PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford MONDEO TİTANİUM Volkswagen PASSAT TRENDLİNE



Taner Tektaş
24 06 2013, 12:20
Arkadaşlar Merhaba,

Bu konuyu buraya açmamın sebebi sizlerin görüşlerini almak ve lütfen sizlerden rica ediyorum tarafsız olarak yazmanızdır çünkü bu konuda çok kararsızım.

Bildiğiniz üzere satılık olan 2007 Model Jetta 1.6 Primeline aracımızı geçen hafta pazartesi günü tanığımıza sattık ve yeni araç arayışına girdik ilk önceleri aklımıza Jetta 1.2 TSİ geldi ancak şu anda kararlar değişti ve Babam :''Alacağımız araba 2010 ve üstü yakıtı ise LPG veya DİZEL olsun'' deyince bende rotamızı D sınıfı segmentine çevirdim çok araç araştırdım ve eledim işte size sonuçları

OPEL İNSİGNİA

İnsignia'nın kendine özgü tasarımı var ve konforlu olduğu söyleniyordu nitekim araçta Motor sıkıntısı varmış ve 1.6 Motor 116 HP motor araçta güçsüz kalıyormuş 1.6 Turbo 185 hp LPG ise sanırım zamanla Subap erimesi yapıyormuş ve o motora LPG tavsiye Edilmiyor (VW'deki TSİ motor gibi sanırım)


TOYOTA AVENSİS

Bu Otomobil kendini Motor olarak kanıtlamış ancak sınıfındaki diğer segmentteki araçlara baktığımda Gerek iç mekan gerekse Dış mekanda eksikleri var tasarımı çok beğenmedim.

Ford MONDEO

Otomobil gerek fiyat bakımından gerekse Titanium donanım bakımından beni cezbetti diyebilirim daha kullanmadım ancak kullananlar aracından çok memnunlar araçta 1.6 125 HP motor var ve LPG'ye uygunmuş buda benim için bir artı


Volkswagen PASSAT

İşte yıllardır hayranlıkla baktığımız o cazibeli otomobil bugün bana El sallıyor sanki ben de buradayım der gibi ancak bu araba TRENDLİNE ve biz yıllardır Boş donanımlı araçlara biniyoruz ve bundan önceki aracımdan memnundum ancak en boşu idi Ben 1.6 102 HP Benzinli olarak motor 2.5 Yıl kullandım ve performansı normaldi ancak Passat da kasa büyüyor ve bu sefer bu motora LPG'de takılacak Passat piyasası bakımından çok iyi bir otomobil ancak beni donanım olarak kuşkulandırıyor.


Değerli Forum üyeleri siz olsanız Gerek yol tutuşu,konfor,yakıt ve piyasası bakımından hangi otomobili seçerdiniz ?

bk96
24 06 2013, 12:38
mondeo düşünülebilir fakat passat derim

atitrend
24 06 2013, 13:19
2. el kaygınız yoksa mondeonun dizelini alın. passatın benzinlisi fiyatına mondeo da dizel alırsınız. iki araçta sizi pek üzmeyecektir.

bayfe
24 06 2013, 13:47
Yerinizde olsam seçeneklerim arasına mutlaka YENİ SKODA OKTAVİA veya YENİ SUPERB' yi eklerdim. Zira ben Temmuz sonunda Dizel otomatik SUPERB' yi bekleyenlerdenim.
1233112332

efemuratt
24 06 2013, 14:28
Genelde atmosferik motorlardan yola çıkılmış..

Opel İnsignia 1.4 Turbo 140 HP gerek performans konfor donanım ve kalite olarak gerekse de benzinli bir araca göre iyi değerlerde yakıt tüketimi ile iyi bir seçenek olabilir. Yol tutuşu çok başarılı bir araç sahip olduğum için bunu net bir şekilde belirtebilirim. Aracın spor bir karakteri ve kendine has bir sürüş karakteri var, keyif verici.. Bunun yanında konforu da tüm bu durumlara göre oldukça başarılı.. 1.6 Turbo motor gibi 1.4 Turbo motorunda LPG ye uyumlu olacağını sanmıyorum ama 1.4 Turbo araçlar takip ettiğim kadarıyla ve bazı arkadaşlarımdan da edindiğim bilgilerle, normal bir yakıt tüketimi var.. 1.6 Turbo motora göre bariz fark var tüketim konusunda.. Tabi bunda 1.6 Turbo kullanıcılarının araçlarını aldıkları ilk andan beri performansa yönelik kullanımları da etken olmuştur genelde.. Sonuç olarak 1.4 Tubo İnsignia donanım kalite performans anlamında iyi bir seçenek olabilir..

Ford Mondeo nun dizel 1.6 TDCI 115 HP versiyonuda iyi bir seçenek.. Yol tutuşu hakkında, test etmiştim aracın dizel motorunu, arka kısım çok zorlandığında biraz kayma hissi veriyodu ama aslında araç kafadan kopma denilen olay oluyodu.. ESP müdahale etmezse zorlandığı anlarda yoldan çıkmak içten bile değil.. Zaten araçlarımıız o kadar zorlamadığımız için sıkıntı olacağını sanmıyorum.. Konfor olarak segmentinin özelliklerini karşılayacak düzeyde başarılı diyebilirim.. 1.6 Benzinli motoru yakıt tüketimi açısından üzebilir.. Malum arabanın boyutlarından da anlaşılacağı gibi o ağırlığı yürütmenin bedeli üzücü olabilir.. LPG ye uyumlu olması bu durumu biraz iyi hale kavuşturabilir.. Aracın torku 160 NM.. Performans anlamında çok birşey beklemeyin derim..

Toyota Avensis konfor anlamında bence hepsinden daha iyi diyebilirim. Toyota zaten yıllardır dayanıklı motoru ve sade donanımıyla sorunsuz kullanıma imkan tanıyor. Araçta Elegance donanımın alt seviyesindeki donanım paketlerinde nerdeyse D segmentinde hemen tüm markada standart olan birçok özellik yok.. Sade bir donanımı var iç mekan zaten diğer markalara göre daha sade.. Makyaj ile birlikte dış görünümü biraz iyileştirdiler ama açıkçası bana hitap eden bir araç değil. Ancak sonuç olarak şöyle bir gerçek var ki sessizliği ve konforu listedeki diğer araçlara göre daha önde bence.. 1.6 132 HP motorun torku 160 NM.. Performansa yönelik çok birşey beklenemez (Ford Mondeo gibi) ama şehir içi ve şehir dışı kullanımda konforlu bir araç.. Yol tutuşu, D segmenti bir araç sonuçta ve D segmenti olduğunu ifade edecek düzeyde, başarılı seviyede.. artısı ise, LPG ye uyumlu bir motor bu da..

Volkswagen Passat konfor kalite donanım açısından özellikle Comfortline donanıma birkaç opsiyon eklendiğinde ve Highline donanım paketinde tam anlamı ile ideal bir araç oluyor.. Trendline donanım tatmin edici değil, segmentine ve adına göre çok zayıf kalıyor işin gerçeği bu.. Gerek dış görünüm gerekse de iç görünümde eksiklikler göze çarpıyor. 1.6 atmosferik motor LPG uyumu ile yıllardır kullanıcıları memnun etmiştir ama belirttiğiniz gibi TSI motorlara LPG uyumu olmuyor.. Ama Trendline donanım bir Passat sadece Passat olduğu için tercih edilecek ve binilecek ise bence diğer markalara yönelmek ve aralarından performans kalite konfor yakıt tüketimi gibi durumları karşılaştırıp eleme yoluyla aracınızı belirleyebilirsiniz.

Araçların hepsi D segmenti olduğu için hiçbirinin birbirinden güvenlik donanımı anlamında eksiği yok zaten.. Sadece hava yastığı sayılarında rakamlar değişebilir gerisi zaten standart halde sunulmakta :)

Konfor denilince, sadece araçların süspansiyonlarının yol durumlarına koşullarına karşı güven verici ve tatmin edici cevaplar vermesi diye algılanmamalı.. Konfor bunun da yanında aracın donanımı ve sahip olduğu özellikler ile kullanıcının işini kolaylaştırmadır.. Donanım anlamında ne kadar özelliği varsa bu özellikler işimizi kolaylaştırdığı için bize memnuniyet ve güven verir tebessüm ettirir, genelde hep olumlu şeyler hissettirir. Düşük donanıma sahip araçlar bu anlamda insanları mutlu etmez. Mutlu etmedikten sonra da bu durumdaki araçlara sahip olmanın pek bir olumlu mantıklı vs anlamı yoktur.. Sonuç olarak çok fazla birşey beklememek lazım.

Herşeyden önce, sizin bütçeniz ve imkanlarınız belirleyecek sahip olacağınız aracın konforunu ve kalitesini.. Allah ın gönlünüzden geçenin en iyisini nasip etmesi ve herşeyin hayırlısı olması dileğimle

efemuratt
24 06 2013, 14:45
Yerinizde olsam seçeneklerim arasına mutlaka YENİ SKODA OKTAVİA veya YENİ SUPERB' yi eklerdim. Zira ben Temmuz sonunda Dizel otomatik SUPERB' yi bekleyenlerdenim.
1233112332


Yeni Octavia konforuyla malzeme kalitesiyle donanımıyla hakikaten çok güzel ve çokta sağlam bir seçenek gibi duruyor.. Fiyatı ve donanımı kaymaklı ekmek kadayıfı.. Ama gelin görün ki hala ülkemizde Skoda ya Renonun Daciası gibi muamele yapılıyor. Bu durum da Skoda nın ikinci eline zarar veriyor. Ama Yeni nesil Skoda larla bu durum aşılacak gibi görünüyor. Son yıllarda piyasada yaptığı atak ortada.. Kaliteli araçlar üretiyorlar.. Sonuçta VW çatısı altında..

Yeni Süperb in ön kısmı daha agresif olmuş güzel de olmuş bence.. Ama arka kısmını açıkçası sevmedim... Garip duruyor. Yandan iyi görünüyor ama.. Şu anki kasasındaki arka farları beğenende var beğenmeyende ama bence güncel kasadaki arka farlar yenisinden daha iyi duruyor... Çok büyük olmuşlar ve dediğim gibi böyle bir garip duruyor ya :içki Tabi canlısını bekleyip görmek lazım bakalım nasıl duracak....

derin siyah passat b7
24 06 2013, 15:12
Biraz daha zorlayabiliyorsanız comfortline alıp keyfini sürersiniz.Tabi içinize hangisi daha çok siniyor bilemiyoruz.Zevkler değişebiliyor.Dış görüntü olarak sizce mondeo mu iyi? veya içi?.Konfor da ikisi de d segmenti olduğu için üzmez.Passat 1.4 daha performanslı olur.Ben bunların arasında comfortline olması şartıyla passat derim.Fakat trendline a karşı diğeri ne gibi artılar katıyor bilemiyorum.İlla passat olsun diyorsanız, tabi ki trendline da alınır.

xnes
24 06 2013, 15:55
Mondeonun ici guzel ama dis tasarimini sevmiyorum. Cok hantal bir durusu var.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Taner Tektaş
24 06 2013, 16:36
Arkadaşlar alacağım araç maksimum 46.000 TL fiyatı olacaktır ve bu fiyata D Segmentinde dizel araç malesef yok.O yüzden Skoda'yı elemek zorundayım çünkü Skoda'larda yeni gelen araçların motorlarda 1.6 Atmosferik motor yok.

424242
24 06 2013, 16:58
passaaaaattttttt

GnomonHelios
24 06 2013, 22:53
Yeni toyotaların tümünün tipine gıcığım, zaten eskiden de sevmezdim şimdi acayip köşe köşe araçlar dizayn etmişler, ama ikinci elde iyi satılıyorlar. İlla ki bir tercih derseniz donanım zenginliği açısından mondeo derim. Passatın trendline sına binilmez, doğuş aracı nerede ise boş şasi ile ithal ediyor.

flogart
25 06 2013, 00:44
Passat alın derim alamıyorsanız Mondeo yu düşünün

Taner Tektaş
26 06 2013, 12:58
Genelde atmosferik motorlardan yola çıkılmış..

Opel İnsignia 1.4 Turbo 140 HP gerek performans konfor donanım ve kalite olarak gerekse de benzinli bir araca göre iyi değerlerde yakıt tüketimi ile iyi bir seçenek olabilir. Yol tutuşu çok başarılı bir araç sahip olduğum için bunu net bir şekilde belirtebilirim. Aracın spor bir karakteri ve kendine has bir sürüş karakteri var, keyif verici.. Bunun yanında konforu da tüm bu durumlara göre oldukça başarılı.. 1.6 Turbo motor gibi 1.4 Turbo motorunda LPG ye uyumlu olacağını sanmıyorum ama 1.4 Turbo araçlar takip ettiğim kadarıyla ve bazı arkadaşlarımdan da edindiğim bilgilerle, normal bir yakıt tüketimi var.. 1.6 Turbo motora göre bariz fark var tüketim konusunda.. Tabi bunda 1.6 Turbo kullanıcılarının araçlarını aldıkları ilk andan beri performansa yönelik kullanımları da etken olmuştur genelde.. Sonuç olarak 1.4 Tubo İnsignia donanım kalite performans anlamında iyi bir seçenek olabilir..

Ford Mondeo nun dizel 1.6 TDCI 115 HP versiyonuda iyi bir seçenek.. Yol tutuşu hakkında, test etmiştim aracın dizel motorunu, arka kısım çok zorlandığında biraz kayma hissi veriyodu ama aslında araç kafadan kopma denilen olay oluyodu.. ESP müdahale etmezse zorlandığı anlarda yoldan çıkmak içten bile değil.. Zaten araçlarımıız o kadar zorlamadığımız için sıkıntı olacağını sanmıyorum.. Konfor olarak segmentinin özelliklerini karşılayacak düzeyde başarılı diyebilirim.. 1.6 Benzinli motoru yakıt tüketimi açısından üzebilir.. Malum arabanın boyutlarından da anlaşılacağı gibi o ağırlığı yürütmenin bedeli üzücü olabilir.. LPG ye uyumlu olması bu durumu biraz iyi hale kavuşturabilir.. Aracın torku 160 NM.. Performans anlamında çok birşey beklemeyin derim..

Toyota Avensis konfor anlamında bence hepsinden daha iyi diyebilirim. Toyota zaten yıllardır dayanıklı motoru ve sade donanımıyla sorunsuz kullanıma imkan tanıyor. Araçta Elegance donanımın alt seviyesindeki donanım paketlerinde nerdeyse D segmentinde hemen tüm markada standart olan birçok özellik yok.. Sade bir donanımı var iç mekan zaten diğer markalara göre daha sade.. Makyaj ile birlikte dış görünümü biraz iyileştirdiler ama açıkçası bana hitap eden bir araç değil. Ancak sonuç olarak şöyle bir gerçek var ki sessizliği ve konforu listedeki diğer araçlara göre daha önde bence.. 1.6 132 HP motorun torku 160 NM.. Performansa yönelik çok birşey beklenemez (Ford Mondeo gibi) ama şehir içi ve şehir dışı kullanımda konforlu bir araç.. Yol tutuşu, D segmenti bir araç sonuçta ve D segmenti olduğunu ifade edecek düzeyde, başarılı seviyede.. artısı ise, LPG ye uyumlu bir motor bu da..

Volkswagen Passat konfor kalite donanım açısından özellikle Comfortline donanıma birkaç opsiyon eklendiğinde ve Highline donanım paketinde tam anlamı ile ideal bir araç oluyor.. Trendline donanım tatmin edici değil, segmentine ve adına göre çok zayıf kalıyor işin gerçeği bu.. Gerek dış görünüm gerekse de iç görünümde eksiklikler göze çarpıyor. 1.6 atmosferik motor LPG uyumu ile yıllardır kullanıcıları memnun etmiştir ama belirttiğiniz gibi TSI motorlara LPG uyumu olmuyor.. Ama Trendline donanım bir Passat sadece Passat olduğu için tercih edilecek ve binilecek ise bence diğer markalara yönelmek ve aralarından performans kalite konfor yakıt tüketimi gibi durumları karşılaştırıp eleme yoluyla aracınızı belirleyebilirsiniz.

Araçların hepsi D segmenti olduğu için hiçbirinin birbirinden güvenlik donanımı anlamında eksiği yok zaten.. Sadece hava yastığı sayılarında rakamlar değişebilir gerisi zaten standart halde sunulmakta :)

Konfor denilince, sadece araçların süspansiyonlarının yol durumlarına koşullarına karşı güven verici ve tatmin edici cevaplar vermesi diye algılanmamalı.. Konfor bunun da yanında aracın donanımı ve sahip olduğu özellikler ile kullanıcının işini kolaylaştırmadır.. Donanım anlamında ne kadar özelliği varsa bu özellikler işimizi kolaylaştırdığı için bize memnuniyet ve güven verir tebessüm ettirir, genelde hep olumlu şeyler hissettirir. Düşük donanıma sahip araçlar bu anlamda insanları mutlu etmez. Mutlu etmedikten sonra da bu durumdaki araçlara sahip olmanın pek bir olumlu mantıklı vs anlamı yoktur.. Sonuç olarak çok fazla birşey beklememek lazım.

Herşeyden önce, sizin bütçeniz ve imkanlarınız belirleyecek sahip olacağınız aracın konforunu ve kalitesini.. Allah ın gönlünüzden geçenin en iyisini nasip etmesi ve herşeyin hayırlısı olması dileğimle



Passat'ı donanım bakımından malesef elemek zorunda kaldım ve İnsignia ve Mondeo arasında kaldım
İnsignia ve Mondeo'nun1.6 Turbo Motoruna LPG takılabiliyormu Telefex veya Prins sanırım sınıfının en iyi LPG leri ve bu araçlara nasıl uyum sağlar zamanla subap erimesi yaparmı.
İnsignia 1.6 115 HP Mondeo 1.6 125 HP motorlarda performans olarak düşük ve yakıtta çok yaktığını duydum.


Biz yılda artık 5.000 ya da 6.000 km anca yapıyoruz ve 1.6 MPİ ı babamın işyerinde Kapalı Otopark olduğundan dolayı 2.5 Yıl Benzinli kullandık ve onunla yılda 11.000 KM yapıyorduk araç bizi benzin parası olarak baya sarstı diyebilirim. Babam şimdi aracı işe götürmüyor ve bende alırsam günde 5 km civarı kullanıyorum onun dışında genelde hafta sonu kullanıyoruz ve artık Benzinli almaktan biraz tereddütlüyüz dizel de pahalı olduğu için LPG düşünüyoruz. En fazla 45.000 TL bütçemiz var.

ajanx
26 06 2013, 13:43
Donanım'a aldanıp, Marka'yı gözardı ediyorsunuz DİKKAT....

Taner Tektaş
26 06 2013, 13:54
Donanım'a aldanıp, Marka'yı gözardı ediyorsunuz DİKKAT....


Lütfen beni yanlış anlamanızı istemem Donanıma aldanıp Markayı göz ardı etmiyorum Passat 'da güzel bir araç ancak bizim Bundan önceki aracımızda Boş donanım dı ve biz artık full bir araca binmek istediğimiz için öyle yazdım yoksa PASSAT' da çok sevdiğim bir araç o markayı gözardı etseydim Passat'ım olmadığı halde buraya üye olmazdım :)

ajanx
26 06 2013, 14:03
Sizde farkındaymışsınız. Tabii ki donanımlı olması iyi. Ama markanın değeri çok önemli.
Arıza oranı, servis, pazardaki değeri, dayanıklılığı ve en önemlisi; piyasada VW' nin en eski modelleri bile hala sapasağlam, dökülmemiş ve dimdik ayakta.
Örneğin 2000'li yıllardaki Mondeo'lardan kaç tanesini yollarda görüyorsunuz? Ama 1997 1.8T Passatlar hala yollarda ve dökülmemiş.

efemuratt
26 06 2013, 17:55
Sizde farkındaymışsınız. Tabii ki donanımlı olması iyi. Ama markanın değeri çok önemli.
Arıza oranı, servis, pazardaki değeri, dayanıklılığı ve en önemlisi; piyasada VW' nin en eski modelleri bile hala sapasağlam, dökülmemiş ve dimdik ayakta.
Örneğin 2000'li yıllardaki Mondeo'lardan kaç tanesini yollarda görüyorsunuz? Ama 1997 1.8T Passatlar hala yollarda ve dökülmemiş.

96-2000 li Vectra B ve Omega larda hala çok güzel araçlar abi.. 2003-2009 arası Vectra C lerde hala güzeller. Marka fanatikliği gibi algılanmasın ama Passat ilahlaştırılıyor bence. Sonuç şudur ki her koşulda herkes bütçesi kadarıyla ve kendine hitap ettiği araçları tercih ediyor. Ford markası Opel markası xyz markası kötü markalar değil. Iyi marka kötü marka meselesi değil durum, imkanlar el vermediği sürece kimse için çok önemli değil. Piyasada kötü araç yoktur zaten şu zamanda. Ihtiyaca göre ve imkanlara göre tüm araçlar. Araçların değeri tamamen satış politikaları ile ilgili. Bayi ne kadar kampanya yapar ve her gelen müşteriye ayrı davranırsa bu anlamda, araç sahipleri ister istemez o kadar etkilenir. Ama bu demek değildir ki sahip oldukları araç kötü. Sonuçta ihtiyaç duyulan şekilde alındığı için ve bu durumlar bilinerek alındığı için çok önemli olmaz. Mühim olan beğenerek almak.

efemuratt
26 06 2013, 18:18
Passat'ı donanım bakımından malesef elemek zorunda kaldım ve İnsignia ve Mondeo arasında kaldım
İnsignia ve Mondeo'nun1.6 Turbo Motoruna LPG takılabiliyormu Telefex veya Prins sanırım sınıfının en iyi LPG leri ve bu araçlara nasıl uyum sağlar zamanla subap erimesi yaparmı.
İnsignia 1.6 115 HP Mondeo 1.6 125 HP motorlarda performans olarak düşük ve yakıtta çok yaktığını duydum.


Biz yılda artık 5.000 ya da 6.000 km anca yapıyoruz ve 1.6 MPİ ı babamın işyerinde Kapalı Otopark olduğundan dolayı 2.5 Yıl Benzinli kullandık ve onunla yılda 11.000 KM yapıyorduk araç bizi benzin parası olarak baya sarstı diyebilirim. Babam şimdi aracı işe götürmüyor ve bende alırsam günde 5 km civarı kullanıyorum onun dışında genelde hafta sonu kullanıyoruz ve artık Benzinli almaktan biraz tereddütlüyüz dizel de pahalı olduğu için LPG düşünüyoruz. En fazla 45.000 TL bütçemiz var.


İnsignia 1.6 115 Hp 150 Nm torka sahip kullanımı Turbo araçlara nazaran daha yumuşak bir karaktere sahip. Ancak performans anlamında çok birşey beklemeyin derim. Atmosferik olduğu için LPG sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum zaten bahsettiğiniz LPG markaları kaliteli markalar ve 1.6 Turbo motor sahipleri bile kullanıyor her ne kadar Turbo motorlar LPG uyumlu olmasada. Kimisi baştan subapları çelik subaplarla değiştirip kullanıyor, ki benimde önerim size bu yönde olacak, kimisi direk yağlama sistemli olanı taktırıp kullanıyor. Daha önce insignia forumunda hatırladığım kadarıyla 2-3 kişi subap erimesi sorununu yaşamıştı ama subapları değiştirince daha iyi verim almışlardı.

Ford Mondeo hakkında LPG uyumu ilgili net bilgim yok ancak İnsignia için tavsiyem, imkanınız var ise subapları değiştirip LPG o şekilde takmanız.. Diğer şekilde de LPG taktırıp sorunsuz kullananlar var, yağlama sistemli, fakat işi sağlama almanız her ne olursa olsun daha iyi ve verimli olacaktır.

Bütçenize uygun 2009 model 1.6 Turbo Cosmo donanımlı bir İnsignia bulabilirsiniz. LPG ile hem yakıt tüketimini düşürürsünüz hemde gerek donanım konfor kalite ve gerek performans anlamında oldukça memnun kalırsınız.

Kararınız her ne olursa olsun şimdiden hakkınızda en hayırlısı olsun dileklerimle.

GHCAN
26 06 2013, 18:54
Kisaca gerek yakit gerekse ikincielde ileride satma kolayligini ve konforu dusundugunde 2010 passat comfortline yada passat highline bak derim kesenin agzini az acman gerekebilir ama ileride sattiginda varolacak deger kaybini asla unutma derim.Bu anlamda VW den sasma.Bende yeni aldim passat highline i ve senin gibi superb sinden toyotasina mondeosuna kadar degerlendirdim ve VW aldim.Benim nacizane fikrim ve uygulamam budur.Simdiden hayirli olsun alacagin araba...

G.Hakan CAN

saydalan
26 06 2013, 20:13
2.0 TDCI powershift mondeo bulursanız kaçırmayın. Bir de titanium X paket (normal titanium değil) veya selective bulursanız ballı kadayıf olur. Fiyat/fayda paritesinin bence zirvesi.

ajanx
26 06 2013, 22:53
96-2000 li Vectra B ve Omega larda hala çok güzel araçlar abi.. 2003-2009 arası Vectra C lerde hala güzeller. Marka fanatikliği gibi algılanmasın ama Passat ilahlaştırılıyor bence. Sonuç şudur ki her koşulda herkes bütçesi kadarıyla ve kendine hitap ettiği araçları tercih ediyor. Ford markası Opel markası xyz markası kötü markalar değil. Iyi marka kötü marka meselesi değil durum, imkanlar el vermediği sürece kimse için çok önemli değil. Piyasada kötü araç yoktur zaten şu zamanda. Ihtiyaca göre ve imkanlara göre tüm araçlar. Araçların değeri tamamen satış politikaları ile ilgili. Bayi ne kadar kampanya yapar ve her gelen müşteriye ayrı davranırsa bu anlamda, araç sahipleri ister istemez o kadar etkilenir. Ama bu demek değildir ki sahip oldukları araç kötü. Sonuçta ihtiyaç duyulan şekilde alındığı için ve bu durumlar bilinerek alındığı için çok önemli olmaz. Mühim olan beğenerek almak.

Passat'ı İlahlaştırmıyorum. Ama konuya şöyle açıklamak isterim. Almanlar(Mercedes, BMW, VW, Audi) gerçekten araba işinde 1 numara. Örneğin 2000'li yılların Fransız Peugeot'ları, Laguna'ları, İtalyan Fiat'ları piyasada görmüyorum.
Opel'ide kötülemem, iyi arabadır. Ancak VW kadar kaliteli(motor, sağlamlık, dayanıklılık, yakıt ekonomisi, fiyat/Performans) olduğunu düşünmüyorum. (Bu benim fikrim, tartışma yaratmak istemem)

efemuratt
27 06 2013, 00:50
Tartışmak değil elbette herkesin fikri görüşü var kendine göre. Saygı duyuyorum ancak ligdede olduğu gibi 3 büyüklerin üstüne yok. Trabzonspor nasıl ki onlardan ayrı ise Volkswagen de (Mercedes-Benz , Audi ve BMW) den ayrıdır. Aynı kaliteye aynı değerlere aynı teraziye girmesine daha ÇOK var.. ki girene kadar onlar zaten yerinde saymayacaklar.. İmkansız bir mevzu bu mevzu. . Ayrıca, Opel köklü bir Alman markasıdır. Fransızlarla kıyas anlamında adı aynı cümlede dahi geçmez. Opel bir VW prestijinde değil günümüzde ancak Opel in yıllarca günümüzdeki VW gibi prestijli zaman dilimi geçirdiği gerçeği inkar edilemez. 2000 senesinden sonra VW atılım yaptı özellikle ve belli segmentlerde de hala prestijini koruyor bu da inkar edilemez. Ancak her ne olursa olsun kalite prestij performans premium vs vs.. anlamlarında 3 büyüklerle aynı teraziye giremez. Her segmentte aracı olması premium marka olması demek değildir neticede.

ozan
27 06 2013, 08:43
Taner bey merhaba, yeni alacağınız araç her ne marka olursa olsun öncelikle güle güle kullanın ve en hayırlısı olsun. Size bir çok kişinin donanıma hitaben binilmez dediği ama sizin de göreceğiniz gibi hiç de öyle olmayan Passat 1,6 102 Trendline donanımı hatırlatmak istedim umarım bir fikir verebilir.ARACIMDAKİ STANDART DONANIM (2010 1,6 MPİ TRENDLİNE)
-GÖRSEL PARK DESTEĞİ (Ön+Arka park sensörleri) 2010 da bir kısım araçta standart olarak gelmiştir.
-1/3-2/3 KATLANIR ARKA KOLTUKLAR
-ARKA KOLTUKLARDAN KİLİTLENEBİLİR BAGAJA ULAŞMA BÖLÜMÜ
-BAGAJDA 12 VOLT SOKET
-ÇOK FONKSİYONLU CC DERİ DİREKSİYON
-DERİ VİTES TOPUZU
-ÖN BARDAK TUTUCU
-ÖN KOL DAYAMA
-ORTA KONSOLDA 220 VOLT SOKET
-RCD 310 RADYO-CD-MP3 ÇALAR
-AUX İN GİRİŞİ (MP3 PLAYER BAĞLANABİLME ÖZELLİĞİ)
-YÜKSEKLİK AYARLI SÜRÜCÜ VE ÖN YOLCU KOLTUĞU
-ELEKTRİKLİ BEL VE SIRT DESTEK AYARLI SÜRÜCÜ KOLTUĞU
-16 inc ALÜMİNYUM JANTLAR 215 55 R16 LASTİKLER
-ARKA FARLAR LED
-ÖN FARLAR MERCEKLİ
-ELEKTRİKLİ VE ISITMALI YAN AYNALAR
-GÖVDE RENGİ TAMPON VE KROM DARBE ÇITALARI
-ORJİNAL BOYUTTA ÇELİK JANTLI YEDEK LASTİK
-AKTİF KARBON GRANÜLLÜ TOZ VE POLEN FİLTRESİ
-COMFORT ÖN KOLTUKLAR -BEL DESTEK AYARI VE KOLTUK SIRTLIĞI
-ELEKTROMEKANİK PARK FRENİ
-ELEKTROMEKANİK SERVO DİREKSİYON SİS.
-START/STOP ANAHTAR
-HIZ SABİTLEYİCİ C.CONTROL
-İÇERİDEN AÇILABİLEN BAGAJ VE BENZİN DEPOSU
-ÇİFT BÖLGELİ TAM OTOMATİK KLİMA
-OTOMATİK HAVA KALİTE SENSÖRÜ
-UZ. KUMANDALI MERKEZİ KİLİT
-GELİŞMİŞ YOL BİLGİSAYARI
-ARKA KOLTUKLARDA 2 ADET ÇOCUK KOLTUĞU SABİTLEYİCİ İSOFİX
-ABS
-AUTO HOLD YOKUŞ KALKIŞ SİS.
-DİSK FRENLER
-ESP-ELEKTRONİK DİFERANSİYEL KİLİDİ
-ELEKTRONİK FREN GÜÇ DAĞILIMI
-ELEKTRONİK MOTOR ÇEKİŞ KONTROLÜ
-ELEKTRONİK PATİNAJ ÖNLEME SİS.
-IMMOBİLİZER
-LASTİK BASINÇ KONTROL SİS.
-ÖNDE 3 NOKTALI PİROTEKNİK EMNİYET KEMERLERİ
-ÖN EM.KEMERİ GÖRSEL VE SESLİ UYARI
-SÜRÜCÜ VE YOLCU ÖN/YAN HAVA YASTIKLARI
-COMING HOME VE LEAVING HOME ise VAG ile aktifleştirildi + Bunlara ek olarak serviste ÖN SİSLER de ben taktırdım. ..ve son olarak PRİNS.. Diğer Passat donanımlardan farkının yağmur ve far sensörü olduğunu görebilirsiniz. Yeni/eski kasa passatlar donanımlarını inceleyin binilmez denilen donanımının yeterli olup olmadığına kendiniz karar verin.

ajanx
27 06 2013, 11:52
Değerli kardeşim efemurat,
"Volkswagen de (Mercedes-Benz , Audi ve BMW) den ayrıdır. Aynı kaliteye aynı değerlere aynı teraziye girmesine daha ÇOK var.. ki girene kadar onlar zaten yerinde saymayacaklar.. " demişsin. Doğru demişsin.
VW kalitesini her zaman yükseltecek ama hiçbir zaman 3 büyüklere girmeyecektir. Çünkü VW AG'nin premium segment markası AUDI'dir.
Çünkü VW AG'nin her müşteri kitlesine hitap eden marka ve model var. Bu bir pazarlama stratejisi...
selamlar,

efemuratt
27 06 2013, 12:24
Sedat abim, karşılık veya hani ne bileyim tartışma olsun diye cevap yazdığımı vs sakın düşünme abi.. Ben sadece düşüncemi ifade ettim.. Yoksa elbetteki VW ile diğer premium markaların arasında ne gibi farklar olduğunu vs birçok insan biliyor bunu söylemenin bile anlamı yok.. VW Türkiye de çok sağlam bir prestije sahip kendini gerekli alanlarda kalitesiyle marka imajı ile vs vs zaten kanıtlanmış bir marka.. Buna kimsenin itirazı olacağını sanmıyorum şahsen. Ama taşlar yukarılarda zaten yerli yerinde oturmuş vaziyette VW o taşların arasına kendini biraz zor koyar demek istedigim.. Türkiye de el üstünde bir yeri var her segmente hitaben aracı var ve kaliteli bir marka, bu hep böyle kalacaktır..kendini geliştirmeye devam ederek marka kalitesini ve imajını koruyacaktır. İşin özeti bu bence..

ibooo_vn
11 07 2013, 02:13
2000 model passatim var ama halen kendine baktiriyor ,gecen yedek anahtar yaptirdim herif 3 kere araban cok guzelmis dedi ,her seferinde benzinciyede gittigimde ya kac beygir bu yada kac model diye soruyorlar tabi arac highline govde rengi citalar jantlar falan...tredlineler okadar dikkat cekmiyor yeni passattada krom citalar yok arac biraz bos duruyor sanki Ankarada bi taksiye binmistim ici benim 2000 modelden bos geldi bana. tabi benimkisi deri belki o yuzdendir yoksa donanimi kesin daha fazladir esp falan harici ama passat passattir yine...