Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni passattan vazgeçmenin dayanılmaz hafifliği
fakıdayı
13 05 2015, 09:54
Ben vw nin kar marjlarının diğer markalara göre çok daha yukarıda olduğunu düşünüyorum.Nedenine gelince %90 ötv oranlı 2.0 litrelik gırtlak dolu mazda 6 serisini 135.000 liraya alabiliyorken,aynı doluluktaki %45 ötv li passat 1.4 tsi dsg 150 hp lik act nin fiyatıda 136.000 lirayı buluyor.Şeytan bunun neresinde.Bana vw nin kar marjlarının düşük olduğuna inandıramazsınz.Bu fazla iyimserlik olur.
Blkeagle'ın dediği gibi asıl kârı vw yapıyor, örneğin benim sipariş ettiğim araç şuan 95000 tl civarı, bunu alman sitesinde konfigüre ettiğim zaman 33000€ civarı fiyat çıkıyor. Vergisiz hesaplasak zaten neredeyse 100k yı buluyor. Doğuşta bu arabayı 25k€ dan getirdi diyelim bunun üstüne bir sürü nakliye işçilik vergi vs operasyonel giderler eklendiği ve bayii kârları düşüldüğü zaman doğuşa çok birşey kalmadığını düşünüyorum. Muhtemelen onun için bir yandan bayiilik verirken bir yandan da kendi bayii oluşumlarını tesis ediyor.
Keşke vw ve doğuş hiç kazanmasa biz çok daha ucuza alsak ama kimsede amme hizmeti yapmıyor sonuçta :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mercedes Benz Türk A.Ş. ne kadar kar etmiş acep.
yasin3866
13 05 2015, 23:20
2 milyar 175 milyon liralık satışta 132 milyon kar var. Zannedildiği gibi çok karlı bir ticaret değil.
2014 yılı ocak-mart dönemi 3 aylık net karı 26.486.000 tl. bir önceki yıl 3 aylık döneme göre 5 kat yüksek kar elde etmiş. bu sadece doaş'ın net karı. bayiler dahil edilmez asla sisteme. 7.60 dan alıp 9 küsür tl den sattıgım 80bin tl lik doas hissesi malesef bugun 15 tl ye yükselmiş bulunmakta :((
blckeagle
13 05 2015, 23:31
çoğu bayii kendisinin olduğundan bilançoya dahil ediliyor diye biliyorum ama siz zamanında ortağı olmuşsunuz daha iyi bilirsiniz :mor
oooohoo sen 2010 model passat kullanıyorsan çoktan passat vürüsü yemişsin..:) aracı sat b8 al...ama 120 bin ustu araç düşünüyorsan karşına 2 secenek daha var başkada ben göremiyorum onlarda alman..)) yaa wunderbar...(türkçe söylenişi undebahhhhh))
Passat virusu bulasti gercekten bindigim her araci passatla kiyasliyorum:) 120 ustu degil 100 bine bi arac alacak olursam bile vw olmaz bu arac... audi veya bmw hele ki 2016 da 1.6 tdi a4 gelirse biraz daha limiti yukseltirim...
Konuyu hortlatmış olacağım ama sanırım ben de passat almaktan vazgeçtim gibi. Elimdeki araca yıl sonuna kadar şans vermeyi düşünüyorum. gelecek olan superbi ve özellikle combisini bekleyeceğim. bir sınıf aşağıda olmasına rağmen bir de seat leon st fr 1.4 150 dsg var aklımda. 2 araç da türkiyeye henüz giriş yapmadı. onları görüp ondan sonra karar vereceğim passata rüzgar sesine rağmen 100k verilir mi.
Konuyu hortlatmış olacağım ama sanırım ben de passat almaktan vazgeçtim gibi. Elimdeki araca yıl sonuna kadar şans vermeyi düşünüyorum. gelecek olan superbi ve özellikle combisini bekleyeceğim. bir sınıf aşağıda olmasına rağmen bir de seat leon st fr 1.4 150 dsg var aklımda. 2 araç da türkiyeye henüz giriş yapmadı. onları görüp ondan sonra karar vereceğim passata rüzgar sesine rağmen 100k verilir mi.
Yalnız değilsin hocam :) Superbi bekleyen çok var, biri de ben.;)
murat mahmut
24 07 2015, 01:30
bugun gunu bırlık boluya gıttım gıdıştede donus yolundada cok skoda oktav. ve pejo 508 gördüm ...sol şerit hele pejo 508 lerindi çok şaşırdım...
Benim sw takıntım var :) 508 sadece sedan olarak gelmiş.seçeneklerim sınırlı. insignia, passat, mondeo, superb, Octavia, seat leon, belki avensis.