PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : VDS Pro ile tanisin... VDS Pro nedir ?



proportions
13 05 2013, 17:01
Saygideger arkadaslar,

Yapilan haksizliklardan dolayi forumdan ayrilma karari aldim.
Hakkim gectiyse helal olsun, siz de hakkinizi helal edin.
Actigimiz diger bir siteden bilgi paylasimina devam edecegiz Avrupa ekibi olarak.
Bu siteden yeni paylasimlarimi takip edebilirsiniz : http://passat-tech.com/forum.php

Saygilarimla,

Ilker

RadaR65
13 05 2013, 17:08
Merhaba arkadaslar,

Internette her zamanki gibi arastirma yaparken yeni bir ürün ile tanistim: VDS Pro.
VDS Pro ile arabanizi diger arabalardan farkli kilan bagzi kodlamalar yapabiliyorsunuz.
Bu farkliliklar neler mi ?


Kilitlendigi/açildigi zaman otomatik kapanir/açilir aynalar
Kilitlendigi/açildigi zaman otomatik kapanir/açilir camlar
Kilitlendigi/açildigi zaman otomatik kapanir/açilir tavan vs.. vs..


Bu yukaridakiler VDS Pro ile açabileceginiz özelliklerden sadece bir kaçi..


VDS Pro nedir ?

VDS Pro VAG gurubu arabalari okumaya ve kodlamaya yarayan, basit bir OBD kablosu ile çalisan tanilama programidir.
Program sadece DOS üzerinden çalisiyor (windows da çalismiyor), program DOS ile çalistigi için de sadece seri OBD kablosu kullanarak kodlama yapabilirsiniz çünki USB girisleri DOS da gözükmez.
Yani çalistiginiz laptopun veya eski bir laptopun serial kablo girisi olmasi lagzim bu program ile çalisabilmeniz için, yoksa bu fonksiyonlari kodlamayi unutun..

VDS Pro Vag-Com un bir alternatifi dir ama Vag-Com a nazaran bir arayüzü yoktur ve hata yapip sistemde hasara sebep olma olasiligi biraz daha yüksektir..

Programin ana menüsünde Vag-Com ile ayni seçenekler olur, ama daha fazla seyi kodlayabilirsiniz.

http://members.chello.nl/r.greeven1/leon/vds_pro.jpg


VDS Pro ile çalismak için lagzim olan serial OBD kablosu ise aynen bu sekilde olmakta:

11798

Ileride kodlamalarin nasil yapilacagi hakkinda da bilgi verecegim..

Saglicakla kalin,

Ilker

İlker Abi bu süper bişeye benziyor. Eğer ki programlama kolaysa ve rehber hazırlayanımız olursa ben bu kobloya talibim. :))

HGYAYLA
13 05 2013, 17:29
..........

RadaR65
13 05 2013, 18:09
Aslında Resimlerde CMD Üzerinden Girmiş Sisteme Yani Windows Üzerinden Başlatabiliyoruz, Ayrıca Muhtemelen Programı Kurduğumuzda Direk CMD Aracılığı İle Bizi O Bölüme Atabilir, Bence Kolaydır Ama Sırf O Otomatik Ayna Kapanması İçin Direk Alırım...

Atölye Vag modülsüz yaptığını söylüyor. Acaba bu zavazingodan mı yapıyorlar??

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

srcn09
13 05 2013, 18:36
Ben mesaj attığımda herhangi bir sökülme yapılmadan ayna kapatma modülü üzerinden işlem yapıldığını söylediler sanırım bu olsa gerek ama emin değilim Harun abi bu işe el atalım alalım bizde :)

300 TL 'ye yapıyorlar bu işlemi ancak şu anda sadece golf 6 üzerinde çalıştığı yazıyor

RadaR65
13 05 2013, 20:14
Ben mesaj attığımda herhangi bir sökülme yapılmadan ayna kapatma modülü üzerinden işlem yapıldığını söylediler sanırım bu olsa gerek ama emin değilim Harun abi bu işe el atalım alalım bizde :)

300 TL 'ye yapıyorlar bu işlemi ancak şu anda sadece golf 6 üzerinde çalıştığı yazıyor

Aynalar ile birlikte 300 değil mi o yaa?

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

HGYAYLA
13 05 2013, 20:27
..........

RadaR65
13 05 2013, 20:48
Passat Hiç Yaptırmaya Gitmemiştir, Golf6 Yapıyorsa Passat'a Yapılır; 300TL Hiç Bir Şey Yok; Kabloyu ve Yazılımı En Fazla 150TL Alırsın Herkese Kodlarsın, Eğer Bu Olay Gerçekse Alırım ve Türkiye'de Bulunan Araçları Sorgusuz Sualsiz Kodlarım; USB Olması Şart Değil Com Port Çevirici Kullanırım Sorun Değil Yani Her Laptop Kullanılabilir...

Yalnız En Son Acarlar'da Emrullah Abi Beni VAS Uzmanına Yönlendirdi Onla Muhabbet Ettik Bayağı; Artık VAG Grubu Araçlara Yeni Program Çıkmış, Onun Eğitimini Alıyormuş Bütün Servisler İsim Tanıdık Geldi Ama Bu Değildir, Daha Kolay Bir Yazılımmış ve VAG Gibi Kontrol Ediliyormuş...

Bunu alıp bi denemek lazım Harun Abi. Birkaç kablo karambole gider ama doğruyu bulmak çok geç olmaz. Tek sıkıntı arayüzü nasıl bişey.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

HGYAYLA
13 05 2013, 20:55
..........

inundatio
13 05 2013, 21:27
Ben borama kumandadan cam açma kapama kodlatmistim bu program ile Ankara'da bir arkadasa Necati bey idi ismi..

HGYAYLA
13 05 2013, 21:32
..........

inundatio
13 05 2013, 21:37
Cam Açma Kapama İşlemi Çok Basittir, Bütün VAG'cılar Yapmaktadır. Bende Dahil; Bizim Bahsettiğimiz Durum Elimizde Ki İmkanlarla Yapılamayan Bir Durum...
Arkadas bu programı kullanmıştı onun ıcın demiştim :) modül takılmadan yapmıştı kod değiştirerek .

firatciftci44
13 05 2013, 21:39
evet evet otomatik kapanan ayna istiyoruz ve bekliyoruz :)

HGYAYLA
13 05 2013, 21:52
..........

srcn09
13 05 2013, 22:06
Aynalar ile birlikte 300 değil mi o yaa?

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Aynalar ile 1270 TL

srcn09
13 05 2013, 22:08
Passat Hiç Yaptırmaya Gitmemiştir, Golf6 Yapıyorsa Passat'a Yapılır; 300TL Hiç Bir Şey Yok; Kabloyu ve Yazılımı En Fazla 150TL Alırsın Herkese Kodlarsın, Eğer Bu Olay Gerçekse Alırım ve Türkiye'de Bulunan Araçları Sorgusuz Sualsiz Kodlarım; USB Olması Şart Değil Com Port Çevirici Kullanırım Sorun Değil Yani Her Laptop Kullanılabilir...

Yalnız En Son Acarlar'da Emrullah Abi Beni VAS Uzmanına Yönlendirdi Onla Muhabbet Ettik Bayağı; Artık VAG Grubu Araçlara Yeni Program Çıkmış, Onun Eğitimini Alıyormuş Bütün Servisler İsim Tanıdık Geldi Ama Bu Değildir, Daha Kolay Bir Yazılımmış ve VAG Gibi Kontrol Ediliyormuş...


Aynen katılıyorum abi bu olayı iyice araştıralım derim İlker abi 'de zaten detaylı araştırıyordur kesin ;)

gokbrk
14 05 2013, 00:31
Güzel bir haber. Çook önceleri de yazmıştım kumandadan otomatik katlanan ayna olmazsa olmazlarımdan birisidir.

VW_Passat
14 05 2013, 00:44
Ilker,

bu kablo sende varmi ? Bende Eski Laptop var bir tane Toshiba, üzerinde Windows XP var. Gerekirse bunu silelim üzerine DOS yükleyelim. Benim aracta elektronik katlanir aynalar var deneme icin ideal :). Diger ilgi ceken özellik olursa B6 larda CH & LH Sis farlari üzerine yapmak olur :)

gokbrk
14 05 2013, 00:47
Ilker,

bu kablo sende varmi ? Bende Eski Laptop var bir tane Toshiba, üzerinde Windows XP var. Gerekirse bunu silelim üzerine DOS yükleyelim. Benim aracta elektronik katlanir aynalar var deneme icin ideal :). Diger ilgi ceken özellik olursa B6 larda CH & LH Sis farlari üzerine yapmak olur :)
DOS yüklemene gerek yok Yasin, laptopta seri port olsun yeter...

VW_Passat
14 05 2013, 00:50
DOS yüklemene gerek yok Yasin, laptopta seri port olsun yeter...

Seri Port olmayan Laptoplarda da USB dönüsümlü bir adaptör olurmu peki ?

gokbrk
14 05 2013, 00:57
Seri Port olmayan Laptoplarda da USB dönüsümlü bir adaptör olurmu peki ?
O biraz yazılıma bağlı. Yazılım komutu direkt seri porta gönderiyor olabilir. Böyle bir durumda dönüştürücü işe yaramayabilir. Ama denemek lazım. Tabi İlker'de bu işleri biliyor, o daha net bilgi verir zaten.

HGYAYLA
14 05 2013, 01:02
..........

VW_Passat
14 05 2013, 01:06
Ilker aciklama bekliyoruz, ürün varsa getir inceleyeyim ben bir bende alirim sonucta bunun isini yapiyorum :)

proportions
14 05 2013, 01:23
Program denildigi gibi dos uzerinden calisiyor.
Programi bir bootable cd ye yukleyip laptopu dos dan calistiracaksin.
Yani laptop acilirken windows a degil de dos a girecek.
Bu yuzden usb girisleri desteklenmiyor ve serial obd kablo gerekiyor.
Bu kablo rosstech tarafindan da satiliyor, imitasyonlari 15/20 dolara bulunabiliyor.

Vag com da sadece oradaki secenekler ile sinirlisin ama bu programda direk komfort modulune kodlama yapabiliyorsun.
Boylece kendin de komut verebiliyorsun arabaya.

Yarin size kodlamalari yazarim ve programin nasil calistigini da.


iPhone'dan TepeTakla yuvarlandi

inundatio
14 05 2013, 07:38
Arkadaşınız VCDS Programını Kullanmış, VDS Değil...

Harun bey VCDS bende de var... Dos programı idi iyi biliyorum :) Bilgi işlem bölümü mezunu olduğum için dikkati mi çekmişti :confused:

inundatio
14 05 2013, 08:30
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam (http://www.dosya.tc/server8/0fR3xi/VDS-Pro.zip.html)

Buradan VDS i indirin incelemek isterseniz.. Kablosu olanlar inceleyebilir yada E-Bay dan 10 $ gibi rakamlara alabilirler kabloyu

suayb_a
14 05 2013, 09:09
Otomatik katlanır ayna istiyoruzzz :)))

proportions
14 05 2013, 09:47
Otomatik katlanır ayna istiyoruzzz :)))

Yapacagiz kardesim, arastirma asamasindayim..
Buldugum zaman paylasacagim..

VW_Passat
14 05 2013, 10:46
Ilker gelirken VDS i yaninda getirirmisin ? Bende bir kurcalayim, ayrica katlanir aynalari da ögrenirsen iyi olur :)

proportions
14 05 2013, 10:53
Ilker gelirken VDS i yaninda getirirmisin ? Bende bir kurcalayim, ayrica katlanir aynalari da ögrenirsen iyi olur :)

Yasinim arastirmalarim husranla sonuclandi...
Sadece b5.5 modellere kadar bu teknikle yapilabiliyormus.

Denildigi gibi araya modul takmak lagzim.
Simdi o modulun nasil yapildigini ogrenmeye calisiyorum.


iPhone'dan TepeTakla yuvarlandi

VW_Passat
14 05 2013, 10:57
Yasinim arastirmalarim husranla sonuclandi...
Sadece b5.5 modellere kadar bu teknikle yapilabiliyormus.

Denildigi gibi araya modul takmak lagzim.
Simdi o modulun nasil yapildigini ogrenmeye calisiyorum.


iPhone'dan TepeTakla yuvarlandi

Gerek yok ilker im :). O modül cok pahali (89 €), sol taraf ta kapi ünitesinin oraya takiliyor ve aynadan gelen Sinyaller o ünite kontrol ediyor. Ama bunun dezavantaji da var oda dügme bu sefer Aynayi katlamiyor :(.

drozia
14 05 2013, 10:57
Dosya.tc - cretsiz, Hzl ve Kolay Dosya Paylam (http://www.dosya.tc/server8/0fR3xi/VDS-Pro.zip.html)

Buradan VDS i indirin incelemek isterseniz.. Kablosu olanlar inceleyebilir yada E-Bay dan 10 $ gibi rakamlara alabilirler kabloyu
bizim vag kablosu işe yarar mı?

VW_Passat
14 05 2013, 10:59
bizim vag kablosu işe yarar mı?

Malesef yaramiyor cünkü bizim ki Serial Port degil USB girislidir :). Ama bende arastirdim daha cok B6 öncesi ise yariyor bu program.

drozia
14 05 2013, 11:02
Program denildigi gibi dos uzerinden calisiyor.
Programi bir bootable cd ye yukleyip laptopu dos dan calistiracaksin.
Yani laptop acilirken windows a degil de dos a girecek.
Bu yuzden usb girisleri desteklenmiyor ve serial obd kablo gerekiyor.
Bu kablo rosstech tarafindan da satiliyor, imitasyonlari 15/20 dolara bulunabiliyor.

Vag com da sadece oradaki secenekler ile sinirlisin ama bu programda direk komfort modulune kodlama yapabiliyorsun.
Boylece kendin de komut verebiliyorsun arabaya.

Yarin size kodlamalari yazarim ve programin nasil calistigini da.


iPhone'dan TepeTakla yuvarlandi

İlker bu mu kablo? obd II to DB9 diyor
https://dlnmh9ip6v2uc.cloudfront.net//images/products/1/0/0/8/7/10087-00.jpg
http://dlnmh9ip6v2uc.cloudfront.net/datasheets/Cables/HookUp/DB9-OBD16.jpg

proportions
14 05 2013, 11:06
Gerek yok ilker im :). O modül cok pahali (89 €), sol taraf ta kapi ünitesinin oraya takiliyor ve aynadan gelen Sinyaller o ünite kontrol ediyor. Ama bunun dezavantaji da var oda dügme bu sefer Aynayi katlamiyor :(.

Yasin, ben kendi yapim modülümden bahsediyorum..
Röle sayesinde aynaya giden sinyali manipüle edip kilitlendiginde katlanmasini saglamak yani..

Kafaya taktim bu isi yapacam..

drozia
14 05 2013, 11:08
Malesef yaramiyor cünkü bizim ki Serial Port degil USB girislidir :). Ama bende arastirdim daha cok B6 öncesi ise yariyor bu program.
ne demek bu bizdeki ecu yu manuple edemez mi diyorsun?

gokbrk
14 05 2013, 12:03
Gerek yok ilker im :). O modül cok pahali (89 €), sol taraf ta kapi ünitesinin oraya takiliyor ve aynadan gelen Sinyaller o ünite kontrol ediyor. Ama bunun dezavantaji da var oda dügme bu sefer Aynayi katlamiyor :(.
İlker'in mesajını okuyunca bende bu üniteyi araştırıyordum. Bende bu konuda uğraşmıştım bir zamanlar ama linki kaybettim. Ama bu modül ile düğmenin çalışmaması kötü olmuş...

suayb_a
14 05 2013, 12:14
yaa ilker aslında bende bi tane modül var ve bu modülde hem iç düğmeden kapatıyor hem modül düğme ama nasıl montaj yapacam onu bilmiyorum.

mehmetmert
14 05 2013, 12:45
Benim bilgisayar eski değil ama ı çıkıştan var :içki Deneriz bir o eksik kaldı zaten arabalara takmadığım ;)

muzafferkaratas
14 05 2013, 12:46
Takip


Sent from my iPhone using Tapatalk 2

suayb_a
14 05 2013, 12:59
ilker bakmak istersen adamın montaj şeması ile resim eklerim hatta bağlayalım dersen onuda yaparız ama yardımcı olman lazım ilgilenmen lazım yani tek başıma bilmiyorum becerebilirmiyim ?

proportions
14 05 2013, 13:12
ilker bakmak istersen adamın montaj şeması ile resim eklerim hatta bağlayalım dersen onuda yaparız ama yardımcı olman lazım ilgilenmen lazım yani tek başıma bilmiyorum becerebilirmiyim ?

Yapalim kardesim, sen bana semayi yolla ben sana nereye takilacagini söyleyim..

suayb_a
14 05 2013, 13:12
Yapalim kardesim, sen bana semayi yolla ben sana nereye takilacagini söyleyim..

tamam akşam üzeri bi bulayım modülü depodanda hemen atarım sana

proportions
14 05 2013, 13:15
İlker'in mesajını okuyunca bende bu üniteyi araştırıyordum. Bende bu konuda uğraşmıştım bir zamanlar ama linki kaybettim. Ama bu modül ile düğmenin çalışmaması kötü olmuş...


Abi ben buldum bi tane modül..
Hem kapidan kontrol edebiliyorsun hem de kumandadan..
Fiyati da Yasinin dedigi kadar degildir zannedersem.
Adam plug and play sistemi yapmis, kapidaki socketi çikarip kutuya, kutudaki socketi de kapiya takiyorsun bitti..

suayb_a
15 05 2013, 00:31
Abi ben buldum bi tane modül..
Hem kapidan kontrol edebiliyorsun hem de kumandadan..
Fiyati da Yasinin dedigi kadar degildir zannedersem.
Adam plug and play sistemi yapmis, kapidaki socketi çikarip kutuya, kutudaki socketi de kapiya takiyorsun bitti..

İlker buda güzel aslında hem kapı kolundaki çalışıyor hem diğeri sistem güzel yani fiyat ne kadar ???


iPhone dan yuvarlandı :))

VW_Passat
15 05 2013, 00:35
İlker buda güzel aslında hem kapı kolundaki çalışıyor hem diğeri sistem güzel yani fiyat ne kadar ???


iPhone dan yuvarlandı :))

18 €uro Suayip abim, bende alacagim ama bu bulusmaya yetismiyor :)

gokbrk
15 05 2013, 01:58
Abi ben buldum bi tane modül..
Hem kapidan kontrol edebiliyorsun hem de kumandadan..
Fiyati da Yasinin dedigi kadar degildir zannedersem.
Adam plug and play sistemi yapmis, kapidaki socketi çikarip kutuya, kutudaki socketi de kapiya takiyorsun bitti..
E güzelmiş bu o zaman. Senin işini görmüyor mu?

srcn09
15 05 2013, 02:03
18€ birşey değil hemen alalım hadi :)

suayb_a
15 05 2013, 07:32
18 €uro Suayip abim, bende alacagim ama bu bulusmaya yetismiyor :)

bende istiyorum yasinim unutmayın beni :))

proportions
15 05 2013, 09:54
E güzelmiş bu o zaman. Senin işini görmüyor mu?

Abi bende katlanir ayna yokki, bu yuzden ayna alti aydinlatmayi da kendi icadimla yaptim.
Ben Dursun abi, Yasin ve diger yapmak isteyen uyeler icin ugrasiyorum.

Bende katlanir ayna olsa simdi aynayi cikarmis, masanin ustune koymus deneyler yapiyor olurdum.


iPhone'dan TepeTakla yuvarlandi

VW_Passat
15 05 2013, 11:31
Abi bende katlanir ayna yokki, bu yuzden ayna alti aydinlatmayi da kendi icadimla yaptim.
Ben Dursun abi, Yasin ve diger yapmak isteyen uyeler icin ugrasiyorum.

Bende katlanir ayna olsa simdi aynayi cikarmis, masanin ustune koymus deneyler yapiyor olurdum.


iPhone'dan TepeTakla yuvarlandi

Ilker simdi bunla olmuyor sanirim, zaten mümkünde degil sonucta o birtane tetikleyici özellik yazilim yok icinde Kapi ünitesinde :( (bu Golf 7 de var ama). Olmadigindan yapamiyoruz. Ama su 18 € modulu alip takalim 18 € para degil yaw :)

suayb_a
15 05 2013, 11:34
Ilker simdi bunla olmuyor sanirim, zaten mümkünde degil sonucta o birtane tetikleyici özellik yazilim yok icinde Kapi ünitesinde :( (bu Golf 7 de var ama). Olmadigindan yapamiyoruz. Ama su 18 € modulu alip takalim 18 € para degil yaw :)

Bencede alıp denemek lazım oluyorsa zaten çok talep olacaktır yasin sizden haber bekliyoruz bak


iPhone dan yuvarlandı :))

VW_Passat
15 05 2013, 11:35
Bencede alıp denemek lazım oluyorsa zaten çok talep olacaktır yasin sizden haber bekliyoruz bak


iPhone dan yuvarlandı :))

Abim ben ilker e talimat verdim 20 € kacmayalim al dedim. Ama bu bulusmaya kadar yetismeyecek sanirim (ürün uzak dogudan geleck cünkü)

VW_Passat
15 05 2013, 11:35
Bencede alıp denemek lazım oluyorsa zaten çok talep olacaktır yasin sizden haber bekliyoruz bak


iPhone dan yuvarlandı :))

Abim ben ilker e talimat verdim 20 € kacmayalim al dedim. Ama bu bulusmaya kadar yetismeyecek sanirim (ürün uzak dogudan geleck cünkü)

proportions
15 05 2013, 12:22
Abim ben ilker e talimat verdim 20 € kacmayalim al dedim. Ama bu bulusmaya kadar yetismeyecek sanirim (ürün uzak dogudan geleck cünkü)

Ürün bu:


http://www.youtube.com/watch?v=3BugpyZVqt8


http://www.youtube.com/watch?v=A3JcOfF_Iv0

srcn09
15 05 2013, 14:43
Gelişmeleri çok merak ediyorum eğer 20 dolar ile haloluyorsa geç bile kaldık desenize

drozia
15 05 2013, 18:15
Ilker simdi bunla olmuyor sanirim, zaten mümkünde degil sonucta o birtane tetikleyici özellik yazilim yok icinde Kapi ünitesinde :( (bu Golf 7 de var ama). Olmadigindan yapamiyoruz. Ama su 18 € modulu alip takalim 18 € para degil yaw :)
Yasin katlanır ayna b6 için ne kadar ?

suayb_a
15 05 2013, 18:27
Abim ben ilker e talimat verdim 20 € kacmayalim al dedim. Ama bu bulusmaya kadar yetismeyecek sanirim (ürün uzak dogudan geleck cünkü)

siz o zaman linkide verinde bizde sipariş edelim arkadaşlar uzak doğu bize daha yakın :)))

yexego
22 05 2013, 18:37
Yasin noldu modülle ilgili bir gelişme varmı? oluyorsa banada bir tane isteyin yada linki varsa isteyelim..