PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat ve Passat CC



Elmeddin
30 06 2013, 13:17
aracım Passat B6 fakat CC'ye geçme kararım var. görünürde benzerlikler oldukca çok, hatta bazılarının "aynı araç fakat farlar falan değişmiş" diyecekleri kadar çok. ama bununla birlikte benim hayal ettiğim bir araba ve CC almayı düşünyorum. ama hakkında bazı şeyleri öğrenmek isterim.

1. acaba CC de passat gibi sert midir? sadece bu sorun bile beni B6'dan soğutmak için yetrli sebep oldu.

2. klimanın gücü nasıldır? yani benim Mercedeslerde klima çalışınca üşüyüp te "klimayı kapatın lütfen" diye rica ettiğim bile oldu ama maalesef Passat böyle değil.

bbeken
30 06 2013, 13:41
Benim daha önce Jetta aracım vardı. Onun klimasından hiç memnun değildim. CC nin klimasını daha otomatikte, 24 derecenin altına getiremedim. Jetta ya göre klimada devrim gibi değişim var. B6 yı bilmediğim için yorum yapamayacağım. Ama Jetta ya göre de , spor amortisör sisteminden dolayı biraz sert ama, yol tutuşu da bir o kadar iyi.

Elmeddin
30 06 2013, 18:42
hmm, demek ki, sertlik problemi çözülememiş. inşaAllah B6'dan CC'ye geçiş yapan arkadaşlarda yorum yazarlarda klima durumunu da öğrenmiş oluruz.

Mojito
30 06 2013, 21:18
B6'ya binmedim ama ağır makyajlısı olan ve yeni bir model gibi lanse edilen B7'yi biliyorum.Aynı şase üzerine konumlandırılmaları sertlik farkı olmadığı anlamına gelmez ama uysal bir otomobil B7,sürücüyü yoran sert bir otomobil değil.CC bir miktar daha fazla sportiflik sunuyor olmalı,ağırlık merkezinin daha aşağıda olması sebebiyle daha keyifli olacağı kesin.

Tabi birde iç dizaynlarının,dashboard aynı içerisine bindiğinizde farklı bir havası yok.İlk defa VW alacak biri olsanız,CC alın derim ama Passat üzerine CC almam.

derin siyah passat b7
30 06 2013, 21:49
Bence de ilk tercihte cc alınabilir ama passat tan sonra cc almazdım.tabi kişisel tercih, bunun tam tersi de birçok insan için geçerli olabilir.Ben olsam bu geçiş sonrası kazandıklarımı ve kaybettiklerimi düşünür, hangisi ağır basıyorsa ona göre yönelirdim.

Yener
01 07 2013, 01:53
2012 vw cc yaklaşık 9 ay kullandım ve sattım.evet kesinlikle klima soğutmuyor ,üstelik bu benim kullandığım hepside sıfır km aldığım golf ve sciroccoda da böyleydi.aracımın 18 interlagos jantlari vardı ve rahatsız edecek ölçüde içeriye salınım alıyordu. Evli 2 çocuklu bir aile için benim kanımca uygun bir araba değil,dar ve klostrofobik bir iç mekana sahip bu yüzden sattım zaten.

Black-Tim
01 07 2013, 12:27
4 günlük CC sahibiyim kliması gerçekten aşırı derecede iyi çalışıyor önceki otomobillerimden daha iyi. Sertliğe gelince bence hiç sert değil.

Passait
01 07 2013, 13:58
Ben neredeyse 3 aydır 0 km aldığım spor süspansiyonlu ve 18 jantlı passat aracımı kullanıyorum.Daha önceki arabam yine passattı 15 jant vardı.Şu kadarını söyleyebilirim ki bende çok sert olmasından korktum ama şuan için hiçbir problemim yok sertliğinden dolayı.aksine bana gayet güven veriyor yolda.

Elmeddin
01 07 2013, 14:01
2012 vw cc yaklaşık 9 ay kullandım ve sattım.evet kesinlikle klima soğutmuyor ,üstelik bu benim kullandığım hepside sıfır km aldığım golf ve sciroccoda da böyleydi.aracımın 18 interlagos jantlari vardı ve rahatsız edecek ölçüde içeriye salınım alıyordu.

kapıların çerçevesi olmadığı için bazen içeri toz aldığı idda ediliyor, CC kullanmış birisi olarak sence bu ne kadar doğru?


Evli 2 çocuklu bir aile için benim kanımca uygun bir araba değil,dar ve klostrofobik bir iç mekana sahip bu yüzden sattım zaten.

garip, ben B6'yı en geniş araç olarak düşünüyorum, CC'nin içi bundan dar mı yani?

Elmeddin
01 07 2013, 14:03
4 günlük CC sahibiyim kliması gerçekten aşırı derecede iyi çalışıyor önceki otomobillerimden daha iyi. Sertliğe gelince bence hiç sert değil.

hayırlı olsun, Rabbim kazasız belasız kullanmayı nasip etsin kardeşim.

Yener
01 07 2013, 21:06
B6 kasa passat cc'den daha ferah ve genistir. 18 jantin yol tutuşa olumlu etkisi olduğu kadar konfora olumsuz katkı yaptıgı yani aracı sertlestirdigi su götürmez bir gerçektir.üstelik benim aracımda adaptif şasi opsiyonu dahi vardı.klima yorumu için birsey diyemiyorum.ifade ettigim üzere klima yetersizliği volkswagen in sadece cc 'sinde değil hem golfde hem sciroccoda yaşadım.hepsi tesadüf veya istisna olamaz sanırım.

ajanx
02 07 2013, 01:25
Her ikisinide kullandığım için;
- Dashboard aynı olduğu için aynı araba olduğunu hissettirir. B6'dan farklı olduğunu tavanından hissedeceksiniz.
- Tavanı basık olduğu için, CC'nin içi çok dar gelecektir. Çocuklar varsa içinin dar olduğunu her zaman dile getireceklerdir. Tavanından dolayı, inmek ve binmek problem yaratabilir.
- Klima her ikisinde de aynıdır. Soğutma problemi olmaz. Bende yukarıda söylenen gibi 23'ün altına indiremiyorum. Kısa bir süre sonra önde ve arkada oturanlar üşüdüklerini söylüyor.
- B6 sert süspansiyonlu değildir. Eğer B6 size göre sert ise (CC'de jantlar büyük ve lastik yanakları ince olduğundan) daha da sert gelecektir. B6'ynın ne kadar yumuşak olduğunu o zaman anlayacaksınız.

Thief
02 07 2013, 10:02
Valla hem passat hem cc kullanıcısı olarak konusuyorum passattan inip benm arabaya binince bir rahatlık ferahlık geliyor passat güzel yumuşak ama cc hem görünüş hem konfor açısından bence daha önce tek sorun inip binerken olur diyorlar boyum 1,84 daha bir sorun yaşamadım ki olsada insan alışır zamanla tavan basık çünkü spor bir arabaya kayıyor audi a5 cls 350 gibi cam tavan oldugu icin arabanın icine ferahlık saglıyor baskınlıgı kaldırıyor bana göre passat mı cc mi desenz tabiki cc derim aile cocukla alakası yok bence gayet geniş ve güzel tavsiyem cc olur

derin siyah passat b7
02 07 2013, 10:33
Benim boyum 1.90. cc nin arkasında dik durmadığım zaman kafam tavana değmiyor.Bu durum arka cam kenarları için geçerli.Fakat arka ortada ne yaptımsa kafam tavana değdi.Arka orta sıradaki bu durum tasarımdan kaynaklanıyor olabilir.Sonuçta cc coupe bir araç ve coupe bir araça göre bence geniş.Fakat tabi ki passat taki ferahlık yok.Bu da gayet tabi normal bir durum. Burda alacak kişilerin beklentileri çok önemli.Bazı insanlar aracın tasarımı çok hoşuma gidiyor, performansıda iyi,ferahlığı bozacak aman aman bir durumda yok.Bu durumda neden almıyayım ki der ki bence fiyatı da uygun.Bazı kişiler de Hem dış görüntü nin hem de iç ferahlığın aynı düzeyde olmasını ister ve ona göre sedan mı yoksa coupe mi ona göre tercihini yapar.Benim kişisel tercihim passat tan yanadır.Görüntüsünü de ferahlığınıda çok seviyorum.Passat ta cc gibi uygun fiyatlara birçok şey veriyor. Fakat şunu da söyliyeyim, cc nin camları çerçeveli olup, iç ferahlığı passat gibi olsaydı(buna tavan yüksekliği dahil) cc alırdım.

saydalan
02 07 2013, 10:33
Ben bir CC sahibiyim. İlk çıktığında aldım ve CC ile 1 seneyi devirdim. Bayide passatları inceliyorum bazen, passat bana daha dar, CC daha geniş geliyor. Genişlikten kastım tavan değil de, sağ yan-sol yan arasındaki ferahlık, sağ-sol dikiz aynaları arasındaki mesafe uzunluğu. Passata binince sağdan soldan kıstırılmış hissediyorum kendimi.

Ön koltuklar gibi arka koltuklar da eski corollalarda olduğu gibi biraz gömülü ve yere yakın. Bu nedenle, binerken her ne kadar eğilerek dar bir alana biniliyormuş gibi hissedilse de o koltuklara kurulduktan sonra epey geniş bir alan olduğunu anlıyorsunuz. Ön koltuklarla ve tavanla mesafe pek çok araçtan geniş. CC'nin arka koltuğundan inip focus'un arka koltuğuna geçtiğimde SUV'a binmişim ve mekan daralmış gibi hissettim...

Artık diğer araçlar bana küçük geliyor. Passat dahil. Bilmediğimiz konularda fikir sahibi olmakta üzerimize yok. Genişlik meselesini resimlere bakarak yorumlayanlardan değil, bizzat sahip olanlardan dinlemek daha doğru olur.

CenkAyvaz
02 07 2013, 12:22
Benim boyum 1.90. cc nin arkasında dik durmadığım zaman kafam tavana değmiyor.Bu durum arka cam kenarları için geçerli.Fakat arka ortada ne yaptımsa kafam tavana değdi.Arka orta sıradaki bu durum tasarımdan kaynaklanıyor olabilir.Sonuçta cc coupe bir araç ve coupe bir araça göre bence geniş.Fakat tabi ki passat taki ferahlık yok.Bu da gayet tabi normal bir durum. Burda alacak kişilerin beklentileri çok önemli.Bazı insanlar aracın tasarımı çok hoşuma gidiyor, performansıda iyi,ferahlığı bozacak aman aman bir durumda yok.Bu durumda neden almıyayım ki der ki bence fiyatı da uygun.Bazı kişiler de Hem dış görüntü nin hem de iç ferahlığın aynı düzeyde olmasını ister ve ona göre sedan mı yoksa coupe mi ona göre tercihini yapar.Benim kişisel tercihim passat tan yanadır.Görüntüsünü de ferahlığınıda çok seviyorum.Passat ta cc gibi uygun fiyatlara birçok şey veriyor. Fakat şunu da söyliyeyim, cc nin camları çerçeveli olup, iç ferahlığı passat gibi olsaydı(buna tavan yüksekliği dahil) cc alırdım.Eğer söylediğiniz gibi olsaydı PASSAT olurdu. Ben bu aracı görüntüsü ve DSG şanzıman için aldım. aldığım zaman fiyatı uygundu. Yalız araca binerken başımı fazla eğmem gerekiyor. Beni tek rahatsız eden konu bu. inerken aynı problem yok. Ayrıca oğlum ve eşim ile bindiğimiz zaman arka tarafta oturan oğlumdan hiç bir şekilde bir şikayet almadım. Geçtiğimiz hafta 3 yetişkin 2 çocuk ile seyahat ettik kimse şikayetçi olmadı. Klima konusuna gelince bence performansı aracın gün içinde durduğu yer etkiliyor. Şuan 2 adet VW aracım var ve klimaları gayet güzel bir şekilde soğutuyor. Daha önce kullanmış olduğum Comfortline aracın klimasıda herhangi bir şekilde şikayet derecesinde soğutmamazlık yapmadı. Klimalarda beni rahatsız eden tek konu AUTO konumuna alındığı zaman çok gürültülü bir şekilde çalışmaları.

Elmeddin
03 07 2013, 13:34
- B6 sert süspansiyonlu değildir. Eğer B6 size göre sert ise (CC'de jantlar büyük ve lastik yanakları ince olduğundan) daha da sert gelecektir. B6'ynın ne kadar yumuşak olduğunu o zaman anlayacaksınız.

:)

Elmeddin
03 07 2013, 13:39
hepinize teşekkür ederim arkadaşlar, çok sağolun.

Elmeddin
25 10 2013, 17:21
arkadaşlar CC hakkında bir kaç sorum daha var, yardımcı olacaklara teşekkür ederim:

1. CC'de arka koltukların 2 kişilik olduğunu biliyordum, ama bugün gördüm bir CC'de arka koltuklar Passatta olduğu gibi 3 kişilikti.

2. bildiğim kadarı ile CC'de de Passat'ta olduğu gibi ön çeker. oysa bir arkadaşım CC'in arka çeker varyatının da olduğunu söyledi.

derin siyah passat b7
25 10 2013, 17:27
cc nin arka koltukları duyduğuma göre 2 kişilikmiş ama arkaya baktığınızda tabiki 3 kişilik görünüyor. Yalnız bu 3 kişi passat ın arkasındaki gibi rahat olmayacaktır.mesela ben cc nin arka koltuğuna oturduğumda kafam mutlaka tavana değiyor(Boyum 1.90).Arka koltuğun genişliği dediğim gibi passat da daha konforlu.cc nin iç hacmi coupe bir araca göre yine iyi denilebilir.

BMW
25 10 2013, 18:17
Mercedesle vw değil ancak vw nin en lüks modeli olan audi yi kıyaslayabilirsiniz.İkincisi passat ile cc arasında fark yok değil var şöyle söyleyeyim birisi spor görünümlü zaten kasa tipide coupedir.Mercedes de cc nin yerini alan model ise CLS serisidir.Zaten oradan çarpmışlar büyük ihtimal.Özentilik.Eee ikiside alman vatandaşı olsun okadar.Bu arada dediğim gibi cc spor passat ise aile arabasından ibaret.Ben cc yi ailemle değil sadece hafta sonları zevk için binerdim açıkcaksı.Onunda dışındaki günler garajda yatardı kendini uyku moduna alırdı.Hafta içi ve işe giderken zaten servis var onu sayma hafta içi aile,eş,dost ile gezmek için bmw yi kullanıyordum.Ancak şimdi ikisininde yerini bmw almış durumda.

ajanx
25 10 2013, 23:57
arkadaşlar CC hakkında bir kaç sorum daha var, yardımcı olacaklara teşekkür ederim:

1. CC'de arka koltukların 2 kişilik olduğunu biliyordum, ama bugün gördüm bir CC'de arka koltuklar Passatta olduğu gibi 3 kişilikti.

2. bildiğim kadarı ile CC'de de Passat'ta olduğu gibi ön çeker. oysa bir arkadaşım CC'in arka çeker varyatının da olduğunu söyledi.

1- İlk çıkan CC'ler'de arka koltuklar iki kişilikti. Orta kısmında oturma yeri yoktu. Bunu yerinde 2 adet bardaklık vardı. Daha sonra 3 kişilik koltukla geldi. Bildiğim 2 koltuklu sipariş verilebiliyor. 2- CC'de 4 çeker yada arkadan itişli model duymadım. Bilen arkadaş varsa bilgi bekliyoruz.

saydalan
26 10 2013, 18:14
4 çeker CC
Volkswagen VW CC 2.0 TDi 2013 Model 78.000 EUR Galeriden satılık sıfır Beyaz renk - 141383215 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2013-vw-cc-2.0-tdi-4motion-dsg-r-line-beyaz-bej-serkanauto-141383215/detay)

BMW
26 10 2013, 18:22
0 KM Yeni BMW 525d xDrive (4 çeker) :213.591 TL

0 KM Yeni Passat CC 4 çeker: 213.688 TL

Ne güzel değil mi seç beğen al.Paran varsa ikisini al.Birini haftaiçi birini haftasonu binersin.

basicas
03 11 2013, 12:02
Vw grubu hemen tüm araçların arka süspansiyonu sert karakterli. Size hissettirmese bile duyduğunuz sesten çukura düştüğünüzü anlatıyor size. Cc için de durum farklı değil. Çukurlar dışında yol eğimlerinden vs en az derecede etkilenip yol tutuşundan da taviz vermek istemiyorsanız aracınıza ilk ekleyeceğiniz opsiyonun dinamik süspansiyon olmasını tavsiye ederim.