PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.8T Çalışmıyor



benimertcan
09 10 2024, 00:58
Merhaba, yeni üyeyim. Yazım yanlışlarım olursa mazur görün.
Araç 1998 Passat 1.8T, iki hafta önce durduk yere arızalandı, araç benzindeydi, yolda giderken performans düşmeye başladı neredeyse istop edecek konumdaydı, araçta gaz olmadığı için gaz aldım, gazı aldıktan sonra 3 4 marş' a anca çalıştı. Araç benzinde neredeyse hiç gidemiyordu ama gaz alınca normal gitmeye devam etti.
Akşam aracı kapıya park ettim ama tekrar çalışmayacağını hissettim ve hissettiğim gibi de oldu.
Araç marş yiyor ama ateşleme yok, bobinlere baktım sorun yok, bujilere baktım sorun yok, yakıt pompası yeni değişmişti onunla alakalı olabilir dedim baktım pompa çalışıyor, enjektörlere baktım hepsi aynı püskürtüyor sorunu bulamadım.
Sigortalara baktım patlak yok, eksantrik sensörünü söktüm temizledim taktım, krank devir sensörünü söktüm temizledim taktım, maf sensörünü söktüm temizledim taktım.
Bunların hepsine rağmen araç çalışmıyor.
Aracın gaz kelebeğinden manuel yakıt verdiğimde araç çalışıyor, araç kendine gelmesine yakın yakıt vermeyi kesiyorum, araç aynı amerikan araçları gibi sallanıyor, gaza aldığım zaman da bu değişmiyor.
Yakıt pompası acaba yeterli basıncı oluşturamıyor mu?
Sensörlerden biri komple bozuk mu?
Aklıma başka bir şey gelmiyor, benzer bir sorun yaşayan olduysa yanıt bekliyorum, teşekkür ederim