PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AutoGlym paint renovator,liquid hardwax



emperor
16 05 2013, 15:34
burada ve diğer forumlarda uzunca zamandır polisaj işini araştırıyorum,sonuç olarak yazın kullanmak üzere pek çok malzeme aldım,polisaj makinası,kil,cilalı şampuan kurulama bezi,jant temizleyici,lastik parlatıcı vs.ancak en önemli malzeme olan pasta ve wax henüz yok :) aracım siyah,tırnak geçecek çizik yok,kılcal çizik,bol bol hare mevcut,asıl sorum şu yalnızca finish pad ve ag paint renovator ile bu çizikler gider mi,wax olarak da Ag liquid hardwax düşünüyorum sıvı olması kolay uygulanması ve kalıcılığı ile ilgili olumlu şeyler okudum bu ürünleri kullanan arkadaşlardan yorum ve öneri bekliyorum..

Can
16 05 2013, 15:42
Merhaba.

2007 model bir araçta,özellikle daha önce çizik giderme işlemi yapılmamışsa finish pad ile harikalar yaratmak imkansızdır malesef.. Finish Pad ile yalnızca boyanın üstündeki ölü tabakayı alıp boyanın parlamasına yardımda bulunursunuz.. Aracın çizik durumunu gösteren bir foto olursa daha net yorum yapabilirim ama yüksek ihtimalle Cuttind Pad ve orta üst bir aşındırıcı istediğinizi verecektir. Ama çizikler yoğun ise yün ped gerekebilir..

emperor
16 05 2013, 15:46
çizikleri gösteren bir foto koyacağım inşallah,orta üst aşındırıcı kullanmayı gözüm yer mi bilmiyorum aslında benim aklımda finish+polish pad ve bunlara uygun ürünler almak vardı,çizikler yoğunsa cutting pad şart mıdır?

emperor
16 05 2013, 15:48
Can kardeşim cevabın için sağol bu arada demin unuttum sağol demeyi,birde bu bahsettiğim ürünler nasıl sence?

Can
16 05 2013, 15:55
Ürünler güzel ürünler fakat çizikleri almak için AG PR fazla hafif kaçar. Onun asıl amacı boyayı temizleyip oksidasyonu almaktır aslında.. Boyaya biraz parlaklık verip kaganlık sağlayacaktır ama çiziklere %10 kadar katkısı olur olmaz..

emperor
16 05 2013, 16:02
Aslında birde şunu düşünüyorum finish yada polish pad ile AG SRP atıp üstüne liquid hard wax mı geçsem bilemedim,sizlerin uygulamaları cesaretlendirdi beni ama aşındırma işini becerebilir miyim bilmiyorum..

sivil
16 05 2013, 17:24
burada ve diğer forumlarda uzunca zamandır polisaj işini araştırıyorum,sonuç olarak yazın kullanmak üzere pek çok malzeme aldım,polisaj makinası,kil,cilalı şampuan kurulama bezi,jant temizleyici,lastik parlatıcı vs.ancak en önemli malzeme olan pasta ve wax henüz yok :) aracım siyah,tırnak geçecek çizik yok,kılcal çizik,bol bol hare mevcut,asıl sorum şu yalnızca finish pad ve ag paint renovator ile bu çizikler gider mi,wax olarak da Ag liquid hardwax düşünüyorum sıvı olması kolay uygulanması ve kalıcılığı ile ilgili olumlu şeyler okudum bu ürünleri kullanan arkadaşlardan yorum ve öneri bekliyorum..finish pad ile passat boyasında sadece ter atmış olursunuz.yün ped bile gerekebilir.En azından cuttig pad ve meg 105 gibi hard bir pasta sonrası finish pad ve meg 205 ile hare giderne islemi uygulanabilir.onun haricinde canında bahsettigi gibi ölü tabakayı alıp bir miktar derinlik ve parlaklık vermeye yarar sadece.

srcn09
17 05 2013, 01:59
Direk Meguiar's M105 ile girin derim :)

emperor
17 05 2013, 08:29
finish pad ile passat boyasında sadece ter atmış olursunuz.yün ped bile gerekebilir.En azından cuttig pad ve meg 105 gibi hard bir pasta sonrası finish pad ve meg 205 ile hare giderne islemi uygulanabilir.onun haricinde canında bahsettigi gibi ölü tabakayı alıp bir miktar derinlik ve parlaklık vermeye yarar sadece.

Sağol Turhan abi dediğiniz gibi yapıcam o halde meşhur 105 üstü 205 bende de işe yarar inşallah :) tatil başlasa da yapsam diye sabırsızlanıyorum nasıl bişeymiş bu aylardır kafamı baya yordu hakkaten :)