Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volkswagen Passat Exclusive Taner Göde

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19

tarkaner
03 08 2014, 20:19
Hayırlı olsun Taner Bey, Allah gönlünüze göre versin. 5.20 d lerde time chain ses problemi vardı bir ara. 2014 lerde çözülecek deniyordu. Bir forumlardan kontrol edip almanızda fayda var. Heleki 2. El alacaksanız iyice bir araştırın derim. E180 de düşünün derim. Ama premium ve D2 paket olursa daha keyif alırsınız.

Taner Göde
03 08 2014, 20:28
BMW biraz ütopik, sadece imkanları ve fiyatları araştırmakla meşgulüm. Ev değiştirip yılbaşında taşınmamız da sözkonusu, şayet önümüzdeki 2-3 haftada PASSAT satılır ve ev konusu netleşirse yeni bir B7 kasa PASSAT'a devam, ama satılmazsa ve ev almaya karar verirsek EXCLUSIVE de beni fevkalade memnun eden bir araç, sadece gelecek yıl vergilerim biraz artacak, o kadar.

Hayırlı olsun Taner Bey, Allah gönlünüze göre versin. 5.20 d lerde time chain ses problemi vardı bir ara. 2014 lerde çözülecek deniyordu. Bir forumlardan kontrol edip almanızda fayda var. Heleki 2. El alacaksanız iyice bir araştırın derim. E180 de düşünün derim. Ama premium ve D2 paket olursa daha keyif alırsınız.

tarkaner
03 08 2014, 21:03
2015 sonunda W213 çıkacak, birkaç ay sonra da B8. Karar vermek zor. Sizin de ev opsiyonunuz var. Hakkınızda hayırlı olsun. Ben her aracımdan zarar etmiş biri olarak bir şey diyemiyorum. Bu işler biraz kısmet. Saygılarımla.

Passait
04 08 2014, 02:25
Aracımın Sahibinden.Com'daki ilanı oldukça rağbet görüyor, günde 3-5 kişi arıyor. Fiyatı reel seviye olan 84.000 TL'ye düşürdüm, karter muhafazasını sökmek kaydı ile, onu diğer aracıma almak istiyorum.

İstanbul AVEK'ten satış temsilcisi ENDER arkadaşımla görüştüm, ona selamımı götüren arkadaşlardan almış selamımı, çok sevindi. EXCLUSIVE siparişi geçemiyoruz ama HIGHLINE'dan "girip işi bitirebiliriz" dedi bana. Aracımı son 83.000 TL'ye bırakabileceğimi söyledim, Mersin'den 82.000 TL verdiler ama ben kabul etmedim.

Alacağım araç aşağıdaki gibi olur, şayet aracımı sattıktan sonra BMW 520i (F10) 170 HP 8-ZF Otomatik araç için 175.000 TL civarında bir fiyat alabilir ya da 3000-5000 km'de sıfır kadar temiz bir 520d (F10) 184 HP 8-ZF Otomatik bir araç bulamazsam (Sunroof ver Xenon'lu):

Standart HIGHLINE donanıma ek olarak:

- Elektrikli Arka Cam Perde ve Manüel Arka Yan Cam Perdeler
- "Rear Assist" Geri Görüş Kamerası
- "Easy Open" Ayakla Bagaj Açma
- 230V Priz
- Alarm
- Isıtmalı Ön Cam

Arka ve Arka Yan Camlar renkli olmasa da olur ama HIGHLINE'da standart. Arka koltuklarda ısıtma gereksiz, lastik basınç kontrol sistemi sensörlü ve ekrandan okunabilen tip olabilir, henüz karar vermedim, HIGHLINE'da zaten katlanır yan ayna ve renkli yol bilgisayarı standart, koltuklar Nappa Deri olursa sevinirim ama o da artık siparişe bağlı ama HIGHLINE donanım paketinde standart olan Alcantara-Deri yerine Nappa Deri istemek de çakışabilir. İçi, döşemesi, koltukları, tabanı ve tavanı, göğüsü bej olacak.

Bakalım, herşey kısmet. Dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazım. Alıcı çıkarsa ya nasip, çıkmazsa da ya kısmet.

Selam ve sevgiler,

Taner Göde

Abi kansasları bozuk adana yolları için almazsın ama opsiyonlarda sunroof eksik kalmış :) sanırım sunroofsuz almazsın.

atitrend
04 08 2014, 10:03
bence sunroof u tamamen unutmuş . yoksa atlamazdı.

atitrend
04 08 2014, 10:11
aynı durumdayız taner abi. bende yeni bir ev aldım. üstelik bu sefer kullanmak maksadıyla. bu sebeple araba işi yattı gibi . aklımda 1.6 dizel otomatik highline veya 3 güzellerden(e 180- 520- a6) biri vardı. evi çok beğenince arabam zaten daha çok temiz diyerek evde karar kıldım.
bu arada Tarsus ta eve ihtiyacı olan olursa evim satılıktır
BMW biraz ütopik, sadece imkanları ve fiyatları araştırmakla meşgulüm. Ev değiştirip yılbaşında taşınmamız da sözkonusu, şayet önümüzdeki 2-3 haftada PASSAT satılır ve ev konusu netleşirse yeni bir B7 kasa PASSAT'a devam, ama satılmazsa ve ev almaya karar verirsek EXCLUSIVE de beni fevkalade memnun eden bir araç, sadece gelecek yıl vergilerim biraz artacak, o kadar.

plateau
04 08 2014, 10:23
Taner bey,eğer arabanızı yenileyecekseniz-bu vergi avantajından dahi olsa- tekrar B7 kasa almayın artık...yılbaşını bekleyip B8 tercih edin...zaten B8 gelince yeni alacağınız B7'yi tekrar satılık edeceksiniz...

Umarım gönlünüze göre bir ev alırsınız ve 100-110binlik bir B8 ile birlikte keyfini sürersiniz...çünkü 520i nefis evet,ama 175bin tl'lik bir araçta edeceğiniz zararlar can sıkıcı boyutta olacak-2.eli asla passat gibi olmayacak...

Taner Göde
04 08 2014, 10:37
Abi kansasları bozuk adana yolları için almazsın ama opsiyonlarda sunroof eksik kalmış :) sanırım sunroofsuz almazsın.

Sunroof artık benim için "STANDART" :cool:

acı
04 08 2014, 10:44
Sunroof artık benim için "STANDART" :cool:

Abi sunroof bana küçük geliyor artık :)) Bilmem anlatabildim mi :))

zaloglu
04 08 2014, 10:49
abi hani yazlık alıp bana komşu olacaktın!!!

heroist
06 08 2014, 10:34
öncelikle tüm arkadaşlara merhaba;
hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun. bayram öncesinde çıktığım tatilden yeni döndüm. ve kabatepeden gökçeadaya geçerken bakın ne gördüm. sizin için resim çektim. özellikle taner bey bu resimler senin için için. tüm arkadaşlara sevgilerimle.15887158881588915890
ayrıca karavanın sahipleri karı koca alman bir çift ve araba ve karavan tıka basa dolu.

frisby06
06 08 2014, 11:48
hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun. bayram öncesinde çıktığım tatilden yeni döndüm. ve kabatepeden gökçeadaya geçerken bakın ne gördüm. sizin için resim çektim. özellikle taner bey bu resimler senin için için. tüm arkadaşlara sevgilerimle.15887158881588915890
ayrıca karavanın sahipleri karı koca alman bir çift ve araba ve karavan tıka basa dolu.
Variantı amacına göre kullanmak bu olsa gerek...

adf_
07 08 2014, 16:19
Doğum günün kutlu olsun Taner Abi :) sağlıklı passatlı nice yaşlara

murti
07 08 2014, 16:54
garibim passatın omuzlarına çok büyük yük yüklemişler arka amortisörler oturmuş

firatciftci44
07 08 2014, 17:00
baskı balatayı ne zaman eline alacak acaba.. ülkemizde olsa kendinin değil kiralıktır deriz :D belki de kiralıktır ama yabancılar arabalarını böyle kullanıyor...

Taner Göde
07 08 2014, 17:21
Seninki ÇATI KATI mübarek, merak etme, bende de vardı, hatta tekrar olabilir de.

Abi sunroof bana küçük geliyor artık :)) Bilmem anlatabildim mi :))

Üstad sitenin kapalı ve açık havuzları var, hem taşınıyoruz, hem yazlık özellikli ev alıyoruz, bir arada.

abi hani yazlık alıp bana komşu olacaktın!!!

Çok teşekkür ederim üstadım. Son 8 yılı 4 farklı PASSAT ile geçti.

Doğum günün kutlu olsun Taner Abi :) sağlıklı passatlı nice yaşlara

Taner Göde
07 08 2014, 17:24
Dostlar, yakın zamanda sipariş geçmem gerek. AVEK'ten Ender ile görüştüm, ORDERED bir HIGHLINE üzerinden istediğimiz donanımları ekletebiliriz, az da olsa zaman var. Aracımın fiyatını 83.000 TL olarak ayarladım, forumdan bir arkadaş talip olursa 1850 TL'lik karter korumasını üzerinde bırakırım, Sahibinden.Com sitesinden bir taliplisi çıkarsa sökerim (alacağım PASSAT'a takarım).

Güzel ve temiz araç, tanıdığa gitmesini istiyorum

Volkswagen Passat 1.4 TSi BlueMotion Exclusive 2013 Model 83.400 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 173228556 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sunroof-xenon-full-2014-passat-exclusive-sigara-kaza-hata-yoktur-173228556/detay/)

firatciftci44
07 08 2014, 17:29
taner abi kaçırmışım, arabayı neden satıyorsun? b8 için mi yoksa b7 highline için mi? hayırlı satışlar şimdiden...
Dostlar, yakın zamanda sipariş geçmem gerek. AVEK'ten Ender ile görüştüm, ORDERED bir HIGHLINE üzerinden istediğimiz donanımları ekletebiliriz, az da olsa zaman var. Aracımın fiyatını 83.000 TL olarak ayarladım, forumdan bir arkadaş talip olursa 1850 TL'lik karter korumasını üzerinde bırakırım, Sahibinden.Com sitesinden bir taliplisi çıkarsa sökerim (alacağım PASSAT'a takarım).

Volkswagen Passat 1.4 TSi BlueMotion Exclusive 2013 Model 83.400 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 173228556 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sunroof-xenon-full-2014-passat-exclusive-sigara-kaza-hata-yoktur-173228556/detay/)

Taner Göde
07 08 2014, 18:02
Full donanım (CC'deki gibi) bir PASSAT için, EXCLUSIVE istedim ama artık üretilmiyormuş. HIGHLINE'dan devam edebilirim ama ARKA PERDE ve SUNROOF de olmak zorunda, ve bazı başka şeyler.

taner abi kaçırmışım, arabayı neden satıyorsun? b8 için mi yoksa b7 highline için mi? hayırlı satışlar şimdiden...

cbahar
07 08 2014, 18:36
Taner Bey,

Merhabalar, exclusive için donanım listesinde mobilite lastikler gözüküyor. Bunlar runflat ile aynı mı acaba? Yani aracınızda stepne olarak lastik yok mudur?

zaloglu
07 08 2014, 18:48
Deniz olmadan yazlık ev olmaz abi. Xenon suz passat gibi olur... :D

Üstad sitenin kapalı ve açık havuzları var, hem taşınıyoruz, hem yazlık özellikli ev alıyoruz, bir arada.

97has
07 08 2014, 22:23

Abi niye B8'i beklemiyorsum ki acaba, sana 2 B7 den sonra Highline bir B8 yakışır. :)

Taner Göde
08 08 2014, 09:16
Merhaba,

Bunlar RUNFLAT değildir, içine çivi veya vida gibi delici nesne battığında havanın dışarı çıkmasını engelleyen veya zorlayan bir silikon örtü ile kaplıdır. Aracımda tam boy lastik ve orijinal hafif alaşım jantlı stepne vardır.

Taner Bey,

Merhabalar, exclusive için donanım listesinde mobilite lastikler gözüküyor. Bunlar runflat ile aynı mı acaba? Yani aracınızda stepne olarak lastik yok mudur?

Taner Göde
08 08 2014, 09:40
Değerli arkadaşlar,

Galiba bugün sipariş vermem gerek. Aracımı isteyen olursa çok ama çok sürpriz bir fiyata verebilirim. Şaşırtıcı bir fiyat olabilir bu. Aramanız yeterlidir. Motor karter muhafazası ve vites kolunun sağı ve solundaki tuşlar hariçtir. Telefonla ulaşmanız ya da Sahibinden.Com sitesindeki mesajlaşma sistemini kullanmanız yeterli. Buradan mesaj göndermeyiniz, okuma imkanım yok çünkü.

Bugün de alıcı çıkmaz ise fiyatı eski haline getireceğim çünkü özel sipariş veremeyeceğimden dolayı standart bir araç almak zorunda kalırım. Onun için de şimdiki aracımı değerinin altında satmak zorunda kalmak istemiyorum.

Selamlar ve sevgiler,

Taner Göde

tuncel79
08 08 2014, 10:58
Değerli arkadaşlar,

Galiba bugün sipariş vermem gerek. Aracımı isteyen olursa çok ama çok sürpriz bir fiyata verebilirim. Şaşırtıcı bir fiyat olabilir bu. Aramanız yeterlidir. Motor karter muhafazası ve vites kolunun sağı ve solundaki tuşlar hariçtir. Telefonla ulaşmanız ya da Sahibinden.Com sitesindeki mesajlaşma sistemini kullanmanız yeterli. Buradan mesaj göndermeyiniz, okuma imkanım yok çünkü.

Bugün de alıcı çıkmaz ise fiyatı eski haline getireceğim çünkü özel sipariş veremeyeceğimden dolayı standart bir araç almak zorunda kalırım. Onun için de şimdiki aracımı değerinin altında satmak zorunda kalmak istemiyorum.

Selamlar ve sevgiler,

Taner Göde

Kısmet. Ya, ben bayramdan önce arabayı almasaydım yada siz bayramdan önce bu mesajı yazsaydınız. Belki comf. yerine Exclusive passat sahibi olabilirdim. Neyse inşallah en kısa zamanda hayırlısı ile satarsınız.

kagan ateş
08 08 2014, 13:53
15905:):sinir:anormal:adjoint::sor3

ertugrul27
08 08 2014, 15:36
evet arkadaşlar bende satıyorum passatımı.satış sebebim sevgili taner göde kardeşimiz.bende hıghlıne B8 alacağım.neden şimdi derseniz bende satmayı düşünüyordum ve taner beyin satışı beni tetikledi.fakat yeni hıghlıne full olsun istiyorum.mesala sunroof hıghlıne da standart değil.navigasyon yok.eksik çok.yeni siparişte bu ve benzerleri olsun istiyorum.
aracım 2013 beyaz passat 1.6 tdı dsg exclusıve. araçta çizik dahi yok.kapalı garajda muhafaza ederim.tüm koruma işlemleri yapıldı.sonax ve fk1000,deri koltuk bakımı vs..araçta extra gündüz yanan far ışık led paket ve rns 510 orijinal navigasyon ve DVD player mevcut.dsg sorunsuz.aldığımda yeni nesil şanzman yağı vardı zaten.sadece serviste yeni dsg program atıldı.araç 10 aylık.koltuklar siyah renk.km--12000(onikbin).resimleri yarın koyarım.iş yerim .dışında olduğundan(18 km) hep çevre yolunda kullanıldı.şehir içi genelde diğer aracımı(honda hrv) kullanırım.aracın 2014 fiyatı 106,900.led paket 3370. rns510 11000tl fakat ben 3000 tl.ye aldım.yani toplam 113,270 lira.sahibinden com. koymadım.çok sevdiğim passat türkiyede satılması tercihimdir.fiyatı yarın belirtirim.herkese iyi forumlar.

Taner Göde
08 08 2014, 16:55
B7 kasada sipariş halen alınıyor, özel donanımlar eklenebiliyor fakat sadece 1 donanım hariç, o da.... "SUNROOF"...!!! Sunroof hariç istediğin herşeyi ekleyebiliriz dediler bana.

ertugrul27
08 08 2014, 17:01
B7 kasada sipariş halen alınıyor, özel donanımlar eklenebiliyor fakat sadece 1 donanım hariç, o da.... "SUNROOF"...!!! Sunroof hariç istediğin herşeyi ekleyebiliriz dediler bana.
ben B8 hazırlığı yapıyorum taner bey.B8 dede sunroof yoksa almam o kadar.mercedese bakarım.doğuşun şımarklığını çekemem bu saatten sonra.

Taner Göde
08 08 2014, 17:07
Ekim hatta Kasım'a kadar teslimat devam ediyor B7 kasada, bu ay PASSAT'larda %5 indirim sözkonusu, Ankara'da güzel bir PASSAT var, 1.4 TSI 7-DSG HIGHLINE + Sunroof, dışı beyaz ve içi bej... Neyse, akşama kadar satılmazsa ilanı kaldıracağım, zaten ev aldım, yılbaşında taşınıyorum, daha önce BMW 520i düşündüm, ama o da şehiriçinde 12-13 litre yakıyor, yılda 7.500 km yapan için dokunmaz ama hissettirir. Kısmet, ne diyelim.

acı
09 08 2014, 17:05

Dizel olsaydı alırdım hemen :)

Opat ta 1.6 TDI Comfortline manuel için fiyat aldım;

Sedan: 85400 TL
Variant ( cam tavan + Geri görüş kamerası var): 90900 TL

İkiside beyaz renk.

Sonra aradaki fark aklıma gelince ne gerek var dedim :))

der Meister
11 08 2014, 03:24
bugün 25000 km'yi devirdik. 9 aydır kullanıyorum. özetle;

artıları:
-konfor konfor konfor.
-marka imajıyla beraber satış kolaylığı acısından benzeri yok. (bkz: superb)
-tassaruf (bkz: c180)
-manuel ve benzinli modelleri sizi üzmez.

eksileri:
-(bkz: bmw 3.20d) 'e binip daralabilirsiniz. 5 serisinden aşağı sizi paklamaz.
-dsg problemli. şükür ki bendeki manuel.

Taner Göde
11 08 2014, 12:34
Hatay Gümüş'te HIGHLINE 1.6 TDI 7-DSG var, sunrooflu ve dışı beyaz içi bej, 230V ve elektrikli arka cam perdesi yok, 119.000 TL'den 113.000 TL'ye indi, araç 1 haftada geliyor.
Kayseri Öz-Sa'da COMFORTLINE 1.4 TSI 7-DSG var, sunrooflu ve gece mavisi içi siyah, Rear-Assist geri görüş kamerası var, başka da bir şeyi yok.
Ankara Altur'da HIGHLINE 1.4 TSI 7-DSG var, sunrooflu ve dışı beyaz içi bej, o kadar.
Aykan'da bir şey yok
Opat'ı arıyorum...

acı
11 08 2014, 12:46
Hatay Gümüş'te HIGHLINE 1.6 TDI 7-DSG var, sunrooflu ve dışı beyaz içi bej, 230V ve elektrikli arka cam perdesi yok, 119.000 TL'den 113.000 TL'ye indi, araç 1 haftada geliyor.
Kayseri Öz-Sa'da COMFORTLINE 1.4 TSI 7-DSG var, sunrooflu ve gece mavisi içi siyah, Rear-Assist geri görüş kamerası var, başka da bir şeyi yok.
Ankara Altur'da HIGHLINE 1.4 TSI 7-DSG var, sunrooflu ve dışı beyaz içi bej, o kadar.
Aykan'da bir şey yok
Opat'ı arıyorum...

Bekliyoruz

Taner Göde
11 08 2014, 12:56
HIGHLINE'da Elektrikli Arka Cam Perde ve Manüel Arka Yan Cam Perdeleri ve 230V Priz yok. Esasen SUNROOF ve XENON'lu içi bej ve bazı ek donanımlı EXCLUSIVE arıyorum, o da 2 tane Adana'ya geliyor ama ikisi de aylar önce sipariş edilip peşinatları ödenmiş. Ancak birisi vazgeçecek de araç boşa düşecek, ölme eşeğim ölme, kız gibi PASSAT'lar elimizden taze balık gibi kayıp gidiyor...

Bekliyoruz

acı
11 08 2014, 12:58
HIGHLINE'da Elektrikli Arka Cam Perde ve Manüel Arka Yan Cam Perdeleri ve 230V Priz yok. Esasen SUNROOF ve XENON'lu içi bej ve bazı ek donanımlı EXCLUSIVE arıyorum, o da 2 tane Adana'ya geliyor ama ikisi de aylar önce sipariş edilip peşinatları ödenmiş. Ancak birisi vazgeçecek de araç boşa düşecek, ölme eşeğim ölme, kız gibi PASSAT'lar elimizden taze balık gibi kayıp gidiyor...
Araban da kız gibi abi sıkıntı etme :)

Taner Göde
11 08 2014, 12:58
İbrahim, OPAT'ı bir arasan olur mu? Beni orada fazla tanıyorlar artık, aramak istemiyorum. Motor-şanzıman fark etmez, EXCLUSIVE + Sunroof + Xenon ve Beyaz İçi Bej mümkünse, içi siyah olursa gerek yok, İstanbul AVEK'te 3 tane var, benim bir işaretimi bekliyor.

Sesamo75
12 08 2014, 18:35
Taner Bey,
Bir sorum var Abi.
Dun benim variantın ön camı apartmanın otoparkında çatlamış.. biri bir şekilde taş atmiş nasıl olmuş anlamadım ama..
moralim bozuldu tabii, aykanı aradım bu sabah ellerinde yok cam, 2 hafta sonra Almanyadan gelecek sipariş varmış.. tekrar arayın dedi
Opatın da elinde yok..
Variant çok satılmadığı içinmiş..
Abi sorum; bu variantın ön camı sedanla aynı olmaz m? yedek parçadaki adam stok durumuna bakıp yok dedi ama teknisyen belki de sedanı takıyordur? Eski variantcı olarak belki bilirsin.
Saygılar
Eren

Taner Göde
13 08 2014, 09:46
Merhaba Eren arkadaşım,

Ön cam hususunda AYKAN'ın uygulamalarını epeyce takip ettim, kendi aracıma takılan ön cam ile yedek parça olarak teslim edilen ön camları yakından gördüm. B sütununa kadar PASSAT SEDAN ve PASSAT VARIANT aynı araçlardır, bu durumda PASSAT VARIANT sadece B sütunundan ve arka kapılardan sonra ayrılmaktadır. Yani motor kaputu, ön kapıları, ön parti, tampon ve çamurluklar vb. aynıdır. Ayrıca da bizim PASSAT araçlarımız için ön cam B6/B7 için aynıdır.

Yetkili servisin stok durumu bir ihtimal yaz ayları ve tatil dönemi nedeni ile sekteye uğramış olabilir fakat B6/B7 kasa için en çok talep gören ÖN CAM muhakkak stoklarda vardır. Aykan'da ön cam ve motor karteri hususunda bana da çok yardımcı olan Servis Müdürü Sn. Ganime Hanım ile şahsen görüşmenizi, bu da fayda getirmez ise Adana'daki diğer yetkili servis olan GİZERLER'i aramanızı kuvvetle öneriyorum. Aykan'da yedek parçada İbrahim bey var, telefonla ararsanız yönlendirme tuşlarında doğrudan Yedek Parçayı tuşlayın ve İbrahim bey ile görüşün.

Yetkili servislerin en fazla sirkülasyon yaptığı ön çamurluk, tampon, fren balatası, sarf malzemeleri gibi bir ürün olan ön camın stokta "olmaması" imkansız gibi bir durum... Ayrıca Volkswagen'den birisinin bana SEDAN ve VARIANT araçlarının ön camlarının nerede farklı olduğunu açıklayamayacağından da eminim.

Bu da olmadı, o zaman info @ v w . com . tr sitesine bir mail yollayın ve/veya Volkswagen Diyalog telefonunu arayın. Ben öyle yaptım ve çözüme hemen kavuştum.

Başarılar diliyorum.

Taner Göde

Taner Bey,
Bir sorum var Abi.
Dun benim variantın ön camı apartmanın otoparkında çatlamış.. biri bir şekilde taş atmiş nasıl olmuş anlamadım ama..
moralim bozuldu tabii, aykanı aradım bu sabah ellerinde yok cam, 2 hafta sonra Almanyadan gelecek sipariş varmış.. tekrar arayın dedi
Opatın da elinde yok..
Variant çok satılmadığı içinmiş..
Abi sorum; bu variantın ön camı sedanla aynı olmaz m? yedek parçadaki adam stok durumuna bakıp yok dedi ama teknisyen belki de sedanı takıyordur? Eski variantcı olarak belki bilirsin.
Saygılar
Eren

acı
13 08 2014, 09:55
İbrahim, OPAT'ı bir arasan olur mu? Beni orada fazla tanıyorlar artık, aramak istemiyorum. Motor-şanzıman fark etmez, EXCLUSIVE + Sunroof + Xenon ve Beyaz İçi Bej mümkünse, içi siyah olursa gerek yok, İstanbul AVEK'te 3 tane var, benim bir işaretimi bekliyor.

Abi yeni gördüm yazıyı, halen aramak gerekiyorsa bugün arayıp sorayım.

mert
13 08 2014, 10:30

Allah, allah, nedenmiş acaba ? Ellerinde Sunroof'mu kalmamış :)

Taner Göde
13 08 2014, 11:21
OPAT = Passat'ları Osmaniye'deki galerilere gönderen bayi, ne zaman aradıysam Passat ya yok ya da satılamayan baz donanım ve sıradışı renkler var. Ama arayıp sorarsan yine de memnun olurum.

Abi yeni gördüm yazıyı, halen aramak gerekiyorsa bugün arayıp sorayım.

drozia
13 08 2014, 11:32
Taner tam takip edemedim konular karışmış sanki ama napıyosun arabayı satacak mısın?

plateau
13 08 2014, 11:47
Taner bey,hususi aracın KDV'sinin mahsup edilmesi durumunu birkaç muhasebeciye sordum,ısrarla mümkün olmadığını;aracın ticari olması gerektiğini söylüyorlar.atladıkları nedir?yardımcı olursanız sevinirim...

Passait
13 08 2014, 12:06
Konu tam olarak nedir bilmiyorum ama ''Binek'' araçlar,şirket adına dahi olsa yada şirket faaliyetlerinde birebir kullansa da K.D.V sini (Hesaplanan K.D.V den) İndirim konusu yapamaz.(Eğer kiralama işi ile uğraşmıyorsa.Hoş Uğraşıyorsa da indirir ama satarkende %18 hesaplamak zorunda)Ancak aracın K.D.V tutarını araç bedeline ekleyeyerek, tüm maliyet bedelini Sistemli olarak(Amortisman) indirim konusu yapar.Yani Şahıs yada Serbest Meslek Erbabı ise Gelir vergisinden Şirket ise Kurumlar vergisi matrahından indirim konusu yapılır.

Taner Göde
13 08 2014, 14:26
Doktorum, Mersin'de bir PASSAT Exclusive var, refleks gümüş renk, Xenon ve Sunroof yok ve içi siyah, fakat 7-DSG ve 19.000 km'de. Bunun fiyatı benim şeker beyazı renk, Xenon ve Sunroof'lu 6 ileri manüel vitesli 4.600 km'deki araca çok yakın olduğundan benim aracıma ilk önce verilen 82.000 TL de artık 80.000 TL'ye düştü, ben de prensip olarak satmaktan vazgeçtim, artık ancak çok cazip bir araç olacak ki yine ilana koyup 82.000 TL'den vermeye çalışacağım, yoksa tüm bu projenin hiçbir avantajı kalmıyor, bana ve aracıma zarar vermeye başlıyor.

Taner tam takip edemedim konular karışmış sanki ama napıyosun arabayı satacak mısın?

firatciftci44
13 08 2014, 14:52
Doktorum, Mersin'de bir PASSAT Exclusive var, refleks gümüş renk, Xenon ve Sunroof yok ve içi siyah, fakat 7-DSG ve 19.000 km'de. Bunun fiyatı benim şeker beyazı renk, Xenon ve Sunroof'lu 6 ileri manüel vitesli 4.600 km'deki araca çok yakın olduğundan benim aracıma ilk önce verilen 82.000 TL de artık 80.000 TL'ye düştü, ben de prensip olarak satmaktan vazgeçtim, artık ancak çok cazip bir araç olacak ki yine ilana koyup 82.000 TL'den vermeye çalışacağım, yoksa tüm bu projenin hiçbir avantajı kalmıyor, bana ve aracıma zarar vermeye başlıyor.

taner abi dod ekspertiz raporu alabilir misin? yani arabana ikinci el değeri biçtirsen? ikinci el ilan sitelerinde fiyatlar o kadar karman çorman ki... kimse neyi nasıl sattığını bilmiyor

Arguss
13 08 2014, 14:55
Bir klasik araba merakım var, bunu bu aralar gerçekleştireyim diyorum, 2 sene önce 40-50.000 $ olan araçlara 150.000 euro istiyorlar, 100.000'den aşağıya direksiz amerikan yok 2 sene önce bunlar 20-30.000 tl falandı bu millete ne oldu neyin kafasındalar, a'dan z'ye saçma sapan bir 2. el rayiç sistemi oluştu ben anlayamadım.

Taner Göde
13 08 2014, 15:40
taner abi dod ekspertiz raporu alabilir misin? yani arabana ikinci el değeri biçtirsen? ikinci el ilan sitelerinde fiyatlar o kadar karman çorman ki... kimse neyi nasıl sattığını bilmiyor

Yaptım, DOD'un fiyatı şöyle:

Sanal Ekspertiz Sonucu

> Ekspertiz Sonucu Fiyat
77.805 TL

Xenon ve Sunroof eklendiğinde fiyat 84.000 TL'ye yaklaşıyor.

firatciftci44
13 08 2014, 15:45
Yaptım, DOD'un fiyatı şöyle:

Sanal Ekspertiz Sonucu

> Ekspertiz Sonucu Fiyat
77.805 TL

Xenon ve Sunroof eklendiğinde fiyat 84.000 TL'ye yaklaşıyor.
sanal ekspertiz sunroof ve xenon opsiyonlarına göre rayiç bedel belirleyemiyor mu? bunu baz alarak dod a satışını sağlama imkanı olmuyor mu peki?

firatciftci44
13 08 2014, 15:49
sanal ekspertiz sunroof ve xenon opsiyonlarına göre rayiç bedel belirleyemiyor mu? bunu baz alarak dod a satışını sağlama imkanı olmuyor mu peki?

tamam gördüm belirliyormuş abi

kagan ateş
13 08 2014, 21:13
OPAT = Passat'ları Osmaniye'deki galerilere gönderen bayi, ne zaman aradıysam Passat ya yok ya da satılamayan baz donanım ve sıradışı renkler var. Ama arayıp sorarsan yine de memnun olurum.
taner abi kadirliden birisi 82 vermişti sanki ona versen

kagan ateş
13 08 2014, 21:25
ünlü mennan otomotiv ve başak otomotive

drozia
13 08 2014, 22:26
Ben şeyi anlamadım yani satıp neden aynısını alacaksın B8 alsana bekle biraz daha iyi bir fiyat verene de sat arabayı cebine koy parayı al b8 i

mehmetmert
13 08 2014, 22:39
Ben şeyi anlamadım yani satıp neden aynısını alacaksın B8 alsana bekle biraz daha iyi bir fiyat verene de sat arabayı cebine koy parayı al b8 i
B8 ciksin seversem bunu satip onuda alirim diyor Taner abi sorun yok :)

Taner Göde
14 08 2014, 09:18
ünlü mennan otomotiv ve başak otomotive

Beyaz veya siyah, içi bej veya sütlü kahve, hepsinde Xenon ve Sunroof var, araçlar önce detaylı temizliğe gidiyor, sonra showroom'a alınıyor, HIGHLINE veya EXCLUSIVE, hepsi DSG ve TDI/TSI, "fırsat" ve "kupon" araçlar, ve bayide bulunmayan araçlar, 3-5 bin TL fiyat farkıyla. Ayrıca bunların bir de "uydu" bayileri var, birisi Gaziantep'te, aynı aracı satıyor, resimler de aynı, 1.000 TL fark alıyor.

mert
14 08 2014, 09:35

Taner anlaşılmaz , yaşanır doktorum :)

passatonr
14 08 2014, 09:49
Bir klasik araba merakım var, bunu bu aralar gerçekleştireyim diyorum, 2 sene önce 40-50.000 $ olan araçlara 150.000 euro istiyorlar, 100.000'den aşağıya direksiz amerikan yok 2 sene önce bunlar 20-30.000 tl falandı bu millete ne oldu neyin kafasındalar, a'dan z'ye saçma sapan bir 2. el rayiç sistemi oluştu ben anlayamadım.

Emre abi boyle bir merakin var ise seni bir cumartesi yada pazar gunu davet etmek isterim cok yakinimda guzel bir muze var. En azindan iceride 5-6 tur atinca bi 6 ay daha boyle klasik arac istegi yatışıyor :)). Bende de ayni merak ve fena halde ilgi var. Yer ikitellide gelmek istersen mutlaka beklerim...

zaloglu
14 08 2014, 10:20
Taner abi yi çözdüm ben;

Şimdi B8 alsa istediği opsiyonlar da olmayacak olan opsiyonlar onu tatmin etmeyecek. Ve passattan zevk almak yerine eziyete dönüşerek mecbur bilecek.
Ama kafasın göre bir passat bulursa B7 full+full yani (perdeli katlanır aynalı bagaj havuzlu :D ve sayamadığım bir dolu özellik)
B7 ye gönlünce full artı full binerek bizi burda imrendirecek. Bu highline ve artıları olan bir araç olabilir.
Daha sonra B8 piyasada iyice donanımlı halde sipariş verildiği zaman patlatacak bombayı.
Ve gene bildiğimiz ve heyecanla takip ettiğimiz Taner Göde vw B8 1.6 TSI DSG Beyaz başlıklı yazıyla bizlere B8 i tanıtacak.

Saygılarımla Taner Abi. :sinir:sinir:sinir

Beyaz veya siyah, içi bej veya sütlü kahve, hepsinde Xenon ve Sunroof var, araçlar önce detaylı temizliğe gidiyor, sonra showroom'a alınıyor, HIGHLINE veya EXCLUSIVE, hepsi DSG ve TDI/TSI, "fırsat" ve "kupon" araçlar, ve bayide bulunmayan araçlar, 3-5 bin TL fiyat farkıyla. Ayrıca bunların bir de "uydu" bayileri var, birisi Gaziantep'te, aynı aracı satıyor, resimler de aynı, 1.000 TL fark alıyor.

Taner Göde
14 08 2014, 11:28
Passat 1.4 TSI BMT 122 PS DSG Exclusive 97.300 TL + Metalik Renk 1.300 TL = 98.600 TL

Aşağıdaki araç 2013 model, daha 1 yaşında, 19.000 km'de, 84.500 TL yazmış ama 83.500 TL'ye bıraktı, 15.000 TL aşağıya. 7-DSG'li ama Xenon ve Sunroof yok.

Volkswagen Passat 1.4 TSi BlueMotion Exclusive 2013 Model 84.500 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 175380668 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-exclusive-2013-passat-1.4-tsi-dsg..4-koltuk-isitma..f1...hatasiz-175380668/detay)

Bu fiyat da 1.4 TSI BMT 122 HP PASSAT EXCLUSIVE araçlarda baskı yaratıyor.

drozia
14 08 2014, 11:36
Passat 1.4 TSI BMT 122 PS DSG Exclusive 97.300 TL + Metalik Renk 1.300 TL = 98.600 TL

Aşağıdaki araç 2013 model, daha 1 yaşında, 19.000 km'de, 84.500 TL yazmış ama 83.500 TL'ye bıraktı, 15.000 TL aşağıya. 7-DSG'li ama Xenon ve Sunroof yok.

Volkswagen Passat 1.4 TSi BlueMotion Exclusive 2013 Model 84.500 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 175380668 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-exclusive-2013-passat-1.4-tsi-dsg..4-koltuk-isitma..f1...hatasiz-175380668/detay)

Bu fiyat da 1.4 TSI BMT 122 HP PASSAT EXCLUSIVE araçlarda baskı yaratıyor.
Ne kadar acımasız bir piyasa değil mi.. 1 senede 15.000 tl kayıp.. az değil

plateau
14 08 2014, 11:50
aksine kar ettiğini sanıyorum...1 yıl önce zaten 80bin'den fazla vermemiştir...

Arguss
14 08 2014, 13:17
Emre abi boyle bir merakin var ise seni bir cumartesi yada pazar gunu davet etmek isterim cok yakinimda guzel bir muze var. En azindan iceride 5-6 tur atinca bi 6 ay daha boyle klasik arac istegi yatışıyor :)). Bende de ayni merak ve fena halde ilgi var. Yer ikitellide gelmek istersen mutlaka beklerim...

Meraktan daha çok eyleme geçme isteği varda bakalım artık, orayada gelirim tabi tahmin ettiğim kişinin müzesi galiba

passatonr
14 08 2014, 13:28
meraktan daha çok eyleme geçme isteği varda bakalım artık, orayada gelirim tabi tahmin ettiğim kişinin müzesi galiba

mehmet arsay sende benim kadar isteklisin abi. Geçen bir 59 kuyruklu için direkten döndük...
Ikod da üyeliğim var abi benim. Gel beraber tekrar gezelim müzeyi :))

cbahar
14 08 2014, 13:52
Herkese merhabalar,

Bir adet Passat 1.6 TDİ Comfortline Manuel Beyaz Sunroof + Xenon için bayi ile anlaşmıştık. Az önce aradığımda aracın dolu hasarı görmüş olduğunu, tamir edeceklerini ve tamamen eski haline geleceğini hiç bir şekilde boyanmayacağını ilettiler. Bu aracı almak istersem 87.000.-TL'ye satabileceklerini de eklediler.

Konu hakkında bilgim olmadığından sorma gereği duyuyorum. Araç boyanmayacaksa gerçekten hasarsız bir araç gibi olur mu? Ayrıca bu araç ikinci elde zor mu satılır veya çok değer kaybeder mi?

Herkese cevapları için şimdiden teşekkür ederim.

Arguss
14 08 2014, 13:56
mehmet arsay sende benim kadar isteklisin abi. Geçen bir 59 kuyruklu için direkten döndük...
Ikod da üyeliğim var abi benim. Gel beraber tekrar gezelim müzeyi :))

Tamam Onu bir haftasonu gezeriz, haberleşiriz.

zaloglu
14 08 2014, 14:51
Ne kadar da yapılsa orjinal kaput gibi olmaz ve saç üzerinde bombeler olur. Size dedikleri gibi eskisi gibi asla olmaz. Üzerinde bombe bırakır. Siz gözle göremezsiniz belki ama göçükcüler de özel bir lamba var üzerinde siyah beyaz çizgiler var. Onunla bakarak tamir ediyorlar. 87000 tl ciddi bir para önce bir göçük ne boyutta ona bakın ve tamir edildikten sonra da iyi bir ustaya göz attırın. Öyle alın derim. Hatta dediğim lambaya benzer bir lamba ile kontrol edin.
Sırf fiyatı için ilerde sorun yaşayacağınız bir aracı almanızı tavsiye etmem.
Ayrıca vw boya çiziklerinde 1000tl gibi bir indirim yapıyor. Sizin dediğiniz rakam 17000tl lik bir indirim. Bu kafada soru işareti bırakır.

Saygılarımla.

Herkese merhabalar,

Bir adet Passat 1.6 TDİ Comfortline Manuel Beyaz Sunroof + Xenon için bayi ile anlaşmıştık. Az önce aradığımda aracın dolu hasarı görmüş olduğunu, tamir edeceklerini ve tamamen eski haline geleceğini hiç bir şekilde boyanmayacağını ilettiler. Bu aracı almak istersem 87.000.-TL'ye satabileceklerini de eklediler.

Konu hakkında bilgim olmadığından sorma gereği duyuyorum. Araç boyanmayacaksa gerçekten hasarsız bir araç gibi olur mu? Ayrıca bu araç ikinci elde zor mu satılır veya çok değer kaybeder mi?

Taner Göde
14 08 2014, 14:56
Ben de bir adet Passat 1.6 TDI Exclusive Beyaz Sunroof + Xenon buldum, içi bej Nappa Deri Döşeme, 6 ileri manüel vites, dolu hasarı ama onarılmış, hasar kaydı yok, araç showroom'da nasıl duruyorsa öyle, normal fiyatından 10.000 TL daha ucuz, resim istedim ama göndermediler.

Herkese merhabalar,

kagan ateş
14 08 2014, 15:08
evet abi ben baktım gayet ideal araçlar sen manuel istiyosun galiba yoksa o dsg exculusive uygun sana

kagan ateş
14 08 2014, 15:14
evet abi ben baktım gayet ideal araçlar sen manuel istiyosun galiba yoksa o dsg exculusive uygun sana
Volkswagen Passat 1.6 TDi BlueMotion Exclusive 2014 Model 112.000 TL Galeriden satılık sıfır Beyaz renk - 175132947 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2014-model-0-km-passat-1.6-tdi-105-ps-dsg-sanziman-taba-deri-175132947/detay) fiyatı pahalı bence ama

cbahar
14 08 2014, 15:15
Ben de bir adet Passat 1.6 TDI Exclusive Beyaz Sunroof + Xenon buldum, içi bej Nappa Deri Döşeme, 6 ileri manüel vites, dolu hasarı ama onarılmış, hasar kaydı yok, araç showroom'da nasıl duruyorsa öyle, normal fiyatından 10.000 TL daha ucuz, resim istedim ama göndermediler.

Taner Bey,

Resim göndermiş olsalardı almayı düşünürmüydünüz diye sorayım o vakit?

kagan ateş
14 08 2014, 15:20
Volkswagen Passat 1.6 TDi BlueMotion Exclusive 2014 Model 106.900 TL Galeriden satılık sıfır Beyaz renk - 173298079 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2014-volkswagen-passat-1%2C6-tdi-exclusive-dsg-173298079/detay) bu daha iyi abi

Taner Göde
14 08 2014, 15:41
Düşünürdüm ama bu arada İzmir VOSMER'de de aynı özellikli bir araç var, ama o sadece 5.000 TL daha ucuz ve dolu hasarı da yok.

Taner Bey,

Resim göndermiş olsalardı almayı düşünürmüydünüz diye sorayım o vakit?

Taner Göde
14 08 2014, 15:43
Sunroof yok, Xenon yok, normal fiyatı: 106.900 TL, bu aracı yetkili bayiden şu anda daha düşük fiyata almak mümkün ama Osmaniyeli uyanıklar kâr yapacaklarını sanıyorlar, liste fiyatı yazmış, yetkili bayi liste fiyatından %5 -%7 iskonto yapıyor şu anda, bu aracı çok daha iyi bir fiyata almak mümkün.

Volkswagen Passat 1.6 TDi BlueMotion Exclusive 2014 Model 106.900 TL Galeriden satılık sıfır Beyaz renk - 173298079 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2014-volkswagen-passat-1%2C6-tdi-exclusive-dsg-173298079/detay) bu daha iyi abi

DJ-Platinium
14 08 2014, 17:10
159261592715928

arkadaşlar fotoları face de gördüm yeni passat türkiyede

met
14 08 2014, 17:21
Burasi ne kadarda adana aykan merkeze benziyor.

159261592715928

arkadaşlar fotoları face de gördüm yeni passat türkiyede

drsancak
14 08 2014, 17:29
Bende icerden duyum almistim b8 i adanada deneyeceklerini. Burasi aykan adana demek dogruymus. Hatta almanlar ellerinde rotayla gelmisler çamliyayla falan gececeklermis araci denemek maksatli.

zaloglu
14 08 2014, 17:38
Yer evet Adana. Servisten bir arkadaş ile konuştum. Araç derleme toplama bir araba imiş ve gerçek B8 değilmiş. Sadece test amacı ile yapılan ve deneme süresinde olan bir araçmış. Tip olarak BMW ye çok fazla benzediğini söylediler. Tabi ne kadar doğru yanlış bilemem.

Şimdilik bukadar.

Harun_02
14 08 2014, 17:45
Yandan bakınca audi a6 ya benzettim ben de :) Ama gerçekten karizma duruyor.

kagan ateş
14 08 2014, 18:53
Burasi ne kadarda adana aykan merkeze benziyor.
aYkanı aradım sorduM DOĞUŞ OTONUN TANITIM ARACIYMIŞ ONDAN PLAKASI SARI RENKLİ AMA AYKANA GELMEMİŞ TANITIM AMAÇLI ŞEHİR ŞEHİR GEZİYORMUŞ BUGÜNDE ADANADAYMIŞ

Taner Göde
14 08 2014, 19:13
Şu

3 resmin
3'ünde de benim şimdiki ve önceki
3 Passat, Variant ve CC aracım

durmuştu, muhtelif zamanlarda, müteaddit kereler.

AYKAN'a resmen paraları çuval çuval taşıdım, yok krom eksoz ucu, vay efendim karter muhafaza, yok arabamı güzel yıkamadınız, ön tampon çatladı, jant büküldü, lastik yırtıldı, kaput çizildi, çamurluk eğildi...

Sinirlendim, satacam Passat'ı, sonra gidip yine Passat alacam :cool: :cool: :hh

kagan ateş
14 08 2014, 19:22
Şu

3 resmin
3'ünde de benim şimdiki ve önceki
3 Passat, Variant ve CC aracım

durmuştu, muhtelif zamanlarda, müteaddit kereler.

AYKAN'a resmen paraları çuval çuval taşıdım, yok krom eksoz ucu, vay efendim karter muhafaza, yok arabamı güzel yıkamadınız, ön tampon çatladı, jant büküldü, lastik yırtıldı, kaput çizildi, çamurluk eğildi...

Sinirlendim, satacam Passat'ı, sonra gidip yine Passat alacam :cool: :cool: :hh
aykan bize gelmedi dedi

sebinefe
14 08 2014, 22:19
Taner bey, bahsettiğiniz araç hangi bayide peki?

Taner Göde
15 08 2014, 09:30
Doğuş Oto Kartal İstanbul...

Taner bey, bahsettiğiniz araç hangi bayide peki?

Fatih Erdem
15 08 2014, 11:46
Herkese Selamlar,
Burada yazılanları uzun bir süredir takip ediyorum. bu hafta içerisinde doğuş otoya giderek Passat Exclusive 1.6Tdi Manuel +Led zenon siparişimi vermiş bulunmaktayım.
Doğuş oto ile konuştuğumda bana artık sipariş geçmediklerini sadece mevcut kendi belirlemiş oldukları araçlardan birtanesini alabilceğimi iletti.
siparişlerinde bana uygun olan araç belirtmiş olduğum araçtı. renk Şeker beyazı iç döşeme rengi siyah nappa.
Assında iç renk doğal kahve ve artı sanroof da istiyodum ama mümkün olmadı malesef.

Araç hakkında sizlerden öğrenmek istediğim nacizane birkaç şey olacak.
1. araç bildiğim kadarıyla 235 taban lastik ve spor süspansiyon geliyor. kullanımda nasıldır çok sertlik söz konusumu.
2. Nappa deri döşeme kullanımı rahatmıdır. terleme vs.yapıyormu. uzun yol kullanımlarında vs. rahatsız edici bir durum varmıdır.

buarada aracım ekim sonuna doğru gelecek ozamana kadar da b8 fiyatları belli olmuş olur diye düşünerek siparişimi geçtim. aradaki fiyat farkına göre değerlendirme yapıp almak istedim. tahminim yeni araç bu donımlarla en azından 10-15 bin aralığında yukarda olur gibi.

Taner Göde
15 08 2014, 12:26
Sayın Fatih Erdem, EXCLUSIVE aracınız hayırlı olsun,

Xenon + Sunroof, dışı beyaz ve içi siyah nappa deri araç birçok bayide var, içi bej olan ise çok az sayıda, içi trüff kahverengisi ise sadece Osmaniye'daki korsan bayide var, o da adını "tabaa deri" koymuş.

1. Exclusive ve Highline araçlar 17" Jant ve 235 Taban lastikle geliyor, yol tutuş muhteşem, viraja hızla girme ve frenleme kusursuz, 17" lastik hava basıncı da stabil, 18" gibi düşmüyor. Spor süspansiyon ve 17" Jant ve 235 Taban lastikle PASSAT olağanüstü etkileyici bir yol tutuş sağlıyor, yolda "gezme" diye bir şey yok.

2. Nappa Deri Döşeme Adana 45 derece sıcak havada bile beni şaşırtıcı şekilde rahat ettiriyor, Deri-Alcantara da kullandım, biraz kire hassas olduğunu biliyorum çünkü CC'de vardı, fakat Nappa Deri Döşemede sizi düşündürmesi gereken tek şey rengi: siyah/bej/kahve. Yumuşaklığı ve pürüzsüzlüğü bebek poposu gibi, emin olun ki çok rahat. Eğer şikayet hanesine mutlaka bir şey yazılacaksa o da spor koltuklardaki kalça ve diz arasındaki bacak baldırı kısmının bir süre sonra kenar yüksekliğini hissetmeye başladığıdır fakat buna alışılıyor.

Aracınızı güle güle kullanın. TDI araçlarla ilgili 10 maddelik dikkat edilmesi gereken hususlarım forumda bir yerde olacak, bulursanız okuyun lütfen.

Saygılarımla,

Taner Göde

Herkese Selamlar,
Burada yazılanları uzun bir süredir takip ediyorum. bu hafta içerisinde doğuş otoya giderek Passat Exclusive 1.6Tdi Manuel +Led zenon siparişimi vermiş bulunmaktayım.
Doğuş oto ile konuştuğumda bana artık sipariş geçmediklerini sadece mevcut kendi belirlemiş oldukları araçlardan birtanesini alabilceğimi iletti.
siparişlerinde bana uygun olan araç belirtmiş olduğum araçtı. renk Şeker beyazı iç döşeme rengi siyah nappa.
Assında iç renk doğal kahve ve artı sanroof da istiyodum ama mümkün olmadı malesef.

Araç hakkında sizlerden öğrenmek istediğim nacizane birkaç şey olacak.
1. araç bildiğim kadarıyla 235 taban lastik ve spor süspansiyon geliyor. kullanımda nasıldır çok sertlik söz konusumu.
2. Nappa deri döşeme kullanımı rahatmıdır. terleme vs.yapıyormu. uzun yol kullanımlarında vs. rahatsız edici bir durum varmıdır.

buarada aracım ekim sonuna doğru gelecek ozamana kadar da b8 fiyatları belli olmuş olur diye düşünerek siparişimi geçtim. aradaki fiyat farkına göre değerlendirme yapıp almak istedim. tahminim yeni araç bu donımlarla en azından 10-15 bin aralığında yukarda olur gibi.

tcebeci
15 08 2014, 13:10
Taner Bey,
2013 1.4 TSI passat için serviste krom egzoz ucu bulamadılar. Dizel motor egzoz uçları da benzinlilere göre küçük oluğu için uymuyor. Siz nerden temin etmiştiniz?

Fatih Erdem
15 08 2014, 13:39
Taner Bey çok teşekkür ederim bilgiler için.
Benim için siparişin ekim sonunda geliyor olması şuanda avantaj çünkü mevcutta bir aracım var yani bekleyebilirim ve aracım gelene kadar ki sürede o heyecanı yaşayabilirim :) yeni araç alırken bu bekleme süreleri bana hep keyif vermiştir.

Diğer bekleme sebebim eğer bu araçlar için olursa yılsonu indirimlerinden faydalanmak şuanda liste fiyatları üzerinden %5-6 lık bir indirim sözkonusu. ben kasa değişimi sebebiyle liste fiyatlarındada bir indirim sözkonusu olabilir diye düşünüyorum.

Gelecek Passat B8 in şuanki liste fiyatlarının çok fazla üzerine çıkacağını düşünmüyorum. çünkü 125000 Tl ye doğuş A4 2.0Tdi 143bgr olandan veriyor şuanda

B8 için liste fiyatları %2-3 oranında artarsa eldeki B7 leri mutlaka uygun rakamlara vereceklerdir.

Sipariş verme nedenime gelince resimlerde ve videolarda gördüğümüz B8 harika diyecek laf yok ama acaba bize gelecek araçlar nasıl olacak. Mesela izlediğimiz b8 aracı dışına baktığımızda 16 inçlik bir jant led siz far, R Dizayn olmayan tampon buarada R dizayn olmayan B8 görüntülerinde body kit söz konusu bunlar olmadığında krom detaylarda azalma olduğunda arka bagaj kapagının ordaki oyuk görürüntününde kötü durdurduğunu düşündüğünde ne hissederiz.

içine bindiğimizde kapı içlerinde bir farklılık göremedim. koltuklar Gof7 tasarımın büyüğü gibi olmuş. direksiyon Golf7 zaten gösterge ekranı digital olmadığını ve ekranlı teyibin videodaki gibi büyük konulmadığını düşününce dopdolu almış olduğumuz B7 lere şükredebiliriz. tabi fiyat farkıda cabası olacak.

Şuanki Golf 7 ye baktığımda sahip olduğum Golf 6 aracımın daha kaliteli olduğunu biliyorum. Golf 7 de arka kapılardaki yumuşak doku gitti yerine sert plastik geldi. piano black olayına gelince temizlendikçe çizik oluşumuna çok fazla müsait.

Ekim sonu kasım gibi bunları hissettiğimde B8 almaktan vazgecersem elimde hali hazırda güzel bir siparişi bulunduruyor olmak benim için avantaj olacak düşüncesindeyim.

Taner Göde
15 08 2014, 13:54
Adana Volkswagen Yetkili Bayi AYKAN'dan almıştım. Zaten alacağım için 40 TL'lik krom egzoz ucunu 80 TL'ye sattılar. Ama en azından faturalı ve garantili. Şimdilik sorun ve sıkıntı yok. Bagaj havuzu ve kauçuk paspası da araçla beraber almanızı öneririm.

Taner Bey,
2013 1.4 TSI passat için serviste krom egzoz ucu bulamadılar. Dizel motor egzoz uçları da benzinlilere göre küçük oluğu için uymuyor. Siz nerden temin etmiştiniz?

Taner Göde
15 08 2014, 14:01
PASSAT B5/B5.5 (GP) zaten 1995-2005 arasında üretilen AUDI A4 aracın 1:! aynısıydı, tamamen kopyalanmıştı, PASSAT B6/B7 de GOLF V/VI ile benzer bir yapıya sahipti. B8 kasa PASSAT'ın sihirli MQB platformu üzerinde üretilen GOLF VII ile büyük ölçüde benzeşeceği de önceden belliydi, burada sözkonusu olan özellikle boyutlar. B8 kasa PASSAT'ın orta konsolundaki darabalı bölüm de INSIGNIA gibi olmuş.

B6/B7

Taner Bey çok teşekkür ederim bilgiler için.

içine bindiğimizde kapı içlerinde bir farklılık göremedim. koltuklar Gof7 tasarımın büyüğü gibi olmuş. direksiyon Golf7 zaten gösterge ekranı digital olmadığını ve ekranlı teyibin videodaki gibi büyük konulmadığını düşününce dopdolu almış olduğumuz B7 lere şükredebiliriz. tabi fiyat farkıda cabası olacak.

Şuanki Golf 7 ye baktığımda sahip olduğum Golf 6 aracımın daha kaliteli olduğunu biliyorum. Golf 7 de arka kapılardaki yumuşak doku gitti yerine sert plastik geldi. piano black olayına gelince temizlendikçe çizik oluşumuna çok fazla müsait.

Ekim sonu kasım gibi bunları hissettiğimde B8 almaktan vazgecersem elimde hali hazırda güzel bir siparişi bulunduruyor olmak benim için avantaj olacak düşüncesindeyim.

Passait
15 08 2014, 14:08
Taner abi sen bilirsin.Biraz alakasız olacak ama bunun için konu açmak istemedim.Benim araba Highline.Arkaya hiç oturmadığımdan farketmemiştim.Kolçağın arkasındaki havalandırma ızgaraların da ışık yanmıyo öndekiler gibi değil.Acaba sorunmu var yoksa orjinalimi böyle ?

Fatih Erdem
15 08 2014, 14:12
B8 Kasa için tabiki donanım ve fiyatları görmek önemli. Donanım olarak şuanki Exlusive + ledzenon seviyesine geldiğinde fiyat - araç dengesine bakmak lazım.

B7 Passat alanların bişekilde fiyat dengesinden dolayı pişman olacaklarını düşünmüyorum. ama rakamların önemli olmadığı koşullarda tabiki bekleyip dopdolu bir yeni kasa araç almak herkesin gönlünden geçer.

Taner Göde
15 08 2014, 14:26
Merhaba, orijinali böyle, herhangi bir sorun yok.

Taner abi sen bilirsin.Biraz alakasız olacak ama bunun için konu açmak istemedim.Benim araba Highline.Arkaya hiç oturmadığımdan farketmemiştim.Kolçağın arkasındaki havalandırma ızgaraların da ışık yanmıyo öndekiler gibi değil.Acaba sorunmu var yoksa orjinalimi böyle ?

Passait
15 08 2014, 14:29
Merhaba, orijinali böyle, herhangi bir sorun yok.

Teşekkür ederim abi Passatın google ı sın walla :alk

Fatih Erdem
15 08 2014, 14:47
Taner Bey.
Mevcut siparişimi geçmeden önce cc almayı planlıyordum. cc den vazgeçme sebeplerim sizin satma sebeplerinizle aynı. Arka kapı kısmının dar olması çocuk koltuğu ve inip bindirmekte zorluk yaşarmıyım düşüncesi oturduğum konum itibariyle çok fazla yokuş bulunması ve sıkışık trafik durumu artı Otomatik vites çok istememe rağmen DSG şikayetlerinin kesilmemiş olması vazgeçmeme sebep oldu.
Sağlam otomatik vites arayışımda en iyi örnek bmw 3 serisi zf şanzıman oldu onunla ilgili de kullanan arkadaslardan aldığım bilgi 3 serisi farklı iki aracında çok fazla rüzgar sesi alması vazgeçmeme sebep oldu.
yani araç konusunda karar verirken sizin paylaşımlarınız bana çok yardımcı oldu bu sebeple teşekkür ederim herkese.

çakalkasa
15 08 2014, 15:42
Bende aracımı 85 ve üzerine satabilirsem vede 1.6tdı man highline+sunroof bulabilrsem değiştirmeyi düşünüyorum.Veya eş donanım exlusive.İndirim epeyi cezbetti..

tcebeci
15 08 2014, 16:00
Adana Volkswagen Yetkili Bayi AYKAN'dan almıştım. Zaten alacağım için 40 TL'lik krom egzoz ucunu 80 TL'ye sattılar. Ama en azından faturalı ve garantili. Şimdilik sorun ve sıkıntı yok. Bagaj havuzu ve kauçuk paspası da araçla beraber almanızı öneririm.
Kauçuk paspas 180 TL falan olduğu için almamıştım ama sizin tavsiyelerinize uyup bagaj havuzu almak en akıllıca iş oldu. Bence bir araç için olmazsa olmazlardan. Örneğin çipra, lüfer gibi balıkları isterseniz 5 poşete koyun yine de yüzgeç dikenleri poşetleri delip eve gidene kadar kanları bagaja akıyor.

TURQUAZ06
15 08 2014, 16:44
yıl sonuna doğru yeni bir araç almayı düşünüyorum. gönlüm b8'den yana tabiki.1.6 tdı manuel highline b8 fiyatı ne olur? yada şu anda exclusive dsg ye yazılıp(şu anda 3 tane yolda, bayi ekimde araç teslim dedi) ekim ayı geldiğinde almakmı?

tabi şuda var exclusive'i çantada keklik gibi görmek gerekiyor. eğer b8 fiyatı uygun olursa ona dönerim. ne dersiniz arkadaşlar?
şimdiden 1.6dsg exclusive yazılayım mı?

07PASSAT
15 08 2014, 16:47
Bana göre her zaman yeni yüz yeni kan daha iyidir birde sizin B8 kasa hakkinda yorumlariniz begenileriniz onemli bu konuda fakat fiyat konusunda B8 Kasanin dusuk olacagini pek zannetmiyorum ben sizin yerinizde olsam B7 Ye yazilirim ama tabikii son karar sizin hocam

drozia
15 08 2014, 16:47
yıl sonuna doğru yeni bir araç almayı düşünüyorum. gönlüm b8'den yana tabiki.1.6 tdı manuel highline b8 fiyatı ne olur? yada şu anda exclusive dsg ye yazılıp(şu anda 3 tane yolda, bayi ekimde araç teslim dedi) ekim ayı geldiğinde almakmı?

tabi şuda var exclusive'i çantada keklik gibi görmek gerekiyor. eğer b8 fiyatı uygun olursa ona dönerim. ne dersiniz arkadaşlar?
şimdiden 1.6dsg exclusive yazılayım mı?
1.6 yı 2015 yazına doğru getirirler öncelikle 2.0 DSG gelir diye tahmin ediyorum. 1.6 highline 120 PS gelirse fiyatı en az 110.000 olur diye düşünüyorum