PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vw CC emniyet kemeri yönünde cızırtı sesi



Efedrin
21 02 2014, 02:34
Değerli CC kullanıcıları kafama takılan bir soruyu paylaşmak istiyorum.

Aracım henüz 600 km de.

Bugün itibari ile yani aracı alalı 4. gün; araçta sürücü emniyet kemerinin oralardan hafif arkaya doğru bir yerlerden çok tiz bir zırıltı ve cızırtı sesi duymaya başladım
Sanki iki plastik parça yolun titreşimi ile birbirine vuruyor
Araç belli bir hıza ulaşınca ve gaz verirken genellikle oluyor
Yan koltukta oturan sesi duymuyor fakat benim kulağımın dibinde olduğu için haliyle kafama takılıyor.

Böyle bir olay yaşayan var mı kullanıcılar arasında ? Zamanla kesilir mi acaba?
Silikon spreyle olaya çözüm getirsem nereye sıkmam lazım bu spreyi :))
Servise de gitmek istemiyorum hemen

muratuysal
21 02 2014, 07:15
Merhaba,öncelikle aaracınız hayırlı olsun.Allah kazasız belasız iyi günlerde kullanmak nasip etsin.
Aracınızın arka koltuguna birini oturtun siz sürerken sesin tam olarak nerden geldigini bulsun.Sonrası kolay.Eger plastik aksamdan ise çıkartılıp altına bir parça ince sünger yada sesi kesecek birşeyler konulup takılır.
Belkide el yardımı ile sesin geldigi noktaya biraz baskı uygulanıp sorun giderilebilir.

nova730
21 02 2014, 08:53
sürüş esnasında emniyet kemeri takıyor musunuz?
kullanırken sizin ve yolcunun emniyet kemeri yuvalarının içine parmağınızı koyun. muhtemelen ses onlardan birinden geliyor.
emniyet kemeri yuvalarının içi oynuyor olabilir. tecrübeyle sabit ;)

Efedrin
21 02 2014, 13:58
teşekkürler arkadaşlar

şu yağlama işini öncelikle yapıcam gördüğüm birleşim yerlerine, Emniyet kemeri plastiğinin oralara da kuru silikon sprey düşünüyorum.

yeni arabada bu tür seslerin gelebileceği bilgisi ile biraz rahatladım. Forumdan Ercan isimli üyemizde sıfır aracında 2100 km lik bir seyahatte aynı şeyleri yaşamış.

Deneyip sonucu burada paylaşıcam.

Efedrin
21 02 2014, 22:21
Evet bugün araca binerken arka koltuğun altındaki paspasların halen koruma muşambası ile kaplı olduğunu gördüm. Bu muşamba halıda bir tür yapışkanla duruyor. muşambanın kavlayan yüzeylerini iyice bastırdım ve üzerine ceketimi koyarak sabitleyip deneme yaptım. Ses kesilmişti. :)

Zırıltı sesi; koruma muşambasının titreşimi cıkmış gibi görünüyor, demek ki bazen sorunun yanıtı çok basit olabiliyor. Yine de ben würth 2040 yağlama spreyini sipariş geçtim arkadaşlar bulunsun el altında.

toybreaker
11 03 2014, 23:59
selamlar, ayni problem bende de var ve bendeki musamba ile alakali degil bariz bir sekilde surucu koltuk kemer gobeginden bozuk yolda degil! duz yolda zirilti sesi geliyor, elimle bastirdigimda ses kesiliyor fakat biraktigim zaman basliyor. Sol kulak dibimde oldugu icin cok sinir bozucu. Servis e goturdugumde usta yaninda her zamanki gibi :) zirilti yapmadi.
Abarttigi zaman gelirim demistim sanirim yakin bir zamanda ugrayacagim.

gokhankanyilmaz
27 03 2017, 09:52
aynı sorun bende de var kronik bir soruna beziyor .sorunu nasıl çözdünüz arkadaşlar?

mnakdogan
27 03 2017, 09:58
günaydın arkadaşlar, bendeki sorun ses değil ancak emniyet kemeri kullanım sonrası kemer toplanmıyor.yuvayı yukarı aşağı hareket ettirmemde fayda etmiyor.önlemini bilen bir arkadaş varmıdır.

tarikkomurcuu
15 05 2017, 17:21
teşekkürler

gokhankanyilmaz
10 06 2017, 20:20
Ayni sorun bende de vardi bugun sesin kaynagini bulduk. Emniyet kemeri ile alakasi yok. Sol arka kapinin twitter bolumunden geliyor o sinir bozucu ses. Kapi fitilleri icin aldigim wurth slikon spreyi cok az cevredine uyguladim sorun cozuldu. Servis te bunu kullandigini soyledi. 24 liraya aldigim slikon sprey aractaki butun sesleri kesti.