PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lütfen yardım.



turtle_soup
04 10 2013, 21:25
herkse bol bilgi paylaşımlı forumlar dilerim. Forumda eskiyim fakat uzun bir süredir girmedim. Bir problemle alakalı bilgiye ihtiyacım var yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
2006 model passat variant b6 2.0 fsi kullanıyorum. Sbahları aracı çalıştırırken steering Wheel lock defective (direksiyon kilidi)yazısı alıyorum ama bu yazı araba sadece soğuk olduğu zamanlarda oluyor. ortalama 20 kere anahtarı sokup takıp çalıştırma girişiminde bulunduğum zaman araç çalışıyor ve gün içinde aynı arızayı bir daha almıyorum ta ki ertesi sabaha kadar. Nette yaptığım araştırmalar doğrultusunda arıza bu arabada kronikmiş. bir çok ülkede arızadan dolayı 2005 2006 b6lar geri çağırılmış. Direksiyon kilidi 270 lira gibi bir paraya satılıyor fakat serviste yapılırsa 1000 lira gibi bir fiyat verdiler. alıp değiştirmelimiyim yoksa bu direksiyon kilidini söküp direnç vs ile iptal edebilirmiyim tıpkı bazı arabaların airbag ışıklarını bu şekilde söndürdükleri gibi çünkü aynı arızayı bir süre sonra tekrar verme ihtimali var. nette amerilkan forumlarında yaptığım araştırmada bir kişi arıza veren parçayı sökmüş ve oraya plastik bir şey koymuş bu şekilde arabasını kullanıyor fakat aracı kapattığı zaman sistem direksiyon kilidini devreye soktuğu anda bir arıza kodu alıyormuş ama kullanıma engel değil diyor. vcds ile bu arıza yazısını da atlayabileceğinden bahsetmiş. yardımcı olursanız sevinirim.

SELÇUK
05 10 2013, 13:37
Direksiyon riskli iş. Bir şey koymakla, birşey olmaz demekle geçiştirmek sakıncalı olabilir. 270 tl yıllık bakım fiyatı bile değil. Yaptırın bence