PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat b5 bazi sorular



AGRECY
29 12 2024, 03:53
Sevgili forumdaslarim sizleri selamliyorum,

Daha once burada bircok soruma cevap buldum, forumun gercekten yetkin bir kitlesi var ve bu su an benim gibi vw grubuna yeni merak salmis biri icin bulunmaz nimet. Sizlere birkac sorum var sorularim soyle :

(ARACIM 1998 MODEL 1.8 T HIGHLINE 2 PASSAT)

1- Aracimin kadran ve klima rengi yesil. Bunu b5.5lardaki gibi mavi Kirmiziya cevirmek istiyorum bu mumkun mudur ?

2- Aracimin kadraninda ekrana dair sadece vites gostergesi var yakit tuketimi vs saatin oldugu kucuk ekranda. Bunu bir sonraki nesildekiler gibi ortada nispetend aha buyuk bir ekrana gecirme sansim var mi ? Yani kisaca aracima 2000 molde b5'in kadranini taksam sorun yasar miyim ?

3- Aracimda sunroof yukari dogru aciliyor ama arkaya gitmiyor. Ustaya gosterdigimde "Bununla cok oynamislar yapsak biole cok dayanikli olamz en iyisi tumden yenisini al onu takalim" dedi. Ustamin bilgisine guvenirim ama cam, fitiller saglamken tumden yenisini almak sacma geliyor. Sadece motoru alsak is cozulur mu ? yoksa yukari cikmasi kollarinin saglam oldugunu gostermez mi ?


4- Arabamin anlik yakit tuketim ve ortalama hiz gibi degerlerini yanlis hesapladigini dusunuyorum, bunun sebebi sizce nedir ? Bir ABS sensorumun bozuk oldugunu biliyorum bununla alakasi avr midir yoksa ucu baska nereye dokunur ?

5- Aracin beyninin duzgun calismadigini dusunuyorum bunu degistirmeden bastan kodlamanin falan bir yolu var mi ? Varsa Ankarada yapacak kisi onerilerinize acigim.

Eger hepsini okuduysaniz bile size cok minnettarim, iyi forumlar.

xargs
31 12 2024, 10:57
Merhaba Alperen,

Sadece iki maddeye yorum yapabiliyorum. iyi forumlar
4 - Bu konuda yeni model araçlarda bile tam bir tutarlılık olduğu tartışmalıdır. Genellikle 100km için yarım ila bir litrelik bir sapma olduğunu söyleyebilirim.
5 - Bu bahsettiğiniz şey yeni nesil araçları modern yapan şeydir. ECU, ABS, teyp gibi kontrol üniteleri bir network ağının uç noktaları olup, tüm araçtaki elektronikler CAN bus üzerinden haberleşirler. Siz burada doğru çalışmadığını düşündüğünüz kısım neyse ona göre bir çözüm aramalısınız.

AGRECY
01 01 2025, 17:10
Selamlar Mustafa,

Öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

4- Yakıt tüketimi konusunda yarım litre gibi küçük bir miktar değil, şöyle diyeyim 51ltden aşşağı düşüremiyorum :kahkaha:kahkaha. O yüzden eminim bir şeylerin bozuk olduğuna.

Birde yeni bir sorum var. Forumlarda okuduğum kadarıyla bu arabalarda hava akış metre sıkıntılı sadece belli başlı hava filtreleriyle düzgün uzun süre kullanılıyormuş. Bana bir hava akış metre markası birde hava filtre türü ve markası önerir misiniz ?