PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2. El Engelli plakali oto alimi konusu



serkanyazi
17 03 2014, 20:52
Merhaba
Engelli plakali arac aliminda olan 5 yil satamama zorunluluğu ikinci elde alinan aracta da var mi? Cok onemli konu ve belirsizlik var bilen yok. Trafik islemleri konusunda bilgi sahibi olanlar var ise bilgilerinizi rica ederim.
Tesekkurler


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Emekli
17 03 2014, 23:39
Bildiğim kadarıyla engelli aracı alım olayı sadece sıfır araçta var, zira engelli aracı alımında ÖTV muafiyeti sadece
sıfır araçta var , engelli aracı ve ÖTV muafiyeti engelli kişilere veya ailelere uygulanmakta, engelli aracı ikince ele
geçtiği taktirde satın alan o engelli plakasını kullanamıyor. Zaten ÖTV uygulaması ikinci el araçta yok.

ertugrul27
18 03 2014, 12:35
ikinci el aracı istediğin gibi alır kullanır,istediğin zaman satarsın.sadece mtv ödemezsin.ikinc elde motor sınırlamasıda yok.istersen 5000cc araç al mtv ödemezsin.bunun dışında bir avantajı yok.

serkanyazi
18 03 2014, 15:38
2'nci el alacağımız aracı kendi adıma almak yerine %98 engelli kardeşimin adına almak istediğimizi trafik müşavirliğine belirttiğimizde;
"- artık 2'nci elde de 5 yıl zorunluluğu getirildi." diye söylediğinde bende sizin gibi kullanılmış otomobilde MTV muafiyeti var diye biliyordum. Şok tabi.! Ancak çokta şaşırmadık. Engelliler konusunda karşılaştıklarımız yanında çokta büyütmedik. Aracı kendi adıma aldım.
Yasa çıktığına dair herhangi bir bilgi de ayrıca internet üzerinde bulamadım. Yasayı kime soracağımızı araştırmaya devam ediyorum. Bilgi tarafında yine ricam olur var ise ulaşabileceğimiz birileri iletirseniz çok memnun olurum.
İlginize teşekkür ederim. Selamlar