Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volkswagen Passat Exclusive Taner Göde

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19

bjk
05 07 2014, 18:30
Maşallah Allah analı babalı büyütsün

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

flogart
06 07 2014, 17:30
Allah bağışlasın Taner Abi

acı
06 07 2014, 23:35
One minute...

http://i.imgur.com/VdZ70bC.jpg

Ne güzel bagaj bu böyle :melek

http://i.imgur.com/ozpx9HL.jpg
http://i.imgur.com/Qf0fety.jpg

http://i.imgur.com/JR2aVQk.jpg
http://i.imgur.com/par7CMZ.jpg

Allahım esirgesin inşallah,
babasının kopyası aynı :))

passatonr
07 07 2014, 03:20
Allah bagislasin....

Demek uykudan uyanan canavar buydu... :kahkaha

One minute...

http://i.imgur.com/VdZ70bC.jpg

Ne güzel bagaj bu böyle :melek

http://i.imgur.com/ozpx9HL.jpg
http://i.imgur.com/Qf0fety.jpg

http://i.imgur.com/JR2aVQk.jpg
http://i.imgur.com/par7CMZ.jpg

Taner Göde
07 07 2014, 09:43
Yukarıda 6 ay ve 5700 km yazmışım, kendi yazdığım kilometreyi bile doğru hatırlamıyorum, doğrusu 6 ay ve 3700 km olacak, bugün 4000 km'yi geçeceğim inşallah. :cool:

aliygt
12 07 2014, 23:59
Maşallah Allah bağışlasın Taner abi.

ajanx
13 07 2014, 00:31
Taner bey Allah bağışların. Ancak son resimde Jazz Passat'a çok yakın duruyor :sor1

TeteTe
13 07 2014, 03:41
Ooo bagaj falan hiç yakismamis:)) abi artık şoför koltuğuna oturmalı kerata maşallah demeyi unutmayalım

der Meister
13 07 2014, 05:11
Abi maşallah. Allah bağışlasın.

fuat
13 07 2014, 14:42
Satacak olsanız ne kadar istersiniz aracınıza?

Taner Göde
14 07 2014, 09:37
Satacak olsanız ne kadar istersiniz aracınıza?

Geçen Cuma günü 4.000 km'yi geçtim, kızımla sabah işe gitmiştim, "baba araban ne güzel kokuyor, daha yepyeni" dedi, Nappa deri koltukların kokusuna bayılıyor, ben de tabi.

Fiyatı ben de merak ettim, şöyle bir değerlendirme yaptım:

Passat 1.4 TSI BMT 122 PS Exclusive 84.200 TL
+ Elektrikli Açılır Cam Tavan 2.450 TL
+ Sürüşe duyarlı Bi-xenon farlar, LED gündüz yanan farlar 3.370 TL
Toplam: 90.020 TL

Aracıma ektra alınanlar orijinal ve faturalı aksesuarlar
+ Krom Eksoz Ucu 80 TL
+ Bagaj Havuzu 80 TL
+ Kauçuk Paspas 60 TL
+ Motor Karter Muhafazası 1.830 TL
Toplam 2.050 TL

2014 model bu araç için aksesuarlar hariç 90.020 TL, aksesuarlar dahil 92.070 TL ödemek gerekir, benim ruhsatta 2013 model ama gerçekte 2014 model ve 01.01.2014 tarihinde trafiğe çıkan bu araç için fiilen ödediğim tutar ise 75.000 TL ve aksesuarlar için 2.050 TL = 77.050 TL.

Aradaki fiyat farkı (92.070 TL - 77.050 TL =) 15.020 TL

Aracımı bugün satacak olursam yine de aklımda "kâr ettim" veya "zarar etmedim" fikrinden ziyade "aracımı temiz kullandım" ve "aracımdan büyük keyif aldım" duygusu öne çıkar. Aksesuarların aracı satarken para etmediğini gayet iyi biliyorum, zaten sadece bilgi amaçlı belirttim. Fiyat olarak da aklımda şu anda 84.000 TL geçiyor, bu da aksesuarsız 90.020 TL fiyatından 6.020 TL ve aksesuarlı 92.070 TL fiyatından da 8.070 TL daha ucuza geliyor.

Piyasa değerlendirmesi (2013 model 1.4 TSI 122 HP manüel)
80.000 TL, beyaz, 2.150 km, Xenon var ama sunroof (ve benim aracımdaki aksesuarlar) yok, içi siyah.
Volkswagen Passat 1.4 TSi BlueMotion Exclusive 2013 Model 80.000 TL Galeriden satılık ikinci el Beyaz renk - 171430827 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2013-model-passat-sifir-ayarinda-2150-kmde-tsi-1.4-exclusiv-171430827/detay)

84.000 TL, beyaz, 4.800 km, Xenon ve sunroof var (ama benim aracımdaki aksesuarlar yok), içi siyah
Volkswagen Passat 1.4 TSi BlueMotion Exclusive 2013 Model 84.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 170047848 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-full-plusfull-led-sunroof-170047848/detay)

80.750 TL, beyaz, 8.500 km, Xenpn var ama sunroof (ve benim aracımdaki aksesuarlar) yok, içi siyah.
Volkswagen Passat 1.4 TSi BlueMotion Exclusive 2013 Model 80.750 TL Galeriden satılık ikinci el Beyaz renk - 167013834 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2013-model-passat-sifir-ayarinda-henuz-8500km-tek-el-tek-kayit-167013834/detay)

84.000 TL fiyatı Sahibinden.Com'a bakmadan tespit ettim ama haklı da çıkmışım.

Sahibinden.Com'a bakınca da ortadaki ilan benim aracıma en yakını, fiyat olarak da birebir örtüşüyor, tek fark benim aracımın içi siyah değil, Trüff Kahverengisi ve ayrıca da 2.050 TL değerinde aksesuarlar hediye geliyor.

İlginç ki şu da var, her şeye rağmen (aracın 2005'ten bu yana üretilen PQ46 platform B6/B7 kasa ile aynı olması, B8 kasanın gösterilmiş olması vb.) yine gidip B7 kasa aynı aracı alırdım, bulabilirsem tabi ki sıfırını. Yani bıçak sırtı gibi bir durumdayım her yıl ortasında, çünkü alacağım otomobil sıfır olmalı ki faturasını işletmeme gider olarak kayıt edebileyim, ama bunu elden çıkarsam aynısını bulabilecek miyim? Her iki tarafı de keskin ustura gibi bir durum. Satmak mı, satmamak mı? Satarsam sıfır araç ve altın kıymetindeki faturası, ama ya araç bulamazsam, büyük risk!

Ciddi düşünen olursa önce sıfır bir PASSAT bulmam gerek, ondan sonra satışını verebilirim, plaka benimdir, onu veremem. B8 için henüz hiç olumlu bir düşüncem yok, çünkü düşünce oluşturacak donanım paketleri ve fiyatlar yok. Alman konfigüratöründe de henüz somut çok fazla ayrıntılı bilgi bulunmuyor, Exclusive yok, TREND-COMFORT-HIGH var ama tamamen Alman piyasasına göre. Bu nedenle satacağım araca yakın sıfır bir araç bulmam gerek ki şimdikini elimden çıkartayım, 1.4 TSI 122 HP HIGHLINE manüel olabilir, ama beyaz ve sunroof bulmak zor olabilir.

Saygılarımla,

Taner Göde

mert
14 07 2014, 09:59
4000'mi ?
Haftaya 4000 olacak benim araç, yaklaşık 40-45 günde :)

kagan ateş
14 07 2014, 10:06
Geçen Cuma günü 4.000 km'yi geçtim, kızımla sabah işe gitmiştim, "baba araban ne güzel kokuyor, daha yepyeni" dedi, Nappa deri koltukların kokusuna bayılıyor, ben de tabi.

Fiyatı ben de merak ettim, şöyle bir değerlendirme yaptım:

Passat 1.4 TSI BMT 122 PS Exclusive 84.200 TL
+ Elektrikli Açılır Cam Tavan 2.450 TL
+ Sürüşe duyarlı Bi-xenon farlar, LED gündüz yanan farlar 3.370 TL
Toplam: 90.020 TL

Aracıma ektra alınanlar orijinal ve faturalı aksesuarlar
+ Krom Eksoz Ucu 80 TL
+ Bagaj Havuzu 80 TL
+ Kauçuk Paspas 60 TL
+ Motor Karter Muhafazası 1.830 TL
Toplam 2.050 TL

2014 model bu araç için aksesuarlar hariç 90.020 TL, aksesuarlar dahil 92.070 TL ödemek gerekir, benim ruhsatta 2013 model ama gerçekte 2014 model ve 01.01.2014 tarihinde trafiğe çıkan bu araç için fiilen ödediğim tutar ise 75.000 TL ve aksesuarlar için 2.050 TL = 77.050 TL.

Aradaki fiyat farkı (92.070 TL - 77.050 TL =) 15.020 TL

Aracımı bugün satacak olursam yine de aklımda "kâr ettim" veya "zarar etmedim" fikrinden ziyade "aracımı temiz kullandım" ve "aracımdan büyük keyif aldım" duygusu öne çıkar. Aksesuarların aracı satarken para etmediğini gayet iyi biliyorum, zaten sadece bilgi amaçlı belirttim. Fiyat olarak da aklımda şu anda 84.000 TL geçiyor, bu da aksesuarsız 90.020 TL fiyatından 6.020 TL ve aksesuarlı 92.070 TL fiyatından da 8.070 TL daha ucuza geliyor.

Piyasa değerlendirmesi (2013 model 1.4 TSI 122 HP manüel)
80.000 TL, beyaz, 2.150 km, Xenon var ama sunroof (ve benim aracımdaki aksesuarlar) yok, içi siyah.
Volkswagen Passat 1.4 TSi BlueMotion Exclusive 2013 Model 80.000 TL Galeriden satılık ikinci el Beyaz renk - 171430827 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2013-model-passat-sifir-ayarinda-2150-kmde-tsi-1.4-exclusiv-171430827/detay)

84.000 TL, beyaz, 4.800 km, Xenon ve sunroof var (ama benim aracımdaki aksesuarlar yok), içi siyah
Volkswagen Passat 1.4 TSi BlueMotion Exclusive 2013 Model 84.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 170047848 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-full-plusfull-led-sunroof-170047848/detay)

80.750 TL, beyaz, 8.500 km, Xenpn var ama sunroof (ve benim aracımdaki aksesuarlar) yok, içi siyah.
Volkswagen Passat 1.4 TSi BlueMotion Exclusive 2013 Model 80.750 TL Galeriden satılık ikinci el Beyaz renk - 167013834 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2013-model-passat-sifir-ayarinda-henuz-8500km-tek-el-tek-kayit-167013834/detay)

84.000 TL fiyatı Sahibinden.Com'a bakmadan tespit ettim ama haklı da çıkmışım.

Sahibinden.Com'a bakınca da ortadaki ilan benim aracıma en yakını, fiyat olarak da birebir örtüşüyor, tek fark benim aracımın içi siyah değil, Trüff Kahverengisi ve ayrıca da 2.050 TL değerinde aksesuarlar hediye geliyor.

İlginç ki şu da var, her şeye rağmen (aracın 2005'ten bu yana üretilen PQ46 platform B6/B7 kasa ile aynı olması, B8 kasanın gösterilmiş olması vb.) yine gidip B7 kasa aynı aracı alırdım, bulabilirsem tabi ki sıfırını. Yani bıçak sırtı gibi bir durumdayım her yıl ortasında, çünkü alacağım otomobil sıfır olmalı ki faturasını işletmeme gider olarak kayıt edebileyim, ama bunu elden çıkarsam aynısını bulabilecek miyim? Her iki tarafı de keskin ustura gibi bir durum. Satmak mı, satmamak mı? Satarsam sıfır araç ve altın kıymetindeki faturası, ama ya araç bulamazsam, büyük risk!

Ciddi düşünen olursa önce sıfır bir PASSAT bulmam gerek, ondan sonra satışını verebilirim, plaka benimdir, onu veremem. B8 için henüz hiç olumlu bir düşüncem yok, çünkü düşünce oluşturacak donanım paketleri ve fiyatlar yok. Alman konfigüratöründe de henüz somut çok fazla ayrıntılı bilgi bulunmuyor, Exclusive yok, TREND-COMFORT-HIGH var ama tamamen Alman piyasasına göre. Bu nedenle satacağım araca yakın sıfır bir araç bulmam gerek ki şimdikini elimden çıkartayım, 1.4 TSI 122 HP HIGHLINE manüel olabilir, ama beyaz ve sunroof bulmak zor olabilir.

Saygılarımla,

Taner Göde

peki bu şirkete gider olarak kaydettirme ne abi

Taner Göde
14 07 2014, 10:08
Sıfır araç faturasındaki KDV ve ÖTV tutarlarını yıllık gelir vergisinden mahsup edebilme imkanı. Yılda 1 defa böyle bir hak tanınmış mükelleflere.

kagan ateş
14 07 2014, 10:10
Sıfır araç faturasındaki KDV ve ÖTV tutarlarını yıllık gelir vergisinden mahsup edebilme imkanı. Yılda 1 defa böyle bir hak tanınmış mükelleflere.
yani bu sadece sizin şirkete özel dimi

Taner Göde
14 07 2014, 10:11
Benim otomobillerim şanslı sevgili Mert :cool: Haftaiçi sabah yarım saat, akşam yarım saat. Gerisi boyuna yat :içki

4000'mi ?
Haftaya 4000 olacak benim araç, yaklaşık 40-45 günde :)

acı
14 07 2014, 10:12

Aracı şirket adına alıyorsunuz (gerçi Taner Abinin ki şahıs şirketi olması lazım), amortismandan düşüyorsunuz, bakımları masraftan düşüyorsunuz.
Bizim 3 araba da şirket adına seneye doblo (eğer satmazsam) kendini sıfırlayacak, passatın 3, dusterın ise 4 senesi var halen :))
Tüm bakımları masraftan düşüyorum, araçlar amortismandan düşüyor, yakıtlar yine masraftan düşüyor ancak sigorta ve kaskoda ortalama %10 fazla ödüyorum.

Taner Göde
14 07 2014, 10:17
Hayır, aylık Katma Değer Vergisi (KDV) ve 3 ayda bir de Geçici Gelir Vergisi (GGV) beyannamesi veren, yılsonu bilanço yayınlayan tüm vergi mükellefleri içi geçerli. Ben şahıs şirketi olduğum için sadece 1 adet otomobil kayıt ettirebiliyorum, yanımda sigortalı bir eleman çalıştırırsam da onun adına 1 otomobil daha alabiliyorum. Şahıs değil de Limited Şirket veya Anonim Şirket olsaydım istediğim kadar otomobil kayıt ettirebilir, bunları sermaye olarak da gösterebilirdim.

yani bu sadece sizin şirkete özel dimi

acı
14 07 2014, 10:23

İyi de abi otomobildeki KDV yi direk kullanamıyorsun bildiğim kadarıyla, o 5 yıla eşit bölünüyor ama ticaride kdv hemen düşüyor ve kdvsiz fiyat amartismandan düşüyor.

Örnek,

Ticari bir araç aldınız;
Fiyatı 50000 Tl kdv dahil, yani araç 42375 + kdv

Kdv 7630 TL gibi bir değer çıkar.

Ticaride 7630 TL'yi ilk ayda Kdv matrahından düşersiniz ve devlete kdv borcunuz bu kadar yoksa devlet babadan alacaklı bile olursunuz.

Geri kalan 42375 TL ise 5 yıla eşit olarak yılda 8475TL olarak gider kaydedilir.

Ancak aracı satarken fatura kesmeli ve KDV'yi %18 olarak belirtmelisiniz. Cepten %18 gidecek anlayacağınız.

Eğer binek bir araç yani otomobil aldıysanız;

Yine fiyatı 50000 TL kdv dahil olsun, yani araç 42375 + KDV

Burada sistem daha farklı 50000 TL nin tamamını amortismandan düşebiliyorsunuz, KDV yi ayrıca kullanamıyorsunuz.

Yani 500000:5=10000 TL yıl başı gider kaydedilir.

Ayrıca aracı saterken Kdv yi %1 den kesersiniz.

Bu bizim gibi Limited ve Anonim şirketler için geçerli. Şahıs şirketlerinde nasıldır tam bilmiyorum ama böyle olması lazım.

Taner Göde
14 07 2014, 10:28
Yıllık kârın yüksek çıktığında ÖTV ve KDV toplu olarak indirilebiliyor. Muhasebecine sor. :melek

İyi de abi otomobildeki KDV yi direk kullanamıyorsun bildiğim kadarıyla, o 5 yıla eşit bölünüyor ama ticaride kdv hemen düşüyor ve kdvsiz fiyat amartismandan düşüyor.

Ayrıca aracı saterken Kdv yi %1 den kesersiniz.

Bu bizim gibi Limited ve Anonim şirketler için geçerli. Şahıs şirketlerinde nasıldır tam bilmiyorum ama böyle olması lazım.

acı
14 07 2014, 10:34
Yıllık kârın yüksek çıktığında ÖTV ve KDV toplu olarak indirilebiliyor. Muhasebecine sor. :melek

Abi şimdi görüştüm KDV'yi düşebiliyor ama ÖTV düşmez.

Taner Göde
14 07 2014, 10:42
Düşer, İbo, düşer... :cool:

Abi şimdi görüştüm KDV'yi düşebiliyor ama ÖTV düşmez.

acı
14 07 2014, 10:44
Düşer, İbo, düşer... :cool:

Abi ben aradım sordum, bir de sen sor.

Olmadı ikisini birbirine düşürürüz. :))

MertCLK
14 07 2014, 23:23
Taner Abi hayırlı aksamlar ben Mert aranıza yeni katıldım uzun zamandır takıp ediyorum forumu
abi yarın aracımı teslim alıcam senin aracın aynısının siyahı abi yanlız kafama bir iki sey takıldım bana cevap verirsen cok sevinirim
abi avekin otoparkında araca baktıkta su on kapı esıklerındeki exclusive yazısı yanmadı elemanla konustugumda ıcınde herhangi bi tertibat bulunmadıgını fosfor olabilecegini söyledi onun hakkında bı bılgı alırsam senden
abi birde onceki aracım 1.6 atmosferik otomatık fluence dı bu arabayı kullanırken nelere dıkkat etmelıyım nasıl bı surus karakterıyle kullanılmalı arac abı bıde aynı arac ya eksılerını artılarını kısaca yazabılırmısın.
tam modelı ekstralarıda yazıyım 2014 Passat 1.4 TSI Manuel Vites Metalik siyah arac içi bej nappa ledli xenon sunroof var arabada bi cevap yazarsan cok tesekkur ederım abi hayırlı aksamlar :)

Efehan74
15 07 2014, 02:01
Merak ettiğim bir şey var.Highline araçlarda kapı ahşap trimler altında bulunan ambiance led aydınlatmalar diğer donanım passat larda var mı? Ben yok diye biliyorum ama bir arkadaşım exclusive donanıma sahip passat larda da olduğunu söyledi.

Taner Göde
15 07 2014, 09:56
Ambiyans Aydınlatma yoksa hiçbir PASSAT'ta yoktur. Ambiyans aydınlatma için her biri 510 € değerinde masif ahşap dekor veya fırçalanmış alüminyum dekor ekletmek gerek. Bu dekoru eklemeden 175 € değerinde Ambiyans Aydınlatması eklemeye çalışırsanız sistem "önce dekor ekle" diye uyarı veriyor. Exclusive'deki Tamo Créme Silk-Matt ahşap dekorda Ambiyans Aydınlatma yoktur, çünkü Doğuş Otomotiv ekletmemiştir.

Yani özetle:

Her masif ahşap/fırçalanmış alüminyum dekorda Ambiyans Aydınlatması bulunmayabilir;
Her Ambiyans Aydınlatmasında masif ahşap/fırçalanmış alümiyum dekor olmak zorunda.

Merak ettiğim bir şey var.Highline araçlarda kapı ahşap trimler altında bulunan ambiance led aydınlatmalar diğer donanım passat larda var mı? Ben yok diye biliyorum ama bir arkadaşım exclusive donanıma sahip passat larda da olduğunu söyledi.

http://i.imgur.com/GauPcQo.png

Taner Göde
15 07 2014, 10:07
Taner Abi hayırlı aksamlar ben Mert aranıza yeni katıldım uzun zamandır takıp ediyorum forumu
abi yarın aracımı teslim alıcam senin aracın aynısının siyahı abi yanlız kafama bir iki sey takıldım bana cevap verirsen cok sevinirim
abi avekin otoparkında araca baktıkta su on kapı esıklerındeki exclusive yazısı yanmadı elemanla konustugumda ıcınde herhangi bi tertibat bulunmadıgını fosfor olabilecegini söyledi onun hakkında bı bılgı alırsam senden
abi birde onceki aracım 1.6 atmosferik otomatık fluence dı bu arabayı kullanırken nelere dıkkat etmelıyım nasıl bı surus karakterıyle kullanılmalı arac abı bıde aynı arac ya eksılerını artılarını kısaca yazabılırmısın.
tam modelı ekstralarıda yazıyım 2014 Passat 1.4 TSI Manuel Vites Metalik siyah arac içi bej nappa ledli xenon sunroof var arabada bi cevap yazarsan cok tesekkur ederım abi hayırlı aksamlar :)

Merhaba Mert,

Ön kapı eşiklerindeki EXCLUSIVE çıtanın içinde LED var ve farlar yanınca ancak ışıldıyor, fakat çok fazla bir ışık değil bu, kapkaranlık bir ortamda görebilirsin. Eleman inşallah Ender Karakaya değildir, çünkü o bu çıtaların içinde LED olduğunu çok çok iyi bilir. "Fosfor" gibi absürd bir cevap sana veren elemanı kendini geliştirmeye davet ediyorum.

Motorun torku eski atmosferik 2.0 FSI 150 HP motorun torku ile aynı, yani pedalın altında 2 litre atmosferik motorun gücü var, onu hatırlamanda fayda var, tez vites yükseltirsen araç rahatlar, çünkü turbo özellikle alt devirleri hava ile destekliyor, 50 km/h hızda 5. vitese atabilirsin, 100 km/h için 6. viteste kolayca yol almak mümkün ve motor da Cruise Control ile o zaman en az yakıtı tüketir.

İlk 1000 km fazla basma, nazik kullan, faydasını göreceksin. Fluence ile ölçüleri benzer ama Passat biraz daha büyük tabi, bir de araç yola tuğla gibi yapışıyor, Fluence gibi "havada süzülüyormuşsun" hissi yok, zaten 235 taban lastik sayesinde bunu hemen anlayacaksın. Araçta standart spor süspansiyon var, kasa yere daha yakın, ağırlık noktası daha ortada ve o da yere daha yakın, virajla fazla yanlamadan rahatlıkla girebilirsin.

Aracın Xenon ve Sunroof özellikli, yani HIGHLINE'dan sadece katlanır ayna, renkli yol bilgisayarı, hafızalı koltuk ve anahtarsız çalıştırma yok, ama 230V, elektrikli arka cam perde ve arka koltuk ısıtma var, bunlar HIGHLINE'da yok. Şu anda kullandığım ve senin de siyahını aldığın araç benim tam istediğim donanımlara sahip, ben sadece katlanır ayna için biraz dudak ısırıyorum ama çok da üzülmüyorum çünkü elektrikli arka cam perde benim için herşeye değer!

Yolun açık olsun, AVEK'e gidersen çok rica ediyorum, lütfen ENDER KARAKAYA'Ya çok selam söyle benden.

Resim eklersen sevinirim. İçi bej nappa deri olması tek kelime ile HARİKA! Böylesi HIGHLINE'da bile yok!!!

Selam ve sevgiler,

Taner Göde

MertCLK
15 07 2014, 12:50
Taner abi oncelikle zaman ayirip cevapladigin icin cok tesekkur ederim gecen akraba meclisinde bizim biraz cigerci eniste var hemen kotuledi benim arabayi daha bismillah binmeden biraz canim sikilmisti ona ama simdi senden bunlari duyunca keyfim. Yerine geldi abi avekte hasan ali cetin var onunla muhattabim ama bugun gidince dedigin arkadasa selamini goturucem benim fluencede bluetooth kartsiz calistirma katlanan ayna filan vardi ama bence motor ve konfor bunlari gormezden gelmeme yariycaktir abi tekrar cok tesekkur ediyorum hayirli gunler diliyorum

Taner Göde
15 07 2014, 13:13
Taner abi oncelikle zaman ayirip cevapladigin icin cok tesekkur ederim gecen akraba meclisinde bizim biraz cigerci eniste var hemen kotuledi benim arabayi daha bismillah binmeden biraz canim sikilmisti ona ama simdi senden bunlari duyunca keyfim. Yerine geldi abi avekte hasan ali cetin var onunla muhattabim ama bugun gidince dedigin arkadasa selamini goturucem benim fluencede bluetooth kartsiz calistirma katlanan ayna filan vardi ama bence motor ve konfor bunlari gormezden gelmeme yariycaktir abi tekrar cok tesekkur ediyorum hayirli gunler diliyorum

Sevgili Mert,

PASSAT (B6/B7/CC) "kötü" bir otomobil olsaydı hem almazdım, almış olsaydım da 4 tane almazdım. Bir otomobili "hissetmen" gerekir, içine oturduğunda, yolda giderken, araçla "bütünleşmen" lazım, sen onu, o seni bağrına basmalı. "Sıradan bir araba işte, ne olacak" dersen o zaman al sana Dacia Logan MCV, tak tüpü, bin, nasıl olsa o da sırada araba. Fakat PASSAT tamamen ayrı bir dünya, hele ki bej Nappa deri döşemeye bayılacaksın, güle güle kullan arkadaşım.

Bagaj Havuzu, Krom Eksoz Ucu ve Kauçuk Paspasları (gerekirse internetten bej olanı da alablirsin) sakın unutma, daima en sağlam ve bildiğin yerden benzin al, yakıt tüketimi 2.000 km'den sonra düşecektir, Cruise Control çok gelişmiştir, özellikle onu ilk etapta kullanmayı öğren, bu araç herşeyi senin emniyet kemerini doğru takacağın, toka kullanmayacağını varsayarak geliştirilmiştir, bu nedenle mutlaka ve daima, hiçbir zaman da zorsunmadan emniyet kemerini tak.

Yolun, bahtın ve önün açık olsun arkadaşım, hiçkimse sana ve PASSAT'ına dokunamaz!

Selam ve sevgiler,

Taner Göde

Taner Göde
15 07 2014, 13:18
Passat Profesörü ve tartışmasız en uzman kişi olan Alman "Bronken" (www.bronken.de (http://www.bronken.de)) aracına ACC takmış, bir de gösterge ibrelerini "yeşil" yapmış:

http://bronken.de/wp-content/uploads/2014/06/Foto-6.jpg

MertCLK
15 07 2014, 13:32
Abi sana saygim sonsun Bu genc kardesine verdigin ogutler icin cok tesekkur ederim sen ccyi aldigin zamandan beri takip ediyordum boylece tanisma firsatida oldu cok tesekkur ederim :)

Efehan74
15 07 2014, 15:41
Taner bey cevap için teşekkürler. Peki bu ambiance led highline serisi Türkiye deki passat larda standart mı. Yoksa her highline da yok mu? Bu konuda bilginiz var mı?

Taner Göde
15 07 2014, 16:25
Az önce tekrar VW.com.tr sitesine baktım, HIGHLINE'de ambiyans aydınlatma standart, diğerlerinde yok.

Taner bey cevap için teşekkürler. Peki bu ambiance led highline serisi Türkiye deki passat larda standart mı. Yoksa her highline da yok mu? Bu konuda bilginiz var mı?

Volkswagen Türkiye - Volkswagen Passat (http://binekarac.vw.com.tr/passat-donanim.aspx)

Efehan74
15 07 2014, 16:46
Ok. Teşekkürler.

MertCLK
15 07 2014, 19:44
Taner abi bugun aldim arabayi konustuk biraz Ender beyle senin CC yi onlar gondermis galiba istanbuldan soyledim selamini oda sana soyledi :) Adanaya gidince gorusucez ins dedi abi egzoz ucunu 70 liraya aldim kaucuk paspasi hediye ettilerde tek gittim almaya iki ara bi dere anahtarligi unuttum onuda alicam ins

firatciftci44
16 07 2014, 02:51
Passat Profesörü ve tartışmasız en uzman kişi olan Alman "Bronken" (www.bronken.de (http://www.bronken.de)) aracına ACC takmış, bir de gösterge ibrelerini "yeşil" yapmış:

online satış mağazası var mı acaba?

Taner Göde
16 07 2014, 14:19
online satış mağazası var mı acaba?

Ne yazık ki yok. Kendisinde ilk çıkan B6 2.0 TDI bir VARIANT var, baz donanım, o kadar çok donanım ekledi ki aracı 2014 model B7'ye çevirdi. ACC takması için V1 ve V2 tip ABS ünitesi olmuyor, V3 tipi ABS ünitesi gerekiyormuş, ne yapıp etti, parçanın şemasını çıkardı ve V2 tipini V3 tipine çevirdi. Bazı yükseltmeler ve güncellemelerin sırrını çözdüğü için Volkswagen tarafından ketum kalması için uyardığı bir kullanıcı, çok fazla bilgiye sahip, nereden bulduğuna şaşırıyorum. Elektronik ve mekatronik uzmanı. Elde ettiği bilgileri sadece paylaşıyor.

Bronken ayrıca modül de kiralıyor, bu modülü elektrikli katlanır yan aynaları olan B6/B7/CC aracınızın OBD soketine takıyorsunuz, 5 saniyede EEPROM belleği flash atıyor ve araç artık Uzaktan Kumandalı Elektrikli Katlanır Yan Aynaları olan bir araca dönüşüyor, parça-kablo-ünite gerekmeksizin. Ama Almanya dışına çıkartmıyor, sadece depozito karşılığı kiralayabiliyorsunuz.

selseli
16 07 2014, 15:41
Ne yazık ki yok. Kendisinde ilk çıkan B6 2.0 TDI bir VARIANT var, baz donanım, o kadar çok donanım ekledi ki aracı 2014 model B7'ye çevirdi. ACC takması için V1 ve V2 tip ABS ünitesi olmuyor, V3 tipi ABS ünitesi gerekiyormuş, ne yapıp etti, parçanın şemasını çıkardı ve V2 tipini V3 tipine çevirdi. Bazı yükseltmeler ve güncellemelerin sırrını çözdüğü için Volkswagen tarafından ketum kalması için uyardığı bir kullanıcı, çok fazla bilgiye sahip, nereden bulduğuna şaşırıyorum. Elektronik ve mekatronik uzmanı. Elde ettiği bilgileri sadece paylaşıyor.

Bronken ayrıca modül de kiralıyor, bu modülü elektrikli katlanır yan aynaları olan B6/B7/CC aracınızın OBD soketine takıyorsunuz, 5 saniyede EEPROM belleği flash atıyor ve araç artık Uzaktan Kumandalı Elektrikli Katlanır Yan Aynaları olan bir araca dönüşüyor, parça-kablo-ünite gerekmeksizin. Ama Almanya dışına çıkartmıyor, sadece depozito karşılığı kiralayabiliyorsunuz.

OBD'ye takılan bu tip bir soketin satışı var ve dediğiniz gibi aracın aynalarını kumandadan da katlanır hale getiriyor fakat B6 da çalışmadığını biliyorum. B6 için ise flaşlanmış kapı kontrol ünitesi var ve mevcut ünite ile değiştirildiğinde aracın aynaları yine uzaktan katlanır hale geliyor. Bu parçadan 10 tane kadar getirttim benim ve arkadaşlarımızın araçlarına taktık.

Benim araçtaki uygulaması aşağıdaki gibi

http://www.youtube.com/watch?v=76s6nBjIGc8

Taner Göde
16 07 2014, 16:41
Merhaba Serkan,

Bronken adlı Alman'ın yaptığı uygulama sokette kalıcı bir modül şeklinde değil, takılıp bellek flashlandıktan sonra tekrar çıkartma olayı mevcut. Almanya'da olsaydık hepimiz böyle yapardık, boşuna soketi işgal etmeye gerek yok, her ne kadar zararı olmasa da.

OBD'ye takılan bu tip bir soketin satışı var ve dediğiniz gibi aracın aynalarını kumandadan da katlanır hale getiriyor fakat B6 da çalışmadığını biliyorum. B6 için ise flaşlanmış kapı kontrol ünitesi var ve mevcut ünite ile değiştirildiğinde aracın aynaları yine uzaktan katlanır hale geliyor. Bu parçadan 10 tane kadar getirttim benim ve arkadaşlarımızın araçlarına taktık.

Benim araçtaki uygulaması aşağıdaki gibi

selseli
16 07 2014, 16:45
Merhaba Serkan,

Bronken adlı Alman'ın yaptığı uygulama sokette kalıcı bir modül şeklinde değil, takılıp bellek flashlandıktan sonra tekrar çıkartma olayı mevcut. Almanya'da olsaydık hepimiz böyle yapardık, boşuna soketi işgal etmeye gerek yok, her ne kadar zararı olmasa da.

evet sitesine bakıp Onun yaptığı işlemi gördüm. İnternet'te satılan soketler dediğiniz gibi OBD'ye devamlı takılı olarak duruyor ve orayı işgal ediyor.
Bizim uygulama soket şeklinde değil. Kapı dekoru sökülüp, ayna motoruna bağlı olan kapı modülü, yenisi ile değiştiriliyor. Toplam 10 dk lık bir iş.

sergei
16 07 2014, 21:11
Serkan bey aracınızın içi çok güzel gözüküyor B6 larda sizdeki klima sisteminden yok sanırım aracınız özel siparişmi?

selseli
16 07 2014, 21:23
Serkan bey aracınızın içi çok güzel gözüküyor B6 larda sizdeki klima sisteminden yok sanırım aracınız özel siparişmi?

Teşekkürler. Aracıma oldukça fazla sayıda değişiklik (46 adet) yaptım ve klima paneli de bunlardan biri.

15750

15751

sergei
16 07 2014, 21:51
Klima paneli gerçekten çok güzel ve elit duruyor,renkli bilgi ekranıda öyle.Klima panelini nasıl değiştirdiniz herhalde oldukça maliyetli olmuştur.

Emre_4758
16 07 2014, 22:03
Teşekkürler. Aracıma oldukça fazla sayıda değişiklik (46 adet) yaptım ve klima paneli de bunlardan biri.

15750

15751
Abi her şey çok güzel diyecek yok ama şu çerçevelerdeki piano black boyanın portakal kabuğu olmasının önüne geçilemiyor mu ?

selseli
16 07 2014, 22:13
Klima paneli gerçekten çok güzel ve elit duruyor,renkli bilgi ekranıda öyle.Klima panelini nasıl değiştirdiniz herhalde oldukça maliyetli olmuştur.

Ben aldığımda daha pahalıdı ama şimdi dekoru ile birlikte 300 TL civarında diye biliyorum

selseli
16 07 2014, 22:14
Abi her şey çok güzel diyecek yok ama şu çerçevelerdeki piano black boyanın portakal kabuğu olmasının önüne geçilemiyor mu ?

Çerçeveler boya değil, kaplama. Renkli ekran değişikliği yaptığımda maalesef diğer çerçevelerin renginde dekor bulamadım. Aldığım dekoru ve diğer dekorları mecburen aynı renge kaplatmak durumunda kaldım.

sergei
16 07 2014, 22:18
Ben aldığımda daha pahalıdı ama şimdi dekoru ile birlikte 300 TL civarında diye biliyorum

Panelin uyumluluk sorunu oluyormu peki birde önceki klima paneliniz sayısal göstergeli panelmiydi yoksa sadece tuş takımından ibaret olan versiyonmuydu?

selseli
16 07 2014, 22:22
Panelin uyumluluk sorunu oluyormu peki birde önceki klima paneliniz sayısal göstergeli panelmiydi yoksa sadece tuş takımından ibaret olan versiyonmuydu?

herhangi bir uyum sorunu yok. Eski panelim böyleydi.

15752

Emre_4758
16 07 2014, 22:25
Çerçeveler boya değil, kaplama. Renkli ekran değişikliği yaptığımda maalesef diğer çerçevelerin renginde dekor bulamadım. Aldığım dekoru ve diğer dekorları mecburen aynı renge kaplatmak durumunda kaldım.
Tamamdır abi boya sandım ben.Peki pürüzsüz görünümlü folyo yok mu hiç piyasada ? Ben de kaplamayı düşünüyorum da o yüzden soruyorum.

Efehan74
16 07 2014, 22:38
Bakarsan bağ olur dedikleri böyle birşey ;) Aracınızı güzel günlerde kullanın. Ben r direksiyonu sormak istiyorum. Maliyeti hakkında ve nerden alabileceğimiz konusunda bilgi verirseniz sevinirim.

selseli
16 07 2014, 23:11
Bakarsan bağ olur dedikleri böyle birşey ;) Aracınızı güzel günlerde kullanın. Ben r direksiyonu sormak istiyorum. Maliyeti hakkında ve nerden alabileceğimiz konusunda bilgi verirseniz sevinirim.

Ender'den almıştım. Benim araçta direksiyon kontrol ünitesinin de değişimi gerekiyordu. Onunla birlikte montaj dahil 2.500 TL civarı birşey tutmuştu.

07PASSAT
16 07 2014, 23:13
Ender'den almıştım. Benim araçta direksiyon kontrol ünitesinin de değişimi gerekiyordu. Onunla birlikte montaj dahil 2.500 TL civarı birşey tutmuştu.

Hocam bişey soracam şu m.sistemin resme göre sag alt tarafinda sallanan beyaz kabloyu merak ettim?

Sent from my iPhone using Tapatalk

selseli
16 07 2014, 23:29
Hocam bişey soracam şu m.sistemin resme göre sag alt tarafinda sallanan beyaz kabloyu merak ettim?

Sent from my iPhone using Tapatalk

O kablo eskiden Iphone 4'ten MM sistemine görüntü aktarmak için kullandığım kabloydu. Ayrıca telefonu şarj ediyordum. Sonrasında Iphone 5'i Apple TV ile kablosuz olarak bağladım MM sistemine. Aşağıdaki konuda anlatmıştım.

http://www.passatturkiye.com/ic-modifikasyonlar/8716-selselineda-appletv-zenec-kablosuz-multimedia.html.

Şarj için de kabloyu kol dayamanın önündeki çekmeceye çektirdim.

15753

TeteTe
17 07 2014, 03:37
Bence Serdar bey sırf senin arabana bi konu açılır: ) bence akillarda durgunluk verircesine icatlar mevcut...
Maşallah demeyi unutmayalım: ))

der Meister
18 07 2014, 18:58
15761

1200 km gidermiş. Araba araba.. Das Auto! TSI 2014 Exclusive Passat

yucel1907
21 07 2014, 12:21
Taner Bey merhaba ben size birşey sormak istiyorum benim aracım 1.4 tsi exclusive yani sizin aracınızla aynı bu aracı almadan önce 98 model bir passat aracım vardı yanılıyormuyum bilmem ama sanki bu arabanın motoru daha gürültülü çalışıyor özellikle kaputu açtığında birde birkaç defa ilk çalıştığında çok fazla gürültülü çalıştı devir saati kendine gelinceye kadar bu normal mi sizce başka bir problem olabilir mi özellikle birinde İzmir'den Isparta'ya geldikten (ki 400 km civarı bir yol hava çok sıcaktı etkili olur mu bilmiyorum) sonra ertesi sabah arabayı çalıştırdığımda abartılı bir sesele çalıştı sizin fikrinizi almak istedim birde aklıma gelen bir başka soru tsi yani turbo motorlu araçta turbo ömrü için kullanım sırasında dikka edilmesi gereken özel birşey var mı mesela bana uzun yoldan gelince aracı bir süre rölantide çalıştır diyenler oldu turbonun yağlanmasıyla ilgili tam teknik bir bilgim yok ama bu konuda sizin düşünceniz nedir merak ediyorum teşekkürler şimdiden

Taner Göde
21 07 2014, 13:48
Merhaba Yücel bey,

98 model PASSAT'ınızda yakıt püskürtmesi manifolddan yapılıyordu, bu araç Turbo Destekli Doğrudan Yakıt Püskürtmeli (TURBO - FSI = TSI) bir motora sahip olduğundan ve egzoz emisyonu için de katalitik konvertör hemen egzoz manifoldunun altında bulunduğu için motor çalışma sıcaklığına erken sürede ulaşması amacı ile ilk çalıştırmada bir süre yakıt fazla püskürtülmekte, bu fazla yakıt da yüksek devir olarak karşımıza çıkmakta ama esas amacı katalitik konvertörü ısıtmaktır. Gürültülü çalışması ilk etapta anormal olarak algılansa da sistemin çalışma tarzı bu yönde olduğu için yol bilgisayarında, gösterge panelinde ve yakıt tüketiminde uyarı, ikaz veya gözle görülür olumsuzluk olmadığı sürece herhangi bir sorun yoktur.

Bu benim de ikinci 1.4 TSI 122 aracım ve yoğunluklu şehiriçi kullanıyorum, ara sıra TEM'e çıkıp 180-200 km basıyorum, motoru sağır alıştırmamak için, herhangi bir sorun da yaşamadım, yakıtı daima aynı yerden alıyorum ve 1/4 deponun altına düşürmemeye gayret gösteriyorum. Uzun yolda dikkat edilmesi gereken su ile soğutulan turbonun kısa süreli beklemelerde hemen soğutulamayacağı için motoru çalıştırmaya devam ettirmek, yani birkaç dakika rölantide çalıştırmak daha faydalıdır.

Selam ve sevgiler,

Taner Göde

Taner Bey merhaba ben size birşey sormak istiyorum benim aracım 1.4 tsi exclusive yani sizin aracınızla aynı bu aracı almadan önce 98 model bir passat aracım vardı yanılıyormuyum bilmem ama sanki bu arabanın motoru daha gürültülü çalışıyor özellikle kaputu açtığında birde birkaç defa ilk çalıştığında çok fazla gürültülü çalıştı devir saati kendine gelinceye kadar bu normal mi sizce başka bir problem olabilir mi özellikle birinde İzmir'den Isparta'ya geldikten (ki 400 km civarı bir yol hava çok sıcaktı etkili olur mu bilmiyorum) sonra ertesi sabah arabayı çalıştırdığımda abartılı bir sesele çalıştı sizin fikrinizi almak istedim birde aklıma gelen bir başka soru tsi yani turbo motorlu araçta turbo ömrü için kullanım sırasında dikka edilmesi gereken özel birşey var mı mesela bana uzun yoldan gelince aracı bir süre rölantide çalıştır diyenler oldu turbonun yağlanmasıyla ilgili tam teknik bir bilgim yok ama bu konuda sizin düşünceniz nedir merak ediyorum teşekkürler şimdiden

voyagerstar
21 07 2014, 18:08
Sevgili Taner Göde Izninizle size Abi diye hitap etmek istiyorum. Taner abi uzun zamandır forumun ve paylaşimlarınızın takipçisiydim ancak daha yeni nasip oldu aranıza katılmak. Hatta geçen sene ilk passatıma sahip olmadan ve sahip olduktan sonra çok faydanız dokundu,bunun için teşekkür ederim.
Taner abi aracımın üzerindeki lastiklerin değişim vakti gelmiş durumda. Aracım 2010 passat b6 1.4 TSİ 122hp comfortline,lastik ölçüleri ise; 215 55r 16. Herkes gibi Güvenlik ve konfor(sessizlik) benim için önplanda,sizden tavsiye rica edebilirmiyim? Birde taner abi aracım için 93v yada 97w xl tercihi ne kadar farkeder?

Taner Göde
23 07 2014, 12:15
Merhaba sevgili kardeşim,

Güzel sözler için teşekkür ederim, amacım her zaman ve herkese yardımcı olmaya çalışmak. Yeni lastik hususunda biraz da bulunduğun şehir ve oradaki yol şartları önemli. Adana'da konfor ve sessizlik için MICHELIN diyorlar fakat ben en memnun kaldığım lastik DUNLOP'tu, 93V ve 97W ile XL (Extra Load) lastiklerin yük endeksi, fabrika her ikisini de takabiliyor, daha ağır kasaya sahip olan VARIANT ve daha ağır motorlara sahip olan 2.0 TDI ve DSG/4MOTION araçlarda ise fabrika çıkışı daha yüksek yük endeksi olan lastikler takılabiliyor, bunlar yanakları güçlendirilmiş olan lastikler, esneme payı biraz daha az, ama bunu konfor farkı olarak hissedebilmek için insan duygusundan ziyade elektronik laboratuvar araçları gerekir.

Aracı İstanbul'da kullanacaksan forumdaki diğer arkadaşlardan da aldığım yorumların değerlendirmesi çerçevesinde MICHELIN marka lastik daha avantajlı duruyor, fiyat bakımından ziyade konfor ve sessizlik olarak.

Forumlardan ve Internetten bir haber olan çok sayıda piyasa müdaviminin kullanılmış aldığı PASSAT aracına piyasadaki en ucuz lastiği taktığı ve ortaya çıkan artan fren mesafesi ve azalan konforu da aracın bir arızası veya özelliği olarak algıladığını da belirtmek isterdim. Lastik bir otomobilin ayakkabısıdır, tabanının sana verdiği duygu kadar içinin de ayağına verdiği rahatlık da önemli, bazı (ucuz) ayakkabılar nasıl rahatsız ediyorsa, ayağını kaydırıp düşmene sebep oluyorsa lastik de öyledir, ucuzu genelde iyi değildir ama en pahalısı da amacına hizmet etmeyebilir, önemli olan ekonomik ve kullanışlı olması, ama herşeyden önce fren ve yol tutuştan ödün vermemesi, bilhassa yağmurlu havalarda. MICHELIN lastikleri bu konuda en iyi lastik üreticilerinin arasındadır, daha iyi bir lastik belki yoktur, onun kadar iyi vardır fakat tercih edilen bu marka olmuştur.

Selam ve sevgiler,

Taner Göde

Sevgili Taner Göde Izninizle size Abi diye hitap etmek istiyorum. Taner abi uzun zamandır forumun ve paylaşimlarınızın takipçisiydim ancak daha yeni nasip oldu aranıza katılmak. Hatta geçen sene ilk passatıma sahip olmadan ve sahip olduktan sonra çok faydanız dokundu,bunun için teşekkür ederim.
Taner abi aracımın üzerindeki lastiklerin değişim vakti gelmiş durumda. Aracım 2010 passat b6 1.4 TSİ 122hp comfortline,lastik ölçüleri ise; 215 55r 16. Herkes gibi Güvenlik ve konfor(sessizlik) benim için önplanda,sizden tavsiye rica edebilirmiyim? Birde taner abi aracım için 93v yada 97w xl tercihi ne kadar farkeder?

Taner Göde
23 07 2014, 12:21
2014 MODEL
VOLKSWAGEN PASSAT
EXCLUSIVE
BEYAZ
SEDAN
1.6 TDI 105 HP 250 NM
7-DSG

+ XENON
+ SUNROOF
+ BEJ DERİ DÖŞEME
+ ALARM
+ ANAHTARSIZ ÇALIŞTIRMA
+ KATLANIR YAN AYNA

Bu araçtan Adana'ya 2 adet geliyor, ikisi de özel sipariş, opsiyonlu ve kaporası alınmış, 1 adedi boşa düşmüş ama hemen geri opsiyonlanmış. Eylül'de geliyor. Alıcıların araçların birisinden vazgeçmeleri durumunda bana haber verecekler, kendim de alabilirim bir tanesini.

s5s5s5
23 07 2014, 12:54
2014 MODEL
VOLKSWAGEN PASSAT
EXCLUSIVE
BEYAZ
SEDAN
1.6 TDI 105 HP 250 NM
7-DSG

+ XENON
+ SUNROOF
+ BEJ DERİ DÖŞEME
+ ALARM
+ ANAHTARSIZ ÇALIŞTIRMA
+ KATLANIR YAN AYNA

Bu araçtan Adana'ya 2 adet geliyor, ikisi de özel sipariş, opsiyonlu ve kaporası alınmış, 1 adedi boşa düşmüş ama hemen geri opsiyonlanmış. Eylül'de geliyor. Alıcıların araçların birisinden vazgeçmeleri durumunda bana haber verecekler, kendim de alabilirim bir tanesini.

Gerçekten güzel bir araç. Zamanında çok aradım böyle bir aracı. Hatta DSG'sizini bile bulamamıştım.
Doğuş böyle araçları maalesef sipariş üzerine getiriyor. Kendileri getiriyor olsa en az comfortline kadar satacağına eminim

atitrend
23 07 2014, 15:17
taner abi böyle bir araca ne fiyat biçiyorlar . şu an için konuşuyorum. bilgin varmı
birde beim 42000 deki kara şövalye ne eder acaba. boya yok araçta 1.4 tsı dsg

Taner Göde
23 07 2014, 15:40
Bana "120 civarı" dedi satış temsilcisi arkadaşım ama bu aracın boşa düşmesi bile mucize olur. Ancak alacak kişinin kredi başvurusu reddedilecek de bana telefon açacaklar. Ama bu kadar dolu bir PASSAT da her zaman gelmez, HIGHLINE'dan da dolu. Senin araç için mecburen piyasaya bakmak ve en iyisi Sahibinden.Com'da satmak gerek, sıfır fiyatı ne ise 2 yıl model farkını düşmek gerek, benzer ilanlar bir fikir verebilir diye düşünüyorum, benim geçenlerde yaptığım hesaplama kuruşu kuruşu tuttu, (her yıl için 3.000 TL ve kasa için 10.000 TL) ama acil satan ve rahat satan arasında da fark var, kilometre normal sayılır, ama boyasız araç arayanlar kilometreye pek fazla bakmıyor. Bence ilanı aç, istediğin fiyata en yakın sorana da vermeyi düşün, şu bir gerçek ki parayı otomobile çevirmek kolay, otomobili paraya çevirmek o kadar kolay değil.

taner abi böyle bir araca ne fiyat biçiyorlar . şu an için konuşuyorum. bilgin varmı
birde beim 42000 deki kara şövalye ne eder acaba. boya yok araçta 1.4 tsı dsg

atitrend
23 07 2014, 15:54
ooo fiyat çokmuş ama.
taner aabi. ben birazda meraktan sordum.

atitrend
23 07 2014, 15:57
araba değiştirecek durumda değilim. allah cc.oturmayı nasip ederse yeni ev aldım. 6 ay öncede yatırım amaçlı bir ev almıştım. bunlar biraz belimi büktü açıkçası.
içimden dolu bir passat almak geliyor ama bu saatten sonra 7 kasa almam galiba.

Thief
23 07 2014, 17:06
Taner abime saygılar :içki15791

Taner Göde
23 07 2014, 17:41
Bir tane de Adana'da var Cevdet, R-Line CC :cool:

Taner abime saygılar :içki15791

çakalkasa
23 07 2014, 22:01
120 çok bee.2.0 tdı highline+sunroof alınır tertemiz ikinci el şeklinde.Hatta para bile kalabilir.

Taner Göde
24 07 2014, 10:35
Doğrudur, ancak ben araç değiştirdiğimde bayiden ÖTV ve KDV dahil sıfır araç almak zorundayım. Ayrıca sıfır almak da benim tercih sebebimdir, zaten alıp sattığım araçlar da hepsi sıfırdan farksızdı.

120 çok bee.2.0 tdı highline+sunroof alınır tertemiz ikinci el şeklinde.Hatta para bile kalabilir.

cbahar
24 07 2014, 13:25
Doğrudur, ancak ben araç değiştirdiğimde bayiden ÖTV ve KDV dahil sıfır araç almak zorundayım. Ayrıca sıfır almak da benim tercih sebebimdir, zaten alıp sattığım araçlar da hepsi sıfırdan farksızdı.

Taner Bey,

Merhabalar, sizi şahsen tanımasam da forumdaki yazılarınızı okudukça tanımış kadar oldum, samimiyetinize güvenerek bazı suallerim olacak. Öncelikle Eylül ayında gelecek bir passat 1.6 tdi exclusive beyaz, bej nappa deri + sunroof araç için kapora yatırdım ve beklemedeyim. Ancak bir takım çekincelerim mevcut, sizde de aynı araç olduğundan danışmak istedim.Şöyle ki;

1- Nappa deri döşeme terletme ve kirlenme açısından kullanışlı mı? Adana sıcağında sırtı terletmiyorsa Ankara da sorun olmaz herhalde.
2-17 jantların yakıt tüketimine menfi etkisi bulunuyor mu acaba?
3-Malum kasa değişiminden ötürü bu aracı liste fiyatı üzerinden % kaç indirimle almak ekonomik olacaktır? Satıcı sadece %2 diyor bu da bana yeni kasa arifesinde az geldi açıkcası.

Ayrıca yukarıdaki mesajınıza istinaden envantere kayıtlı mevcut aracı satıp yenisinin ÖTV+KDV'sini gelir vergisi matrahından düştüğünüzde, sattığınız aracın bedeli gelir vergisi matrahına eklenmiyor mu ki, sıfır araç almanın bu aşamada sizin için ekonomik olarak daha avantajlı olduğunu düşünüyorsunuz?

Biraz uzun oldu ama yazdıklarıma, müsait bir vaktinizde cevap yazabilirseniz çok sevinirim. İyi günler dilerim.

Taner Göde
24 07 2014, 14:24
Merhaba Sayın C. Bahar,

Öncelikle aracınız şimdiden hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

1. Nappa Deri Döşeme çok yumuşak, kadife kadar da rahat, dün işyerimden çıktım ve 45 derecelik Adana sıcağında 100 km şehiriçi yolculuk yaptım, müşterilere uğradım, hiçbir terleme vb. olmadı, doğal deri olduğundan nefes alan bir malzeme, CC'deki Alcantara-Deri döşemeden daha kaliteli ve rahat diyebilirim. Kirlenme vb. de olmadı, ki Alcantara buna biraz hassas ama Nappa öyle değil.

2. Jantların 17" olmasından ziyade lastiklerin 235 taban olmasının çok az bir etkisi olabilir fakat araçta spor süspansiyon var ve yere daha yakın, duruş ve kullanım açısından çok az bir yüzdelik dilimi olarak ifade edilebilecek bir yakıt artışı yıllık bazda birkaç litreyi geçmeyecektir. Dün Adana-Karataş arasında 100 km/h sabit hız, klima açık ve 6. viteste araç Cruise Control devrede iken 5.1 litre yaktı.

3. Kasa değişikliği Doğuş için bir şey ifade etmiyor, model değişikliği de öyle, çünkü PASSAT'a talep fazla ve gelen HER araç istisnasız satılıyor, renk-motor-donanım fark etmeden araç satılmakta, zaten Yeni Kasa PASSAT reklamı da yapma ihtiyacı duymuyor Doğuş çünkü yenisini de, eskisini de çok iyi satıyor, yenisi çıksa bile eskisinin elinde kalma korkusu yok. Kendi aracımı bugün yarın satışa çıkarabilir ve imkan varsa full bir araç da sipariş edebilirim mesela, yine B7, yine EXCLUSIVE tabi. Size verilecek %2 indirim uygun olacaktır ama daha fazlasını da beklemeyin derim.

Satğıım araca %30 iskontolu fatura kesebiliyorum, bana avantaj sağlıyor.

Selam ve sevgiler,

Taner Göde

Taner Bey,

Merhabalar, sizi şahsen tanımasam da forumdaki yazılarınızı okudukça tanımış kadar oldum, samimiyetinize güvenerek bazı suallerim olacak. Öncelikle Eylül ayında gelecek bir passat 1.6 tdi exclusive beyaz, bej nappa deri + sunroof araç için kapora yatırdım ve beklemedeyim. Ancak bir takım çekincelerim mevcut, sizde de aynı araç olduğundan danışmak istedim.Şöyle ki;

1- Nappa deri döşeme terletme ve kirlenme açısından kullanışlı mı? Adana sıcağında sırtı terletmiyorsa Ankara da sorun olmaz herhalde.
2-17 jantların yakıt tüketimine menfi etkisi bulunuyor mu acaba?
3-Malum kasa değişiminden ötürü bu aracı liste fiyatı üzerinden % kaç indirimle almak ekonomik olacaktır? Satıcı sadece %2 diyor bu da bana yeni kasa arifesinde az geldi açıkcası.

Ayrıca yukarıdaki mesajınıza istinaden envantere kayıtlı mevcut aracı satıp yenisinin ÖTV+KDV'sini gelir vergisi matrahından düştüğünüzde, sattığınız aracın bedeli gelir vergisi matrahına eklenmiyor mu ki, sıfır araç almanın bu aşamada sizin için ekonomik olarak daha avantajlı olduğunu düşünüyorsunuz?

Biraz uzun oldu ama yazdıklarıma, müsait bir vaktinizde cevap yazabilirseniz çok sevinirim. İyi günler dilerim.

der Meister
24 07 2014, 16:24
Taner Abi merhaba,

Bu ara yatırıma dönüştürmek için aracımı satmayı düşünüyorum. Fiyat açısından değerlendirebilir misin abi?
Bayiye mi versem yoksa ne dersin?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2013-vw-passat-tsi-bmt-122-ps-exclusive-man-servis-bakimli-166449979/detay

cbahar
24 07 2014, 16:31
Taner Bey,

Vakit ayırıp cevap verme nezaketini gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

Taner Göde
24 07 2014, 18:28
Değerli dostlar,

Aracım için şöyle bir ilan verdim. Şimdi AYKAN'a gidip özel sipariş alıp almadıklarını soracağım. Almazlarsa ilanı kaldırırım.

Volkswagen Passat 1.4 TSi BlueMotion Exclusive 2013 Model 86.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 173228556 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sunroof-xenon-full-2014-passat-exclusive-sigara-kaza-hata-yoktur-173228556/detay/)

bjk
24 07 2014, 19:16
Taner abi Allah pişman etmesin dizel'e geri dönüyorsun her halde

Taner Göde
24 07 2014, 20:17
Benim için artık aracın siyah ya da beyaz, içi bej ya da gri, TDI veya TSI, manüel ya da otomatik fark etmiyor, her yıl araç değiştirmek bana avantaj sağlıyor, onu da sıfır araç alarak gerçekleştirebiliyorum. Araçları düşük kilometre satmak da kolay. Bugün AYKAN'a gittim, özel sipariş B7 kasa için olmaz dediler, ben de yeni kasa için özel siparişin açılması halinde bana haber vermelerini istedim, ayrıca yukarıda belirttiğim araçladan herhangi birisinin boşa düşmesi halinde de bilgilendirileceğim.

Showroom'da iki PASSAT vardı, birisi EE (2014) kodlu diğeri FE (2015) kodlu, VARIANT 1.6 TDI ve SEDAN 1.4 TSI, Variant'ın cam tavanı vardı, ikisi de siyah ve ikisinin de içi bej. Yolda gelecek bir araç var, 1.6 TDI manüel ve KANSAS (!!!) jantlı ve SUNROOFLU ... Dışı siyah, içi bej. Onu mu alsam acaba???

Taner abi Allah pişman etmesin dizel'e geri dönüyorsun her halde

çakalkasa
24 07 2014, 23:13

Babamda sizin gibi düşündüğünden hep sıfır alıyoruz hocam:) Tabi ben öyle düşünmüyorum.Dediğiniz gibi kişisel nedenlerde çok önemli.Sizin için böyle iyiyse gerisi önemsizdir.

Peki sizce 2013 1.4 TSI Highline Manuel Metalik Gri 7000kmde aracımız ne eder?Kaza boya yok.

kagan ateş
24 07 2014, 23:26
Değerli dostlar,

Aracım için şöyle bir ilan verdim. Şimdi AYKAN'a gidip özel sipariş alıp almadıklarını soracağım. Almazlarsa ilanı kaldırırım.

Volkswagen Passat 1.4 TSi BlueMotion Exclusive 2013 Model 86.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 173228556 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sunroof-xenon-full-2014-passat-exclusive-sigara-kaza-hata-yoktur-173228556/detay/)
biraaz yüksek değilmi abi bu da var Volkswagen Passat 1.4 TSi BlueMotion Exclusive 2013 Model 84.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 170047848 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-full-plusfull-led-sunroof-170047848/detay)

mehmetmert
25 07 2014, 00:03
biraaz yüksek değilmi abi bu da var Volkswagen Passat 1.4 TSi BlueMotion Exclusive 2013 Model 84.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 170047848 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-full-plusfull-led-sunroof-170047848/detay)
Taner abinin sirf kartel koruyucusu 1850 lira :)
Onu sokup satsa zaten ayniua gelir fiyati...

Taner Göde
25 07 2014, 09:34
Merhaba Furkan arkadaşım,

Senin ilanın benimkine ne kadar da çok benziyor :melek

Fiyatı epey düşük yazmışsın. Aracında hatırladığım kadar ile hava yastıkları açılmıştı ve TRAMER'de kayıt çıkmıştı. Araç yetkili serviste onarılmış ve fabrika spesifikasyonlarına göre tamir edilmiş ise bu durumda TRAMER kaydının yarısı ve tümü arası kadar piyasa değerinin altında bir fiyat vermen uygun olacak. Örnek: TRAMER'de 15.000 TL hasar kaydı varsa ve aracın piyasa değeri 85.000 TL ise kazanın araçta meydana getirdiği hasarın oluş şeklinde göre 7.500 TL ile 15.000 TL arasında düşük fiyat istemek gerekir.

Pert kaydı varsa bu konuya girmiyorum bile çünkü pert kayıtlı araçların onarılıp trafiğe çıkmasına karşıyım.

Taner Abi merhaba,

Bu ara yatırıma dönüştürmek için aracımı satmayı düşünüyorum. Fiyat açısından değerlendirebilir misin abi?
Bayiye mi versem yoksa ne dersin?

Volkswagen Passat 1.4 TSi BlueMotion Exclusive 2013 Model 77.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Kahverengi renk - 166449979 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2013-vw-passat-tsi-bmt-122-ps-exclusive-man-servis-bakimli-166449979/detay)

Taner Göde
25 07 2014, 09:38
Fiyat bence uygun, karter muhafazasını pazarlık konusu yapabilirim. Aracın 500 TL'lik MTV taksidi ödendi, deposunda da 300 TL'lik benzin var, bunun ikisi 800 TL. Ayrıca yakın illerdeki alıcılar daha çok ilgi gösteriyor. Dün akşam Kadirli'den birisi aradı, bugün gelecek.

Sabah aracı yıkamaya verdim, kısmet ise olur, kısmet değilse araç yine benim. Sadece herhangi bir hazırlık yapmadım. Plakayı ve tuş takımlarını vermeyeceğim, halı paspaslar da evde kaldı, satılırsa onları kargo ile yollarım. Araç alırken de, satarken de her şeyi düşünmek gerek.

der Meister
25 07 2014, 09:46
Merhaba Furkan arkadaşım,

Senin ilanın benimkine ne kadar da çok benziyor :melek

Fiyatı epey düşük yazmışsın. Aracında hatırladığım kadar ile hava yastıkları açılmıştı ve TRAMER'de kayıt çıkmıştı. Araç yetkili serviste onarılmış ve fabrika spesifikasyonlarına göre tamir edilmiş ise bu durumda TRAMER kaydının yarısı ve tümü arası kadar piyasa değerinin altında bir fiyat vermen uygun olacak. Örnek: TRAMER'de 15.000 TL hasar kaydı varsa ve aracın piyasa değeri 85.000 TL ise kazanın araçta meydana getirdiği hasarın oluş şeklinde göre 7.500 TL ile 15.000 TL arasında düşük fiyat istemek gerekir.

Pert kaydı varsa bu konuya girmiyorum bile çünkü pert kayıtlı araçların onarılıp trafiğe çıkmasına karşıyım.

Taner abi cok hoş ve etkili yazmışsınız sizi hep örnek alıyorum üslup olarak hakkınızı helal edin :melek

Airbagler açılmadı abi. Sadece kaporta ezikleri vardı. Aracın sag tarafı parca parca o yüzden değişti. 11200 hasar kaydı var. O halde ne yazayım abi?

Taner Göde
25 07 2014, 09:56
Babamda sizin gibi düşündüğünden hep sıfır alıyoruz hocam:) Tabi ben öyle düşünmüyorum.Dediğiniz gibi kişisel nedenlerde çok önemli.Sizin için böyle iyiyse gerisi önemsizdir.

Peki sizce 2013 1.4 TSI Highline Manuel Metalik Gri 7000kmde aracımız ne eder?Kaza boya yok.

Aracınızın 2014 modelinin sıfır fiyatı şu anda: 92.500 TL
Metalik renk farkı: 1.300 TL
Toplam: 93.800 TL

Bayi iskontosu %2 olsa 92.000 TL'ye alınabilir, 7.000 km'de araç da henüz sıfır ve 1 yıllık araç sayılır, Sahibinden.Com'da ilan açıp 85.000 ve 86.000 TL arasında fiyat talep edilebilir.

kagan ateş
25 07 2014, 16:02
Fiyat bence uygun, karter muhafazasını pazarlık konusu yapabilirim. Aracın 500 TL'lik MTV taksidi ödendi, deposunda da 300 TL'lik benzin var, bunun ikisi 800 TL. Ayrıca yakın illerdeki alıcılar daha çok ilgi gösteriyor. Dün akşam Kadirli'den birisi aradı, bugün gelecek.

Sabah aracı yıkamaya verdim, kısmet ise olur, kısmet değilse araç yine benim. Sadece herhangi bir hazırlık yapmadım. Plakayı ve tuş takımlarını vermeyeceğim, halı paspaslar da evde kaldı, satılırsa onları kargo ile yollarım. Araç alırken de, satarken de her şeyi düşünmek gerek.
kadirlili ve kozanlıdan korkulur sıkı pazarlık yaparlar abi

acı
25 07 2014, 23:56
kadirlili ve kozanlıdan korkulur sıkı pazarlık yaparlar abi

Kadirlili, Kozanlı ve yılanı çuvala koymuşlar, yılan çuvaldan kaçmış :))

Adanayı bozan :)))

Not:Herkes için geçerli değil tabiki :)

-halid-
26 07 2014, 13:51
Merhabalar

Binek araç alımlarında 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 30. maddesi konuyu açıklamış:

"Faaliyetleri kısmen veya tamamen binek otomobillerinin kiralanması veya çeşitli şekillerde işletilmesi olanların bu amaçla kullandıkları hariç olmak üzere işletmelere ait binek otomobillerinin alış vesikalarında gösterilen katma değer vergisi," KDV matrahından indirilemez diyor..

Yani siz binek otomobil aldınız araç kiralama ve işletilmesi işiyle uğraşmıyorsunuz o zaman KDV'yi matrahtan indiremezsiniz.

Arabanın bedeli 50.000 TL
KDV 9.000 TL

Araç bedelini arkadaşların dediği gibi 5 yıl boyunca amortisman yoluyla itfa edebilirsiniz.. KDV yi ise ya maliyet içine atarsınız da direk gider olarak yazarsınız yani şöyle:

1. yol

50.000+9.000=59.000 TL
59.000/5=11.800 TL

5 yıl boyunca 11. 800 TL yi amortisman yoluyla itfa edebilirsiniz..

2. yol..

Arabanın bedeli 50.000 TL yi 5 yıl boyunca amortisman yoluyla itfa edersiniz.. 9.000 TL KDV yi ise muhasebe kaideleri doğrultusunda gider yazarsınız..

Özetle binek otomobili ister şirkete alın ister şahıs işletmesi olsun faaliyetiniz araç kiralama değilse KDV'yi matrahtan indirim yapamazsınız...

Saygılarımla -HALİD-

kagan ateş
26 07 2014, 22:06

bende kozanlıyımm:)

atitrend
27 07 2014, 13:12
aman İbrahim laflarına dikkat et. ufak tefek bir adamsın passat ın stepne yerine koyar kaçırırlar seni.

Taner Göde
30 07 2014, 12:52
Değerli arkadaşlarım,

Öncelikle herkesin mübarek Ramazan Bayramını kutlarım.

Sürpriz bir şekilde ben ve kuzenim Cumartesi sabah bir FORD Transit 140 T330 ile Adana'dan çıktık, Konya üzerinden Antalya'ya gittik, aracı yol boyunca ben kullandım, klimasız ve radyosu arızalı, ayrıca lastiklerde balans var, tam bir felaket yolculuğuydu ama keyifli ve zevkli de geçti. Antalya'da Konyaaltı Plajında Hotel Royal Hill'de geceledik, Konyaaltı Plajına ise sabah saat 07:00'de girdim ve 2 saat kaldım. Su billur gibi, berrak ve temizdi. Kahvaltıdan sonra Korkuteline, kuzenin şirket merkezine gittik, orada bayramlaştıktan, yakıt aldıktan ve mal boşaltıp mal yükledikten sonra Bucak-Ağlasun-Isparta-Eğirdir-Beyşehir-Konya-Ereğli-Ulukışla güzergahından Adana'ya geri döndük, 1500 km yolun 1000 km'sini ben kullandım, Eğirdir'de Günaylar Lokantasında nefis bir iskender döner yedik, Eğirdir ve Beyşehir Gölleri tek sözcük ile MUHTEŞEM, yerli turist olarak mutlaka gitmek, görmek, yüzmek ve kalmak gerekir.

Yolda görebileceğim tüm PASSAT'ları gördüm, B6/B7/CC/Sedan-Variant-Coupé Dizel ve Benzinli, her zamanki gibi Konya = PASSAT B5.5 merkezi (özellikle 1.8 T).

Aracıma 82.000 TL veren oldu, 1850 TL'lik Motor Karter Muhafazası özelliğini ilandan kaldıracağım. 84.000 TL teklif eden olursa da kabul edeceğim. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Herkese selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Mutlu ve huzurlu bir bayram ve bayram tatili geçirmenizi dilerim.

Saygılarımla,

Taner Göde

atitrend
30 07 2014, 12:55
abi zaten o muhafazaya nasıl 1850 tl verdin anlamış değilim. iyi bayramlar.

97has
30 07 2014, 13:09
Güzel gezi olmuş Taner abi de, güzergahı uzatmışsınız özellikle Konya'ya uğrama amacınız yoksa. Güneysınırdan Konya'ya uğramadan direk geçerdiniz 100-150km karlı olurdu. :)

Taner Göde
30 07 2014, 13:18
Çok zor olmadı, kredi kartını uzattım, 6 taksit yaptılar. Fiyat da ona göre zaten. Satarken sökerim, alacağım araç TDI ise gerek kalmaz ama TSI ise 10 dakikada taktırırım. Sadece yuvasında sıktıkça kendini sıkıştıran özel somun gerek, o da 20 TL.

abi zaten o muhafazaya nasıl 1850 tl verdin anlamış değilim. iyi bayramlar.

Taner Göde
30 07 2014, 13:20
Güzel gezi olmuş Taner abi de, güzergahı uzatmışsınız özellikle Konya'ya uğrama amacınız yoksa. Güneysınırdan Konya'ya uğramadan direk geçerdiniz 100-150km karlı olurdu. :)

Kendi aracımla gitmedim, ayrıca 1.000 kg mal taşıdık, giderken ve gelirken. Sahil yolu henüz tam olarak bitmemişti, zaten Seydişehir ve Beyşehir arası da sahil yolunu pek aratmadı. Konyaaltı Plajı ise muhteşemdi, orada denize girmek ve yüzmek mükemmel bir duyguydu.

97has
30 07 2014, 13:28
Kendi aracımla gitmedim, ayrıca 1.000 kg mal taşıdık, giderken ve gelirken. Sahil yolu henüz tam olarak bitmemişti, zaten Seydişehir ve Beyşehir arası da sahil yolunu pek aratmadı. Konyaaltı Plajı ise muhteşemdi, orada denize girmek ve yüzmek mükemmel bir duyguydu.
Abi sahil yolu değil, orası ayrı bir ölüm zaten. :) Manavgata kadar sahilden sonra yukarı Bozkır'a ardından Güneysınır-Kazımkarabekir-Karaman-Ereğli hattını kullanarak gitseydiniz Konya'dan geçmeye hiç gerek kalmazdı. Pek bilinen bir güzergâh değil ama optimum güzergâhdır. :)

atitrend
31 07 2014, 09:52
3 senedir Antalya ya hasret yaz geçiriyorum. ahhh konya altı ahhh. o buz gibi berrak suyunda yüzmeyi özledim. [QUOTE=Taner Göde;297647]Kendi arac

acı
31 07 2014, 14:32
aman İbrahim laflarına dikkat et. ufak tefek bir adamsın passat ın stepne yerine koyar kaçırırlar seni.

hahahaha sıkıntı yok abi :))

Neyse ramazan bitti artık uğrarım yanına, bir ayran içmeye ;)

atitrend
31 07 2014, 15:39
ayran senin idrarın olsun İbrahim. yanına da simit ısmarlarım hemde
hahahaha sıkıntı yok abi :))

Neyse ramazan bitti artık uğrarım yanına, bir ayran içmeye ;)

acı
01 08 2014, 15:56
ayran senin idrarın olsun İbrahim. yanına da simit ısmarlarım hemde

O nasıl bir şeydir ya ???

atitrend
02 08 2014, 21:01
ikram edeceğiz işte. daha ne istiyon ibo can.

Taner Göde
03 08 2014, 20:04
Aracımın Sahibinden.Com'daki ilanı oldukça rağbet görüyor, günde 3-5 kişi arıyor. Fiyatı reel seviye olan 84.000 TL'ye düşürdüm, karter muhafazasını sökmek kaydı ile, onu diğer aracıma almak istiyorum.

İstanbul AVEK'ten satış temsilcisi ENDER arkadaşımla görüştüm, ona selamımı götüren arkadaşlardan almış selamımı, çok sevindi. EXCLUSIVE siparişi geçemiyoruz ama HIGHLINE'dan "girip işi bitirebiliriz" dedi bana. Aracımı son 83.000 TL'ye bırakabileceğimi söyledim, Mersin'den 82.000 TL verdiler ama ben kabul etmedim.

Alacağım araç aşağıdaki gibi olur, şayet aracımı sattıktan sonra BMW 520i (F10) 170 HP 8-ZF Otomatik araç için 175.000 TL civarında bir fiyat alabilir ya da 3000-5000 km'de sıfır kadar temiz bir 520d (F10) 184 HP 8-ZF Otomatik bir araç bulamazsam (Sunroof ver Xenon'lu):

Standart HIGHLINE donanıma ek olarak:

- Elektrikli Arka Cam Perde ve Manüel Arka Yan Cam Perdeler
- "Rear Assist" Geri Görüş Kamerası
- "Easy Open" Ayakla Bagaj Açma
- 230V Priz
- Alarm
- Isıtmalı Ön Cam

Arka ve Arka Yan Camlar renkli olmasa da olur ama HIGHLINE'da standart. Arka koltuklarda ısıtma gereksiz, lastik basınç kontrol sistemi sensörlü ve ekrandan okunabilen tip olabilir, henüz karar vermedim, HIGHLINE'da zaten katlanır yan ayna ve renkli yol bilgisayarı standart, koltuklar Nappa Deri olursa sevinirim ama o da artık siparişe bağlı ama HIGHLINE donanım paketinde standart olan Alcantara-Deri yerine Nappa Deri istemek de çakışabilir. İçi, döşemesi, koltukları, tabanı ve tavanı, göğüsü bej olacak.

Bakalım, herşey kısmet. Dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazım. Alıcı çıkarsa ya nasip, çıkmazsa da ya kısmet.

Selam ve sevgiler,

Taner Göde