PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vw Sonradan Cam Tavan



Tarık Metehan Bayram
31 05 2013, 20:50
Merhaba arkadaşlar 2 gündür yakın arkadaşımla hummalı araştırmalar yapıyoruz bu konu hakkında. Sonradan cam tavan takmak aracın her ne kadar ayrodinamik (aerodinamik)'i bozsada görüntü olarak veya opsiyonları karşılayamayıp bu şekil işlere giren arkadaşlara yol olabilir diye düşündük.

İstanbulda Avrupa yakasında bi yer sonradan cam tavan yapıyormuş. Aldığımız duyumlara göre ise yaklaşık 5.000 Tl ye yapılıyormuş. + Vw yedek servislerini arayıp da sorduk. İstanbulda 1-2 yer yapıyor dediler ancak Vw yetki vermiyormuş servislerine sonradan cam tavan için. Hem yeterli olan araştırma yok hem de insanlar araç alırken cam tavan alıp stoktan alıp daha fazla para versinler diye düşündüm ben.2.el Jetta alıp cam tavan takmak isteyen baya insan buldum İstanbulda. Sizin yorumlarınız nelerdir ? Ne yapılmalıdır ? Bilen varsa nerede yapılır kaça yapılır vs gibi bilgileri paylaşırsak çok güzel olur :) Herkese iyi forumlar :)

estelya
31 05 2013, 21:58
1. Mevcut tavan 6 direk kesilerek alınır.
2. Bir adet highline sunroof tavan bulunur kesilen tavana kaynaklanır.
3. Bir adet highline tavan döşemesi su tahliye hortumları sunroofu açıp kapayan düğme takımı motorları modüller alınır takılır. :)
En iyisi mevcut arabayı satıp sunrooflu highline alıp keyfine bakmak onu pres basıp kesiyor gerekli hareket kanallarına kadar bunu sonradan nasıl yapacaklar olmaz değil olur ama orjinal olmayacak

GnomonHelios
31 05 2013, 22:35
Hiç girişilmemesi gereken bir şey bana göre, sonradan cam tavan ancak tofaşlara filan yapılacak hareket. Durup dururken aracınızı heder etmeyin derim....

MaxCodeR
31 05 2013, 22:38
cam tavan yaptıgınız zaman hadi arabayı satacaksınız expertize götürdü adam tavan değişmiş napcanız satamayacaksınız arabayı elınızde patlar ha satarsınız ama 10 bınlıra dusuk satarsınız sızın zararınıza olur derim.

dirlik
01 06 2013, 00:53
aracı pert etmeyin, satıp tavanlısını alın, yoksa bomba gibi elinizde patlar...

RadaR65
01 06 2013, 08:58
Sonradan Sunroof yapılabilir ama cam tavan yaptırmak TR şartlarında satarken zorlar. Takla, pert aklına gelebilecek bütün muameleyi görür araba..

VWfromFL
01 06 2013, 09:34
sonradan sunroof veya cam tavan yapilmasinin aracin 2. el kaygisindan daha onemli tehlikeleri var. fabrika cikisli sunroof ya da cam tavanli araclarin tavan kaliplari farklidir, esit mukavemet saglanabilmesi icin cam olan kisimlarin gucsuzlugu tavanin geri kalan kismina ekstra guclendirme yapilarak dengelenir yani ayni model sunroof lu bir passat ile sunroof suz bir passatin tavanindaki tek fark birinde cam olmasi degildir. sunroof lu olanin tafaninda ekstra guclendirme var.

sonuc olarak yapilabilir tavan saci kesilir yapan bircok firmada var ama guvenlik olarak Allah korusun bir takla atma durumu oldugunda neredeyse yari yariya tavanin mukavemetinin dusuk olacagi unutulmamalidir ayrica uzun vadede tavandaki olmamasi gereken cam bosluk yuzunden salinim sonucu sasi de kayma olabilecegide soyleniyor. birdaha hatirlatalim fabrika cikisi sunrooflu araclarin sunroof suz modellerinin tavanlarindaki tek fark cam kisim degildir sunroof lu olanlarda ekstra guclendirme vardir sonradan tavan saci kesilerek yapilanda bu guclendirme olamayacaktir.

birde kimse sonrada sunroof yapilmis arabaya takla(?) atmis diyemez o da nedir ya! adi ustunde sonradan sunroof yapilmis :) bu 2. el olaylari Turkiyede fenomen boyutlara cikiyor artik :)):))

VWfromFL
01 06 2013, 09:42
bir hatirlatma daha yapalim tavan komple kesilmeyecek :) sunroof/cam tavan yapilacak kisim kesilecek.. yoksa direklerinden kesilmis arac birdaha zor ayar tutar :))

gokbrk
01 06 2013, 10:58
Bu tarz araçlara sonradan yapılması pek mantıklı gelmedi banada. Hem çok pahalıya çıkar hem de orijinali gibi olmaz. Bu şekilde kullanacağınız kadar idare edip cam tavanlı bir modelle değişim daha iyi gibi. Ama tabi araba sizin, zevk sizin. Yaptırılsa da ters bir yorumda bulunmakta olmaz.