PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Sipariş 2014 Passat Yeni Fiyat!



Sayfa : 1 [2]

werttr
16 01 2014, 18:03
Bunlar hep arz talep meselesi arkadaşlar... 30 bin liralık araç değil 50 küsür bin, 100 küsür bin liraya çıkıyorsa bile; Üretilen satılabiliyor mu? Satılıyorsa sorun yok... Problem satın alamayanın problemi, piyasanın yada toplumun değil...

İnsanlar alamasalar ve talep düşerse zaten emin olun fiyatlar düşer, ama vergilerin düşmesiyle, ama üreticilerin fiyat çekmesiyle...

Bu yüzden, verginin çokluğunun, azlığının, yada aracın kendisinin pahalı olmasının önemi yok...

Satılmazsa şartlar kendiliğinden oluşur, boşuna yorulmayın..

Ülkedeki vergi sistemine küfreden arkadaşların hala anlayamadıkları ve hesaba katmadıkları bir şey var,

arkadaşlar devlet araç üzerindeki bütün vergileri tamamen kaldırsa; arz/talep dengesi oluştuğu sürece, araçlar yine aynı fiyatlara satılır bunu göremiyorsanız bari sisteme küfretmeyin... :) Vergi kalksa yarı fiyatına araç alabileceğiniz gibi bir ütopya içerisinde olmayın...

Piyasada tutunamayacak markaların fiyat avantajı sunacağı aşikar, pek nereye kadar? tutunana kadar... Vergi kalktığı dolayısıyla marjlarını artırma fırsatı doğduğu bir ortamda, arzı düşürüp fiyatına yansıtacak bir sektör düşünemiyorsanız bence gerçekçi yaklaşmıyorsunuz demektir. Bu bir çok sektörde hep böyle olmuştur, otomobil firmaları satış rakamları planlarken genelde herkesi otomobil sahibi yapmak gibi bir kaygı içerisinde olmazlar, üretim kapasitesi ve talebi değerlendirerek maksimum kar optimizasyonu hedeflerler.. Yani asıl maksat o işten kazanılabilecek maksimum parayı kazanmaktır... Piyasada 10 araç üreterek kazanacağı paradan daha fazlasını 5 araç üreterek kazanabiliyorsa üreticinin piyasaya 10 araç üretmesi için sebep söyleyin?.. Kaldı ki distribütör karının oranında genelde marka sahibi/üretici belirleyicidir, ithalatçı distribütör değil, yani fahiş marjdan doğacak fark üreticiye kaçar, yurtiçi ithalatçıda kalmaz... Hala söylüyorum, hayalperest olmayalım arkadaşlar, bu vergileri devlet almasa bile üreticiler er yada geç bir şekilde kendi kasalarına sokarlar...

Ancak bu son ÖTV zammında yeterince büyük hacme ulaştığı düşünülen ithal otomobil piyasası cari açık üzerindeki olumsuz etki sebebiyle baskılanmak isteniyor.. Ülkemizde dış ticaret açığı gerçekten çok fazla, zira yeterince üretmiyoruz... Bu ne demek peki; Marjların daraldığı piyasada rahat davranamazsınız, para kazanabilmek için daha hassas hesaplar yapmaya başlarsınız, üretim maliyetini düşürmeye dönük hesaplar örneğin... Mesela daha düşük maliyetle araç üretebileceğiniz yerlere fabrikalar açmayı deneyebilirsiniz, yada aracınızın kalite hissini fazla bozmadan araçtan eksiltirsiniz (bu durumun forumdaki yerleşmiş adına tırtmak diyoruz) yahut yeniden kar optimizasyonu yaparak üretim ve satış hedeflerinizi revize edersiniz...

Hepimiz ithal araçları kaliteli buluyoruz ve sahip olmak istiyoruz ancak bence mevcut ortam cari açığın kapanmasını gerektiriyor... 90 lı yılların kalitesinde %100 yerli Şahin gibi araç yapsalar ülke adına bu araçlara binmeye dahi razı olmamız lazım... Özetle ilkokuldaki etkinliğin asıl amacını ben büyüdükten sonra ancak anlayabildim... "Yerli malı yurdun malı" :)

Merhabalar,

Öncelikle küfür, hakaret kesinlikle yok olamaz da, burada belirli bir seviyede tartışıyoruz.

Vergi, araç satış rakamları yani talep ve araç fiyatları ile ilgili çıkarımlarınıza kesinlikle katılmıyorum. Sayılarla bunu açıklamaya çalışayım. Geçen yıl ülkemizde 723.000 (*) araç satılırken, ABD'de 15,6 milyon (**) araç satılmış. Nüfusları dikkate alırsanız, ortalama olarak bizim tüketimimizin 3,7 katı bir tüketim olmuş kişi başına. Nüfus ta çok olunca bizim tam 21,5 katımız araç satılmış. Yani sizin bahsettiğiniz şekli ile vergi az, satış ise çok fazla ama fiyatlar bizdekinin yarısı düzeyinde ve üretici firmalar fiyatlarını arttırmamışlar. Esasen üretici firmanın farklı uygulamaları yok. VW Passat için örneğin VW distribütörleri için bir çıplak fiyat belirlediğinde bu dünya genelinde aşağı yukarı aynı oluyor, bunun üzerine eklenen vergiler ve distribütör kar marjları son kullanıcının gördüğü ve 2-3 kat değişebilen fiyatları ortaya çıkartıyor. Bunun da ilk sorumlusu devlet, ikinci sorumlusu da distribütörlerdir.

Bir diğer nokta ise, dediğim gibi vergi uygulamaları nedeni ile Türkiye'de araç sahibi olmak artık ekstra lüks tüketime giriyor. Ve sanılanın aksine çok araba alıyoruz, çok arabaya düşkünüz teorileri de yanlış çünkü kişi başına düşen araç sayısında dünya sıralamasında oldukça gerilerdeyiz.(***)

Bir de cari açığı kapatmak konusunda yıllık 1,1 milyar dolar olan makam aracı masrafının düşürülmesinin de etkisi olabileceğini düşünüyorum.

(*) Best Selling Cars – Matt's blog » Turkey (http://bestsellingcarsblog.com/category/turkey/)
(**) Best Selling Cars – Matt's blog » USA (http://bestsellingcarsblog.com/category/usa/)
(***) Motor vehicles statistics - countries compared worldwide - NationMaster (http://www.nationmaster.com/graph/tra_mot_veh-transportation-motor-vehicles)

Son olarak konu dışı yazı için özür dilerim, bu başlık altında Ömer Bey'in sorusu dışında başka yorumda bulunmayacağım. Herkese selamlar.

supii
16 01 2014, 18:16
dostlar aranıza yeni katıldım
yıllardan beri DH e üyeydim orada sıklıkla takip ettiğim taner göde ne yapıyor diye bakınca forumunuzu buldum
umarım yakın zamanda passat sahibi olacağım
sizce mart nisan gibi mi almak mantıklı olur

werttr
17 01 2014, 01:13
dostlar aranıza yeni katıldım
yıllardan beri DH e üyeydim orada sıklıkla takip ettiğim taner göde ne yapıyor diye bakınca forumunuzu buldum
umarım yakın zamanda passat sahibi olacağım
sizce mart nisan gibi mi almak mantıklı olur

Merhaba,

Bence kesin sıfır km araç alacaksanız stoklardaki 2013 modellerden alıp yaptırabilirseniz biraz da indirim yaptırmanız en mantıklısı gibime geliyor. Bahsettiğiniz aylarda ancak 2014 model bulabilirsiniz ve ÖTV artışından kaynaklı zamlı fiyatlardan alırsınız. Ayrıca Euro kurundaki artış devam edecek olursa Doğuş Otomotiv güncel fiyatlara hızla yeni zam yapacaktır. Eğer kurda düşme olursa bu fiyatlara hemen yansımıyor ama. Bu başlık altında tartıştığımız gibi son iki yılda Volkswagen fiyatları neredeyse bir buçuk katına çıktı ve şu anda benim kişisel görüşüm aracın ederinin çok çok üstüne çıktı. Bu nedenle ben şuan yeni araç almazdım açıkçası, bunun yerine temiz ikinci ele yönelirdim. Dikkate almanız gereken diğer bir konu ise bu yıl içerisinde yeni kasanın çıkacak olması. Yeni kasanın çıkmasına yakın yani muhtemelen yılın ikinci yarısı ya da sonuna doğru stoktaki son araçları eritmek maksatlı kampanyalar da olabilir ve bu durumda bugün tavan fiyattan aldığınız için zarar edebilirsiniz.

Örneğin Comfortline TSI DSG düşünüyorsanız 90.000 TL vermek yerine 60.000 civarına aşağıdaki gibi bir araç alabilirsiniz. 30.000 TL cebinizde kalır.

www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-auto-emir-den-2011-model-passat-dsg-boyasiz-33.000-km-de-149684360/detay

www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-erdogan-plaza-2011-vw-passat-1.4-tsi-comf-dsg-f1-boyasiz-145362628/detay

Selamlar.

kagan06
17 01 2014, 02:45
ertugrul27 reyiz sakin olalım.Ben gerçekleri söyledim.Türkiye'nin durumu budur yani.İster kabullenin ister kabullenmeyin.Yapacak bir şey olmadığını biliyorsunuz.Biz koca TSK'leri bile elimiz kolumuz şuanda bağlı.Başka zaman olsa biliyorsunuz şuanda sokaklarda tanklar geziyor oluyordu.Düşünün yani... Size dediğim gibidir bu olaylar.Hele ki şuanda dünyada çoğu insanın kanı dini paraya dönmüşken bunların olması belki çok normaldir.Siz bunları düşünürseniz emin olun hatta size şöyle diyeyim dünyadaki adaletsizliği siz düşünmeye kalkın işin içinden çıkamassınız.Ki biz insanların hatta insanların değil dünya üzerindeki hiç bir canlının Allah'ın adaletini sorgulayıp yargılamaya ve ya Allah'ın adaleti hakkında yorum yapmaya hiç hakkımız yok.Haşa ne haddimize öyle bir şey... Neyse hak bir gün elbet yerini bulacaktır er ya da geç.Önemli olan durumu kabullenip sabredip ve beklemektir.Unutmayın ki savaşta usta asker sinirlenmeyen askerdir.Ve isyanla hiç bir şey çözülemez.Önümüzde günlerde ne olacağı belki belli olur.Ama Siyah adlı forum üyemizde haksız sayılmaz onada hak verdim sizede.Ve devletin kendi bütçesinin olduğunu da unutmayın.Bu bütçenin altına düşersek takla atar gideriz.Piyasa dengesi bozulur.Tıpkı sizin evdeki hesabınız gibi.Her ay belli bir para harcıyorsunuz.Bunun dışına çıkarsanız ne olur? Altından kalkamazsınız ya da kalkmakta zorlanırsınız.Birazda öyle düşünün.Tamam bu dünyada Peygamberler'den (S.A.V) başka hiç kimse masum değildir.Şuanki adamların yaptıklarınıda savunmuyorum umrumda da değil zaten hepsinin aynı olduğu belli kim geçse yiyecek bana kalsa savaş çıksın kan dökülsün ama artık oda yok dediğim gibi ne varsa içten oluyor.Yani bu konuyu sonsunuza kadar tartışsak gene bir sonuca varamayız.Çünkü hepimizde her yönden haklıyız ya da değiliz.Bu yüzden boşverin olanı biteni bu dünyaya ve öteki dünyaya yatırım yapmaya hayatı zorda olsa yaşayarak tadını çıkarmaya sağlıklı mutlu ve huzurlu olmaya bakın.Yoksa işin içinden çıkamaz kafayı yersiniz.Saygılar.


Burda 1 yanlis var duzeltmeden gecmeyeyim dedim, vergi olmasina karsi degilim cunku uretmeyen bir ulkenin baska yapacagi birsey yok, mecbur tuketimi bu sekilde kisacaktir.

Ancak sizin yanilginiz vergiler kalksada fiyatlar ayni seviyede kalir tezi bizim ulkemizde tutmaz, cunku piyasalara yon veren cook buyuk pazara sahip bir ulke degilseniz sadece sinirli bir artis olur, yani verginin alinmayan kismi cogu tuketicide kalir.

Ama almanya vs gibi pazari cok buyuk ulkelerde ki vergi indirimi halinde talebe yetisemeyen bi piyasa olusur ( maksimum 2 yil ) bu durumda verginin apinmayan kismi ureticide kalir yani vergisiz haldeki fiyat vergili fiyata yakin seyreder ;)

Her 2 durumdada uretici kar eder, ama bizim ulkenin durumunda tuketici daha cok kar eder, tabiiki herhangibir ithal kotasi vs olmamasi durumunda dediklerim gecerlidir.

İthal urunlerdeki vergiye pek laf etmem ama alt-orta gelirliden ucret uzerinden alinan vergi yukunun cok olmasi cok buyuk adaletsizliktir, bugun avukat doktor kuyumcu (genelleme yapmiyorum ) bile ucretliden az gelirvergisi oduyorsa o ulkede adaletten soz etmek cok zorlama olur kanaatindeyim.

Ek olarak ithaldeki vergiye bisey demem ama o otv den kdv almak cok ayip yanlis haksiz uygulamadir, kdv ve otv yi ayri ayri ciplak fiyattan hesaplanmasi gereklidir.

Ayrica passata 100 bin tl falanda vermem, gider hemen 2.el bmw 3 alirim , benim comfortline opsiyonlarimla 98000 tl yapiyor manuel , bu parayi kesinlikle passata vermem , ama nisanda aldigim icin pisman degilim aracim cok deger kaybetmedigi icin :)

™KGπ

Siyah
17 01 2014, 03:40
USA ilişkilendirmeniz çok yanlış zira şartlar sadece satış rakamlarını ve fiyatları kıyaslamaya yetmeyecek kadar çok farklı...

Hala aynı yerdeyiz, konuştuğumuz şey vergiler ve atladığınız nokta; bir emtianın içeride üretilmesi ile dışarıdan satın alınması arasındaki önemli fark... Zaten milli geliri, dolayısıyla malı edinme kabiliyetini belirleyen şeyde bununa direkt ilişkili..

Şu an Türkiye'nin içerisinde bulunduğu şartlar, ithalatı baskılamaya dönük olmasını gerektiriyor ve vergilerin düşmesi direkt araç fiyatlarının inmesi anlamına gelmez... Parayı böyle dışarı akıttığımız sürece kısa süreli kendimizi kandırmaktan öte bir şey yapmıyoruz... Bu cari açık kapanmaz ise şahsen geleceği hiç parlak görmüyorum...

Siyah
17 01 2014, 03:41
Merhabalar,

Öncelikle küfür, hakaret kesinlikle yok olamaz da, burada belirli bir seviyede tartışıyoruz.

Vergi, araç satış rakamları yani talep ve araç fiyatları ile ilgili çıkarımlarınıza kesinlikle katılmıyorum. Sayılarla bunu açıklamaya çalışayım. Geçen yıl ülkemizde 723.000 (*) araç satılırken, ABD'de 15,6 milyon (**) araç satılmış. Nüfusları dikkate alırsanız, ortalama olarak bizim tüketimimizin 3,7 katı bir tüketim olmuş kişi başına. Nüfus ta çok olunca bizim tam 21,5 katımız araç satılmış. Yani sizin bahsettiğiniz şekli ile vergi az, satış ise çok fazla ama fiyatlar bizdekinin yarısı düzeyinde ve üretici firmalar fiyatlarını arttırmamışlar. Esasen üretici firmanın farklı uygulamaları yok. VW Passat için örneğin VW distribütörleri için bir çıplak fiyat belirlediğinde bu dünya genelinde aşağı yukarı aynı oluyor, bunun üzerine eklenen vergiler ve distribütör kar marjları son kullanıcının gördüğü ve 2-3 kat değişebilen fiyatları ortaya çıkartıyor. Bunun da ilk sorumlusu devlet, ikinci sorumlusu da distribütörlerdir.

Bir diğer nokta ise, dediğim gibi vergi uygulamaları nedeni ile Türkiye'de araç sahibi olmak artık ekstra lüks tüketime giriyor. Ve sanılanın aksine çok araba alıyoruz, çok arabaya düşkünüz teorileri de yanlış çünkü kişi başına düşen araç sayısında dünya sıralamasında oldukça gerilerdeyiz.(***)

Bir de cari açığı kapatmak konusunda yıllık 1,1 milyar dolar olan makam aracı masrafının düşürülmesinin de etkisi olabileceğini düşünüyorum.

(*) Best Selling Cars – Matt's blog » Turkey (http://bestsellingcarsblog.com/category/turkey/)
(**) Best Selling Cars – Matt's blog » USA (http://bestsellingcarsblog.com/category/usa/)
(***) Motor vehicles statistics - countries compared worldwide - NationMaster (http://www.nationmaster.com/graph/tra_mot_veh-transportation-motor-vehicles)

Son olarak konu dışı yazı için özür dilerim, bu başlık altında Ömer Bey'in sorusu dışında başka yorumda bulunmayacağım. Herkese selamlar.


USA ilişkilendirmeniz çok yanlış zira şartlar sadece satış rakamlarını ve fiyatları kıyaslamaya yetmeyecek kadar çok farklı...

Hala aynı yerdeyiz, konuştuğumuz şey vergiler ve atladığınız nokta; bir emtianın içeride üretilmesi ile dışarıdan satın alınması arasındaki önemli fark... Zaten milli geliri, dolayısıyla malı edinme kabiliyetini belirleyen şeyde bununla direkt ilişkili..

Şu an Türkiye'nin içerisinde bulunduğu şartlar, ithalatı baskılamaya dönük olmasını gerektiriyor ve vergilerin düşmesi direkt araç fiyatlarının inmesi anlamına gelmez... Parayı böyle dışarı akıttığımız sürece kısa süreli kendimizi kandırmaktan öte bir şey yapmıyoruz... Bu cari açık kapanmaz ise şahsen geleceği hiç parlak görmüyorum...

erhan53
17 01 2014, 10:46
Yeni kasaların çıkacak olmasıyla artacak olan kalite ve sağlam fiyat artışı,Passatçı büyük bir çoğunluğu Jetta ya veya başka markalara yöneltecektir...

OĞUZLAR
17 01 2014, 10:48
Paramız dışarı çıkmasın iyi hoşta,yerli üretim yapan markalar ne kadar kaliteli araç üretiyorlar bu da tartışılması gereken bir konu...Sıfır km aldığım yerli üretim aracımı yıkamacıya götürmeye korkuyordum.Çünkü arka camlarından su giriyordu.Servise sordum yapabileceğimiz birşey yok sıkı kapatın camları dediler.Daha 18 bin km de sattım arabayı...Yıllar önce kaliteli bir otamobil markası Türkiye de de üretim kararı aldı.Bu otomobiller ülkemizde de birkaç yıl üretildi.Sonra kalitesi o kadar düştü ki,adamlar yerli üretimden vaz geçtiler.Bu yazdıklarım şu anda sadece aklıma gelen birkaç örnek...Yoksa ben de kesinlikle paramın dışarı gitmesini istemem ama ortada bir gerçek var...
Gelelim vegilendirmeye...
2004 yılında hurda indirimi oldu.23 bin tl olan araba bir anda 27 bin tl oldu.Firma artırdı fiyatları.Sonra aynı aracı liste fiyatı 23 bin tl ye aldım.2009 yılında ÖTV de ciddi indirimler olmuştu hatırlarsanız.Piyasa liste fiyatı 35 bin tl olan bir araç 39600 oldu bir anda.Firma kendi kendine zam yaptı.Sonra bu araç ÖTV indirimiyle 33 bin t ye indi...O tarihte yerli üretim aldığım araçtan bahsediyorum...Şimdi ÖTV de inse KDV de inse araç fiyatlarında aynı oranda indirim olmaz.Firmalar asla yansıtmazlar.Geçmişte birçok örneği var...

Omer
17 01 2014, 10:50
Arkadaşlar Şuan Bi bayi beni aradı bana 2 aracım olduğunu söyledi 1 tane beyaz sunrooflu 1 tane siyah satndart siyah mı alıyım beyazmı ?

OĞUZLAR
17 01 2014, 10:52
Kapalı garajınız varsa kesinlikle siyah alın...Ama yoksa beyaz...Ben beyazı bu sebepten seçtim.Çizilme riskini asla göz önünde bulundurun bu arada...

Omer
17 01 2014, 11:01
Kapalı garajınız varsa kesinlikle siyah alın...Ama yoksa beyaz...Ben beyazı bu sebepten seçtim.Çizilme riskini asla göz önünde bulundurun bu arada...

İşe giderkende kapalı otoparka koyuyorum, evdede aracı bahçeye koyuyorum arabanın yeri var. . .kararsız kaldım sunroof için.

werttr
17 01 2014, 11:03
Arkadaşlar Şuan Bi bayi beni aradı bana 2 aracım olduğunu söyledi 1 tane beyaz sunrooflu 1 tane siyah satndart siyah mı alıyım beyazmı ?

Merhaba Ömer Bey,

Çok zor bir soru sormuşsunuz:) İki renk te yakışıyor Passat'a ilk önce onu söyleyeyim ama bence siyah renk beyaza nazaran daha çok yakışıyor çünkü aracın çevresindeki krom kaplamaları renk zıtlığından dolayı daha çok gösteriyor. Açık renklerde ise krom süsler o kadar etkileyici olmuyor. Ama beyaz araçta da sunroof olması çok önemli bir detay.. Sizin durumunuzda olsam aklım siyahta kalır ama beyazı alırdım...

Omer
17 01 2014, 11:05
Merhaba Ömer Bey,

Çok zor bir soru sormuşsunuz:) İki renk te yakışıyor Passat'a ilk önce onu söyleyeyim ama bence siyah renk beyaza nazaran daha çok yakışıyor çünkü aracın çevresindeki krom kaplamaları renk zıtlığından dolayı daha çok gösteriyor. Açık renklerde ise krom süsler o kadar etkileyici olmuyor. Ama beyaz araçta da sunroof olması çok önemli bir detay.. Sizin durumunuzda olsam aklım siyahta kalır ama beyazı alırdım...

walla şuan kafam çok karışık yardımcı olun.:)) yanlış bi seçim yapıcam diye korkuyorum ilerde pişman olmamam için :sor1

OĞUZLAR
17 01 2014, 12:03
Siyah renk yakışıyor ama sunroof olunca iş değişiyor.En ufak bir çizik bile on metre ilerden gözükür siyah renkte.Bence beyaz...

Passait
17 01 2014, 12:41
Kaçırmış olabilirim.Elde olan araçlar Highline donanımmı ? Led için sordum özellikle yorumu ona göre yapacağım :)

Omer
17 01 2014, 12:50
Kaçırmış olabilirim.Elde olan araçlar Highline donanımmı ? Led için sordum özellikle yorumu ona göre yapacağım :)


Comfort Malesef Led yok standart

Omer
17 01 2014, 12:52
Siyah renk yakışıyor ama sunroof olunca iş değişiyor.En ufak bir çizik bile on metre ilerden gözükür siyah renkte.Bence beyaz...


Abi malesef beyazını satmışlar bile siyahını bize ayarlamaya çalışacak siyah dedik artık yapacak bişi yok. . .:utan

kagan06
17 01 2014, 13:05
Abi malesef beyazını satmışlar bile siyahını bize ayarlamaya çalışacak siyah dedik artık yapacak bişi yok. . .:utan

Led sunrooftan once gelir :)

Led li bulun ;)

™KGπ

Omer
17 01 2014, 13:13
Led sunrooftan once gelir :)

Led li bulun ;)

™KGπ

Ledi sonradan takmayı düşünüyoruz Tabi sonradan olabiliyorsa bi sorun çıkmazsa garanti için. . .

OĞUZLAR
17 01 2014, 13:33
Abi malesef beyazını satmışlar bile siyahını bize ayarlamaya çalışacak siyah dedik artık yapacak bişi yok. . .:utan
Siyah çok yakışıyor passata...Hayırlısı olsun...

Omer
17 01 2014, 13:38
Siyah çok yakışıyor passata...Hayırlısı olsun...

Allah razı olsun abi peki ben sonradan buna bixenon,led fln takabilirmiyim

kagan06
17 01 2014, 13:41
Sonradan led olmaz, olurda 5-6 binden masrafli, xenon olacaksa tamponda far yikama olmazsa muayeneden gecmez.

Led ve bixenon dusunuyorsan bos comfortline dan uzak dur ;)

™KGπ

Passait
17 01 2014, 13:44
Ben zamanında aynı ikileme çok düşmüştüm ömer bey.Onun için size şöyle izah edicem.Ben siyah aldım.Evimde tek arabalık kapalı garajım var genelde de gittiğim yerlerde sokağa parketmem.Ama gerçekten pamuklarada sarsanız siyahın temizliği ve çizilmeden korunması çok zor.Öncelikle bunu göze alın derim.Ama şu bir gerçek ki b7 passata siyah çok yakışıyor.Çok kafanızı karıştırmak istemem ama Highline olsa Düşünmeden siyah derdim.Ama Comfort ve bayaz ise Sunroof satarken artı değer katar diye düşünüyorum.

Not; Zaten Beyaz satılmış.Siyah Hayırlı olsun diyelim,

O zaman benim araçtan bir kare paylaşayım :)

OĞUZLAR
17 01 2014, 13:46
Allah razı olsun abi peki ben sonradan buna bixenon,led fln takabilirmiyim
Valla led olayına hakim değilim.Ama Fırat Bey e mesaj atarsan o seni bilgilendirir.Tabi formda birçok arkadaş bu konuya hakim ama benim aklıma şu anda Fırat Bey geldiği için onun adını verdim...Kaan Bey de açıklamış zaten konuyu.Şimdi gördüm...

Omer
17 01 2014, 13:54
Sonradan led olmaz, olurda 5-6 binden masrafli, xenon olacaksa tamponda far yikama olmazsa muayeneden gecmez.

Led ve bixenon dusunuyorsan bos comfortline dan uzak dur ;)

™KGπ


Valla bize daha talep etmiş filoda bekletiliyor araçlar siyah dedik malesef comfort olacak Kısmet artık hayırlısı dedik pek içimize sinmedi ama kalkıp iptaal etsek arabasız kalıcaz. . .Mecburen Ben bixenon.led fln takıcam far yıkamada takacm dicektim internete bi araştırma yaptım adamlar fark yıkama sistemini takmakla bitiyor diyorlar zor gibi gözüküyor. . .

Omer
17 01 2014, 13:56
Valla led olayına hakim değilim.Ama Fırat Bey e mesaj atarsan o seni bilgilendirir.Tabi formda birçok arkadaş bu konuya hakim ama benim aklıma şu anda Fırat Bey geldiği için onun adını verdim...Kaan Bey de açıklamış zaten konuyu.Şimdi gördüm...

Konu Linkini atabilme şansınız varmı zahmet olucak size ama. .

Omer
17 01 2014, 13:58
Ben zamanında aynı ikileme çok düşmüştüm ömer bey.Onun için size şöyle izah edicem.Ben siyah aldım.Evimde tek arabalık kapalı garajım var genelde de gittiğim yerlerde sokağa parketmem.Ama gerçekten pamuklarada sarsanız siyahın temizliği ve çizilmeden korunması çok zor.Öncelikle bunu göze alın derim.Ama şu bir gerçek ki b7 passata siyah çok yakışıyor.Çok kafanızı karıştırmak istemem ama Highline olsa Düşünmeden siyah derdim.Ama Comfort ve bayaz ise Sunroof satarken artı değer katar diye düşünüyorum.

Not; Zaten Beyaz satılmış.Siyah Hayırlı olsun diyelim,

O zaman benim araçtan bir kare paylaşayım :)


Aracınız çok güzel Allah kaza bela vermesin,EVET SİYAHTA Filodan talep edilmiş doğuşa bağlı talepleri geri çevirebiliyormuş kesin değil yani. .Valla benim istediğim jantlarda sizde var kansas.:)) siz sonradanmı taktınız yoksa?

werttr
17 01 2014, 14:01
Valla bize daha talep etmiş filoda bekletiliyor araçlar siyah dedik malesef comfort olacak Kısmet artık hayırlısı dedik pek içimize sinmedi ama kalkıp iptaal etsek arabasız kalıcaz. . .Mecburen Ben bixenon.led fln takıcam far yıkamada takacm dicektim internete bi araştırma yaptım adamlar fark yıkama sistemini takmakla bitiyor diyorlar zor gibi gözüküyor. . .

Ömer Bey sonradan LED taktırmak çok masraflı (6 bin TL civarı) ben de araştırmış ve vazgeçmiştim. Orjinal olarak Doğuş Otomotiv'de montaj yaptıramıyorsunuz. Ayrıca Doğuş Otomotiv'i arayıp sorabilirsiniz, eğer dışarıda montaj yaptırırsanız da aracınızın elektronik aksamı garanti dışı kalıyor. Örneğin elektronik park freni arıza yaparsa tüm masrafı cebinizden karşılıyorsunuz. O nedenle ya sabredip LED'li araç bulun ya da halojen fara kendinizi alıştırın..

Passait
17 01 2014, 14:03
Aracınız çok güzel Allah kaza bela vermesin,EVET SİYAHTA Filodan talep edilmiş doğuşa bağlı talepleri geri çevirebiliyormuş kesin değil yani. .Valla benim istediğim jantlarda sizde var kansas.:)) siz sonradanmı taktınız yoksa?

Sağolun Ömer Bey,allah hepimizi kazadan beladan korusun.Ben Özel sipariş esnasında eklettim.Aracım Highline+Sunroof+Kansas+Pre.Telefon+230V+Zebrano dekor olarak sipariş edildi.İlk başta siyah beyaz 17-18 Jant arasında çok gittim geldim ama.İyikide böyle almışım diyorum.Beyaz çok güzel ama benim arabanın kombinasyonunda siyah daha dikkat çekiyor.Tabi bu iyi birşeymi kötümü bilemedim :)

Omer
17 01 2014, 14:12
Sağolun Ömer Bey,allah hepimizi kazadan beladan korusun.Ben Özel sipariş esnasında eklettim.Aracım Highline+Sunroof+Kansas+Pre.Telefon+230V+Zebrano dekor olarak sipariş edildi.İlk başta siyah beyaz 17-18 Jant arasında çok gittim geldim ama.İyikide böyle almışım diyorum.Beyaz çok güzel ama benim arabanın kombinasyonunda siyah daha dikkat çekiyor.Tabi bu iyi birşeymi kötümü bilemedim :)

İyi bir karar gerçekten.H.olsun Ben temmuz ayında passat 1.6 tdi comfort dsg 18 kansas,bixenon,sunrooflu istemiştim ama bana 3 buçuk ay bekliceksin dedi bende doğal olarak tamam dedim. Aradan tam 7 ay geçti sadece geçiştirdi malesef o yüzden bende şikayet ettim ve istemiyorum senden araba fln dedim bende bi siapriş daha çekicem dedim bana 108 bin tl fiyat çıkardılar bende fortumdaki abilerimle paylaştım bunu fazla dediler bende geçrekten fazla gördüm biraz vazgeçtim artık takip ettim hangi bayide çıkarsA ALICAM Diye şuan bunlar var sabah bana telefon açtı 2 aracım avr dedi ilk önce sizinle paylaşmak istedim fln dedi gerçekten sevindim o an kararsız kaldım bekledim gelip forumda paylaştım o an filodan satılmış beyazı demeki kısmet değilmiş siyahınıda biz talep ettik onaylanırsa 1 hafta içerisinde teslim edeceğini söyledi.Eğer olursa iyi bi indirim koparmam lazım bi jant bide bixenonda sorun çıkmazsa onu takıcam hayırlısı artık sizlerede çok tşk edyrm gerçekten. . .

Omer
17 01 2014, 14:20
Ömer Bey sonradan LED taktırmak çok masraflı (6 bin TL civarı) ben de araştırmış ve vazgeçmiştim. Orjinal olarak Doğuş Otomotiv'de montaj yaptıramıyorsunuz. Ayrıca Doğuş Otomotiv'i arayıp sorabilirsiniz, eğer dışarıda montaj yaptırırsanız da aracınızın elektronik aksamı garanti dışı kalıyor. Örneğin elektronik park freni arıza yaparsa tüm masrafı cebinizden karşılıyorsunuz. O nedenle ya sabredip LED'li araç bulun ya da halojen fara kendinizi alıştırın..

Anladım walla gelen araçların hepsi böyle malesef hep standart geliyor.Bugün aramadığım bayi kalmadı hepsine standart gelmiş. . .

Passait
17 01 2014, 14:37
İyi bir karar gerçekten.H.olsun Ben temmuz ayında passat 1.6 tdi comfort dsg 18 kansas,bixenon,sunrooflu istemiştim ama bana 3 buçuk ay bekliceksin dedi bende doğal olarak tamam dedim. Aradan tam 7 ay geçti sadece geçiştirdi malesef o yüzden bende şikayet ettim ve istemiyorum senden araba fln dedim bende bi siapriş daha çekicem dedim bana 108 bin tl fiyat çıkardılar bende fortumdaki abilerimle paylaştım bunu fazla dediler bende geçrekten fazla gördüm biraz vazgeçtim artık takip ettim hangi bayide çıkarsA ALICAM Diye şuan bunlar var sabah bana telefon açtı 2 aracım avr dedi ilk önce sizinle paylaşmak istedim fln dedi gerçekten sevindim o an kararsız kaldım bekledim gelip forumda paylaştım o an filodan satılmış beyazı demeki kısmet değilmiş siyahınıda biz talep ettik onaylanırsa 1 hafta içerisinde teslim edeceğini söyledi.Eğer olursa iyi bi indirim koparmam lazım bi jant bide bixenonda sorun çıkmazsa onu takıcam hayırlısı artık sizlerede çok tşk edyrm gerçekten. . .

Bi-Xenon olayı olur olmasına da muaynede felan sorun çıkarır.Ancak Güzel bir 17 yada 18 jantla tadından yenmez.Şimdiden hayırlısı olmasını dileyelim :)

Omer
17 01 2014, 14:45
Bi-Xenon olayı olur olmasına da muaynede felan sorun çıkarır.Ancak Güzel bir 17 yada 18 jantla tadından yenmez.Şimdiden hayırlısı olmasını dileyelim :)

jant kesin takıcam fantano veya bitane 18 kansas isticem.Bixenon ları iyice araştırıcam bakallım hayırlısı neyse o olsun:) Tşkler ilgin için.

lecabus
17 01 2014, 16:09
jant kesin takıcam fantano veya bitane 18 kansas isticem.Bixenon ları iyice araştırıcam bakallım hayırlısı neyse o olsun:) Tşkler ilgin için.

Far olayı dışarıda taktırılır. Problem olmaz ama tuzlu olur. Anladığım kadarı ile Mardin'desiniz. İstanbul'da olsanız veya İstanbul'a işiniz düştüğü vakit gidebilirseniz Forum sponsoru Ender Elektronikte sorunsuzça taktırabilirsiniz. yetkili servisler bu işlemleri genelde yapmazlar. Yükseklik ayarı yaktırmazsanız araç muayeneden geçmez. Bir süredir Far temizleme olmadan muayeneden geçilebiliyor. Taktırmaya bilirsiniz. Tampon vs de değişeceği için çok daha tuzlu olabilir.
Siyah renge gelince de araç temizken çok güzel görünür. Hemen kirlenir. Fırça ile yıkanması durumunda çizikler, hareler oluşur kemen belli olur. Bir süre sonra da matlaşır. Sürekli ya kendiniz ya da profesyonel bir yerde boya koruma, cila vs yaptırmanız gerekir.
Far Maliyeti:
Passat B7 BiXenon Far Seti : 4300 + 236 (işçilik) = 4536 TL
Passat B7 BiXenon Far Yükseklik Seti / AFL : 1700 + 236 (işçilik) = 1936 TL
BiXenon Far kablo Tesisatı = 140 TL
BiXenon Far Yükseklik Kablo Seti / AFL = 180 TL
Toplam = 6792 TL
BiXenon Far Yükseklik Kontrol Beyni / AFL = 440 TL
Toplam = 7232 TL
Passat B7 Arka Led Stop Seti : 1299 + 50 (işçilik) = 1349 TL
Ender Elektronik» Sony - Blaupunkt - Pioneer Yetkili Servisi >>> (http://www.enderelektronik.com.tr/e/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-b7-2011-/1187/urun-detay)
Ender Elektronik» Sony - Blaupunkt - Pioneer Yetkili Servisi >>> (http://www.enderelektronik.com.tr/e/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-b7-2011-/1188/urun-detay)
http://www.enderelektronik.com.tr/e/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-b7-2011-/1189/urun-detay
http://www.enderelektronik.com.tr/e/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-b7-2011-/1037/urun-detay
http://www.enderelektronik.com.tr/e/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-b7-2011-/1190/urun-detay
Ender Elektronik» Sony - Blaupunkt - Pioneer Yetkili Servisi >>> (http://www.enderelektronik.com.tr/e/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-b7-2011-/1191/urun-detay)

Omer
18 01 2014, 09:49
Far olayı dışarıda taktırılır. Problem olmaz ama tuzlu olur. Anladığım kadarı ile Mardin'desiniz. İstanbul'da olsanız veya İstanbul'a işiniz düştüğü vakit gidebilirseniz Forum sponsoru Ender Elektronikte sorunsuzça taktırabilirsiniz. yetkili servisler bu işlemleri genelde yapmazlar. Yükseklik ayarı yaktırmazsanız araç muayeneden geçmez. Bir süredir Far temizleme olmadan muayeneden geçilebiliyor. Taktırmaya bilirsiniz. Tampon vs de değişeceği için çok daha tuzlu olabilir.
Siyah renge gelince de araç temizken çok güzel görünür. Hemen kirlenir. Fırça ile yıkanması durumunda çizikler, hareler oluşur kemen belli olur. Bir süre sonra da matlaşır. Sürekli ya kendiniz ya da profesyonel bir yerde boya koruma, cila vs yaptırmanız gerekir.
Far Maliyeti:
Passat B7 BiXenon Far Seti : 4300 + 236 (işçilik) = 4536 TL
Passat B7 BiXenon Far Yükseklik Seti / AFL : 1700 + 236 (işçilik) = 1936 TL
BiXenon Far kablo Tesisatı = 140 TL
BiXenon Far Yükseklik Kablo Seti / AFL = 180 TL
Toplam = 6792 TL
BiXenon Far Yükseklik Kontrol Beyni / AFL = 440 TL
Toplam = 7232 TL
Passat B7 Arka Led Stop Seti : 1299 + 50 (işçilik) = 1349 TL
Ender Elektronik» Sony - Blaupunkt - Pioneer Yetkili Servisi >>> (http://www.enderelektronik.com.tr/e/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-b7-2011-/1187/urun-detay)
Ender Elektronik» Sony - Blaupunkt - Pioneer Yetkili Servisi >>> (http://www.enderelektronik.com.tr/e/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-b7-2011-/1188/urun-detay)
Ender Elektronik» Sony - Blaupunkt - Pioneer Yetkili Servisi >>> (http://www.enderelektronik.com.tr/e/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-b7-2011-/1189/urun-detay)
Ender Elektronik» Sony - Blaupunkt - Pioneer Yetkili Servisi >>> (http://www.enderelektronik.com.tr/e/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-b7-2011-/1037/urun-detay)
Ender Elektronik» Sony - Blaupunkt - Pioneer Yetkili Servisi >>> (http://www.enderelektronik.com.tr/e/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-b7-2011-/1190/urun-detay)
Ender Elektronik» Sony - Blaupunkt - Pioneer Yetkili Servisi >>> (http://www.enderelektronik.com.tr/e/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-b7-2011-/1191/urun-detay)

Baya Tuzluymuş 10 Bin tl tutuyor. . .Aracın 4-5 Taksidi ödenir o parayla:))

ertugrul27
18 01 2014, 09:51
bixenon led takılır fakat çok çok pahalıya çıkar

Omer
18 01 2014, 09:53
bixenon led takılır fakat çok çok pahalıya çıkar

Gerçektende Çok Pahalı 10 bin Tl tutuyor az para değil. .

flogart
18 01 2014, 12:47
Far olayı dışarıda taktırılır. Problem olmaz ama tuzlu olur. Anladığım kadarı ile Mardin'desiniz. İstanbul'da olsanız veya İstanbul'a işiniz düştüğü vakit gidebilirseniz Forum sponsoru Ender Elektronikte sorunsuzça taktırabilirsiniz. yetkili servisler bu işlemleri genelde yapmazlar. Yükseklik ayarı yaktırmazsanız araç muayeneden geçmez. Bir süredir Far temizleme olmadan muayeneden geçilebiliyor. Taktırmaya bilirsiniz. Tampon vs de değişeceği için çok daha tuzlu olabilir.
Siyah renge gelince de araç temizken çok güzel görünür. Hemen kirlenir. Fırça ile yıkanması durumunda çizikler, hareler oluşur kemen belli olur. Bir süre sonra da matlaşır. Sürekli ya kendiniz ya da profesyonel bir yerde boya koruma, cila vs yaptırmanız gerekir.
Far Maliyeti:
Passat B7 BiXenon Far Seti : 4300 + 236 (işçilik) = 4536 TL
Passat B7 BiXenon Far Yükseklik Seti / AFL : 1700 + 236 (işçilik) = 1936 TL
BiXenon Far kablo Tesisatı = 140 TL
BiXenon Far Yükseklik Kablo Seti / AFL = 180 TL
Toplam = 6792 TL
BiXenon Far Yükseklik Kontrol Beyni / AFL = 440 TL
Toplam = 7232 TL
Passat B7 Arka Led Stop Seti : 1299 + 50 (işçilik) = 1349 TL
Ender Elektronik» Sony - Blaupunkt - Pioneer Yetkili Servisi >>> (http://www.enderelektronik.com.tr/e/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-b7-2011-/1187/urun-detay)
Ender Elektronik» Sony - Blaupunkt - Pioneer Yetkili Servisi >>> (http://www.enderelektronik.com.tr/e/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-b7-2011-/1188/urun-detay)
Ender Elektronik» Sony - Blaupunkt - Pioneer Yetkili Servisi >>> (http://www.enderelektronik.com.tr/e/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-b7-2011-/1189/urun-detay)
Ender Elektronik» Sony - Blaupunkt - Pioneer Yetkili Servisi >>> (http://www.enderelektronik.com.tr/e/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-b7-2011-/1037/urun-detay)
Ender Elektronik» Sony - Blaupunkt - Pioneer Yetkili Servisi >>> (http://www.enderelektronik.com.tr/e/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-b7-2011-/1190/urun-detay)
Ender Elektronik» Sony - Blaupunkt - Pioneer Yetkili Servisi >>> (http://www.enderelektronik.com.tr/e/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-b7-2011-/1191/urun-detay)

Gerçekten çok masraflıymış, bi xenonu sipariş verirken almak lazım aksi takdirde sonradan taktırmak için harcanacak parayla araç sipariş ederken benzinli motor yerine dizel motor veya manuel şanzıman yerine Dsg alınır

BMW
18 01 2014, 15:46
Ben bu zamana kadar full donanımlı bir araba ne gördüm ne duydum.Ferrari'de bile üç beş özellikten başka bir şey yok.Motorunu ve beygirini birde hız yapıp gezdiğiniz günleri kar sayacaksınız hepsi bu.Neden mi görmedim.Çünkü öyle bir araba dünyada yok.Atıyorum birinde önde-arkada ısıtmalı koltuk var ama anahtarsız giriş ve çalıştırma yok.Ötekinde önde ısıtmalı koltuk var arkada yok ama anahtarsız giriş ve çalıştırma var.Yani mutlaka birinden birinde opsiyonu çalıyorlar bilerek.Masraftan kaçınmak için.Full passat diyor adam sanroof ve led + bixenon yok.Zaten çoğu kişi full opsiyonlu araç almıyor.Çünkü gücü yetmiyor.Aslında bakarsak bir ton özelliğe para verip kullanmıyoruz bile.Baz modelide kendimize yakıştıramıyoruz çünkü nefsimiz doymuyor.Bu nedenle yahu bir kere alıyoruz madem tam alalım ne varsa olsun usulu davranıyoruz.Halbuki eski şahin ve doğanlara bakınız bir zamanların en lüks aracı bazdı.Hiç bir şey yoktu.Otomatik ateşleme bile! Ama deli gibi tutulup satılmıştı o yıllarda.Görenlerde senin karı az önce lüküs bir arabadan indi diyorlardı.Şimdi konuyu neden buraya getirdim derseniz şu bixenon ve ledlerin sonradan takılma olayından dolayıdır.10 bin lira gibi bir para sadece gösteriş amaçlı olabilir.Ancak işinize yarayan tek kısmı ledlerin uzaktan görülebilmesi ve karşı ve ya arka sürücülerin dikkatli olması oda Türkiye gibi bir yerde %1 olsa gerek.Ha birde adaptif farlar şehir dışında virajlarda daha iyi aydınlatma sağlar bu nedenle yola dikkatinizi daha iyi verebilirsiniz.Ama arkadaşın dediği gibi bu opsiyonu almak isteyenler sipariş verirken ekletmeli sonradan taktırmak ise resmen delilik olurdu sanırım.Bu arada hayırlı olmasını diliyorum tercihinizin.Saygılar.

Omer
18 01 2014, 18:28
Ben bu zamana kadar full donanımlı bir araba ne gördüm ne duydum.Ferrari'de bile üç beş özellikten başka bir şey yok.Motorunu ve beygirini birde hız yapıp gezdiğiniz günleri kar sayacaksınız hepsi bu.Neden mi görmedim.Çünkü öyle bir araba dünyada yok.Atıyorum birinde önde-arkada ısıtmalı koltuk var ama anahtarsız giriş ve çalıştırma yok.Ötekinde önde ısıtmalı koltuk var arkada yok ama anahtarsız giriş ve çalıştırma var.Yani mutlaka birinden birinde opsiyonu çalıyorlar bilerek.Masraftan kaçınmak için.Full passat diyor adam sanroof ve led + bixenon yok.Zaten çoğu kişi full opsiyonlu araç almıyor.Çünkü gücü yetmiyor.Aslında bakarsak bir ton özelliğe para verip kullanmıyoruz bile.Baz modelide kendimize yakıştıramıyoruz çünkü nefsimiz doymuyor.Bu nedenle yahu bir kere alıyoruz madem tam alalım ne varsa olsun usulu davranıyoruz.Halbuki eski şahin ve doğanlara bakınız bir zamanların en lüks aracı bazdı.Hiç bir şey yoktu.Otomatik ateşleme bile! Ama deli gibi tutulup satılmıştı o yıllarda.Görenlerde senin karı az önce lüküs bir arabadan indi diyorlardı.Şimdi konuyu neden buraya getirdim derseniz şu bixenon ve ledlerin sonradan takılma olayından dolayıdır.10 bin lira gibi bir para sadece gösteriş amaçlı olabilir.Ancak işinize yarayan tek kısmı ledlerin uzaktan görülebilmesi ve karşı ve ya arka sürücülerin dikkatli olması oda Türkiye gibi bir yerde %1 olsa gerek.Ha birde adaptif farlar şehir dışında virajlarda daha iyi aydınlatma sağlar bu nedenle yola dikkatinizi daha iyi verebilirsiniz.Ama arkadaşın dediği gibi bu opsiyonu almak isteyenler sipariş verirken ekletmeli sonradan taktırmak ise resmen delilik olurdu sanırım.Bu arada hayırlı olmasını diliyorum tercihinizin.Saygılar.

Haklısın tek avantajı virajlarda yaptığım işlev başka bi özelliği yok bide arbaaya dış görünüşte daha karizmatik olmasını sağlıyor.Bixenon,Ledlere 10 Bin Tl vermem ben açıkçası işçilik hariç bide.O Parayla aracın 4-5 taksidini öderim yani yattı gibi bixenonlar.Jant kaldı 18 Kansas Görürsem alırım hemen onada 3500 4000 arası ayırdım olursa olur olmazsa bırakırım öyle kalsın bidahaki araca artık deriz.Allah razı olsun abi ilgin içinde ayrıca tşk ediyorum. . .

bjk
18 01 2014, 21:05
millet yeni zamlara alıştı gibi ses çıkmıyor galiba

srcn09
18 01 2014, 22:58
millet yeni zamlara alıştı gibi ses çıkmıyor galiba

Ses cikarsakts bir sey degismiycek ki yine 2013 yilinda oldugu gibi vw satista 1. Olucak :)


Sent from my iPhone using Tapatalk

bjk
18 01 2014, 23:20
doğru diyorsun Sercan kardeşim