PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW 750.000 adet araci geri cagiriyor ....!



VW_Passat
20 02 2013, 18:44
BMW Sirket hikayesinde ilk defa bu kadar büyük bir Geri cagiri yapiyor. Dünya capinda BMW 750.000 adet araci geri cagiriyor, nedeni Güc kaynaginda olabilecek sorunlar yüzünden. Olabilecek sorunlar, Güc kaynaginda dagiticida olusan bir bozuk Soket yüzünden arac acilmaya bilir, Motor calismaz veya Motor hareket halinde kapanabilir.

Cagiri hangi Modeller icin gecerli;

BMW 1 Serisi, 3 Serisi, Z4 ve X1 Mart 2007 ile Haziran 2011 araliginda üretim tesisinde üretilen araclar icindir.


BMW den 2. geri cagiri kisa süre icinde !

Daha bir kac gün önce BMW Amerika da 30.000 den fazla X5 Modelini geriye cagiriyordu, hatali Fren basinc hatlari yüzünden !.

26.03.2012 de 1,2 Milyon adet BMW 5 ve 6 Serisi arac geriye cagirilmisti, neredeyse ayni sorun yüzünden.

Kaynak: Spiegel Online, Bild Gazetesi, Yerel Radyo


Peki VW ne yapiyor ? Bu tür seyler neden hep Amerikadan basliyor sonra Avrupa ya geliyor ? En önemli nokta neden Almanya da bu kadar SIKI kontrol edilmiyor ?

BMW yine yaptigi hatayi Müsterilerin uyarisi sayesinde anlayip Araclari geriye cagiriyor. Volkswagen ise 100 lerce DSG sahiplerini bosta birakiyor, daha hala DSG yi süper sorunsuz bir sanziman olarak satiyorlar malesef. Bazi önemli seyler "Servis Cagirisi" adi altinda arac Tamirhaneye Bakim veya Tamir icin gittiginde bakiliyor yoksa ona bile bakilmiyor. Misal Yakit Filtresi sizintisi B7 icin önemli birsey oldugu halde VW bunu masanin altindan sessizce halletmeye calisiyor malesef. En son benim arac geriye cagirilmisti VW tarafindan, nedeni ise Yüksek basincli Yakit hatlarindaki kalite yüzünden. Yakit hatti degisecegine 4 adet Tilger Agirlik takildi 4-5 €uro luk. Ve Amerika da araclar daha cok kontrol ediliyor, Almanya da ise bir Fren hatasi yüzünden hata olusmus 2-3 Vatandas ölmüs Almanlar fazla kafaya takmaz 100.000 € verir sustururlar Mahkemede adamin agzini. Ama Amerikada Milyon Dolarlik tazminatlar aciliyor !

lecabus
20 02 2013, 19:25
Firmaların hiç biri isteyerek geri çağırma yapmaz. Problemin medyaya yansımasına bakarlar. Problem sebebi ile mahkemelerde ödeyecekleri cezaların tahmini toplamına bakarlar. Geri çağırma sebebi ile oluşacak maliyete bakarlar. En az maliyet ve/veya prestij kaybı ile olayı naısıl kapatırlarsa o şekilde davranırlar. Tahminim BMW'de bu olay yangın vb olaylar ile başlamaya başladı. Bu hem prestij hem de tazminat açısından çok kötü bir durum. Mecburen araçları geri çağırmak zorunda kaldılar.

kuscugokhan
20 02 2013, 23:28
Ya bu geri cagirmalar gerceklesiyormu? Yoksa boyle reklamlardami kaliyor ? basina gelen varmi..Hep merak etmisimdir bu konuyu..