Passat B6 orta konsol bardaklığı değişimi anlatımı

Passat Turkiye Google Passat Turkiye Google

Konuyu Değerlendir: Güncel Değerlendirme :

  1. #1
    offline
    korn_17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Fatih UÇAR
    Üyelik Tarihi
    05/04/2013
    Yer
    Osmaniye
    Yaş
    38
    Model
    Passat
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2015
    Mesajlar
    1.599
    80 HB 383

    vw Passat B6 orta konsol bardaklığı değişimi anlatımı

    Selamlar arkadaşlar,

    2005 model B6 kasa Passat aracımdaki bardaklık eski tip sürgülü kapak olmayan türdendi. Sürgülü kapak bardaklık ile değişimini gerçekleştirme düşüncesine karşı zor oluşu bu işi yapmama engel olmadı. Şimdi forum ahalisinin kırılan, bozulan ya da benimkisi gibi sürgüsüz kapaklı olan bardaklığını değiştirmek isteyenler için bir bilgilendirme amaçlı paylaşımdır. Okuyanlara şimdiden teşekkür ederim...

    Öncelikli olarak bize lazım olan parçaları tarif edelim;

    Malzeme Listesi:


    1- Torx alyan seti ya da tek bulabilirseniz T15, T20 ve T25 Torx alyanları. (Kaliteli alyan kullanmanızı tavsiye ederim.)
    2- 10' luk lokma anahtarı.
    3- Plastik yüzeyleri hasar vermeden çıkarmak amacı ile trim set.

    1. Aşama:

    İlk aşamada sürücü koltuğu taban döşemesinde gaz pedalı yakınında bir kapak göreceksiniz bu kapağı yerinden trim set ile ya da zarar vermeden süz tornavida ile çıkarın daha sonra kapağın altında T15 torx anahtarı ile sökebileceğiniz bir vida göreceksiniz bu vidayı sökünüz, vida söküldükten sonra orta konsol sol yan kaplaması sökülmeye hazır hale gelecek. Sonrasında orta konsol yan kaplamasını aşağı doğru yani döşemeye doğru iterek bu parçayı orta konsoldan ayırmalısınız. Bu işlemde ve tüm plastik yüzeylerde sökme- takma işlemlerinizde çok hassas olmanız klipslere zarar vermenize engel olacaktır.

    Daha sonra sağ ön koltuk döşemesinde ön tarafında aynı şekilde bir plastik kapak göreceksiniz bu kapağı çıkarıp sol tarafta yaptığımız gibi T15 alyan ile vidayı sökünüz ve söktükten sonra aynı sol yan kaplamada olduğu gibi aşağı yönde iterek sağ yan orta konsol kaplamasını da sökünüz.

    2. Aşama:


    Orta konsol yan kaplamaları söküldükten sonra teyp çerçevesini trim set ile incitmeden ve klipslerine hasar vermeden kendinize doğru hafifçe çekerek sökünüz. Passenger airbag yazısının alt kısmında bir soket göreceksiniz bu soketi kenarlarındaki kanatlara hafifçe bastırarak geri çekmek suretiyle çerçeveden ayırınız.

    Sonrasında klima kontrol paneli çerçevesini yine plastik yüzey trim seti ile kendinize doğru hafifçe çekerek sökünüz. Bu söktüğünüz tüm parçaları ayak altında yer almayacak şekilde bagajınıza ya da başka bir yere koyunuz. Söktüğünüz vidaları nerden söktüğünüzü unutmayınız. Klima kontrol panelini orta konsola sabitleyen 4 adet altan vida mevcut 2 tanesi üst sağ ve sol köşelerinde 2 si de alt kısımda bu vidaları T15 torx alyan ile sökünüz ve ayrı bir yere koyunuz. Bu sırada üst kısımda yer alan vidaları sökerken bu vidalara çok gakın üst kısımda 2 adet torx alyan göreceksiniz bunlarıda sökmeniz gerekmektedir.

    Ön küllüğün küllük kısmını çıkarınız altta küllüğü konsola sabitleyen 2 adet torx vida var bunları da T15 alyan ile aökmeniz gerekiyor. Bu işlemlerden aonra klima kontrol panelini kablo bağlantılarını sökmeden yan konuma getirip konsolon içine ittiriniz. Korkmayın konsolda çalışıken rahat etmeniz içindir bu söylediğim.

    Daha sonra trim set yardımı ile vites çerçevesini yani tuşların takılı olduğu gri yüzeyi ya da aracınızda ne renk ise bu yüzeyi kenarlarından yukarı doğru hafifçe kanırtmak sureti ile kaldırınız. Ancak dikkat çıkardığınız vites çerçevesi üzerinde lastik basınç göstergesi, park sensörü tuşu, perde tuşunuz var ise, esp ve auto hold tuşlarını soketlerini kanatlarına bastırarak yuvalarından çıkarınız. Vites topuzunu sökebiliyorsanız sökmeniz ilerleyen aşamalarda çalışmalarınızda kolaylık sağlayacaktır ben sökemedim ancak

    Bu işlemleri hallettikten sonra ön kısımda işimiz kalmıyor, 3. aşamada arka havalandırma ve orta konsolun bağlantılarını sökeceğiz.

    3. Aşama:


    Orta konsolun arka kısmında yer alan yani kolçağın arka kısmında yer alan hava üfleme ızgaraları, çakmaklık soketi ve küllükten oluşan parçayı orta konsoldan ayırmamız gerekmekte. İlk olarak orta konsol arka kısımda kalan arka küllüğü kapağını açınca göreceğiniz klipsleri aracılığı ile yerinden çıkarıyoruz sonrasında 2 tane vida alyan vida direk çok bariz şekilde karşımıza çıkıyor bu 2 vidayı T15 torx alyan ile söküyoruz. Bu 2 torx alyan vidası arkada yer alan bu havalandırma ızgaraları, çakmaklık ve küllük ünitelerini tutan hafif L biçimle bir tümleşik parça. Bu tümleşik parça bahsettiğimiz 2 vida sökülünce hafifçe sağa sola ya da yukarı hareketler ile yerinden çıkarılır. Bu parçayı yerinden çıkarırken dikkat edilmesi gereken önemli bir 2 nokta vardır bunlardan ilki çakmaklık soket bağlantı kablosunun klipsleri aracılığı ile yuvasından çıkarılması, diğeri ise kolçak ışığı ve kolçak içi soğutmanın elektrik bağlantısı olan kablonun klipsi aracılığı ile sökülmesidir. Bu kablolar bağlantılarından ayrıldıktan sonra orta konsol arka ünitesi sökülmüş olarak bağımsız şekilde kalır.

    Daha sonra bu ünite çıkarılınca taban döşemesi ile orta konsolun alt kımının birleştiği noktada 2 tane demir döküm somun benzeri kendinden pullu- somunlu bir somun grubu göreceksiniz. 2 adettir. Bunları 10 numara lokma ile ya da 10 numara anahtar ile sökünüz. Bu işlem yapıldıktan sonra, sağ ön ve sol ön yolcu koltuklarını mümkün olan en ön pozisyona alınız ve koltukları yine mümkün olan en dik yani göğüse doğru yatacak şekilde pozisyona getiriniz. Ön koltukların arka kısımında orta konsola bakan taraflarında 1. Aşamada ilk paragrafta söktüğümüz yan panellerinkinin aynısından kapaklı sağda ve sol da olmak üzere 1' er adet torx vida göreceksiniz bunlarıda 1. aşamadakine benzer şekilde önce kapaklarını çıkarıp sonra ise T20 torx alyan ile yuvalarından çıkarmanız gerekmektedir.

    Tüm bu işlemler bittikten sonra artık orta konsol taban döşemesinden bağımsız hale gelmiştir. Şimdi ise diğer aşamada eski bardaklık gövdesinin sökülmesi ve yenisinin takılması adımları vardır.

    4.Aşama:


    Bu aşamada 2 kişi çalışmanız şiddetle tavsiye edilir işin en zor ve kötü çalışma alanı darlığı sebebi ile en karmaşık aşamasıdır. İlk olarak görevlendireceğiniz bir arkadaşınız orta konsolu arka kısımdan tutarak tavana doğru yukarı yönde kaldırmalıdır bu noktada teyp altı kısımdan orta konsolun ön kısmınında ayrıldığını göreceksiniz.Arkadaşınız orta konsolu yukarı yönde kaldırdığı zaman karşınıza bir sürpriz çıkacak Sanıyorsunuz ki hemen bardaklığın torx alyanlarını sökeceğim eskisini aşağı itip, çıkarıp yenisini takacağım ama bu kadar kolay olmuyor çünkü arka kısıma hava üfleyen klima paneli borularından ilk olarak kurtulmanız gerekiyor bu da oldukça zor bir iş. Şimdi bu havalandırma kanalına sıcak hava ya da soğuk hava taşıyan plastik borular vites kısmında 2 parça çatal gibi, başlayıp daha sonra bardaklık altında yekpare hale gelip arka havalandırma ızgaralarına kadar geliyor. Bu çatallanarak başladığı noktada bu boruların bo boruları orta konsola sabitleyen 2 adet T15 anahtar ile sökülmesi gereken alyan vida var bunları önce söküyoruz, sonrasından ise kolçağın alt kısmına tekabül eden bir yerde (takriben) bu yekpare ısıtma borusu ünitesinin birbirine geçtiğini göreceksiniz bu geçmeli kısmı ayırdığınız takdirde zaten az önce vidalarını ön taraftan söktüğünüz plastik borular özgür bir şekilde orta konsoldan bağımsız kalacaklar. İşte bu noktada bardaklık ünitesini alttan orta konsola sabitleyen köşe kısımlarında 2 kolçak tarafında 2 de vites topuzu tarafında ama köşelerde 4 adet torx alyan göreceksiniz. Bu alyanları T15 torx ile sökünüz. Sonrasında ise vites topuzu tarafında ortada 2 adet daha torx alyan vidası göreceksiniz. Bunları da T15 alyan ile sökünüz. Sonrasında bardaklığı orta konsola bağlayan tüm bağlatıları sökmüş oluyoruz bu noktada size yardımcı olan arkadaşınızı güölü kuvvetli seçin yaklaşık 1 saat boyunca orta konsolu arkadan tavana doğru kaldırmak zorunda ve sabit tutmak zorunda çünkü siz aşağıda vidalama sökme takma işlemleri ile meşgul oluyor olacaksınız.

    Geyiği bir yana bırakıp işe devam edecek olursak, bardaklığa yukarı kısımdan yani normal konumda üstte kalan kısımdan biraz kuvvet uygulayın ama biraz fazla değil sonra yuvasından ayrıldığında konsolun altına girip sağa sola oynatarak yerinden çıkarınız.

    Şimdi ise yeni aldığınız sürgülü bardaklığı ya da sürgüsünü tamir ettiğiniz bardaklığı yerine geri takıp vidalarını takınız unutmayın 6 adet torx vida var.

    Bundan sonraki işlem adımları ise sırası ile yukarıdaki aşamaları testen yapmaktır söktüğünüz vidaları, elektronik parçaları vs. takma işiniz sırası ile 4. Aşama, 3. Aşama, 2. Aşama ve 1. Aşama olarak tersten işlemi yapınız.

    Ben bu işlemi yaparken resim çekemedim ama sizleri için resim paylaşacağım yabancı bir passat sevgilisinin çalışmasından alıntı yapacağım resimleri...

    Yukarıda bahsettiğim değişim yaklaşık 3.5 saat sürmüştür ona göre süre ayarlamanızı tavsiye ederim. Kesinlikle değişim işleminde 2 kişi olunuz tek kişinin yapabileceği çapta bir iş değildir.

    Bu değişim işlemine niyetlenen, sürgülü kapağı arızalı olan ya da benimkisi gibi eski tip kapaksız olan ancak değiştirmek isteyen arkadaşlara birazcık rehber olabilirse bu konu amacına ulaşmış demektir. Uygulama esnasında yardıma ihtiyacı olan arkadaşlarım olursa özelden öm yazarlar ise telefon üzerinden elimden gelen yardımı yapmaya hazırım.

    Sevgiler, Saygılar...

    Fatih UÇAR
    kadyr ve Bugra bunu beğendi.
  2. #1
    offline
    korn_17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    1.599

    Selamlar arkadaşlar,

    2005 model B6 kasa Passat aracımdaki bardaklık eski tip sürgülü kapak olmayan türdendi. Sürgülü kapak bardaklık ile değişimini gerçekleştirme düşüncesine karşı zor oluşu bu işi yapmama engel olmadı. Şimdi forum ahalisinin kırılan, bozulan ya da benimkisi gibi sürgüsüz kapaklı olan bardaklığını değiştirmek isteyenler için bir bilgilendirme amaçlı paylaşımdır. Okuyanlara şimdiden teşekkür ederim...

    Öncelikli olarak bize lazım olan parçaları tarif edelim;

    Malzeme Listesi:


    1- Torx alyan seti ya da tek bulabilirseniz T15, T20 ve T25 Torx alyanları. (Kaliteli alyan kullanmanızı tavsiye ederim.)
    2- 10' luk lokma anahtarı.
    3- Plastik yüzeyleri hasar vermeden çıkarmak amacı ile trim set.

    1. Aşama:

    İlk aşamada sürücü koltuğu taban döşemesinde gaz pedalı yakınında bir kapak göreceksiniz bu kapağı yerinden trim set ile ya da zarar vermeden süz tornavida ile çıkarın daha sonra kapağın altında T15 torx anahtarı ile sökebileceğiniz bir vida göreceksiniz bu vidayı sökünüz, vida söküldükten sonra orta konsol sol yan kaplaması sökülmeye hazır hale gelecek. Sonrasında orta konsol yan kaplamasını aşağı doğru yani döşemeye doğru iterek bu parçayı orta konsoldan ayırmalısınız. Bu işlemde ve tüm plastik yüzeylerde sökme- takma işlemlerinizde çok hassas olmanız klipslere zarar vermenize engel olacaktır.

    Daha sonra sağ ön koltuk döşemesinde ön tarafında aynı şekilde bir plastik kapak göreceksiniz bu kapağı çıkarıp sol tarafta yaptığımız gibi T15 alyan ile vidayı sökünüz ve söktükten sonra aynı sol yan kaplamada olduğu gibi aşağı yönde iterek sağ yan orta konsol kaplamasını da sökünüz.

    2. Aşama:


    Orta konsol yan kaplamaları söküldükten sonra teyp çerçevesini trim set ile incitmeden ve klipslerine hasar vermeden kendinize doğru hafifçe çekerek sökünüz. Passenger airbag yazısının alt kısmında bir soket göreceksiniz bu soketi kenarlarındaki kanatlara hafifçe bastırarak geri çekmek suretiyle çerçeveden ayırınız.

    Sonrasında klima kontrol paneli çerçevesini yine plastik yüzey trim seti ile kendinize doğru hafifçe çekerek sökünüz. Bu söktüğünüz tüm parçaları ayak altında yer almayacak şekilde bagajınıza ya da başka bir yere koyunuz. Söktüğünüz vidaları nerden söktüğünüzü unutmayınız. Klima kontrol panelini orta konsola sabitleyen 4 adet altan vida mevcut 2 tanesi üst sağ ve sol köşelerinde 2 si de alt kısımda bu vidaları T15 torx alyan ile sökünüz ve ayrı bir yere koyunuz. Bu sırada üst kısımda yer alan vidaları sökerken bu vidalara çok gakın üst kısımda 2 adet torx alyan göreceksiniz bunlarıda sökmeniz gerekmektedir.

    Ön küllüğün küllük kısmını çıkarınız altta küllüğü konsola sabitleyen 2 adet torx vida var bunları da T15 alyan ile aökmeniz gerekiyor. Bu işlemlerden aonra klima kontrol panelini kablo bağlantılarını sökmeden yan konuma getirip konsolon içine ittiriniz. Korkmayın konsolda çalışıken rahat etmeniz içindir bu söylediğim.

    Daha sonra trim set yardımı ile vites çerçevesini yani tuşların takılı olduğu gri yüzeyi ya da aracınızda ne renk ise bu yüzeyi kenarlarından yukarı doğru hafifçe kanırtmak sureti ile kaldırınız. Ancak dikkat çıkardığınız vites çerçevesi üzerinde lastik basınç göstergesi, park sensörü tuşu, perde tuşunuz var ise, esp ve auto hold tuşlarını soketlerini kanatlarına bastırarak yuvalarından çıkarınız. Vites topuzunu sökebiliyorsanız sökmeniz ilerleyen aşamalarda çalışmalarınızda kolaylık sağlayacaktır ben sökemedim ancak

    Bu işlemleri hallettikten sonra ön kısımda işimiz kalmıyor, 3. aşamada arka havalandırma ve orta konsolun bağlantılarını sökeceğiz.

    3. Aşama:


    Orta konsolun arka kısmında yer alan yani kolçağın arka kısmında yer alan hava üfleme ızgaraları, çakmaklık soketi ve küllükten oluşan parçayı orta konsoldan ayırmamız gerekmekte. İlk olarak orta konsol arka kısımda kalan arka küllüğü kapağını açınca göreceğiniz klipsleri aracılığı ile yerinden çıkarıyoruz sonrasında 2 tane vida alyan vida direk çok bariz şekilde karşımıza çıkıyor bu 2 vidayı T15 torx alyan ile söküyoruz. Bu 2 torx alyan vidası arkada yer alan bu havalandırma ızgaraları, çakmaklık ve küllük ünitelerini tutan hafif L biçimle bir tümleşik parça. Bu tümleşik parça bahsettiğimiz 2 vida sökülünce hafifçe sağa sola ya da yukarı hareketler ile yerinden çıkarılır. Bu parçayı yerinden çıkarırken dikkat edilmesi gereken önemli bir 2 nokta vardır bunlardan ilki çakmaklık soket bağlantı kablosunun klipsleri aracılığı ile yuvasından çıkarılması, diğeri ise kolçak ışığı ve kolçak içi soğutmanın elektrik bağlantısı olan kablonun klipsi aracılığı ile sökülmesidir. Bu kablolar bağlantılarından ayrıldıktan sonra orta konsol arka ünitesi sökülmüş olarak bağımsız şekilde kalır.

    Daha sonra bu ünite çıkarılınca taban döşemesi ile orta konsolun alt kımının birleştiği noktada 2 tane demir döküm somun benzeri kendinden pullu- somunlu bir somun grubu göreceksiniz. 2 adettir. Bunları 10 numara lokma ile ya da 10 numara anahtar ile sökünüz. Bu işlem yapıldıktan sonra, sağ ön ve sol ön yolcu koltuklarını mümkün olan en ön pozisyona alınız ve koltukları yine mümkün olan en dik yani göğüse doğru yatacak şekilde pozisyona getiriniz. Ön koltukların arka kısımında orta konsola bakan taraflarında 1. Aşamada ilk paragrafta söktüğümüz yan panellerinkinin aynısından kapaklı sağda ve sol da olmak üzere 1' er adet torx vida göreceksiniz bunlarıda 1. aşamadakine benzer şekilde önce kapaklarını çıkarıp sonra ise T20 torx alyan ile yuvalarından çıkarmanız gerekmektedir.

    Tüm bu işlemler bittikten sonra artık orta konsol taban döşemesinden bağımsız hale gelmiştir. Şimdi ise diğer aşamada eski bardaklık gövdesinin sökülmesi ve yenisinin takılması adımları vardır.

    4.Aşama:


    Bu aşamada 2 kişi çalışmanız şiddetle tavsiye edilir işin en zor ve kötü çalışma alanı darlığı sebebi ile en karmaşık aşamasıdır. İlk olarak görevlendireceğiniz bir arkadaşınız orta konsolu arka kısımdan tutarak tavana doğru yukarı yönde kaldırmalıdır bu noktada teyp altı kısımdan orta konsolun ön kısmınında ayrıldığını göreceksiniz.Arkadaşınız orta konsolu yukarı yönde kaldırdığı zaman karşınıza bir sürpriz çıkacak Sanıyorsunuz ki hemen bardaklığın torx alyanlarını sökeceğim eskisini aşağı itip, çıkarıp yenisini takacağım ama bu kadar kolay olmuyor çünkü arka kısıma hava üfleyen klima paneli borularından ilk olarak kurtulmanız gerekiyor bu da oldukça zor bir iş. Şimdi bu havalandırma kanalına sıcak hava ya da soğuk hava taşıyan plastik borular vites kısmında 2 parça çatal gibi, başlayıp daha sonra bardaklık altında yekpare hale gelip arka havalandırma ızgaralarına kadar geliyor. Bu çatallanarak başladığı noktada bu boruların bo boruları orta konsola sabitleyen 2 adet T15 anahtar ile sökülmesi gereken alyan vida var bunları önce söküyoruz, sonrasından ise kolçağın alt kısmına tekabül eden bir yerde (takriben) bu yekpare ısıtma borusu ünitesinin birbirine geçtiğini göreceksiniz bu geçmeli kısmı ayırdığınız takdirde zaten az önce vidalarını ön taraftan söktüğünüz plastik borular özgür bir şekilde orta konsoldan bağımsız kalacaklar. İşte bu noktada bardaklık ünitesini alttan orta konsola sabitleyen köşe kısımlarında 2 kolçak tarafında 2 de vites topuzu tarafında ama köşelerde 4 adet torx alyan göreceksiniz. Bu alyanları T15 torx ile sökünüz. Sonrasında ise vites topuzu tarafında ortada 2 adet daha torx alyan vidası göreceksiniz. Bunları da T15 alyan ile sökünüz. Sonrasında bardaklığı orta konsola bağlayan tüm bağlatıları sökmüş oluyoruz bu noktada size yardımcı olan arkadaşınızı güölü kuvvetli seçin yaklaşık 1 saat boyunca orta konsolu arkadan tavana doğru kaldırmak zorunda ve sabit tutmak zorunda çünkü siz aşağıda vidalama sökme takma işlemleri ile meşgul oluyor olacaksınız.

    Geyiği bir yana bırakıp işe devam edecek olursak, bardaklığa yukarı kısımdan yani normal konumda üstte kalan kısımdan biraz kuvvet uygulayın ama biraz fazla değil sonra yuvasından ayrıldığında konsolun altına girip sağa sola oynatarak yerinden çıkarınız.

    Şimdi ise yeni aldığınız sürgülü bardaklığı ya da sürgüsünü tamir ettiğiniz bardaklığı yerine geri takıp vidalarını takınız unutmayın 6 adet torx vida var.

    Bundan sonraki işlem adımları ise sırası ile yukarıdaki aşamaları testen yapmaktır söktüğünüz vidaları, elektronik parçaları vs. takma işiniz sırası ile 4. Aşama, 3. Aşama, 2. Aşama ve 1. Aşama olarak tersten işlemi yapınız.

    Ben bu işlemi yaparken resim çekemedim ama sizleri için resim paylaşacağım yabancı bir passat sevgilisinin çalışmasından alıntı yapacağım resimleri...

    Yukarıda bahsettiğim değişim yaklaşık 3.5 saat sürmüştür ona göre süre ayarlamanızı tavsiye ederim. Kesinlikle değişim işleminde 2 kişi olunuz tek kişinin yapabileceği çapta bir iş değildir.

    Bu değişim işlemine niyetlenen, sürgülü kapağı arızalı olan ya da benimkisi gibi eski tip kapaksız olan ancak değiştirmek isteyen arkadaşlara birazcık rehber olabilirse bu konu amacına ulaşmış demektir. Uygulama esnasında yardıma ihtiyacı olan arkadaşlarım olursa özelden öm yazarlar ise telefon üzerinden elimden gelen yardımı yapmaya hazırım.

    Sevgiler, Saygılar...

    Fatih UÇAR

  3. #2
    offline
    kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    kadir
    Üyelik Tarihi
    18/03/2012
    Yer
    istanbul
    Yaş
    35
    Model
    Passat
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2010
    Mesajlar
    953

    Cevap: Passat B6 orta konsol bardaklığı değişimi a

    guzel anlatmıssınız vıdeo ceksenız daha kolay olurdu emınım
    bu arada b6 yenı kadran olanda kadran camı dekoru nasıl sokuluyor ?bılgınız varmı
  4. #2
    offline
    kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    953

    guzel anlatmıssınız vıdeo ceksenız daha kolay olurdu emınım
    bu arada b6 yenı kadran olanda kadran camı dekoru nasıl sokuluyor ?bılgınız varmı

  5. #3
    offline
    Bugra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    23/12/2014
    Yer
    Ankara
    Model
    Passat
    Motor
    1.6 TDI
    Yılı
    2015
    Mesajlar
    108

    Cevap: Passat B6 orta konsol bardaklığı değişimi a

    sabredip okumak bile zorken sizin bu emeğiniz takdire şayan... Tebrikler,.
    korn_17 bunu beğendi
  6. #3
    offline
    Bugra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    108

    sabredip okumak bile zorken sizin bu emeğiniz takdire şayan... Tebrikler,.

  7. #4
    offline
    korn_17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Adı
    Fatih UÇAR
    Üyelik Tarihi
    05/04/2013
    Yer
    Osmaniye
    Yaş
    38
    Model
    Passat
    Motor
    1.4 TSI
    Yılı
    2015
    Mesajlar
    1.599
    80 HB 383

    Cevap: Passat B6 orta konsol bardaklığı değişimi a

       Bugra Nickli Üyeden Alıntı
    sabredip okumak bile zorken sizin bu emeğiniz takdire şayan... Tebrikler,.

    Çok teşekkür ederim Buğra Bey. Umarım ihtiyaç duyan/ duyacak olan arkadaşlara fayda sağlayabilir bu konu.



       kadyr Nickli Üyeden Alıntı
    guzel anlatmıssınız vıdeo ceksenız daha kolay olurdu emınım
    bu arada b6 yenı kadran olanda kadran camı dekoru nasıl sokuluyor ?bılgınız varmı
    Teşekkür ederim Kadir Bey, ancak uygulama heyecanı ile biliyorsunuz video çekmeye fırsat bulamıyor insan kaldı ki video çekmeye çalışılsa bile 3,5 sa. süren bir işlem çok yüksek boyutlu olurdu ve izlenmesi de imkansız olurdu diye düşünüyorum. Kadran camı sökme hususunda ise forumda iç modifikasyonlar da ya da kendi yaptığınız uygulama video ve resimleri kısımında olabilir konular. Ancak gösterge sökme olarak değilde yanlış hatırlamıyorsam gösterge camı temizliği miydi acaba adı sanırım o tarz bir konu idi.
    kadyr bunu beğendi
  8. #4
    offline
    korn_17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Mesajlar :

    1.599

       Bugra Nickli Üyeden Alıntı
    sabredip okumak bile zorken sizin bu emeğiniz takdire şayan... Tebrikler,.

    Çok teşekkür ederim Buğra Bey. Umarım ihtiyaç duyan/ duyacak olan arkadaşlara fayda sağlayabilir bu konu.



       kadyr Nickli Üyeden Alıntı
    guzel anlatmıssınız vıdeo ceksenız daha kolay olurdu emınım
    bu arada b6 yenı kadran olanda kadran camı dekoru nasıl sokuluyor ?bılgınız varmı
    Teşekkür ederim Kadir Bey, ancak uygulama heyecanı ile biliyorsunuz video çekmeye fırsat bulamıyor insan kaldı ki video çekmeye çalışılsa bile 3,5 sa. süren bir işlem çok yüksek boyutlu olurdu ve izlenmesi de imkansız olurdu diye düşünüyorum. Kadran camı sökme hususunda ise forumda iç modifikasyonlar da ya da kendi yaptığınız uygulama video ve resimleri kısımında olabilir konular. Ancak gösterge sökme olarak değilde yanlış hatırlamıyorsam gösterge camı temizliği miydi acaba adı sanırım o tarz bir konu idi.