PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Start-stop ve fren geri kazanım enerjisi hakkında



Daredevil_TSI
15 02 2013, 21:36
Selam
1.4 TSI Passat siparişi verdim ve Şubat ayı sonunda teslim alacağım , fren geri kazanım enerjisi ile ilgili bilgisi olan var mı acaba ? Kinetic energy storage diye birşey duymuştum The Kinetic Energy Storage - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=ZHgN1-Qv9LU&NR=1)
Bunu gibi bir sistem midir ? Teşekkür ederim.

drozia
15 02 2013, 21:43
b7 ciler daha iyi cevap verecektir ama bildiğimi söyleyeyim: Bluemotion teknolojisinde aküyü geri beslemek için geliştirilmiş bir sistemdir. Frene bastığında oluşan kinetik enerjinin elektrik enejhisine çevrilerek aküye iletilmesi sağlanıyor. Böylelikle start&stop devrede iken çalışması gereken veya çalışmasına izin verilen donanımların aküyü bitirmesi bir nebze engellenmiş olmaktadır.

Daredevil_TSI
15 02 2013, 21:56
Teşekkür ederim.

Taner Göde
15 02 2013, 22:12
Sorunuzun cevabı forumda başka bir başlık altında ayrıntılı olarak var. Arayıp bulmaya çalışayım. Ama bu fren enerjisi geri kazanımı bir KERS (Kinetic Energy Recovery System) değil, sadece farklı bir şarj dinamosu ve farklı bir akü, o kadar.

Taner Göde
15 02 2013, 22:15
http://www.passatturkiye.com/benzinli-motorlar/5057-tsi-160bgde-start-stop-yok.html


Tam olarak fren enerjisi geri kazanımı değil. Passat'larda KERS (Kinetic Energy Recovering System / Kinetik Enerji Gerikazanım Sistemi) yok. BlueMotion Technology olanların aküsü daha güçlü ve şarj dinamosu da araç stop/start sisteminde çalışmayacağı için aküyü daha çabuk doldurarak motor çalışmadığında farlar vb. diğer elektrik tüketen donanımları besliyor.


Frenlerken veya motor freni yaparken ortaya çıkan serbest enerji şarj dinamosu sayesinde aküde elektrik enerjisi olarak dolduruluyor. Fren enerjisi böyle geri kazanılıyor demek.



Technik-Lexikon < Innovation & Technik < Volkswagen < Volkswagen Deutschland (http://www.volkswagen.de/de/Volkswagen/InnovationTechnik/technik-lexikon/bremsenergie-rueckgewinnung_rekuperation.html)

http://i.imgur.com/1la9n.jpg

http://www.volkswagen.de/content/medialib/vwd4/global/editorial/it/techniklexikon/b/bremsenergie-rueckgewinnung-rekuperation/_jcr_content/renditions/rendition.file/bremsenergie_rueckgewinnung_rekuperation.jpg

Die beim Bremsen oder im Schubbetrieb freiwerdende Energie wird mittels Rekuperation vom Generator in elektrische Energie umgewandelt. Diese wird in der Batterie gespeichert und steht bei kommenden Beschleunigungsvorgängen zur Verfügung. Dann kann die Batterie elektrische Verbraucher speisen und den Motor vom Antrieb des Generators entlasten.
Zum System gehört neben geeignetem Generator und Batterie ein intelligentes Batteriemanagement (http://www.volkswagen.de/de/Volkswagen/InnovationTechnik/technik-lexikon/batterie-energiemanagement.html), das zusätzliche Überwachungsfunktionen für den Ladezustand der Batterie enthält.
Die Bremsenergie-Rückgewinnung gehört zu den effizienten und umweltverträglichen Technologien, die Volkswagen unter der Dachmarke BlueMotionTechnologies bündelt.



Mehr Informationen




[*=left]BlueMotionTechnologies (http://www.volkswagen.de/de/Volkswagen/nachhaltigkeit/think_blue.html)





Siehe auch




[*=left]Batteriemanagement (http://www.volkswagen.de/de/Volkswagen/InnovationTechnik/technik-lexikon/batterie-energiemanagement.html)

Daredevil_TSI
16 02 2013, 00:47
Teşekkür ederim, Bir arkadaşım bana az çok KERS ten bahsetti sanırım bir de flywheel denen bir olay var, Ancak anlattığınız sistem anladığım kadarıyla kinetik bir olay değil tamamen kinetik enerjinin elektrik enerjisine çevrilmesi.

umutözbay
16 02 2013, 03:28
Aracım hakkında Bir Bilgi daha Edindim :sinir