PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ilker - Passat B6 (2006)

Sayfa : 1 [2] 3 4 5

suayb_a
07 11 2012, 14:09
yakışır taner abime hatta benzinliye alışmışken bir R36 CC felan süper gider abi :))

SELÇUK
07 11 2012, 20:41
. .

sebinefe
07 11 2012, 20:54
1.4 TSI 160 HP lik bir CC yi ondan sonraki hiçbir motora tercih etmem. Çünkü görüntü şık ve kendi segmentinde o kadar mütevazı iken motorun da o doğrultuda olması kafi. Bu vergi mikatrları artık dalga konusu olmaktan çıktı resmen "Nasıl punduna getirsek daha fazla alsak? Nasıl olsa millet işi gırgıra vuruyor.(!)" moduna girmişken." Boşu boşuna" demek istemem, tercihler ve zevkler burada devreye girer; ancak iki bin motorun üstüne binmek için yılda 5000 civarı para da vermek çok da hoş bir durum olamasa gerek. Yani sen tasarruf için dizele biniyorsun adam sana yılda 2000 TL (küsuratını bilmiyorum) tasarruf cezası kesiyor.(sözüm 2.0 TDI için tabiki)

suayb_a
08 11 2012, 10:44
1.4 TSI 160 HP lik bir CC yi ondan sonraki hiçbir motora tercih etmem. Çünkü görüntü şık ve kendi segmentinde o kadar mütevazı iken motorun da o doğrultuda olması kafi. Bu vergi mikatrları artık dalga konusu olmaktan çıktı resmen "Nasıl punduna getirsek daha fazla alsak? Nasıl olsa millet işi gırgıra vuruyor.(!)" moduna girmişken." Boşu boşuna" demek istemem, tercihler ve zevkler burada devreye girer; ancak iki bin motorun üstüne binmek için yılda 5000 civarı para da vermek çok da hoş bir durum olamasa gerek. Yani sen tasarruf için dizele biniyorsun adam sana yılda 2000 TL (küsuratını bilmiyorum) tasarruf cezası kesiyor.(sözüm 2.0 TDI için tabiki)

1642 tl / 2 = 821 tl ödüyoruz :((

sebinefe
08 11 2012, 11:23

Şuayip hocam, Allah yardım etsin. Valla iş zor:pc

proportions
08 11 2012, 11:58

Siz gene iyi oduyorsunuz.
En cok vergi odenen ulkelerden biri Hollanda.
1.9 tdi icin 345 euro oduyorum 3 aylik.

345 x 4 = 1380 euro senelik :) 1380 ytl odemeye ragziyim

Taner Göde
08 11 2012, 12:39
Hollanda'da benim zamanımda Motorrijtuigenbelasting (Motorlu Taşıt Vergisi) olarak her yıl rengi değişen "DEEL I" "DEEL II" ve "DEEL III" vardı, ön cama yapıştırılıyordu. Herhalde artık daha "digital" bir sistem geliştirmişlerdir. Bizde de 80'li ve 90'lı yıllarda önce kocaman, sonra daha ufak "pul" çıktı, ön cama yapıştırıyordun. Ziraat Bankasına gidip saatlerce bekliyordun eskiden. Sonra diğer bankalar da almaya başladı.

Neyse ki internet ve kredi kartı çıktı da artık pul, dekont, makbuz ile uğraşmıyoruz.

Hollanda MTV'sini hesaplamak için: Bereken uw motorrijtuigenbelasting (http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/motorrijtuigenbelasting/)

Kendi aracım Overijssel ilinde ikamet birisinin 1519 kg'lik benzinli Volkswagen CC aracının 3 aylık vergisi 208 Euro ve yıllık vergisi 832 Euro. Türkiye'nin gözünü seveyim!

Uitkomst berekening

Motorrijtuigenbelasting per kwartaal: € 208,00
Motorrijtuigenbelasting per jaar: € 832,00

Siz gene iyi oduyorsunuz.
En cok vergi odenen ulkelerden biri Hollanda.
1.9 tdi icin 345 euro oduyorum 3 aylik.

345 x 4 = 1380 euro senelik :) 1380 ytl odemeye ragziyim

kuscugokhan
08 11 2012, 12:59
En iyisi bizim burasi :) 0 vergi...:))Trafik muayene bile kaldirildi..:))Yap senelik trafik sigortani gezmege devam :)

suayb_a
08 11 2012, 13:09
allah razı olsun coşkun hocam artık gülü seven dikenine katlanır artık ama bunlara bi güzellik yapılması şart bi düzenleme gelmesi lazım artık çokk oldular yani benim arabanın hiç binmesem sigortası vergisi yıllık 5000 tl çok üzücü bir rakam yani.

proportions
08 11 2012, 13:33
Hollanda'da benim zamanımda Motorrijtuigenbelasting (Motorlu Taşıt Vergisi) olarak her yıl rengi değişen "DEEL I" "DEEL II" ve "DEEL III" vardı, ön cama yapıştırılıyordu. Herhalde artık daha "digital" bir sistem geliştirmişlerdir. Bizde de 80'li ve 90'lı yıllarda önce kocaman, sonra daha ufak "pul" çıktı, ön cama yapıştırıyordun. Ziraat Bankasına gidip saatlerce bekliyordun eskiden. Sonra diğer bankalar da almaya başladı.

Neyse ki internet ve kredi kartı çıktı da artık pul, dekont, makbuz ile uğraşmıyoruz.

Hollanda MTV'sini hesaplamak için: Bereken uw motorrijtuigenbelasting (http://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/motorrijtuigenbelasting/)

Kendi aracım Overijssel ilinde ikamet birisinin 1519 kg'lik benzinli Volkswagen CC aracının 3 aylık vergisi 208 Euro ve yıllık vergisi 832 Euro. Türkiye'nin gözünü seveyim!

Uitkomst berekening

Motorrijtuigenbelasting per kwartaal: € 208,00
Motorrijtuigenbelasting per jaar: € 832,00

Cama artik birsey yapistirmiyoruz abi, sadece polis kontrol ettiginde vergisinin odenmedigini gorebiliyor.
Arada buyuk capli kontrol oluyor ve arabayi a dan z ye kontrol ediyorlar, polis, belasting (vergi memurlari), RDW (TÜV) bir araya gelip belirledikleri noktalarda arabalari kenara cekip kontrol ediyorlar.

sebinefe
08 11 2012, 14:54
allah razı olsun coşkun hocam artık gülü seven dikenine katlanır artık ama bunlara bi güzellik yapılması şart bi düzenleme gelmesi lazım artık çokk oldular yani benim arabanın hiç binmesem sigortası vergisi yıllık 5000 tl çok üzücü bir rakam yani.

Şuayip Hocam, haklsın. Geçen sene arabamı almadan önce 5.30 i BMW de falan karar kılmıştım. Baya niyeti bozdum alacaktım. Çok kişi "yapma alma-elinde kalır" falan dediler. Hatta Levent Yalazlı diye bir elemanla belki anlaşacaktım. Eleman BMW test pilotuymuş. Neyse şöyle ufak bir hesap ettim. Abi zam gelmeden önce 2001 model üç bin motorlu aracın yıllı vergisi 1.256 TL gibi bir rakama geliyordu. Şimdi 11-12 yaşında bir araba alacağım, aracın harcı borcunu götürecek. Sen gene bir nebze olsun yeni araca biniyorum dersin. Düşünsene. Beş lira havaya veriyorsun. Biz üç başkası on

Y_o_L_c_U_38
08 11 2012, 18:34
396€ cuk:o

ama gecen sene benimde bayagi zoruma gitmisti 1252€ yu odeyince:)):)))

VW_Passat
08 11 2012, 19:06
Isci lagzim olursa gelirim valla.
Zaten biktim buralardan, artik geri dönmeyi düsünüyorum.
Turkiye Avrupa birligine girsin, kesin geri dönüs yapacagim.

TÜRKIYE Avrupa ya girmesin ben kendi ülkemi sevdigim icin diyorum. Avrupa ya baksana zaten fakir zebiliz, birakta Türkiye bari kaldigi gibi kalsin :))

SELÇUK
09 11 2012, 00:54
En iyisi bizim burasi :) 0 vergi...:))Trafik muayene bile kaldirildi..:))Yap senelik trafik sigortani gezmege devam :)

oraya gelmek için farklı bir neden çıkacağını hiç ummazdım :)))

drozia
10 11 2012, 10:34
TÜRKIYE Avrupa ya girmesin ben kendi ülkemi sevdigim icin diyorum. Avrupa ya baksana zaten fakir zebiliz, birakta Türkiye bari kaldigi gibi kalsin :))
Daha neler Yasin siz de fakirseniz:)))

VW_Passat
10 11 2012, 11:26
Daha neler Yasin siz de fakirseniz:)))

Zenginmiyiz ? Ispanya batiyor, Yunanistan batti, Italya batiyor, Fransanin durumuda iyi degil, ALmanya da Hitler yönetimi oldugu sürece Vatandasa yanlis sayilar veriliyor yoksa Almanya nin durumuda iyi degil. Yani Haberlerde duyuyorsunuz yazmama gerek varmiydi :)).

VW_Passat
10 11 2012, 11:27
oraya gelmek için farklı bir neden çıkacağını hiç ummazdım :)))

Ukranya ya gitmek icin en büyük nedenlerden biri de bu oldu desem benim icin bana kimse inanmaz :)))

drozia
10 11 2012, 12:34
Zenginmiyiz ? Ispanya batiyor, Yunanistan batti, Italya batiyor, Fransanin durumuda iyi degil, ALmanya da Hitler yönetimi oldugu sürece Vatandasa yanlis sayilar veriliyor yoksa Almanya nin durumuda iyi degil. Yani Haberlerde duyuyorsunuz yazmama gerek varmiydi :)).
Biz çok iyiyiz Yasin:karpuz Bak 200.000 Suriyeliyi bile besliyoruz hem de 4 4 lük internetine kadar. Ayrılın AB den gelin sizlere de yardım ederiz :)))

proportions
10 11 2012, 14:48
Biz çok iyiyiz Yasin:karpuz Bak 200.000 Suriyeliyi bile besliyoruz hem de 4 4 lük internetine kadar. Ayrılın AB den gelin sizlere de yardım ederiz :)))

Turkiye kimleri beslemediki, yanliz AB ye girdiginde çöküsüne imza atmis olacak bence.
Sicak para Türkiyeden ciktigi anda, kriz kapinin önünde olacak..

drozia
10 11 2012, 14:55
Turkiye kimleri beslemediki, yanliz AB ye girdiginde çöküsüne imza atmis olacak bence.
Sicak para Türkiyeden ciktigi anda, kriz kapinin önünde olacak..
+1071 Malazgirt Zaferi

proportions
30 11 2012, 12:59
Arkadaslar kapi altilarin pin girisinin yerlerini bilen var mi?
Ayriyetten kodlamayi nasil yapacagiz bir bilgisi olan ?

serow
30 11 2012, 13:14
Ilker abi, gel senin arabayada cift egsoz takalim yaa senin arabadada 1.9 benimde:p
Yolda herkez 3.2 zan ediyor ve kapismak istiyor ve sen umursamiyorsun.

bu arada en guzel hayat almanyada bence cocuklari yap bin kral gibi arabaya!

proportions
30 11 2012, 14:15
Ilker abi, gel senin arabayada cift egsoz takalim yaa senin arabadada 1.9 benimde:p
Yolda herkez 3.2 zan ediyor ve kapismak istiyor ve sen umursamiyorsun.

bu arada en guzel hayat almanyada bence cocuklari yap bin kral gibi arabaya!

O magandalar makas atmaya da kalkar simdi, bos yere basimiza is almayalim.
Ben trafikte kendimden baska kimseye guvenmem.

serow
30 11 2012, 14:54
O magandalar makas atmaya da kalkar simdi, bos yere basimiza is almayalim.
Ben trafikte kendimden baska kimseye guvenmem.

orasida oyle, ama allaha sukur 2.0 tdi lerin pesine gidiyom onda sorun yok cogu passat'la kapisirim yani :P
bide genclik (cahillik) var ona guveniriz gideriz peslerine

proportions
17 12 2012, 14:33
Arkadaslar 3+ ay once kapi alti isiklandirmalarini + kablolarini almistim ve hala takmak nasib olmadi.
Bu konu hakkinda bilgisi olan arkadaslar yardim edebilirmi ?

Kapilari söküp lambalari yerine yerlestirebilirim, ama hangi pin girisleri oldugunu bilmiyorum ... daha onceden yapan arkadaslar varsa yardim edebilirlermi rica etsem...

srcn09
17 12 2012, 14:35
Jetta için Gökhan abim anlatmış abi ,

Alıntı Jettturkiye

http://www.jettaturkiye.com/showthread.php?367-Jetta-MK6-Kap%FD-Alt%FD-Ayd%FDnlatma-I%FE%FDklar%FD-(MONTAJ-Anlat%FDm%FD)

Gerekli parçalar

1K0 947 411 A - Her kapı için 1 adet kapı açık uyarı lambası
1J0 971 972 - Her kapı için bir adet soket (Fiş)
000 979 019 - Soket (Fiş) için kablo (Her bir kapı için- 2 Fiş)
000 979 009 - Her kapı için kablo

Öncelikle lambalar tüm VW'lere uyuyor uyuyor MK5 MK6 farketmiyor yani.Jetta, Passat, Golf, Eos vs.

Gelelim montaj işine.

Öncelikle kapı döşemelerini sökmeniz gerek.Hem ışıkların montajı hem de kapı elektriğini kontrol eden modülde pin montajı için.

Sırasıyla yazıyorum..

Ön kapılar için

Kapı döşemesini söktünüz, ardından dediğim modülü (aşağıda fotoğrafta) yuvasından çıkartıyorsunuz pin montajı için.

http://www.my-gti.com/wp-content/uploads/volkswagen_golf_door_warnng_light_installation_06. jpg

http://www.my-gti.com/wp-content/uploads/volkswagen_golf_door_warnng_light_installation_02. jpg

Relaese edilmiş hâli şu şekilde, pinler ve kabloları net şekilde görebiliyosunuz.

http://www.my-gti.com/wp-content/uploads/volkswagen_golf_door_warnng_light_installation_04. jpg

Sonra yerine taktığınız ışık ve ışığa giren 2 adet kablo (biri şase biri 12v elektrik) için bir konnektör daha var. Bu konnektörün parça kodu (1J0 971 972). Işığı kapıya taktık, konnektörü ışığa yerleştirdik ve konnektörde iki adet pin yeri var kabloları da takılı durumda şu haldeyiz en son;

http://www.my-gti.com/wp-content/uploads/volkswagen_golf_door_warnng_light_installation_01. jpg

Şimdi ışık üzerindeki konnektörün Pin 1'inden çıkan kablo, kapı kontrol modülünde Pin 19'a ; ışık üzerindeki konnektörün Pin 2'sinden çıkan kablo ise de kapı kontrol modülünün Pin 18'ine girecek şekilde takıp kapatıyoruz.

En son VAGCOM ile aktifleştiriyoruz ve ön kapılarımız tamamdır. :bandit:

Arka Kapılar için

Aynı ön kapılardaki işlemler geçerli sadece pin şemasını yazıyorum.

Işık konnektörünün Pin 1'den çıkan kapı kontrol modülü Pin 4, ışık konnektörünün Pin 2'si de, kapı kontrol modülünün Pin 14'ünde giriyor ve ardından vagcom aktivasyonu yapılıyor ve işlem tamam.

Teşekkürler,
Gökhan.

proportions
17 12 2012, 14:55
Sagol Sercan kardesim, ama pin dagilimi 2006 da degisiyor diye biliyorum.
2007 ve uzerinde bu uygulanabilir ama 2007 oncesi lagzim bana ...

suayb_a
17 12 2012, 15:29
bende şimdi arka koltuk aydınlatmalara takmış durumdayım arkadaslar bilmiyorum nasıl çıkarız bu işin içinden ilker sen bi yol göstersene bana yine mi deme ama :)))

proportions
17 12 2012, 15:38
bende şimdi arka koltuk aydınlatmalara takmış durumdayım arkadaslar bilmiyorum nasıl çıkarız bu işin içinden ilker sen bi yol göstersene bana yine mi deme ama :)))

Ayak altilara mi ?

suayb_a
17 12 2012, 15:40
evet arka koltuk için ayak altı ışıklandırmaları :))

proportions
17 12 2012, 15:55
evet arka koltuk için ayak altı ışıklandırmaları :))

Nereye takilacagini biliyorsan ve hangi parcalari alacagini biliyorsan kolay.
Arkadaki kablolari ondeki ayak altilara baglaman lagzim..

Burada detaylica anlatimi var : Google Vertalen (http://translate.google.nl/translate?sl=auto&tl=tr&js=n&prev=_t&hl=nl&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.passat3c.info%2Fcms_neu%2Findex .php%3Fpage%3D153&act=url)

Y_o_L_c_U_38
17 12 2012, 23:47
Arkadaslar 3+ ay once kapi alti isiklandirmalarini + kablolarini almistim ve hala takmak nasib olmadi.
Bu konu hakkinda bilgisi olan arkadaslar yardim edebilirmi ?

Kapilari söküp lambalari yerine yerlestirebilirim, ama hangi pin girisleri oldugunu bilmiyorum ... daha onceden yapan arkadaslar varsa yardim edebilirlermi rica etsem...

ilker bende sol tarafi yaptim s ag taraf duruyor haala:utan

kodlanmayi bekliyor;) bilmem anlatabildim mi?:))

suayb_a
17 12 2012, 23:58
Dursun abi sende kablo yok dimi abi ??? bu arada ilker bu ambians dekor aydinlatma kapi ici degismeden oluyormu ??? yapan varmi

Y_o_L_c_U_38
18 12 2012, 00:04
Dursun abi sende kablo yok dimi abi ??? bu arada ilker bu ambians dekor aydinlatma kapi ici degismeden oluyormu ??? yapan varmi
hangi kablo:))

VW_Passat
18 12 2012, 00:21
ilker bende sol tarafi yaptim s ag taraf duruyor haala:utan

kodlanmayi bekliyor;) bilmem anlatabildim mi?:))

Salak gibi Köln e geldik VAG COM u unuttuk iyimi ! Abi insan söyler Telefonda :))

Y_o_L_c_U_38
18 12 2012, 00:24
Salak gibi Köln e geldik VAG COM u unuttuk iyimi ! Abi insan söyler Telefonda :))

yasin evden ciktigimda aklima geldi
o zaman sen zaten yola cikmistin,

sorun degil bidahaki sefere unutmazsin artik:))

VW_Passat
18 12 2012, 00:34

Neyse 4 ay daha disini sik. Yeni yil gelsin organizasyona baslariz bulusma icin :)))

Y_o_L_c_U_38
18 12 2012, 00:40
Neyse 4 ay daha disini SIK. Yeni yil gelsin organizasyona baslariz bulusma icin :)))
yasin klavyen oldurecek beni:))):)))

VW_Passat
18 12 2012, 00:51

Abi vallahi kafa dalgin isten geldim yani sende hep yanlis anliyon dikkatimden kacmiyor :)))

SELÇUK
18 12 2012, 02:06
bidahaki sefere unutmazsin artik:))

çok manidar olmuş :))

serow
18 12 2012, 11:06
abii, bizim türk milleti belli, oyle seyler hiic gözden kacar mi :)))
Dursun abimle W.app yaparken hep dikkat etmeye calisiyorum, yanlis birsey yazmim diye.

proportions
18 12 2012, 11:19

Kapi ici degismeden olmuyor Suayip, en fazla kapi mandalinin ambiyansini yapabilirsin dekor degistirmeden.

proportions
18 12 2012, 11:22
Yasin benim konumda terbiyesiz seyler yazma lütfen.. :)))
Dursun abi ne diyo bu böyle yaa ... cinsel içerikli konu$uyo

serow
18 12 2012, 11:40
Yasin benim konumda terbiyesiz seyler yazma lütfen.. :)))
Dursun abi ne diyo bu böyle yaa ... cinsel içerikli konu$uyo

adam bekar adam rahat birakin ya :)),
Yasin abi hayirdir ne is :P

proportions
18 12 2012, 11:51
adam bekar adam rahat birakin ya :)),
Yasin abi hayirdir ne is :P

Yasini bekar diye kendi haline biraktik ahan da böyle oldu.
Biraz daha bo$ biraksak neler olur ellaam..

serow
18 12 2012, 11:57
Yasini bekar diye kendi haline biraktik ahan da böyle oldu.
Biraz daha bo$ biraksak neler olur ellaam..

oda evlenene kadar abi, ondan sonra ipi cekerler genclini yasasin biraz hahaha:lol

proportions
18 12 2012, 12:18
oda evlenene kadar abi, ondan sonra ipi cekerler genclini yasasin biraz hahaha:lol

Yasini duyar gibi oluyorum, "Dinime küfreden müslüman olsa" diye ..
Sen ona diyorsun da sen de daha bekarsin ..

drozia
18 12 2012, 12:19
:))) :)))

serow
18 12 2012, 12:20
Yasini duyar gibi oluyorum, "Dinime küfreden müslüman olsa" diye ..
Sen ona diyorsun da sen de daha bekarsin ..

evet abi bu sözler ikimiz icin gecerli zaten!.

proportions
18 12 2012, 12:20
Kapi ici degismeden olmuyor Suayip, en fazla kapi mandalinin ambiyansini yapabilirsin dekor degistirmeden.

Bunlar da fotograflari ...

90719072

suayb_a
18 12 2012, 12:34

bencede cok manidar olmuş abi bi ton felan vurgu var burda :)))

suayb_a
18 12 2012, 12:41
Bunlar da fotograflari ...

90719072

aslında buda olur neden olmasın bu nasıl yapılır ilker ? şimdi kapı içi vs çok iş adam gibi iş yapan biri olsa sorun değilde ben kendi yapabileceğim şeyleri düşünüyorum yani :))

serow
18 12 2012, 12:43
bunu bizim arkadas yapmis Hollanda Den Bosche sehrinden (sen bilirsin Ilker abi Yusuf/Dumanliyol van vwpassat.) yanlis delmis kapi kolunun icini, isik hem kapi kolunun icini hemde tavanini isitiyor, yani delik acarken dengeli acacaksin abi

suayb_a
18 12 2012, 12:53
delik içe doğru bakacak evet peki bunun bağlantısını nereden alacagız normal ışıkdan mı alacaz ???

proportions
18 12 2012, 13:00
delik içe doğru bakacak evet peki bunun bağlantısını nereden alacagız normal ışıkdan mı alacaz ???

Camlarin acma kapama dugmesinden alacaksin.

@Serdar : Biliyorum, JD meeting de takti bunu yanimda.. guzel gozukuyordu .. ben de yapacagim

serow
18 12 2012, 13:27

@Serdar : Biliyorum, JD meeting de takti bunu yanimda.. guzel gozukuyordu .. ben de yapacagim

evet abi orda takmisti,
aslinda banada dedi malzemleri al, gel birgun yapariz diye, dahada konusmadik bu konuyu bi gorusim ya kendisinle :))

proportions
18 12 2012, 13:29
evet abi orda takmisti,
aslinda banada dedi malzemleri al, gel birgun yapariz diye, dahada konusmadik bu konuyu bi gorusim ya kendisinle :))

Gidersen bana da haber et beraber gidelim.
Bu tatil de bende geri kalani toparliyacam..

Ayak alti
Kapi alti
CC kapi citalari

Kapi citalarini taktim ama sadece isiklandirmasi yok .. Ayak alti takinca kablo cekmem gerek..

suayb_a
18 12 2012, 13:46

cam acma dugmesının ışıklarından mı alacagız nasıl olcak o ???

serow
18 12 2012, 13:47
Gidersen bana da haber et beraber gidelim.
Bu tatil de bende geri kalani toparliyacam..

Ayak alti
Kapi alti
CC kapi citalari

Kapi citalarini taktim ama sadece isiklandirmasi yok .. Ayak alti takinca kablo cekmem gerek..

gorusim bi yusufla, yeni ise basladi baya kalabalik suan.

sanada haber ederim abi!

proportions
18 12 2012, 13:56
cam acma dugmesının ışıklarından mı alacagız nasıl olcak o ???

Dur ben sana bir how-to yazayim

@Serdar sen bi gorus bakalim, olmazsa ben birseyler ayarlarim..

serow
18 12 2012, 14:10
Dur ben sana bir how-to yazayim

@Serdar sen bi gorus bakalim, olmazsa ben birseyler ayarlarim..

tamam abi, bizde haberlesiriz!

suayb_a
18 12 2012, 15:03
birşey daha sorayım ilker ben rns 510 almak istesem serisi vs var hangi seri daha iyi ne almam lazım ? bu cihazlar hepsi hd bilgin varmı bu konuda ???

serow
18 12 2012, 15:30
birşey daha sorayım ilker ben rns 510 almak istesem serisi vs var hangi seri daha iyi ne almam lazım ? bu cihazlar hepsi hd bilgin varmı bu konuda ???

abi önemli olan Gateway. eger ki C gateway varsa arabanda A veya B versiyon olur, ama E gateway varsa daha yeni versiyon taka bilirsin.
eger C gateway varsa ve yuksek versiyon takarsan akunu bosaltir!
A ve B version HD evet, ve C ve ustu seriler LED ekran'dir!

proportions
18 12 2012, 15:42
Serdar kardesim anlatmis benden önce.
Seri A dan zannedersem en son H ye kadar gidiyor.
Burda A en dü$ük versiyon ve H en yeni versiyondur.
Aralarindaki tam olarak degisimleri ben de bilmiyorum ama hardware olarak degisiyor diye duymustum.

Serdar in da dedigi gibi gateway versiyonuna bakar navigasyon.
E nin altindaki gatewaylerde araba navigasyonun kapandigini görmüyor ve devamli elektrik yiyor navi, ve sonunda akün bitiyor.
Senin araban tam sinirda oldugu için bir kontrol et 3c8 ... E gateway veya üstü mü diye.

Bu arada kapi kollarina led in nasil dösendigini yazdim senin için.

suayb_a
18 12 2012, 16:18
benim ki E geteway ondan eminim :))) peki ne alayım sizin tavsiyeniz ne ???

proportions
18 12 2012, 16:23
benim ki E geteway ondan eminim :))) peki ne alayım sizin tavsiyeniz ne ???

Versiyona göre fiyat degisiyor, Serdar sana daha iyi yardimci olur.. Berat arkadasimiza da o buldu burdan, Dursun abi geldi satin aldi .. giderken de götürecek.

serow
18 12 2012, 16:26
Versiyona göre fiyat degisiyor, Serdar sana daha iyi yardimci olur.. Berat arkadasimiza da o buldu burdan, Dursun abi geldi satin aldi .. giderken de götürecek.

Turkiye'ye giden bir arkadasi ile yolladi Ilker abi, persembe gunu birsey olmassa berat abi alacak onu ondan!

Suayip abi bana bir ozel mesaj at, sana yollim bilgileri, bugun bir arkadas icin daha baktim onada yolladim.

Y_o_L_c_U_38
18 12 2012, 23:45
bencede cok manidar olmuş abi bi ton felan vurgu var burda :)))
:))):)))

Y_o_L_c_U_38
18 12 2012, 23:46
ilker RNS su anda istanbulda, yarin buyuk ihtimalle kayseride olacak:))

BeratYILDIZ
18 12 2012, 23:54
Persembe gidecem fena kar yagiyor ama ya gidecem ya gidecem otobus ile de olsa gidece
:)Dursun abi supermis persembeye biletimi aliyim o zaman:))

Y_o_L_c_U_38
19 12 2012, 00:00
sende bu rns aski varken yollar kapansa yayan gidersin kayseriye berat:))):)))

BeratYILDIZ
19 12 2012, 00:04
Öyle abi vallahi o zaman perşembeye alayım ben biletimi yarın 11 12 gibi kayseriye inerim.Abi orada kimden alacaktım ben cihazı bana saat farketmez buluşana kadar gezerim TALAS senin Forum benim dolanırım :) Whatsapp dan irtibat kuracağım telefonu falan yazarsan abi öyle halledelim:)

VW_Passat
19 12 2012, 00:19
Persembe gidecem fena kar yagiyor ama ya gidecem ya gidecem otobus ile de olsa gidece
:)Dursun abi supermis persembeye biletimi aliyim o zaman:))

Ben hayatimda Türkiye de Otobüse binmem, binersem sanirim Kaptan ile kavga dövüs ederiz yolda indirir beni :))

BeratYILDIZ
19 12 2012, 00:25
Yasin bu karda arabayla çıkmayı gözüm yemiyor Almanya halt etmiş deli gibi kar var dışarda :)

proportions
20 12 2012, 11:08
Yasin,

Ayak alti isiklandirma icin bana hangi parçalar lagzim ?
Parça nolarini yazabilirmisin benim için ?
Led olsun, Dursun abininkinden ..

proportions
20 12 2012, 13:50
Gerek kalmadi, buldum ve sipari$i geçtim...

Parça nolarini ve fiyatlarini veriyorum (fiyatlar ex KDV)..

8J0 971 409 A - Lambalar - €9.20
4B0 971 832 - Fi$ - €2.26
000 979 009 E - Çift pinli kablo (fi$ler için- €2.70
000 979 025 E - Çift pinli kablo (BNSTG için) - €5.35

Benim siparis ettigim:

4x 8J0 971 409 A - Lambalar - €9.20
4x 4B0 971 832 - Fi$ - €2.26
8x 000 979 009 E - Çift pinli kablo (fi$ler için- €2.70
2x 000 979 025 E - Çift pinli kablo (BNSTG için) - €5.35

Bunun haricinde kapi çitalari için de :

2x 4B0 971 832
2x 000 979 009

proportions
22 12 2012, 17:34
Arabami 2 ay aradan sonra bugün yikattim.
Pasaklanan passatin eli yüzü acildi.

Buyrun resimler...

92099210921192129213

VW_Passat
22 12 2012, 17:39
Arabami 2 ay aradan sonra bugün yikattim.
Pasaklanan passatin eli yüzü acildi.

Buyrun resimler...

92099210921192129213

Ilker arka farlar cok güzel olmus gercekten arkadasim :). Yanliz su Anhängerkupplung yani Römork cekiciyi katlayip icine koy araci kötü gösteriyor (arkasinda Römorksuz cirkin duruyor :)) ).

Hollanda da Türkiye gibi parayi veripte elle yikatiyormusun yoksa yikayan senmisin ?

VW_Passat
22 12 2012, 17:41
Gerek kalmadi, buldum ve sipari$i geçtim...

Parça nolarini ve fiyatlarini veriyorum (fiyatlar ex KDV)..

8J0 971 409 A - Lambalar - €9.20
4B0 971 832 - Fi$ - €2.26
000 979 009 E - Çift pinli kablo (fi$ler için- €2.70
000 979 025 E - Çift pinli kablo (BNSTG için) - €5.35

Benim siparis ettigim:

4x 8J0 971 409 A - Lambalar - €9.20
4x 4B0 971 832 - Fi$ - €2.26
8x 000 979 009 E - Çift pinli kablo (fi$ler için- €2.70
2x 000 979 025 E - Çift pinli kablo (BNSTG için) - €5.35

Bunun haricinde kapi çitalari için de :

2x 4B0 971 832
2x 000 979 009

Hayirli olsun Ilker konuyu gec gördüm hemen müdahale edemedimki Forumda ben Parca nolari yazmistim tek tek :))

proportions
22 12 2012, 20:08
Ilker arka farlar cok güzel olmus gercekten arkadasim :). Yanliz su Anhängerkupplung yani Römork cekiciyi katlayip icine koy araci kötü gösteriyor (arkasinda Römorksuz cirkin duruyor :)) ).

Hollanda da Türkiye gibi parayi veripte elle yikatiyormusun yoksa yikayan senmisin ?

Tam anlamadim, nasil katlayip icine koyuyoruz?
Bazen araba yüklü oldugunda çekiciyi tümseklerde sürtüyor.

Bugün para verip (€15) iç di$ temizlettim, normalde kendim yikiyorum.. yikayan bulgar bir çocuk ben degilim ..

VW_Passat
22 12 2012, 20:48
Tam anlamadim, nasil katlayip icine koyuyoruz?
Bazen araba yüklü oldugunda çekiciyi tümseklerde sürtüyor.

Bugün para verip (€15) iç di$ temizlettim, normalde kendim yikiyorum.. yikayan bulgar bir çocuk ben degilim ..

Vay be 15 € elle yikama olsa Almanya da ben durmam her hafta orada olurum.

Bu arada Arka cekici Orjinalmi ? Eger Orjinal ise bu kafasi cikiyor ;)

proportions
23 12 2012, 01:14

Bu arada Arka cekici Orjinalmi ? Eger Orjinal ise bu kafasi cikiyor ;)

Aldigimda uzerinde vardi zaten. orjinal olmasi lagzim ..

VW_Passat
23 12 2012, 01:16
Aldigimda uzerinde vardi zaten. orjinal olmasi lagzim ..

Eee tamam o cikiyor cikarip takabiliyorsun her zaman :))

suayb_a
24 12 2012, 14:48
bencede ilker o çekiciyi sök bak çıkıyormuş koy bagaja istediğin zaman takarsın traktör gibi duruyor bak :))

kosovali016
24 12 2012, 14:51

;)

abi 15€ iç dış bulsan gidermisin ya ne yaptın abi 15 € çok değilmi ya kosova da iç dış 3€...:)

VW_Passat
24 12 2012, 15:05
abi 15€ iç dış bulsan gidermisin ya ne yaptın abi 15 € çok değilmi ya kosova da iç dış 3€...:)

Türkiye de ic Dis 20 TL Selman, Almanya da Premium Wash Otomatik Yikama Sokaginda 13 €uro. Simdi böyle birsey almanya da olsa cekinmem seve seve ic dis 15 € verilir Ayda 2 defa :)

kosovali016
24 12 2012, 16:51
Bayağı fark var ya

proportions
15 01 2013, 12:10
Cc exclusive isiklandirilmis kapi citalarim..
Dursun abi sagolsun, ellerine saglik!

959495959596

srcn09
15 01 2013, 12:10

959495959596

Çok güzel hemde harika ben çok beğendim ;) Hayırlı olsun İlker abi

VW_Passat
15 01 2013, 12:12

959495959596

Ahhh ahhh :)

proportions
15 01 2013, 12:12
Çok güzel hemde harika ben çok beğendim ;) Hayırlı olsun İlker abi

Sagolasin Sercan, daha iyisi, daha güzeli senin olsun..

proportions
15 01 2013, 12:13
Ahhh ahhh :)

Ahh ki ne ahh Yasin, €250,- olmus tek taraf..
Zamaninda €62 ya aldim..

VW_Passat
15 01 2013, 12:16
Ahh ki ne ahh Yasin, €250,- olmus tek taraf..
Zamaninda €62 ya aldim..

Kendime ahildadim, kötü bir anim varda bu Citalar ile :))

Güzel yaniyor ama kiskaniyorum :o.

proportions
15 01 2013, 12:19
Kendime ahildadim, kötü bir anim varda bu Citalar ile :))

Güzel yaniyor ama kiskaniyorum :o.

Etk@ dan bir kontrol etsene Yasin, fiyat orda da degismismi ? Ve kaç para olmus..

VW_Passat
15 01 2013, 12:20
Etk@ dan bir kontrol etsene Yasin, fiyat orda da degismismi ? Ve kaç para olmus..

279,90 € tane fiyat :))

proportions
15 01 2013, 12:32
279,90 € tane fiyat :))

Keske zamaninda 2/3 set siparis verseydim.. aklimdaydi aslinda..

VW_Passat
15 01 2013, 12:37
Keske zamaninda 2/3 set siparis verseydim.. aklimdaydi aslinda..

Bak süper olurdu hatta ben izindeyken keske senden rica etseydim banada al diye :(

proportions
15 01 2013, 12:41
Bak süper olurdu hatta ben izindeyken keske senden rica etseydim banada al diye :(

Keske Yasin, seve seve sana da alirdim..

Artik arabada 2 eksigim kaldi, kapi alti (bütün malzemeleri aldim ama takmadim) bir de RNS..

srcn09
16 01 2013, 14:42
Keske Yasin, seve seve sana da alirdim..

Artik arabada 2 eksigim kaldi, kapi alti (bütün malzemeleri aldim ama takmadim) bir de RNS..

Gelişmeleri takip ediyoruz İlker abi RNS-510 ile beraber geri kamera ve bluetoothta olabilir mi ;)

proportions
16 01 2013, 15:13
Gelişmeleri takip ediyoruz İlker abi RNS-510 ile beraber geri kamera ve bluetoothta olabilir mi ;)

Ona artik RNS yi aldiktan sonra bakacagiz, yapilacak listesi genisleyecektir kesin ama geri kamerayi pek dusunmuyorum.
Park sensörleri takip OPS yapabilirim.