PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat B8, torpidodan gelen Lukluk sesi

oguzhana
02 10 2024, 11:53
Herkese Merhaba,

Uzun süredir aracımdan gelen bir lıkırtı sesi var, düşük hızlarda bozuk yollarda ve araç sabitken sallantı olduğunda torpido civarından duyuyorum ve oldukça rahatsız edici.

Aracım servis bakımlı ve daha öncesinde şikayetimi dile getirdim fakat seviste aracı sallayınca bu sesi duyuramadım, son bakımda onlarda "abi yakıt boruları ses yapıyordu onları izole ettik düzelir dediler" tabiki fayda etmedi. Fakat artık ses daha az çaba harcıyarak duyurulacak kıvama geldi.

Öncesinde kronik setlerden gelen "gırç" sesi için burçları değiştirmiştim. Fakat bu ses ondan beter çünkü yerini bir türlü bulamadım. (Torpidonun içinde boru, bağlantı parçası vs gibi şeylerin gevşediğinden şüpheleniyorum)

Benzer durumdan muzdarip olan arkadaşlar varmıdır merak ediyorum?

Araç 2018, 1.4TSİ 125bg ve manuel.

Kulaklıkla dinlediğinizde gelen "lukluk" sesi duyabilirsiniz.

https://www.youtube.com/shorts/oxXkGBph7Rk

Herkese teşekkürler

xargs
03 10 2024, 12:54
Merhaba,

Çok defa araba içinde ses aramışlığım oldu, alakasız yerlerden çıkan sesleri bile torpidodan geliyor zannettim. Sanırım ses oradan yansıyıp kulağa geldiği içindi. Sizin durumunuz da böyle midir bilemem. Araçtaki diğer kişiler, mesela arkada oturanlar sesin nereden geldiğini düşünüyor bunlara da bakmak lazım.

Öte yandan, torpido içinden ses gelebilir ancak bu düşük bir ihtimal. Videodaki ses bana süspansiyon sisteminden gelen bir ses gibi geldi.
Bu tür seslerin tespiti uğraştırıcı olabiliyor, hiç beklenmedik yerden çıkabiliyor.

mucahit81
08 10 2024, 12:27
araç içinde veya torpidoda sabitlenmeyen bir eşyadan kaynaklanıyor olabilir. bir keresinde aynalı güneşlik yerinden çıkmış ses yapıyordu sesin kaynağını buluncaya kadar canım çıktı. bazen telefon şarj kabloları plastik aksamlara çarpıp aes yapıyor.

oguzhana
08 10 2024, 19:45
Bugun arabayi servise goturdum, usta basi ile test sürüşüne ciktik.

Sesi duyurdum motorkulaklarindan olabilecegini fakat arabanin yasi ve kilometresinin dusuk olmasi sebebiyle buna pek ihtimal vermedi. Hatta pek degistirdigimiz parcalar degil dedi.

Yinede aklinda birkac sey oldunu serviste bunlari deneyeceklerini soyledi. Daha once boyle birseyle karsilasmamislar. :)

Sonuca gore bilgi veririm. :vw :anormal

oguzhana
11 10 2024, 23:58
Guncelleme,
Motor kulaklari degisti, problem cözüldü. :o

Murattat
16 10 2024, 08:42
bu kadar basit ses için motor kulaklarını değiştirmeye pek gerek yok gibiydi. Yağ mı kaçırıyordu acaba ?