Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat 1.4 tsi 122 V kayişi koptu kopacak
crazyvarna
01 02 2017, 19:31
😁 Başlikta da dedigim gibi 
bugun bir arkadasla yolda ufak bi roll denememiz oldu 1.2 tdi 75 ps polo beni çok saşirtsada vites kuçulttugum sirada bi ses geldi tahminde etmistim aslinda ama , ustayi aradim sorun olmaz olursada akü lambasi yanar dedi. 
1 yil once araci aldiğimizda usta dinlediginde degişse iyi olur demişti , bu zamana nasipmiş 😂
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170201/9503658f162291b303e65e1832c706f3.jpg
sorum şu olacak yarin özel serviste degistireceğim hangi marka alabiliriz orjinal için fiyat ortalamasi nedir ona göre bilgili olsam .. 
Samsung S6 Edge Tapatalk
Benim aracımda orjinali contitech idi, şimdi gates takılı. İkisi de iyidir.
crazyvarna
04 02 2017, 02:56
Özel servisde 80 tl gibi bir rakama yenisini taktırdım. Orjinalde alsanız yan sanayide alsanız 30.000km gider dediler. 
Benimkisinide kopacağı yoktu da ben biraz roll denemesi yaparken zorladım..Bu kayış komple kopmuş olsa , akü şarj etmez ve direksiyon power'i , yani hidrolikte sertleşme olurdu dediler.
HARPAGON
04 02 2017, 07:15
Gecmis olsun. Araciniz kac model kac km deki kayis bu duruma gelmis?
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
crazyvarna
04 02 2017, 13:22
2009 model 122.000 oldu şuan daha önce değişti mi bir fikrim yok ama 😊
Samsung S6 Edge Tapatalk
thelordof
18 04 2019, 12:22
V kayışın değişme aralığı nedir?
2008 1.4tsi 122hp   105binde, hiç değişmedi, herhangi anormallik yok araçta
Hasan6154
18 04 2019, 14:25
V kayışın değişme aralığı nedir?
2008 1.4tsi 122hp   105binde, hiç değişmedi, herhangi anormallik yok araçta
O  halde  en  kısa  sürede  değiştirin  V  kayışını.
Normalde  her  bakım da  görsel  kontrolü  ve  en  fazla  3 - 4  senede bir  değişimi  yapılır.
Kayış  eskidiğinde  belirti  vermez, kopar  gider.
Kayış  bu  ne  zaman  nerede  kopacağı  belli  olmaz.  40 - 50 bin   km de  bir  değiştirmek. Yolda  kalma  rezilliğinden  iyidir.
thelordof
19 04 2019, 02:30
Normalde  her  bakım da  görsel  kontrolü  ve  en  fazla  3 - 4  senede bir  değişimi  yapılır.
Kayış  bu  ne  zaman  nerede  kopacağı  belli  olmaz.  40 - 50 bin   km de  bir  değiştirmek. Yolda  kalma  rezilliğinden  iyidir.
Ustaya baktırdık, değiştireceğiz. Tşk ler
thelordof
19 04 2019, 18:00
Hocam bu V kayış nedir  teknik olarak biliyor musunuz?  V kayışta contitech en iyi marka sanırsam, bir de gates var.
Hasan6154
19 04 2019, 21:17
Hocam bu V kayış nedir  teknik olarak biliyor musunuz?  V kayışta contitech en iyi marka sanırsam, bir de gates var.
Bildiğimiz  kauçuk  bir  kayıştır.  Eski  dönemlerde  bu  kayışlar  V  şeklinde  olduğu  için   V kayışı  deniyordu. Sonradan  yassı  olarak  4 - 5 - 6   kanallı  olarak  üretilmeye  başlandı.   
Aslında  bir kaç  değişik  isimle  anılıyor  bu  kayışlar.  
V kayışı - Vantilatör kayışı - Devirdaim  kayışı - Şarj kayışı - Alternetör kayışı  vs.  Bu  isimlerin  hepsi  aynı  kayış  içindir.
Kayış  değişiminde  gergi  bilyası ( kasnağı )  da mutlaka  değiştirilmelidir.
En  ünlü  kayış  marklarından  bazıları :  Dayco - Skf - Contitech (continental ) - Gates - Goodyear - Bosch
https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=MOyjXY2MIWs
thelordof
19 04 2019, 22:33
Bildiğimiz  kauçuk  bir  kayıştır.  Eski  dönemlerde  bu  kayışlar  V  şeklinde  olduğu  için   V kayışı  deniyordu. Sonradan  yassı  olarak  4 - 5 - 6   kanallı  olarak  üretilmeye  başlandı.   
Aslında  bir kaç  değişik  isimle  anılıyor  bu  kayışlar.  
V kayışı - Vantilatör kayışı - Devirdaim  kayışı - Şarj kayışı - Alternetör kayışı  vs.  Bu  isimlerin  hepsi  aynı  kayış  içindir.
Kayış  değişiminde  gergi  bilyası ( kasnağı )  da mutlaka  değiştirilmelidir.
En  ünlü  kayış  marklarından  bazıları :  Dayco - Skf - Contitech (continental ) - Gates - Goodyear - Bosch
https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=MOyjXY2MIWs
çok sağolun hocam, bayağı şeye bağlıymış bu kayış :)