PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ortalama hıza göre trafik cezası



eengfd
06 12 2013, 13:37
EDS sistemi ile(Bu Yolda Ortalama Hıza göre ceza...) uyarılı şekilde otomatik olarak ceza yazıldığını biliyorum. Ancak bir dönem Ankara'da hiç uyarı olmadan EDS-PTS arası veya PTS-PTS arası ortalama hız cezaları yazıldı. Halen devam ediyor mu acaba? Uyarı olmadan bu tür cezalar yasal mıdır?

eengfd
06 12 2013, 13:46
" Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün bazı bölgelerde ikaz tabelaları koymadan ortalama hız uygulamasına geçtiği ortaya çıktı. Mevlana Bulvarı Akpınar İlköğretim Okulu önü Gölbaşı istikameti ile Gölbaşı’nın giriş ve çıkışındaki asayiş kameraları radar olarak kullanılmaya başlandı. Günün belli saatlerinde uyarı tabelasız yapılan uygulamaya göre her iki kamera arasında ortalama hızı ölçülen sürücülere kesilen cezalar postaya verildi.

Ceza makbuzlarını alan sürücüler, ikazsız yapılan bu uygulamanın bir tuzak olduğunu iddia ederek, cezalara itiraz ediyor. Emniyet müdürlüğü yetkileri, uyarı ikazlarının bulunmadığı kameralara ilişkin sorulara cevap vermezken, uygulamanın 24 saat değil belirli vakitlerde 2 saatliğine uygulandığını belirtildi.

Uygulama şöyle yapılıyor: 'Ankara’dan Konya istikametine giden bir araç, Kepekli mevkiine gelmeden uyarı tabelalarıyla 70 kilometre hızla seyrediyor. Kepekli’de bulunan ışıklı rampayı geçince Gölbaşı’nın girişinde normalde asayiş kamerası olarak kullanılan mobeseler tarafından geçiş zamanı ve hızı belirlenerek ortalama hız hesaplanıyor.'

Ceza alan sürücülerden İ.A. ise kendisine gelen 79 ortalama hızlı ceza için şunları söyledi: “Gölbaşının giriş ve çıkış istikametinde uygulamaya ait hiçbir tabela yok. Ayrıca Kepekli rampada ışıklarda 50 saniye bekleyen sürücü ile aynı noktada yeşilde geçen sürücünün ortalaması farklı olur. İçişleri Bakanlığı’nın radarla ilgili talimatları belli olmasına rağmen bu tuzak gibi uygulamayı anlayamadım.”

Eskişehir yolu Bilkent mevkii, İstanbul Yolu Hipodrum ve Yenimahalle mevkii, Samsun Yolu siteler mevkii, Eryaman Yolu Şeker Kavşağı gibi noktalarda sabit radar uygulaması yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü, buralarda radar noktalarına yaklaşırken gerekli ikazları tabelalarla yapıyor. Uygulamayı kapısına gelen cezalardan öğrenen araç sürücüleri, polisin kapısını çaldı. Ancak, vatandaşların telefonlarına çıkan bazı memurların da uygulamadan haberdar olmadığı ortaya çıktı. Uygulama öncesi belirlenen noktalarda tabela ve ışıkların konulması gerektiğini belirten uzmanlar, aksi durumda sürücülerin bu çalışmadan haberdar olamayacağını vurguluyor. Kesilen makbuzlarda ceza 154 lira olarak görülüyor. Ortalama hız uygulamasının başladığı Gölbaşı ile Mevlana Bulvarı Akpınar İlköğretim okulu arasında hiçbir uyarı bulunmuyor. Buna rağmen vatandaşlara ceza yazılarak, makbuz adreslerine gönderiliyor.
CİHAN" Konu ile ilgili özet yazıdır.

eengfd
06 12 2013, 19:12
Ortalama hız tutturmak ayrı bir uzmanlık işi. Bir çok yolda 55 km gecilmemeli. Ama 80'den aşağı giden yok.

berrkkann
06 12 2013, 21:20
Ya ztn heryerde radar olmadığı için radar olduğu yerlerde yavaşlarsın ceza yemezsin

eengfd
06 12 2013, 22:20
Ya ztn heryerde radar olmadığı için radar olduğu yerlerde yavaşlarsın ceza yemezsinOrtalama hız ölçüsünde radar gerekmiyor. Sadece radara dikkat etmek tarih oldu.

eengfd
07 12 2013, 09:20
MTV için motor hacmi ve yıla göre vergi artmasına rağmen radar uygulaması tüm otomobillerde aynı. Araçların çoğu üst düzey güvenlik ve fren sistemine sahip iken halen 15 yaşındaki araç muamelesi görüyorlar. 50km 70km hız sınırları çok komik ve de trafiği tıkamak balata ve yakıt tüketmek gibi anlamsız durumlara neden oluyor.

berrkkann
10 12 2013, 17:51
Haklısınız:alk

eengfd
11 12 2013, 14:11
Bu gün Ankara trafiğinde sürekli dolaşan bir kaç kişi ile görüştüm. Bahsettiğim ortalama hız uygulaması uyarısız şekilde farklı zamanlarda farklı yerlerde rastgele devam ediyormuş. Ankara'daki arkadaşların dikkatine!

eengfd
11 12 2013, 14:14
Tüm trafik cezaları da en erken 10 işgünü sonrasında en geç 7 ay sonra geliyormuş. Yani sistemden kontrol edip "Trafik cezası yoktur" görmek yeterli olmuyor.