Orijinalini görmek için tıklayınız : Otomatik katlanir ayna (kumandadan)
proportions
21 05 2013, 14:40
almanyadan ucuza mal olursa hadi beraber girişelim şu işe ne dersin?
Abi bir set buldum €350..
11972
Sag/sol katlanir ayna.
Unite ile birlikte
Sol taraftaki ayna eksik
Abi bir set buldum €350..
11972
Sag/sol katlanir ayna.
Unite ile birlikte
Sol taraftaki ayna eksik
ünite dediğin o motorlar mı İlker? modül nerede içerisinde mi?
Bence pek ugrasmak istememisler..
Katlanir ayna yapmak istesem ben bana gerekenler de sadece motorlu katlanir ayna ve dügme..
İlker motoru aynanın içerisinde mi yok sa ayrı mı?
proportions
21 05 2013, 14:58
ünite dediğin o motorlar mı İlker? modül nerede içerisinde mi?
Abi kapinin iç tarafini hiç gordünmü bilmiyorum ama ortada duran ünite o resimdeki gördüklerin beyaz motorlu gibi olan seyler.
Aynanin motoru aynanin içerisinde.. hatta sadece motoru elle kapanir aynanin içine monte edeni de gordum abi..
Yani bu set ile katlanir aynayi destekliyen kapi unitelerin olacak.
erdozdemir
21 05 2013, 15:05
Selam ,
Ayna kendinden motorlu , ısıtmalı ve ayna altı aydınlatmalı . Tanesi 150 - 160 euro civarı . takım kargo hariç 300 -320 euro civarı .
İstersen link verebilirim.
erdogan
Abi kapinin iç tarafini hiç gordünmü bilmiyorum ama ortada duran ünite o resimdeki gördüklerin beyaz motorlu gibi olan seyler.
Aynanin motoru aynanin içerisinde.. hatta sadece motoru elle kapanir aynanin içine monte edeni de gordum abi..
Yani bu set ile katlanir aynayi destekliyen kapi unitelerin olacak.
ne yani bizim halihazırda olan kapı üniteleri çalıştırmaz mı motorlu aynayı?
http://i.imgur.com/hVQbh8M.jpg
proportions
21 05 2013, 15:45
ne yani bizim halihazırda olan kapı üniteleri çalıştırmaz mı motorlu aynayı?
http://i.imgur.com/hVQbh8M.jpg
Destekliyorsa neden çalistirmasin abi..
Sadece 1 set otomatik katlanir ayna alman yeterlidir..
adam en son ne dedi ilker birde o sistem nasıl direk al tak dimi herhangi bi eksap yapılıyor mu ?
Destekliyorsa neden çalistirmasin abi..
Sadece 1 set otomatik katlanir ayna alman yeterlidir..
Destekleyip desteklemediğini nasıl anlarız?
proportions
21 05 2013, 16:32
Destekleyip desteklemediğini nasıl anlarız?
Vag ile baglanip Driver Door modulune gir.
Orada neleri kodliyabilecegin yaziyor, eger opsiyonlar arasinda electric folding mirror a benzer bi secenek varsa oluyor demektir.
Vag ile baglanip Driver Door modulune gir.
Orada neleri kodliyabilecegin yaziyor, eger opsiyonlar arasinda electric folding mirror a benzer bi secenek varsa oluyor demektir.
sanırım aynen bu şekilde yani en doğrusu önce kapı içi modülün destekleyip desteklemediğini öğrenip ona göre almak, benim gibi heyecana gelip alıpta sonradan usta usta dolaşmamak.. bendeki aynalar vospar'dan alındı oem değil ancak oem ile aralarında fark yok sadece farklı bir marka soketler felan birebir uygun. benim araç comfortline bozması highline olmasına rağmen sanırım ayna anahtarından aç kapayı bile desteklemiyor. yarın Burhan beyin(vospar) önerdiği bir başka ustamıza göstereceğiz o zaman olup olmadığı ortaya çıkacak..
Taner beyinde yazdığı gibi Audi modülünü bir araştırmak lazım Türkiye'de uğraşan birileri varmıdır acaba..
proportions
22 05 2013, 10:11
Taner beyinde yazdığı gibi Audi modülünü bir araştırmak lazım Türkiye'de uğraşan birileri varmıdır acaba..
Audi moduluyle oluyor diye okudum, ama parca audi parcasi oldugundan can ayarlarinda da bagzi degisiklikler yapilmasi gerekiyor diye biliyorum.
Sade audi degil, Seat moduluyle yapanlar da var..
oguzhansmsn
22 05 2013, 10:21
hali hazırda içeriden katlanan aynaları olanlar için (highline) bu iş bu kadar alengirli olmaması gerek.
biraz daha beyin jimnastiği yapalım :)
proportions
22 05 2013, 10:31
hali hazırda içeriden katlanan aynaları olanlar için (highline) bu iş bu kadar alengirli olmaması gerek.
biraz daha beyin jimnastiği yapalım :)
Abi modulu yapan adam 130 dolara kadar indi bir set için ama 10 set alirsak.
Eger 10 kisi cikip ben istiyorum derse o adamdan alip takabilirsiniz ve problemsiz çalisir.
En ucuz yöntem simdilik bu, yoksa 2 tane audi veya seat unitesi almak pahaliya gelir, kodlamalar da cabasi.
oguzhansmsn
22 05 2013, 10:46
Abi modulu yapan adam 130 dolara kadar indi bir set için ama 10 set alirsak.
Eger 10 kisi cikip ben istiyorum derse o adamdan alip takabilirsiniz ve problemsiz çalisir.
En ucuz yöntem simdilik bu, yoksa 2 tane audi veya seat unitesi almak pahaliya gelir, kodlamalar da cabasi.
Türkiyede 90 liraya satılan bir modül var, ayrıca üç fonksiyonlu. ister ilk basmada ayna açma kapama, ister ikinci basmada ayna açma-kapama, isternirse kontağa bağlı açılıp kapanma. bu Arkadaştan ürün alıp kullanan var mı acaba?
proportions
22 05 2013, 10:51
Türkiyede 90 liraya satılan bir modül var, ayrıca üç fonksiyonlu. ister ilk basmada ayna açma kapama, ister ikinci basmada ayna açma-kapama, isternirse kontağa bağlı açılıp kapanma. bu Arkadaştan ürün alıp kullanan var mı acaba?
Suayip 50 tl ye aldigi bir modul u deniyecekti, tam olarak ne yapti bilmiyorum ama onda bir modul var.
evet bu arkadaştan bende almayı düşündüm aradım Mustafa bey saolsun ilgilendi. bu modülü 2000 model bir passata uygulamış ayrıntıları internetten bulunabiliyor. ancak bizim b6 kasalara uygulanabilirmi dedim ustanızla konuşmama lazım dedi telefonlaştılar bizim Timur usta daha önce hiç bir b6 da uygulanmadığı için yanaşmadı olay öylede kaldı. anladığım kadarıyla bu modül vw e özel bir şey değil yani öyle vag.com la filan değilde elektronik devreler ve rölelerle o işlevi simule ediyor. bu yüzden kendine güvenen iyi bir elektrikçi ustasıyla yapılabilir.
proportions
22 05 2013, 11:40
evet bu arkadaştan bende almayı düşündüm aradım Mustafa bey saolsun ilgilendi. bu modülü 2000 model bir passata uygulamış ayrıntıları internetten bulunabiliyor. ancak bizim b6 kasalara uygulanabilirmi dedim ustanızla konuşmama lazım dedi telefonlaştılar bizim Timur usta daha önce hiç bir b6 da uygulanmadığı için yanaşmadı olay öylede kaldı. anladığım kadarıyla bu modül vw e özel bir şey değil yani öyle vag.com la filan değilde elektronik devreler ve rölelerle o işlevi simule ediyor. bu yüzden kendine güvenen iyi bir elektrikçi ustasıyla yapılabilir.
Valla bu konuda kendime güveniyorum ama Hollandada kaldigim için yardim edemiyecegim.
Yasin elektrik hatlarin nereden çekilecegini yazmisti sagolsun, ustanizin isine yarar..
ledstop2009
22 05 2013, 14:15
Merhabalar
Şuayp Beyin koydugu modüldeki modülün tasarımı ve yazılımı bana aittir. Modül BMW grubunda problemsiz çalışmaktadır.Ve en son Didim'de 2011 toyota corollaya ve opel comboya ait BMW M aynalarına takıldı.
Vag-comdan bagımsız olarak çalışan sadece yazılımlı bir devreden bir oluşan bir cihazdır.
Fakat montajını yapacak çogu ustalar takarken zorlanmakta bazısı da takmaktan vazgeçmektedir.Ürünü 2011 yılından beri sürekli geliştirerek son haline getirdim.
İzmir Bornovada montajını adam gibi yapacak çok iyi bir elektrikçi arkadaşımız var.Kendisiyle yeni tanıştım.
Cihazın bana göre aracın aynalarına olmaması için bir neden yok.Gerekirse yazılımını değiştiririm veya yeniden tasarlarım.Elimde zaten önceden hazırladıgım farklı yazılımlar ve alternatif başka katlanır ayna modülü de mevcut.Ama ne yazık ki "vw" denilince elektrikçiler tereddütte kalıyor.
Çift kilitleme ile kapanma olayı her araçta olmuyor.Bazı araçlarda kumanda ile kapılar kilitlendikten sonra tekrar kilitleme tuşuna basılırsa merkezi kilit ucundan sinyal çıkmadıgı için çift kilitleme özelligi ile olmuyor.
Ege tarafında ikamet eden varsa yardımcı olurum gerekirse montajı yapılırken başında da dururum aracın. Mutlaka bir şekilde de çözerim.Üzerinde 2 yılda fazla emek harcanan bu ürünün ticari boyutundan ziyade manevi değeri benım için ön planda oldugundan ürünün de her türlü arkasındayım ve iadesini kabul ederim.
Şunu da belirteyim. Yazılımsız röleli devrelerle bu iş çok zor oluyor ve riski de var.Ayrıca katlanır aynayı destekleyen kapı unitesine gerek olmadıgını düşünüyorum.Araçta katlanır ayna olması gerekli ve yeterlidir.
Şuayip nerden aldın olum o modülü 50 TL ye?:)
proportions
22 05 2013, 14:44
Merhabalar
Şuayp Beyin koydugu modüldeki modülün tasarımı ve yazılımı bana aittir. Modül BMW grubunda problemsiz çalışmaktadır.Ve en son Didim'de 2011 toyota corollaya ve opel comboya ait BMW M aynalarına takıldı.
Vag-comdan bagımsız olarak çalışan sadece yazılımlı bir devreden bir oluşan bir cihazdır.
Fakat montajını yapacak çogu ustalar takarken zorlanmakta bazısı da takmaktan vazgeçmektedir.Ürünü 2011 yılından beri sürekli geliştirerek son haline getirdim.
İzmir Bornovada montajını adam gibi yapacak çok iyi bir elektrikçi arkadaşımız var.Kendisiyle yeni tanıştım.
Cihazın bana göre aracın aynalarına olmaması için bir neden yok.Gerekirse yazılımını değiştiririm veya yeniden tasarlarım.Elimde zaten önceden hazırladıgım farklı yazılımlar ve alternatif başka katlanır ayna modülü de mevcut.Ama ne yazık ki "vw" denilince elektrikçiler tereddütte kalıyor.
Çift kilitleme ile kapanma olayı her araçta olmuyor.Bazı araçlarda kumanda ile kapılar kilitlendikten sonra tekrar kilitleme tuşuna basılırsa merkezi kilit ucundan sinyal çıkmadıgı için çift kilitleme özelligi ile olmuyor.
Ege tarafında ikamet eden varsa yardımcı olurum gerekirse montajı yapılırken başında da dururum aracın. Mutlaka bir şekilde de çözerim.Üzerinde 2 yılda fazla emek harcanan bu ürünün ticari boyutundan ziyade manevi değeri benım için ön planda oldugundan ürünün de her türlü arkasındayım ve iadesini kabul ederim.
Şunu da belirteyim. Yazılımsız röleli devrelerle bu iş çok zor oluyor ve riski de var.Ayrıca katlanır aynayı destekleyen kapı unitesine gerek olmadıgını düşünüyorum.Araçta katlanır ayna olması gerekli ve yeterlidir.
Merhaba Mustafa bey,
Çok güzel bir açiklama yapmissiniz.
VAG grubu araçlarda hiç denendimi sizin sisteminiz ?
Bu kadar emegin bosuna zay olmasina gönlüm razi olmaz, eger ki çalisir hale getirebilirsek sizden alip burada bir webshop açip satmak isterim.
Saygilarimla,
Ilker
Şuayip nerden aldın olum o modülü 50 TL ye?:)
abi kimden aldığım belli mustafa bey bizi bulmuş yorumu yapmış mustafa beyden almıştım ama ben 50 dıye hatırlıyorum mustafa bey daha dogrusunu yazacaktır kaca almıştık mustafa abi ?
Merhaba Mustafa bey,
Çok güzel bir açiklama yapmissiniz.
VAG grubu araçlarda hiç denendimi sizin sisteminiz ?
Bu kadar emegin bosuna zay olmasina gönlüm razi olmaz, eger ki çalisir hale getirebilirsek sizden alip burada bir webshop açip satmak isterim.
Saygilarimla,
Ilker
İlker bu aparatı taktık dıyelım ?
herhangi bir yanlış bağlama vs durumunda kapı ünitesine bir zarar gelir mi ?
eğer ki gelmesse ben bu işi sizin için deneyecem elimdeki üniteyi takacam yasinin verdiği şu kablo şemasını bi hazılıyayım kendımde bakayım bu işe olur mu olur :)
son olarak mustafa bey size bir soru sorayım bendeki üründe aynaları ıstedıgımız zaman kapatıp acmak için ayrı bir düğme koymuştunuz ben bu düğmeyi kessemde bunu normal ayna katlama düğmesine bağlasam nasıl olur sistem çalışırmı ??? inşallah anlatabilmişimdir demek istediğimi !
proportions
22 05 2013, 15:04
İlker bu aparatı taktık dıyelım ?
herhangi bir yanlış bağlama vs durumunda kapı ünitesine bir zarar gelir mi ?
eğer ki gelmesse ben bu işi sizin için deneyecem elimdeki üniteyi takacam yasinin verdiği şu kablo şemasını bi hazılıyayım kendımde bakayım bu işe olur mu olur :)
son olarak mustafa bey size bir soru sorayım bendeki üründe aynaları ıstedıgımız zaman kapatıp acmak için ayrı bir düğme koymuştunuz ben bu düğmeyi kessemde bunu normal ayna katlama düğmesine bağlasam nasıl olur sistem çalışırmı ??? inşallah anlatabilmişimdir demek istediğimi !
Suayip kardesim eger ki takildigin bir yer olursa haber et.
Yasinin verdigi sema ile yapilabilir, bütün lagzim olan kablo hatlari orada yaziyor.
proportions
22 05 2013, 15:06
Keske Türkiyede olsaydim dedigim zamanlardan gene bir tanesi.
Simdi orada olsaydim Mustafa bey in yanina gider bunun VW için plug and play modelini gelistirirdik.
Kablolarin hepsi zaten ayni sockete giriyor sonuçta, yeni bir socket takip araya bunu direk uyumlu, kablo kesmeden hallolur hale getirebilirdik..
ledstop2009
22 05 2013, 15:08
Bundan 4 ay önce bu modülün montajı için Ankaraya gittim geldim.Ankarada passat cc sahibi bir arkadaş Almanyadan passatın orjinal elektrikli katlanır ayna takımını getirtmiş aracına takmıştı.Aynalar içerden düğme ile açıp kapanıyordu.Fakat aracın merkezi kilit uçlarını bulamadık.Elektrikçiye de götürmedik.Ben bulurum diye ugraştım ama bulamadım.Sonrasında öylece kaldı.
Bir de bu passatta işin kötü tarafı sağ ayna ve sol ayna için adamlar ayrı ayrı beyin yapmış.Örnegin japon araçlarında, kia corentoda,hyundai santafe de ve BMW de sağ ve sol aynanın katlanması için gereken motor uçları aracın orjinal katlama dügmesinin altında T şeklinde birleşirken passat ccde birleşmiyor.Adamlar sağ aynanın katlanması için gerekli olan beyni sağ kapı içine yerleştirmişler sol aynanın katlanması için gerekli olan beyni sol kapı içine yerleştirmişler.Halkbuki tek beyinde birleşse iş kolay..Bu durumda sağ ve sol için ya 2 farklı modül takıcaktık ya da modülü büyütecektik.Ben tekrar Manisaya gelip modülün tasarımını değiştirdim büyüttüm.Tekrar Ankaraya gittim.Ama merkezi kilit uçlarını bulamadıgımız için takamadık.Vakit olmadıgı için de elektrikçiye de götüremedik vs.Belki piyasada vag-com destekli bir modül olabilir onu bilemem.
Bu dediğim olay passat CC de oldu.Ama ondan öncesinde İstanbulda galiba 2005 modeldi bir audi a3'e de takıldı bu modül.Takan ustayla telefonda konuştugumda tek kolda birleşiyor modülü kolayca taktık demişti.
İlker Bey
Bu gibi farklılıklardan dolayı seri olarak hızlı bir şekilde üretmiyorum bu modülü.Çünkü vw grubu, dışardan öyle kolayca ekstra modül takılmaması için model yükseldikçe işi zorlaştırmış anladıgım kadarıyla.Yine de çözecegime inanıyorum fakat şansımdan mıdır nedir benden bu modülü alanların çoğu BMWci.Ve montajıyla da ilgilenmedigim için araçların elektrik sistemini hangı kablo nerdedir bilmiyorum.
Siz aracınızın kapı içini söküp kontrol lambasıyla motor uçlarını bulun.Merkezi kilit uçlarını bulun.Gerisini halledebiliriz zaten.
proportions
22 05 2013, 15:30
Mustafa bey,
Yasin kardesim zaten bunu arastirip yazmisti.
Buyurun assagidaki yaziya bir göz atin, Suayip için yazmisti bunu..
Ben yazayim Pinleri :). 2007 model sonrasi icin
Ayna ayari salterden -> Kapi Kontrol ünitesine
T6 soket / Pin 5 -> T32 / Pin 6 (katlama fonksiyonu icin) [Gri / Sari kablo]
T6 soket / Pin 1 -> T32 / Pin 8 (ayna ayari fonksiyonu icin) [Kirmizi / Siyah kablo]
T6 soket / Pin 2 -> sase (-) [Kahverengi / Beyaz kablo]
T6 soket / Pin 3 -> T32 / Pin 28 (Ayna isitma fonksiyonu icin) [Sari kablo]
T6 soket / Pin 6 -> T32 / Pin 24 (Ayna alti cevre aydinlatma) [Gri / Beyaz kablo] (dikkat! buraya dügmenin isigida takilidir !)
Katlama motorundan -> Kapi ünitesine
Pin 15 -> T16 / Pin 15 [Mavi kablo]
Pin 14 -> T16 / Pin 14 [Mor kablo]
Hatam varsa 4444 e mesaj atin :)
Hoş geldiniz mustafa hocam verdiğiniz değerli bilgiler için ayrıca teşekkürler benim araç şu an İstanbulda keşke sizinle yanyana getirebilseydik çözeceğinize inanıyorum. bende elektrik-elektronik teknik öğretmeniyim bu konulara geçmişte çok meraklı olmama rağmen çoluk çocuk derken uzaklaştık..tekrar hoş geldiniz. araç elime sorun çözülmeden ulaşırsa modülü sizden alıp yardımınızla inşallah yapmayı düşünüyorum saygılar..
ledstop2009
22 05 2013, 15:53
Şuayb bey o modülü 7-8 ay önce 90 TL'ye almıştır.50 lira değildir onun fiyatı.Yurt dışında benzeri ürünler var.Fakat fiyat farkı ortada.
O butonu kesip aracın orjinal joystigine o butona ait kabloları baglamazsanız.Baglarsınız da sizin araçlarda o işlem olmuyor.Olmama nedenine gelince;
*Bazı araçlarda aynalar içerden kapı zili butonu gibi tek bi butonla katlanıp açılıyor.Butona basınca ayna açıksa kapanıyor,kapalıysa açılıyor.
*Bazısında içerdeki butona basınca buton içine çökülü kalıyor.Ayna kapanıyor,Tekrar butona basınca buton eski yerine geliyor ayna açılıyor
*Yine bazı araçlarda özellikle vw grubunda aynalar joystikle kapanıyor ve açılıyor.Joystik sola çevirince ayna katlanıyor,sağa çevirince ayna açılıyor vs.
İşte ben bu nedenle bu modülü alan kişilerden içerdeki aracın orjinal katlama açma düğmesini kullanmayacagını içerden katlamak isterse modülün yanında gelen butonu kullanarak katlamasını söylüyorum.Ama kişi ısrarla içerdeki düğme de çalışsın derse işte o biraz montajı yapan elektrikçinin marifetine ve araya koyacagı ekstra rölelerle hallediliyor.Veya ona göre bekliyor bana şu şöyledir,butona basınca şöyle oluyor böyle oluyor diyor.Ona göre modülün yazılımın değiştiriyorum.Ve bu şekilde yaptıgımızda nerdeyse fabrikasyon gibi oluyor.Hem orjinal dügme çalışıyor hem de kumandadan açılıp kapanıyor ama burda hem ben hem taktıracak kişi hem de takan kişi biraz uğraşıyor.
Ben yukardaki 3 farklı buton ve joystik kombinasyonundan dolayı orjinal dügmeyi devre dışı bırakmalarını istiyorum.Çünkü alan adam kumanda ile katlamaya başladıktan bir süre sonra artık içerdeki düğmeye gereksınım duymayacaktır.Duysa bile sonradan koydugum butonla kapatırsa daha iyi olacaktır.Sonuç itibariyle bana göre kumanda ile katlanması hem kullanım kolaylığı sundugu gibi hem de görünüm açısından daha hoş olmaktadır.
Bu nedenlerden dolayı bu modül yüzde yüz universal değildir.Ama içerdeki orjinal katlama düğmesi devre dışı kalacaksa hemen hemen bütün katlanır aynaya sahip araçlara olur.
Mustafa hocam benim araçta daha önceden katlanır ayna yoktu ben vospar'dan şu iki ürünü aldım
ayna : KOMPLE AYNA SAG/SOL (http://vospar.com/KOMPLE-AYNA-SAGSOL,PR-1678.html)
ayna anahtarı: CAM FAR ACMA SETI CROMLU (http://vospar.com/CAM-FAR-ACMA-SETI-CROMLU,PR-8033.html)
bana sadece kapıdaki ayna düğmesinden aç kapa yapsada yeter ha kumandadan yapsa ala olur. ama dediğim gibi sadece ayna düğmesine bile razıyım..
http://www.oto2000.com/thumb/media/uploads/iç%20aksam/5k0959565-volkswagen-golf5-golf6-passat-jetta-ayna-ayar-dugmesi-nikelajli-oto2000.jpg?w=1024&h=768http://vospar.com/modules/catalog/products/pr_01_1678_max.jpg
proportions
22 05 2013, 16:22
Şuayb bey o modülü 7-8 ay önce 90 TL'ye almıştır.50 lira değildir onun fiyatı.Yurt dışında benzeri ürünler var.Fakat fiyat farkı ortada.
O butonu kesip aracın orjinal joystigine o butona ait kabloları baglamazsanız.Baglarsınız da sizin araçlarda o işlem olmuyor.Olmama nedenine gelince;
*Bazı araçlarda aynalar içerden kapı zili butonu gibi tek bi butonla katlanıp açılıyor.Butona basınca ayna açıksa kapanıyor,kapalıysa açılıyor.
*Bazısında içerdeki butona basınca buton içine çökülü kalıyor.Ayna kapanıyor,Tekrar butona basınca buton eski yerine geliyor ayna açılıyor
*Yine bazı araçlarda özellikle vw grubunda aynalar joystikle kapanıyor ve açılıyor.Joystik sola çevirince ayna katlanıyor,sağa çevirince ayna açılıyor vs.
İşte ben bu nedenle bu modülü alan kişilerden içerdeki aracın orjinal katlama açma düğmesini kullanmayacagını içerden katlamak isterse modülün yanında gelen butonu kullanarak katlamasını söylüyorum.Ama kişi ısrarla içerdeki düğme de çalışsın derse işte o biraz montajı yapan elektrikçinin marifetine ve araya koyacagı ekstra rölelerle hallediliyor.Veya ona göre bekliyor bana şu şöyledir,butona basınca şöyle oluyor böyle oluyor diyor.Ona göre modülün yazılımın değiştiriyorum.Ve bu şekilde yaptıgımızda nerdeyse fabrikasyon gibi oluyor.Hem orjinal dügme çalışıyor hem de kumandadan açılıp kapanıyor ama burda hem ben hem taktıracak kişi hem de takan kişi biraz uğraşıyor.
Ben yukardaki 3 farklı buton ve joystik kombinasyonundan dolayı orjinal dügmeyi devre dışı bırakmalarını istiyorum.Çünkü alan adam kumanda ile katlamaya başladıktan bir süre sonra artık içerdeki düğmeye gereksınım duymayacaktır.Duysa bile sonradan koydugum butonla kapatırsa daha iyi olacaktır.Sonuç itibariyle bana göre kumanda ile katlanması hem kullanım kolaylığı sundugu gibi hem de görünüm açısından daha hoş olmaktadır.
Bu nedenlerden dolayı bu modül yüzde yüz universal değildir.Ama içerdeki orjinal katlama düğmesi devre dışı kalacaksa hemen hemen bütün katlanır aynaya sahip araçlara olur.
Mustafa bey,
Sonradan bir yer delip de buton yerlestirmeyi 50 / 70 bin tl lik araba sahipleri istemez bence.
Ben bile bu kadar fanatik mod yaptigim halde bu gibi islerde ekstradan bir dügmenin olmasini istemem.
O fonksiyonu tamamiyle iptal edip kumandadan aç kapa yaparim bana göre daha iyi..
Eger elinizde montaj semasi varsa dijital olarak buraya koyabilirmisiniz ?
Biraz arastirma yapip neyin nereye baglanacagini bulup Suayip kardesime yollayim, o da test etsin.
ledstop2009
22 05 2013, 16:29
Yılmaz Bey
Aracın orjinal sistemi deklemiyorsa eger orjinal sistemden bagımsız bir modülle aracın beyninin bile haberi olmadan ben o aynaları katlayıp açardım bi şekilde.
Siz ustalara götürdügünüzde ustanın yapcagı iş belli.Adam soketleri takıyor,düğmeye basıyor,çalışmıyorsa araç desteklemiyor diyor.Ama bana göre o aynalar takıldıktan sonra vag-com ayarlarından da katlanır ayna özelligi varsa açmak gerekir ki ustalarda bunu tahmınımce denemiştir.Şayet vag-comla da olmuyorsa son çare olarak kesinlikle özel bir devre hatta özel yazılımlı devre gerekli.İstanbulda olsam 2-3 günlük işi vardı bana göre o aracın.Belki de 1 günlük bilemiyorum.Ama ayna motorları sağlamsa yüzde yüz çözerdim
Vw bu konularda fazla uyanık.Skodada aynalar kumanda ile katlanırken vw de katlanmıyor.Birinde olan özellik diğerinde olmuyor vs.Tamamen satış politikası için bazı şeyleri eksik bırakıyor.
Ama şunu yapmaya çalışırım.Sizin aracın aynaları şu an araca takılmış durumda ise o içerdeki sonradan takılan düğmeyi de yollarsanız burda ona uygun bir modül hazırlamaya çalışırım.Aynalar takılmadıysa eğer en az aynalardan birini ve o sonradan takılan düğmenizi yollarsanız daha iyi olur.
Ama siz yollayacak durumda değilseniz ve içerden katlanıp açılmasına da razıysanız ben bir modül yollarım.Sadece o modüldeki butonla(şuayp beyin koydugu resimdeki buton) katlayıp açabilirsiniz.O buton ayna açıksa kapatır,kapalıysa açar.Böylece vag-comdan bagımsız bir modülle halledilmiş olur.
Ama burda işin önemli kısmı bunu takacak ustayı bulabilmektir.
mustafa hocam benim araçta daha önceden katlanır ayna yoktu ben vospar'dan şu iki ürünü aldım
ayna : KOMPLE AYNA SAG/SOL (http://vospar.com/KOMPLE-AYNA-SAGSOL,PR-1678.html)
ayna anahtarı: AYNA AYAR DUGMESI (http://vospar.com/AYNA-AYAR-DUGMESI,PR-1772.html)
bana sadece kapıdaki ayna düğmesinden aç kapa yapsada yeter ha kumandadan yapsa ala olur. ama dediğim gibi sadece ayna düğmesine bile razıyım..
ayna için
ADET FIYATIDIRKATLANIR TIP elle mi elekrikli mi burada bu yazmıyor:confused:
ELEKTRIKLI ISITMALI SINYALLI
SOL TARAF CIZGILI CAMLIDIR
deniliyor
ledstop2009
22 05 2013, 16:45
İlker bey haklısınız ama o butonu ben sonradan modüle ekledim.Ve alanların çogu zaten delmiyor o buton için.Direksiyonun altında bi yere o butonu boşta bırakcak şekilde gizliyor.Çok mecbur kalırsa kullanıyor.
Belli bir araç için belli standart modül üretene kadar şimdilik o butonla idare ediyoruz.
Yılmaz bey aynalar elektrikli katlanır mı?Yoksa elle katlanır mı?
Ayna katlama için motor uçlarının kabloları var mı o aynalarda?
ayna için
ADET FIYATIDIRKATLANIR TIP elle mi elekrikli mi burada bu yazmıyor:confused:
ELEKTRIKLI ISITMALI SINYALLI
SOL TARAF CIZGILI CAMLIDIR
deniliyor
elektrikle anahtarından katlanan(otomotik) tip ayna bunlar birde bir üst versiyonu hafızalı olan var..SPJ marka olduğu söylendi..ancak burada (http://www.yedekparcashowroom.com/asp/show_stock.asp?product=%DDLVM399NEBR) VIENMAX
mustafa bey benim anlamaya çalıştığım şu kardeşim ayna anahtarının içini görmüş dediğine göre öyle elektronik bir devre felan yokmuş birbirine temas eden iki kontak var diyor. eğer böyleyse olay bence şu; anahtar kapı beynine sinyal gönderiyor(data veya aç-kapa) kapı beynide üzerine takılı ayna soketinin motoruna aç-kapa elektriği(12v) gönderiyor. aynadan 9 tane kablo geliyor kapı beynine zannımca ayna camı ısıtma, ayna camının dikey ve yatay hareket etmesi, ayna aç-kapat ve ayna altındaki çevre aydınlatma lambası içinler..bilmiyorum mantığım bu şekilde ne dersiniz?
arkadaşlar gelin bilgisi olan arkadaşlarla burada bir beyin fırtınası yapalım ben eminimki bu işi orijinal veya orjinale yakın bir şekilde çözeriz.. bilgi sahibi olan olmayan benim gibi benim aynam pejo, ford hatta hyundai deki üfürükten giriş seviyesi araçlarda olduğu gibi katlanıp açılabilmeli diyen herkes yardım etsin çözelim..
arkadaşlar gelin bilgisi olan arkadaşlarla burada bir beyin fırtınası yapalım ben eminimki bu işi orijinal veya orjinale yakın bir şekilde çözeriz.. bilgi sahibi olan olmayan benim gibi benim aynam pejo, ford hatta hyundai deki üfürükten giriş seviyesi araçlarda olduğu gibi katlanıp açılabilmeli diyen herkes yardım etsin çözelim..
öncelikle orijinal bağlantı yollarıyla desteklenip desteklenmediğini araştırmamız lazım sonrası modüle kalıyor
anladığım kadarıyla orijinal bağlantı yollarıyla desteklemesi için ayna ve ayna anahtarının takıldığı kapı içi modülde bu özellik olması lazım eğer yoksa benimki gibi katlanır ayna ve uygun anahtar bile alsak modül anahtardan gelen açkapa emrini aynaya iletemiyor.. eğer orijinal olsun denirse bu kapı içi modülü ve ona bağlı cam açma motorları değişmesi gerek yanlışım varsa bilenler düzeltsin lütfen.
elimde açkapa yapabilen bir modül olsaydı aynaya gönderdiği sinyal ucunu tespit edip gönderdiği sinyali simule eden ve biz nereye bağlarsak (kontak, kapı kilidi veya ayna anahtarı) ordan gelecek tetiklemeyle gönderilecek bir sinyal simülatörü yapabilirdik bu konuda güvendiğim bir öğretmen arkadaşım var
Taner Göde
22 05 2013, 20:47
Volkswagen bizim şu halimizi görse acaba ne derdi...? :cool:
Allah hakkımızı onlara bırakmasın yok böle bişey ayna aldık anahtar aldık ama tık yok!!:lol:mavi1:lol
Uğraşmayın AUDI alın derdi :))) Kendi hatasını bize kakmaya çalışırdı :)))
anladığım kadarıyla orijinal bağlantı yollarıyla desteklemesi için ayna ve ayna anahtarının takıldığı kapı içi modülde bu özellik olması lazım eğer yoksa benimki gibi katlanır ayna ve uygun anahtar bile alsak modül anahtardan gelen açkapa emrini aynaya iletemiyor.. eğer orijinal olsun denirse bu kapı içi modülü ve ona bağlı cam açma motorları değişmesi gerek yanlışım varsa bilenler düzeltsin lütfen.
aynen arkadaşım:)
Uğraşmayın AUDI alın derdi :))) Kendi hatasını bize kakmaya çalışırdı :)))
Allah razı olsun vw den.. eğer böyle eksiklikler yapmasaydı biz oyalanacak ne bulurduk:)) iyi ki ful araba yapmamış:)))
bencede koca vw eksik yapıyor biz gidermeye çalışıyoruz(en azından deniyoruz) pehh gaza geliyor insan.. tabi bu arada biraz alınteri paracıklarımız ve canım hayatımızdan saatçiklerimiz gidiyor ama olsun..:) ha birde biraz sinir sahibi oluyoruz olsun(pejoda varda benim çöl aslanımda nasıl olmaz):sinir
Yılmaz Bey
Aracın orjinal sistemi deklemiyorsa eger orjinal sistemden bagımsız bir modülle aracın beyninin bile haberi olmadan ben o aynaları katlayıp açardım bi şekilde.
Siz ustalara götürdügünüzde ustanın yapcagı iş belli.Adam soketleri takıyor,düğmeye basıyor,çalışmıyorsa araç desteklemiyor diyor.Ama bana göre o aynalar takıldıktan sonra vag-com ayarlarından da katlanır ayna özelligi varsa açmak gerekir ki ustalarda bunu tahmınımce denemiştir.Şayet vag-comla da olmuyorsa son çare olarak kesinlikle özel bir devre hatta özel yazılımlı devre gerekli.İstanbulda olsam 2-3 günlük işi vardı bana göre o aracın.Belki de 1 günlük bilemiyorum.Ama ayna motorları sağlamsa yüzde yüz çözerdim
Vw bu konularda fazla uyanık.Skodada aynalar kumanda ile katlanırken vw de katlanmıyor.Birinde olan özellik diğerinde olmuyor vs.Tamamen satış politikası için bazı şeyleri eksik bırakıyor.
Ama şunu yapmaya çalışırım.Sizin aracın aynaları şu an araca takılmış durumda ise o içerdeki sonradan takılan düğmeyi de yollarsanız burda ona uygun bir modül hazırlamaya çalışırım.Aynalar takılmadıysa eğer en az aynalardan birini ve o sonradan takılan düğmenizi yollarsanız daha iyi olur.
Ama siz yollayacak durumda değilseniz ve içerden katlanıp açılmasına da razıysanız ben bir modül yollarım.Sadece o modüldeki butonla(şuayp beyin koydugu resimdeki buton) katlayıp açabilirsiniz.O buton ayna açıksa kapatır,kapalıysa açar.Böylece vag-comdan bagımsız bir modülle halledilmiş olur.
Ama burda işin önemli kısmı bunu takacak ustayı bulabilmektir.
Mustafa bey, Burhan beyin(vospar_aynaları ve anahtarını aldığım yer) gönderdiği son ustamızda bu işi çözememiş maalesef.. araç elime geçince orijinal aynaları takıp takım olarak anahtar ve aynaları size göndereceğim. keşke Burhan bey bunu daha önce yapmış olsaydı hem modülü sattığı aynaların yanında satarak müşteri memnuniyetini kazanır hemde bilmeden aldığımız bu aynalarla bu kadar uğraşmak zorunda bırakmazdı bizide. oysa satın alırken anahtarı ile çalışacağını sıkıntı olmayacağını söylemişti ancak yaklaşık 10 gündür çözemedik..
ledstop2009
22 05 2013, 22:36
Yılmaz Bey.Ben aynaları bir kontrol ediyim.Aracın beyninden bagımsız olarak halletmeye çalışırız .Dilediginiz zaman gönderebilirsiniz.
Dediginiz dogrudur.Passat CCde de öyleydi.Anahtar kapı beynıne sinyal gönderiyordu.
Ben orda şunu da deneyecektım.Aynaları katlayan modül değil de o sizin aldıgınız aynaların anahtarını kumandaya basınca tetikleyen bir modül tasarlamayı düşünmüştüm.Çünkü aracın aynaları zaten o anahtarla katlanıp açılabiliyordu. Eğer o modül olsaydı ayna motor uçlarıyla ugraşmaya gerek kalmadan direk o anahtara harici elektrik göndererek aynaları kapatacaktık ama o anahtar aracın sadece kontağı açıkken aktif olabiliyordu ve aracın kontagını kapattıgımızda belli bir süre sonra devre dışı kalıyordu.Bu durumu sağlayanda ordaki gizli bi kablo vardır eminim.O hangisiydi bilmiyorum ama işte o kabloya aracın sadece kontagı açıkken elektrik geliyordu.O kabloyu bulsaydım kontaktan değil de direk aküden hat verdigimde hem benım modül çalışmış olacaktı hem de aracın kontagı kapalıyken de orjinal düğmesiyle aynaları açılıp kapancaktı ama işte bunlarla uğraşacak zamanım olmadıgı için o gün işimi bırakmak zorunda kalmıştım.
Bu arada 2005 audi a3 için şu an tamamen farklı bir modül daha hazırlıyorum.Araç sahibi İstanbulda bu cihazın montajını yapacak elektronikçisi oldugunu ve mümkünse ayna motor uçlarını aracın orjinal beyninden ayırmadan,hem kumandadan hem de içerdeki orjinal joystiginden ve bu da olmazsa son çare olarak benım gönderdigim butonla çalışmasını istedi.İşlem tamamlanınca sonucu paylaşırım.Adam gerekirse bu iş olana kadar aracı yatıracagını söyledi.
Mustafa Bey eğer anahtardan kapı içi modüle oradan aynalara şeklinde bir hat çalışması varsa size ayna ve anahtarını göndermem yeterli olacakmıdır kapı içi modülünde gelmesi gerekmezmi? peki kapı içi modülü ayrıca bir sinyalde can gateway veya konfor beyninden alıyorsa burada sanırım Yasin'den yardım istememiz lazım..yani hat hangi sırayı takip ederek ayna katlama uçlarına geliyor ve soket açıklamaları ne. ayrıca 2005-2007 ve 2008-2010 yapılarıda farklımı? umarım Yasin veya başka bir arkadaşımız yardımcı olur..
İlkerim az önce baktım oto.katlanır ayna yapmak mümkün 2008 sonrası araçlara:) ne diyosun yapalım mı ama senin araca olmaz:( ayrı modül takman lazım
http://i.imgur.com/xc5OX89.jpg
proportions
28 05 2013, 17:29
İlkerim az önce baktım oto.katlanır ayna yapmak mümkün 2008 sonrası araçlara:) ne diyosun yapalım mı ama senin araca olmaz:( ayrı modül takman lazım
Ismail abim benim arabaya da oluyor bu.
Ama burada gördügün sadece katlanir ayna, 300 euro ya hallolur bu burada.
Benim dedigim için de otomatik katlanir ayna lagzim, ama arabayi kitlediginde kendi kapanacak..
VW in katlanir aynalari kilitlendiginde otomatik kendi kapanmiyor.
Eger sen sadece içeriden kapansin açilsin diyorsan hemen gelip yapim abi senin arabaya.
Ismail abim benim arabaya da oluyor bu.
Ama burada gördügün sadece katlanir ayna, 300 euro ya hallolur bu burada.
Benim dedigim için de otomatik katlanir ayna lagzim, ama arabayi kitlediginde kendi kapanacak..
VW in katlanir aynalari kilitlendiginde otomatik kendi kapanmiyor.
Eger sen sadece içeriden kapansin açilsin diyorsan hemen gelip yapim abi senin arabaya.
peki 300 € ye aynalar+modülü mü alacaksın? kumandadan mı olucak?
proportions
28 05 2013, 18:00
peki 300 € ye aynalar+modülü mü alacaksın? kumandadan mı olucak?
Yok abim, 150 euro katlanir aynanin tanesi burada..
Modul için o konustugum adam en son 160 dolar demisti.
Yani eger ki kunandadan degil de sadece içerideki dügmeden (orjinal) açilip kapansin diyorsan o kolay.
Yeni aynalari takip kablolari yerlestirip kodlamayi yaptiktan sonra is bitiyor.
Eger ki kumandadan da kapanmasini istiyorsan o zaman 160 dolar daha verip o modulu alacaksin (yada benim birsey icad etmemi bekliyeceksin :)) )
Yok abim, 150 euro katlanir aynanin tanesi burada..
Modul için o konustugum adam en son 160 dolar demisti.
Yani eger ki kunandadan degil de sadece içerideki dügmeden (orjinal) açilip kapansin diyorsan o kolay.
Yeni aynalari takip kablolari yerlestirip kodlamayi yaptiktan sonra is bitiyor.
Eger ki kumandadan da kapanmasini istiyorsan o zaman 160 dolar daha verip o modulu alacaksin (yada benim birsey icad etmemi bekliyeceksin :)) )
anlaşıldı bu yaz ben yenibosna ki oto hurdalığına gidip çıkma katlanır ayna bulmam lazım gerisi kolay:))
Taner Göde
28 05 2013, 21:06
2008 model Sedan PASSAT'ımda ve 2012 model Variant PASSAT'ımda katlanır ayna yoktu, bu eksikliği CC'de giderdim. CC'de katlanır aynaları sadece gerektiğinde kullanıyordum ama bu konuyu okuduktan ve takip ettikten sonra aracı her park ettiğimde aynaları kapatıyorum.
Güzel oluyor. :cool:
Hele bir de CC'nin cam çerçevesiz kapılarında beheri 10 kg gelen aynaları katlanmış görmek ayrı bir zevk, ama katlama işlemi kumandadan olsaydı zaten güzel olan bir özellik daha da güzel olurdu (baklava → kaymaklı baklava, köfte → içli köfte, arka cam → elektrikli perdeli arka cam, vanilyalı dondurma → karamelli ve rendelenmiş badem parçacıklı dondurma) :içki
proportions
29 05 2013, 01:56
anlaşıldı bu yaz ben yenibosna ki oto hurdalığına gidip çıkma katlanır ayna bulmam lazım gerisi kolay:))
Aynen abi, aynalari bulduktan sonra kapatma fonksiyonlu ayna ayar dugmesi de bulman lagzim.
Geri kalan is sadece sök tak yapmak ve kablolari baglamak.
Istersen uygulama bulup yazabilirim.
Aynen abi, aynalari bulduktan sonra kapatma fonksiyonlu ayna ayar dugmesi de bulman lagzim.
İlker bende aynada anahtarıda var ama ayna anahtarından bile aç kapa yapamıyorum??? sürücü tarafı kapı içi modülü 1K0 959 701 P
proportions
29 05 2013, 12:27
İlker bende aynada anahtarıda var ama ayna anahtarından bile aç kapa yapamıyorum??? sürücü tarafı kapı içi modülü 1K0 959 701 P
Aynalar otomatik katlanir ayna mi abi ?
Dügme sonradan eklenmis olabilir, vag-com varsa bi kontrol et kodlamayi derim.
vag coma bağlayıp kapı modülünün bu özelliği destekleyip desteklemediğini görmen lazım
evet otomatik yani elektrikle katlanıp açılan aynaları ve ayna düğmesini ben sonradan taktım vag.com dan nasıl anlarım CAN GATEWAYamı bakıyoruz nasıl? şöför kapı içi modülü 1K0 959 701 P.. Gerçi şu an bakamam araç serviste malum sağ arka kapı sorunsalı yüzünden..
evet otomatik yani elektrikle katlanıp açılan aynaları ve ayna düğmesini ben sonradan taktım vag.com dan nasıl anlarım CAN GATEWAYamı bakıyoruz nasıl? şöför kapı içi modülü 1K0 959 701 P.. Gerçi şu an bakamam araç serviste malum sağ arka kapı sorunsalı yüzünden..
drivers modules oradan coding ve şöyle bir resim görmen lazım
drivers modules oradan coding ve şöyle bir resim görmen lazım
aracı teslim alır almaz kontrol edeceğim.
Bende ne katlanır ayna var nede modül. Ama her park edişimde her iki aynayıda elimle kapatıyorum. Sonradan birisi görürse "hımm bu arabada otomatik katlanır ayna varmış" gibi düşünsün diye. Ezik miyim acaba? :)))
Ah VW ahhh, bizi düşürdüğün durumlara bak...
Bende ne katlanır ayna var nede modül. Ama her park edişimde her iki aynayıda elimle kapatıyorum. Sonradan birisi görürse "hımm bu arabada otomatik katlanır ayna varmış" gibi düşünsün diye. Ezik miyim acaba? :)))
Sonradan takilan biseyle olur yaw , illa orjinal takmak zorunda olmayabilirsiniz;)
Samsung ile TePeTakLa gönderildi
benimki olmazsa bende öle yapayım hiç düşünememiştim:))):))) sonuçta yalan değil üstündekiler gerçekten otomatik katlanır ayna :))):))):)))
Bu arada servise sordum araç sabahtan beri orda ustam katlanır ayna yaptırmak istiyoruz maliyeti felan diye gitti baktı aracın içine dışına geldi.. nedese beğenirsiniz "6-7bini bulur bide katlanır ayna ile ayna anahtarı alman lazım"..buneya ..??? :))):)))
Sonradan takilan biseyle olur yaw , illa orjinal takmak zorunda olmayabilirsiniz;)
Kağan Bey sonradan takılan bir şeyle olurda biz daha o şeyi bulamadık işte deniyoruz dur bakalım :)))yarın benim çocuğun uzaktan kumandalı arabasının kumanda ile açılıp kapanan kapısının beynini söküp götüreyim diyorum belki olur:sor1
Aslında kapı açma/kapama modülünden bir sinyal çekilip ayna katlama modülüne bağlantı yapılsa uzaktan kumandayla aynaları kumanda etmek mümkün olabilir..
Kağan Bey sonradan takılan bir şeyle olurda biz daha o şeyi bulamadık işte deniyoruz dur bakalım :)))yarın benim çocuğun uzaktan kumandalı arabasının kumanda ile açılıp kapanan kapısının beynini söküp götüreyim diyorum belki olur:sor1
İnsallah hallolur , ben mecbur sipariste eklettim, parkettigim yer cok sakat, eski aracima 2 kez surttuler, o yuzden ayna katlamam sart, kisin pia camur vs el suremem diye dusundum , ama lanet olsun bu vw e , hep stop ediyorum araci sonra aklima geliyor, bunun kodlamasi falan varmidir? Herseferinde anahtari tekrar takip calistirma asamasindan bir onceki asamaya kadar itiyorum ancak oyle kapatabiliyorum...80binlik arac ama sacma sapan seyleri eksik !!
berkanbaris
29 05 2013, 22:23
Aynen stop edince geliyo aklıma benimde :pc:pc
Aslında kapı açma/kapama modülünden bir sinyal çekilip ayna katlama modülüne bağlantı yapılsa uzaktan kumandayla aynaları kumanda etmek mümkün olabilir..
ama öyle olursa yolculuk sırasında da her kapı kilitleme veya açmada aynalar sürekli aç kapa yapar hadi onu bir röle ile motor çalışıyorken sürekli aktif olan bir hat kullanarak engelledik diyelim bu defada şu sorunlar çıkıyor; birincisi kapı kilitleme sinyali (araçlarımızda 12v veya 0 v değil her modül için farklı voltajlar örneğin 12,56v kullanılıyor CAN hattı böylece birden fazla modül komutunu tek hat üzerinden gönderebiliyor, yani hangi voltaj hangi modüle uygunsa o çalışıyor, yanlışım varsa bilenler düzeltsin lütfen) aynanın açkapa sinyalini karşılayacakmı, ikincisi karşıladı diyelim yani hem röle ile motor çalışırken kapı kilitlense bile aynanın katlanmasını engelledik hemde sinyalde birebir uydu bu defada şu sorun çıkıyor kapı açkapa sinyali iki ayrı modüle birden gönderileceğinden zamanla bu sinyali gönderen beynin çıkışları yanabilir(eski aracım Peugeot 207 de bu yüzden sis farlarından birini aç kapa yapan beynin çıkışı yanmıştı)
passatta her şey için bir modül kullanmalarının nedeni bu aslında ana hat her yere gidiyor uygun alıcı(modül) uygun sinyali çözerek çalışmaya başlıyor, diğerleri bu sinyal kendilerine geldiği halde uygun değer olmadığını algılayarak çalışmıyorlar..
Taner Göde
29 05 2013, 23:11
Aynalar açılıp kapanınca TRANSFORMERS gibi bir sahne oluyor. :cool:
Aslında Panoramik Cam Tavanlı, Elektrikli Katlanır Aynalı ve Elektrikli Açılır ve Kapanır Bagaj Kapaklı bir VARIANT olsa, aracın her yeri bir robota dönüşecekmiş gibi olurdu mesela, uzaktan kumandanın KİLİTLEME tuşuna basılsa, aracın bagaj kapağı, cam tavanı, kapı camları ve aynaları kapanırdı... İmkansız değil ama böyle bir PASSAT VARIANT da ancak Kaf Dağının arkasındaki tepede olurdu.
Bu arada ayna açma/kapama tuşunu her çevirdiğimde ELİMDE KALACAKMIŞ gibi bir his ister istemez içimde yeşeriyor. Aslında 2013 model aracımdaki bu "düğme" 2000 model SEAT Toledo aracımdaki düğme ile aynı teknoloji ve aynı sisteme sahip. Bunu üreten fabrika en az 15 yıldır rahat yaşıyor, 15 yıldır aynı ürünü üretiyor, hiçbir temel değişikliğe gitmeden hem de...
Aslında Panoramik Cam Tavanlı, Elektrikli Katlanır Aynalı ve Elektrikli Açılır ve Kapanır Bagaj Kapaklı bir VARIANT olsa, aracın her yeri bir robota dönüşecekmiş gibi olurdu mesela, uzaktan kumandanın KİLİTLEME tuşuna basılsa, aracın bagaj kapağı, cam tavanı, kapı camları ve aynaları kapanırdı... İmkansız değil ama böyle bir PASSAT VARIANT da ancak Kaf Dağının arkasındaki tepede olurdu.
Bu arada ayna açma/kapama tuşunu her çevirdiğimde ELİMDE KALACAKMIŞ gibi bir his ister istemez içimde yeşeriyor. Aslında 2013 model aracımdaki bu "düğme" 2000 model SEAT Toledo aracımdaki düğme ile aynı teknoloji ve aynı sisteme sahip. Bunu üreten fabrika en az 15 yıldır rahat yaşıyor, 15 yıldır aynı ürünü üretiyor, hiçbir temel değişikliğe gitmeden hem de...
Güzel benzetme.. ben bunu diğer araçlarda görünce gözümde şekilleri değişiyor sanki ürküyorum onlardan:))
Yok yok kafaya taktım yapıcam bunu
benimki olmazsa bende öle yapayım hiç düşünememiştim:))):))) sonuçta yalan değil üstündekiler gerçekten otomatik katlanır ayna :))):))):)))
Bu arada servise sordum araç sabahtan beri orda ustam katlanır ayna yaptırmak istiyoruz maliyeti felan diye gitti baktı aracın içine dışına geldi.. nedese beğenirsiniz "6-7bini bulur bide katlanır ayna ile ayna anahtarı alman lazım"..buneya ..??? :))):)))
Usta tam ustaymış maşallah :) 6-7 bin lira versek arabanın her yari katlanıp küçük bir çantaya dönüşmeli :)))
Kısmet olursa bundan sonra alacağım Variant'ta bu özellikler kesinlikle olacak Taner Bey. Kumandadan çalışmasalarda olur...
proportions
30 05 2013, 10:50
Güzel benzetme.. ben bunu diğer araçlarda görünce gözümde şekilleri değişiyor sanki ürküyorum onlardan:))
Yok yok kafaya taktım yapıcam bunu
Ismail abim bir yardim felan lagzim olursa her zaman hazirim abi.
Istersen senin için bir uygulama yazayim nasil geçildigini gösteren.
proportions
30 05 2013, 10:53
Usta tam ustaymış maşallah :) 6-7 bin lira versek arabanın her yari katlanıp küçük bir çantaya dönüşmeli :)))
O 6-7 bin liraya ben otomatik kapanan cam, tavan, bagaj, ayna yaparim.
Bu ney abi ya, valla arada bi geliyo bana soldan soldan.. kör seytan diyo git türkiyeye temelli yerles, en azindan VW den ekmegini kazanirsin diye.
Demekki ben oraya gelip yari fiyatini çeksem köselik olurum :))
Ismail abim bir yardim felan lagzim olursa her zaman hazirim abi.
Istersen senin için bir uygulama yazayim nasil geçildigini gösteren.
vallahi işin uzmanından bir şema alırsam çok memnun olurum:)
proportions
30 05 2013, 13:12
vallahi işin uzmanından bir şema alırsam çok memnun olurum:)
Ne demek abicim, senin için bir tane yazayim.
Bu ney abi ya, valla arada bi geliyo bana soldan soldan.. kör seytan diyo git türkiyeye temelli yerles, en azindan VW den ekmegini kazanirsin diye.
Aynen İlker. Buradaki araç tamir piyasası kim kime ne kadar yedirirse şeklinde. Hani bu işleri bilmeyen birisi olsan, işim görülse desen vereceksin o paraları...
VW_Passat
30 05 2013, 14:17
Araclar artik Robotiklesme zamanina gelmis iken VW daha aynalari kumanda ile katlama fonksiyonu koymamis ya yazik.
Araclar artik bir nevi Bilgisayardir, tüm Sistemler birbirleri ile iletisim kuruyor (B6 dan itibaren). En ufak bir hata diger sistemlerede etkisini gösteriyor. Aracin Kamera ile bir Sistemi takip etmesi ayni anda 6 ayri Sistemide devreye sokuyor iletisim halinde kaliyorlar. Arac kendi kendine Park edebiliyor, kendi kendine Fren basip öndeki aracin hizini takip edebiliyor, 300 metre ileride ne olup bitecegini görüyor önceden, Seriti takip edip sürücünün seritte kalmasini saglayabiliyor, Trafik isaretlerini takip edip sürücüyü bilgilendiriyor, uzaktaki yol durumunu görüp Suspansiyonlari o sekilde ayarlayabiliyor (Mercedes S Klasse) vs. Günümüzün Teknolojisi artik böyle iken VW de kiytirik kapilari kilitleyince kendi kendine katlanir bir aynadan tasarruf etmesi cok ilginc gercekten.
Ama iyi haber, Golf 7 de artik bu özellik var. Yeni MQB kasa Platformu olan araclara VW eklemeye baslamis. Seneye cikacak olan Yeni Passat B8 de de bu özellik olacaktir büyük ihtimal ile.
VW_Passat
30 05 2013, 14:21
Yeni bir Passat Variant B7 tavani boyasiz sekilde 2.500 €uro tabiki Panorama Sunroof kesimli. Ama bunu takmak icin aracin statiki ile oynanacagi icin degmez diyorum :)). Yoksa gercekten bende arastirmadim degil Ilker, Panorama Sunroof oluyor ama aracin statik yapisi ile oynanacak, bunu yapacak olan baba yigit varsa yapsin gercekten alkis tutarim ;)
Sunu diyeyim, sonunda olan oldu adamlar B6 Passat da B7 Passat in tüm Üniteleri ile calistirmayi basardilar. Passat B7 nin BCM ünitesi ve CAN Gateway i B6 ya uyuyor. Su anda ufak bir sorun var oda ELV dir (elektronik Direksyon kiliti). Bu araci kilitleyince kilitlenmiyor malesef. Simdi B7 nin Komfor ünitesi de baglanirsa iletisim kurulursa bu B6 icin büyük bir adim demektir, cünkü bu yapildimi Passat B7 deki tüm üniteler tüm hersey calisacaktir. Side Assist vs. bunlarda calisacak ayni zamanda :)
Araclar artik Robotiklesme zamanina gelmis iken VW daha aynalari kumanda ile katlama fonksiyonu koymamis ya yazik.
Araclar artik bir nevi Bilgisayardir, tüm Sistemler birbirleri ile iletisim kuruyor (B6 dan itibaren). En ufak bir hata diger sistemlerede etkisini gösteriyor. Aracin Kamera ile bir Sistemi takip etmesi ayni anda 6 ayri Sistemide devreye sokuyor iletisim halinde kaliyorlar. Arac kendi kendine Park edebiliyor, kendi kendine Fren basip öndeki aracin hizini takip edebiliyor, 300 metre ileride ne olup bitecegini görüyor önceden, Seriti takip edip sürücünün seritte kalmasini saglayabiliyor, Trafik isaretlerini takip edip sürücüyü bilgilendiriyor, uzaktaki yol durumunu görüp Suspansiyonlari o sekilde ayarlayabiliyor (Mercedes S Klasse) vs. Günümüzün Teknolojisi artik böyle iken VW de kiytirik kapilari kilitleyince kendi kendine katlanir bir aynadan tasarruf etmesi cok ilginc gercekten.
Ama iyi haber, Golf 7 de artik bu özellik var. Yeni MQB kasa Platformu olan araclara VW eklemeye baslamis. Seneye cikacak olan Yeni Passat B8 de de bu özellik olacaktir büyük ihtimal ile.
Işte bende bunu anlamıyorum bir araba ki nerdeyse insansız gidecek ama bi düğme basinca aynaları kapanmıyor bu işi ben suna benzetiyorum sporcu bi adamın spor yapamam demesi gibi birşey yani bence
HTC One cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
VW_Passat
30 05 2013, 14:30
Işte bende bunu anlamıyorum bir araba ki nerdeyse insansız gidecek ama bi düğme basinca aynaları kapanmıyor bu işi ben suna benzetiyorum sporcu bi adamın spor yapamam demesi gibi birşey yani bence
HTC One cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
VW Teknolojinin biraz arkasindan geliyor AUDI ye göre. Nede olsa VW Bünyesinde AUDI Premium markadir ona öncelik taniyorlar Teknolojide.
Onu biraktim misal BMW,
Arac bozuldumu veya Bakimi geldimi Online BMW ye baglanip randevu alip yardim istiyor arac. Ayrica Online Baglantisi var aracta yani Internet Google vs. baglaniyor.
Online Internet Audi de de var, A6, A7 vs. modellerde Google maps kullaniliyor yani :). Ama VW ? VW iste hep geride gerisine geliyor :).
Ama VW ciler icinde iyi Haber Golf 7 de Internet hizmeti baslamistir, bu Passat B8 icin iyi Haber :)
proportions
30 05 2013, 14:35
Yeni bir Passat Variant B7 tavani boyasiz sekilde 2.500 €uro tabiki Panorama Sunroof kesimli. Ama bunu takmak icin aracin statiki ile oynanacagi icin degmez diyorum :)). Yoksa gercekten bende arastirmadim degil Ilker, Panorama Sunroof oluyor ama aracin statik yapisi ile oynanacak, bunu yapacak olan baba yigit varsa yapsin gercekten alkis tutarim ;)
Sunu diyeyim, sonunda olan oldu adamlar B6 Passat da B7 Passat in tüm Üniteleri ile calistirmayi basardilar. Passat B7 nin BCM ünitesi ve CAN Gateway i B6 ya uyuyor. Su anda ufak bir sorun var oda ELV dir (elektronik Direksyon kiliti). Bu araci kilitleyince kilitlenmiyor malesef. Simdi B7 nin Komfor ünitesi de baglanirsa iletisim kurulursa bu B6 icin büyük bir adim demektir, cünkü bu yapildimi Passat B7 deki tüm üniteler tüm hersey calisacaktir. Side Assist vs. bunlarda calisacak ayni zamanda :)
Yasinim sunroof takan özel bir sirket var benim çalistigim sehirde, hatta is yerime 4/5 km felan.
Buyur bu da videosu adamlarin, reklamda tesadüfen passat variant kullanmislar :)) :
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5tdeODouB2E
Bu da Panorama tavan, ön + arka da açiliyor:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZAhXcLJXn7s
Yasinim B7 ünitesiyle alakali detayli bilgi varmi ?
Bu çok güzel bir haber..
VW_Passat
30 05 2013, 14:44
Yasinim sunroof takan özel bir sirket var benim çalistigim sehirde, hatta is yerime 4/5 km felan.
Buyur bu da videosu adamlarin, reklamda tesadüfen passat variant kullanmislar :)) :
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5tdeODouB2E
Bu da Panorama tavan, ön + arka da açiliyor:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZAhXcLJXn7s
Yasinim B7 ünitesiyle alakali detayli bilgi varmi ?
Bu çok güzel bir haber..
Bu Orjinal degil ama Ilker :). Oldumu Orjinal olacak bu benim icime sinmez dogrusu, zaten sonradan yaptiracagina da araci degistir Sunroof lu al daha iyi :)).
Evet Ilker B7 BCM ve Can Gateway i basarili ile olmustur, ama Direksyon da ELV hatasi veriyor yani Kontak kapandiginda Direksyon kiliti devreye girmiyor. ELV hatasi da tabiki ileride TÜV alacagin zaman sorun yaratiyor. Simdi Komfort Üniteside olursa bu ELV hatasi kalkacaktir cünkü WFS (Wegfahrsperre) yani Immobilizer Komfor ünitesinde oldugu icin degistiginde bu hata gitmesi gerekiyor. Ama Boardnetz den BCM ye gecis demek 1 günlük istir, tüm Pinler tek tek yenisine göre pinlenecek isi cok yani :). Ama oluyor.
proportions
30 05 2013, 15:10
Bu Orjinal degil ama Ilker :). Oldumu Orjinal olacak bu benim icime sinmez dogrusu, zaten sonradan yaptiracagina da araci degistir Sunroof lu al daha iyi :)).
Evet Ilker B7 BCM ve Can Gateway i basarili ile olmustur, ama Direksyon da ELV hatasi veriyor yani Kontak kapandiginda Direksyon kiliti devreye girmiyor. ELV hatasi da tabiki ileride TÜV alacagin zaman sorun yaratiyor. Simdi Komfort Üniteside olursa bu ELV hatasi kalkacaktir cünkü WFS (Wegfahrsperre) yani Immobilizer Komfor ünitesinde oldugu icin degistiginde bu hata gitmesi gerekiyor. Ama Boardnetz den BCM ye gecis demek 1 günlük istir, tüm Pinler tek tek yenisine göre pinlenecek isi cok yani :). Ama oluyor.
Sirf ben de yaptim diyebilmek için 2 gün bile ugrasirim Yasin, hatta ugrasmasi hosuma bile gider :))
VW_Passat
30 05 2013, 15:31
Sirf ben de yaptim diyebilmek için 2 gün bile ugrasirim Yasin, hatta ugrasmasi hosuma bile gider :))
Su ELV hatasi düzelsin benimkini mincikla o zaman :)).
Su is olursa Ön Cami B7 Clima Comfort Asistan Cami ile degistirip B7 Kamera si takip Lane Assist e ek olarak, Sign Assist ve Light Assist de calisacaktir sorunsuzca :alk. Ayni zamanda B7 aynalari takarak Side Assist de calisir :). Benim Gösterge Paneli nasil olsa destekliyor hepsini "L" indeksli oldugu icin :)).
Ayni zamanda BCM de CH & LH lari Sisler üzeri kodlayip geri vitesi atinca Sislerin yanmasinida saglayabiliriz :)). Esas kodlama minciklama isi o zaman baslar :))
İlker bende ikiside var ama bir türlü olmuyor yani ayna anahtarından bile. Nasıl yapabiliriz yardımcı olurmusun? Anahtar ve ayna soketlerini kapı modülüne bağladık ama olmadı.
bu işlemi yaptığımda yani ; bende değer 0000181(neden bu bilmiyorum) + 0004096 (ayna katlama) = 0004277 kodladığımda hata veriyor???
İlker bende ikiside var ama bir türlü olmuyor yani ayna anahtarından bile. Nasıl yapabiliriz yardımcı olurmusun? Anahtar ve ayna soketlerini kapı modülüne bağladık ama olmadı.
bu işlemi yaptığımda yani ; bende değer 0000181(neden bu bilmiyorum) + 0004096 (ayna katlama) = 0004277 kodladığımda hata veriyor???
Yılmaz senin araç 2007 yani kapı modülün bunu desteklemez sorun bundan kaynaklanıyor
GnomonHelios
01 06 2013, 23:27
Abi ben kendi aracıma yazıversem bu 4096 kodunu kapıları kilitlediğimde olur mu kendliğinden katlanır aynalar acaba, ekstra modüle filan gerek olur mu ???
Yılmaz senin araç 2007 yani kapı modülün bunu desteklemez sorun bundan kaynaklanıyor
Peki sadece ön kapı modüllerini değiştirsem olurmu bendekiler 1K0 959 701 P, yoksa motorlardamı değişecek, ebayden komple sizinki gibi sonu AC ile bitenlerden alsam.. İlker'in dediği 160 $ lık modülü alsam.. nasıl aktif edebiliriz bu aynaları?? çözemeyeceğim galiba..
Abi ben kendi aracıma yazıversem bu 4096 kodunu kapıları kilitlediğimde olur mu kendliğinden katlanır aynalar acaba, ekstra modüle filan gerek olur mu ???
Yok bu sadece Elektrikli Katlanır Ayna+Katlanır Aynaya Özellikli Ayna Anahtarı olupta sadece ayna anahtarından aç kapa yapmak için yani sizin istediğiniz şekilde kapılar kilitlenince kapanması ise işte bu konu başlığında arkadaşların konuştukları asıl konu o..konuyu baştan okursanız sizde göreceksiniz ki 3.parti modülsüz imkansız neredeyse..
Yasin, Başka bir forumda 2010 yılında yazdığın bir yazıyı okudum benim yapamamamın nedeni bumudur acaba?
Orijinalden alıntı: VW_Passat
bugüm VCDS Yardimlasma bölümünde cok gerek duyulacak bir Program daha buldum, Programi devam paylasmam yasak oldugu icin ve Sadece VCDS Lisansi sahibi üyelere oldugu icin veremeiyorum Link´i !
Program ile Kontrol Ünite 09 Boardnetwork Kontrol Ünite´deki Yagmur ve Isik Sensörünü kodlamakta ise yariyor. Örnegin Yagmur Sensörünü kodlamak icin eski degerleri veriyorsun yeni Regenschließen´i tiklayarak yeniden hesaplatiyorsun. Örnek: eski RLS Kodu (Rain Light Sensor / Regen Licht Sensor) 00208933 bu degeri verdikten sonra Regenschließen´i tikliyoruz ve yeni degeri hesaplamis oluyoruz http://img.donanimhaber.com/upfiles/smiley/icon_smile_big.gif yeni deger 471077 . Ayrica burada Yagmur ve Isik sensörün siddetinide ayarlaya biliyoruz !
Kücük ama ben (http://forum.donanimhaber.com/m_40062587/mpage_4/tm.htm#)im icin cok faydali bir Program http://img.donanimhaber.com/upfiles/smiley/icon_smile_wink.gif
http://img97.imageshack.us/img97/1208/rlsk.jpg
Bu arada RLS´yi Windows Hesap Makinasi ile hesaplaya biliyoruz; örnek
Güncel Kodlama dezimal: 00208933
Windows Hesaplama makinasi ile hexadezimal: 033025
Byte´ler sag´dan sola dogru okunuyor yani;
Byte 0: 25 (dez. 37% Yagmursensör degeri)
Byte 1: 30 (dez. 48% Isiksensör degeri)
Byte 2: 03 (Otoban ve Yagmurisigi, Rain Closing yok !)
Byte 2´ye +4 hesapliyor yani 03 + 4 = 07 ve yeni Kodumuz simdi 073025 oldu simdi bunu tekrar´dan dezimal´a hesapliyoruz ve yeni deger 00471077 yani Rain Closing´i Kodlamis bulunuyoruz !
Saygilar Yasin
Peki sadece ön kapı modüllerini değiştirsem olurmu bendekiler 1K0 959 701 P, yoksa motorlardamı değişecek, ebayden komple sizinki gibi sonu AC ile bitenlerden alsam.. İlker'in dediği 160 $ lık modülü alsam.. nasıl aktif edebiliriz bu aynaları?? çözemeyeceğim galiba..
evet sonu AC ile biten lazım iki adet diğer modülü almana gerek yok uzaktan kumanda için istiyorsa alabilirsin ama kodlama ve bağlantı konusunda İlkerin başı çekmesi lazım AC motora bağlı mı hariç mi onu bilmiyorum
Utku malesef hiçbir kodlama ve orijinal donanım bu isteğimizi yerine getirmiyor..ama harici bir modül ile (İlkerin bahsettiği 160$ ) onu yapmak mümkün gibi gözüküyor yapanlar var çünkü
İsmail Abi sende durumlar nasıl? Uyuyor mu katlanır ayna?
İsmail Abi sende durumlar nasıl? Uyuyor mu katlanır ayna?
Gökay uyuyor yani kapı ünitesi destekliyor iş ayna ve düğme almaya geldi:(
Gökay uyuyor yani kapı ünitesi destekliyor iş ayna ve düğme almaya geldi:(
Abi almışken modülde al bari, kumandadan da katlanır olsun.
Abi almışken modülde al bari, kumandadan da katlanır olsun.
zaten o Allahım emri olur:) adam yapmış çıldıracam ya:sinir
http://www.youtube.com/watch?v=IyZCcfQSQLw