PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Konya-Vw Gökmen Oto ve İzlenimlerim



sebinefe
20 05 2014, 16:30
Arkadaşlar merhaba.
19 Mayıs'ın tatil olmasını da bahane ederek, hem oğuma oto koltuğu almak hem de aile ziyaretinde bulunmak için Konya'ya gittik. Konya'ya her gittiğimde ilk önce Konmar(Skoda) sonra da Gökmen'e uğramadan edemem. Hem araçları yakından incelemiş hem de kendimi ödüllendirmiş olurum. :cool:

İlk durağım Konmar'dı. İncelediğim araç da Süperb 1.6 TDI Cr 105 Hp DSG Elegance Şeker Beyazı araçtı. Satış temsilcisi sanki laf olsun diye yanımdaydı. Konmar'ı bugübe kadar 2 defa ziyaret ettim bunların hiçbirinden memnun kalmadım. Ancak bu sefer en azından satış temsilcisi "Senin yaşına Süperb uygun değil. Sana Octavia verelim." tarzında ukalaca ve küstahça bir yaklaşımdan bulunmadı.

İlk defa Süperb kullandım, hatta ilk defa 1.6 TDI bir aracı test etme fırsatım oldu. Gerçekten DSG ye karşı olan bütün olumsuz ön yargılarıma rağmen kullanımdan çok keyif aldım. Aracın ivmelenmesi beklentimin üzerinde olduğundan çok güzeldi. İlk viteslerdeki hantallığı gerçekten diğer viteslerde görmüyorsunuz.Araç Passattan daha kullanışlı ve şık geldi. Hatta aracın tokluğu daha çok hoşuma gitti. Bir tek hoşuma gitmeyen tarafı dikiz aynasından baktığımda arka camın duruşunun geriyi görmemi baya bir kısıtlamasıydı. Onun dışında donanımı ve sürüş keyfi olarak harika bir arabaydı. Malum fiyat olarak da 97.000 TL lik bir rakam(+ Prestij paket) beni hemen oradan uzaklaştırdı.:pc

2. durağım Gökmen Oto oldu. İlk önce Dod bölümündeki araçları inceledim. Aradığımı bulamayınca ilk defa Gökmen Oto'ya girerek zaten bildiğim araçlara yakından baktım :) .
Özellikle benim için öncelik variantı. Ellerinde tam da benim istediğim gibi bir variant vardı. Satış temsilcisi Musa Bey(Sağolsun) bana araç hakkında baya bir yardımcı oldu. Variant şeker beyazı renginde, içi bej döşeme, ledli bi-xenon farlı, açılır ca tavanlı ve manueldi(tam aradığımdan :) ) . Hatta arka ve yan camları da karartılmıştı. Aracın 97.700 TL etiket fiyatı vardı. 94 bin gibibir rakam satıştaymış(malum indirimler vs.). Fiyat benim bütçemi baya bir aştığı için diğer modellere bakmaya gittim.

Asıl Gökmen oto ile ilgili fikirlerim bundan sonra netleşti. Orada tanıştığım arkadaşlar gerçekten bana o kadar çok yardımcı oldular ve benimle o kadar güzel bir diyalog kurdular ki ben bile bu kadarını beklemezdim.
Özellikle benimle beraber CC testine çıkkan Aydın Bey. Kendisi ticari bölümde olmasına rağmen sırf ben istedim diye beraber teste çıktık. CC kullanımı çok güzel bir araba gerçekten. Bugüne kadar en haz alarak kullandığım araç olduğunu söyleyebilirim. Aracın harika bir ivmelenmesi, büyüleyici bir performansı vardı. Aracın gazına bastığım zamanki coşkusunu anlatamam bile.
Ayrıca CC'lerdeki özel kampanyaları da bura da öğrenmiş oldum. Bayi içinde satışta bir CC vardı. Cam tavanlı ve açık kahve renkli. Yanlış hatırlamıyorsam 95 bine bırakacaklardı aracı. Hatta bana beyaz bir CC'nin şu anda 90 bine gelebeileceğini falan da söylediler. (Yanlış hatırlamıyorsam). Aydın Bey'e de buradan çok teşekkürlerimi ve selamımı gönderiyorum.

Gökmen oto'da beni en çok memnun eden kişi ise Finans Müdürü Selman Bey'di. İlk defa bizim forumdan haberdar ve bizi takip eden bir Vw yetkili ile tanışmış olmak bana ayrı bir haz verdi. Kendisinin B5,5 kasa Excl. aracı olduğunu söyledi. Passatla alakalı o kadar çok konuştuk ki ne araç alımı ne araç satımı... Öyle yapıcı ve insani diyalogların ön planda olduğu muhabbet oldu ki uzun zamandır birisiyle böyle konuşmaya hasret klamıştım. Araçlarla ve servisle ilgili her şeyi konuştuk. Bizim foruma üye değil ama birçok arkadaşımızı paylaşımlarından dolayı yakından tanıyor ve gerçekten de bizi yakından takip ediyor. Zaten burada bu konuyu açma sebeplerimden bir tanesi de bu. Bu şekilde hem kendilerine teşekkür etmek hem de oradaki deneyimleri sizinle paylaşmak istedim.

1.4 TSI Excl. Cam tavan ve Xenon far opsiyonlu araç almaya gitmişken beni 2014 model Komfortlayna yönlenmiş olarak çıktım Gökmen Oto'dan :) . Bunun için öncelik aracımın satılmasını beklemek.

Bana Gökmen Oto bünyesine yardımcı olan, hoş sohbetiyle ve sıcaklığı ile bakış açılarımın olumlu olarak değişmesini sağlayan Finans Müdürü Selan Bey'e ve CC kullanımında bana eşlik eden Satış Temsilcisi(Ticari) Aydın Bey' çok teşekkür ederim.

konan4206
20 05 2014, 18:01
bende hafta sonu memleketim konya'daydım.gökmenin oradaki ayakkabıcılar sanayisinde tanıdıklarımı dolaştım.:)

BMW
20 05 2014, 18:54
Hayırlısı be gülüm.Olur gider.

sebinefe
20 05 2014, 19:16
bende hafta sonu memleketim konya'daydım.gökmenin oradaki ayakkabıcılar sanayisinde tanıdıklarımı dolaştım.:)

Uhunet dağıtıyorum, güzel oluyor :)
Her yaz en az bir kez uğrarım.

passat_06
20 05 2014, 19:20
Hakkınızda hayırlısı olsun. Hayalinizdeki araca en kısa zamanda kavuşursunuz inşallah. :)

ssero
20 05 2014, 20:34
Hocam umarım dilediğiniz araca bir an önce kavuşmuş olursunuz :o

FERHAT2704
16 06 2014, 13:44
Ben aracimi 5 haziran tarihinde konya gökmenden aldim ve gerçekten de oradaki arkadaşlarin satiş temsilcisi hatice hanimin ve servis yetkililerinin ilgisinden çok memnun kaldim .hepsine ayri ayri teşekkür ederim

mmm
13 12 2016, 21:28
Arkadaşlar öncelikle merhaba.
Konya gökmen oto hakkında bilgi vereceğim ki bundan sonra bunu okuyanlar benim gibi mağdur olmasınlar...
Öncelikle 2 aralık günü yeni araba almaya karar verdikten sonra Ankara'dan konya vw bayisi gökmen otoyu aradık. Önce telefona Musa Ünlü diye bir satış temsilcisi çıktı. Polo 1.2 tsi manuel 90 bg araba fiyatını sorduk. 56,300 tl dedi (diğer tüm bayilerde ve liste fiyatı 53,600 tl). diğer bayi fiyatlarını söyleyince umursamaz bir şekilde biz de böyle dedi. Telefonu kapattım. 5 dk aradan geçince bu sefer kendim aradım fiyatı sordum ellerinde araç olduğunu ve en son fiyatın 53,000 olacağını söylediler. Anlaştık kapora verdik. Bu arada defalarca bir sıkıntı olup olmayacağını sorduk. Sıkıntı olursa paranızı iade ederiz arabayı almazsınız dediler.
İşlemleri tamamlanan arabayı 6 aralık günü sabah almaya gittik. Güleryüzle karşılama, vay efendim şöyle hoşgeldiniz filan yağlama işlemleri... bu arada bize bu samimi davranışlar ile bu kağıtları imzamak gerekiyor filan diye bize iki arada bir derede aracı kusursuz teslim aldım kağıdını da imzalattılar. Sonra arabayı teslim almak için incelemeye gittik. Arabanın sağ arka kapısında derin bir çizik mevcut. Hemen arabanın yenisi ile değiştirilmesini veya para iadesinin yapılmasını istedik. Tüm bayi çalışanlarını toplayarak bir toplantı yaptı.(bu arada bizler aşağıda beklemekteyiz). Toplantı sonucu 3 satış elemanı gelerek yapacak hiçbir şey olmadığını sadece bagaj havuzu verebileceklerini söylediler. Bunun üzerine bunun saçmalık olduğunu, bu teklifin hiçbir şekilde ahlaki ve etik olmadığını söylememize rağmen sıfır almak istediğimizi aracı çizik teslim etmek istediler. Sesimizi yükselttik bu sırada satış şefi olan Musa Ünlü yanımıza gelerek elini de sallayarak ne istiyorsunuz 500 tl verelim alın gidin arabanızı dedi. (ukala bir şekilde). Sinirden patlamamak elde değil. Bunu yargıya taşıyacağımızı arabayı almayacağımız söyledik ve teslim aldık kağıdının yırtıp atılmasını istedik. Sonra hepsi bir köşe bulup kaçtılar. Karşımıza muhattap alacak kimse yok. Düşünün bayide kimse kalmadı. Kimisi dışarı çıktı kimisi arka tarafa kimisi yukarı kaçtı.
Bir süre sonra pişkin bir şekilde bayi müdürü de işin içine girerek teslim kağıdını veremeyeceklerini ve o kağıda dokunamayacaklarını söylediler. Bu arada olanları ordakilerden izin alarak kameraya çektik. Çok net bir şekilde hepsine birden şu soruyu 2 defa sordum ve Musa çalışandan 2 defa çok net bir yanıt aldım. BEN ARABAYI KUSURSUZ BİR ŞEKİLDE TESLİM ALDIM MI? -HAYIR ALMADIN. BEN ARABAYI KUSURSUZ BİR ŞEKİLDE TESLİM ALDIM MI? -HAYIR ALMADIN. O zaman neden teslim aldım kağıdını vermiyorsun veya yırtmıyorsun. O kağıt yargıya gidecek diyor. (kayıtlarda çok net mevcut)
Daha sonra güvenliklerini çağırdılar biz de polis çağırdık. Polis gelince bayi müdürü Hakan bey biraz daha alttan alarak bu konuyu yargıya taşımamamız gerektiğini hukuki işlemlerin aylarca süreceğini bu süreçte arabayı teslim alamayacağımız için zaten bizim mağdur olacağımızı söyleyip durdu. Ve sonunda 1000 tl para iadesi yaparak elimiz mahkum bir şekilde şehir dışından geldiğimiz için de arabayı alarak oradan ayrıldık.
Bu arada çalışanların itirafları
- toplantıda defalarca müdürlerimize sonda yapacağımız indirimi başta yapmalıydık dedik
-Musa bey (satış şefi) bizlere(satış elemanlarına) de böyle, vakti vaktine uymuyor
-siz haklısınız ama müdürlerimiz bişey demeyince biz bişey yapamıyoruz
-biz de sizin yerinizde olsak bu arabayı almazdık
-satış temsilcisi teslim aldım kağıdını bize vermek için arayınca bulamıyor ve Musa Ünlü o kağıdı saklamıştır diyor.
SİMDİ KONYA VOLKSWOGEN BAYİ GÖKMEN OTO ÇALIŞANLARI, ŞATIŞ ŞEFİ VE MÜDÜRLERİ;
Bu tarz ticaretten kazacağınız para nasıl içinize sinecek..