Orijinalini görmek için tıklayınız : 2012 Jetta 1.2 TSI 105 HP Man.Hıghlıne
frisby06
06 11 2011, 23:15
Dostlar sercanın nezdinde şunu eklemek istiyorum,forumun adı passat türkiye ama foruma golf ve jetta kullnıcısı arkadaşlarda katılıyor veya katılmak istiyor,çünkü forumun düzeyi gerçekten üst düzey,işte bakın mesela sercanım iki vw markası ile forumcu olacak..
tabiki vw türkiye sitesi olalım demiyorum, ama Passat Vw nin amiral gemisidir, Vw ile neredeyse özdeşleşmiştir bu nedenle bu forumda diğer modellerin hepsine yer var bence,forumda Golf ve Jetta bölümleride açılmalı,bu arkadaşların katılımı sağlanmalıdır,çünkü onların bizden bizim onlardan öğreneceği çok şey var diye düşünüyorum..
Aslında tümden VAG(Yanlış olabilir VW AUDİ SEAT SKODA) grubu olsa daha iyi olmaz mı?
En azından birer başlık açılsa
Diğer Modeller kısmında her türlü paylaşım yapılabilir araç gelince fotoğrafları orda paylaşıcam ben ;)
Buyrun :
Diğer Volkswagen Modelleri (http://www.passatturkiye.com/f43/diger-volkswagen-modelleri.html)
Polo,Golf,Scirocco,Jetta,CC,Tiguan,Touran,,Touareg Ve Hepsi
Adminimizden alıntı :
Sayın üyelerimiz,
Forumda başka Volkswagen modeli kullanan üyelerimizin bulunması ve her geçen gün sayının artması dolayısı ile bu başlık açılmıştır.
Diğer başlıklar da ki ilgili konular buraya taşınacaktır.
Şayet konu sayısı ve talep artar ise her model kendi başlığı olacak şeklide yeni bir Bölüm açılacaktır.
Teşekkür ederiz
PassatTurkiye
Sercan konfigürasyon mükemmel inşallah tamamına erersiniz. 1.6 TdI düşünseydiniz keşke 1.2 kesmez seni:)
Sercan konfigürasyon mükemmel inşallah tamamına erersiniz. 1.6 TdI düşünseydiniz keşke 1.2 kesmez seni:)
Bu konuda sana katılmıyorum İsmail abi:)
Bu konuda sana katılmıyorum İsmail abi:)
eyvallah gözüm saygı duyarım görüşüne:)
Audi cilerede yer varmi Murat abim :)).
Peki mersoculara??
Sent from my iPhone using Tapatalk
hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın...
Jetta 1.2 TSI 105 HP Man.Hıghlıne için 5 ay sıra vermeseydiler passat sahibi olamayacaktım :)
sercanım hayırlı olsun ....kaplanın kardeşide ve asıl senin kardeşinde hayırlı olsun ....jettayı ben görünüş olarak çok beğeniyorum binmediğim için diğer özellikleri hakkında bir bilgim yok ama vw sonuçta.....donanım olarakda baya dolu bir araba gibi ....yani çok güzel bir tercih bence renkte çok güzel bir renk ..performansta bir bayana veya herhangi standart kullanıcıya şehir içinde yeterli diye düşünüyorum.....sırada sana araba var sanırım passat jetta bu sırayla gidersek sanada bir golf olur mu acaba?
Senede 5.000 km yapan biri için dizel almak ne kadar doğru olur ?
Peki mersoculara??
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tüm araç sahiplerine yerimiz vardır tabiki ;)
sercanım hayırlı olsun ....kaplanın kardeşide ve asıl senin kardeşinde hayırlı olsun ....jettayı ben görünüş olarak çok beğeniyorum binmediğim için diğer özellikleri hakkında bir bilgim yok ama vw sonuçta.....donanım olarakda baya dolu bir araba gibi ....yani çok güzel bir tercih bence renkte çok güzel bir renk ..performansta bir bayana veya herhangi standart kullanıcıya şehir içinde yeterli diye düşünüyorum.....sırada sana araba var sanırım passat jetta bu sırayla gidersek sanada bir golf olur mu acaba?
Teşekkür ederim Ahmet abim , araç gerçekten donanım açısından çok güzel tip olarakda çok hoşuma giden bir araç bakalım araç gelsin detaylı incelemeleri aktarıcam
Bana araç almazlar ancak ilerde kendim alırım ilk araç olarak Scirocco düşünüyorum :)
Senede 5.000 km yapan biri için dizel almak ne kadar doğru olur ?
sadece km hesabı yaparak diesel alma düşüncesi bence kapandı. Bunu en iyi sen bilirsin 2.0TDI ile.
Kullanım keyfi ve beraberinde yakıt tasarrufu sunması büyük avantaj biliyosun. ama arada 10.000 TL fiyat farkı var bunu kapatamayız ne gerek var düşüncesiyle bakıyorsan bi şey diyemem ama uzun kullanımda ve vergi farkıyla amorti edilir diye düşünüyorum.
sadece km hesabı yaparak diesel alma düşüncesi bence kapandı. Bunu en iyi sen bilirsin 2.0TDI ile.
Kullanım keyfi ve beraberinde yakıt tasarrufu sunması büyük avantaj biliyosun. ama arada 10.000 TL fiyat farkı var bunu kapatamayız ne gerek var düşüncesiyle bakıyorsan bi şey diyemem ama uzun kullanımda ve vergi farkıyla amorti edilir diye düşünüyorum.
Bu konuda sana yine katılamıcam İsmail abi..Anladıgım kadarıyla sen dizel i kullanmayı seviyorsun, ancak genel olarak kesinlikle ( dünya görüşü ) benzinli araçları kullanmak daha zevklidir..Ülkemizde dizel in son zamanlarda bu kadar yaygınlaşmasının en temel nedeni az yakmasıdır..O yüzden dizel alırken yılda yapılacak km birinci etkendir..Performans olarak zaten bir şey demicem..Dendiği zaman olay çok uzuyor :)
Yılda 5.000 km yapan biri için jetta 1.2 tsi ve 1.6 tdi için genel tüketimlerdinde 100 km de sadece 1 lt fark var..4.7 lt ye 5.7 lt..Bu yılda 50 lt fark yapar..Buda yılda düz hesap 320 tl kar saglar dizel için..2 aracın yıllık MTV farkıda zaten bu kadar yani ortada bir kar durumu yok jetta 1.2 tsi ve 1.6 tdi için..Aynı donanımda alınmaya kalksa arada 10.000 TL fark var..Ve şu koşullar altında ( yılda 5.000 km için ) 1.6 TDİ tamamen gereksiz kalıyor..
Yinede söylemeden edemicem 1.2 tsi 1.6 tdi dan daha seri bir araç olacaktır..Sadece her benzin/dizel kıyaslamasında dizelin koltuga yapıştırma farkı vardır..
Sonuçta senede 5.000 km yapan bir bayan için 1.6 TDI almak 10.000 TL fazladan vermek çok saçma olurdu , biz passatı açıkcası mecbur 2.0 TDI aldık biz alırken 1.6 FSI ve 2.0 TDI vardı o yüzden 2.0 TDI seçtik sonradan biz aracı çok kullanmaya başladık eski aracımızda senede 10.000 km yapardık km hesabı yapmadan aldık ancak şimdi senede 35.000 km yapınca en azından iyi ki dizel almışız diye düşünüyorum
Bu konuda sana yine katılamıcam İsmail abi..Anladıgım kadarıyla sen dizel i kullanmayı seviyorsun, ancak genel olarak kesinlikle ( dünya görüşü ) benzinli araçları kullanmak daha zevklidir..Ülkemizde dizel in son zamanlarda bu kadar yaygınlaşmasının en temel nedeni az yakmasıdır..O yüzden dizel alırken yılda yapılacak km birinci etkendir..Performans olarak zaten bir şey demicem..Dendiği zaman olay çok uzuyor :)
Yılda 5.000 km yapan biri için jetta 1.2 tsi ve 1.6 tdi için genel tüketimlerdinde 100 km de sadece 1 lt fark var..4.7 lt ye 5.7 lt..Bu yılda 50 lt fark yapar..Buda yılda düz hesap 320 tl kar saglar dizel için..2 aracın yıllık MTV farkıda zaten bu kadar yani ortada bir kar durumu yok jetta 1.2 tsi ve 1.6 tdi için..Aynı donanımda alınmaya kalksa arada 10.000 TL fark var..Ve şu koşullar altında ( yılda 5.000 km için ) 1.6 TDİ tamamen gereksiz kalıyor..
Yinede söylemeden edemicem 1.2 tsi 1.6 tdi dan daha seri bir araç olacaktır..Sadece her benzin/dizel kıyaslamasında dizelin koltuga yapıştırma farkı vardır..
Erdem kullanmadan bilemeyiz tabi bu serilik durumunu çünkü ikisi de 105 hp ve 1.6 nın torku 250 nm. bu da aslında yeni bir tartışma konusu olabilir:)
yakıt sarfiyatı konusunda da ben farkın genel kullanımda ve özellikle şehir içi ve yüksek hızlarda daha fazla olacağını tahmin ediyorum aynı kasa için
Yalnız şöyle bir durum var 1.2 ya 6 ileri 1.6 ya 5 ileri koymuşlar bu çok adil olmamış..
Sonuçta senede 5.000 km yapan bir bayan için 1.6 TDI almak 10.000 TL fazladan vermek çok saçma olurdu , biz passatı açıkcası mecbur 2.0 TDI aldık biz alırken 1.6 FSI ve 2.0 TDI vardı o yüzden 2.0 TDI seçtik sonradan biz aracı çok kullanmaya başladık eski aracımızda senede 10.000 km yapardık km hesabı yapmadan aldık ancak şimdi senede 35.000 km yapınca en azından iyi ki dizel almışız diye düşünüyorum
35.000 km senede iyimiş TDI dan başka birşey düşünülmez.
Diğer konuda haklısınız tabi fazladan 10.000 tl gereksiz.
Performans olarak zaten bir şey demicem..Dendiği zaman olay çok uzuyor :)
Bak şimdi şöyle oluyo Erdem,
1.2 TSİ yakışı, 1.6 TDİ torku,
1.6 TDİ motoru, 2.0 TDİ farkı,
1.4 TSİ'nin çekişi, 1.2 TSİ tasarrufu..
.....
Anladın di mi Erdem.
Erdem yazdığın bir çok şeye katılmama, zevklerimiz ve beğenilerimiz çoğu zaman parallellik gösterse de bu yazdığın son cümleye katılmam mümkün değil.
1.2 TSİ şehir içi aracıdır ve şehir dışı kullanıma uygun değildir.
Siz 1.2 TSİ ile belli bir km'yi geçtikten sonra muhtemelen 90 km hızı aştıktan sonra aracın yakıt tüketimi çok fazla artacak ve motor hız artırıldığında zorlanmaya başlayacaktır,
1.2 TSİ kullanmadığım için net olarak bir şeyler yazamıyorum, ancak şehir dışında 90 km üzeri hızın bu aracın kullanım ve üretim amacına uygun olmayacağı,
Motorun artan hız ve süratlerde zorlanacağını düşünüyorum,
Muhtemelen de 1.2 motorlu bir aracın devir saatindeki kırmızı işareti düşük sayılabilecek bir hız aralığında (140- 150 ) devreye girecektir.
1.6 TDİ' de bu bahsi geçen sıkıntıların hiç birisini yaşamadığnıız gibi
Yeterli ve tatminkar bir performansa sahip olursunuz,
Bu satırları 1.4 TSİ, 1.6 TDİ ve 2.0 TDİ kullanmış biri olarak yazıyorum.
Erdem yazdığın bir çok şeye katılmama, zevklerimiz ve beğenilerimiz çoğu zaman parallellik gösterse de bu yazdığın son cümleye katılmam mümkün değil.
Siz 1.2 TSİ ile belli bir km'yi geçtikten sonra muhtemelen 90 km hızı aştıktan sonra aracın yakıt tüketimi çok fazla artacak ve motor hız artırıldığında zorlanmaya başlayacaktır,
1.2 TSİ kullanmadığım için net olarak bir şeyler yazamıyorum, ancak şehir dışında 90 km üzeri hızın bu aracın kullanım ve üretim amacına uygun olmayacağı,
Muhtemelen de 1.2 motorlu bir aracın devir saatindeki kırmızı işareti düşük sayılabilecek bir hız aralığında (140- 150 ) devreye girecektir.
Cüneyt yazdıklarına tamamen katılıyorum. Zaten mesajımda da yazmıştım uzun yolda rampalarda falan 1.6 yla kıyaslanamayacak düzeyde fazla yakar o motor o gücü elde edecektir belki ama hep üst rpmlerde kullanmak kaydıyla zaten torku 175nm ama şöyle düşünürsek 1.2 cc bir motordan beklenilenin çok üstünde değerler alınmış bu da bir başarıdır tabiki.
sercan bır test yapar artık alınca..yoksa bu konuda uzar gıder :)
Cüneyt abicim yorumun için teşekkür ederim..
Valla o mesajın sonunu yazarken başında ne yazdıgımı unuttum.:) Mesajın son paragrafını yazmadan yollayacaktım ,sonra biraz araştırayım dedim..1.2 tsi jetta ve 1.6 tdi jetta performans olayını..ilk olarak vw.com.tr ye girdim..Orda 0-100 verisin 1.2 tsi in daha başarılı max hızlar aynı..Tabiki bu bir yere kadar yeterli..Daha sonra forumlara baktım ,bir sürü yorum var..Ancak benim en dikkate aldıgım DH de haber editörü bir abimin mesajı idi..Kendisi 1.6 tdi passat ını daha yeni aldı ve 2 günlük 1.2 tsi jetta deneyimi olmuş..
Kendisinin cümlelerinden alıntı
''Şanzıman geçişleri de Passat kadar net değil, alt sınıf olduğunu belli ediyor.
En merak ettiğim konu motordu. 1.2 TSI gerçekten ufak bir motor ama emin olun 1.6 TDI Passat'a göre bariz daha (http://forum.donanimhaber.com/m_54347597/tm.htm#) performanslı. Focus TDCI ayarında diyebilirim. 2 ve 3. viteslerde gayet atak.
Araç 500 kilometreye gelmiş, bu zamana kadarki genel ortalaması 8 litre/100 kilometre olmuş, İstanbul Anadolu Yakası şehir için (http://forum.donanimhaber.com/m_54347597/tm.htm#)de kullanılmış.
Ben Atatürk Havaalanında binip 50 kilometre kadar kullandım, Çağlayandan itibaren köprü trafiğine girmeme rağmen 6 litre/100 kilometrelik bir tüketim elde ettim ki ilk kullanımımdı, motoru tanıdıkça düşürebilirim. Ama sıkışık trafikte 8-9 yakacak gibi gözüküyor. ''
Bunu okuduktan sonra son paragrafımı yazdım, ama başta yazdıgımı unuttum:)
Ne torkmuş arkadaş ? Kamyon mu alıyoruz ? Ben 1.6 TDI'da 1.2 TSI'da kullandım hatta roll bile yaptık hemde tam 15 km boyunca. Ama sonucu söylemek istemiyorum, kavga çıkar.
Yukarı da Cüneyt bey 1.2 TSI'ın 140-150'de redline'a gireceğini söylemiş.
Araç 2.viteste 105 yapıyor, 6.viteste 105 km hızda 2.000 devir çeviriyor ve redline 6 binden sonra başlıyor bilgilerinize.
Erdem, yazdıkların için teşekkür ederim,
Yorumların ve paylaşımların her zamanki gibi yine objektif.
Bir dayanağın oluyor ya da güvendiğin ve konusunda bilgi sahibi olan insanların görüşlerini paylaşıyorsun,
Ben 1.2 TSİ kullanmadım, mantık üzerinden çıkarım yapmak istedim,
1.2 TSİ’nin şehir içi kullanıma uygun olacağı, tasarruflu olacağı, yakıt tüketiminin düşük olacağını öngördüm,
Burada zaten problem yok, aynı fikirdeyiz seninle.
Aynı fikirde olmadığımız konu 1.2 TSİ’nin şehir dışı kullanıma uygun olmayacağı, belli bir hızdan sonra yakıt tüketiminin çok artacağı ve motorun zorlanacağı konuları sanırım.
Bu yazdıklarım düşündüğüm gibi olmayabilir, 1.2 TSİ kullanmadığım için mantık üzerinden çıkarımlar yaparak bir şeyler yazıyorum.
1.2 TSİ kullanan ve yorum yapan arkadaşların verdikleri bilgileri daha muteber,
Bu yorumları dikkate almak ve kabul etmek daha isabetli olacaktır.
Arkadaşlar benim için araba sadece bir araç, amaç değil.
Aracın bakımını ihmal etmemem, aksesuar eklemem, aracı sürekli temiz tutmam,
Hem araç ile uğraşmayı sevmemden, hem de hobi olarak görmemden kaynaklı.
Tabi bir de bunlara içimden atamadığım lanet olası araba tutkusunu da dahil etmek gerekir.
Bir de araba benim için ev gibidir, bu yüzden temizliğine, konforuna ve lüksüne önem veririm.
Bu yüzden şu çok yakmış, bu çok yakmış,
Şu motor daha performanslı, bu motor daha torklu, şu motor daha iyi,
Çok ilgi alanıma giren konular değil.
Passat ayarında bir araca biniyorsanız ve böyle bir arabaya sahipseniz yakıt tüketimi hesabı yapılmamalı diye düşünüyorum,
Bu hesapların yapılması bana çok anlamsız geliyor açık söyleyeyim, şahsi fikrimdir, herkes benim gibi düşünmek zorunda değil.
Ben kendi adıma bu hesaplara girmiyorum, sadece yaptığım km sayısı çok olduğu için dizel tercih ediyorum.
Benim yıllık ortalamam en az 30.000 km,
O yüzden bana en uygun olduğunu düşündüğüm aracı aldım,
Aslında 2.0 TDİ bir araç ilk tercihimdi,
Ancak aracı hem aracı alırken, hem de kullanırken yüksek miktarlı vergi ödemek istemediğim için 1.6 TDİ tercih ettim,
2.0 TDİ, otomatik vites, 1000 km yapmış bir SuperB'in de ucundan döndüm zaten,
70.000 TL'ye anlaştık o zaman, her şey tamam, ama sadece 15 dakika içinde araç satıldı.
Bugün sahip olduğum araç 2.0 TDİ olmasa da 1.6 TDİ
Ve 1.6 TDİ motor bana yeterli ve tatminkar bir performansı veriyor.
Daha önce de söylüyorum, yine söylüyorum,
Söylemeye de devam edeceğim,
Passat gibi bir araca sahipseniz ve biniyorsanız 2.0 TDİ’ye binmelisiniz.
1.6tdi 1.2 tsi gibi araclarin amaci dusuk yakit tuketimi dusuk vergi tasarruf. bu araclardan ucup gitmesini zaten kimse beklemiyor. fakat o motor o araci yurutur. ben 1.6tdi passat alirken de arkadaslarim bu kasaya 1.6 motormu olur bu arac yurumez demislerdi. 220 yapiyo dedigimde de dalga gecenler olmustu. hicte rahatsiz edici yorucu bir performansi yok. nekadar ekmek okadar kofte. 1.2 tsi da ayni sekilde gorevini yapar bence.
1.6tdi 1.2 tsi gibi araclarin amaci dusuk yakit tuketimi dusuk vergi tasarruf. bu araclardan ucup gitmesini zaten kimse beklemiyor. fakat o motor o araci yurutur. ben 1.6tdi passat alirken de arkadaslarim bu kasaya 1.6 motormu olur bu arac yurumez demislerdi. 220 yapiyo dedigimde de dalga gecenler olmustu. hicte rahatsiz edici yorucu bir performansi yok. nekadar ekmek okadar kofte. 1.2 tsi da ayni sekilde gorevini yapar bence.
Hocam 2000 model benzinli Şahinimizde 200 yapıyordu. Önemli olan hızlanma, ben 1.6 TDI'da pek bunu göremedim. Hoş 1.2 TSI'da pek tatminkar değil.
ben de onu diyorum zaten. bu araclarin uretim amaci hizlansin sarsin ucsun degilki. yumruk kadar hacimli motorlardan bunu beklememek lazim. 2.0 tdi dan inip 1.6tdi da cekmiyor hizlanmiyor demek nekadar dogru. tabiki cekmeyecek 2.0tdi gibi. ama gorevini yapar tasarruf saglar ucmasa da yurur. zaten amaci bu. oyuzden 1.2 gitmez demeye gerek yok. zaten gitsin diye alinacak bir araba degil.
bu ülkede benzinin lt si 1tl olsa kimse bunları konuşmuyor olacaktı :)
VW_Passat
10 11 2011, 17:47
Arkadaşlar benim için araba sadece bir araç, amaç değil.
Aracın bakımını ihmal etmemem, aksesuar eklemem, aracı sürekli temiz tutmam,
Hem araç ile uğraşmayı sevmemden, hem de hobi olarak görmemden kaynaklı.
Tabi bir de bunlara içimden atamadığım lanet olası araba tutkusunu da dahil etmek gerekir.
Bir de araba benim için ev gibidir, bu yüzden temizliğine, konforuna ve lüksüne önem veririm.
Bu yüzden şu çok yakmış, bu çok yakmış,
Şu motor daha performanslı, bu motor daha torklu, şu motor daha iyi,
Çok ilgi alanıma giren konular değil.
Passat ayarında bir araca biniyorsanız ve böyle bir arabaya sahipseniz yakıt tüketimi hesabı yapılmamalı diye düşünüyorum,
Bu hesapların yapılması bana çok anlamsız geliyor açık söyleyeyim, şahsi fikrimdir, herkes benim gibi düşünmek zorunda değil.
Ben kendi adıma bu hesaplara girmiyorum, sadece yaptığım km sayısı çok olduğu için dizel tercih ediyorum.
Benim yıllık ortalamam en az 30.000 km,
O yüzden bana en uygun olduğunu düşündüğüm aracı aldım,
Aslında 2.0 TDİ bir araç ilk tercihimdi,
Ancak aracı hem aracı alırken, hem de kullanırken yüksek miktarlı vergi ödemek istemediğim için 1.6 TDİ tercih ettim,
2.0 TDİ, otomatik vites, 1000 km yapmış bir SuperB'in de ucundan döndüm zaten,
70.000 TL'ye anlaştık o zaman, her şey tamam, ama sadece 15 dakika içinde araç satıldı.
Bugün sahip olduğum araç 2.0 TDİ olmasa da 1.6 TDİ
Ve 1.6 TDİ motor bana yeterli ve tatminkar bir performansı veriyor.
Daha önce de söylüyorum, yine söylüyorum,
Söylemeye de devam edeceğim,
Passat gibi bir araca sahipseniz ve biniyorsanız 2.0 TDİ’ye binmelisiniz.
Yakit konusunda haklisin Cüneyt abim. Kafaya takmamak lazim cünkü Passat i alan yakitina katlanir, ögle degilmi ?
VW_Passat
10 11 2011, 17:47
Bu seferde 3.6 FSI V6 4Motion Passat i kaldiriyormu kaldirmiyormu, cekiyormu cekmiyormu diye konu acilirdi :)))
Daha sonra 2.0 TDI sürücüleri söz hakki sahibi bile olamazdi :utan :pc
Arkadaşlar Jetta gemide 28-29-30 Kasım gibi Gezbe de olucamış 1 gün de de İstanbul'a gelicek tahmini 1 aralık gibi teslim alıcaz aracı :)
akorkmaz11
25 11 2011, 13:21
bekleyiş sonra eriyor sercan.. heyacan artıyordur hergün..inşallah sorun olmadan teslim alırsınız aracınızı..
o yüzdendir ki benzinin galonu 3 dolar olan bir ülkede (USA) yaşayanlar 3000 lt motor altına düşmüyorlar..:)
Vay Sercanın Hadi Hayırlı Olsun Artık Aracı Alır Gidersin :)
derin siyah passat b7
25 11 2011, 14:03
Arkadaşlar Jetta gemide 28-29-30 Kasım gibi Gezbe de olucamış 1 gün de de İstanbul'a gelicek tahmini 1 aralık gibi teslim alıcaz aracı :)
Tabi teslimat günü yaklaştıkça sabırsızlık artıyordur fakat teslimat günü aracı almaya gitmek ve araca binip gitmek müthiş bir duygu.
Y_o_L_c_U_38
25 11 2011, 17:44
hadi gozunuz aydin sercan simdiden yapican degisiklikleri planlamissindir sen;)
ne gibi degisiklikler dusunuyorsun jettada:))
Allah sorunsuz bir şekilde teslim almanı ve güle güle binmeni nasip etsin Sercancım.
hadi gozunuz aydin sercan simdiden yapican degisiklikleri planlamissindir sen;)
ne gibi degisiklikler dusunuyorsun jettada:))
Teşekkür ederim abim ,
Planladıklarım :
İç Aydınlatmalar led
Çevre Aydınlatma + Plaka Aydınlatma Led
Krom Egsoz ucu
:)
Heyecan artıyor valla aracı alır almaz Kil + wax yapıp kış korumasını yapıcam :)
sampionibo
25 11 2011, 20:04
Heyecan artıyor valla aracı alır almaz Kil + wax yapıp kış korumasını yapıcam :)
Mutlu sona yaklaşırken, sercan plan programını hazırlamış bile:))
VW_Passat
25 11 2011, 20:17
Sercan o aracin isi cok, hatta senden cok cekecek o arac bu bir kesin :))
VW_Passat
25 11 2011, 20:17
Siki bir Program üstelik :))
ATT-SUKRU
25 11 2011, 20:22
hadi hayırlısı araca fazla işkence etme ha
Yanarım yanarım araçta Bi-xenon yok ona yanarım :)
hadi hayırlısı araca fazla işkence etme ha
Araç benim gibi birini bulmuş öpsün başına koysun :)
Y_o_L_c_U_38
26 11 2011, 00:06
Teşekkür ederim abim ,
Planladıklarım :
İç Aydınlatmalar led
Çevre Aydınlatma + Plaka Aydınlatma Led
Krom Egsoz ucu
:)
simdilik bunlar diyorsun yani:))
simdilik bunlar diyorsun yani:))
Bunlar dışında yapılcak birşey yok ki araçta ne istesem var :)
Y_o_L_c_U_38
26 11 2011, 00:38
Bunlar dışında yapılcak birşey yok ki araçta ne istesem var :)
sercan sende mert abi gibi bulursun yapicak biseyler:)
Bakalım araç önce bir gelsin de :)
ATT-SUKRU
26 11 2011, 01:01
Araç benim gibi birini bulmuş öpsün başına koysun :)
bunu doğru söyledin işte
bunu doğru söyledin işte
Bir an önce gelsede kaplanla beraber fotoğraflarını çeksem çok istiyorum ikisi yanyana fotoğraf :)
BlackBerry
26 11 2011, 01:22
Bir an önce gelsede kaplanla beraber fotoğraflarını çeksem çok istiyorum ikisi yanyana fotoğraf :)
Hayırlı olsun Sercan'ım Allah tekerini düz bastırsın :)
jetta gelsın de bır bakım bulusması yapalım..topluca wax atalım, kara kışa hazırlık olsun bari :)
yapacak bir sey her zaman bulunur... :)
Mrb.
Sercan arkadaşımızın jetta siparişini okdum. Bende sipariş verdim Düzceden alacağım banada kasım sonu araç bayide olacak şu anda gemiye yüklendi dediler ama yaklaşık bir haftadır araç hala gemide ve gemi meksikada limanda..
bugünkü görüşmemde aralıığın ilk haftası araç kesin bayide olacak diyorlar ama içime birkurt düşdü sizin siparişinizle aynı gemiden gelecek meksikadan
acaba siz kesin bir bilgi aldınızmı? gemi Gebzede ne zaman olacak yada yola çıkmışmı, kaç günde Türkiyede oluyor
bilgi verirseniz çok sevinirim
Mrb.
Srcn09 arkadaşımızın jetta siparişini okdum. Bende sipariş verdim Düzceden alacağım banada kasım sonu araç bayide olacak şu anda gemiye yüklendi dediler ama yaklaşık bir haftadır araç hala gemide ve gemi meksikada limanda..
bugünkü görüşmemde aralıığın ilk haftası araç kesin bayide olacak diyorlar ama içime birkurt düşdü sizin siparişinizle aynı gemiden gelecek meksikadan
acaba siz kesin bir bilgi aldınızmı? gemi Gebzede ne zaman olacak yada yola çıkmışmı, kaç günde Türkiyede oluyor
bilgi verirseniz çok sevinirim
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz sizi sürekli aramızda görmek çok isterim Passat forumu olduğumuza bakmayın her marka model araç sahipleri aramızda oluyor bilgi paylaşımlarında bulunup hep beraber sohbet edip buluşmalar düzenliyoruz bir jettacı olarak sizleride aramızda görmek beni mutlu edicektir.
Dediğiniz gibi bir belirsizlik mevcut bu durumdan içten içe sinir olmaya başladım ne zaman arasam hep aynı lafları duyuyorum satıcımızla konuştuğumda araç gemide en geç cuma günü teslim alıcağınızı söyledi ama bunu söylerken de kesin birşey söyleyemedi ardından ben internetten kontrol ettirdim sipariş numarasından araç hala limanda gözüküyor burda kıllandım yarın yanına gidip detaylıca konuşucam bana kesin bir bilgi verin diycem
Gemiye yüklendikten sonra 1 hafta -10 gün içinde Gebze'ye varıyor gemi , oraya vardıktan 1 gün sonra ise araç telim ediliyor ( normal şartlarda)
Şu an da tahmini teslim 2 aralık gibi görünüyor size de söylenen aralık ın ilk haftası bakalım yarın ki konuşmadan sonra ben yine buraya yazıcam
bu şartlarda 2 aralık zor sercan..gumrukten bıle 10 gunde cıktı benım arac
bu şartlarda 2 aralık zor sercan..gumrukten bıle 10 gunde cıktı benım arac
Niye öyle uzun sürdü ki Selçuk abi bizim kaplan 1 günde çıkmıştı :/
Niye öyle uzun sürdü ki Selçuk abi bizim kaplan 1 günde çıkmıştı :/
gümrüklerde sıkıntı vardı o dönem bir de dediklerine göre işlemler toplu yapılıyormuş aracta geminin sonlarına dogru cıktı..
kıl olmuştum o zaman şimdi bir sene olmus bile :)
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz sizi sürekli aramızda görmek çok isterim Passat forumu olduğumuza bakmayın her marka model araç sahipleri aramızda oluyor bilgi paylaşımlarında bulunup hep beraber sohbet edip buluşmalar düzenliyoruz bir jettacı olarak sizleride aramızda görmek beni mutlu edicektir.
Dediğiniz gibi bir belirsizlik mevcut bu durumdan içten içe sinir olmaya başladım ne zaman arasam hep aynı lafları duyuyorum satıcımızla konuştuğumda araç gemide en geç cuma günü teslim alıcağınızı söyledi ama bunu söylerken de kesin birşey söyleyemedi ardından ben internetten kontrol ettirdim sipariş numarasından araç hala limanda gözüküyor burda kıllandım yarın yanına gidip detaylıca konuşucam bana kesin bir bilgi verin diycem
Gemiye yüklendikten sonra 1 hafta -10 gün içinde Gebze'ye varıyor gemi , oraya vardıktan 1 gün sonra ise araç telim ediliyor ( normal şartlarda)
Şu an da tahmini teslim 2 aralık gibi görünüyor size de söylenen aralık ın ilk haftası bakalım yarın ki konuşmadan sonra ben yine buraya yazıcam
Bu gün bayi ile konuştum hatta direk asıl yöneticileri ilede konuştum aldığım bilgiler şu yönde : Meksikada 3 adet gemi varmış ve bu gemiler peş peşe yanaşıyormuş . Sercan ile benim jettanın olduğu gemi ise yola çıkmış ve muhtemelen Türk karasularında ve limana yanaşmak için limanın boşalmasını vs. bekliyormuş. Teslimat Aralığın ilk haftası yapılacak
Bu gün bayi ile konuştum hatta direk asıl yöneticileri ilede konuştum aldığım bilgiler şu yönde : Meksikada 3 adet gemi varmış ve bu gemiler peş peşe yanaşıyormuş . Sercan ile benim jettanın olduğu gemi ise yola çıkmış ve muhtemelen Türk karasularında ve limana yanaşmak için limanın boşalmasını vs. bekliyormuş. Teslimat Aralığın ilk haftası yapılacak
Abi aynen dediğin gibi bende bugün yönetici ile konuştum ve senin yazdığın gibi bana da aynı şeyleri söylediler araç cuma günü ( 2 aralık ) Gezbe'ye gelicekmiş kesin olarak 7 aralık aracı teslim alıcaz
Artık gelsin ya bayağı heyecan sardı beni sanki kendi aracımı alıyormuş gibiyim :)
Araç geldiği gibi önce Krom Egsoz ucu takılcak ve ardından plaka ve çevre aydınlatmasını led ile değiştircem iç aydınlatmalar sarı olarak kalıcak çünkü bej deri olduğu için sarı aydınlatma daha tatlı oluyor ayak altıları led yapmayı düşünüyorum
extra masraf cıktı sana sercan gelmez artık 7 aralık :)
Artık gelsin Selçuk abi passatta bu kadar heyecan yapmadım :) Daha sunroofun camına wax atıcam :)))
Artık gelsin Selçuk abi passatta bu kadar heyecan yapmadım :) Daha sunroofun camına wax atıcam :)))
annenın fazla kullanmayacagını dusunursek bır bakıma arac sana gelıyor..heyecan ondan :)
annenın fazla kullanmayacagını dusunursek bır bakıma arac sana gelıyor..heyecan ondan :)
Selçuk abi çaktırma :)))
öhüöhüöhü...... :)) Şimdi araba kime alınıyor.. :)) :))) :)))
öhüöhüöhü...... :)) Şimdi araba kime alınıyor.. :)) :))) :)))
Forumu babamda okuyor gençler konuyu değiştirelim :)
sercan abi araba geldiğinde sen neler yapacaktın... (konuyu değiştirelim değil mi.. :)) )
sercan abi araba geldiğinde sen neler yapacaktın... (konuyu değiştirelim değil mi.. :)) )
Krom Egsoz uç
Plaka Led
Çevre Aydınlatma Led
Ayak Altı Led
Hepsi hazır :) Aracı bekliyor :)
VW_Passat
30 11 2011, 22:07
Krom Egsoz uç
Plaka Led
Çevre Aydınlatma Led
Ayak Altı Led
Hepsi hazır :) Aracı bekliyor :)
Yuh yani artik :)).
Sercan Jetta da ayak alti aydinlatma ben hic görmedim :)
VW_Passat
30 11 2011, 22:08
Sercan Jetta icin Ayak alti aydinlatma yoktur komple :). Simdi Sistemden baktim :)
Yuh yani artik :)).
Sercan Jetta da ayak alti aydinlatma ben hic görmedim :)
Olur olur sen merak etme :)))
Sercan Jetta icin Ayak alti aydinlatma yoktur komple :). Simdi Sistemden baktim :)
Eski kasa comfortline da bile vardı yeni kasada olur diye düşündüm eğer yoksa yatırırız farketmez :)
Gelişmeleri merakla bekliyorum , beraber gideriz almaya :)
ee sonay amca nasılsınız ?? :))
:))) :))) :)))
VW_Passat
01 12 2011, 11:31
Sonay1 bunu begendi diyor :)).
Sonay amcamin vakti yok, yoksa Cevabi verirdi sana :)
VW_Passat
01 12 2011, 11:31
Sercan Update, Jetta geldimi simdi?
Sercan biraz geriden geliyorum :)) Yeni araç hayırlı olsun güle güle kullanın.
Bugun daha 1 Aralik Yasin . anca vatan topraklarina gelmistir :) 7 aralikta teslimat...
Sonay1 bunu begendi diyor :)).
Sonay amcamin vakti yok, yoksa Cevabi verirdi sana :)
ben sercanı dusundum, hem konuyu değiştirdim hem sonay amcanın okuyudugunu bıldıgım ıcın hatrını sorayım dedım ne var bunda :))
Jetta şu anda türk topraklarındadır diye düşünüyorum yarın veya cumartesi bayiye o tarihten itibaren teslim alabilirsiniz dediler ancak babam ne zaman işlerini ayarlarsa o zaman alıcaz :)
simdiden hayirli ugurlu olsun Allah kaza bela vermesin
Araç 6-7 Aralık gibi işlemleri bitmiş bizi bekliyor olucak ancak biz arabayı perşembe öğleden sonra ya da cuma sabah alabilcez babamın işleri bayağı yoğun ayarlamaya çalışıyor :)
olmazsa ben alırım nasılsa bana yakın. ben getırırım :)
Arkadaşlar
Bugün akşam saatlerinde Jettamız Maslak Doğuş Oto'ya varmış bulunuyor , Pazartesi günü sigorta , kredi işlemleri halledilcek Allah kısmet ederse Cuma günü teslim alıyoruz
Y_o_L_c_U_38
10 12 2011, 01:17
Arkadaşlar
Bugün akşam saatlerinde Jettamız Maslak Doğuş Oto'ya varmış bulunuyor , Pazartesi günü sigorta , kredi işlemleri halledilcek Allah kısmet ederse Cuma günü teslim alıyoruz
insallah hayirlisiyla kardesim:)
Arkadaşlar
Hadi hayırlısı bakalım....
Arkadaşlar
hsonu wax senlığı var desene :)
VW_Passat
10 12 2011, 03:42
Sercan, simdiden araciniz hayirli olsun. Yarin bir görmeyi giderseniz Resimleri unutma :)
sercan abi son durum denir? :cool:
sercan abi son durum denir? :cool:
Yukarda yazdım ya Ziya :)
Çok teşekkürler arkadaşlar valla annemden çok nedense bende heyecan var :))
Haftaya Cumartesi Jettaya Kil + Wax yapılcak kış boyu koruma altına alıncak :)
sryrcngz
16 12 2011, 19:15
Şimdi Sercan'ı aradım Jetta'yı almışlar ancak henüz Doğuş'tan ayrılmamışlar.Sercan Jetta'yla test sürüşü yapmış motorun çekişi beklediğimden iyi dedi yakıtıda 7.0-7.5 LT falan dedi.Şuan da Gümüş Kaplanın yanına çekmiş iki kardeşin beraber resimlerini çekiyomuş. Heyecanı sesinden belliydi o yüzden konuşmayı kısa kestik.Resimleri akşam yükleyeceğini söyledi :)
Saygılar Cengiz
solarapex
16 12 2011, 22:04
Hayırlı olsun Sercan .Kazasız belasız binin.Çok çalışman lazım çoook.Şimdi sen bi wax atarsın :)
Arkadaşlar sonunda beklenen an geldi ve Jettayı teslim aldık , öncelikle siyah araba gerçekten çok farklı bir havası var çok hoşuma gitti diyebilirim iç kısım bej çok daha ferah aydınlık arabayı çok daha ağır gösteriyor çok beğendim..
Araç hakkında izlenimlerinden bahsedicem öncelikle , sonradan fotoğrafları yükliycem
Herkesin merak ettiği öncelikle 1.2 motor , tek kelime ile şahane bir motora sahip diyebilirim tabi ki 2.0 TDI gibi bir şey beklemek yanlış olur ama arabayı süren kimse 1.2 tsı diyemez.Arabayı ben sürdüm babam koltuğa sen geç dedi annem biraz ters ters baktı ama :)) Bayağı bir kullandım sürüşü oldukça rahat koltuklar çok güzel kavrıyor.Aracın hızlanması 105 beygire oldukça güzel benim için yeter çok büyük beklentim yoktu zaten 1.viteste gaza hafif dokunduğunuzda bile torku hissediyorsunuz torku çok güzel hissettiriyor o kadar düşük olduğu halde şahlanıyor namussuz :))
Yeni gösterge , yeni klima , RNS315 hepsi çok güzel özellikle Türkçe MFA çok hoşuma gitti bayağı bir kurcaladım gösterge bizim mavilere göre açıkcası çok daha net ve gözü daha az yoruyor diyebilirim yol boyu kullandım bana daha ferah bir ortam sağladı diyebilirim maviler içimi karartıyor gibi oldu sonra passata binince :) RNS315 'in ses kalitesi çok hoşuma gitti.Geçişler , animasyonlar oldukça güzel.Navigasyon yüklenmemiş haftaya yüklenicek Doğuş oto tarafından
2012 modellerde ayna altı ve kapı altı ışıkları kaldırmışlar + aux girişide yok sadece ayna altı ışık var o kadar .Aux girişi de RNS315 'in üzerinde allahtan ipodu ordan bağlamayı düşünüyorum
Xenon fardan sonra halojen farlı arabaya binince kör gibi geziyormuşum geldi xenon candır :))
Genel itibari ile beğendim ancak PASSAT ile hiç bir şekilde kıyaslanmaz eğer Jetta ile Passat arasında kalanlar olursa kesinlikle Passat derim Trendline olsa bile Passat Passattır arkadaş :) Malzeme kalitesi hoşuma gitmedi daha iyi olmasını beklerdim ama ne yapalım bu da böyle :)
Aklıma gelen şimdilik izlenimler böyle sizlerin merak ettiği birşey olursa zevkle cevaplarım
Fotoğraflarımıza geçelim , Yarın gündüz gözü ile daha çok fotoğraf çekicem;)
Sabah genel müdüre şikayet ettikten sonra satıcımız bize karşı oldukça resmiydi dün abi diyordu bugün Sonay bey diyordu
http://i.imgur.com/0mTzg.jpg
veee Jettaaaa
http://i.imgur.com/3Wosg.jpg
http://i.imgur.com/3mZqH.jpg
http://i.imgur.com/lOrNj.jpg
Far yıkama bildiğin arabayı yıkıyor nasıl birşey bu ya :)))
http://i.imgur.com/uBQXk.jpg
Anten çok tatlı :)
http://i.imgur.com/tl6Cu.jpg
Radyo nasıl ayarlanıyor biri anlatırsa sevinirim 2 saat uğraştım bulamadım :)
http://i.imgur.com/Sa92A.jpg
İki Kardeş Yanyana
http://i.imgur.com/xrgVn.jpg
http://i.imgur.com/dqUow.jpg
Ayna altını led yapıcam plakalar ile beraber
http://i.imgur.com/wPOrj.jpg
http://i.imgur.com/bPScQ.jpg
http://i.imgur.com/YJOSd.jpg
http://i.imgur.com/ldgp4.jpg
http://i.imgur.com/ldgp4.jpg
Krom uç istiyor :)
http://i.imgur.com/cUTNC.jpg
http://i.imgur.com/U1YWx.jpg
http://i.imgur.com/0LPvg.jpg
Direksiyon gerçekten çok hoşuma gitti ama tek ile kaymıyor bizim direksiyonlar daha rahat :)))
http://i.imgur.com/xRISr.jpg
İç aydınlatmalar sarı kalıcak :)
http://i.imgur.com/9FB2o.jpg
Halı kısımların da bej renginden olması çok hoşuma gitti
http://i.imgur.com/YkF6M.jpg
Led niye yapmıyorlar şu jetta ya anlamadım süper olurmuş
http://i.imgur.com/8E1Qy.jpg
http://i.imgur.com/kP3bu.jpg
Sunroof tek kelime şahane ancak üst kısmı açtıktan sonra nasıl kapanıyor bulamadım :) :) Normal açma moduna getirdim sonra öyle kapattım kısa yolu yokmudur
http://i.imgur.com/EBB2m.jpg
Bu fotoğrafta passatta ki boncuklar dikkatimi çekti :))
http://i.imgur.com/dCVeK.jpg
http://i.imgur.com/ymD56.jpg
http://i.imgur.com/1kuIY.jpg
2 araba Opetten yakıt almak için durduk :) Kaplan 100 TL , Jetta 200 TL 'ye doldu. Ancak Range 500 km gösterdi açıkcası şok oldum birden :)) Passatı doldurunca range 1.100 km den aşağı göstermezdi :)))
http://i.imgur.com/9lY6Y.jpg
Pompa çalışmıyor abi :)
http://i.imgur.com/YFYB9.jpg
http://i.imgur.com/PBzL3.jpg
http://i.imgur.com/2Vo0C.jpg
Havalandırma kanallarının açma kapama düğmesinde ışık yok :( :( :(
siteye geldik
http://i.imgur.com/3Soy6.jpg
http://i.imgur.com/tmEhV.jpg
http://i.imgur.com/5pU26.jpg
http://i.imgur.com/1NfyZ.jpg
http://i.imgur.com/6ToPk.jpg
Elim çok titredi çekemedim bir türlü :) Kardeşimin diline düştük Cetta daha hızlı 280 basıyor passat dandik 260 basıyor :)))
http://i.imgur.com/H2bGg.jpg
Video :
http://www.youtube.com/watch?v=3XPqOfd-9Ts&context=C317eaf6ADOEgsToPDskKTUCU42qzMBpNpX7wSC532