PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Start-Stop düğmesi



firatciftci44
19 03 2013, 18:38
selamlar arkadaşlar.
passat 1.4 TSI comfortline man siparişi vermiştim burada da paylaşmıştım zaten.
bir kaç gündür dikkatimi çeken bir husus var. VW start-stop sistemini tüm donanımlarda standart hale getirmiş.
vites kolunun sol alt köşesindeki malum yuvarlak düğme bütün donanımlarda olacak anlamına gelmiyor mu bu?
sahibinden.com internet sitesinde 2013 model olarak satışa sunulan araçların hiç birinde bu düğmeyi göremedim.
sadece iki tanesinde gördüm onlar da dizel motorlu araçlardı. acaba şimdi mayısta teslim alacağım araçta da bu düğme olmayacak mı?

ayrıca bu fonksiyonun özellikleri nedir?
-arabayı çalıştırdığınız andan itibaren aktif oluyormuş ve düğmeye basarak kapatmanız gerekiyormuş her seferinde (isterseniz tabiki).
-yazılımla bu fonksiyon acaba her çalıştığında değil de şoförün istediği zamanlarda aktif hale gelecek şekilde ayarlanabilir mi?
-yeni passat alan bir tanıdığım marş motoru yandı dedi çok dur kalk yapmış garantiden marş motorunu yenilemişler.
-anahtarı kontağa taktıktan sonra bu düğmeye basarak mı çalışıyor araç? yoksa anahtarı kontağa takıp bekledikten sonra tekrar kontağa basılı mı tutmak gerekiyor motorun çalışması için?

errddm
19 03 2013, 18:49
Standart olan start - stop ozelligi bluemotion ozelliginde olan dur kalk trafiklerde yakit tuketimini azaltmak icin motorun ayak frendeyken durmasi, gaza basildiginda tekrar otomatik olarak motorun calismasidir..

Bahsettiginiz konsolda bulunan enginr start yuvarlak dugme anahtarsiz giris donaniminin bir ozelligidir..suan passatta highlineda standart sadece..


Sent from my iPhone using Tapatalk

SELÇUK
19 03 2013, 19:55
+


start stop tuşu vitesin sağında üstten 3. tuş
o tuş boş ise zaten yoktur ss

sessizdenizci
20 03 2013, 09:14
Artık sadece Passat ta değil bir sürü markada var bu tuş, hatta şirket aracı Doblo da bile var. Arabayı çalıştırmaya değil, kırmızı ışıkta durup vitesi boşa aldıktan sonra ayağını debriyaj dan kaldırırsan duruyor, tekrar debriyaja bastığında çalışıyor vitesi 1'e takıp yola devam ediyorsun ki bu özellik benim hiç sevmediğim bir özellik, sıkışık trafikte ikiye bir stop-start yapmasın diye direk kapatıyorum. Maalesef arabayı her çalıştırmada aktif oluyor, belkide Passat farklıdır, yada VAG ile pasif hale getirilebiliyordur..

Taner Göde
20 03 2013, 09:20
Sol alttaki START - ENGINE - STOP tuşu ile
Sağ ortadaki AUTO STOP & START tuşu

farklı işlevlere hitap etmektedir. BlueMotion ve BlueMotion Technology araçlarda AUTO STOP & START tuşu vardır, diğer araçlarda yoktur. Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma sistemi "Keyless Access" sistemine sahip araçlarda START - ENGINE - STOP tuşu vardır, diğer araçlarda yoktur.

Emre_4758
20 03 2013, 10:19
Keyless Entry'lerde anahtarı yuvasına sokmanıza gerek kalmadan direk sol altta bulunan düğmeye bastığınızda çalışır.Bahsedildiği gibi Auto Start&Stop düğmesi sağ ortada kalıyor ve kapatsanız bile aracı anahtardan stop ettirdiğinizde ve çalıştırdığınızda tekrar aktif hale geliyor.Uzun ışıklarda devreye sokabilirsiniz,ben öyle yapıyorum.

bk96
20 03 2013, 17:10
sıkışık trafikte deaktif ediyoruz sıkıntı motor aç kap aç kapa motora zarar

mod3
20 03 2013, 17:56
Konu Soru ve Sorunlar Başlığı Altına Taşınmıştır.

Taner Göde
20 03 2013, 19:06
Sol alttaki START - ENGINE - STOP tuşu ile
Sağ ortadaki AUTO STOP & START tuşu

farklı işlevlere hitap etmektedir. BlueMotion ve BlueMotion Technology araçlarda AUTO STOP & START tuşu vardır, diğer araçlarda yoktur. Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma sistemi "Keyless Access" sistemine sahip araçlarda START - ENGINE - STOP tuşu vardır, diğer araçlarda yoktur.



http://i.imgur.com/kkBGUB4.jpg (http://imgur.com/kkBGUB4)

http://i.imgur.com/x1c0BH6.jpg (http://imgur.com/x1c0BH6)