PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Almanya - Wolfsburg VW Fabrika ve Müze ziyareti



ERSEL
21 06 2013, 09:39
Arkadaşlar,
Temmuz ayı içerisinde araba ile yapacağım italya turunda rotayı biraz değiştirip Volkswagen'in merkezi olan Wolfsburg'a uzanayım diyorum. Wolfsburg ziyareti yapmış olan arkadaşların görüş ve tavsiyelerini bekliyorum.

CenkAyvaz
21 06 2013, 17:54
Arkadaşlar,
Temmuz ayı içerisinde araba ile yapacağım italya turunda rotayı biraz değiştirip Volkswagen'in merkezi olan Wolfsburg'a uzanayım diyorum. Wolfsburg ziyareti yapmış olan arkadaşların görüş ve tavsiyelerini bekliyorum.Geçtiğimiz yaz oradaydım. Gerçekten gidilip görülmesi gerekilen yerlerden. Tam anlamıyla gezmek için tam bir gün yeterli olmayabilir. Eğer gidecek olursanız fabrika turunu mutlaka yapmalısınız. Yalnız fabrikanın yeri İtalya'dan gidilecek kadar yakında değil. Roma tarafından 13 saatlik bir yolculuk yaparak ulaşacaksınız. Fabrikanın içinde otelde var. Ama o kadar yol gitmeye bence değer. Eğer giderseniz bizim zamansızlıktan dolayı yapamadığımız katlı otopark içindeki etkinliğide katılmanız.

ERSEL
21 06 2013, 18:07
Selam
Cevap için çok teşekkürler. Ben Wolfsburg için 1 gün diye planlamıştım ama sanıyorum bunu 2 güne çıkartmak daha garanti olacak.
Geçen yaz araba ile italya nın doğu kıyılarını gezmiştim. Bu sene de İtalya nın batı kıyıları ve biraz da güney Fransa düşünüyorum. Feribot ile Ancona da iniyorum. Oradan direk yukarı bastıracağım. Avusturya ve Alman otobanlarında 1200 km yormaz diye düşünüyorum.

bk96
21 06 2013, 18:36
türk plaka olduğunuz için hiç sorunla karşılaştınızmı ersel bey yurtdışı yollarında
bizde gezmek istiyoruz fakat tereddütlerimiz var

CenkAyvaz
21 06 2013, 20:19
Yurtdışında kendi aracınız ile gezmek yerine gidecek olduğunuz yerden kiralamak daha uygun oluyor. Tr den çıkışda aracınız için istenen evraklar ve bunlar için ödenecek meblağ ve aracın km sinin yükselme durumlarını düşünmek lazım. Munich Havalimanı'ndan 1 haftalık kiraladığım araca 500€ civarında ödeme yaptım. Bu 1 hafta boyunca da toplamda 80€ lük mazot harcadım. Bu alternatifinde düşünün derim.

ERSEL
21 06 2013, 20:27
Tekrar Selam
Ben kendi aracım ile birkaç defa Yunanistan turu yaptım. Yunanistan da araba ile 1-2 günlüğüne gidilebilecek çok güzel yerler var. Geçen yaz da yine selanik üzerinden İgoumenitsa dan feribota binip italya nın en güneyindeki limanlardan olan Brindisi'den başlayarak ve Rns510 da otoban seçeneğini kaldırarak doğu sahilindeki normal yoldan Venedik'e kadar çıktım. Daha sonra Venedik ten geri dönüp Ancona'dan feribota binip yine Yunanistan İgoumenitsa'ya vardım. Gidişte feribot 8 saat, dönüşte 16 saat sürdü. Yurtdışına kesinlikle araç ile çıkmanızı öneriyorum. Trafik çok düzenli akıyor ve sürücüler saygılı. Araba kullandığınızın farkına varıyor, Volkswagen'in ciddi manada tadına varıyorsunuz. Yunanistan da yollar çok güzel. Yolların kenarında hiçbirşey yok. Yola atlayan yok. Benzin istasyonları dahi anayoldan 1-2 km içeride. Benzin Türkiye den %10-15 ucuz. Yunanistan da araba kullanmak inanılmaz derecede keyifli. İpsala dan çıktıktan sonra 120 km ile cruise 'e atın emin olun ülkeyi baştan sona geçersiniz. Selanik ten sonra İgoumenitsa yaklaşık 300 km ve dünyanın en keyifli rotalarından birisi. 60 tan fazla tünelin olduğu çok keyifli bir yol. Yunanistan da yollar ucuz. 100-150 km de bir 2 euro ödüyorsunuz, bütün ülkeyi de doğudan batıya 10 euro gibi bir paraya geçersiniz. italya da ise çok kısa bir süre otobana girdim ve epey pahalı olduğunu gördüm. Araba ile yurtdışına çıkarken sınır kapısından veya istanbul levent'teki Turing kurumundan yeşil sigorta yaptırmanız gerek. Ben 15 günlük yaptırdım 150-160 TL gibi bir para ödedim. Fakat bugüne kadar beni kimse yolda çevirmedi. Eğer araç ile ilk defa çıkacaksanız Selanik bu gezi için mükemmel bir seçim. Konaklama ve yemekler ucuz. Şehir güzel. Bu sene de italya nın batı kıyılarını düşünüyorum fakat bu wolfsburg da 2 yıldır aklımın bir köşesinde. Sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım.

CenkAyvaz
21 06 2013, 20:32
http://www.passatturkiye.com/resimupload/images/imagepyp.jpg
Bu resimdeki kuleler sıfır araçların olduğu kuleler. Bunun içinde gezebiliyorsunuz.

http://www.passatturkiye.com/resimupload/images/imagevuv.jpg

Burada da kısımda da araba parçalarından istediğiniz gibi araç dizayn edebiliyorsunuz. Arka taraftaki sanal eleştirmenler aracınız ile ilgili yorum yapıyorlar. Resimdeki aracı beğenmediler. Çok uzunmuş:kahkaha
http://www.passatturkiye.com/resimupload/images/imageehe.jpg
elektrikli Bettle

http://www.passatturkiye.com/resimupload/images/imagecqc.jpg

Porsche kısmı

http://www.passatturkiye.com/resimupload/images/imageihi.jpg

Bu da orada karalamış olduğum 5008. Daha 7000 km deydi.

bk96
22 06 2013, 16:36
bilgiler için çok teşekkürler biz almanyaya gitmeyi düşünüyoruz ve bunu izmirden feribota binerek italyaya ardından almanya...

ERSEL
22 06 2013, 18:17
İzmir'den Trieste'ye feribot kalktığını biliyorum fakat onlar 2-3 günden önce varamaz Ancona'ya. Bir de sanıyorum o feribotları genelde tırlar kullanıyor. Araba alıp almadığını bilemiyorum. Fakat karayolu seçeneğinde sabah İstanbul'dan çıktığında akşam igoumenitsa dan 20.00 - 22.30 veya 24.00 kalkan feribotlardan birisine bindiğinde gece uyurken italya yoluna devam etmiş biniş saatine göre de sabah 10.30 dan itibaren Ancona'ya varmış oluyorsun.

bk96
22 06 2013, 19:21
İzmir'den Trieste'ye feribot kalktığını biliyorum fakat onlar 2-3 günden önce varamaz Ancona'ya. Bir de sanıyorum o feribotları genelde tırlar kullanıyor. Araba alıp almadığını bilemiyorum. Fakat karayolu seçeneğinde sabah İstanbul'dan çıktığında akşam igoumenitsa dan 20.00 - 22.30 veya 24.00 kalkan feribotlardan birisine bindiğinde gece uyurken italya yoluna devam etmiş biniş saatine göre de sabah 10.30 dan itibaren Ancona'ya varmış oluyorsun.
daha mantıklı teşekkürler

ERSEL
26 06 2013, 12:12
Cenk Bey, önerinizi dikkate alarak katlı otoparkların olduğu kule etkinliği dahil güzel bir plan yaptım. Biletimi net üzerinden ayarladım. Eğer Wolfsburg'tan bir isteğiniz olursa yazınız.

CenkAyvaz
26 06 2013, 13:01
Cenk Bey, önerinizi dikkate alarak katlı otoparkların olduğu kule etkinliği dahil güzel bir plan yaptım. Biletimi net üzerinden ayarladım. Eğer Wolfsburg'tan bir isteğiniz olursa yazınız.Ersel Bey, teklifiniz için teşekkür ederim. Oraya gittiğiniz zaman Autostadt içerisinde kalan Porsche nin arkasında yer alan büyük binada Volkswagen aksesuarlarının satıldığı büyük bir mağaza var. Eğer meraklı isniz çoluk çocuk olmadan orada min 1 saat harcayabilirsiniz. Yedek parça hariç orijinal bir çok ürün var. Orayıda tavsiye ederim. Eğer domuz eti ile ilgili bir sıkıntınızda yok ise onun üst katında meşhur Wolsburg Bratwurst yemenizi tavsiye ederim. Ayrıca o civardaki marketlerde de daha önce Taner Bey'in fotoğrafını koymuş olduğu orijinal VOLKSWAGEN sosislerinden de bulabilirsiniz.

ERSEL
14 07 2013, 20:49
Su an berlin deyim. Az önce volkswagen showroom da cektigim 1-2 resim ilişikte... Yarın sabah a
Allahın izniyle Wolfsburg.

ERSEL
04 08 2013, 22:03
Değerli arkadaşlar.
10 Temmuz sabah 08.00 gibi istanbul'dan çıktım. İpsala sınır kapısına varmam yaklaşık 3 saat sürdü. Gümrük işlemlerim 15 dakikayı bulmadı. Hem Türkiye çıkışta hem de Yunanistan girişte işlemlerin çok hızlı yapıldı. Sınır kapısında insanı tek inciten, Yunanistan a girişte aracınızla geçmek zorunda olduğunuz ilaçlı su. Bu şekilde araçları dezenfekte ediyorlar. Yunanistan daki yollar bizim buradaki duble yollar tipinde fakat çok az araç olduğu için ve yola giriş çıkış olmadığı için çok rahat ve keyifli. Yunanistan'a gireli 15 dakika olmuştu ki - daha Dedeağaç'a bile gelmeden yolda tamirattan dolayı yan yola verdiler. Yaklaşık 20-25 dakika tali yoldan gitmek zorunda kaldım. Daha sonra durmadan yoluma devam ettim. Kavala - Selanik arasındaki Türk tur otobüslerinin de durduğu dinlenme yerinde kısa bir mola verdim. Burada Türkler çok durduğu için işkembe çorbası dahil Türk yemeklerini bulmak mümkün. Burada öğlen yemeğimi yedikten sonra tekrar yola çıktım. İkinci molamı Selanik'in arka tarafından geçen otobanda Selanik çıkışında verdim. Burada da bir kahve içtikten sonra direk Yunanistan'ın batısındaki liman merkezi olan İgoumenitsa'ya devam ettim. Yunanistan'da yollar ucuz. 100-150 km de bir 2.40 euro ödedim. Gittiğim gün 3 feribot kalktığı için tenha olur diye biletimi önceden almamıştım. Saat 20.00 de kalkan Anek Lines'a ait Hellenic Spirit feribotuna bindim. Evden çıkalı yaklaşık 1000 kilometre olmuştu. Gemimiz hemen hareket etti. Gemi rahat ve boştu. Gemide temiz ve rahat bir uyku çektim. Ertesi sabah saat 11.00 gibi İtalya nın Ancona kentine yanaştık. İtalya'ya ayak basar basmaz Rns510'a istikamet olarak Münih yazdım. Ancona dan önce Bologna'ya daha sonra da Avusturya üzerinden Almanya'ya girdim. Yola çıkışımın ertesi günü olan Perşembe günü de 800 km yol yaptım. İtalya da otobanlar 4 şerit fakat çoğu yerde tamirat var ve inanılmaz pahalı. 250-300 km yol için 25-30 euro otoban parası ödedim. Bologna'dan sonra Verona yakınlarından geçiyorsunuz daha sonra dağlar başlıyor fakat dağların arasında öylesine güzel bir yol yapmışlar ki resmen vadilerden, dağ tırmanmadan önce Avusturya daha sonra da Almanya ya giriş yaptım. Almanya da yol kalitesi çok yüksek. Araç inanılmaz sessiz gidiyor ve yolda neredeyse kendi akıyor. Daha da güzeli otobanlar ücretsiz. Perşembe gecesi Münih'te kaldım. Münih Almanya haritasında güneydoğu da kalan bir şehir. Nihai hedef kuzeydoğu daki Berlin idi fakat öncesinde kuzeybatı daki Osnabrück'te bir arkadaşıma uğramam gerekiyordu. Sabah erkenden Münih'ten yola çıktım. RNS510 cihazıma Osnabrück yazdım. Sürat yapmadan geze geze Alman otobanlarının tadını çıkartarak öğlenden sonra Osnabrück'e vardım - Yaklaşık 700 km. Oradaki işimi hallettikten sonra navigasyonuma Berlin yazıp rotayı Berlin' e çevirdim. Gece saat 22.30 gibi Berlin'e vardığımda yaklaşık 1100 km yol yapmıştım. 3 günlük toplam seyahatim ise yaklaşık 3000 km yi bulmuştu. Wolfsburg ziyareti öncesi Berlin'de 4 gün geçirdim. Berlin beni çok etkiledi. Bugüne kadar birçok ülke ve şehir gezmiş bir insan olarak Berlin'i bugüne kadar teğet geçmenin büyük bir hata olduğunu düşündüm. Wolfsburg resimleri öncesi Berlin Brandenburg kapısı yakınlarındaki Volkswagen merkezinde yeralan araçların resimlerini yüklüyorum.

ERSEL
04 08 2013, 22:18
Golf R Cabriolet

ERSEL
04 08 2013, 22:19
http://www.passatturkiye.com/resimupload/images/resim0dhd.jpg

Alper26
04 08 2013, 23:00
Ersel bey tebrikler. Eminim çok eğlenceli geçmiştir. Bir gün ben de yapacağım. :):melek

Passat_DSG
04 08 2013, 23:05
çok merak ettim ne marka araç kiraladınız 500 euro ya

CenkAyvaz
05 08 2013, 06:41
çok merak ettim ne marka araç kiraladınız 500 euro ya

İnternet üzerindeki rezervasyonum VW Golf dü. Ayrıca navigasyon opsiyonluydu ve benzinli olacaktı. Aracı almaya gittiğimde 2012 model 7000 km dizel 5008 verdiler. İtiraz etmedim.

Kurban bayramı için şimdiden kiraladık. İkinci şoför ve navigasyon opsiyonluydu Passat Varyantı 10 günlüğüne yine aynı fiyata kiraladık.