip dibinden bakarsam anlıyorum ama o bile keyfimi kaçırıyor.

aliutku
23 11 2017, 15:59
Arkadaşlar teşekkür ederim öncelikle.

Araç için tutanak tuttum, boyatmak konusunu audi servise danışmayı düşünüyorum. Diğer taraftan bugün yıkamacı arkadaş bikaç işlemden geçirdi, meguiars ürünleri kullanıyor, bu hali gözüme fena görünmedi. Bakalım belki rötüş yapar sonra yırtar atarım kaza tutanağını. Bu arada adam otobüs şoförüymüş ve alkollüymüş sanırım, karısıyla kavga etmiş, ailevi problemler felan dedi. Benim arabamın yanına yaklaşma dedim, anlaştık :)

Son durum bu şekil:

25843