Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat b7 tdi kızdırma buji arızası(yolda kaldık)
Merhabalar. Passat b7 140500 km 1.6 tdi aracımla denizli antalya yolunda giderken bir anda sarı ikaz ışığı ve km nin orada ünlem işareti çıktı. Araba güçten düştü ve teklemeye başladı. Rölanti dahil gaz versem de titreme yapıyordu.
Aracın bakımını daha 350 km önce yaptım. Orijinal filtre ve castrol yağ ile. Arıza vermeden 1 saat önce de shell den motorin almıştım. Fişte de yazıyor.
Şu an çekicinin üzerinde Antalya’ya gidiyoruz. Bosch car service e götüreceğim arabayı. Bir tavsiyesi olan var mı acaba? Teşekkürler.
Hocam geçmiş olsun, arıza neymiş ? yaptırıp yolunuza devam edebildiniz mi ?
Bilgisayardan arıza koduna bakınca enjektör uyarısı verdi. 4 enjektör de sökülüp bosch diesel service e gitti. 2 enjektörün bobini hasarlanmış, onlar değişti. Bir de enjektör geri besleme yakıt hattında bir boru patlamış. O hat tamamen değişti. 4 enjektör temizliği, bobin değişimi 12 bin, bizim usta 5 bin, ayrıca besleme hattının borusu (orjinal) 7300, çekiciye de 6500 tl masraf oldu.
Yalnız aracın yakıt tüketimi çok düştü. Şehir içinde 6.5 civarında yakarken şu anda 3.9-4.4 arasında gidip geliyor. Aracın çekişi de arttı.
Geçmiş olsun, yakıt sarfiyatı da normale dönmüş ne mutlu.
Ama ödenen fiyatlara birşey demek çok zor. Zira fiyat algımız da altüst oldu, ucuz pahalı nedir ölçemez olduk. Her sektör de bu nizamsızlığı lehine çeviriyor anlaşılan.
Görünüşe göre, yakıt ekonomisinde ve güçte çok önemli bir artış olduğu için tüm onarım maliyetleri haklı çıktı. Bu beni mutlu ediyor
Tekrar selamlar, dsg de 1. viteste ve geri viteste vuruntu şikayeti ile enjektör temizliği yapılan yere gittim. Cihaza bağlayıp 1 saat süren bir ayar yaptılar. Enjektörlerin seri no ları dahil girilip ayar yapıldı. Vuruntu ile ilgili hiç bir şikayet kalmadı. Hatta aracı aldığımdan beri devam eden, klimayı açtığım zaman devir ibresinin yükselip alçalması problemli de bitti. Yakıt tüketiminin çok azaldığını söylemiştim, ancak enjektör ayarından sonra yakıt tüketimi yaklaşık 6.5-7 arasına çıktı. Rölantide dahi 0.6 nın altında göremiyorum.
Buna sebep olabilecek bir durum tahmin edebiliyor musunuz? Ayar yapılan yere sordum, 1000 km civarında kullan düzelir dediler.