PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DOD'dan araç alanlar yardım???



07PASSAT
20 12 2013, 15:08
Arkadaşlar forumumuzda DOD'dan araç alanlar oldumu dod un distiribütör garantisi nasıldır expertiz ücreti alıyorlarmı sıkıntı çıktığında nasıl bir yol izlenir bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim??

lecabus
20 12 2013, 15:33
Arkadaşlar forumumuzda DOD'dan araç alanlar oldumu dod un distiribütör garantisi nasıldır expertiz ücreti alıyorlarmı sıkıntı çıktığında nasıl bir yol izlenir bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim??

Araç alımında Ekspertiz ücreti almaz. Fiyatın içine eklidir. Garanti durumunuda araca göre açıklar. Bazısına ekstra garanti verir. Bazısına vermez. Aracın kendi garantisi devam ediyorsa o kanuni bir şeydir. Zaten devam eder.

mmcakmak
20 12 2013, 15:33
Öncelikle 2 durum var. Ben dod dan araba almadım ancak yakın bir arkadaım 2006 A4 almıştı 180 bin civarında. DOD araçların ekspertizini yapmış olarak veriyor raporuyla ancak o aracı motor gücü % 93 olarak aldı, 15 bin sonra araba yağ eksiştmeye başladı yaklaşık 6-7 ay sonra. Kötü bir kullanıcı da değildir. Aracı zor elden çıkardı. Diğer tarafta piyasadan viddi bir farkla satıyorlar ama kar marjları yüksek bilesiniz en az 1-2 bin lira (tabii alınacak aranaya göre değişir) pazarlık payı ile satılıyor. Örnek; önceki sene ellerindeki bir otomatik poloya 24.750 istiyorlardı ama 23,500 a bırakmayı planlıyorlardı. DOD ismine çok aldanmayın, elden alırken ne ile karşılaşacaksanız oradan da öyle alacakmışsınız gibi düşünün. Zira araç onlara gelmeden önceki kullanımı nihayetinde bilemiyorlar ama satmak için doktordan temiz havası yapıyorlar.

07PASSAT
20 12 2013, 15:37
Yani arkadaşlar sıfıra yakın bir araba 10 binde daha 2012 model ben ordan alırken belki bir daha saçmalık olacak belki ama kendimi sağlama almak için canlı canlı gözümün önünde 101 ekspertiz bir daha yaptırabilirim aracı şu anda opsiyonladım müşteri aracıymış sahibi yurt dışında olduğundan 15 güne gelince belli olacak ..

07PASSAT
20 12 2013, 15:43
Zaten Allah korusun bişey çıkarsa vw bayinin kaşesi mührü imzası olduğundan mahkemeye verdiğinden benim bildiğim kadarıyla aldığın arabının en az iki katı bedel alırısn yaklaşık öle duymuştum.

lecabus
20 12 2013, 15:53
Kendileri araca 101 nokta ekspertiz raporu yapıyorlar. Yapılmamış aracı satışa koymuyorlar. İkinci el araç şans işi o anda sorun yoktur. 10 gün sonra arıza çıkar. Bu sıfır araçta bile oluyor. Sonuçta aracı alıp km'lerce dolaşmıyorlar. 2-3 km test yapıyorlardır.

Ben aracımı DOD açık arttırmadan aldım. Garantisi biteli 2-3 ay olmuştu. Aldıktan 6 ay sonra mekatronik arızası oluştu. Garanti bitmiş olmasına rağmen VW ve Doğuş iyi niyet garantisinden masrafın büyük çoğunluğunu karşıladı. (Bu karar almanya ve doğuş ortak veriyor.) Doğuşun distiribitör olduğu markalardan araç satarlarsa ona bir şey yapamazlar. Mahkeme ile de belge ne kadar işe yarar bilmiyorum. Sonuçta ikinci el araç alıyorsunuz. Ama bildiğim araçta sorun görürlerse bunu muhakkak yazıyorler eksper raporuna. Genelde araçları konsinye sattıkları için fiyatıda rapora göre belirlyorlar. Yani bir çok araçta aracı DOD'dan değil sahibinden DOD aracılığı ile almış oluyorsunuz.

07PASSAT
20 12 2013, 16:02
Ben mahkeme yolunu: sadece aracı aldığımızda bişey yok dediler expertiz yaptılar teslim ettiler atıyorum yarım saat sonra başka bir markanın servisi veya expertiz yapan kaşe mühür imza bulunan ii bir yere gittik tekrardan expertiz yaptırdık sıkıntı çıktı orjinal denilen araçta 2 parça boya çıktı bu durumda mahkeme yolunun açık olduğu olan hatayı söylemeyen firmayı mahkemeye verebilmemizdir herkesin bu konuda bilgisinin olmasını isterim sonuçta insanın başına ne gelebileceği belli değildir hakkımızı öğrenmemiz gerekir forumdaki arkadaşlar bile söylüyor sıfır km araç alırken bile ya boya makinesi yada kaporta ustası götürün diyen var.bu kadar ciddi bir konu.cevaplarınız için teşekkür ederim bu forumun amacını gerçekleştirerek hem bilgimizi artırıyoruz hemde haklarımızı öğreniyoruz...

bjk
20 12 2013, 21:18
şimdiki aracımı ve daha önceki aracımı da dod dan aldım maşallah çok memnunum