PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 7- Vites DSG sahipleri sorunlari Topik

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9

GHCAN
08 04 2014, 10:02
Benimkisi biraz farklı bir durum. Kurumsal ve bireysel ilişkiler ve daim müşterileri olmam hasebiyle benden herhangi bir katılım payı alınmadı. Ancak bu işlemlerde maliyet %60 Doğuş Oto/%40 Araç sahibi tarafından paylaşılmakta..

Aciklama icin tesekkurler….

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

izmirli
09 04 2014, 15:56
2010 model passat 1.8 TSI 7 ileri DSG aracım var, ilk benzinli aracım ama ilk DSG li passat aracım değil buyüzden DSG yi az buçuk tanıyorum.

Aracımı ikinci el olarak aldım, eksper için servise gittik ve servis yeni bir yazılım olduğunu bunun yüklenmesi gerektiğini eğer yüklenmezse aracın servise giremeyeceğini söylediler ve bende kabul ettim.

Yazılım yüklenmeden iki gün önce aracı bolca kullandım ve hiç bir sorun yoktu vites geçişleri çok iyiydi. Güncelleme yapıldı ve aradan bir hafta kadar geçti ilk gün sorun yoktu ama yavaş yavaş sorunlar başladı,

şuan araç sakin kullanımda vites büyütürken hafif öne doğru yığılıyor ilk 3 vitesde bu bariz belli oluyorken 4-5 de çok az belli oluyor 5 den 6 ya sonra 7 ye geçişte ise hiç bir sorun yok.

D veya S fark etmez dip gaz yapınca araç her vites değiştirmesinde manuel araç gibi vites geçişini hissettiriyor hatta ben manuelde daha sarsıntızı geçiş yapıyorum.

diğer taraftan vites küçültürken hiç sorun yok, 7. vites 200 de giderken ani ve sert fren yapıyorum araç durana kadar 1. vitese kadar hiç sorunsuz ve sarsıntısız vitesi küçültüyor.

bir diğer nokta, D ye alıp dip gaz ile giderken 150 km de 4. vitesde oluyor araç ve ayağımı tamamen gazdan çekince araç 5-6 ve 7 ye geçiyor yine hiç sarsıntı yok ama ayağım gaza gittimi iş değişiyor

Yeni yazılım aracı mahvetti, işin en kötü yanı servise gidiyorum usta ( nasıl bir ustaysa ) araca bakıyor ve bu normal diyor, test araçları var 1.4 DSG onunla teste çıkıyoruz araç yağ gibi akıyor bu neden böyle dediğimde ise bu 1.4 seninki 1.8 ondan diyor böyle bir saçmalık olabilir mi

ozcan84
09 04 2014, 19:47
Saçma bir cevap olmuş hakkikaten :) benimde 1.8 tsi var dsg ve çok memnunum maşallah diyelim :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

SELÇUK
10 04 2014, 02:38
Yazılım sizin dsg için olmayabilir. Ama muhtemelen haberleri olmadığı için hepsine aynı yazılım atılıyor.
Hangi servise gittiniz bilmiyorum ama doğuş esenyurt da yıllık bakıma giren 20.000 km deki araç dsg yazılımı yapıldıktan 10 gün sonra yolda seyir halindeyken dişli kırdı ve mekatronik değişimine gidildi. Doğuş kabullenmese de mez oto atılan yazılım sonucu bunun olduğunu çünkü o kodlu dsg nin yazılımının farklı olduğunu söyledi. Bence sizinki de ezbere yapılmış bir işlem

Arguss
10 04 2014, 07:59
En son güncellemeden sonra benimde kavrama değişti :) bakın arkadaşlar insanlık hali hepimiz yaparız ama şuna dikkat edelim, aracı stop etmeden önce n ye alalım el frenini çekip ayağımızı frenden çektikten sonra, aracı p'ye alın, auto hold açıkken aracı stop etmeyin çünkü tam bırakmıyor aracı el frenine, şanzımanı 3-4 kere yükte bırqktığınız zaman sorunlar başlıyor, sıkışık trafikte manuele alın araç hep 1. Viteste olsun, bunlara dikkat etmek önemli

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

izmirli
11 04 2014, 08:13
Şimdi ben aynı servise veya başka bir sevise gitsem ve bir önceki yazılımı istediğimi belirtsem ve ısrarcı olsam acaba bir önceki yazılıma geçirirler mi ?

birde yazılımla birlikte şanzıman yağıda değişti ücretsiz olarak, bu yağdan kaynaklı bir sorun olabilir mi ?

Son sorum, 1.8 TSI DSG için hangi motor yağı ve marka öneriliyor, yanlışım yoksa motor yağı olarak 5-30 kullanılıyor ama hangi marka en çok öneriliyor.

oner7
27 06 2014, 16:37
Arkadaşlar bugün bir şey farkettim. Araç kalkarken ve vites değiştirirken özellikle 3.vites 1 sn civarında bir metal sürtme sesi geliyor. Radyo fan camlar kapalı iken bariz duyuluyor.

Dediğim gibi araç duruştan kalkarken ve 2'den 3'e atarken.

Aracım 2011(B7) Passat 1.4 Comfortline (64000km)

Ses böyle sanki el freni çekikken gitmeye çalışıyormuşsun gibi iki metalin birbirine sürtme sesi gibi ve sadece vites değişirken oluyor. 4. ve 5. vites geçişlerinde genelde ses gelmiyor. Aracın hızlanmasında bir sorun yok. Titreme,zıplama yok. Zaten 55000km'de seris ücretsiz olarak baskı balatasını değişmişti.

Şanzıman sorunu gibi duruyor değil mi?

ajanx
27 06 2014, 23:53
VW Castrol önerir..
Şimdi ben aynı servise veya başka bir sevise gitsem ve bir önceki yazılımı istediğimi belirtsem ve ısrarcı olsam acaba bir önceki yazılıma geçirirler mi ?

birde yazılımla birlikte şanzıman yağıda değişti ücretsiz olarak, bu yağdan kaynaklı bir sorun olabilir mi ?

Son sorum, 1.8 TSI DSG için hangi motor yağı ve marka öneriliyor, yanlışım yoksa motor yağı olarak 5-30 kullanılıyor ama hangi marka en çok öneriliyor.

bilal.yalcin.33
25 09 2014, 23:14
Arkadaşlar 2008 model 6dsg 2.0 tdi aldım. Araç soğukken kalkışta sorun yok. Isınınca kalkışta zıplama yapıyor. Daha önce park ederken stop sorunu da vardı. Enjektör arızalıymış tamir olunca stop sorunu bitti. Isınınca kalkışta zıplama devam ediyor. Yardımcı olabilecek tecrübe sahibi olanınız var mı?

kahtalı_mıçı
25 09 2014, 23:58
Arkadaşlar 2008 model 6dsg 2.0 tdi aldım. Araç soğukken kalkışta sorun yok. Isınınca kalkışta zıplama yapıyor. Daha önce park ederken stop sorunu da vardı. Enjektör arızalıymış tamir olunca stop sorunu bitti. Isınınca kalkışta zıplama devam ediyor. Yardımcı olabilecek tecrübe sahibi olanınız var mı?

Tam emin olmamakla beraber ilk once kavramaya sonrada mekantronik beynini kontrol ettirin..

Tabi bunlari yaptirmadan once sanziman yagi hic degisim olmadiysa degistirebilirsiniz.. Hatta sanziman ust kulak ve alt kulaklarida kontrol ettirin, yipranma varsa bir ihtimal onlardan da olabilir ama sogukken ve isininca degisken bir durum soz konusuymus tam bilemiyorum..

iPhone 5'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

evren
13 10 2014, 12:11
2012 1.4 dsg 43.000 km de olan passatım 2. viteste titreme yapıyordu. aracı temmuz ayında
ikinci el aldım ancak garantisi henüz bitmedi, benden önceki kullanıcı sürekli serviste bakım yaptırmış
ben henüz servise götürmedim ancak bu titremeden dolayı arabayı hemen doğuş oto çankayaya götürdüm.
usta arabaya bindiğinde titremeyi o da farketti. foruma yeni katılan ancak sürekli takipte olmamdan dolayı ustaya
sorunun nasıl çözüleceğini sordum. önceleri tam cevap vermedi. ben kavrama mı değişecek
sıkıntı kavramada gibi dediğimde evet kavrama değişecek dedi ve 22.10.2014 e randevu verdiler
2-3 gün arabanın serviste kalacağını belirttiler ve yapılacak işlemin telefonla haber verileceğini söylediler
garanti kapsamında değişmesi talebinde bulundum bakalım servise götürdüğümüzde nelerle karşılacağız.
gelişmeleri aktarmaya çalışacağım

estelya
13 10 2014, 14:00
Geçmiş olsun servis harici DSG ustasida yok heralde aracımı satıp DSG cam tavanlı variant almak istiyorum ama bu DSG yokmu elimi kolumu bagliyor...

kingmemo61
13 10 2014, 17:56
Benim aracım 2011 highline DSG. Şubat 2011 Trafiğe çıkışlı. 2011 Aralık'ta kavrama Değişti. 2013 ocakta tekrar kavrama Değişti. Şimdi yine kavrama Değişimi kararı verildi.

Mehmet MISIR - 61 DP 616

estelya
13 10 2014, 18:05
Bu böyle devam edip gidecek ilerde garanti bitecek iyiniyet diye biseyde kalmayacak o zaman ne olacak kimse almayalım DSG sorunlu demiyor maşallah cayır cayır araba satılıyor

muyasa
13 10 2014, 18:11
Hocam sizinkide bir sey mi
Benim arac 2010 model şu anda 75,000 kmde sirası ile önce 3 kavrama sonra mekatronik sonra komple şanzıman sonra tekrar kavrama volant ile beraber degisti şimdi bekliyoruz bakalım

pst60
13 10 2014, 19:16
Bundan sonra alacağım araç kesinlikle DSG olmalı diyordum ama bu kadar çok sorunu duyduktan sonra hiç olmasın daha iyi diyorum.

murat-polat
01 11 2014, 20:45
S.A. foruma yeni üye oldum. 2010 1.8 tsi higline passatım var. Forumda ilgili konuların bir kısmını okudum ama benim aracımdaki gibi bir durumdan bahseden göremedim. bu dsg li ilk aracım. almadan önce dsg vites geçişlerinin hissedilmediğini duyardım kullanıcılardan. Bu bende yüksek bir beklenti yarattı ondan mıdır yoksa gerçekten bir sorun mudur bilmiyorum ama özellikle 2. vites geçerken çok bariz hissediyorum geçişi ama şiddetli değil 2 ve 3. vites diğer viteslere geçtiği gibi geçmiyor daha yavaş 3. vitesten sonra hissedilmiyor. (bahsettiğim durum titreme değil titreme yok) bazen sürüş sırasında gaza bastığımda silkelenerek sert bir geçiş oluyor bu nadiren olan bir durum. son olarak 4. vitesten aşağı doğru vites düşerken de düşüşleri hissedebiliyorum. Ama dikkat edilirse, çok bariz değil. bu durumlar dsg nin normal karakteri mi yoksa sorun belirtisimidir acaba tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum iyi akşamlar.

ajanx
01 11 2014, 22:16
Bence Kavrama problemi. Acilen serviste test etirin.

murat-polat
01 11 2014, 22:21
serviste usta kullandı normal dedi. ama 1 km kullanmakla anlaşılacak şeyler değil. çok dikkat ederek şehir içinde 40 - 50 km kullanırsa şikayetlerimi farkedecektir. sadece bir tur attı geldi normal dedi.

ajanx
01 11 2014, 22:30
Başka usta baksın yada başka servise gidin....

murat-polat
01 11 2014, 22:37
kayseride tek servis var özel servise götürmeyi düşünüyorum.

ajanx
01 11 2014, 22:40
Götürün teşhis ettirin ancak DSG problemini Servis'te yaptırın.

murat-polat
02 11 2014, 07:39
cevaplarınız için sağolun. başka fikri olan yokmu sizin araçlarda geçişler azda olsa hissedilmiyor mu.

kadyr
02 11 2014, 11:59
vıtes dusururken degılde hızlanırken gecısler azda hıssedılıyor ama sakın hızlanırken hıssettırmıyor.

ABaturC
02 11 2014, 13:03
Şimdiye kadar kullandığım araçlar içinde en sorunsuz, performanslı ve konforlu şanzımandı benim için DSG. Herhangi bir sorun yaşamadım şu ana dek. DSG'ye kusur bulan arkadaşların Nissan Patrol ya da Peugeot 3008'i test etmelerini öneririm. :)

murat-polat
02 11 2014, 17:50
Kavrama arızasında geçişlerde titreme olduğunu söylemiş herkes. bende titreme yok. genelde hafif bazen 4.5.6. viteslere geçerken arabayı sarsan vuruntular oluyor. ben mekatronik arızasından daha çok şüpheleniyorum. bazı arkadaşlar kavramanın iyi ayar yapılması gerektiğinden bahsetmişler belkide kötü ayar yüzünden oluyor. kayseride herkesin önerdiği bir özel servis var ilk fırsatta onlara test sürüşü yaptırayım.

murat-polat
08 11 2014, 17:26
Bugün test sürüşüne çıktık. baya bir kullandı usta. her türlü, her hızda test etti. sonuçta sorun yok dedi. benim hissettiğim vites geçişlerinin normal olduğunu söyledi vites geçişleri hissedilir zaten dedi. audilerin multitronic vitesinde hiç geçiş hissedilmezmiş. ustalar yetkili servisten ayrılıp kendi servislerini açmışlar yani araçları iyi tanıyorlar. benimde içim rahatladı artık korka korka kullanmak yok.

ahmetcaner
12 11 2014, 11:50
Merhaba bende 2011 Golf MK6 1.6 TDI DSG kullanıcısıyım.Çok ciddi bir sorunum yok 1 yıldır kullanıyorum çok memnunum ama dsg d2 de sizlerinde belirttiği gibi ara sıra titreme yapmakta .o da düşük devirde iken.örneğin şehir içinde bir rampadan yavaş geçmem gerekiyorsa vites d2 de iken bu sorun yaşanıyor.Sizce bi baktırmalı mıyım? Sorun daha da büyür mü.?Yoksa dsg normu budur.Teşekkürler

ahmetcaner
12 11 2014, 11:56
Bir de iyi niyet garantisine girme olasılığım nedir?45 bin bakımını kayseri özsa da yaptırdım araç 70100 de 60 bin için servise gitmedim

sercan salman
12 11 2014, 16:25
mrb arkadaslar.bende 2010 model 1.4 tsi dsg 7 ileri passta var.ikinci vitese gecislerde arac titreme yapıyor.bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

mak38
12 11 2014, 16:37
Hocam aynı sorun benim araçta da var acaba kayserideki o servisi öğrenebilirmiyim teşekkürler...

mak38
12 11 2014, 16:39
hocam titreme varsa kavrama ünitesi değişecek .yetkili servisler; eğer garantiniz yoksa 2500-3000 TL fiyat veriyorlar... aynı sorun benim araçta da var bende özel servis bulmaya çalışıyorum daha uyguna yaptırabilirmiyim diye

murat-polat
12 11 2014, 18:57
Sizlere mesaj ile servisin ismini yazdım. ustanın söylediği en kolay anlama yöntemi ikinci viteste mümkün olduğunca yavaş şekilde giderken, dönüş yapmanız, dönerken titreme varsa kavrama bitmiş demektir.

murat-polat
12 11 2014, 19:01
Bir de iyi niyet garantisine girme olasılığım nedir?45 bin bakımını kayseri özsa da yaptırdım araç 70100 de 60 bin için servise gitmedim

bana özsa da söylenen bir bakımın atlanmış olması iyi niyet garantisine engel değil siz önce yetili servise gidin bence.

murat-polat
12 11 2014, 19:04
hocam titreme varsa kavrama ünitesi değişecek .yetkili servisler; eğer garantiniz yoksa 2500-3000 TL fiyat veriyorlar... aynı sorun benim araçta da var bende özel servis bulmaya çalışıyorum daha uyguna yaptırabilirmiyim diye
bence kavrama için internette fiyat araştırması yapın 850 tl ye kavrama var kalitesini bilemiyorum ama bir bakın derim.

sercan salman
14 11 2014, 14:02
arkadaslar alakanıza tesekkür ederim.garanti kac km ye kadar gecerli? internetten yaptıgım arastırmalarda uygun fiyata kavrama bulamadım.

Yavuz Selim
14 11 2014, 17:54
İyi niyet garantisi için sadece km kriter değil. Benim aracım daha 30.000 kmde ve 2009 model. Ben geçen hafta değişim için 1500 TL ödedim. Daha yüksek kmde ama 2010 model bir araba için 500 TL alıyorlar. Bence de bakımı atlamış olmanız iyi niyet garantisini etkilemez. Belki ödeyeceğiniz katkı payını biraz yükseltebilirler. Çünkü bana söylenene göre, model, bakım ve yıpranmışlık durumu artı km gibi unsurlara göre ne kadar ödenecek onu hesaplıyorlar. Ama anladığım kadarıyla 4 yıl önemli bir kriter. Araç 4 yılı doldurduktan sonra fiyat birden yükseliyor. Verdiğim örnekte de anlaşılıyor. 2009 model için 1500 TL, 2010 model için 500 TL (diğer kriterler benzer)

mnakdogan
14 11 2014, 20:04
merhabalar. benzer sorunu ben 2013 model cc ile yaklaşık 2 aydır yaşıyorum.ilk kalkışlarda titreme oluyor, daha sonra kesiliyor.yokuş kalkışlarında daha belirgin bir hal alıyor.bu silkeleme işi şanzuman yagı değiştirildikten sonra yapmaya başladı.(vw nin dsg şanzumanlar için yeni ürettiği yağ ile değiştirmek üzere geri çağrılmıştık.)
önceden aldıgım randevu ile bugün eskihisar a gittim.randevu saati bir hayli geçtikten sonra servis danışmanı ile görüşüldü.ustaların yaptıkları araştırmalar,test sürüşleri,yeni yazılım yükleme denemelerinden sonra kavramanın değişeceği,(garanti kapsamında) yeni yazılım yükleneceği ancak bugün olamayacagı söyl endi.kasım 24 üne randevu verildi.
gelişmeleri buradan sizleri bilgilendirmek amacı ile paylaşacağım.hepinize kazasız keyfli sürüşler dilerim.

eskihisar serviste şanzıman indi.kavrama değişti.ve henüz 16000 küsur km deki arabamdaki bu işlem hiç hoşuma gitmedi açıkçası.

Yavuz Selim
18 11 2014, 15:28
Merhaba,

Benim 2009 model (30.000 km) araçta geçen hafta kavrama değişti. Servis danışmanı aracın km'si düşük olmasına rağmen sıkışık trafikte kullanımın kavramayı bitirebildiğinden bahsetti. 6 ay önce yeni yazılım ve şanzıman yağı konmuştu. Bilen arkadaşlara bir kaç sorum var:

1- Yeni yazılım, yeni şanzıman yağı ve yeni tip kavrama ile bu sorun tekrarlıyor mu?
2- Tekrarlamaması için sıkışık trafiğe girdiğimde manuel kullanayım diyorum. Gerçi DSG'yi manual kullanmak baya zor. Vites geçiş araları bildiğimiz manuel arabalar gibi değil.

Bu konularda fikri olanlar paylaşabilirler mi?

teşekkürler,

z4a6m5a2n8
18 11 2014, 21:38
Problem mi bilmiyorum ama ben de bir soru sormak istiyorum:
1.viteste kalkarken çok hafif bir titreme var ki zaten hemen 2. vitese atıyor.Bir de D modunda 4. vitesteyken fren yaptığımda hemen 3. vitese alıyor ve orada ben hafif bir yığılma hissediyorum.Bu durumlar normal mi?Bu tip sorun yaşayan arkadaşım oldu mu?Şimdiden cevaplarınıza teşekkürler...

murat-polat
18 11 2014, 21:58
Problem mi bilmiyorum ama ben de bir soru sormak istiyorum:
1.viteste kalkarken çok hafif bir titreme var ki zaten hemen 2. vitese atıyor.Bir de D modunda 4. vitesteyken fren yaptığımda hemen 3. vitese alıyor ve orada ben hafif bir yığılma hissediyorum.Bu durumlar normal mi?Bu tip sorun yaşayan arkadaşım oldu mu?Şimdiden cevaplarınıza teşekkürler...Bu yazdıklarınız sorun gibi görünmüyor. sürekli sorunları duyduğumuz için biraz fazla dikkat ediyoruz aslında normal olan karakteristik özellikleri sorun gibi algılıyoruz. insan paranoyak oluyor, ama servisteki ustalara gösterin içiniz rahat etsin.

z4a6m5a2n8
18 11 2014, 22:01
Bu yazdıklarınız sorun gibi görünmüyor. sürekli sorunları duyduğumuz için biraz fazla dikkat ediyoruz aslında normal olan karakteristik özellikleri sorun gibi algılıyoruz. insan paranoyak oluyor, ama servisteki ustalara gösterin içiniz rahat etsin.

Servis bana,2013 model araçlarda dsg'nin tüm problemleri çözüldü,dedi.Valla onca sorunu duymama rağmen nasip dedim gidip aldım.Keyifli mi keyifli.Çok severek kullanıyorum aracımı;ama tit,z biri de olunca en ufak şey kıllandırıyor beni.Hayırlısı bakalım umarım bununla kalır.Cevabınız için teşekkürler saygılar...

Yavuz Selim
21 11 2014, 09:55
Merhaba,

Benim 2009 model (30.000 km) araçta geçen hafta kavrama değişti. Servis danışmanı aracın km'si düşük olmasına rağmen sıkışık trafikte kullanımın kavramayı bitirebildiğinden bahsetti. 6 ay önce yeni yazılım ve şanzıman yağı konmuştu. Bilen arkadaşlara bir kaç sorum var:

1- Yeni yazılım, yeni şanzıman yağı ve yeni tip kavrama ile bu sorun tekrarlıyor mu?
2- Tekrarlamaması için sıkışık trafiğe girdiğimde manuel kullanayım diyorum. Gerçi DSG'yi manual kullanmak baya zor. Vites geçiş araları bildiğimiz manuel arabalar gibi değil.

Bu konularda fikri olanlar paylaşabilirler mi?

teşekkürler,

Merhaba arkadaşlar,
Yok mu sorularıma cevap verecek arkadaş:sor1

catek
21 11 2014, 10:10
Merhaba arkadaşlar,
Yok mu sorularıma cevap verecek arkadaş:sor1

1- konu hakkında tecrübem yok
2- Ben sıkışık trafikte manuele dönüyorum zira dsg yarı otomatik şanzuman. Sıkışık trafikte manuel olmadığı durumlarda dsg birinci vitese araç durmadıkça geçmiyor ve ikinci viteste kalıyor. Bu da manuel araçlarda yarım debriyaj yaparak aracı kullanma ile aynı oluyor. Bu yüzden dur kalk trafikte manuel kullanım (Kulakçıklardan veya triptonik ile) daha sağlıklı diye düşünüyorum.

kadyr
21 11 2014, 12:57
bende aşırı dur kalk trafikte manuel kullanıyorum. denildiği gibi çok 2. viteste yarım debriyaj kalkıyor araç ya aracı zorlamadan kalkıcaksınız yada manuel kullanıcaksınız.zaten bana kalırsa kavramanın omrunu yıyen yarım debrıyaj durumlarında gaza yuklenmek.

kadyr
23 11 2014, 21:42
move selector lever to position p n
sorunu yasadık bıraz once aku takvıye denedık olmadı. arabayı bıraktım eve yakın oldugu ıcın ustama sorucam fakat bu durumu yasayan varmı baska bır tecrube ıle karsılasmıs olan varmıdır 2 ay once kavramayı degıstırdık servıste garantısı var yanı. fakat kavramadan kaynaklı bır durum degıl sanırsam bu.

catek
23 11 2014, 22:10
move selector lever to position p n
sorunu yasadık bıraz once aku takvıye denedık olmadı. arabayı bıraktım eve yakın oldugu ıcın ustama sorucam fakat bu durumu yasayan varmı baska bır tecrube ıle karsılasmıs olan varmıdır 2 ay once kavramayı degıstırdık servıste garantısı var yanı. fakat kavramadan kaynaklı bır durum degıl sanırsam bu.

şu siteye göz attınız mı?

Move selector lever to position p/N (http://www.jettaturkiye.com/jetta-genel-sorular-sorunlar-testler/5098-move-selector-lever-to-position-p-n.html)

kadyr
23 11 2014, 22:17
Oraya bakip takviye yaptik zaten yemedi.

Yavuz Selim
24 11 2014, 09:15
Oraya bakip takviye yaptik zaten yemedi.

Çok geçmiş olsun inşaalla ciddi bişey yoktur.

Yavuz Selim
24 11 2014, 09:29
Bir sorum daha vara;

Manuelden otomatiğe (veya tam tersi) araç hareket halindeyken geçiş yapmak sağlıklı mı? Sıkışık trafikte manuelde kullanalım ama trafik açılınca otomatiğe geçmek istiyorsak illa arabanın durmasını mı beklemek lazım?

prisonrk
24 11 2014, 09:36
Herhangi bir sorun olmayacaktır. hareket halindeyken geçişleri yapabilirsiniz.

z4a6m5a2n8
24 11 2014, 09:48
Bir sorum daha vara;

Manuelden otomatiğe (veya tam tersi) araç hareket halindeyken geçiş yapmak sağlıklı mı? Sıkışık trafikte manuelde kullanalım ama trafik açılınca otomatiğe geçmek istiyorsak illa arabanın durmasını mı beklemek lazım?
Bildiğim kadarıyla hareket halindeyken konum değiştirmek(manuel-oto,oto-manuel) pek önerilmiyor.

kadyr
24 11 2014, 10:19
dogustan bı usta ıle gorustum tanıdıgm kısı oldugu ıcın. mekatronık dedı. 2010 dan berı hıc mekatronıgımız degısmemıstı oda degısır artık.

Yavuz Selim
26 11 2014, 14:37
Daha 15 gün önce kavraması değişen aracımı bugün cam değişimi için servise bıraktım. Kavrama değiştikten sonra kalkışlarda tak diye bir ses geliyordu. Aslında çok silik bir ses. Sanki biryerlerde bir boşluk varmış gibi. Sabah test sürüşü yaptık usta ayarların tekrar yapılması gerektiğini söyledi. Bu arada sıkışık trafikte nasıl kullanmak gerektiğini sordum. Manuel kullanımı pek tavsiye etmedi. Sürekli manuel vites değiştrmenin de mekatroniğe zarar verebileceğini söyledi. Geç vites atmasını istiyorsan S modunda kullan dedi. En çok zarar veren yokuşlarda dur kalk yapmakmış. Bu arada yeni nesil kavramalardan şuana kadar bir problem gelmediği de söyledi. İnşaallah yeni nesil kavrama ile sorun kökten çözülmüştür.

ABaturC
26 11 2014, 14:40
Bana da 2012'den sonraki şanzıman/kavramalarda bir sorun yaşanmadığını söylemişti yetkili servis. İnşallah dedikleri doğru çıkar, cümlemiz için.

kadyr
26 11 2014, 15:17
iki ay once kavrama değişmişti. ondan sonra 1 den 2 ye geçerken ufaktan silkeleme yapıyordu trafikte iken. pazar günüde yolda bıraktı mekatronık arızalanmış araç servis bakımlı olduğundan parçayı doğuş verdi bir miktar işçilik ödeyecegım sonucu gorecegız

mnakdogan
26 11 2014, 18:52
merhaba arkadaşlar.önceki yazımda belirttiğim gibi 16250 km de 2013 CC şanzumanı indi.kavrama değişti yeni yazılım dan sonra aracımızla yollara düştük.
henüz 2 yaşındaki bir araçta böyle bir arıza doğrusu beni tedirgin etti.fakat yapacak birşey yok.deneyeceğiz ve göreceğiz.

Sonerpassat
27 11 2014, 11:33
Arkadaşlar ben ilk kez ve 4 kasımda dsg şanzıman passat aldım. Bu araçlarda baskı balata 1 tane mi oluyor birden fazla mı ? Bunlar ortalama kaç bin km de değişir ? Otomatik vites olması baskı balatayı çabuk mu bitirir yani ? Tşk

Yavuz Selim
27 11 2014, 15:39
Merhaba,
Bu araçlarda kavrama var ve DSG kavrama biraz sıkıntılı. Km'den bağımsız nasıl kullandığınıza bakar. Eğer çok yokuşlu ve sıkışık trafikte kullanıyorsanız erken biter. 10.000 kmde, değişen de var 60.000 kmde değişen de var. Eğer arabayı sıfır aldıysanız tavsiyem mutlaka garanti uzatın. Eğer ikinci el aldıysanız mutlaka servis bakımı yaptırın. Üretici firma servis bakımlı araçlara iyi niyet garantisi adı altında destek veriyor DSG için. Ben iki hafta önce kavrama değiştirdim aracım daha 30.000 kmde. Bir de mekatronik var problemli olan. Bu daha pahalı ve yine kullanıma bağlı olarak ne zaman değişeceği belli olmaz. Problemsiz sürüşler dilerim.

Sonerpassat
27 11 2014, 17:15
Çok teşekkür ederim

estelya
30 11 2014, 00:02
öyle gezerken rast geldim
Satılık Volkswagen 6 İleri 0 sıfır DSG Şanzıman - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 187015226 (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-satilik-volkswagen-6-ileri-0-sifir-dsg-sanziman-187015226/detay)
7 İLERİ DSG SANZIMAN SIFIR VE İKİNCİ EL - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 156149650 (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-7-ileri-dsg-sanziman-sifir-ve-ikinci-el-156149650/detay)
diğer parçalarda servise göre pahalı değil yanlışsa düzeltin ama servis değişimde 25.000 tl gibi rakamlardan bahsediyor.

Alper5
30 11 2014, 22:17
DSG 150 km/h da ses yapar mu veya araç rüzgar sesi yapar mı?

sbeyribey
22 01 2015, 12:05
Merhaba arkadaşlar, benim ikinci el olarak aldığım araç da (2009 1.4tsi passat) 1.5 yıl önce, bir önceki sahibi tarafından yolda kalınca servise çekici ile götürülmüş ve şanzıman değişimi yapılmış. 0AM300048L 00S şanzıman değişimi iş emrinde görünüyor. Ancak son 1-2 aydır 1. ve 2. viteslerde baya yüksek sarsıntı hissediyorum. Şanzıman değişikliği kavrama değişikliğinin de yapıldığı anlamına mı gelir yoksa bunlar birbirinden ayrı şeyler mi acaba?

Araç sürekli servis bakımlı, zaten şanzıman değişimi de iyi niyet kapsamında yapılmış. Ben de randevu aldım, gidip göstereceğim ama şu kavrama konusunda servisten destek beklemeli miyim onu anlamaya çalışıyorum.

Selamlar.

konan4206
22 01 2015, 12:11
Merhaba arkadaşlar, benim ikinci el olarak aldığım araç da (2009 1.4tsi passat) 1.5 yıl önce, bir önceki sahibi tarafından yolda kalınca servise çekici ile götürülmüş ve şanzıman değişimi yapılmış. 0AM300048L 00S şanzıman değişimi iş emrinde görünüyor. Ancak son 1-2 aydır 1. ve 2. viteslerde baya yüksek sarsıntı hissediyorum. Şanzıman değişikliği kavrama değişikliğinin de yapıldığı anlamına mı gelir yoksa bunlar birbirinden ayrı şeyler mi acaba?

Araç sürekli servis bakımlı, zaten şanzıman değişimi de iyi niyet kapsamında yapılmış. Ben de randevu aldım, gidip göstereceğim ama şu kavrama konusunda servisten destek beklemeli miyim onu anlamaya çalışıyorum.

Selamlar.
1,5 yıl önce şanzuman değişmişse o şanzumanın 2 yıl garantisi var.hiçbir ücret vermemelisiniz bildiğim kadarıyla.

sbeyribey
22 01 2015, 12:29
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Ben de aynı şekilde düşünüyorum, değişen parçanın 2 yıl garantisi olmalı, ancak kafamı karıştıran şu, genelde forumlarda şanzıman+kavrama+mekatronik üç ayrı şey gibi görünüyor. Bilmediğim için de muallak kalıyorum. Kavrama ayrı bişey şanzıman ayrı bişey derlerse ne yaparım onun telaşındayım :)

selamlar.

burakakgul
22 01 2015, 13:48

Ben de aynı şekilde düşünüyorum, değişen parçanın 2 yıl garantisi olmalı, ancak kafamı karıştıran şu, genelde forumlarda şanzıman+kavrama+mekatronik üç ayrı şey gibi görünüyor. Bilmediğim için de muallak kalıyorum. Kavrama ayrı bişey şanzıman ayrı bişey derlerse ne yaparım onun telaşındayım :)

selamlar.

Evet tam olarak dediğiniz gibi kavrama, şanzuman ve mekatronik birbirinden ayrı aksamlar. Kavrama ünitesi manuel araçlardaki debriyaj görevini üstleniyor. Mekatronikte kavramaya vites değiştirmesi için emir veren kontrol ünitesi. Bazen mekatronik için güncelleme işlemi yapılıyor ve güncellemeden sonra o sarsıntılar kesilebiliyor. Sizin aracınızdaki sarsıntıların dışında bir de kalkışlarda titreme oluyorsa sorun kavrama ünitesi olabilir. Ancak yinede kesin bir şey söylememek gerek. Aracınızın servis bakımları düzenli yapıldığına göre endişelenmenize bence gerek yok. Daha önceden şanzuman değişimide yapılmış zaten kavrama için zorluk çıkaracaklarını sanmıyorum. En kısa sürede sorununuzun hallolması dileğiyle. Keyifli sürüşler.

lecabus
22 01 2015, 14:40

selamlar.

Şanzımanın değişmesi, kavramanın değiştiği anlamına gelmez. Benim aracımda iki ay ara ile değiştiler.

sbeyribey
22 01 2015, 16:03
@burakakgul , @lecabus , değerli cevaplarınız için teşekkürler. Yarın sabaha randevu aldım, bakalım inşallah bir terslik çıkmadan problemi çözeriz. Araç düzenli olarak, km gelmese dahi düzenli yıllık bakımları yapılmış, şanzıman değişiminden sonraki yıllık bakımında da ek olarak şanzıman yağı değişimi ve şanzıman kontrol ünitesi güncelleştirme programı uygulanmış. Kavrama konusunda da yardımcı olacaklarını ümit ediyorum.

Sanıyorum kavramanın bu hale gelmesinin sebebi de forumda diğer arkadaşlardan okuduğum gibi sıkışık trafikte yokuş yukarı sık kullanıyor olmam. Bundan sonra yokuşlarda S'e geçeceğim sanırım..

selamlar.

Yavuz Selim
26 01 2015, 15:31
Tarihe baktığımda size muhtemelen çözüm ile ilgili bilgi vermişlerdir servisten. İnşaallah fazla fatura çıkarmamışlardır. Yokuş yukarı sıkışık trafik DSG'nin düşmanı hele hele ağır arabalarda. Mümkün mertebe yokuşta dur kalktan kaçınmak gerekir. Yokuşta S modunda kullanmak da düşük hızlar için pek çözüm değil zira 1-2 geçiş aralıkları aynı D'de olduğu gibi çok kısa. Yüksek viteslere geçiş aralıklarını arttırıyor S modu. O nedenle eğer düşük hızla yokuşlarda gidiyorsanız S modu yerine manuel tercih etmek daha sağlıklı olur.

Anıl E.
27 01 2015, 11:11
Arkadaşlar herkese merhaba 2014 sıfır passat cc sahibiyim yeni aldım aracımı daha 300 küsür kilometrede.

Başka konularda da okumuştum bu normal bir durum mudur yoksa anormal mi ? Araç bazen(ama sürekli değil) 2.vitese geçerken hafif bi silkelenme söz konusu

anlamadım neden olduğunu bazende hiç yapmıyor .

Anıl E.
27 01 2015, 11:41
Arkadaşlar herkese merhaba 2014 sıfır passat cc sahibiyim yeni aldım aracımı daha 300 küsür kilometrede.

Başka konularda da okumuştum bu normal bir durum mudur yoksa anormal mi ? Araç bazen(ama sürekli değil) 2.vitese geçerken hafif bi silkelenme söz konusu

anlamadım neden olduğunu bazende hiç yapmıyor .

Konu hakkında bilgili olanlar yardımcı olabilirler mi ? Özsa servisi aradım ustayla görüştüm 2014 lerde öyle bir sorun yok 2012-2013 lerde vardı dediler .

Eğer gerçekten en ufak bir işlem bile gerekiyorsa o kadar para verdik daha şimdiden sorun çıkarıyorsa.

Alırım o şanzımanı da arabayı da doğuşun mu artık vw nin mi bi yerine sokarım . İnsanın morali bozuluyor vallaha bu kadar paraya şimdiden eğer böyle bir sorun varsa ailem de avukatta çok gerekirse almanyaya kadar götürürüm konuyu . Yok öyle insanları enayi yerine koymak

SELÇUK
27 01 2015, 12:50
Konu hakkında bilgili olanlar yardımcı olabilirler mi ? Özsa servisi aradım ustayla görüştüm 2014 lerde öyle bir sorun yok 2012-2013 lerde vardı dediler .

Eğer gerçekten en ufak bir işlem bile gerekiyorsa o kadar para verdik daha şimdiden sorun çıkarıyorsa.

Alırım o şanzımanı da arabayı da doğuşun mu artık vw nin mi bi yerine sokarım . İnsanın morali bozuluyor vallaha bu kadar paraya şimdiden eğer böyle bir sorun varsa ailem de avukatta çok gerekirse almanyaya kadar götürürüm konuyu . Yok öyle insanları enayi yerine koymak

Usta test etsin o zaman. Ama her zaman olmuyorsa şansınıza test sırasında olmayabilir. En güzel tarif manuel aracı 3. Viteste kaldırmaya çalışıyormuş gibi yaptığı silkeleme

Anıl E.
27 01 2015, 14:38
Usta test etsin o zaman. Ama her zaman olmuyorsa şansınıza test sırasında olmayabilir. En güzel tarif manuel aracı 3. Viteste kaldırmaya çalışıyormuş gibi yaptığı silkeleme

Az önce içime sinmedi bi test yapayım dedim 40-50 km test ettim . Bu sefer hiçbir sorun yoktu , hızlı kalktım yavaş kalktım bi silkeleme falan hissetmedim müzik açmadım bilerek sadece arabaya konsantre oldum .

Önceden ibiza dsg kullanmış birisi olarak dsg'ye yabancı değilim çok severim aksine . Park edeceğim zaman önce ''N'' konumuna getiririm sonra el frenine basarım en son ''P''ye vitesi getirerek arabayı kapatırım. Yanlış mı yapıyorum? İbiza 17.000 kilometredeydi hiç sorunla karşılaşmadım böyle

drf_eren
27 01 2015, 15:37
Zıplamada kasıt hani manuel araçta viteste depriyaja basmadan araç çalıştırmaya kalkmak gibi birşey diyebiliriz :)

Bazı yörelere arabayı hoplatmak ta denebilir.. :P Az sonra teste çıkıyorum....

drf_eren
27 01 2015, 15:40
Az önce içime sinmedi bi test yapayım dedim 40-50 km test ettim . Bu sefer hiçbir sorun yoktu , hızlı kalktım yavaş kalktım bi silkeleme falan hissetmedim müzik açmadım bilerek sadece arabaya konsantre oldum .

Önceden ibiza dsg kullanmış birisi olarak dsg'ye yabancı değilim çok severim aksine . Park edeceğim zaman önce ''N'' konumuna getiririm sonra el frenine basarım en son ''P''ye vitesi getirerek arabayı kapatırım. Yanlış mı yapıyorum? İbiza 17.000 kilometredeydi hiç sorunla karşılaşmadım böyle

Aracın yükün şanzımana binmemesi adına yaptığınız doğru. Önce el freni çekilir. Yük kampanalara biner.. sonra ''P'' konumu...

Anıl E.
27 01 2015, 15:41
Aracın yükün şanzımana binmemesi adına yaptığınız doğru. Önce el freni çekilir. Yük kampanalara biner.. sonra ''P'' konumu...

Abi valla daha 325 kilometrede araba , bu dsg sorunları yüzünden çok mu paranoyak yaptım bilmiyorum birkaç kere bu silkenlemeyi hissettim gibi .

drf_eren
27 01 2015, 19:55
Abi valla daha 325 kilometrede araba , bu dsg sorunları yüzünden çok mu paranoyak yaptım bilmiyorum birkaç kere bu silkenlemeyi hissettim gibi .

Varsa bir sorun garantiden çözülecektir. Umarım ciddi bir problem yoktur. 2012 model ve üstü araçlarda eskisi kadar sorun yok diye biliyorum. Belki kullandıkça ve alıştıkça aracın tepkilerini daha iyi hissedebilirsin. İbiza/Passat çok farklı araçlar sonuçta..

abdullahcengiz78
29 01 2015, 10:59
sinan bey merhaba. benimde 1,5 yıl önce 41000 km de iken araç çalışmadı çekici ile ALTUR otomotive bıraktım . 15 gün kaldı şanzıman değişimi yapıldı. 3 gün önce titreme ve silkeleme nedeniyle 76000 km de tekrar bıraktım. kavrama değişimine karar verdiler. şanzıman değişiminden ücret almamışlardı bu sefer kavrama için 2500 tl talep ettiler bende fiyatı kabul etmedim, doğuşla yazışıyorlar henüz cevap gelmedi. sizden ne kadar ücret aldılar?

Mustafahakan
02 07 2015, 03:53
Arkadaşlar iyi geceler,
yaklaşık 10 gün önce , yeni aldığım dizel 1.6 tdi Vw Passat 2013 model arabımı severek kullanıyorum. Fakat rölatideyken Aracın titreme yaptığını fark ettim. Araç normal seyir halindeyken bu sorun yok. Soğuk motor - ısınmış motor olayında değil. Araç ne zaman dursa ( ışıklarda) ve ya ilk çalıştırdığınızda hissedilir bir titreme var. Servise götürdüm dün servis normal dedi ( garanti devam ediyor) sanayide bi kaç ustaya gösterdim biri - motor kulaklarından dedi , diğeri - enjektörden dedi. Ama servis Israrla sorun olmadığını söyledi. araç 65 binde ve 60 bin bakımı serviste yapılmış. Sizce sorun ne olabilir veya aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmi? Saygılar.

Cmbeycim
02 07 2015, 09:14
Merhaba, forumda bu konuya ait bir bilgilendirmem var. Ben de Doğuş Oto ve kendi servisimle yazışarak tüm değişimleri ücretsiz yaptırmıştım. İncelemenizi öneririm.
Selamlar.

Cmbeycim
02 07 2015, 09:24
Merhaba. Eğer yokuş yukarı dururken yapıyorsa sorun yok, ancak düz zeminde ve sürekli yapıyorsa isterseniz gaz kelebeğini kontrol ettirin. Bende böyle bir sorun verdi.
Kolay gelsin.

Mustafahakan
02 07 2015, 21:58
Rölantide titreme yapıyor. Yürürken sorun yok. Servis ısrarla sorun olmadığını söyledi ! ( dizel motorun titremesinden biraz daha fazla , ne cok yogun , ne cok az )

hgadana
03 07 2015, 09:58
[QUOTE=TURQUAZ06;280158]Arkadaşlar,
yeni golfte dsg arızası var mı? bilen araştıran var mı?.[/QUOTE
Golf 7 aracımız 30 binde kavrama değişti titreme sorunundan dolayı

Kdalak
28 10 2015, 08:40
1.4 tsi aracı 50000km deyken hafif titreme sebebi ile kavrama değişti. 1.5 yıl sonra, titreme artarken, 3-4 geçişinde vuruntu başladı. bugun servisin bildirdiğine gore hem kavrama hemde mekatronik değişimi yapılmalı. Şuan kavramaya herhangi bir ücret almayacaklar, mekatronik ise parca ücreti alınmayacak, işçiliğinde %30 û olan 300 tl yi ödeyeceğim.
Onayı vermeden önce,takacakları parçanın, eski parçayla ayni olup olmadığını yani VW in herhangi bir geliştirme yapıp yapmadığını sordum, ayni parca olmadığı bilgisini verdiler.eğer dedikleri gibiyse problem yaşamamayı umut ediyorum.

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kdalak
28 10 2015, 22:30
Bugün öğlen, 70000 bakımı yapılmış, kavraması ve mekatroniği değiştirilmiş aracımı servisten teslim aldım. Durum oldukça iyileşmiş. Şuan tümseklerden geçerken gelen ses, vites geçişlerindeki silkeleme ve özellikle 3-4 arasında kendini bariz hissettiren vuruntu kaybolmuş onun yerine pamuk gibi bir araç gelmiş durumda.
araç, 1,4TSİ 2010 model.

snstan
28 10 2015, 22:33
Bugün öğlen, 70000 bakımı yapılmış, kavraması ve mekatroniği değiştirilmiş aracımı servisten teslim aldım. Durum oldukça iyileşmiş. Şuan tümseklerden geçerken gelen ses, vites geçişlerindeki silkeleme ve özellikle 3-4 arasında kendini bariz hissettiren vuruntu kaybolmuş onun yerine pamuk gibi bir araç gelmiş durumda.
araç, 1,4TSİ 2010 model.
garantidenmi değişti ücret ödedinizmi

cankaan_x
28 10 2015, 22:47

1.4 tsi aracı 50000km deyken hafif titreme sebebi ile kavrama değişti. 1.5 yıl sonra, titreme artarken, 3-4 geçişinde vuruntu başladı. bugun servisin bildirdiğine gore hem kavrama hemde mekatronik değişimi yapılmalı. Şuan kavramaya herhangi bir ücret almayacaklar, mekatronik ise parca ücreti alınmayacak, işçiliğinde %30 û olan 300 tl yi ödeyeceğim.
Onayı vermeden önce,takacakları parçanın, eski parçayla ayni olup olmadığını yani VW in herhangi bir geliştirme yapıp yapmadığını sordum, ayni parca olmadığı bilgisini verdiler.eğer dedikleri gibiyse problem yaşamamayı umut ediyorum.

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sorunun cözülmesi ve servisin sanzuman problemlerine iyi niyet garantisi vermesi cok iyi. İyi günlerde kullanın:)

Kdalak
28 10 2015, 23:43
1.5 yıl önce kavramayı değiştirirken, parça ücreti almadılar işçilik için de sadece 350TL civarı bir rakam almışlardı. Bugün, mekatronik arızası sebebi ile kavramanında zarar görmüş olabileceğini düşündükleri için hem kavrama hem de mekatronik değişti. Kavrama için daha önce ücret aldıkları için bu sefer hiçbir ücret talep etmediler. Mekatronik için ise, parça ücreti almadılar, işçiliğin de %30 unu bana faturaladılar. Bu sanırım değişen kavramanın kullanım payı olsa gerek. Herneyse sonuçta sadece mekatronik değişim işçiliği için toplam 300-350 TL civarı bir rakam ödemiş oldum.

Aracın 70.000km ye gelene kadar tüm servislerinin VW yetkili servislerinde yapılmış olması sanırım en büyük avantajım oldu.

ali729
28 10 2015, 23:57
2013 model 1.6tdi dsg 30binde arac kavrama degismis servisten ucretsiz 2.500tl civarindaydi faturadan gordum arac bi tanidiginhttp://images.tapatalk-cdn.com/15/10/28/f4546e78a2ca1d26d4f4d915679c5d00.jpg

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kredi
03 01 2016, 14:30
Merhaba,

2015 model Passat Variant almayi dusunuyorum. XTRAIL aracim var su an ve sanziman problemi yasadim. Su an serviste sifir sanziman takiliyor. Ondan oncede opel corsa aracim vardi ve 2 kere sanziman problemi yasadim. Anlayacaginiz korkuyorum sanziman ile ilgili. 2015 modellerde sanziman problemi yasayan var mi diye merak ediyorum. Saygilarimla

Superb
13 01 2016, 00:12
Selamlar. Kavrama degisenler, nerde kaca degistirdiler.. arac 2011 ama benden onceki saolsun.. servis olayindan cikartmis..

yalcinftt
16 01 2016, 23:36
B8 1.6 TDI 3. Vitese geçerken bazen vuruntu oluyor daha yeni araba 2000 km de sizce onemsenmelimi yoksa normal bir durummu. Servis 3 ve 5 e geçişler de vuruntu için yazılım güncellemesi gelecek dedi.

tar75
17 01 2016, 02:44
B8 1.6 TDI 3. Vitese geçerken bazen vuruntu oluyor daha yeni araba 2000 km de sizce onemsenmelimi yoksa normal bir durummu. Servis 3 ve 5 e geçişler de vuruntu için yazılım güncellemesi gelecek dedi.

Normal bir durum olmadığı kesin ben bir Yıldır kullanıyorum böyle bir şikayetim olmadı

Sent from my iPhone using Tapatalk

mltfyldz
17 01 2016, 13:29

Farklı bi servise gösterin Hocam eğer başka araçta da varsa beklenmeli ise size diğer araçları göstersinler o Zaman

Arguss
17 01 2016, 13:40

Önemsemeyin şimdilik, sürekli yapıyorsa o zaman sorun var demektir.

hsngencer
17 01 2016, 16:01
dsg pişmanlıktır.dsg li aracım var.korkarak biniyorum.herkesin aracı dsg den patlıyor.vw in dsg si arızalı bir şanzımandır.

mltfyldz
17 01 2016, 16:36
Hakikaten ara ara pişmanlık verdirdiği oluyor

26 ESES
17 01 2016, 18:32
Dsg nin 3 viteste vuruntu yaptını ilk defa sizden duyuyorum 1. 2. vitesler de çok şikayet var titreme vede diyer.Aracın kasası agır 1500 kg turbo vede tork aktarımı 1600 devirlerde yola veriyor .siz ilk kalkışlarda gaza fazla basarsanız 1. 2. vitesi gecer 3 vitese alıp almamakta dsg yi kararsız bırakıyorsunuzdur gaza biraz sakin basarsanız bu sorun kalmıyacaktır.Denemekte fayda var . bBirde sabah yada uzun süreli soguk havalarda beklemelerde 2.3 km dsg ısınmadan zorlamayın ....İYİ sürüşler...

kadyr
17 01 2016, 22:40
bir daha asla 7 dsg almam. nekadar servis destek sağlasada ücretsiz onarsada sürekli yolda kalıcakmıyım korkusuyla arabaya binilmez. ıssız bir yerde ailece kalınca ne olucak o perişanlığını hiç bir şey gideremez.oyüzden şu haliyle dsg pişmanlıktır. hala alınıyorsa insanlarımız ders almamış demektedir vw yalancılarından

drserkancelik
04 02 2016, 11:03
yeni bir dsg problemini sizlerle paylaşmak istiyorum. konu ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
Aracm 5 sene bakım için servise gitti. kavramada sorun var dediler, iyi niye kapsamına yardımcı oldular ve değiştirdiler. aracı teslim aldığımın akşamında düşük devirlerde seyhat ederken 2-3, 3-2 geçişlerinde vurma yaşamaya başladım. tekrar servise teslim ettim. test ettiler. sorunu tespit ettiler, almanyadan yazılım güncellemesi istendi. yeni yazılım yüklendi. yazılımdan sonra vites geçişlerindeki vuruntu azaldı ama devam ediyor. ayrıca aracı artık 1. viteste tutamaz oldum. düz yolda frenden ayağımı çektiğim an araba kendi kendine gazlamaya başlıyor ve 2. vitese atmaya çalışıyor ve atıyorda. hatta bunu çok hafif yokuşlarda bile yapıyor. tabi bu sırada bazen 1-2 geçisinde vuruntu da yapıyor. araç sanki spor modda kullanılıyormuş gibi tepkiler veriyor. daha yüksek devirlerde vites değiştiriyor gibi hissediyorum(yüksek devirde geçiş olayı tamamen göreceli ama, ispatını yapamadım). şanzuman davranışı değişti. servis ile tekrar görüştüm. kendi kendine kalkma olayı yeni yazılımın özelliği dediler. araç az yakıt yaksın diye kendini üst devire almaya çalışıyormuş. peki vuruntu olayı kavrama değiştirdikten sonra oldu, öncesinde böyle bir sorunum yoktu dedim. buna birşey yapamayız, bu seviye vuruntu normal dediler. bende kavrama değişmeden önce de bu vuruntu olsa anlardım, ve bunu size iletmezdim dedim. aracı aldığım ilk anda bunu farkettiğimi belirttim. söz konusu vuruntu düşük devirde oluyor, hızlı giderken böyle bir vuruntu yaşamadığımı belirttim. yapabilecek birşeyimiz yok, doğuş teknik ile görüştük, aracınızı inceleteceğiz dediler. yaşadığım olay bundan ibaret. servis yetkilisi arkadaş elinden geldiğince yardımcı oldu hatta ikame araç bile temin etti. fakat maalesef eskisi gibi çalışan bir şanzumanım ve vuruntu yapmayan bir şanzumanım artık yok. bakalım gelecek olan ekip ne diyecek. benzer şekilde tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim.