Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat b6 2009 1.4 tsi highland yardimm
yavuz selimm
29 10 2024, 04:28
Selamünayküm aracimda 2 adet çözülemeyen sorun var.
Elektironik el freni uyari ikaz isigim: Aracima kontagi taktigimda uyari isiklarim yaniyor herşey sorunsuz çalisiyor dügmem orjinal fakat aracimi durdurdugumda dugmeye bastigimda el freni uyari ikaz lambam sabit ekranda yanmiyor.
Uzun far arzasi: Farlarim autodayken selektör yapabiliyorum kisa devrelerim calisiyor afs özellik var uzunlari koldan sabite çektigimde yanmiyor hiç bir arzada vermiyor autodan da cikardigimda manuele cektigimde uzun kisa bir yaniyor bu konuda bana yardimci olabilirmisiniz dilimin döndügü kadar anlatmaya çaliştim arzalarimi. şimdiden tüşekkürler.
Abdulkerim
31 10 2024, 10:02
Aleykümselam
1. problemi teşhis etmek için vcds tarzı cihazlarla arıza koduna bakılmalı ama bu araçlarda el freni düğmesi kroniktir. Arızanın nedeni elektriksel olduğunu tahmin ediyorum ve aracın tesisatına müdahele edilmediğini varsayıyorum ayrıca arka tekerlerde bulunan 2 motorda problem olmadığını kabul edersek el freni düğmesinde bulunan lehimler havanın soğuması ve sıcak olmasıyla ufakta olsa kopmalara neden olur buda sizin dediğiniz gibi düğmeye basınca parking brake fault see owners manual diye arıza verir.
Mesela benim araçta aynı problemi autohold düğmesinde verdi düğmeye basınca el freni hatası veriyordu oda aynı problem düğme içindeki lehimleri tazeleyince problem çözüldü.
2. problem için bende o özellik olmadığı için bilmiyorum. Eğer o sistemde bahsettiğiniz problem aracın kendi özelliği değilse yani sadece sizin araçta ise ozaman büyük ihtimalle kodlama hatası daha önce aracın gizli özelliklerini açarken açılmaması gereken bir kanal açılmışsa mesela ben sckandinavya diye bir seçenek açmıştım ve araç el frenini indirir indirmez kısaları yakıyordu buda onun gibi kodlama hatası olabilir, ama aracın orjinalide o şekilde olabilir belki sizin araçta uzun far asistanı vardır buda sadece tam karanlıkta uzunlar yanar anlamına gelir yani camda bulunan sensör karşıdan gelen aracın ışığını algıladığı sürece uzunları açmaz.
yavuz selimm
02 11 2024, 01:28
Reis dediklerinin hepsini kodlama ve yazılımada bakmak şartı ile bakıldı hiç bir arza göstermiyor fiziki olarakta baktıgımız ne kopuk bi kablo ne asınmıs bırsey var ama sorun yinede çözülemiyor farla ilgi en son kol arzalı dediler ama el freni ikaz uyarı ısıgı ıcın çözüm bulamadık. Daha sonrasında bakıldı el freni uyarı ıkaz lambası aktif degil dediler açmaya çalıstılar açamadılar..