PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Regenschließen / Rain Closing Kodlama (Passat 3C / Passat CC)



VW_Passat
15 05 2011, 18:47
Passat, Passat Variant ve Passat CC´de Regenschließen / Rain Closing fonksiyonunu acmak.


Regenschließen / Rain Closing nedir ?

Rain Closing fonksiyonu Volkswagen tarafindan acilmamistir. Biz bunu VAG COM sayesinde aktif edebiliyoruz. Rain Closing ile Camlariniz acik kaldiginda kapilariniz kilitli oldugunda Yagmur yagdi an Camlariniz hatta varsa Sunroof unuz otomatik olarak kapaniyordur! Bu hersey Yagmur Sensörü sayesinde oluyordur. Aracinizin Rain Closing Fonksiyonu acik ise Aracin Kapilarini kilitlediginiz an 1 dakika sonra Sistem devreye girer yani Ünite Yagmur Sensörü ile devamli takip ediyordur araci. Yagmur yagdigi an Sensör Ünite ile iletisim kurar ve Camlari otomatik olarak sizin Haberiniz olmadan kapatir.

Kaynak: ©Passat Türkiye

Bu Fonksiyon icin aracinizda sunlar olmasi gerekiyor;
- Yagmur Sensörü
- 4x Elektronik acilan ve kapana Camlar


Kodlama icin;

Adres 09 [Merkezi Elektronik Ünite] -> Fonksiyon 07 [uzun Kodlama] -> Rain Light Sensor Ünitesini seciyoruz -> Byte 0 Bit 2 yi aktif ederek Rain Closing özelligini Kodlamis oluyoruz.

daha sonra Rain Closing´i Komfort Ünitesinde Kodlamamiz gerekiyor;

Adres 46 [Komfor Ünite] -> Fonksiyon 07 [uzun Kodlama] -> Byte 09 Bit 1 aktif etmezsek Anahtari araca her taktiginizda MFA+ Menüde Komfort Menüsünde Rain Closing i aktif etmemiz gerekiyor.

Adres 46 [Komfor Ünite] -> Fonksiyon 07 [uzun Kodlama] -> Byte 09 Bit 1 aktif ettikmi Rain Closing sürekli aciktir! MFA+ da Rain Closing Menüsü cikmiyordur cünkü devamli aktif oldugu icin.

Adres 46 [Komfor Ünite] -> Fonksiyon 07 [uzun Kodlama] -> Byte 09 Bit 2 yi isareti kaldiriyoruz Rain Closing Menüsü görmek icin (aktif ise Rain Closing Menüsü görünmüyor MFA+ da).

620
621

srcn09
15 05 2011, 18:54
Teşekkürler Paylaşım için Yasin ;) Peki hem menüde görünsün hemde sürekli aktif olsun öyle bir kodlama var mı :)

errddm
15 05 2011, 18:56
Bizim araçta menude gözüküyor ve devamlıda aktif..

srcn09
15 05 2011, 18:57
Bizim araçta menude gözüküyor ve devamlıda aktif..

Bizde menüde var ama her defasında aktif etmek gerekiyor :)

Adres 46 [Komfor Ünite] -> Fonksiyon 07 [uzun Kodlama] -> Byte 09 Bit 1 aktif ettikmi Rain Closing sürekli aciktir! MFA+ da Rain Closing Menüsü cikmiyordur cünkü devamli aktif oldugu icin.

drozia
15 05 2011, 19:11
Hala bunu kodlamadım
gerekliliği konusunda fikrim oluşmadı

VW_Passat
15 05 2011, 19:23
Hala bunu kodlamadım
gerekliliği konusunda fikrim oluşmadı

Aracinin camini gündüz evinin önünde acik birakiyorsan gerekli bir Fonksiyondur. Ama bende simdiye kadar Cami hic birakmadigim icin (Cami acik birakirsam RNS510 ayaklanabilir) hicte kullanmadim. Maksat 1 Menü fazladan olsun Ismail abim :)

VW_Passat
15 05 2011, 19:24
Teşekkürler Paylaşım için Yasin ;) Peki hem menüde görünsün hemde sürekli aktif olsun öyle bir kodlama var mı :)

Hayir yok ! Devamli aktif ettigin zaman Menü MFA+ dan gidiyor !

By Devvil
15 05 2011, 20:31
Resim(ler) dediğin bu muydu? :) Peki camları kumandadan açık bıraksak kapanıyor mu?


Bizim araçta menude gözüküyor ve devamlıda aktif..

Evet B7'lerde de böyle Menüde sürekli aktif halde sen kapatmazsan.. :)

srcn09
15 05 2011, 20:41
Hala bunu kodlamadım
gerekliliği konusunda fikrim oluşmadı

Valla abicim oyle deme gercekten cok faydali :) babam
Bir aksam eve geliyor ama cok yorulmus ogun otoparka araci park edip direk eve cikiyor sabahta ben araci cekmek icin asagi iniyorum ve sag camin tamamen acik oldugunu goruyorum
Once korktum ama sonradan yagmurdan aracin icinin islandigini hatta o 2 sene once camur yagmisti cokno zamandi plastik kisimlar camur olmustu 2 saat temizlemistim aracin icini :) ertesi gun ender elektronik e gidip kodlattik hemen :)

drozia
16 05 2011, 11:27
Aracinin camini gündüz evinin önünde acik birakiyorsan gerekli bir Fonksiyondur. Ama bende simdiye kadar Cami hic birakmadigim icin (Cami acik birakirsam RNS510 ayaklanabilir) hicte kullanmadim. Maksat 1 Menü fazladan olsun Ismail abim :)
Araçta cam açmıyorum hertürlü toz pislik giriyor çünkü
bu nedenle kodlama gereği duymadım aslında

VW_Passat
16 05 2011, 11:39
Resim(ler) dediğin bu muydu? :) Peki camları kumandadan açık bıraksak kapanıyor mu?



Evet B7'lerde de böyle Menüde sürekli aktif halde sen kapatmazsan.. :)

Anlatimi gerektigi gibi yaptim, VAG COM ile calisan biri bunu 2 dakika da kodlamasi lazim :).

Camlari Kumanda ile actigin zaman Sistem devreye girmiyor cünkü Arac kapali iken Camlar kapaliydi sen sonradan Anahtar ile actigin icin :)

Saygilar Yasin

HeRo_57
16 05 2011, 18:52
Güzel PAylaşım :)) Teşkkürler..

By Devvil
16 05 2011, 21:43
Yasincim ben ne anlarım vag-com dan.. Aldık işte yok demesinler diye duruyor öyle..

ufuk810
27 05 2011, 23:58
ben de aracıma ender elektronikte bu sistemi kodlattım. MFA ekranında gözükmeye başladı. istediğim zaman aktif/deaktif edebiliyorum.ancak bugün seyir halinde giderken hafif bir yağmur yağdı ve yağmur sensörü ile silecekler hareket etti ama açık olan camlar kapanmadı. (mfa da aktif konumda olmasına rağmen) bu özellik araç kapalıyken mi devreye giriyor yoksa araç hareket halindeykende çalışıyor mu?

VW_Passat
28 05 2011, 21:31
ben de aracıma ender elektronikte bu sistemi kodlattım. MFA ekranında gözükmeye başladı. istediğim zaman aktif/deaktif edebiliyorum.ancak bugün seyir halinde giderken hafif bir yağmur yağdı ve yağmur sensörü ile silecekler hareket etti ama açık olan camlar kapanmadı. (mfa da aktif konumda olmasına rağmen) bu özellik araç kapalıyken mi devreye giriyor yoksa araç hareket halindeykende çalışıyor mu?

Bu Sistem Arac kapandigi zaman Sistem Standby konumuna girdigi zaman aktif oluyor (yani 1 dakika sonra). Hareket halinde calismaz kisacasi.

Saygilar

ufuk810
29 05 2011, 12:34
teşekkürler...

By Devvil
31 05 2011, 15:26
B7 Lerde var bi halt anlamadım.. Scirocco da yaptım tek seferde çalıştı B7'de bi türlü Rain Closing ekrana geldiği halde olmadı.. =/

PassatComfortline
31 05 2011, 15:40
Tessekkürler yasin bey deneyecem bunu :)

VW_Passat
31 05 2011, 23:27
B7 Lerde var bi halt anlamadım.. Scirocco da yaptım tek seferde çalıştı B7'de bi türlü Rain Closing ekrana geldiği halde olmadı.. =/

Unutmayalimki Yeni Passatin ünitesi B6 dan biraz daha degisik :)

By Devvil
01 06 2011, 09:33
Gerçekten unutmuşum onu haklısın çok sağol.. :D :D :D (Passatla rocco da değişik ama?!....)

VW_Passat
01 06 2011, 12:49
Gerçekten unutmuşum onu haklısın çok sağol.. :D :D :D (Passatla rocco da değişik ama?!....)

Scirocco daha eski Passat 3C Platformundan gittigi icin BNSTG Ünitesi kullaniyor. Passat B7 ve Golf 6 kisaca yenileri ise BCM Ünitesi kullaniyor.

By Devvil
01 06 2011, 16:41
Peki sen bu söz konusu olan araçlara bağlanıp hiç 09 ve/veya 46 daki farkları gördün mü? :)

VW_Passat
02 06 2011, 00:20
Peki sen bu söz konusu olan araçlara bağlanıp hiç 09 ve/veya 46 daki farkları gördün mü? :)

Golf 6 ya baglanmadim ama Poloya baglandim. Daha cok özellikler var onu diyebilirim :)

By Devvil
02 06 2011, 09:35
Polo GTI'mı? :)

acı
28 10 2012, 16:23
Aynından bi tanede bende var :) (babadan bahsediyorum)
Gece sunroofu açık unutmuş ve yağmur yağıncada sabah su gibi içi, Allahtan göğse falan fazla gelmemiş ama ertesi günde yağmurlu olunca tam 6 saatte sor kuruttum ahtapot (oto kuaförlerde kullanılan sıcak hava jeneratörü) ile. (Allahtan oto kuaför malzemesi satıyoruz;))


Valla abicim oyle deme gercekten cok faydali :) babam
Bir aksam eve geliyor ama cok yorulmus ogun otoparka araci park edip direk eve cikiyor sabahta ben araci cekmek icin asagi iniyorum ve sag camin tamamen acik oldugunu goruyorum
Once korktum ama sonradan yagmurdan aracin icinin islandigini hatta o 2 sene once camur yagmisti cokno zamandi plastik kisimlar camur olmustu 2 saat temizlemistim aracin icini :) ertesi gun ender elektronik e gidip kodlattik hemen :)

GnomonHelios
25 12 2012, 15:10
Arkadaşlar bende Santral elektrik menusünde sadece 30 byte uzunluğundaki ilk kodlama seçeneği aktif oluyor, diğer iki tane 3 byte lık seçenekleri tıklayıp uzun kodlama yapmak istediğimde bu ECU için yeterli bilgi yok diye bir uyarı çıkıyor sonra açılan 3 bytle lık menude seçeneklerin olmadığı tablolar çıkıyor, nedeni ne olabilir bunun bilen var mı ?

HGYAYLA
25 12 2012, 15:17
Arkadaşlar bende Santral elektrik menusünde sadece 30 byte uzunluğundaki ilk kodlama seçeneği aktif oluyor, diğer iki tane 3 byte lık seçenekleri tıklayıp uzun kodlama yapmak istediğimde bu ECU için yeterli bilgi yok diye bir uyarı çıkıyor sonra açılan 3 bytle lık menude seçeneklerin olmadığı tablolar çıkıyor, nedeni ne olabilir bunun bilen var mı ?

Bendede oyleydi ona ragmen bit kacsa isaretledim ve kodladim, oldu, yani eger kodlamadan eminseniz karsisinda bir sey yazmasina gerek yok...

Write on Tapatalk

GnomonHelios
25 12 2012, 16:52
Maalesef, denedim araba kodlamayı kabul etmedi, boş kısımlı yerleri elleyince olmuyor bende sanırım, acaba araç özel sipariş olduğundan mı o kısımlar aktif değil anlamadım, sadece MFA menusunda Rain Closing yazısı çıktı faklı olarak, ama camları kapatmak için gerekli olan santral elektrik kodlaması olmadığından çalışmıyordur muhtemelen



Bendede oyleydi ona ragmen bit kacsa isaretledim ve kodladim, oldu, yani eger kodlamadan eminseniz karsisinda bir sey yazmasina gerek yok...

Write on Tapatalk

srcn09
25 12 2012, 20:33
Çok garip olması lazım acaba kablo da mı sıkıntı var diğer kodları denediniz mi açıyor mu ?

HGYAYLA
25 12 2012, 21:49
Sercan Kablo Benim Kablo :D Sıkıntı Olması İmkansız, Şu Kapı Kilitleme Açma Olayını Yapmak Lazım :)

GnomonHelios
25 12 2012, 23:42
Kabloyu Harun arkadaştan aldım sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Başka kodlamalari yaptı ama bu rain closing, ağlama sileceği işleri olmadı. Santral elektrik unitedeki ilk 30 bytelık yerde kodlamaların hepsi aktif iken alttaki iki tane 3 byte uzunluğundaki seçenekleri seçip uzun kodlama dediğimde hata veriyor tüm bitler boş görünüyor ve her hangi bir kodlamayı da kabul etmiyor.

HGYAYLA
26 12 2012, 00:23
Bende Durum Aynısıydı İşte, Hata Veriyor Ama Açıyor, Bitleri Boş Gösteriyordu, Bildiğim İçin Direk O Bitleri Tickledim Tekrar Bana Ne Yaptığının Farkında Mısın Gibi Bir Uyarı Verdi Yes or No Tarzı, Yes Diyince Kodladı...

Bir Kaç Kez Üniteye Arka Arkaya Bağlanmayı Deneyin Derim, Diğer Çözümler Aklıma Gelmiyor Çünkü :(

GnomonHelios
26 12 2012, 07:55
Bizim servisteki arkadaşa rica edeceğim afyona dönünce. servisteki orjinal cihaza bağlayınca o menüler görünecek mi?Araç kodlamayı kabul edecek mi? Gerçi onların böyle şeyleri yapması yasak ama rica edeceğim. Bakalım o vakit ne olacak. Ama bence her araçtaki yazilimda farklar oluyor.

ufuk810
09 05 2014, 23:33
Süper


iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Fırat Özmüş
19 07 2014, 10:54
Butun yazilanlari aktif ettim 1 dk bekleyip test ettim ama calismadi neden olmus olabilir


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

invariant
19 07 2014, 11:17
MFD ekranında menüdende aktif edilmeli, menüde yoksa vagcom ile bağlanıp adaptasyonda yapmak gerekiyor.
kolay gelsin.

pasa35
25 02 2015, 11:54
konuyu hortlatıyorum ama ben aktif ettirdim menüdede çıktı fakat rain closing çalışmıyor nedendir acaba?

korn_17
25 02 2015, 12:22
konuyu hortlatıyorum ama ben aktif ettirdim menüdede çıktı fakat rain closing çalışmıyor nedendir acaba?

Selamlar, Hocam aktif etmek için girdiğiniz menüyü tam hatırlamıyorum ama sanırım adres 46 olması lazım adres 46 ya tıkladığınızda long coding helper demeden yukarda seçmeniz gereken bir modül var. O modül Rainlight sensor ya da almancası işte gene Rain gibi birşeyle başlıyor ona girmeniz lazım. Yoksa adres 46 yı direk açıp long coding helper' a tıklayınca Bordnetz üzerinde kodlama yapıyorsunuz oysa Rain light sensör ünitesindeki byte 0 bit 2 idi yanlış hatırlamıyorsam onu tiklemeniz gerekmekte. Gene kodlama için konunun başındaki kodlama şablonunu kullanın. Ya da eğer gene yapamazsanız bir ara sizin pc niz üzerinden aracınıza uzaktan bağlanıp kodlama yapabilirim. Ama İnternet açık olduğu için kablolarımız yanabilir.

eengfd
30 04 2015, 15:02
Aşağıdaki forumda ve farklı ingilizce, almanca ve türkçe forumlara baktım; kodlama yaparak menüde aktif olmasına rağmen sorun yaşayanlar var, yani rain closing çalışmıyor.
VWVortex.com - Activating Rain Closing in 2012 VW CC (http://forums.thecarlounge.com/showthread.php?5374935-Activating-Rain-Closing-in-2012-VW-CC)
Her şeyi denemişler çözüm bulamamışlar. Yani bazı 2012 ve üst model araçlarda bu sorun mevcut. Ben de henüz çözemedim. Çözen var mı?

eengfd
30 04 2015, 15:11
Yaptığım araştırmada kendi aracımda ve sorun yaşayan 2012 CC'de aşağıdaki 3AA 959 433 yazılım/donanım bileşeninin aynı olduğunu gördüm.

Address 46: Central Conv. Labels: 3C0-959-433-46.clb
Part No SW: 3AA 959 433 A HW: 3AA 959 433 A





3AA 959 799 donanımlı B7 passat için aşağıda kodlama görüntüleri var. Bendeki de buna benzer, ama sonuçta camlar kapanmıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=v6qICeUQDqE (https://www.youtube.com/watch?v=v6qICeUQDqE)

Sorun yaşayanlar Address 46: başlığındaki bileşen numarasını yazabilirler mi? Farklı numaralarda da sorun var mı tespit edilir.

Shepidy
30 04 2015, 15:44
Bu işi benim de yapmam lazım ya, malum Rize ne zaman yağmur yağacağı belli değil. Sabah hava parıl parıldı camları hafif açık bırakıp geçtim işe, araziye çıktım dönüşte baktım yağmur yağıyor. Daireye dönüp camları kapatmaya zor yetiştim. Yetişemeseydim dairedeki arkadaşları seferber edecektim biri benim anahtarları kapsın camlarımı kapatsın diye:))

pasa35
30 04 2015, 16:20
Aşağıdaki forumda ve farklı ingilizce, almanca ve türkçe forumlara baktım; kodlama yaparak menüde aktif olmasına rağmen sorun yaşayanlar var, yani rain closing çalışmıyor.
VWVortex.com - Activating Rain Closing in 2012 VW CC (http://forums.thecarlounge.com/showthread.php?5374935-Activating-Rain-Closing-in-2012-VW-CC)
Her şeyi denemişler çözüm bulamamışlar. Yani bazı 2012 ve üst model araçlarda bu sorun mevcut. Ben de henüz çözemedim. Çözen var mı?

benim araç 2011 ama bendede çalışmıyor.menüde acık ama kapanmıyor camlar

korn_17
30 04 2015, 21:33
benim araç 2011 ama bendede çalışmıyor.menüde acık ama kapanmıyor camlar

Rain sensördeki tiklemeyi yaptınız mı? Bordnetzdekilerin haricinde?


Gitarlarım:
Charvel San Dimas Custom Shop pointy headstock with Kahler Tremelo USA
Fender Richie Sambora '93 Strat HSS with FR II California/ USA
Kramer Baretta '84 black- red bullseye painted with Kahler Tremelo USA
Gibson 2008 Les Paul Studio Olympic White painted, Ebony USA

eengfd
01 05 2015, 21:15
Son yazılımı kullanan var mı acaba? VAG COM 14.10.x

eengfd
07 05 2015, 10:52
Rain Closing kodlama yapılmasına rağmen çalışmayan araçların ortak özelliği yeni 3AA modüller kullanılması.

eengfd
07 05 2015, 11:00
Rain Closing kodlama yapılmasına rağmen çalışmayan araçların ortak özelliği 3AA 937 087 BCM (Body Control Module) PQ47 ve 3AA 959 433 KSG PQ47 modül kullanması.
Aşağıda da bu tespitimi destekleyen ve yabancı forumdan bulduğum ifadeler mevcut. Özetle bu modülleri barındıran araçlarda rain closing şu ana kadar çözülmüş değil.


As promised, I sent off my most recent auto scan to Ross Tech.

For whatever it is worth, here is their reply:

"Discussed this with the support team and it seems as if all facelift Passats with the 3AA BCM do not support rain closing. That would include the rare group of 2011 NAR Passat models and the more common 2011+ NAR market CC.

Conventional Mk5 golf based and B6 Passat/CC models used a traditional CECM module and CCM module so the order of operation and wiring/communication was RLS > CECM > CCM. The 3AA vehicles use a PQ47 BCM in conjunction with a conventional type of 46 module and we believe that alone is the conflict. For example, a Golf based 2010+ uses one BCM (PQ35) and no 46 module at all. Essentially, the RLS is wired to/from the BCM and in most cases (NAR 2012+ NMS Passat excluded) and rain closing is supported."

livevalue
07 05 2015, 11:03
3AA BCM Desteklemiyor demiş adam. Daha ne desin. İstediğiniz kadar aktif hale getirin çalışmayacaktır. Bilgi için teşekkürler.

eengfd
07 05 2015, 16:05
Ben de bir haftadır araçta kodlama yaparak ve İngilizce, Almanca ve Türkçe forumlarda araştırma yaparak zaman harcadım. Bu modüllere sahip diğer araç sahipleri de artık kafa yormasınlar. Belki ileride bir çözüm üretilir.

pasa35
08 05 2015, 09:10
Rain Closing kodlama yapılmasına rağmen çalışmayan araçların ortak özelliği 3AA 937 087 BCM (Body Control Module) PQ47 ve 3AA 959 433 KSG PQ47 modül kullanması.
Aşağıda da bu tespitimi destekleyen ve yabancı forumdan bulduğum ifadeler mevcut. Özetle bu modülleri barındıran araçlarda rain closing şu ana kadar çözülmüş değil.


As promised, I sent off my most recent auto scan to Ross Tech.

For whatever it is worth, here is their reply:

"Discussed this with the support team and it seems as if all facelift Passats with the 3AA BCM do not support rain closing. That would include the rare group of 2011 NAR Passat models and the more common 2011+ NAR market CC.

Conventional Mk5 golf based and B6 Passat/CC models used a traditional CECM module and CCM module so the order of operation and wiring/communication was RLS > CECM > CCM. The 3AA vehicles use a PQ47 BCM in conjunction with a conventional type of 46 module and we believe that alone is the conflict. For example, a Golf based 2010+ uses one BCM (PQ35) and no 46 module at all. Essentially, the RLS is wired to/from the BCM and in most cases (NAR 2012+ NMS Passat excluded) and rain closing is supported."

bilgi için teşekkürler demek bizimde bundan dolayı çalışmıyor