PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B6 passattlarda motor değişimi mümkün mü?



Artvinliahmet
28 05 2013, 13:20
2009 1.4 tsi motorlu passat kullanıyorum. Dizel passat motorları acaba sonradan takılabiliyor mu? Örneğin 2.0 tdi motor takmak mümkün müdür?

drozia
28 05 2013, 13:25
2009 1.4 tsi motorlu passat kullanıyorum. Dizel passat motorları acaba sonradan takılabiliyor mu? Örneğin 2.0 tdi motor takmak mümkün müdür?
takılır takılmasına ama şanzumanı da değiştirmek lazım ayrıca akisler kulaklar farklı olacaktır. çıkma faturalı motor bulursan taktırabilirsin yalnız kurallar gereği ruhsata işletmen gerekir

RadaR65
28 05 2013, 13:34
2009 1.4 tsi motorlu passat kullanıyorum. Dizel passat motorları acaba sonradan takılabiliyor mu? Örneğin 2.0 tdi motor takmak mümkün müdür?

İllaki bu işi tücrübeli üyelerimiz daha iyi bilir ama astarı yüzünü geçer bu işin. Benzinden dizele dönüş kolay olmaz. Kadrana kadar değiştirmeniz gerekir. Şanzıman, kulaklar, egzoz sistemi, hatta ve hatta sensörler bile değişmesi gerekir.

Bence satıp temiz bir dizel arayışına girin derim...

proportions
28 05 2013, 13:39
2009 1.4 tsi motorlu passat kullanıyorum. Dizel passat motorları acaba sonradan takılabiliyor mu? Örneğin 2.0 tdi motor takmak mümkün müdür?


İllaki bu işi tücrübeli üyelerimiz daha iyi bilir ama astarı yüzünü geçer bu işin. Benzinden dizele dönüş kolay olmaz. Kadrana kadar değiştirmeniz gerekir. Şanzıman, kulaklar, egzoz sistemi, hatta ve hatta sensörler bile değişmesi gerekir.

Bence satıp temiz bir dizel arayışına girin derim...

Aynen Ziya kardesime katiliyorum.
Eger ki benzin fiyati pahali oluyor diyorsaniz, motor degistirmeye harciyacaginiz parayla rahat 2 sene benzin alirsiniz..
2 seneye kadar da arabayi degistirirsin yerine TDI motor alirsin daha mantikli olur ..

Artvinliahmet
03 06 2013, 00:08
Teşekkürler arkadaşlar.

estelya
03 06 2013, 03:15
takılır takılmasına ama şanzumanı da değiştirmek lazım ayrıca akisler kulaklar farklı olacaktır. çıkma faturalı motor bulursan taktırabilirsin yalnız kurallar gereği ruhsata işletmen gerekir

İsmail abi ruhsata işletmene gerek yok muaynede hafif kusurlu olarak geçiyor ülkemizde merak etme :) geçen yıl muayneye gittim motor şase no okunmuyor hafif kusur yazmışlar istediğiniz motoru gönül rahatlığı ile takabilirsiniz.:hh:alk

GnomonHelios
03 06 2013, 07:12
hiç girişilmemesi gereken bir iş, sadece motora bile çıkma olsa da dünya para verilecek, sonra yanında bir dünya şey de değişecek. Gidip güzelcene ikinci el dizel bir araç alın uğraşmayın derim.

drozia
03 06 2013, 07:36
İsmail abi ruhsata işletmene gerek yok muaynede hafif kusurlu olarak geçiyor ülkemizde merak etme :) geçen yıl muayneye gittim motor şase no okunmuyor hafif kusur yazmışlar istediğiniz motoru gönül rahatlığı ile takabilirsiniz.:hh:alk
1 sene cordobada şase noyu okuyamadılar. Muayene durduruldu bir kağıt verdiler git bunu yetkili serviste okuttur gel dediler.. 50 kağıta serviste motor blokuna ulaşıp okutturmuştum öyle değil yani.. hafif kusurlu falan geçmesi mümkün değil bu konuya özellikle dikkat ediyorlar seni karavana geçmişler o zaman:))

Artvinliahmet
11 06 2013, 22:36
Ah Amerikanın gözünü seveyim. Amerikada herşeyi yapabiliyorlar. Discovery ve History kanallarında adamlar inanılmaz şeyler yapıyorlar. Hem de çok uygun fiyatlarla. Türkiye'de olanaksız. Ne acayip bir ülkeyiz değil mi? Dünyanın en pahalı benzini, Dünyanın en pahalı arabaları, daha fazlasını saymak istemiyorum. Sonra iş başka birşeye dönüşüyor. Artık ah çekip geçiştireceğiz.

ibooo_vn
17 06 2013, 03:36
İsmail abi ruhsata işletmene gerek yok muaynede hafif kusurlu olarak geçiyor ülkemizde merak etme :) geçen yıl muayneye gittim motor şase no okunmuyor hafif kusur yazmışlar istediğiniz motoru gönül rahatlığı ile takabilirsiniz.:hh:alk
heriflerde aydan düşme dimi dizelle benzin motor sesinden anlamicaklar :sinir:alk

ibooo_vn
17 06 2013, 03:38
dizelle dizel motoru bile değiştirseniz aynı motoruda taksanız yine eskisi gibi olmuyor ayarları tutmuyor.bir arkadaş bmw motoru değiştirmişti bire bir aynı motordan montaj etmişlerdi dizel fakat sürekli stop ediyordu gars gurs sesler geliyordu çalışırken ..ikiden üçe atarken kamyoncu gibi gaz vermen gerekiyordu yoksa stop ediyordu ...daha sonra mazot pompasını falan tekrar ayarlattı anca kendine geldi biraz :kahkaha:)