Orijinalini görmek için tıklayınız : ABS Start STOP arıza lambalar (bazen yanıyor)
Merhabalar
Passat 2013 model otomatik bluemotion 1.4 TSI araç modelim. Bir den ABS Denge ve Start STOP Arıza lambaları yandı bazen aç kapa yapıyorum v.s. bazen ilk seferde hiç yanmıyor.
Bu güzel forumda biraz araştırınca konunun AKÜ den olduğunu tahmin ettim (tabiki yüzdeyüz değil ama az çok rahattım)
Dün itibariyle "Engine fault" (Motora benzeyen simge) sabit olarak yanmaya başladı.
Sorum şu Akü azaldıkca buda mı çıkıyor ? Yoksa Akü harici bir hatamıdır ?
Günler diliyorum
Merhabalar, ilk önce zaman kayıp etmeden akünüzün durumunu ölçtürmeniz gerekiyor görünen akü den gözüküyor voltaj yeterli olmadığı için arıza ışıkları yana biliyor iyice akü voltaj sağlayamadığı zaman tüm ışıklar yanacak eğer araç Dsg ise bu durum çok sakıncalı mekatronik kart yakmaya kadar gider.
kazasız belasız sürüşler diliyorum.
Owww ne diyorsunuz , tamam teşekkürler ben hemen akü ölçtürmeye götüreyim. Peki o sonradan çıkan arızada onunla alakalımıdır ? Birde akü bitmeye yakın neden akü işareti çıkmıyor orası garip.
cevabınız için çok teşekkürler. Gram anlamıyorum bu işlerden
Owww ne diyorsunuz , tamam teşekkürler ben hemen akü ölçtürmeye götüreyim. Peki o sonradan çıkan arızada onunla alakalımıdır ? Birde akü bitmeye yakın neden akü işareti çıkmıyor orası garip.
cevabınız için çok teşekkürler. Gram anlamıyorum bu işlerden
Kesinlikle bir an önce önleminizi alın bazı zaman çıkıyor bazı zaman çıkmıyor benim akü bittiğinde sıcak havada birden gitti tüm arıza ışıkları yanmıştı o arıza büyük ihtimalle ondan olmuştur gene gerekli kontrolleri yaptırırsınız.
otomatik araç kullanıcısı olarak her bakım da akünüzün sağlığını ölçtürünüz.
Merhaba dün akü ölçtürdüm ve normal değerler çıktı, sonra adam arızaları görmek istedi. ne abs ne start stop ne de o motor simgesi çıktı bildiğiniz temiz araç çalıştı. Tamam abs ve start stop bazen çıkmıyordu ama motor son dönemde hem çıkmıştı sembol olarak oda çıkmdı. defalarca kapatıp açtım çıkmadı.
sabah aracı çalıştırdım :) başlangıca döndük abs ve start stop sembolleri var fakat motor yok. Bir arkadaşa sorrdum beyni karışmış reset atmak lazım bence dedi. Fikriniz nedir ?
ilginç bi çözüm sürece bazı akü ölçen cihazlar yanlış sonuçlar vere biliyor bu işin ehli bir usta yada yetkili servis bulmanızı öneriyorum.:)
Merhabalar
Akü değelerini ölçtürdüm, Ölçen arkadaş değerler normal dedi ve hataları görmek istedi, tekrar çalıştırdığımızda hiç bir hata gelmedi. üzerine 1 gün geçti sabahı tekrar geldi hatalar, bunun üzerine aynı yere götürdüm ve tekrar ölçtürdüm değerler yine normal oradaki kişişer ellerindeki başka bir aküyü ikame taktılar 1-2 gün kullan bakalım dediler, takar takmaz zaten hatalar yine geldi ve AKÜ den değil bence dedim.
Sanırım bilgisayara bağlamak gerekecek
Bu tarz konular forumda hep sonuçsuz kalmış, sonu ne olduğunu yazmamışlar. Çözülünce kesinlikle yazacağım :) En son bilgisayara bağladık ssol arka lastikden ABS bilgisi gelmiyor, kablo dediler, kablo sağlam çıktı sensör dediler sensör sağlam çıktı sonra ABS beyni dediler. Değişim sıfırı 20k dediler.
başka bir yere daha göstereceğim , deneme yanılma yöntemiyle uğraşıyorlar gibi geldi.
çok geçmiş olsun cevaplarını bekliyorum kısa sürede çözersiniz inşallah
2. bir oto servise götürdüm tek işi wolswagen araçlar olan oradada bu sefer bilyalarıda değiştirdiler ekstra olarak, yine düzelmedi onlarda ABS değişim dedi, fakat bir Oto Elektronik'den görüştüğüm birisi ABS de hata olsa hep aynı tekerden çıkmaz, her seferinde farklı hatalar verir dedi. Siz ne diyorsunuz var mı oto elektrikçi ?