PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volkswagen Düşük Tüketim Peşinde



alnescafe
29 03 2014, 22:12
Selamlar 2017 de yenilenmeye başlayacak motor ve kasaların çalışmaları başlamış hayırlı olsun..........Volkswagen grubu geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile piyasada olan tüm benzinli otomobillerden daha az yakıt tüketen benzinli motorlar üzerinde bir araştırma ve geliştirme sürecine başladığını açıkladı.

Audi’nin teknik kısmından sorumlu olan yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, bu geliştirmelerin sonucunda tek bir yenilik olmayacağını ancak genel anlamda birçok başarıya ulaşılacağını belirtti.

Autocar dergisinde yer alan habere göre yeni geliştirilecek teknolojilerin ana noktası “turbo şarjlı motorlara elektro-mekanik yardım” yöntemi olacak. Bu sistem Ford Focus 1.0 litre EcoBoost ile benzerlik taşıyacak.

Elektrikli süper şarj ya da sadece kompresör kullanılması beklenen bu yeni VW Grubu motoru, bu sayede emme sisteminde sürekli basınçlı hava bulundurarak turbo şarjın sürekli olarak döndürülerek gecikmelerin önlenmesi sağlanacak. Bu sayede hem performansa katkı sağlanacak hem de yakıt tüketimi düşürülecek.

Bir diğer fikir ise “değişken sıkıştırma oranları” olacak. Yine pek de karışık bir yapıya sahip olmayan bu sistemin mühendisler tarafından tasarlanması ve seri üretime hazırlanması da daha kolay olacak gibi görünüyor.

Eğimli yollarda yakıt tüketimini sıfıra düşürecek sistem ise Wolfsburg merkezli üreticinin aynı motorda buluşturacağı bir başka verimlilik arttırıcı unsur olacak.

Ancak şunu hatırlamakta fayda var ki hepsinden öte Volkswagen özellikle ihtiyaç olmayan silindirleri deaktive etme konusunda en başarılı marka olarak biliniyor. Eğer Volkswagen tüm bu elementleri bir arada toplamayı başarırsa bizleri gerçekten oldukça düşük yakıt tüketimi sunan bir motor bekleyecek gibi görünüyor.............arabalar gen tr den alıntıdır......Volkswagen Düşük Tüketim Peşinde (http://www.arabalar.gen.tr/volkswagen-dusuk-tuketim-pesinde-h4066.html).......

erhaneda2
30 03 2014, 17:03
Eline sağlık güzel paylaşımlbb

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi