Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadaşlar acil
adigem6681
16 08 2020, 22:56
Arkadaşlar 2008 2 tdı aracı yenı aldım yorgun bir arac tı bayagı bakımlarını yaptırdım triger seti devirdaim pompası hararet müsürü termostatı filtreleri vb arac çekişde bayagı kuvvetlı ama yakınlard bi uzun yol yapayım dedim ne zaman rampayı cıkmaya başlasam hararet göstergesi 95 100, 105 110 kadar cıkıyor aracı rahatlatmak maksadıyla gazı bıraktıgımda hararet göstergesi normale dönüyor tam yolda zevkle arac sürecegim zaman bu sekilde tedirgin olup rahatca gaza basamıyorum önerierinizi bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim . Bu arada PASSAT TÜRKİYE ailesine yeni katıldım herkese saygılar
hareret yapması için ilk termostat devir daim pompası fan bozuklğu ve soğutma sıvısı eksikliği akla geliyor daha öncesinden yapmıyorda bu parçaları değiştirdikten sonra yapıyorsa parçanın birinde sorun olabilir parçalar yan sanayi ise vw yan sanayiyi pek sevmez
Bu durumda, araç hareket halindeyken soğutma gerçekleşmiyor, fanla ilgisi olmadığını düşünüyorum. Soğutma sıvısı radyatörden dolaşsa bu kadar hızlı hararet çıkmamasını beklerim.
Evvela, soğutma sıvısı tam mi bir bakın.
Sonra, motor sıcakken radyatör hortumlarını ve radyatörü bir yoklayın, elinizi yakabilir, şu kafaya dayandıkları derecelerle sıcaklıklarını ölçebilirsiniz.
Muhtemelen motorda üretilen sıcaklık içeride hapsoluyor , devirdaim yapamıyor, bunun izini sürmelisiniz.
Bu vaziyette kullanmaya devam ederseniz conta yakabilirsiniz, veya hortumlar aşırı sıcaktan gevreyip esnekliğini kaybedebilir, sonra peyderpey şu kaçırmalar çatlamalar başlayabilir. Sonra tek tek hortum değiştir, uğraş dur bir vaziyet oluşabilir.
adigem6681
17 08 2020, 22:03
daha öncesinin de aracı rampada denemedim alalıda fazla olmuyor
- - - Sonradan Eklenen Mesaj - - -
Bu durumda, araç hareket halindeyken soğutma gerçekleşmiyor, fanla ilgisi olmadığını düşünüyorum. Soğutma sıvısı radyatörden dolaşsa bu kadar hızlı hararet çıkmamasını beklerim.
Evvela, soğutma sıvısı tam mi bir bakın.
Sonra, motor sıcakken radyatör hortumlarını ve radyatörü bir yoklayın, elinizi yakabilir, şu kafaya dayandıkları derecelerle sıcaklıklarını ölçebilirsiniz.
Muhtemelen motorda üretilen sıcaklık içeride hapsoluyor , devirdaim yapamıyor, bunun izini sürmelisiniz.
Bu vaziyette kullanmaya devam ederseniz conta yakabilirsiniz, veya hortumlar aşırı sıcaktan gevreyip esnekliğini kaybedebilir, sonra peyderpey şu kaçırmalar çatlamalar başlayabilir. Sonra tek tek hortum değiştir, uğraş dur bir vaziyet oluşabilir.
Arac düz yolda hararet standart 90 da hiç bir sorun olmuyor düzcede yaşıyorum adı üstünde düz yer bi bolu yapalım diyoz dikrampada yapıyor genelde görüşleriniz için teşekürler birde radyatörü temizletmeyi düşünüyorum tıkanma yapma ihtimaline karşı