Orijinalini görmek için tıklayınız : Volkswagen CC Taner Göde
Bunlarda emektar b6 ve cc nin yanyana birkaç fotosu..
http://i1070.photobucket.com/albums/u489/okan992/E885E6D1-DC92-4A10-8BC7-E4930E99BC93-484-00000117BAEFC2EB_zpsf7e6cb36.jpg
http://i1070.photobucket.com/albums/u489/okan992/96624F28-F6A9-4B6C-B648-5B2B243EE019-484-0000011917A77EB9_zpsdab3308b.jpg
http://i1070.photobucket.com/albums/u489/okan992/EF370B59-5442-4916-8393-1A2D1B53F7D3-484-000001191C3000C3_zps5741946d.jpg
atitrend
23 11 2012, 19:16
abi o bağaja çuvallayıp attığınız adamda kim. yoksa kızmı kaçırdınız.:kahkaha
Bu arada bende uzun zamandır yıkatmıyordum aracı. Birde plaka karakterleri kalınlaştırma işlemi yaptırdım. Birde kış lastiği aldım. Aslında evden michelin pilot alpine niyeti ile çıktım. Ama yıllardır kullandığım kumho lardan da çok memnundum. Ve 2300 liraya michelin almak yerine paraya kıyamadım ve 1040 liraya kumho aldım.
http://i1070.photobucket.com/albums/u489/okan992/C6DA1BC6-6B91-4E9A-B0A1-8B8DDFAECBB0-484-000001155B0BF5FD_zpsedfae7e8.jpg
http://i1070.photobucket.com/albums/u489/okan992/8D7A07D4-750C-4850-8ECA-347EC2874C78-484-0000011554BC78F0_zps9bbf41ab.jpg
Hocam yazlik lastikler onlar bagajda 2 si arka koltuktada 2 tane :)
Taner Göde
23 11 2012, 20:30
Ellerinize sağlık, araç tertemiz olmuş. Lastikleri kaldırdığınız özel bir yer var mı? Depo gibi.
Hocam yazlik lastikler onlar bagajda 2 si arka koltuktada 2 tane :)
Taner abi açikçasi "kömürlük" diye tabir edilen tarzda bi depomuz var ofisin altinda. 2 aracinkileride orada sakliyorum. Her yil kasim ayinda kis lastiklerini ve her mart ayindada yazliklari.
Taner Göde
24 11 2012, 10:35
Bugün yapılacak olan 1. Passat Türkiye Adana Buluşması anısına kilometreyi kaydedeyim... ;) :fir
http://img267.imageshack.us/img267/7241/resim012k.jpg (http://img267.imageshack.us/i/resim012k.jpg/)
GnomonHelios
24 11 2012, 10:50
Bakalım dönüş kilometresi kaç olacak :)
serbalik
25 11 2012, 10:29
DSG-7'nin S modunu sevmiyorum. Gazı topukladığınızda araç 6800 devire kadar çıkıyor ve orada 2 saniye kadar bekliyor ve bu 2 saniyelik süre içerisinde gitmem gitmem diye bağırıyor. Oysa manuele alıp 6000 devir seviyelerinde kulakçıklar yardımıyla vites değiştirdiğimde araç çok daha seri ve keyif verici. S moduna alıp agresif kullanmazsanız biraz daha amaca uygun bir durum oluyor. (yani...4000-4500 devirlere geldiğinde ayağınızı biraz gazdan çekip vites değiştirmesini sağlayarak) Gerektiğinde yayından fırlayacak bir ok misali, her an agresifleşmeye hazırsınız. Ama arabanın hakkını vermek istiyorsanız direksiyondan 6000-6500 aralığında vites değiştirin ve bakın neler oluyor??
Servet bey;
Dsg ile tanışalı 3 yılı aşkın zaman oldu. Ve bu 3 yıl içinde S modunu totalde 5 kere kullandığımı sanmıyorum. Dediğiniz gibi kulakçıklar gerekli hızlanmayı sağlamak için birebir. S modunun abartılı olduğunu düşünüyorum. Hatta D moduda tersine abartılı. Keşke d modundada bir 500-1000 dd daha yüksekte vites geçisi sağlasa. Ama başka bir konuda söylediğim gibi, aslında şanzıman çalışma şekli olarak mükemmel. Sayfanın en üstündeki 3.6fsi kimbilir nasıldır. Ultra rafine olduğuna eminim. O aracıda kullansam S modunu kullanmayacağıma eminim.
GnomonHelios
25 11 2012, 18:37
Ya ben direksiyondaki kulakçıkların pek efektif olduğunu düşünmüyorum, hızlanmada faydalı gibi sanki ama yavaşlama ile ilgili olanı sanırım kimse kullanmıyordur , arabayı alınca bir test edeyim, belki yanılmışım diye mesaj atarım buraya :)
F1 i arada kullanyorum bende sadece hızlanma kullanıyorum:kahkaha
Herkese selamlar. Ben önümüzdeki günlerde tam donanımlı bir CC 1.4 TSI sipariş etmeyi düşünüyorum Doğuş Oto'dan. Yaşım 20. Sizce yaşım için yanlış bir araba mı? Zıt durur mu yaşımla? Kafam çok karışık. Bir de arabayı kullananlara soruyorum, bu arabada yanlış yapılan bir şeyler var mı? Çok ani kalkışları var diyor insanlar, bu kırmızı ışıklardan kalkarken veya dar bir yerden çıkmaya çalışırken herhangi bir sorun oluştururm u sizce? Herkese saygılar...
Herkese selamlar. Ben önümüzdeki günlerde tam donanımlı bir CC 1.4 TSI sipariş etmeyi düşünüyorum Doğuş Oto'dan. Yaşım 20. Sizce yaşım için yanlış bir araba mı? Zıt durur mu yaşımla? Kafam çok karışık. Bir de arabayı kullananlara soruyorum, bu arabada yanlış yapılan bir şeyler var mı? Çok ani kalkışları var diyor insanlar, bu kırmızı ışıklardan kalkarken veya dar bir yerden çıkmaya çalışırken herhangi bir sorun oluştururm u sizce? Herkese saygılar...
Hoşgeldin aramıza kardeşim:) Kendini bi tanıtırsan güzel olur tanışma bölümünde :)
CC zaten kendi ve ruhu genç olanlara göre bence yaşına uyacaktır ama çevrenden tepki alırsan da hiç şaşırma :)) Diğer sorular için Taner Abi çok daha doğru cevaplar verecektir.
Bugün yapılacak olan 1. Passat Türkiye Adana Buluşması anısına kilometreyi kaydedeyim... ;) :fir
Buluşmamı vardı ?
E hani resimler :)
almanı tavsiye ederim gerçekten çok memmn kalacagına eminim
Taner Göde
26 11 2012, 12:35
Vefa...
Şimdiye kadar sahip olduğum tüm otomobillerimin benim için özel bir anlamı olmuştur: Hepsinin içinde o çok aradığım ve ancak tek başına iken bulduğum, bazen bir gözyaşı sildiğim, babamla beraber Hollanda'da Cumartesi sabahları gittiğimiz pazar alışverişleri ile geçen çocukluğumu hatırladığım, sessiz ve uzak kalabildiğim nadir anları geçirebildiğim bir mekan olmuştur otomobillerim benim için.
Sadece bir taşıt, bir vasıta, bir araç olmamışlardır...
Bazen sesi sonuna kadar açtığım, çoğu zaman tamamen kapattığım, yola bakarken, araç trafiğine dikkat ederken aklımda çalışan sistemler geçmişe temiz ve uzak bir bakışta bulunmamı sağlıyor. Geceleri uzun yol yaparken, akşamları denizden veya köyden dönerken, araçta herkes uyurken, ben de sesi kısıyorum, 150 kilometrelik yolcukları babamın tek şoför olarak katetmek zorunda kaldığı 5.000 kilometrelik Hollanda-Adana seyahatleri ile karşılaştırırken mırın kırın etmeye bile hakkımın olmadığını anlıyorum.
Şimdiye kadar bilerek yaptığım veya yapmadığım hiçbirşey için pişman da olmadım. Üzüldüğüm bazı şeyler tabi ki olmuştur. Otomobille ilgili yaptığım tek hata bir aptaldan farksız olarak sıfır kadar temiz bir aracımı kullanılmış başka bir araç için sadece daha az yakıt tüketen bir motora sahip olması nedeni ile ve üzerine epeyce para ekleyerek değiştirmem oldu. Araç yarı pert ve ağır darbe ve kazalı çıkınca felaketin kıyısından ancak iyi insanların el uzatması sayesinde dönmüş, aracı aynı gün geri vermiştim.
İnsanlar elbette hatalarından ders almalı, tecrübeleri unutmamalı, dikkat ve temkinli olmayı elden bırakmamalı, yine de bir an geliyor ki bu satırların yazılı olduğu kitabın kapağı kapanıyor, işte öyle zamanlarda yol gösterenlerin, elinden tutanların olması paha biçilemez. Bana o zaman yardımcı olan iyi insanlara bir vefa borcum var.
Onu seve seve ödeyebildiğim için mutluyum. :melek
Herkese Passat'ı, Variant'ı ve CC ile güzel günler diliyorum.
Saygılarımla,
Taner Göde
GnomonHelios
26 11 2012, 12:39
Benim uzun bekleyişim bitmek üzere, 2.0 TDI 170 hp'lik CC siparişim sanırım 3 gün içinde elimde olacak bakalım nasıl olacak :) Size özel sipariş verecekseniz forumu okuyup ona göre karra vermenizi tavsiye edeceğim, doğuşun getirdiği baz donaımlı CC'lere kalmayın derim. Arabada karar kılarsanız hayırlı olsun şimdiden...
Benim uzun bekleyişim bitmek üzere, 2.0 TDI 170 hp'lik CC siparişim sanırım 3 gün içinde elimde olacak bakalım nasıl olacak :) Size özel sipariş verecekseniz forumu okuyup ona göre karra vermenizi tavsiye edeceğim, doğuşun getirdiği baz donaımlı CC'lere kalmayın derim. Arabada karar kılarsanız hayırlı olsun şimdiden...
Sizde şimdiden hayırlı olsun kazasız belasız iyi günlerde kullanın. ßende afyonda binmiş test sürüşü için cc ye aslında passat almak için gittim 2,0 170 higlne ordaki arkadaşla muhabbetn ilerlemesi üzerine bunun daha iyi olacagını teste cıkalım falan dedi çıkdım ve anın kararımı değiştim sıra beklemek istemedgm icin araştırdık istanbul generalden aldım almısken en dolusu alınmalı bencede smdi keyifle bnyorm herkeze tavsiye ederm tekrar.
:wow:bira
Taner Göde
26 11 2012, 12:53
1.6 TDI 105 HP kullanan komşum da aynı araçtan almak için kolları sıvadı... 2.0 TDI 170 HP 6-DSG Volkswagen CC :cool:
:wow:bira
1.6 TDI 105 HP kullanan komşum da aynı araçtan almak için kolları sıvadı... 2.0 TDI 170 HP 6-DSG Volkswagen CC :cool:
tabi dışını sende gördü içinide nereden kaptıysa..
2,0 170 cc almam icin bundan atik ve hızlı olması gerek bu ondan iyi oludugu için fazla para ve vergiye gerek yok :o
2,0 170 cc almam icin bundan atik ve hızlı olması gerek bu ondan iyi oludugu için fazla para ve vergiye gerek yok :o
eğer 170 lik manuel olursa CC dahi olsa gidip alırım düşünmeden..
eğer 170 lik manuel olursa CC dahi olsa gidip alırım düşünmeden..
Bende istanbul a öğrenciyim geleli 3 sene oldu asla otomatik araba binmem diyordum ama buraya gelip trafik de kalınca bayramda memleketim k.mraş a 17 saatta gidince dedim ki manuel olmayacak şimdi arabanın zevikini alıyorum diger arabalarım astra 407 ve 2,0 passatım manuel di ama dsg gerçekten keyif veriyor
GnomonHelios
26 11 2012, 13:06
Türkiye'de Manuel araçlar maalesef volkswagenini üst modellerinde, audilerde filan artık tutulmuyor, herkes ne hikmetse otomatik istiyor,kendi 2.0 TDI 140 hplik passatımı manuel almıştım zor bela bulmuştum ama şimdi satamıyorum bir türlü, her arayan soranmanuel değil mi kalsın o vakit diyor. Bana kalsa ben yine de vaz geçmem manuelden, ama bu tecrübeden sonra CC ler türkiyeye maunel gelse de almam, satılmıyor sonra ikinci elde :(
Türkiye'de Manuel araçlar maalesef volkswagenini üst modellerinde, audilerde filan artık tutulmuyor, herkes ne hikmetse otomatik istiyor,kendi 2.0 TDI 140 hplik passatımı manuel almıştım zor bela bulmuştum ama şimdi satamıyorum bir türlü, her arayan soranmanuel değil mi kalsın o vakit diyor. Bana kalsa ben yine de vaz geçmem manuelden, ama bu tecrübeden sonra CC ler türkiyeye maunel gelse de almam, satılmıyor sonra ikinci elde :(
Passat satlık mı ?
Bende istanbul a öğrenciyim geleli 3 sene oldu asla otomatik araba binmem diyordum ama buraya gelip trafik de kalınca bayramda memleketim k.mraş a 17 saatta gidince dedim ki manuel olmayacak şimdi arabanın zevikini alıyorum diger arabalarım astra 407 ve 2,0 passatım manuel di ama dsg gerçekten keyif veriyor
uzun yolda dsg nin tatdına varamazsın ki :)) manuel le aynı.. ama İstanbul Trafiği için manuel ciddi zorlar
uzun yolda dsg nin tatdına varamazsın ki :)) manuel le aynı.. ama İstanbul Trafiği için manuel ciddi zorlar
Bayram trafiginde misarfim ol bi 17 saat manuel arabayla gidelm dur kalk dur kalkla ozaman beni anlıcaksın abicim :)
Bayram trafiginde misarfim ol bi 17 saat manuel arabayla gidelm dur kalk dur kalkla ozaman beni anlıcaksın abicim :)
Cevdet, ben İstanbulluyum doğma büyüme. ve emin ol hayatımın büyük bir kısmı o trafikte geçti. Manuel araç kullanıyorum yinede.. Benimki ile 10 saat manuel Adana -İstanbul ve İstanbul içi kullanıyorum ama ben zorlanmıyorum hoşuma bile gidiyor aracın bana tabi olmasını hissetmek..
VWfromFL
26 11 2012, 13:24
Turkiye de demek ki artik Amerikan kafa yapisina donuyor manuel arac 2. elde satilmaz burada ancak hastasina denk gelicek.. amerikalilarin %80 i manuel surmeyi bile bilmiyor ehliyetlerini dahi otomatik araclarda aliyorlar
burada 2.0T nin manueli var aracimi alirken cok istedim manuel almayi ama sonucta benimde burada belli bir surem var Turkiye ye donerken elden cikarma durumunuda dusunmek zorundaydim dsg aldim.. sirf satisi kolay olsun diye uzerinde uzatilmis garantiside eklendi 5 yil vw amerika garantili ki sirf zamani gelince sertifikali 2. el olabilsin hizli satilsin amacli yapilmis durumlar iste..
VWfromFL
26 11 2012, 13:29
Cevdet, ben İstanbulluyum doğma büyüme. ve emin ol hayatımın büyük bir kısmı o trafikte geçti. Manuel araç kullanıyorum yinede.. Benimki ile 10 saat manuel Adana -İstanbul ve İstanbul içi kullanıyorum ama ben zorlanmıyorum hoşuma bile gidiyor aracın bana tabi olmasını hissetmek..
iste sirf ona deger manuel arabanin cefasini cekmek :+1
Cevdet eger daha once uzun sure duz vitesli araclar kullandiysan ki sanirim oyle daha degil ama bir 20 - 30 bin km otomatik cc yi surdukten sonra ilk surdugun manuel arabada anlayacaksin ne demek istedigini Ismail abinin :)
iste sirf ona deger manuel arabanin cefasini cekmek :+1
Cevdet eger daha once uzun sure duz vitesli araclar kullandiysan ki sanirim oyle daha degil ama bir 20 - 30 bin km otomatik cc yi surdukten sonra ilk surdugun manuel arabada anlayacaksin ne demek istedigini Ismail abinin :)
Geçen sene passatımla 30,000 km yapdım yani 1 senede opelle 1 senede 15,000km 1 sene 407 ile 23,000km 1 senede ve lise 1 den yani 5 senedir arabaya binyorm ehliyete hiç ihyac duymadım zaten onuda alalı 2 sene oluyor ama bi daha asla düz vitese binmem abi :)
Haklısın abi ben lise çağlarımda yarıştıgım icin sürekli manuele bindm benden baska bizm ailede binen yoktu çok geziyorum ben bi süre sonra düz vites mide bulandırıcı oldu işin açıkcası
Taner Göde
05 12 2012, 08:46
Cumartesi günü CC'yi yıkatacaktım, ama fırsat olmadı. Bir de içimde bir his beklememi söyledi. Nitekim Pazartesi ve Salı günü kuvvetli bir yağmur yağdı, ama 1 saat sonra gökyüzü açtı, sanki hiçbirşey yokmuş gibi. Gerçi CC de o kadar kirli değil, sadece sokaktan sıçrayan çamurlu yağmur suyu, ama araç beyaz ve dikkat çektiği için kirli gezmek de olmuyor.
Dün akşam daha önce B6 kasa 1.4 TSI 122 HP Passat'ı olan avukat bir iş arkadaşımı evine kadar bıraktım. CC'den çok etkilendi. Eniştesi kendisine CC için "içi çok dar, tavanı çok basık, arkası çok küçük" gibi yorumlarda bulunmuş, ama bunun doğru olmadığını, ki kendisi de benim boyumda (>1.80 m), ve önceki aracı olan Passat'ından çok da farklı olmadığını anladı.
Kendisinin bir Röno Flüıns 1.5 dCi aracı var. Avukat çevresinde tanınan en iyi avukatlar arasında gösterilen, villada ikamet eden, zamanında büyükşehir belediye başkanı adayı olan kendisinin "az yaktığı" için üstüne üstelik Röno Flüins (onun telâffuzu) gibi bir araca binmesinin biraz ilginç olduğunu, en azından E 200 CGI (1.8 Turbo) 7g-Tronic veya A6 2.0 TDI Multritronic gibi bir araca, veya Volkswagen CC 1.4 TSI 160 HP 7-DSG gibi, bunun gibi bir araca binmesi gerektiğini söyledim.
Biraz da mevkii meselesi tabi.
Sabahları 10 °C oluyor. Koltuk ısıtmasını açıyorum, BUDERUS kalorifer gibi mübarek, fırın gibi yapıyor, ama kaloriferi OFF konumunda bırakıyorum. Sadece gerektiğinde arka cam rezistansını çalıştırıyorum. Böylece motor daha hızlı ısınıyor, ben ve yolcu koltuğunda birisi varsa o da ısınıyor, seyahat gayet daha keyifli ve rahat oluyor.
Hava durumunu takip ediyorum, yarın ve Cuma günü de yağmurlu, Cumartesi kuru olursa yıkamaya götürürüm, nihayet...!
Güneşli ve kuru bir Adana'dan selam ve sevgiler,
Taner Göde
GnomonHelios
05 12 2012, 09:38
Ewet 2.0 TDI 140 Hp passat satılık arkadaşlar. Yeni CC' i dün teslim aldım. Oldukça hoş bir sürüş deneyimi var. Ama otomatik vites olunca araç oyuncak gibi geldi. Sağ elim boşta kaldı :). Bir de easy openlı aldığımdan aracı kapatıp inme esnasında anahtar arama, anahtarı bulamayınca bir kaç sn boş boş bakınma sıkıntım var. Alışırım zamanla :)
Taner Göde
05 12 2012, 09:59
Hayırlı ve uğurlu olsun Utku arkadaşım,
Benim CC de ilk otomatik vitesli aracım. Daha önce otomatiklerde PRNDS görünce bir garip olur, debriyaj pedalını görmeyince ürkerdim ama artık alıştım, üzerimdeki acemiliği attım. Bazen sağ elimi DSG kolunun üzerine öylesine koyuyorum, bazen direksiyonu sağ elimle tutuyor, sol elimi de düşünür Socrates gibi yapıyorum, araç herşeyi otomatik yapıyor, direksiyonu çevirmek dışında bir tek sinyal vermek kalıyor.
Aracın resimlerini paylaşmayı düşünüyor musun? :)
Ewet 2.0 TDI 140 Hp passat satılık arkadaşlar. Yeni CC' i dün teslim aldım. Oldukça hoş bir sürüş deneyimi var. Ama otomatik vites olunca araç oyuncak gibi geldi. Sağ elim boşta kaldı :). Bir de easy openlı aldığımdan aracı kapatıp inme esnasında anahtar arama, anahtarı bulamayınca bir kaç sn boş boş bakınma sıkıntım var. Alışırım zamanla :)
BUDERUS kalorifer gibi mübarek :)
SÜPERRR
Cumartesi günü CC'yi yıkatacaktım, ama fırsat olmadı. Bir de içimde bir his beklememi söyledi. Nitekim Pazartesi ve Salı günü kuvvetli bir yağmur yağdı, ama 1 saat sonra gökyüzü açtı, sanki hiçbirşey yokmuş gibi. Gerçi CC de o kadar kirli değil, sadece sokaktan sıçrayan çamurlu yağmur suyu, ama araç beyaz ve dikkat çektiği için kirli gezmek de olmuyor.
Dün akşam daha önce B6 kasa 1.4 TSI 122 HP Passat'ı olan avukat bir iş arkadaşımı evine kadar bıraktım. CC'den çok etkilendi. Eniştesi kendisine CC için "içi çok dar, tavanı çok basık, arkası çok küçük" gibi yorumlarda bulunmuş, ama bunun doğru olmadığını, ki kendisi de benim boyumda (>1.80 m), ve önceki aracı olan Passat'ından çok da farklı olmadığını anladı.
Kendisinin bir Röno Flüıns 1.5 dCi aracı var. Avukat çevresinde tanınan en iyi avukatlar arasında gösterilen, villada ikamet eden, zamanında büyükşehir belediye başkanı adayı olan kendisinin "az yaktığı" için üstüne üstelik Röno Flüins (onun telâffuzu) gibi bir araca binmesinin biraz ilginç olduğunu, en azından E 200 CGI (1.8 Turbo) 7g-Tronic veya A6 2.0 TDI Multritronic gibi bir araca, veya Volkswagen CC 1.4 TSI 160 HP 7-DSG gibi, bunun gibi bir araca binmesi gerektiğini söyledim.
Biraz da mevkii meselesi tabi.
Sabahları 10 °C oluyor. Koltuk ısıtmasını açıyorum, BUDERUS kalorifer gibi mübarek, fırın gibi yapıyor, ama kaloriferi OFF konumunda bırakıyorum. Sadece gerektiğinde arka cam rezistansını çalıştırıyorum. Böylece motor daha hızlı ısınıyor, ben ve yolcu koltuğunda birisi varsa o da ısınıyor, seyahat gayet daha keyifli ve rahat oluyor.
Hava durumunu takip ediyorum, yarın ve Cuma günü de yağmurlu, Cumartesi kuru olursa yıkamaya götürürüm, nihayet...!
Güneşli ve kuru bir Adana'dan selam ve sevgiler,
Taner Göde
Bu benm cc de yag seviye sensörü ışığı yandı servise gittim yazılım guncelledi olmadı parçayı değiştik smdi tekrar yandı smdi tekrar gidecem 2 kere daha yapılmazsa arabann yenisi gelme hakkım mı oluyor ??
serbalik
05 12 2012, 12:30
Birkaç gündür dikkat ediyorum, araç hareket etmiyorken, egzozdan beyaz duman çıkıyor. Öyle az buz da değil. Trafikte durduğumda dikiz aynasından arkayı kesiyorum sürekli. Hareket ettiğimde aynadan bir şey görünmüyor ama belki de dışarıdan bakıldığında görünüyordur, bilemiyorum. Diğer araçlara bakıyorum duman falan yok. Hastalık hastası insanlar gibi sürekli arabayı mı gözlüyorum acaba? Taner abi nedir benim durumum? Nedir arabanın durumu? :)
TorukMacto
05 12 2012, 13:32
Araçınızın ilanı varmı acaba internette merak ettimde.
Taner Göde
05 12 2012, 13:59
Motorun, özellikle katalitik konvertörün (katalizatörün) çalışma şeklinden ibaret. Eksoz gazı sıcak katalizatörden su molekülü ile zenginleştirilmiş çıktığı için bu soğuk atmosfere buhar olarak yansıyor. Araçta hiçbir sorun yok. Olsa zaten Lambda (oksijen) sensörü uyarı verir (iki adet oksijen sensörü var, birisi katalizatörün girişinde, diğeri de çıkışında).
Birkaç gündür dikkat ediyorum, araç hareket etmiyorken, egzozdan beyaz duman çıkıyor. Öyle az buz da değil. Trafikte durduğumda dikiz aynasından arkayı kesiyorum sürekli. Hareket ettiğimde aynadan bir şey görünmüyor ama belki de dışarıdan bakıldığında görünüyordur, bilemiyorum. Diğer araçlara bakıyorum duman falan yok. Hastalık hastası insanlar gibi sürekli arabayı mı gözlüyorum acaba? Taner abi nedir benim durumum? Nedir arabanın durumu? :)
Taner Göde
05 12 2012, 14:00
Hem de 2.0 TDI 170 HP 6-DSG veriyorlarmış manevi tazminat olarak :cool:
Bu benm cc de yag seviye sensörü ışığı yandı servise gittim yazılım guncelledi olmadı parçayı değiştik smdi tekrar yandı smdi tekrar gidecem 2 kere daha yapılmazsa arabann yenisi gelme hakkım mı oluyor ??
dh'den de takip ediyordum sizi, dünkü rcd510 saatli mesajınızda da variant için söylediniz zannetmiştim dikkatimi çekmemiş, cc'ye transit bi geçiş yapmışsınız. :)
maşallah güle güle kullanın :)
GnomonHelios
05 12 2012, 14:28
Taner Abi selamlar,
Aracımın fotolarını paylaşırım elbette geri şimdi izmir'e geldim annemlerin yanına, araba kirlendi hali ile yıkatınca bir ara paylaşırım, forumdaki bazı arkadaşlar ses izolasyonlu ön camları merak ediyorlardı, onları da yakından çekerim, oldukça güzel bir şey sesi içeri hemen hiç almıyorlar dizel arabada ses önemli bir dert bence. Şimdilik 500 kmye yakın yol yaptım 28 litre filan harcamış, 2.0 motora göre bence tüketimi çok iyi, sanırım 6.1 lt/100 km yapmış 120 ile sabit giderken. Eski aracıma göre 1 lt daha az, 2.0 motorlardan korkan arkadaşlar için belki bir fikir olur bu.
Otomatik vitese çok rahat adapte oldum sadece bazen trafikte fren yaparken debriyaja basma hareketi yapıyorum. Vites geçişleri de oldukça sessiz ve iyi, forumda pek 6-DSG kullanan olmadığından onlardan fikir alma ihtimalim az sanırım. Sağlık olsun. Resimlerini kısa sürede paylaşacağım aracın. İyi günler dilerim...
Hayırlı ve uğurlu olsun Utku arkadaşım,
Benim CC de ilk otomatik vitesli aracım. Daha önce otomatiklerde PRNDS görünce bir garip olur, debriyaj pedalını görmeyince ürkerdim ama artık alıştım, üzerimdeki acemiliği attım. Bazen sağ elimi DSG kolunun üzerine öylesine koyuyorum, bazen direksiyonu sağ elimle tutuyor, sol elimi de düşünür Socrates gibi yapıyorum, araç herşeyi otomatik yapıyor, direksiyonu çevirmek dışında bir tek sinyal vermek kalıyor.
Aracın resimlerini paylaşmayı düşünüyor musun? :)
GnomonHelios
05 12 2012, 14:40
Arabanın ilan süresi bitti, ben izmirden dönünce yine ekleyeceğim görmek isterseniz linkini vereyim, iyi günler...
Volkswagen Passat 2.0 TDi Highline Model 62.250 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 103743002 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-doktordan-tertemiz-90bin-bakimi-yapilmis-passat-highline-4motion-103743002/detay/)
Araçınızın ilanı varmı acaba internette merak ettimde.
Hem de 2.0 TDI 170 HP 6-DSG veriyorlarmış manevi tazminat olarak :cool:
Ona ihtiyac yok ki abi bu gayet iyi :hh
Koltuk ısıtmasını açıyorum, BUDERUS kalorifer gibi mübarek, fırın gibi yapıyor...
Ben de caktirmadan yolcu tarafinin koltuk isitmasini acip 1-2 dakika sonra gelen vay vaay tepkilerini almaya bayiliyorum :)
Taner Göde
05 12 2012, 21:14
Biraz DSG'leri araştırmak istedim. DSG arızaları eskisi kadar yaygın değil gibime geldi. Yanılıyor muyum?
http://www.vecernji.hr/data/slika/61/302719.jpg
http://cache.zr.ru/wpfiles//uploads/2010/08/201008031838_kpp.jpg
http://0.tqn.com/d/cars/1/0/h/_/vw_dsg_clutchcutaway_lg.jpg
http://i1.quto.ru/p1024x768/4c2afe81ca98b.jpeg
Mekatroniğin içinde PCB (Printed Circuit Board - Elektronik Baskılı Devre) var. Daha önce böyle ayrıntılı görmemiştim. Belki SSP'lerden daha fazla bilgi elde edebilirim.
http://www.sollyplus.zp.ua/files/ua/element/text_pic/543578498.jpg
http://www.forum-auto.com/uploads/200403/kpitenflam_1079353568_mecatronic.jpg
sebinefe
05 12 2012, 22:21
Taner Bey sizi aşağı-yukarı bir yıldır takip ediyorum. Sonuç olarak passat aldım. Şimdi bir yıl daha devam edersem DSG şanzuman lı bir passat alacağım. Nasip olursa da aracınızı satılığa çıkardığınızda onun için sizinle pazarlığa oturacağız gibi duruyor:kahkaha.:fir
Taner Bey sizi aşağı-yukarı bir yıldır takip ediyorum. Sonuç olarak passat aldım. Şimdi bir yıl daha devam edersem DSG şanzuman lı bir passat alacağım. Nasip olursa da aracınızı satılığa çıkardığınızda onun için sizinle pazarlığa oturacağız gibi duruyor:kahkaha.:fir
Taner Abi talipler çoğalıyor :)))
Taner Göde
05 12 2012, 22:35
Coşkun arkadaşım,
Güzel sözlerin için teşekkür ederim. Otomobil alırken bir dönem kapanır, başkası açılır. Daha önceden araç hakkında hiç bilmedikleriniz ile karşılaşırsınız, bazıları sizi sevindirir, bazıları sizi üzebilir. İyi ki bu forum var ki gelişmeleri paylaşabiliyorum, aynı zamanda da diğer arkadaşlarımın edindiği tecrübelerden de faydalanıyorum.
Otomobili aldıktan sonra kot pantolon gibi giyip hemen 3 yıllık bir dünya turuna çıkıyormuş gibi (hiçbirşey olmayacak, eskimeyecek ve bozulmayacak, iz tutmayacak, yırtılmayacak) hiç yapmadım, bu benim yapımda var demek ki, çünkü çevremde böyle davranan bir yakınım da yok, ama elime ne geçerse onu korur ve özenirim, demek otomobillerim de bundan bir hayli nasibini alıyor. Aracınıza iyi bakar ve iyi davranırsanız size durup dururken üzeceğini sanmıyorum. SEAT Toledo aracım varken forum yoktu veya vardı da ben forumda yoktum. Ama PASSAT'la benim ilk mesajım ve forum hayatım da başladı. Ne mutlu ki burada devam ediyor.
Biraz dikkatli bir yanım var, daha doğrusu gözlem anlamında dikkatli (gerçi tedbir anlamında da geçerli). Bilinen veya bilinmeyen birşey veya bir özellik fark ettiğimde bunu paylaşmak istiyorum. Neticede ilk Passat'ımı başka bir arkadaşın paylaşımı sonunda almıştım.
DSG'lerin hata ve arıza yaygınlığını takip etmeye çalışıyorum. Ocak 2012'den sonra azaldığını görüyorum, bunda 7-DSG'lere yeni kavramalar kullanmaları ve Volkswagen'in de servis programı başlatmış olması etkili.
Ama şu da var ki otomatik araç konfor ve rahatlıkmış, yine de ara sıra canım serçe parmağımla 5'ten 6'ya atmayı özlemiyor değil yani...
Adana'dan selam ve sevgiler,
Taner Göde
Taner Göde
05 12 2012, 22:43
Ben CC'yi zor satarım, gerçi büyük konuşmamak gerek tabi, ama sırf SS plakasından dolayı (bile) satmam, benzin isterse 10 TL olsun. Bu aracın hikayesi bile onu evladiyelik kılar, bu donanımların hepsini bir daha ne oluşturabilir, ne de bulabilirim. Araç bir de MultiFuel ki BlueMotion Technology'lerdeki gibi kırmızı ışıkta Stop/Start yok, Alparslan Türkeş Bulvarı tıkandığında her defasında kaptmam zorunda kalayım.
Bihassa ISITMALI KOLTUKLAR beni her sabah ve akşam mest ediyor. Bu kadar güzel bir özelliğe 44 yaşında erişmek nasip oldu ama geç olsun, güç olmasın. Tek kelime ile muhteşem birşey!
CC'yi satmamak için hanımın üzerine yapmayı düşündüm ama bu defa harcamaları gider olarak işleyemem diye ondan da vazgeçtim. Neyse ev hanım adına, onu istesem de satamam. ASX benim adıma ama, kafam bozulursa soluğu noterde alırım! :cool:
Taner Abi talipler çoğalıyor :)))
Ben CC'yi zor satarım, gerçi büyük konuşmamak gerek tabi, ama sırf SS plakasından dolayı (bile) satmam, benzin isterse 10 TL olsun. Bu aracın hikayesi bile onu evladiyelik kılar, bu donanımların hepsini bir daha ne oluşturabilir, ne de bulabilirim. Araç bir de MultiFuel ki BlueMotion Technology'lerdeki gibi kırmızı ışıkta Stop/Start yok, Alparslan Türkeş Bulvarı tıkandığında her defasında kaptmam zorunda kalayım.
Bihassa ISITMALI KOLTUKLAR beni her sabah ve akşam mest ediyor. Bu kadar güzel bir özelliğe 44 yaşında erişmek nasip oldu ama geç olsun, güç olmasın. Tek kelime ile muhteşem birşey!
CC'yi satmamak için hanımın üzerine yapmayı düşündüm ama bu defa harcamaları gider olarak işleyemem diye ondan da vazgeçtim. Neyse ev hanım adına, onu istesem de satamam. ASX benim adıma ama, kafam bozulursa soluğu noterde alırım! :cool:
bi tanışsam mı yengemle ya :)))
sebinefe
05 12 2012, 23:41
Taner Bey aracınız gerçekten çok güzel, siz de güzel bir insansınız:) Hoş, övmek için söylemiyorum yanlış anlamayın. Sadece burada paylaştıklarınızdan ve kurduğunuz güzel cümlelerden yola çıkarak böyle bir yargıya vardım. Allah kazasız belasız, bıkıncaya kadar, güzel günlerde binmeyi nasip etsin. Sonuç olarak aracınız kıymet bilecek ellerde. Sizinle beraber bizler de buradan aracınızın gelmesini(sipariş aşamasından sonra) dört gözle bekledik. Ne yalan söyleyeyim, sizin kadar olmasa da ben ve benim gibi olan arkadaşlar dört gözle ve dahi heyacanla bekledik. Aracınıza kavuştuğunuz zaman, monitörden ilk karşılaşma anını(videodan) gördüğümde yüzümde güzel bir tebessüm oluşmasını eşimden bile saklayamamıştım:). Sanki aracı o garajda gören benmişim gibi.
Buaradan kesinlikle şöyle bir sonuç çıkmasını istemem: siz ve sizin gibi CC sahibi arkadaşlara ancak gıbta ve güzel bir gözle bakarım. Sonuçta buradaki üyelerin % 99 unda araç var. Ve bu araçların hepsi VW gurubu araçlar. Allah burada olan olmayan herkese araçlarını mutlulukla, sağlıkla ve güzellikle kullanmayı nasip etsin. Şu da bir gerçek; ben başkasından bir PASSAT gördüğümde kendi aracıma dah bir aşık oluyorum. Herhalde buradan ayrılmayışımın sebebi bu:kahkaha.
Bizim buralardaki mesafeler( ev-iş, ev-market, vb...) çok kısa olduğu için araç kullanmadan ulaşmak istediğimiz yere gidebiliyoruz. Bazen okula gittiğimde (buralarda az olmasına karşın) buradan bazı arkadaşların PASSAT ları ile dolaştığını görüyorum ve eve gitmek için sabırsızlanıyorum. Aracıma binmek değil,akşamdan sabaha kadar-sabahtan akşama kadar karşısına geçip onu seyretmek istiyorum. Sizleri de bu ortamda gördüğümde- haliyle empati kurduğumdan olsa gerek- daha bir mutlu oluyorum.
Gerçekten iyi varsınız. Allah her zaman gönlünüzdeki en güzeli ve en hayırlısını hakkınızda nasip etsin.
İyi geceler.:)
Taner Göde
06 12 2012, 11:32
Adana yağmurlu... Yollar çamurlu.
En iyisi CC'nin yıkanırken hayalini kurmak. Bir de şu aşağıdaki teknik-mekanik görüntüler çok fazla etkiliyor beni.
http://www.auto-power-girl.com/high-resolution-wallpapers/volkswagen-passat-cc/volkswagen-passat-cc-2009-20.jpg
Bende taktım egzozlukları çok güzel oldu gerçekten baya fark etti :)
GnomonHelios
06 12 2012, 16:12
Evet yaa krom egzozluklar mutlaka taktırılmalı. Gerçi bana ikisi 110 liraya mal oldu ama arabada çok hoş duruyor. Bence standart bu şekilde gelmeliydi egzoz uçları ama işte vosvos sevmez böyle beleş işleri. Bir ara Taner Abi egzoz uçlarından kalmadı sıkıntı var vs diyordu ama bizim servis hemen getirtmeyi başardı. Araca zannımca başka ekstra aksesuar takılmasına gerek yok.
Evet yaa krom egzozluklar mutlaka taktırılmalı. Gerçi bana ikisi 110 liraya mal oldu ama arabada çok hoş duruyor. Bence standart bu şekilde gelmeliydi egzoz uçları ama işte vosvos sevmez böyle beleş işleri. Bir ara Taner Abi egzoz uçlarından kalmadı sıkıntı var vs diyordu ama bizim servis hemen getirtmeyi başardı. Araca zannımca başka ekstra aksesuar takılmasına gerek yok.
Afyon servise sordum yokdu getirtiriz dediler bende ordan aldım taktırdım ama 3 4 günde geldi
GnomonHelios
06 12 2012, 17:56
Evet servisin elinde yoktu, ben de aracım limana indiğinde sipariş ettirdimdi iki günde getirdiler, araba gelince de hemen taktılardı. :) Taner Abi sağolsun sayesinde önceden hazır ettik hem egzos uçlarını hem de bagaj havuzunu :)
Taner Göde
07 12 2012, 09:03
Ben motorları "koklarım" (Sercan bilir). Isınan çelik-demir-hidrolik-yağ karışımının kokusu bu, bir de motor yeni olunca.
Sabah motoru çalıştırıp işe gittikten sonra aracı kapalı otoparka park ettikten sonra motordan yayılan o koku MOTORLAR CENNETİ'nin var olduğunu ve CC'deki 1.4 TSI TwinCharger Turbo + Kompresör 160 HP 16V DOHC motorun motorlar cennetinin enfes kokusunu yaydığını anlıyorum. Yok böyle birşey, motor değil, mekanik mabet mübarek!
Soğuk havada 1.4 TSI 160 HP
1. Dış ısı 10-11 °C
2. Marşa basma sorunsuz
3. Motor ilk çalıştırmada yüksek devire geçiyor
4. 1000 devrin altına düştüğünde yola çıkıyorum
5. Kalorifer kapalı, 5 dakika sonra motor ısınıyor
6. Çalışırken bir titreme veya dengesizlik yok
7. Hava soğuk olsa da gerektiğinde fanlar çalışıyor
8. Yağ sıcaklığına dikkat etmedim şimdiye kadar
9. Kompresör de olduğundan daha mekanik çalışıyor
0. 1.4 TSI 122 HP gibi bu da sorunsuz bir motor
http://img405.imageshack.us/img405/169/kapadokya2011001.jpg
atitrend
07 12 2012, 09:35
biride benim motoru temizlese de sıfır gibi tertemiz olsa
Yağ sensörü ile başım dertte değiştik yazılım attık gene aynı perşembeye randevu aldım 3. gidişim olacak :(
Taner Göde
07 12 2012, 10:45
Tutanak tuttur, "bir dahaki sefere servise değil avukatıma gideceğim" de. Ama ilginç, yağ sensörü neden 3 defa değişti, halbuki ağır basınç veya baskı altında çalışan bir parça da değil. Onu yakan acaba devredeki fazla veya farklı bir elektrik sinyali mi?
Yağ sensörü ile başım dertte değiştik yazılım attık gene aynı perşembeye randevu aldım 3. gidişim olacak :(
3 defa degişmedi abi 1 defa değişdi 2 kere yazılım attılar tekrar yandı bende anlamadım ki neden yanıyor
GnomonHelios
07 12 2012, 11:29
Sabah sabah forumu açınca böyle arıza haberlerini okumak moralimi bozuyor açıkcası:(, aracı aldığım pazartesiden bu yana 800 km filan patlattım sesi soluğu çıkmadı. Gerçi tabii daha erken bunu söylemek için ama bekleyip göreceğiz. Bu arada start stop işi bence kusursuz çalışıyor , zorlanmadan arabayı çalıştırıyor, zaten ön cam ısıtma filan açıksa sistem devreye girmiyor aküyü fazla zorlamamak için. Araçta 230 voltluk soket varsa ve kulanımda ise start-stop aracı çalıştıdığında oraya giden akımı da kesiyor. Şimdilik böyle ama gözüm hala şu arıza haberlerinde :(
Benm araba 2,300km oldu 1,500 e kadar problem yokdu ama olan oluyor hayırlısı artk
GnomonHelios
07 12 2012, 11:37
Ewyaaah :( Bakalım benimkisi ses çıkartacak mı o km'de...
İnş çıkartmaz bununda sanıyorum akımdan veya kablolardan olabilir bu agrıza perşembe bırakacam 1 gün incelenecek bakalım sonucu yazarım bende
mehmetmert
07 12 2012, 15:01
Taner abi benim arabaya baktimda camur icinde her tarafi.Aklima sen geldin direkt:D
Cc de simdi camurlu camurludur:( Gecen gun senin evin oralardaydim ama goremedim ccyi
XT615 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
3 defa degişmedi abi 1 defa değişdi 2 kere yazılım attılar tekrar yandı bende anlamadım ki neden yanıyor
merhaba öncelikle geçmiş olsun benim aracımda da yağ servis ışığı yanmıştı servise götürdüğümde hiç bişi bulamadılar arabayı kaldırdılar altına baktılar bilgisayara bağladılar hiçbir arıza kaydı belirti bulunmadı yağ eksiltme bulunmadıı,öncesinde arabayı evin otoparkına bırakırken hafif yukselti var arabanın on kısmı burnu egimde yukarı kısmda kalıyordu servisten sonra hiç egimli alanda bırakmadım hep düz zeminde bıraktım ve sıkıntı tekrar yaşamadım.
merhaba öncelikle geçmiş olsun benim aracımda da yağ servis ışığı yanmıştı servise götürdüğümde hiç bişi bulamadılar arabayı kaldırdılar altına baktılar bilgisayara bağladılar hiçbir arıza kaydı belirti bulunmadı yağ eksiltme bulunmadıı,öncesinde arabayı evin otoparkına bırakırken hafif yukselti var arabanın on kısmı burnu egimde yukarı kısmda kalıyordu servisten sonra hiç egimli alanda bırakmadım hep düz zeminde bıraktım ve sıkıntı tekrar yaşamadım.
Merhaba teşekkr ederm Benm araba hep düz zeminde okulun önünde bi eğimli koymusdum asagı dogru onda yandı zaten ondan beri yanmadı acaba egim yüzünden mi
Merhaba teşekkr ederm Benm araba hep düz zeminde okulun önünde bi eğimli koymusdum asagı dogru onda yandı zaten ondan beri yanmadı acaba egim yüzünden mi
ilk akla gelen eğim oldu benımde inş.birdaha da yaşamayız canım sıkılıyor sonra :) dün yer yoktu mecbur bıraktım eğimli tarafa 8 10 saat kaldı, aklıma yine çalıştırırken geldii ama yaşamadım bi sıkıntıı herhalde ilk etaplarda yaşanan bi sorun.
Perşembe tekrar götürcem baksınlar bakalım
mehmetmert
07 12 2012, 19:50
http://www.youtube.com/watch?v=hIbwmpUXiDU
experience
08 12 2012, 14:07
İlk sayfalarda göstergelerin selamlamasıyla ilgili bir kaç mesaj dikkatimi çekti. "B7 lerde de olsaydı keşke" gibi mesajlar vardı. Gösterge selamlaması b7 lerde var zaten. Benim arabada var, cc' dekinin tamamen aynısı. Comfortline' larda mı yok acaba?
Taner Göde
08 12 2012, 14:48
İlk çıkan B7'lerde yoktu. Benim Ekim 2011'de alıp Haziran 2012'de sattığım 1.6 TDI Passat Variant Comfortline'da yoğudu.
İlk sayfalarda göstergelerin selamlamasıyla ilgili bir kaç mesaj dikkatimi çekti. "B7 lerde de olsaydı keşke" gibi mesajlar vardı. Gösterge selamlaması b7 lerde var zaten. Benim arabada var, cc' dekinin tamamen aynısı. Comfortline' larda mı yok acaba?
Taner Göde
08 12 2012, 14:50
Sabahtan bu yana foruma düzgün giremedim.
Hemen bir deneme mesajı yazıyorum:
DENEME 1 - 2
SE :cool:
SE :cool:
http://img820.imageshack.us/img820/3153/adsz6c.jpg
http://img12.imageshack.us/img12/6213/adsz2noc.jpg
http://img857.imageshack.us/img857/4250/adsz3a.jpg
http://img862.imageshack.us/img862/9600/adsz4a.jpg
http://img14.imageshack.us/img14/66/adsz5x.jpg
http://img854.imageshack.us/img854/4133/adsz1l.jpg
http://img94.imageshack.us/img94/377/adsz7p.jpg
academian97
09 12 2012, 01:58
cCc VOLKSWAGEN CC cCc :)
Passat Sî Sî arabasının arkasına bşr C daha ekleyip VW ______ CCC yazdıran var mıdır acaba? :hh
Passat Sî Sî arabasının arkasına bşr C daha ekleyip VW ______ CCC yazdıran var mıdır acaba? :hh
Ben yaptırdım :) babam söktürdü 3 gün önce :)
ecorotti
09 12 2012, 09:20
Ankara'da CCC plakalı CC görmüştüm.
Servisde cc yazısının tek c bulabilrmym acaba orjnal :sor1
SABAH SAAT 09:30
http://img805.imageshack.us/img805/6696/17112012882.jpg (http://img805.imageshack.us/i/17112012882.jpg/)
http://img801.imageshack.us/img801/5639/17112012883.jpg (http://img801.imageshack.us/i/17112012883.jpg/)
http://img825.imageshack.us/img825/4242/17112012884.jpg (http://img825.imageshack.us/i/17112012884.jpg/)
http://img339.imageshack.us/img339/9509/17112012885.jpg (http://img339.imageshack.us/i/17112012885.jpg/)
bagajda haydar çok dikkat çekiyor taner bey onun yerine küçük bir tüp biber gazı kullanırsanız sizin için daha güvenli olur,allah korusun kullanma ihtiyacı olduğu zaman polisle başınız derde girer haydar yüzünden
Taner Göde
09 12 2012, 12:20
Aaaah CC'nin şu anda (!) bu kadar temiz olmasını ne kadar isterdim, bir bilseniz... Resimleri görünce zaten "Ne kadar temiz bir CC, kimin acaba?" dedim içimden ama benimmiş :cool: fakat acilen havanın DÜZELMESİ ve GÜNEŞİN açması gerekiyor. Yoksa olmuyor.
Sopa, nâm-ı diğer "Haydar" sıradan bir değnek değil, biraz hatırası olan, yayla evimizdeki kiraz ağacı (ben portakal sanmıştım) dalından yapılma ve en az 20 yaşında, şimdiye kadarki tüm araçlarda bana eşlik eden ufak bir hediye. Emin ol ki belâ görsem kavgaya asla karışmam, "S" moduna alır ve oradan uzaklaşırım. Bir bıçak darbesi ile kaybedecek çok fazla şeyim var, o nedenle bilhassa Adana'da temkinli ve sakin olmakta azami faîde var.
bagajda haydar çok dikkat çekiyor taner bey onun yerine küçük bir tüp biber gazı kullanırsanız sizin için daha güvenli olur,allah korusun kullanma ihtiyacı olduğu zaman polisle başınız derde girer haydar yüzünden
Katlıyorum taner abi şuan cc kirden adeta gözüme bakıyor ama sürekli yagan yagmur camur elmi kolmu baglıyor :(
Taner Göde
09 12 2012, 12:27
Ben "CC"yi söküp yerine alacağım "PASSAT" yazısının ortasındaki "SS" harflerini yapıştırabilirim, böylece
Araç VOLKSWAGEN
Tip SS
Plaka SS
TÜV'den geçer ama "TÜH"ten geçer mi, orası müsamaha... :)
Ekleme: İki harf yan yana CC plaka yasak (sadece konsolosluk araçları için) ama 3 harf yan yana CCC ilginç olurdu, henüz hiç görmedim. Bu arada Türkiye'de "Yeni CC" olarak bilinen, 3CC olarak üretilen, aslında "makyajlı CC" olan araç bazı ülkelerde halen "PASSAT CC" olarak biliniyor. VOLKSWAGEN'in bu COUPÈ SEDAN aracın ticari tanımlaması ile neden bu kadar oynadığını ve bunu sorun edip kurcaladığını anlamadım. Ne yapmaya çalışıyor acaba? İlk çıktığında Avrupa'da PASSAT CC, ama ABD'de VOLKSWAGEN CC'ydi, sonra makyaj yapıldı, her yerde VOLKSWAGEN CC oldu ama Doğu Bloku ülkelerinde PASSAT CC olarak satılmaya devam edildi.
Servisde cc yazısının tek c bulabilrmym acaba orjnal :sor1
CCC plaka var ben çok gördüm bende buna alacaktım hem arabaya hem görüşüme uyuyor diye 10.000tl diyorlar gerek yok cc yazısının orjinali olsa aynı yanına yapştıracam ben almısdım o hafif büyük sırıtıyordu cıkardım babamda maraşdan emri üzerine servise soracam tek c varsa yapıstıracam ccc olsun :+1
CCC plaka var ben çok gördüm bende buna alacaktım hem arabaya hem görüşüme uyuyor diye 10.000tl diyorlar gerek yok cc yazısının orjinali olsa aynı yanına yapştıracam ben almısdım o hafif büyük sırıtıyordu cıkardım babamda maraşdan emri üzerine servise soracam tek c varsa yapıstıracam ccc olsun :+1ccc çok da hoş olmaz gibi..
cc en güzeli bulabilirsen ama İstanbulda CC ler konsoloslara yesil plaka olarak veriliyor görmüştüm
Ben "CC"yi söküp yerine alacağım "PASSAT" yazısının ortasındaki "SS" harflerini yapıştırabilirim, böylece
Araç VOLKSWAGEN
Tip SS
Plaka SS
TÜV'den geçer ama "TÜH"ten geçer mi, orası müsamaha... :)
Ekleme: İki harf yan yana CC plaka yasak (sadece konsolosluk araçları için) ama 3 harf yan yana CCC ilginç olurdu, henüz hiç görmedim. Bu arada Türkiye'de "Yeni CC" olarak bilinen, 3CC olarak üretilen, aslında "makyajlı CC" olan araç bazı ülkelerde halen "PASSAT CC" olarak biliniyor. VOLKSWAGEN'in bu COUPÈ SEDAN aracın ticari tanımlaması ile neden bu kadar oynadığını ve bunu sorun edip kurcaladığını anlamadım. Ne yapmaya çalışıyor acaba? İlk çıktığında Avrupa'da PASSAT CC, ama ABD'de VOLKSWAGEN CC'ydi, sonra makyaj yapıldı, her yerde VOLKSWAGEN CC oldu ama Doğu Bloku ülkelerinde PASSAT CC olarak satılmaya devam edildi.
Adana C-- serisinde.. bakalım 3 tane C olacak mı ben de merak ediyorum BBB vardı
Evet konsoloslara veriliyor cc ben arkada cc yazan yeri ccc yapacam
kaanbaba199
09 12 2012, 13:21
Taner abi Bizim arabaya özel yaptıralım diyoruz NKM MNK KNM MKN Vs sonuda 41 olsun diyoruzda kaç paraya mal oluyor bide alabiliyomuyuz çünkü Başı n silifkenin M Minübüs K Kamyon olduğu için veremiyoruz demişdi Hyundaideki elemanlar onun için sordum bide maliyeti kaça geliyo özel plakanın
Onları alamazsın zaten özel plaka 33 kaan 01 gibi oluyor oda senelik 8,000tl galiba
Evet konsoloslara veriliyor cc ben arkada cc yazan yeri ccc yapacam
yok bee abartma:))
yok bee abartma:))
Nie ;)
Adana C-- serisinde.. bakalım 3 tane C olacak mı ben de merak ediyorum BBB vardı
o1BBB88 GRİ JETTA bir ara Abidinpaşa'da ki Bosch beyaz eşya bayiinin önünde duruyordu sürekli heralde oranın çok güzel bir plaka :))
Taner abi Bizim arabaya özel yaptıralım diyoruz NKM MNK KNM MKN Vs sonuda 41 olsun diyoruzda kaç paraya mal oluyor bide alabiliyomuyuz çünkü Başı n silifkenin M Minübüs K Kamyon olduğu için veremiyoruz demişdi Hyundaideki elemanlar onun için sordum bide maliyeti kaça geliyo özel plakanın
N tarsus değil miydi ya?
kaanbaba199
09 12 2012, 13:27
Onları alamazsın zaten özel plaka 33 kaan 01 gibi oluyor oda senelik 8,000tl galiba
Niye alınmıyoki 33MNK41 Gibi Tam Özel deyil sadece harf olsun diyoruz :)
kaanbaba199
09 12 2012, 13:29
N tarsus değil miydi ya?
Bilmiyorum alırken öyle dediler yada bizi kandırdılarda denebilir sadece Sonu 41 olsun dedik onada 100tl istediler şu anda 33BRL99 100 TL verseydim BRM41 Olcaktı
otobüs kamyonlara veriliyor yoksa baska alabilrsn ben 34 cvd 46 buldum motorda vardı 5,000tl verdim vermedi gavat şikara geçti :anormal
Trafik alıyor onu bağış yaptırıyor böyle plakalara bende 46e 9900 vardı 100tl istediler adamın olunca vermyosun işde 34 dmt 04 plaka 407 me şuan 8.000tl veriyorlar vermiyorm
kaanbaba199
09 12 2012, 13:33
Trafik alıyor onu bağış yaptırıyor böyle plakalara bende 46e 9900 vardı 100tl istediler adamın olunca vermyosun işde 34 dmt 04 plaka 407 me şuan 8.000tl veriyorlar vermiyorm
Anladım peki mersinden alıcam aracı fakat bi 8 ay sonra kocaeliye taşınıcam mersinden Başı 41 alabiliyomuyum yoksa illaki kocaelide olmammı lazım ?