PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : aracı yeni alanlar ve kasko aynı zamanda +vw 2 yıl



okan2004
12 10 2013, 12:16
evet arkadaşlar yeni araç alanların hemen sonrasındaki yapılacak işlemleri sırasıyla herkez kendine göre en mantıklı fikirlerini beyan ederse burada herkez en azından kafasında bir şeylerin canlanmasına vesile olmuş oluruz.
önemli olan mantıklı ve doğru karar kılmak olacaktır.

1- vw + 2 yıl Garanti uzatma - Açıklama sizce Garanti uzatmak ne kadar mantıklı?
2- Kasko - Açıklama Sizce Kasko yapılması gerekiyorsa şirket ismi ve nelere Dikkat etmetliyiz.
3- Boya Koruma - Açıklama Sizce Aracımızı alır almaz Boya Koruma ve Kaput film tarzı şeyleri Araç üzerine uygulama yaptırmak ne kadar mantıklı?
4- Diğerleri

evet arkadaşlar aklıma gelen bunlar umut ediyorumki bu konuda herkezin daha çok fayda görmesi
ve şimdiden herkeze teşekkürlerimi sunuyorum.

firatciftci44
12 10 2013, 12:34
Ben arabam bayiye ulaştığı andan itibaren yaşadıklarımı, yaptırdıklarımı ve memnuniyetlerimi belirteyim.. diğer arkadaşlar da kendilerinden örnek verirse içlerinden seçme şansınız, kıyaslama olanağınız olacaktır..
1- arabamda 8-9 tane opsiyon var, hepsi narin şeyler 2 yıllık süre zarfında bozulmayıp 3-4 yıllarda bozulursa garip paralar harcamadan garantiden tamir-değişim sağlanması açısından faydalıdır. ayrıca dsg sahipleri garanti uzatımını zorunlu hissederler (bende dsg yok)
2- arabamı sıfır ve kredili aldığım için kasko mecburi. kaskomu bayinin anlaşmalı olduğu axa oyak a yaptırdım. daha önceki arabam da axa lıydı ve memnun olduğum için başka firmaların fiyatlarını kurcalamadım bile... zaten 3 aşağı 5 yukarı hemen hemen aynı çıkıyor. sırf adı olsun diye de kasko yaptırırsanız 1000 liraya bile bulursunuz ama kapsamı dar olur... bayiye yaptırmazsanız kağıt kürek işlerini siz takip edersiniz bayi ile sigorta acentesi arasında git-gel yapmanız gerekir.. kasko firmasının yurt çapında yayılışı, sağladığı imkanları, anlaşmalı şirketleri-tamircileri-kaza veya benzeri durumlarda müşteriyi yormaması önemlidir..
3- arabam cuma günü gelmişti, p.tesi teslim alabilecektim, araba bayide yatarken boya+motor koruması yapıldı. iki uygulamadan da çok memnunum. kuş pisliği arabaya işlemiyor, motor da hep temiz görünüyor. tazyikli hava püskürttüğüm zaman motor yaldır yaldır parlıyor. iki uygulamayı da tavsiye ederim. kaput filmi gibi uygulamalar bana gereksiz geliyor, bu araç sahibinin tercihi..
4- yakıtı alacağınız firmayı hep aynı tutmaya çalışın, a firması, b firması ne ise sürekli ondan alın
5- arabanıza uygulanan boya koruma ne kadar kaliteli olursa olsun, milyarlar da harcasanız 8-10 yıkamadan sonra özelliğini ilk günkü gibi korumaz, yıkama aralıklarını geniş tutun. imkanınız varsa havanın güzel olduğu bir gününüzü garajda araba cilalamakla geçirin 6 ayda bir.. dışarıda yaptırmaktansa kendinizin yapması daha eğlenceli olur..
6- ilk 1500 km arabayı pek sıkıştırmayın denir, ben 1000 olana kadar 2-3 sefer dip gaz sıkıştırdım, 0-100 denedim falan. arabaya alışana kadar, hakim olana kadar yüksek süratlere çıkmayın
7- 1500 km dolana kadar mutlaka her haftasonu yağ çubuğunu bir kontrol edin bu çok önemli.. yeni araba yağ eksiltir, bu eksiltme bazen garip bir şekilde fazla olur dikkat edin..

lordofseller
12 10 2013, 12:35
Aracı alacağınız şartlara bağlı. Örneğin VDF den kredili olarak aracı alıyorsanız garanti ve kaskoyu birlikte almak mantıklı. Çünkü elde edilecek fayda var.
Bunun yanında aracı kullanacağınız süre, dsg yada düz vites oluşu vs vs garanti süresi alımında önemli etkenler diye düşünüyorum.
Kasko konusu başlı başına bir olay. Yaş, bulunduğunuz şehir, geçmiş kasko sicili vs etkili oluyor diye biliyorum.
Sonuç olarak VDF kredili alımlarda kasko ve garanti alımı piyasaya göre avantaj sağlıyor. Dışarıda bankaya ödeyeceğiniz tutarın üzerine az bir farkla garanti almış oluyorsunuz.
En azından kendim bu şekilde yaptım.