Orijinalini görmek için tıklayınız : passat b5 1.8 adr motor su eksıltme acıl yardım
redstorm55
24 09 2018, 18:31
arkadaslar tekrar selamlar aracımın tekleme sorununu cozduk araca würt benzın katkısı koyduk bıraz devam ettık duzeldı yanlız aracımda su eksılme basladı ılk basta su tankından talıyesınden atıyordu kapak değiştim bır muttet kesıldı ama sımdı yıne var aracın ıcınde bır ıslaklık yok gorunen bır kacakta yok 1 ssate kadar aracı calıstırıp her yerıne baktık ama bulamadık hararet yapma olayı kesınlıkle yok hararette yukselmıyor aracı dort senedır benden baska kullanana yok zaten aracım kıymetlı yanı yardımlarının beklıyorum teşekkurler şimdiden
Özel bir sıvı katılıyor ve bir süre sonra gözlükle bakılıyor. Sızınıtı yeri kendini belli ediyor. 
https://youtu.be/rDuGeQnMOzk
Hasan6154
25 09 2018, 02:32
Aracınız;  ne kadar  zamanda, ne kadar  su  eksiltiyor.
redstorm55
25 09 2018, 17:46
arac 3 aydır eksıltme yapıyor kapak değiştiğinde kesıldı bıraz ama eylul basından berı bayağı coğaldı dıyebılırım genelde dur kalk trafıkte bulundugum zaman daha cok eksıltıyor zannedersem gozlemlerım bunlar ustam lpg olduğu ıcın bıraz su eksıltmesı normal dıyor
Hasan6154
25 09 2018, 20:47
Araçların  LPG  de  daha  yüksek  sıcaklıkta  çalıştığını  düşünürsek, 3  ayda 1  çay  bardağı  kadar  su  eksiltmesi  makul  karşılanabilir.  Ama  bundan  fazlası  anormaldir  ve  bir yerlerde  sorun  vardır.
Sorunun  tespit  edilemediği  durumlarda  deneme  yanılma  yöntemi  ile  süpheli  bütün  parçalar  ucuz  olandan  pahalı  olana  doğru  değişim  yapılır.
Söz  konusu  su  eksiltme  olduğunda ,  içerisinde  su  dolaşan  aksamlar  süpheli  aksamlardır.
Kauçuk  hortumlar, genleşme  kabı , devirdaim , motor su radyatörü, kalorifer  radyatörü, kalorifer musluğu vs.
Lpg  li  araçlar  genelde, Lpg    beynine  bağlı  olan   su  geliş - gidiş  hortumlarından  kaçırır.  Öncelikle  Lpg nin  su  hortumlarını  değiştiriniz. Lpg  beyni  bile  su  sızdırabilir.
Sonra  düzelmezse, sırasıyla,  motor  su radyatörü  alt - üst  hortumları, kalorifer  radyatörüne   gidiş - dönüş  hortumları, kalorifer  musluğu,  devirdaim ,  kalorifer radyatörü, motor  su  radyatörü şeklinde  sonuca  ulaşılıncaya  kadar  devam  edilir.  En  son  motor üst kapak  contasına  kadar  gider.
Kaçak varsa bile sıcak motorda hemen buharlaşır, tespiti çok zor olur. Ultraviyole sıvı ile tespit etmek birsürü parçayı boşa değiştirmekten daha ucuza gelecektir. Hiçbirşey bulamazlarsa silindir kapak contası diyecekler, uv ile bulamazsanız da varacağınız yer orası. Uv nin orada bile bulma şansı var eğer sızıntı dışa doğru ise.
Hasan6154
26 09 2018, 01:15
Ultraviyole sıvı  ile  kontrol  yapan  yer  varsa  iyi  olur  tabi. 
Benim  tempra  aracımda  da  devamlı  hava  yapıyordu.  Havasını  alıyordum, 2 gün  sonra  tekrar  hava  yapıyordu. Araç  rolantide  çalışırken  yarım  saat  kadar  motor  bölümünü  gözlemledim, en  son  bir kaç  kez  ara  gazı  verince  1  damla  suyun  üst  kapak  çontasından  sızarak  bir kaç santim  süzüldükten  sonra  motor  bloğunun  sıcaklığı  ile  buharlaşıp  kuruduğunu  gördüm. Demek  hareket  halindeyken  zorlandıkça  damla  damla  kaçırıyor  ve  haftada  yarım  litre  kadar  su  eksiliyordu.
Üst  kapağı  açtık  conta  çürüyüp  ince  bir  kımı  patlatmış  ve  motor  dışına  doğru  sızdırıyordu.  Contayı  değiştirdik  sorum  çözüldü.
Bu  sızıntı  kaputu  açtığımda  hemen  göz  önünde  olan  bir  bölümdeydi.  Eğer  arka  tarafta  olsaydı  görmek  tespit  etmek  mümkün  olamazdı.  Birçok  parça  değişiminden  sonra  düzelmeyecekti  ve artık  ne  zaman  conta  dan  kaçırdığına    karar  verip  değişimini  yapardık  bilemiyorum.