Orijinalini görmek için tıklayınız : İç Dış Yıkama İçin GErekli Malzemeler...
Ömer abi Silverline mı satıyordu?
Bendede var ondan,ben köyde unuttum.Arka jantlarda sorun yapıyor baştan söyleyeyim,diskle jant arasınıa sıkışıyor :D
Ömerbeyin satış sayfasının linkini verirmisiniz ???
Çağlar bi zahmet forum anasayfasına gidip en alttan satılık bölümüne bakıver :D
SAtıyorum - alıyorum bölümünde ilan vardır...
THoRPiLL
25 03 2011, 14:27
Ömer abi Silverline mı satıyordu?
Bendede var ondan,ben köyde unuttum.Arka jantlarda sorun yapıyor baştan söyleyeyim,diskle jant arasınıa sıkışıyor :D
Valla ben markasını bilmiyorum fotosunada baktım belli olmuyor :) Eve gidince bakarım ;)
THoRPiLL
25 03 2011, 14:28
kevepsi kullanıcısına PM ile ulaş, daha kolay olur..
Tamam Tamam :D Buldum Sakin Olun Kızmayın :D
Biraz araştırmacı olun abicim herşeyi devletten beklemeyin :)
:D:D Haklısın Valla :) Devletten Hayır Yok Zaten :D Biz İşimize Bakalım Boşver :D
Durya Bismilllah :d Arabada UBer Blue Yok Diye Denemede Yapmadım :d Yarın Belki Denerim :D YAda Babam Gidene Kadar BEklerim :D Bilemiyorum :D
Bugün Hava Çok Güzel Pinkik Vs Olmazsa BAbamıda Kandırıp Arabayı Temizleyecem :)
Hani uygulama Çağlar bak herkes bakım yapmış :)
Babama Az Önce Araba BAkım Ürünleri Aldığımı Söyledim... Geçen Sene Cila İçin Sanayide Bir Yere Götürmüştük Arabayı Yine Oraya Götürebilirimdedi... Orası Olursa PAstada Yaptıracaz :) Kılcal Çizikler Gider İyi Oluyor :) Tam Anlamıyla Bahar TEmizliği Olacak :)... Arabaya BAştan Aşşağıya Girişecez TArihte BElli Oldu Gibi Haftaya Pazar Günü Havada Güzel Olursa Bir Aksilik olmazsa Yaptıracaz...
Beyler Polisaj İçin Ne Alayım... ??? Polisajda yaptıracaz..
Can Polisaj için ne alacam ????
Atastan alırdık keşke söyleseydin :)
Önce senin boya durumunu göstermek amacıyla foto çekmen lazım Çağlar.
Güneş ışığını kaputun biryerine düşecek şekilde fotoğraflaman lazım,çiziklerin durumunu görmek için.
5 senelik bir Araba Düşün :) Çiziklerin Olduğunada Emin ol Ama Çok güçlü Bir Aşındırıcı İstemiyorum bunu Uygulayacak olan Kişi Nekadar İyi Yapabilir Bilemiyorum...
Çok güçlü olsa bile daha önce fazla uygulama yapılmamaış araçta sorun olacağını sanmıyorum.
Kaç para işçilik vereceksiniz elemana?
Onu Babam Halleder Belki Para Bile Vermeyiz Adam Tanıdık Arabayı yıkatmaya Para Verriz VErirsek Onun Dışında Vericeğimizi Sanmıyorum...
Kullanacağı pedi felan bilmek lazım Çağlar.
Ben seni Murat abiye yönlendireyim,derdini ona anlat bence,o daha iyi anlar,şimdi bende kendimi veremiyorum sınav muhabbetine :D
http://www.atas.web.tr//
Tel numaraları var sitede,ara geçen Can aracılığıyla Sinopa ürün göndermiştin abi diye başla,anlat derdini :)
En Geç salı akşama Kadar Vaktimiz Var Çarşamba Kargoya VErilse Anca yetişir...
Ben Atas'ın Sitesine Giremiyorum...
Tamam hallederiz o güne kadar :)
Çağlar ATAS iyidir Atas al ;)Fazla aşındırıcı almak istemiyorum desemde Passat hafif aşındırıcı işlemiyor orta veya üst aşındırıcı kullanmak zorundayız...
Adam FAzla Aşındırırsa Ne Gibi Durumlar Söz Konusu OLabilir ???
Öncelikle şuan bizim araçlara pek zararı olmaz tek seferde.
Yalnız her polisaj işleminde birkaç mikron inceliyor vernik tabakası.
Yılda bir kez orta seviye aşındırıcı uygulanan aracın boyası uzun yıllar hizmet eder.
tamam ozaman orta seviye bir aşındırıcı alalım seninle...
Can, Sercan :) Ben bu ataş ürünlerini hiç kullanmadım da metini biliyorum şimdi vinet alıcağımda onu nasıl gönderiyorlar, birde bu jant temizleyicisi nasıldır başarılımı nasıl temin ediyoruz ?
Arguss Ustam Kusura bakma ismini bilmiyorum... Atas ürünlerini ben aldım yazımı takip ettiysen burada aşamaları paylaştım... Sürat kargo ile gönderiyorlar para ellerine geçtiği gün yola çıkıyor paketin gecikme yaşanmıyor... vinetin fotoğraflarını görebilirsin ürünlrin nasıl geldiği kolinin fotoğrafları herşey var bu sayfada...
Arguss Ustam Kusura bakma ismini bilmiyorum... Atas ürünlerini ben aldım yazımı takip ettiysen burada aşamaları paylaştım... Sürat kargo ile gönderiyorlar para ellerine geçtiği gün yola çıkıyor paketin gecikme yaşanmıyor... vinetin fotoğraflarını görebilirsin ürünlrin nasıl geldiği kolinin fotoğrafları herşey var bu sayfada...
Tamadır teşekkürler :)
Bu Bölümde sizin Sorduğunuz soruların Hepsini Bende Sercan ve Can A Yönelttim uzun uzun anlattılar saolsunlar... :) Buyrun inceleyin...
osmanbarış
27 03 2011, 22:43
211
Malzemelerim nasıl arkadaşlar..
Çok güzel ürünler Osman abi :)
Yalnız fotoyu Çeyizlerimizi Serelim başlığına koyarsan daha güzel olur :)
Adam FAzla Aşındırırsa Ne Gibi Durumlar Söz Konusu OLabilir ???
Fazla aşınmaz merak etme :) 150 mikron boya var sen polisaj ile maks 2-3 mikron alırsın böylece 50 yıl gider sana boya :))
TAmam Ozaman HAngi Aşındırıcıyı Alacam ??? Kaliteli Olsun :D
211
Malzemelerim nasıl arkadaşlar..
Güzel Çeyiz Bölümünde PAylaşırsanız Sevinirim...
TAmam Ozaman HAngi Aşındırıcıyı Alacam ??? Kaliteli Olsun :D
Ben MENZ.'den çok memnunum özellikle 203s harika performans veriyor finish çok güzel ancak çok daha güzel olsun dersen en son kat olarak 106FA geçililebilr isteğe göre özellikle siyah araçlarda bence daha güzel sonuç veriyor son 106FA yapmak bizim renklerde ben fark göremedim :)
Üstüne de Waxy çektin mi vovv olur :)
Bakalım Can ne diyor bu konuda ben hep Menz. kullandım ondan onu tercih etmeni söyledim belki Can farklı ürün de söyleyebilir ama yanılmıyorsam o da bayağı memnundu ;)
:D Nasıl Yani Önce 203s Uygulayacaz Sonra bir Katta 106FA mı Yapacaz ???
106FA parlaklık derecesi en yüksek aşındırıcı çok düşüktür , 203s de ise parlaklık üst aşındırıcı da orta seviyelerde 203s sonrası tek kat 106FA geçmek koyu renkli araçlarda parlaklığı bayağı arttırıyor üstüne Glaze + Wax Siyah boyayı fena yapıyor :)
Sercan BEnim Arabamda Refleks Gümüş REnkleri Aynı NE Uyguluyorsan Onu Yapalım ürünlerin Fiyatları Ne KAdar ???
Ben Passatta polish olarak sadece 203s kullanıyorum çizikleri tamamen yok ediyor tabi RDS tarzı çizikler daha belirgin düz olan çiziklerde 3.02 RD kullanıyorum biraz daha yoğun aşındırıcıya sahiptir ,
Bu ürünlerin fiyatı yaklaşık 250 ml 20-25 TL civarı ama 1 LT almak daha karlı oluyor du nerden bulunabilir sorusuna araştırmak lazım ST 'de satış yapan mutlaka vardır ;)
Sercan ST Senin Ustalık Alanın :d Ben Pek Takılmıyorum Oraya Sana Zahemet... Birde bir Araba İçin Nekadar Gerekir FAzla Alırsak Artanı Nekadar DAyanır ???
Sercan ST Senin Ustalık Alanın :d Ben Pek Takılmıyorum Oraya Sana Zahemet... Birde bir Araba İçin Nekadar Gerekir FAzla Alırsak Artanı Nekadar DAyanır ???
Bir zararı yok uygun koşullarda yıllarca durabiliyor ;) Ben bulursam sana haber veririm ...
Tamamdır mümkünse En Geç yarın Akşam Sipariş Verip ÇArşamba günüde Havalesini yapacam...
Çağlar kusura bakma yardımcı olamadım sana ya.
Dostum bencede Sercanın bahsettiği ürünler işini görecektir.
Bu seferlik Sercan ilgilensin bakalım,benim kafa yerinde değil stres yoğun :D
Abi ilk Sınav geçti daha Neyin stresi :) Anlamıyorumki
Can öncelikle boşver olum geçmişe bakma önümüze bakalım ben en kötü Balıkesir'e gidiyorum ama tahminim MArmara üniversitesine girebilirim olmadı dünyanın sonu değil ya Balıkesir'e giderim VW Yağcı da işe de girerim gelsin VW 'ler gelsin PAssatlar 5 yıl sonunda da gelirim İstanbul'a Cemal Abim'in yanında işe başlarım :)) :))
Çağlar sana 500 ml 203s yeter birde 250 ml 3.02 RD al bulunsun çok yoğun çizik olan bölgelerde direk bunu kullnırsın ;)
Beklediğimden çok kötü geldi sonuçlar,lysde 400 yapmam lazım.2.5 ay iptalim ben :D
E tabi 400 yapamazsam 330 bile yapsam yetiyor %50 burslu üniversite için :D
Moralim bozuldu sadece biraz ya :)
BEn Bakamadım Doğru Ve Yanlışlarıma...
Sercan Tamam Alalım Bu Ürünleri Nereden Temin Edebilirim...
E tabi 400 yapamazsam 330 bile yapsam yetiyor %50 burslu üniversite için :D
Moralim bozuldu sadece biraz ya :)
Sana şunu söyliyim 300 puan alan biri ile 400 puan alan biri arasında 20 -25 puan gibi fark var o yüzden ben pek önemsemedim sınavı LYS her ne olursa olsun yapacağımı düşünüyorum özellikle matematik benim LYS çok daha iyi tabi yine zor sorular gelicek biliyorum ama moral bozma bence ;)
BEn Bakamadım Doğru Ve Yanlışlarıma...
Sercan Tamam Alalım Bu Ürünleri Nereden Temin Edebilirim...
Ben araştırıcam bulunca haber vericem sana Çağlar ;)
Ben araştırıcam bulunca haber vericem sana Çağlar ;)
Tamamdır Sercan Senden Ricam mümkün Olduğunca Çabuk oLsun hafta Sonu Aracın Baştan Aşşağıya Temizlenip Bu işlemlerden Geçme Durumu Var... netten alamazsak artık burada satılan ürünlere talim ediecz...
Tamam Çağlar elimden geldğince çabuk davrancam :)
Sercan dostum çok sağolasın ya,boşuna üzüldüm vallahi.
Şimdi sen deyince klıma geldi baktımda,arada 40 puan farkediyor 300le 400 yapanın :D
Sercan dostum çok sağolasın ya,boşuna üzüldüm vallahi.
Şimdi sen deyince klıma geldi baktımda,arada 40 puan farkediyor 300le 400 yapanın :D
Standart sapmalar vs olucak zaten herkeste kötü yaptı ondan pek kafamı takmıyorum birde YGS %28 düşürcekler filan dediler ama kesin değil :)
Saolasın :)
ÇAğlar dün akşam bayağı araştırdım bulamadım umarım yakın zamanda biri satar :)
Abi Bunu Türkiyeye Getirecen Firma FLn Yokmu ??? Direk Onlardan SAtınalsak
Abi Bunu Türkiyeye Getirecen Firma FLn Yokmu ??? Direk Onlardan SAtınalsak
Türkiye de satışı bulunmuyor ancak kişisel olarak yurt dışı sitelerinden alınabiliyor
Ozaman Yapılacak birşey yok hafta sonu Buralardan aldığım bir ürünü kullanacam yada meguiarstanmı alsam ne dersin ??
Meguiar's da da M105 bizim araçlarda iş görüyor ama pahalı biraz Menz'den şaşmam polish olarak :)
Abi Menz'e Ulaşamıyoruz Ne Yapalım..Bakayım bir Fiyatına Çok Pahalı değilse Sİpariş Geçeyim..
M105 en ağır aşındırıclardan biridir,yün pedle uygulanırsa tüm çizikleri alır.Ama yapan usta iyi değilse hare oluşturur.Aman dikkat.
Birde çok dikkatli kullanmak lazım ürünü,tehlikeli.
Dediğim gibi Çağlar istersen Atasa söyleyeyim,Virtus göndersin sana.
Süngerde alacakmısın?
Bence admaın elindeki pedlere felan fazla güvenme.
Sen Sünger ve pastalarını al,o sadece makinesini kullansın.
Süngerin Ömrü nekadar Oluyor ??? Sünger almaya Kalkarsak Hem Wax Hemde Polish İçin almak Gerek... Alacağımız sünger Bütün Makinalara uyuyormu ?
Can 'a katılıyorum ama M105 harika sonuçlar veriyor yavaş yavaş uygulamak lazım bizim boyalar için tam ilaç diyebilirim ;)
Çağlar biraz daha bekle Menz buluruz en güvenilir polish lerden bu işte sabır çok önemli unutma bu lafımı ;)
Süngerin Ömrü nekadar Oluyor ??? Sünger almaya Kalkarsak Hem Wax Hemde Polish İçin almak Gerek... Alacağımız sünger Bütün Makinalara uyuyormu ?
Wax için el PADİ alıcaksın wax elle atılır , Polish makine ile yapılır ona da 2-3 çeşit pad alsan yeter Polishing pad büyük küçük al bir tanede büyük Cutting Pad al tamamdır ;)
wax Neden Makine İLe Olmuyor ??
El ile atılıyor da ondan :)
Ya illaki bir sebebi olmalı makine ile neden atılmıyor :D
Ne Konu Açmışım Be :D En Son Sabitlenmiş Konum :D... Neyse Bu Gün ŞAnsıma Hava Kötü Arabanın Dışına Dokunmayacam İçini Temizleyecem Sadece...
Aslında güzel konu oldu genel bir temizlik konusu olmuş oldu ;)
Ya illaki bir sebebi olmalı makine ile neden atılmıyor :D
Elle atılıyor işte makine ile olmuyor sıcaktan sürtünmeden yapısı bozuluyor... Diye düşünüyorum ben
Aslında güzel konu oldu genel bir temizlik konusu olmuş oldu ;)
:D Forumdaki Bütün Arkadaşların Aklına Takılan Soruların Cevapları burada:) Ben sordum Can Sercan Ve Yasin Abi Yanıtladı :D
Elle atılıyor işte makine ile olmuyor sıcaktan sürtünmeden yapısı bozuluyor... Diye düşünüyorum ben
Doğru Söylüyorsun sıcak Yapısını Bozuyor Olabilir :)
Bugün İlk Uygulamamı yaptım... Hydrorepten Memnunum Plak2 Dende Memnunum sonrada decabit zift temizleyici buda güzel... bunlar dışında LAstik Parlatıcı Ve Jant Temizleyici Uyguladım Bu İkisindende Memnun Değilim... Lastikler Evin Önüne Gelene KAdar Tozlandı.. Jantlardaki Balata Tozlarıda Çıktı Ama Kalıntıları hayla mevcut...
THoRPiLL
01 04 2011, 16:55
Çağlar ozaman bir Endurance edin derim ;)
Çağlar jant temizleyiciyi sıkıp su tutup bırakmadın inşallah :D
Fırça veya süngerle desteklemen gerek.
Lastik parlatıcıdanda çoğu insan memnun aslında,nasıl olduda sen beğenmedinki?
:D Forumdaki Bütün Arkadaşların Aklına Takılan Soruların Cevapları burada:) Ben sordum Can Sercan Ve Yasin Abi Yanıtladı :D
Bence tüm sorular Cüneyt abimin sorduğu konuda :)
Bugün İlk Uygulamamı yaptım... Hydrorepten Memnunum Plak2 Dende Memnunum sonrada decabit zift temizleyici buda güzel... bunlar dışında LAstik Parlatıcı Ve Jant Temizleyici Uyguladım Bu İkisindende Memnun Değilim... Lastikler Evin Önüne Gelene KAdar Tozlandı.. Jantlardaki Balata Tozlarıda Çıktı Ama Kalıntıları hayla mevcut...
Hadi ilk uygulaman hayırlı olsun ;) Yasin Abim'in dediği gib endurance yakışır sana kardeşim ;)
Çağlar ozaman bir Endurance edin derim ;)
Aynen ÖYle Yapacam...
Çağlar jant temizleyiciyi sıkıp su tutup bırakmadın inşallah :D
Fırça veya süngerle desteklemen gerek.
Lastik parlatıcıdanda çoğu insan memnun aslında,nasıl olduda sen beğenmedinki?
Abi Tabikide Fırça Ve Süngerle DEstekledim :D Ama Hiç MEmnun Kalmadım... + Camlar İçin aldığımız ŞEyde Kötü Camları BErbat Etti... sileceği Çalıştırıyorum İz Yapıyor :/ Sitemim Sana Değil Atas A
Bence tüm sorular Cüneyt abimin sorduğu konuda :)
Evet Abi O Soruları Okumaya Üşendim Valla :D aklına Nekadar Çok ŞEy Takmış O Öyle :D
Hadi ilk uygulaman hayırlı olsun ;) Yasin Abim'in dediği gib endurance yakışır sana kardeşim ;)
Aynen Endruance Alacam... Fotoğraf ÇEktim Ama Asıl Telfonumu Garantiye Yolladım Şimidiki Tel 2 Mp Fotoğraflaır Atarım Bir Ara Ama O Araba bu ara Değil... Hafıza Kartı Vs kAyıp Pcye Atamadım...
Haha sen Can'ı dinle emi :) Bir daha Can'ı kimseye tavsiye etmiycem benim tavsiye ettiğim kişilerden hiç şikayet geldimi heeee :)
(Şaka tabi ki kesin Çağlar'da yanlış uygulama yaptı :) en dandik jant temizleyici bile temizliyor yahu )
Benim Trim Detailer yarısından az kalmış ya üzüldüm şimdi o biterse napcam ben keşke zmanında 3-5 tane alsaydım :(
Haha sen Can'ı dinle emi :) Bir daha Can'ı kimseye tavsiye etmiycem benim tavsiye ettiğim kişilerden hiç şikayet geldimi heeee :)
(Şaka tabi ki kesin Çağlar'da yanlış uygulama yaptı :) en dandik jant temizleyici bile temizliyor yahu )
Ne Yapmam Gerektiğini Tek Tek YAzarmısın :D Ben Candan Şİkayetçi Değilimki :D
Takılıyorum öyle Can'a işte :) İnsan sevdiğiyle uğraşırmış :))
Jant temizleyici bol bol sıktıktan sonra 3-4 dk sonra pembeleşmeye başlaması gerekiyor kiri çözdüğü belli oluyor vs ardından biraz kuruma yapabilir fısfıs su veya genel temizleyici sıkıp fırçalarken zaten zorluk çekmeden temizlersin ardından 140 bar basıncı basınca kir mir kalmıyor :)
Lastiğe uygulama yaparken de lastik çamurlu kirli olmamalı yıkanmış ve kurumuş olmalı
Takılıyorum öyle Can'a işte :) İnsan sevdiğiyle uğraşırmış :))
Jant temizleyici bol bol sıktıktan sonra 3-4 dk sonra pembeleşmeye başlaması gerekiyor kiri çözdüğü belli oluyor vs ardından biraz kuruma yapabilir fısfıs su veya genel temizleyici sıkıp fırçalarken zaten zorluk çekmeden temizlersin ardından 140 bar basıncı basınca kir mir kalmıyor :)
Lastiğe uygulama yaparken de lastik çamurlu kirli olmamalı yıkanmış ve kurumuş olmalı
Aaaa Ben Sonra BAsınçlı Yıkama Makinesiyle Tekrar Yıkamadım sildim Sadece...
Basıncı suyu basınca kirler aksın biz fırça ile kirleri yumuşatıyoruz basınçlu su basıyoruz kuruluyoruz cilayı atıyoruz ;)
Basıncı suyu basınca kirler aksın biz fırça ile kirleri yumuşatıyoruz basınçlu su basıyoruz kuruluyoruz cilayı atıyoruz ;)
Abi ilk Başta BAsınçlı Suyla KAba kiri indirdim sonra köpük tabancasıyla köpük sıktım sonra meguiars eldivenle yıkadım... tekrar basınçlı suyla duruladım :) Sonrada Kurulamaya FLn Geçtim Ve Diğer Malzemeleri uygulamaya....
Olum su tutmadan nasıl temizlensin o jant.
Ben kullanıyorum en ufak şikayetim yok vallaha.
Su tutma önce janta,önce ürünü sık biraz bekle ve fırçayla giriş.Sonrada tut basınçlı suyu bak nasıl oluyr.
Camlar için aldığımız üründe sulandırma oranı düşükse iz bırakmış olabilir.
Birazını döküp içme suyu ekle,kendine gelr.
Aracı yıkayıp kuruladıktan sonra beze bir kez sıkıp camları sileceksin.
Olum su tutmadan nasıl temizlensin o jant.
Ben kullanıyorum en ufak şikayetim yok vallaha.
Su tutma önce janta,önce ürünü sık biraz bekle ve fırçayla giriş.Sonrada tut basınçlı suyu bak nasıl oluyr.
Camlar için aldığımız üründe sulandırma oranı düşükse iz bırakmış olabilir.
Birazını döküp içme suyu ekle,kendine gelr.
Aracı yıkayıp kuruladıktan sonra beze bir kez sıkıp camları sileceksin.
Tamam Abi Şu jant fırçasınıda sipariş edelim bir ara seninle....
Tamam Cam içinde Dediğini denerim. birde ben o cam için olan ürünü bol kullandım odndanda kaynaklanabilir gibime geliyor...
Alırız Çağlar,şimdilik süngerle idare et :)
VW_Passat
06 04 2011, 00:46
Arabanin icini yikayanlara tebrik ediyoru :))
Arabanin icini yikayanlara tebrik ediyoru :))
:D Yıkamadım Ama HAvalar Düzelsin Yıkayacam :D
susuz jant temizliği gerçekten zor gibi görünüyor sadece temizleyici ajanla bilmiyorum
susuz jant temizliği gerçekten zor gibi görünüyor sadece temizleyici ajanla bilmiyorum
Abi Önce Basınçlı Sus VE Köpükle Jantlar Dahil Yıkadım Sonra Jant TEmizleyici Sıkıp Sildim Ama Çıkmadı :D Sıkıp Onları Çözmesini Bekleyip daha Sonra BAsınçlı Suyla bir Daha Yıkayacakmışım oraları ölme eşşeğim ölme :D:D Artık Yapacaz bir ŞEkilde :D
Abi Önce Basınçlı Sus VE Köpükle Jantlar Dahil Yıkadım Sonra Jant TEmizleyici Sıkıp Sildim Ama Çıkmadı :D Sıkıp Onları Çözmesini Bekleyip daha Sonra BAsınçlı Suyla bir Daha Yıkayacakmışım oraları ölme eşşeğim ölme :D:D Artık Yapacaz bir ŞEkilde :D
bir kova su bir bez işi bitirir:))